Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.720 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      930
    • Έχω MasterCard
      450
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

15 minutes ago, HEO said:

αν ΔΕΝ την ενεργοποιησεις δεν χρεωνεσαι τιποτα.

Η κάρτα έρχεται ως αντικατάσταση της απλής και χρεώνεσαι κανονικότατα τα 6€ όπως θα τα χρεωνόσουν και αν από debit γίνονταν debit 

5 minutes ago, paanos said:

Η κάρτα έρχεται ως αντικατάσταση της απλής και χρεώνεσαι κανονικότατα τα 6€ όπως θα τα χρεωνόσουν και αν από debit γίνονταν debit 

αυτο αν την ενεργοποιησεις

εγω δεν την ενερηοποιησα και δεν μου εχει χρεωθει τιποτα

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

2 ώρες πριν, HEO said:

αυτο αν την ενεργοποιησεις

εγω δεν την ενερηοποιησα και δεν μου εχει χρεωθει τιποτα

Την χρεωνουν πριν καν την παραλαβεις ειτε ενεργοποιήσεις ειτε οχι 

1 hour ago, nikos_kallithea said:

Το να πώ;;...Έχω 3 λογαριασμούς στην ΕΤΕ. Μόλις τους ξανακοίταξα μήπως έκανα κάπου λάθος.

Σε βάθος 4 μηνών δεν βλέπω καμμιά χρέωση για έκδοση κάρτας ούτε την dual ούτε την απλή που έβγαλα μετά .

Η dual ήρθε πριν κανένα μήνα και η απλή μια εβδομάδα μετά.

Μάλλον λύθηκε το θέμα. Κοίταξα τον τιμοκατάλογο και βλέπω ότι η επανέκδοση για Private Banking πελάτες είναι δωρεάν 

Βέβαια θυμάμαι πολύ καλά ότι όταν έκανα αίτηση για νέα κάρτα απλή σε αντικατάσταση της dual στη μάνα μου να μην χρεώνεται η επανέκδοση. Και η μάνα μου έχει απλό λογαριασμό.

Edited by HEO

18 ώρες πριν, HEO said:

την πετας στα σκουπιδια

και βγαζεις μια απλη καρτα καρτα απο το e-banking μεσω υπολογιστη οχι κινητου και δεν χρεωνεσαι τιποτα

Επειδή η προηγούμενη κάρτα που έληξε έχει τον ίδιο αριθμό με την dual, μέχρι να έρθει η απλή κάρτα που έβγαλες μέσω e-banking, η μητέρα σου είχε χρωστική κάρτα σε ισχύ για αγορές ή έπρεπε να περιμένει μέχρι να έρθει η καινούρια;

Edited by enterhere

11 minutes ago, enterhere said:

Επειδή η προηγούμενη κάρτα που έληξε έχει τον ίδιο αριθμό με την dual, μέχρι να έρθει η απλή κάρτα που έβγαλες μέσω e-banking, η μητέρα σου είχε χρωστική κάρτα σε ισχύ για αγορές ή έπρεπε να περιμένει μέχρι να έρθει η καινούρια;

Η μητέρα μου είχε απλή χρεωστική που κάποτε έληξε.

Εσετιλαν μια dual που ενεργοποίησε και χρησιμοποιούσε αλλά κοίταξα κάποια στιγμή το e-banking της και είδα τις χρεώσεις 0.50 κάθε μήνα

Πήρα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση για να διαμαρτυρηθώ και μου είπαν να την ακύρωσω και να βγάλω μια απλή. Όπως και έγινε.

Ένα διάστημα μιας εβδομάδας από ακύρωση όσο να έρθει η νέα απλή κάρτα δεν μπορούσε να πάρει χρήματα από ΑΤΜ. Μια φορά χρειάστηκε τα έστειλα σε λογαριασμό μου και τα πήρα με δικιά μου κάρτα και της τα έδωσα.

1 hour ago, HEO said:

Ένα διάστημα μιας εβδομάδας από ακύρωση όσο να έρθει η νέα απλή κάρτα δεν μπορούσε να πάρει χρήματα από ΑΤΜ. Μια φορά χρειάστηκε τα έστειλα σε λογαριασμό μου και τα πήρα με δικιά μου κάρτα και της τα έδωσα.

Μπορούσες απλά να την ακυρώσεις αφού έρθει η άλλη. 

22 minutes ago, paanos said:

Σου επιτρέπει το σύστημα αφού έχει έρθει η dual, να βγάλεις απλή;

12 minutes ago, enterhere said:

Σου επιτρέπει το σύστημα αφού έχει έρθει η dual, να βγάλεις απλή;

Κάνεις αίτηση για νέα κάρτα και μετά ακυρώνεις την dual. Η dual που εκδίδεται ως ανανέωση υπάρχουσας, κρατάει το ιστορικό της, όπως πάγιες εντολές. Η νέα είναι εντελώς ανεξάρτητη.

On 9/3/2026 at 6:36 ΜΜ, Kipouros_tou_GAP said:

Δουλεύω σε εταιρία που έχει τη μισθοδοσία της στην Optima. Μας πρότειναν κατά το άνοιγμα λογαριασμού και το άνοιγμα πιστωτικής. Αν είχες άλλη κάρτα έτρωγες άκυρο κατευθείαν, ασχέτως μισθού. Οι ελάχιστοι που έβγαλαν πήραν όριο 1000 ευρώ

Για πιο ελαστικά όρια, καρφί NBG και δευτερευόντως Alpha που έχει πάει το default μέσω ebanking στα 

1 minute ago, oikonomos said:

Τραγικό…αδιάφοροι λοιπόν.Ευχαριστώ!

Γνωρίζει κανείς το ανώτατο αριθμό dual καρτών που μπορεί να έχει ένας πελάτης στην εθνική ; 

Γνωρίζει κανείς τον ανώτατο αριθμό dual καρτών που μπορεί να έχει ένας πελάτης στην εθνική ; 

Edited by oikonomos

1 ώρα πριν, paanos said:

ναι,

αλλα ετσι μου ειπε ετσι εκανα

Edited by HEO

19 ώρες πριν, nikos_kallithea said:

Όχι Νικόλα. Δε χρεώνεται η dual πριν την ενεργοποιήσεις. Μου την έστειλαν Δεκέμβρη ή Γενάρη και δε μου εχει χρεωθεί τιποτα ακομα. Δε την ενεργοποίησα ποτε. Θα βγάλω απλή χρεωστικη

23 ώρες πριν, paanos said:

Ετσι και αλλιώς χρεώθηκες 6€ για την επανέκδοση ήδη. Όντως έχεις 6€ ανά χρόνο συνδρομή, αλλά τα παίρνεις πίσω με τους πόντους. Αν έχεις λογαριασμό προνομίων plus την έχει δωρεάν 

Δε χρεώθηκε 6 ευρω αν δεν την εχει ενεργοποιήσει.  Εγω δε χρεώθηκε τίποτα εδω και 2-3 μηνες που την εχω χωρις να την ενεργοποιήσω 

23 ώρες πριν, Nikos_s3 said:

Παίδες καλησπέρα, θυμίστε μου λίγο τι παίζει με την dual κάρτα της εθνικής! Ήρθε ως ανανέωση της χρεωστικής του πατέρα μου και κάτι είχε πάρει το μάτι μου για έξτρα χρεώσεις 6ευρα κτλ.

Να την ενεργοποιήσω ή να τον στείλω να βγάλει απλή χρεωστική πάλι? 

Ευχαριστώ πολύ!

Μέσα απο το internet baking κανεις αιτηση για απλή χρεωστική. Δε την κανουν οι υπάλληλοι απο τη τράπεζα. Ετσι μου ειπαν σε κατάστημα και αρνήθηκαν να τη κανουν αυτοί. Δε χρεώνεσαι τα 6 ευρω της dual αν δεν την ενεργοποιήσεις 

Εμένα πριν την παραλάβω καν μου την χρέωσαν. Και να μην την ενεργοποιείτε την έχουν χρεώσει μόλις την εκδόσουν.

Xiaomi redmi note 3G - xiaomi redmi pro. - Meizu pro 6 plus.

Mi A3 [Laurel Sprout] Realme 9 pro 5G 6/128, S22 ultra Snapdragon.

38 minutes ago, takpanos said:

Δε χρεώθηκε 6 ευρω αν δεν την εχει ενεργοποιήσει.  Εγω δε χρεώθηκε τίποτα εδω και 2-3 μηνες που την εχω χωρις να την ενεργοποιήσω 

Θα στα πάρουν κάποια στιγμή. Έπρεπε να είχαν χρεωθεί

Τελικά η μόνη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που δέχεται την κάρτα μου κανονικά ειναι η Vodafone μακάρι και η άλλες δύο υποστηρίξουν του Google payments η κάτι τέτοιο τέλος πάντων 

Vodafone The only scam company you can trust 

2 ώρες πριν, chios said:

Εμένα πριν την παραλάβω καν μου την χρέωσαν. Και να μην την ενεργοποιείτε την έχουν χρεώσει μόλις την εκδόσουν.

Πως θα την χρεώσουν αν δε γνωρίζουν οτι εχει γινει η παράδοση της κάρτας απο το ταχυδρομείο σε σενα;

Δε παίζει κατι τετοιο

Δηλαδή εσενα σου χρέωσαν την dual προτού την παραλαβεις; 

Μηπως εκανες καποια αγορά με άυλη μέσω κινητου ή είχες πάγια μέσω καρτας;

2 ώρες πριν, paanos said:

Θα στα πάρουν κάποια στιγμή. Έπρεπε να είχαν χρεωθεί

Ούτε καν

3 ώρες πριν, chios said:

Ναι, και εγώ όταν έκανα αίτηση για τη κάρτα, πριν την παραλάβω και την ενεργοποιήσω, έχω χρεωθεί 6€. 

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

2 ώρες πριν, takpanos said:

Μηπως εκανες καποια αγορά με άυλη μέσω

Δεν γίνεται να την έχεις άυλη αν δεν την έχεις παραλάβει και ενεργοποιήσει σε ΑΤΜ πρώτα. 

17 minutes ago, paanos said:

Δεν γίνεται να την έχεις άυλη αν δεν την έχεις παραλάβει και ενεργοποιήσει σε ΑΤΜ πρώτα. 

Αφού μεσα απο την εφαρμογή την βλεπεις πριν ερθει και την ενεργοποιείς χωρις να πας ατμ

2 ώρες πριν, zurabi_97 said:

Ναι, και εγώ όταν έκανα αίτηση για τη κάρτα, πριν την παραλάβω και την ενεργοποιήσω, έχω χρεωθεί 6€. 

Άλλο να κάνεις αίτηση για καρτα οποτε σωστα χρεώθηκες....και αλλο να σου την στείλει η εθνική σαν νεα υπηρεσια και αντικαταση της παλιάς χρεωστικης

7 ώρες πριν, takpanos said:

Αφού μεσα απο την εφαρμογή την βλεπεις πριν ερθει και την ενεργοποιείς χωρις να πας ατμ

Στην Εθνική; Οχι, απλά την βλέπεις να κάθεται. Ενεργοποίηση αποκλειστικά μέσω ΑΤΜ

7 ώρες πριν, takpanos said:

και αλλο να σου την στείλει η εθνική σαν νεα υπηρεσια και αντικαταση της παλιάς χρεωστικης

Βάσει του τιμοκατάλογου της τράπεζας, η Debit Mastercard έχει έξοδα αντικατάστασης λόγω λήξης στα 6€. Αυτά δεν χρεώνονται από Debit σε Dual, σε χρεώνει τη συνδρομή αντ αυτού. 

βλ. σελίδες 10-11 του τιμολογίου καρτών.

On 2/4/2026 at 8:56 ΜΜ, HEO said:

αν ΔΕΝ την ενεργοποιησεις δεν χρεωνεσαι τιποτα.

δεν ειναι δυνατον να χρεωνεσαι για κατι που ΔΕΝ ζητησες

την πετας στα σκουπιδια

και βγαζεις μια απλη καρτα καρτα απο το e-banking μεσω υπολογιστη οχι κινητου και δεν χρεωνεσαι τιποτα

ετσι εκανα εγω πριν λιγο καιρο, και ετσι ειχα κανει και στην φουκαριαρα την μανα μου παλιοτερα

(τοτε μου το ειπαν απο την εξυπηρετηση πελατων να το κανω οταν τους πηρα τηλεφωνο για να διαμαρτυρηθω)

Ευχαριστώ 🙂

μέσα από το ebanking του πατέρα μου, επέλεξα έκδοση νέας απλής χρεωστικής mastercard , συνδεδεμένη στον λογαριασμό του και περιμένω να έρθει σπίτι. 

Η ακύρωση της dual (αυτή φαίνεται στο ebanking , παρόλο που δεν την έχω ενεργοποιήσει ακόμα, μιας και η απλή που είχε ισχύει μέχρι τέλος του Απρίλη) φαντάζομαι γίνεται από την επιλογή "απώλεια/κλοπή"?

Δεν το πάτησα μην γίνει καμιά στραβή πριν έρθει η νέα.(δεν ξέρω τα μενού της εθνικής, αφού δεν έχω πάρε δώσε μαζί τους)

υ.γ : Χρέωση για την dual που έχει έρθει, αλλά δεν την έχω ενεργοποιήσει , ΔΕΝ υπάρχει.

Edited by Nikos_s3

On 4/4/2026 at 9:16 ΠΜ, paanos said:

Στην Εθνική; Οχι, απλά την βλέπεις να κάθεται. Ενεργοποίηση αποκλειστικά μέσω ΑΤΜ

Βάσει του τιμοκατάλογου της τράπεζας, η Debit Mastercard έχει έξοδα αντικατάστασης λόγω λήξης στα 6€. Αυτά δεν χρεώνονται από Debit σε Dual, σε χρεώνει τη συνδρομή αντ αυτού. 

βλ. σελίδες 10-11 του τιμολογίου καρτών.

Ναι ειναι συνδρομή στη dual αλλα ειναι χρεωση ετησια. Αυτό λεμε

Αν η κάρτα σου έληγε, θα σε χρέωνε 6€ για την αντικατάσταση. Τώρα σε χρεώνει 6€ για αυτή. Κρατήστε την για έναν χρόνο και βγάλτε μετά την απλή, αφού πληρώσατε που πληρώσατε την χρέωση. Που το παράλογο; 

Και την χρέωση την έχεις πληρώσει ήδη, ψάξε ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ στην κίνηση λογαριασμού σου. Αν δεν έχει χρεωθεί, θα ήταν λόγω τεχνικού τους γιατί την τραβάνε κατά την ΕΚΔΟΣΗ της κάρτας και όχι κατά την ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ της, όπως σε όλες τις κάρτες που έχουν έξοδα έκδοσης ή συνδρομής. για αυτό λέγονται και έξοδα ΕΚΔΟΣΗΣ, αντί για ενεργοποίησης ή χρήσης.

On 5/4/2026 at 9:05 ΜΜ, Nikos_s3 said:

Η ακύρωση της dual (αυτή φαίνεται στο ebanking , παρόλο που δεν την έχω ενεργοποιήσει ακόμα, μιας και η απλή που είχε ισχύει μέχρι τέλος του Απρίλη) φαντάζομαι γίνεται από την επιλογή "απώλεια/κλοπή"?

ναι αυτη ειναι η επιλογη

Προσωπικά αφού χρεώθηκα τη dual έκλεισα ραντεβού σε κατάστημα την πήγα αυτούσια στο φάκελο για ακύρωση κι έκανα αίτηση για την απλή debit. Το αίτημα για επιστροφή της χρέωσης για την dual δε γινόταν και καλά στο κατάστημα οπότε έχω κάνει το αίτημα ηλεκτρονικά και περιμένω την πίστωση του ποσού. Εντωμεταξύ δεν έχω χρεωθεί κάτι για τη απλή χρεωστική που σήμερα ενεργοποίησα οπότε ίσως γίνει συμψηφισμός.