Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.720 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      930
    • Έχω MasterCard
      450
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

21 minutes ago, ilka71 said:

έβγαλε ο γιος αφμ, κωδικούς taxisnet, του κατέβασα την εφαρμογή gov. gr wallet αλλά θέλει πιστοποιημενο κινητό στο εμεπ. αλλά το κινητό δεν είναι στο όνομα του. υπάρχει λύση; ούτε φυσικά έχει web banking 

Αν είναι ανήλικος, μόνο το kids wallet μπορεί να χρησιμοποιήσει

12 ώρες πριν, ilka71 said:

η να έχει κινητό στο όνομα του; 

Μπορείς σε ένα ΚΕΠ να το δηλώσεις τον αριθμό

20 ώρες πριν, ilka71 said:

και πάλι, όσο είναι ανήλικος μόνο το kids wallet μπορεί να χρησιμοποιήσει. 

7 ώρες πριν, testatos said:

Μπορείς σε ένα ΚΕΠ να το δηλώσεις τον αριθμό

Για τις υπόλοιπες υπηρεσίες, ναι δηλώνεις στοιχεία στο ΕΜΕπ και σε ΚΕΠ 

20 ώρες πριν, ilka71 said:

Δεν μπορεί ωστόσο να έχει αριθμό στο όνομα του. Δηλώνεις τον ανήλικο ως χρήστη στο νούμερο, και στο ΚΕΠ προχωράς με ΥΔ

13 ώρες πριν, paanos said:

και πάλι, όσο είναι ανήλικος μόνο το kids wallet μπορεί να χρησιμοποιήσει. 

Για τις υπόλοιπες υπηρεσίες, ναι δηλώνεις στοιχεία στο ΕΜΕπ και σε ΚΕΠ 

Δεν μπορεί ωστόσο να έχει αριθμό στο όνομα του. Δηλώνεις τον ανήλικο ως χρήστη στο νούμερο, και στο ΚΕΠ προχωράς με ΥΔ

οκ οπότε περιμένουμε 15 μαη που ενηλικιωνεται και του μεταφέρω το κινητό του στο όνομα του οπότε μετά θα προχωρήσει κανονικά η πιστοποίηση στο εμεπ 

• 2 weeks later...

Αυτά που εμφανίστηκαν στις κάρτες της alpha στο mobile banking , click to pay και visa+ ξέρει κανείς πως λειτουργούν; 

5 minutes ago, Alex0077 said:

Αυτά που εμφανίστηκαν στις κάρτες της alpha στο mobile banking , click to pay και visa+ ξέρει κανείς πως λειτουργούν; 

Πράγματι. Δεν εξηγεί  .....

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Tο Click to Pay ειναι για VISA (https://src.visa.com/login), MAsterCArd (https://www.mastercard.gr/el-gr/personal/ways-to-pay/click-to-pay.html) και Discover καρτες, για ευκολη αγορά on-line. Κατι αντιστοιχο του Google Pay 

CtP.thumb.jpg.0c8579ce22777c63f296896b50f02609.jpg

Edited by tifozif1

Σχετικά με την dual κάρτα της Εθνικής που έχει ετήσια συνδρομή θέλω να ρωτήσω το εξής.σε εμένα δεν ήρθε ειδοποίηση με επιστολή,όπως ήρθε σε κάποιους,σε αυτή την περίπτωση αν γίνει κάτι τέτοιο από το ebanking πως το αποφεύγω αυτό;

2 ώρες πριν, Hliasat said:

Σχετικά με την dual κάρτα της Εθνικής που έχει ετήσια συνδρομή θέλω να ρωτήσω το εξής.σε εμένα δεν ήρθε ειδοποίηση με επιστολή,όπως ήρθε σε κάποιους,σε αυτή την περίπτωση αν γίνει κάτι τέτοιο από το ebanking πως το αποφεύγω αυτό;

Έχεις τώρα Dual ή Debit;

16 ώρες πριν, Hliasat said:

Σε πολλούς τους άλλαξαν χωρίς να ενημερώσουν (με βάση άρθρα στο ίντερνετ). Γενικά η ΕΤΕ αναγκάζει όλους την αλλαγή από Debit σε Dual. 

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

5 minutes ago, zurabi_97 said:

Σε πολλούς τους άλλαξαν χωρίς να ενημερώσουν (με βάση άρθρα στο ίντερνετ). Γενικά η ΕΤΕ αναγκάζει όλους την αλλαγή από Debit σε Dual. 

Όντως, όσοι έχουν Debit Consumer στη λήξη της πλέον λαμβάνουν Dual. Μπορείς να εκδωσεις την απλή χρεωστική αλλά με διάρκεια 2 χρόνια.

1 ώρα πριν, paanos said:

Όντως, όσοι έχουν Debit Consumer στη λήξη της πλέον λαμβάνουν Dual. Μπορείς να εκδωσεις την απλή χρεωστική αλλά με διάρκεια 2 χρόνια.

Αλλά η απλή δεν είναι μόνο για εξυπηρέτηση δανείων;

37 minutes ago, zurabi_97 said:

Αλλά η απλή δεν είναι μόνο για εξυπηρέτηση δανείων;

Όχι, την εκδίδεις μέσω Internet Banking και είναι κανονική χρεωστική απλά χωρίς πόντους και με 2 χρόνια διάρκεια. Χρεώνει και 6€ την κάθε επανέκδοση στη ληξη. Ουσιαστικά δηλαδή είναι 3€ τον χρόνο αντί για 6€, τα οποία τρία (αν όχι και τα έξι) τα κερδίζεις πίσω από τους πόντους με τις αγορές σου.

Εφόσον μπορώ να να κάνω ανάληψη από ΑΤΜ μόνο με το κινητό έχω κάποιο άλλο λογο για να έχω debit ή dual εθνικής;

Just now, geodimis said:

Εφόσον μπορώ να να κάνω ανάληψη από ΑΤΜ μόνο με το κινητό έχω κάποιο άλλο λογο για να έχω debit ή dual εθνικής;

Για να κάνεις ανάληψη χρειάζεσαι μια κάρτα σε φυσική μορφή που την έχεις και ψηφιακά, άρα πρέπει να διαλέξεις μια από τις δύο. 

15 minutes ago, paanos said:

Για να κάνεις ανάληψη χρειάζεσαι μια κάρτα σε φυσική μορφή που την έχεις και ψηφιακά, άρα πρέπει να διαλέξεις μια από τις δύο. 

Η Alpha ανακοίνωσε (έλαβα μήνυμα πριν 1-2 μέρες) ότι μπορείς να κάνεις ανάληψη με το κινητό.

Just now, makap said:

Η Alpha ανακοίνωσε (έλαβα μήνυμα πριν 1-2 μέρες) ότι μπορείς να κάνεις ανάληψη με το κινητό.

Σωστά, αλλά για να κάνεις πρέπει να έχεις κάρτα! Την ψηφιοποιημένη σου κάρτα περνάς από το ATM. Επομένως δεν γλιτώνεις τυχον συνδρομές και χρεώσεις της κάρτας 

Γειά σας και συγνώμη αν ενοχλώ εχω μια κάρτα eurobank prepaid teens και ενω εχω υπόλοιπο μέσα 15€+ δεν μπορώ να κανω ανανέωση υπόλοιπου ονλαιν σε καμία απο τις εταιρείες Nova vodafone κτλ

Και ενω εγκρίνω την συναλλαγή δεν περνάει μέσα 

Δεν ξερω γιατι γίνεται σε giffgaff που ενεργοποίησα μια κάρτα SIM πέρασε κανονικά 

Vodafone The only scam company you can trust 

5 minutes ago, Dimitris_15 said:

Γειά σας και συγνώμη αν ενοχλώ εχω μια κάρτα eurobank prepaid teens και ενω εχω υπόλοιπο μέσα 15€+ δεν μπορώ να κανω ανανέωση υπόλοιπου ονλαιν σε καμία απο τις εταιρείες Nova vodafone κτλ

Οι ανανεώσεις wallets και κινητής τηλεφωνίας δεν ανήκουν στις συναλλαγές που επιτρέπεται να κάνεις

46 minutes ago, paanos said:

Όχι, την εκδίδεις μέσω Internet Banking και είναι κανονική χρεωστική απλά χωρίς πόντους και με 2 χρόνια διάρκεια. Χρεώνει και 6€ την κάθε επανέκδοση στη ληξη. Ουσιαστικά δηλαδή είναι 3€ τον χρόνο αντί για 6€, τα οποία τρία (αν όχι και τα έξι) τα κερδίζεις πίσω από τους πόντους με τις αγορές σου.

Και αν ενεργοποιηθεί η πιστωτική κάρτα, μπορεί να αποσβεσθεί το 12ρι άνετα, αν κάνει κανείς καμία αγορά από προωθητική ενέργεια στα συμμετέχοντα καταστήματα. 

(btw σε μια παλιά συζήτηση εδώ, μου έκαναν έγκριση στα 500€ όριο. Και σε ποιο παλιά, η πιστωτική λειτουργία, περασμένη στο Apple Pay, αποδίδει τους πόντους άμεσα.)

1 ώρα πριν, paanos said:

Σωστά, αλλά για να κάνεις πρέπει να έχεις κάρτα! Την ψηφιοποιημένη σου κάρτα περνάς από το ATM. Επομένως δεν γλιτώνεις τυχον συνδρομές και χρεώσεις της κάρτας 

Όχι, η φωτογραφία στο μήνυμα έδειχνε ότι πλησιάζεις το κινητό στον αντίστοιχο δέκτη του ΑΤΜ. Φυσικά, εννοείται ότι έχεις περάσει τη χρεωστική σου στο πορτοφόλι. Στο παραπάνω μήνυμα δεν έγραψα ότι δεν έχεις κάρτα, αλλά ότι μπορείς να κάνεις ανάληψη με το κινητό. Δυστυχώς διέγραψα το μήνυμα αλλά βρήκα άλλο σχετικό με ημερομηνία πριν από 8 μέρες. 

20 ώρες πριν, paanos said:

Έχεις τώρα Dual ή Debit;

Debit που λήγει τον Αύγουστο του 26 ,επίσης σαν πιστωτική έχω την gold mastercard χωρίς συνδρομή,την οποία μου είχαν δώσει το 2008 επειδή πήρα στεγαστικο δάνειο από εθνική.

1 hour ago, makap said:

Όχι, η φωτογραφία στο μήνυμα έδειχνε ότι πλησιάζεις το κινητό στον αντίστοιχο δέκτη του ΑΤΜ. Φυσικά, εννοείται ότι έχεις περάσει τη χρεωστική σου στο πορτοφόλι. Στο παραπάνω μήνυμα δεν έγραψα ότι δεν έχεις κάρτα, αλλά ότι μπορείς να κάνεις ανάληψη με το κινητό. Δυστυχώς διέγραψα το μήνυμα αλλά βρήκα άλλο σχετικό με ημερομηνία πριν από 8 μέρες. 

Προφανώς περνάς το κινητό στο μηχάνημα, αλλά στο google pay πρέπει να έχεις βάλει μια κάρτα. η Alpha και η Εθνική δεν έχουν κάποια virtual χρεωστική όπως η Eurobank και η Πειραιώς, οπότε δεν γλιτώνεις τη συνδρομή. 

4 minutes ago, Hliasat said:

Debit που λήγει τον Αύγουστο του 26

Στην λήξη της θα λάβεις Dual με ανενεργό πιστωτικό. Αν θέλεις, ακύρωσε την πριν τον 06/26 και βγάλε απλή χρεωστική, αλλά με διάρκεια 2 χρόνια και χωρίς πόντους όπως είπαμε παραπάνω. 

Η επιστολή που δεν έλαβες, θα ερχόταν μαζί με την νέα κάρτα και θα σε ενημέρωνε ότι πλέον η κάρτα δεν είναι Debit Consumer αλλά Dual με τον ίδιο αριθμό για την χρεωστική λειτουργία. 

6 ώρες πριν, zurabi_97 said:

Και αν ενεργοποιηθεί η πιστωτική κάρτα, μπορεί να αποσβεσθεί το 12ρι άνετα, αν κάνει κανείς καμία αγορά από προωθητική ενέργεια στα συμμετέχοντα καταστήματα. 

(btw σε μια παλιά συζήτηση εδώ, μου έκαναν έγκριση στα 500€ όριο. Και σε ποιο παλιά, η πιστωτική λειτουργία, περασμένη στο Apple Pay, αποδίδει τους πόντους άμεσα.)

Συμφωνώ.Αν μιλάμε για πιστωτική κάρτα της Εθνικής τράπεζας, με 1% επιστροφή στο Σκλαβενίτη, 2% στη Shell και σε άλλα πρατήρια καυσίμων, και με συχνές προσφορές για διπλάσια επιστροφή, άνετα κάνεις απόσβεση της συνδρομής, και βγάζεις και κέρδος.

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus -> Motorola moto g54 5G