Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.720 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      930
    • Έχω MasterCard
      450
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

3 ώρες πριν, geodimis said:

Προσωπικά αφού χρεώθηκα τη dual έκλεισα ραντεβού σε κατάστημα την πήγα αυτούσια στο φάκελο για ακύρωση κι έκανα αίτηση για την απλή debit. Το αίτημα για επιστροφή της χρέωσης για την dual δε γινόταν και καλά στο κατάστημα οπότε έχω κάνει το αίτημα ηλεκτρονικά και περιμένω την πίστωση του ποσού. Εντωμεταξύ δεν έχω χρεωθεί κάτι για τη απλή χρεωστική που σήμερα ενεργοποίησα οπότε ίσως γίνει συμψηφισμός. 

Δεν χρεώθηκες για την απλή χρεωστική γιατί η έκδοση της είναι δωρεάν, η ανανέωση στοιχίζει 6€.

Μετά από την τιτλοποίηση του καταναλωτικού δανείου μου η Eurobank τιτλοποίησε και τις απαιτήσεις από την πιστωτική κάρτα που είναι ενήμερη 😂😂. Με παρεξένευσε που ξαφνικά εξαφανίστηκε η αύξηση ορίου από το e-banking και μόλις πήρα την απάντηση. Αλλά με έστειλε και την ανανέωση της κάρτας μου Visa Classic με τα ίδια στοιχεία και pin

IMG_1332.jpeg

Την απάντηση άλλωστε θα την πάρουν αφού ήδη έχω άλλες 2 κάρτες στην Πειραιώς φοιτητική προ πολλού καιρού και μια απλή Visa Classic οπότε μόλις τελειώσω με 2 άτοκες δόσεις από αγορά θα πάω να την ακυρώσω

3 ώρες πριν, user. said:

Μετά από την τιτλοποίηση του καταναλωτικού δανείου μου η Eurobank τιτλοποίησε και τις απαιτήσεις από την πιστωτική κάρτα που είναι ενήμερη 😂😂. Με παρεξένευσε που ξαφνικά εξαφανίστηκε η αύξηση ορίου από το e-banking και μόλις πήρα την απάντηση. Αλλά με έστειλε και την ανανέωση της κάρτας μου Visa Classic με τα ίδια στοιχεία και pin

IMG_1332.jpeg

Την απάντηση άλλωστε θα την πάρουν αφού ήδη έχω άλλες 2 κάρτες στην Πειραιώς φοιτητική προ πολλού καιρού και μια απλή Visa Classic οπότε μόλις τελειώσω με 2 άτοκες δόσεις από αγορά θα πάω να την ακυρώσω

Κοιτα μονο μην, αντι για δυο δόσεις σου βγουν καμια δεκαριά λογω τιτλοποίησης

Ερώτηση:

Πώς βλέπω στο app της Πειραιώς την "επιστροφή" που έχω λόγω αγορών με κάρτα?

Στην Εθνική που χρησιμοποιώ χρόνια, υπάρχει το tab go4more που βλέπεις επιτόπου τους πόντους της επιστροφής με το ιστορικό τους.

Στην Πειραιώς πώς γίνεται?

1 ώρα πριν, nikiforos_ said:

Ερώτηση:

Πώς βλέπω στο app της Πειραιώς την "επιστροφή" που έχω λόγω αγορών με κάρτα?

Στην Εθνική που χρησιμοποιώ χρόνια, υπάρχει το tab go4more που βλέπεις επιτόπου τους πόντους της επιστροφής με το ιστορικό τους.

Στην Πειραιώς πώς γίνεται?

Στα Yellows εμφανίζεται στην αρχική σελίδα 

3 ώρες πριν, testatos said:

Στα Yellows εμφανίζεται στην αρχική σελίδα 

Νομίζω άλλο πράγμα τα yellows, άλλο η επιστροφή κάποιου ποσοστού επί των αγορών σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

1 ώρα πριν, nikiforos_ said:

Νομίζω άλλο πράγμα τα yellows, άλλο η επιστροφή κάποιου ποσοστού επί των αγορών σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Η κάθε τράπεζα έχει το δικό της σύστημα. Η Πειραιώς όταν λέει πχ 20% επιστροφή, στα δίνει σε yellows. Η αξία αυτών των yellows όταν εξαργυρωθούν ισοδυναμεί με το 20% της αγοράς που είχες κάνει 

13 ώρες πριν, nikiforos_ said:

Υπάρχουν πολύ λίγες εξαιρέσεις. Π.χ. στην AVIN σου δίνει επιστροφή με μετρητά π.χ. με την πιστωτική εγώ όταν πληρώνω στην avin την ημέρα που εκδίδεται ο λογαριασμός μου κάνει και την πίστωση της επιστροφής από όλες της αγορές που έκανα μέσα στον μήνα.

22 ώρες πριν, testatos said:

την ημέρα που εκδίδεται ο λογαριασμός μου κάνει και την πίστωση της επιστροφής από όλες της αγορές που έκανα μέσα στον μήνα.

Μάλλον έτσι γίνεται και με Σκλαβενίτη που δοκίμασα εγώ.

Θα περιμένω την έκδοση του λογαριασμού.

15 ώρες πριν, nikiforos_ said:

Μάλλον έτσι γίνεται και με Σκλαβενίτη που δοκίμασα εγώ.

Θα περιμένω την έκδοση του λογαριασμού.

Σκλαβενίτης είναι yellows 

On 14/4/2026 at 4:36 ΜΜ, user. said:

IMG_1332.jpeg

On 14/4/2026 at 8:23 ΜΜ, nikos_kallithea said:

Κοιτα μονο μην, αντι για δυο δόσεις σου βγουν καμια δεκαριά λογω τιτλοποίησης

Ήρθε και σε εμένα η παραπάνω επιστολή. 

Θεώρησα ότι έγινε με όλους αυτό.

Και η δική μου κάρτα είναι ενήμερη και δεν έχει υπάρξει καθυστέρηση στην πληρωμή ποτέ.

مفاجأة

16 ώρες πριν, paanos said:

Σκλαβενίτης είναι yellows 

Δεν φαίνεται να είναι yellows.

Έκανα την πρώτη αγορά με πιστωτική στον Σκλαβενίτη 07 Απριλίου.

Συνεχίζω να έχω 0 yellows, αλλά σήμερα (10 μέρες μετά) βλέπω στην εφαρμογή "επιστροφή από αγορές" ποσό που αντιστοιχεί στο 2% της αρχικής αγοράς.

Ουσιαστικά, έχει μειωθεί το προς εξόφληση ποσό κατά 2%. 

46 minutes ago, nikiforos_ said:

Συνεχίζω να έχω 0 yellows, αλλά σήμερα (10 μέρες μετά) βλέπω στην εφαρμογή "επιστροφή από αγορές" ποσό που αντιστοιχεί στο 2% της αρχικής αγοράς.

Σωστά έτσι εμφανίζεται image.thumb.png.d689858f1d5de48008ab76013eadcd56.png

Μου κάνει εντύπωση. Σε πιστωτική πειραιώς πάντα δίνει yellow ο Σκλαβενίτης, έχει κατά καιρούς και σχετικές προσφορές που το αναφέρει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για yellows 

3 ώρες πριν, nikiforos_ said:

Βγάλε ένα screenshot να δούμε τι ακριβώς γράφει. 

Από το 23 χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση την Payzy λόγω του cashback και έχω και μια Snappi για το cashback των 2€ σε CU (για όσο συνεχιστεί και μετά δρόμο).

Υπάρχει κάποια prepaid που να συμφέρει καλύτερα από την Payzy για αγορές 150-200€/μήνα;

19 ώρες πριν, nikiforos_ said:

1199722586_1.thumb.png.e9eb13eda11e5f4e4f0074dbe3f0bc89.png

Αυτή η επιστροφή 0,30 δεν είναι από Σκλαβενίτη. Και δεν γράφει από ποια επιχείρηση είναι. Ο Σκλαβενίτης μόνο yellows δίνει. Βενζίνη που βάζεις;; 

Αρχικά, η τιτλοποίηση δεν έχει καμία σχέση με τις ανοησίες που γράφονται εδώ. Δεν αλλάζει απολύτως τίποτα για εσάς, απλώς η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να σας ενημερώσει για τις ενέργειές της.

Για την επιστροφή 3% σε AVIN και CYCLON με τις πιστωτικές κάρτες της Πειραιώς: https://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/proionta-upiresies/kartes/prosfores/Sinergasia-pistwtikwn-me-Avin-Oil

Το όνομα €πιστροφή είναι όντως trademark της Eurobank. Το βασικό πρόγραμμα επιβράβευσης της Πειραιώς είναι το yellow, αλλά υπάρχουν κι άλλα σχήματα για co-branded κάρτες. Η παραπάνω προσφορά αφορά το σύνολο των καρτών της Τράπεζας Πειραιώς.

logo-vwclub-2016.png

On 7/4/2026 at 11:29 ΜΜ, mythos_bt said:

Δεν χρεώθηκες για την απλή χρεωστική γιατί η έκδοση της είναι δωρεάν, η ανανέωση στοιχίζει 6€.

Αφού η έκδοση της απλής debit είναι δωρεάν, υπέβαλλα σήμερα παράπονο στον τραπεζικό διαμεσολαβητή γιατί ακόμα περιμένω την πίστωση των 6€ από την έκδοση της dual. Για να δούμε..

ήρθε στην σύζυγο ή dual εθνικής αντι για την απλή χρεωστική της που λήγει. θα έχει χρέωση 6 ευρώ; δεν την έχω ενεργοποιήσει ακόμα. πως γίνεται να μείνει σαν απλή χρεωστική χωρίς τα 6 ευρώ χρέωση; 

Edited by ilka71

Αν την έχετε πάρει στα χέρια σας ή χρεώσει έχει γίνει. Και εγώ την έχω και ενεργοποίησα μόνο την χρεωστική λειτουργία της.

Xiaomi redmi note 3G - xiaomi redmi pro. - Meizu pro 6 plus.

Mi A3 [Laurel Sprout] Realme 9 pro 5G 6/128, S22 ultra Snapdragon.

33 minutes ago, chios said:

Αν την έχετε πάρει στα χέρια σας ή χρεώσει έχει γίνει. Και εγώ την έχω και ενεργοποίησα μόνο την χρεωστική λειτουργία της.

άρα και να ενεργοποιήσω μόνο την χρεωστική θα υπάρχει κάθε χρόνο χρέωση 6 ευρώ; 

την ενεργοποίηση την κάνω σε ΑΤΜ όπως πάντα, για την χρεωστική έτσι ;

33 minutes ago, ilka71 said:

άρα και να ενεργοποιήσω μόνο την χρεωστική θα υπάρχει κάθε χρόνο χρέωση 6 ευρώ; 

την ενεργοποίηση την κάνω σε ΑΤΜ όπως πάντα, για την χρεωστική έτσι ;

Την ενεργοποιήσεις δεν την ενεργοποιήσεις τα 6€ θα στα πάρουν