Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.720 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      930
    • Έχω MasterCard
      450
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

12 minutes ago, ilka71 said:

σε ανήλικο 17 ετών πως περναμε την ταυτότητά του στην εφαρμογή gov.gr ;;αφού δεν έχουν κωδικούς taxisnet 

Και σε μωρά βγαίνει ΑΦΜ με συναίνεση των γονέων.

3 minutes ago, alfeios said:

βγάζει άνετα κωδικούς στα 17

πρέπει να έχει εισόδημα για να βγάλει κωδικούς ;

1 minute ago, makap said:

Και σε μωρά βγαίνει ΑΦΜ με συναίνεση των γονέων.

αφμ έχει άλλο ρώτησα 

10 minutes ago, ilka71 said:

πρέπει να έχει εισόδημα για να βγάλει κωδικούς ;

Οχι

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Έχετε κατά νου ότι ανήλικα μόνο το kids wallet app χρησιμοποιούν, με τους κωδικούς taxis των γονέων. Το κανονικό θέλει εμεπ, που μόνο ενήλικες μπορούν να εγγραφούν 

Edited by paanos

On 10/12/2025 at 7:24 ΜΜ, leo06 said:

Έκανα μια αγορά από SHOPFLIX και εξόφληση με δόσεις, ενώ έχει χρεωθεί κανονικά η πρώτη δόση έχει δεσμευτεί και ολόκληρο το ποσό στη κάρτα. Είναι φυσιολογικό κάτι τέτοιο; Σε προηγούμενες δόσεις ποτέ δεν δεσμεύτηκε όλο το ποσό

Σε πόσες δόσεις; Δύο (2) ή παραπάνω;

On 11/12/2025 at 9:19 ΠΜ, leo06 said:

Alpha

Η Εθνική και η Πειραιώς δέσμευαν όλο το ποσό των άτοκων δόσεων και είχαν ένα μόνο όριο, ανεξαρτήτως αν επρόκειτω για συναλλαγή εφάπαξ ή σε δόσεις. Πιο πιθανό μου φαίνεται στην συγκεκριμένη περίπτωση να έχει γίνει λάθος αίτημα από το e-POS του εμπόρου, να δέσμευσε ποσό σαν συναλλαγή εφάπαξ. Στα πεδία "συνολικό ποσό δόσεων" και "δοσεις επόμενου λογαριασμού" στα γράφει σωστά;

logo-vwclub-2016.png

3 minutes ago, GraveDigger said:

Η Εθνική και η Πειραιώς δέσμευαν όλο το ποσό των άτοκων δόσεων και είχαν ένα μόνο όριο, ανεξαρτήτως αν επρόκειτω για συναλλαγή εφάπαξ ή σε δόσεις. Πιο πιθανό μου φαίνεται στην συγκεκριμένη περίπτωση να έχει γίνει λάθος αίτημα από το e-POS του εμπόρου, να δέσμευσε ποσό σαν συναλλαγή εφάπαξ. Στα πεδία "συνολικό ποσό δόσεων" και "δοσεις επόμενου λογαριασμού" στα γράφει σωστά;

Έχει αλλάξει η διαδικασία .Πχ ακόμα και με κάρτες Eurobank ,πλέον ,αναλόγως τον εκκαθαριστή πληρωμών (πχ viva) δεσμεύεται όλο το ποσό ,και μετά από κάμποσες μέρες, σου επιστρέφεται ,μείον της πρώτης δόσης .

1 minute ago, oikonomos said:

Έχει αλλάξει η διαδικασία .Πχ ακόμα και με κάρτες Eurobank ,πλέον ,αναλόγως τον εκκαθαριστή πληρωμών (πχ viva) δεσμεύεται όλο το ποσό ,και μετά από κάμποσες μέρες, σου επιστρέφεται ,μείον της πρώτης δόσης .

Άρα δεν έχει αλλάξει η διαδικασία. Είναι πως κάποιοι acquirers δεν κάνουν σωστά το αίτημα έγκρισης και περνάνε κενό το πεδίο δόσεων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ακόμη κι αν δεν είχες υπόλοιπο για αγορές με δόσεις, η συναλλαγή θα πέρναγε αν ολοκληρώνονταν επιτυχώς ο έλεγχος για συναλλαγή εφάπαξ, που γίνεται ούτως η άλλως.

logo-vwclub-2016.png

1 minute ago, GraveDigger said:

Άρα δεν έχει αλλάξει η διαδικασία. Είναι πως κάποιοι acquirers δεν κάνουν σωστά το αίτημα έγκρισης και περνάνε κενό το πεδίο δόσεων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ακόμη κι αν δεν είχες υπόλοιπο για αγορές με δόσεις, η συναλλαγή θα πέρναγε αν ολοκληρώνονταν επιτυχώς ο έλεγχος για συναλλαγή εφάπαξ, που γίνεται ούτως η άλλως.

Ναι οκ ευχαριστούμε για την επεξήγηση ,αλλά το αποτέλεσμα για εμάς τους καταναλωτές ,μας νοιάζει.Η διαδικασία ,για εμάς τους καταναλωτές, έχει αλλάξει.Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η πίστωση μας ,τόσα χρόνια ,άλλαξε προς το χειρότερο  .Σωστα αυτά που λες ,αλλά δεν είμαστε σε αυτήν την πλευρά εδώ .

4 ώρες πριν, GraveDigger said:

12

Public, Skroutz και Κωτσόβολος σε προηγούμενες δόσεις δεν δέσμευσαν όλο το ποσό. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι τους τελευταίους μήνες 

στη χρέωση της πρώτης δόσης αναφέρει ότι είναι η πρώτη από 12

Edited by leo06

15 ώρες πριν, oikonomos said:

Στο ονλάιν τουλάχιστον ,το public χρεώνει όλο το ποσό σε πρόσφατη αγορά μου 

5/4/2025 η τελευταία και δεν το χρέωσε ολόκληρο, μόνο την πρώτη δόση.

έστειλα χρήματα 40 μια φορά και αμέσως άλλα 120  σε μια εταιρεία σχετικά με το επάγγελμα μου για συνδρομή  .στο τελευταίο βήμα σε περιβάλλον της αλφα NEXI είχε και iris.(που όμως μετά μου είπαν από την εταιρεία ότι δεν έχουν φτιάξει να δέχονται!) . προχώρησε η πληρωμή,ήρθαν τα επιβεβαιωτικα email από την εθνική αλλά η εταιρεία δεν έλαβε τα χρήματα μου είπαν.πήρα την εθνική και μου είπαν θα επιστραφούν τα χρήματα.ελπίζω να γίνεται έτσι

Edited by ilka71

23 ώρες πριν, leo06 said:

12

Public, Skroutz και Κωτσόβολος σε προηγούμενες δόσεις δεν δέσμευσαν όλο το ποσό. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι τους τελευταίους μήνες 

στη χρέωση της πρώτης δόσης αναφέρει ότι είναι η πρώτη από 12

Screenshot_Alpha.thumb.png.68eaa39cf55b60fcc983c445c4ff49a2.png

logo-vwclub-2016.png

5 ώρες πριν, GraveDigger said:

Screenshot_Alpha.thumb.png.68eaa39cf55b60fcc983c445c4ff49a2.png

Εκεί σωστά τα έχει. Απο 5/12 ακόμη δεσμευμένο φαίνεται το ποσό και φυσικά έχει αφαιρεθεί από το διαθέσιμο υπόλοιπο της κάρτας.

Είχα αντίστοιχο θέμα. Με την πρώτη δόση (2 μέρες πριν την έκδοση λογαριασμού), πιστώθηκε το ποσό και χρεώθηκε μόνο η δόση. Σαν αιτιολογία έχει και την ένδειξη δοση 1/4 πχ, που η αρχική χρέωση δεν είχε

Καλημέρα! Μιας που στην ΕΤΕ τρέχει προωθητικές ενέργειες με πίστωση πόντων 15-20% της αξίας σε Go4more με πιστωτική, πιστώνονται κανονικά με την αγορά από φυσικά καταστήματα (που συμμετέχουν στο πρόγραμμα); 

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

Έβγαλε η eurobank τον αντίπαλο της revolut;

Travellers prepaid 

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Πες μου ενα λογο να το βγαλεις σε prepaid και οχι στις πιστωτικες σου να διαφοροποιηθεις;
Δεν καταλαβαινω μερικες φορες τετοιες αποφασεις, ισως επειδη δεν ειμαι στην αγορα αχχαχαχα

Edited by stathis123

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

42 minutes ago, stathis123 said:

Πες μου ενα λογο να το βγαλεις σε prepaid και οχι στις πιστωτικες σου να διαφοροποιηθεις;

Μηδενική προμήθεια έχει και η Black της Εθνικής. Αυτοί όμως τώρα πάνε να ανταγωνιστούν snappi / Revolut, όχι να σκεφτουν ορθολογικά χαχαχα

• 2 weeks later...

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά. Γνωρίζει κάποιος πως ενεργοποιώ πάγια εντολής πληρωμής οργανισμού από πιστωτική κάρτα της Εθνικής Τράπεζας μέσα από το web ibank;

20 ώρες πριν, geodimis said:

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά. Γνωρίζει κάποιος πως ενεργοποιώ πάγια εντολής πληρωμής οργανισμού από πιστωτική κάρτα της Εθνικής Τράπεζας μέσα από το web ibank;

Από πιστωτική δε μπορείς μέσω Internet Banking, μόνο με τηλέφωνο ή από κατάστημα.

20 ώρες πριν, geodimis said:

Μόνο η eurobank δίνει τη δυνατότητα αυτή.

Καλημέρα , καλή χρονιά

Δεν ειχα κανενα σκοπο να γκρινιαξω την πρωτη μερα του χρονου αλλα με αναγκαζει η Eurobank

Ειμαι πελατης της 15 χρονια και εχω εκει τη Μισθοδοσια μου και πιστωτική κάρτα

Κανω τακτικα τις επικαιροποιησεις στοιχειων, τα τελευταια χρονια μεσω gov.gr

Φυσικα και ειναι επικαιροποιημενα τα στοιχεια μου προσφατα

Απο χθες μου εμφανιζει μηνυμα στην εφαρμογη στο κινητο οτι πρεπει να επικαιροποιησω τα οικονομικα μου στοιχεια, ετησιες αποδοχες. Κανω συνδεση στο gov,gr κανω επικαιροποιηση και μου πεταει μηνυνα οτι για να ενημερωσω ,,,,,,, το ΑΦΜ !!! πρεπει να κλεισω ραντεβου και να επισκεφτω καταστημα !!! Ενα ΑΦΜ που το εχει τόσα χρονια !!! Αν ειναι δυνατόν ..... Να χασω ενα μεροκαματο για να επισκεφτω καταστημα να τους δωσω το ΑΦΜ μου !!! Ενα ΑΦΜ που το εχουν 15 χρόνια !!! Ειναι σοβαροί;

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Αν και είχα χρόνο μέχρι το Μάρτη για να επικαιροποιήσω τα στοιχεία μου, το έκανα τώρα, πέρασε από τα δικά μου σ' εκείνα της συζύγου, τα ολοκλήρωσε και στο τέλος έβγαλε μήνυμα ότι πρέπει να πάω σε κατάστημα για το δικό μου ΑΦΜ!!!