Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όλες οι περιοχές ταυτόχρονα για 1ο τρίμηνο του 18 όλοι αυτό λένε..

Αυτό το έχω ακούσει σήμερα απο:

Wind Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Έδεσσας, Σκύδρας, Γιαννιτσών, Αριδαίας, Αμυνταίου, Πτολεμαΐδας, Κοζάνης, Κιλκις, Πολύκαστρου και Λαμίας...

Για Σέρρες, Καρδίτσα και Τρίκαλα τελειώνουν τελη αυτού του μηνα απ ότι είπαν... Κρίμα που δεν θα δούμε 4G τα Χριστούγεννα ήδη κάποιοι φεύγουν αντί να κάνουν υπομονή...

Όλες οι περιοχές ταυτόχρονα για 1ο τρίμηνο του 18 όλοι αυτό λένε..

Αυτό το έχω ακούσει σήμερα απο:

Wind Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Έδεσσας, Σκύδρας, Γιαννιτσών, Αριδαίας, Αμυνταίου, Πτολεμαΐδας, Κοζάνης, Κιλκις, Πολύκαστρου και Λαμίας...

Για Σέρρες, Καρδίτσα και Τρίκαλα τελειώνουν τελη αυτού του μηνα απ ότι είπαν... Κρίμα που δεν θα δούμε 4G τα Χριστούγεννα ήδη κάποιοι φεύγουν αντί να κάνουν υπομονή...

Πόσο υπομονη να κάνουν. έχει καταντήσει αηδία αυτό το πράγμα. 10 χρονια υπομονη κάνουμε με τη windara

Στο Καρπενήσι, μόνο 1 (?) κεραία στο κέντρο είχε καινούργιο 3G, κοντά στην ταβέρνα Πανόραμα που έκανα τεστ...

http://i66.tinypic.com/1z2258g.jpg

Στο ξενοδοχείο Απολλωνιον που είναι επίσης στο κέντρο του Καρπενησίου, είχε παλιό 3G με 0,23 Mbps! Μόνο στις 7 το πρωί είδα 2,5 Mbps από το παλιό. Απορώ γιατί τόσα χρόνια δεν αναβαθμιζε τις υπάρχουσες 3G κεραίες, τουλάχιστον να είχαν χαμηλότερο Ping και ας έβαζε περισσότερες αργότερα... :down: Απορώ αν έχει απομείνει κανείς με WIND στην Κεντρική Ελλάδα, μιλάμε για τεράστιο χάλι... Ακόμα και καλή δουλειά να κάνει με την αναβάθμιση, δε θα υπάρχει κανείς να δοκιμάσει το νέο δίκτυο, παρά μόνο οι εκδρομείς.

Edited by MitsosDaBest13

Να πω πω ότι 4g στην Λαμία είδα στην περιοχή της λύγαριας.. Απλά τωρα δεν το ξανά έχω δει κ με παραξενεύει...

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ειμαι απο Λαμια και εχω wind απο το 1998 (telestet) λες να μην ξερω; 4G στην λαμια δεν υπαρχει, ουτε μεσα ουτε εξω. Καλο ειναι οταν λεμε κατι να το γνωρίζουμε και να μην λεμε οτι θελουμε. Αν θελεις μπορεις να παρεις και το τεχνικό τμημα, να στο επιβεβαιωσουνε. 1 3μηνο του 2018 λενε οτι θα αναβαθμίσουνε.
Δεν λέω ότι θέλω φίλε μ.. Απλά είδα 4g στην λύγαρια αν ξέρεις την περιοχή.. Δεν το ξαναείδα όταν έτυχε να ξαναπεράσω... Αν έπιανα από γειτονικη κυψέλη δεν θα το έβλεπα ξανά της επόμενες φορές? Μήπως κάτι φτιάχνουν κ το είχαν ανοιχτώ όταν πέρασα? Τι να πω..

Να πω πω ότι 4g στην Λαμία είδα στην περιοχή της λύγαριας.. Απλά τωρα δεν το ξανά έχω δει κ με παραξενεύει...

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεν λέω ότι θέλω φίλε μ.. Απλά είδα 4g στην λύγαρια αν ξέρεις την περιοχή.. Δεν το ξαναείδα όταν έτυχε να ξαναπεράσω... Αν έπιανα από γειτονικη κυψέλη δεν θα το έβλεπα ξανά της επόμενες φορές? Μήπως κάτι φτιάχνουν κ το είχαν ανοιχτώ όταν πέρασα? Τι να πω..

Την λυγαρια την ξερω, εχει ωραίες ταβέρνες. Η λυγαρια ομως δεν εχει καμια σχεση με την λαμια, ειναι περιπου 30 λεπτα με το αμαξι.

GATE 13...TILL THE END OF THE WORLD...

30 λεπτά? Για 3 χιλιόμετρα διαδρομή? Απ το νοσοκομείο είναι 10 λεπτά βαριά..

Πριν κάνα δίωρο πάλευα μέσα στη πόλη της Λιβαδειάς να ανεβάσω μια φωτό στο ινσταγκραμ...τέτοιο χάλι....τελικά η φωτό ανέβηκε αφού επέστρεψα σπίτι εκτός Λιβαδειάς και βρήκε 4g...τραγικά πράγματα ....:) Οι συνδρομητές που έχουν απομείνει σε περιοχές που δεν έχουν αναβαθμιστεί αρχίζουν και Λακάνε προς πράσινη κατεύθυνση......Δε βλέπω ν νιώθουν...

----- προσθήκη μηνύματος 118 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Στο Καρπενήσι, μόνο 1 (?) κεραία στο κέντρο είχε καινούργιο 3G, κοντά στην ταβέρνα Πανόραμα που έκανα τεστ...

http://i66.tinypic.com/1z2258g.jpg

Στο ξενοδοχείο Απολλωνιον που είναι επίσης στο κέντρο του Καρπενησίου, είχε παλιό 3G με 0,23 Mbps! Μόνο στις 7 το πρωί είδα 2,5 Mbps από το παλιό. Απορώ γιατί τόσα χρόνια δεν αναβαθμιζε τις υπάρχουσες 3G κεραίες, τουλάχιστον να είχαν χαμηλότερο Ping και ας έβαζε περισσότερες αργότερα... :down: Απορώ αν έχει απομείνει κανείς με WIND στην Κεντρική Ελλάδα, μιλάμε για τεράστιο χάλι... Ακόμα και καλή δουλειά να κάνει με την αναβάθμιση, δε θα υπάρχει κανείς να δοκιμάσει το νέο δίκτυο, παρά μόνο οι εκδρομείς.

Όχι χάλι απλά...χάλι κατάμαυρο!!!!Με G είναι η Στερεά Ελλάδα!!

Edge SA For Ever

OK mixtri, p_k......ότι θέλετε καταλαβαίνετε! Θέλω να πω κάτι συγκεκριμένο και θέλετε να με πείτε υπερβολικό! Ε λοιπόν.......επιστρέψτε μου ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ από την στιγμή που χρησιμοποιώ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ 2 εταιρείες να βλέπω τεράστια διαφορά στην εμπειρία χρήσης (και δεν μιλάω απλά για τα speedtest......) η οποία πια δεν δικαιολογεί την μικρή διαφορά στις τιμές όπως παλιά!

Υ.Γ.: Αν στην καλύτερη σε μια περιοχή πιάνεις 10mbps και αρχίσει να μπουκώνει το δίκτυο τότε άντε σερφάρισε!!! Όταν όμως ένα δίκτυο αποδίδει σε πολύ υψηλότερα στάνταρ ακόμα και στο "μπούκωμα" θα αποδίδει πολλαπλές φορές καλύτερα....!!!! Μπορεί γι'αυτό τον λόγο στις διακοπές να ήμουν καλά με Cosmote και με Wind να ήθελα να σπάσω το κινητό! Αυτά....!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

OK mixtri, p_k......ότι θέλετε καταλαβαίνετε! Θέλω να πω κάτι συγκεκριμένο και θέλετε να με πείτε υπερβολικό! Ε λοιπόν.......επιστρέψτε μου ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ από την στιγμή που χρησιμοποιώ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ 2 εταιρείες να βλέπω τεράστια διαφορά στην εμπειρία χρήσης (και δεν μιλάω απλά για τα speedtest......) η οποία πια δεν δικαιολογεί την μικρή διαφορά στις τιμές όπως παλιά!

Υ.Γ.: Αν στην καλύτερη σε μια περιοχή πιάνεις 10mbps και αρχίσει να μπουκώνει το δίκτυο τότε άντε σερφάρισε!!! Όταν όμως ένα δίκτυο αποδίδει σε πολύ υψηλότερα στάνταρ ακόμα και στο "μπούκωμα" θα αποδίδει πολλαπλές φορές καλύτερα....!!!! Μπορεί γι'αυτό τον λόγο στις διακοπές να ήμουν καλά με Cosmote και με Wind να ήθελα να σπάσω το κινητό! Αυτά....!

Θεσσαλονικη ολα καλα,αν βγω Ημαθια η Πιερια θελω να σπασω το κινητο με την Wind.Ειδικα Ημαθια που ειναι ακομα με G οπως και η Στερεα.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Φίλε runner,

ουδέποτε σε χαρακτήρισα "υπερβολικό", για τον απλούστατο λόγο ότι δεν κάνω ποτέ προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Ίσα ίσα που σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του, άσχετα με το αν συμφωνώ ή όχι μαζί του.

Αυτό το τελευταίο είναι για εμένα στάση ζωής.

Κλείνει τώρα η παρένθεση και πάμε στο θέμα:

Πριν τον Οκτώβριο του '16 στο μέρος που ζω και κινούμαι ΔΕΝ είχα 4g.

Επειδή όμως έχω πολλούς λόγους να θεωρώ τον εαυτό μου ικανοποιημένο πελάτη της εν λόγω εταιρείας, για τους χ,ψ,ω δικούς μου λόγους δεν έκανα φορητότητα και περίμενα να αναβαθμιστεί η περιοχή.

Ένα μεσημέρι λοιπόν του Οκτωβρίου, ήρθε με το κινητό του ο γιος μου να με ρωτήσει κάτι και πιάνοντάς το διαπιστώνω με μεγάλη χαρά ότι έγραφε 4G (ένα Doogee X5)...

Πράγματι έκανα σαν μικρό παιδί από τη χαρά μου.

Από εκείνη τη στιγμή έχω φουλ τέταρτη γενιά, με πολύ καλές ταχύτητες και απόδοση δικτύου.

Βέβαια πριν από αυτό, είχα H+ που χτυπούσε 30άρια (και χτυπάει ακόμη).

Σου δίνω λοιπόν δίκιο όταν διαμαρτύρεσαι για περιοχές που ακόμη δεν είναι αναβαθμισμένες και για την όποια ας πούμε καθυστέρηση.

Έχεις ως καταναλωτής το δικαίωμα να αλλάξεις πάροχο, ελεύθερη αγορά έχουμε.

Έχω κι εγώ το δικαίωμα να εκτιμώ μια εταιρεία της οποίας είμαι συνδρομητής από το 1998.

Αυτό είναι όλο.

Τι να κάνουμε τώρα που το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκα με όλη την οικογένεια σε κεντρικό σημείο στον πεζόδρομο της Έδεσσας και παρότι εκεί έχει ακόμη το παλιό 3g,

πέντε άτομα σερφάραμε, μιλούσαμε, στέλναμε μηνύματα κανονικά;

Δεν νομίζω να πειράζει...

Ναι, θα μπορούσε να έχει και εκεί 4g και να πήγαινε ακόμη καλύτερα το δίκτυο, θα αναβαθμιστεί όμως και εκεί.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι χαίρομαι όταν υπάρχει διάλογος και έντονος πολλές φορές, αλλά πάντα στα σωστά πλαίσια, δηλαδή με σεβασμό στη γνώμη του άλλου και χωρίς ειρωνείες.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Φίλε runner,

ουδέποτε σε χαρακτήρισα "υπερβολικό", για τον απλούστατο λόγο ότι δεν κάνω ποτέ προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Ίσα ίσα που σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του, άσχετα με το αν συμφωνώ ή όχι μαζί του.

Επειδή όμως έχω πολλούς λόγους να θεωρώ τον εαυτό μου ικανοποιημένο πελάτη της εν λόγω εταιρείας, για τους χ,ψ,ω δικούς μου λόγους δεν έκανα φορητότητα και περίμενα να αναβαθμιστεί η περιοχή.

Ένα μεσημέρι λοιπόν του Οκτωβρίου, ήρθε με το κινητό του ο γιος μου να με ρωτήσει κάτι και πιάνοντάς το διαπιστώνω με μεγάλη χαρά ότι έγραφε 4G (ένα Doogee X5)...

Από εκείνη τη στιγμή έχω φουλ τέταρτη γενιά, με πολύ καλές ταχύτητες και απόδοση δικτύου.

Σου δίνω λοιπόν δίκιο όταν διαμαρτύρεσαι για περιοχές που ακόμη δεν είναι αναβαθμισμένες και για την όποια ας πούμε καθυστέρηση.

Έχω κι εγώ το δικαίωμα να εκτιμώ μια εταιρεία της οποίας είμαι συνδρομητής από το 1998.

Αυτό είναι όλο.

Τι να κάνουμε τώρα που το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκα με όλη την οικογένεια σε κεντρικό σημείο στον πεζόδρομο της Έδεσσας και παρότι εκεί έχει ακόμη το παλιό 3g,

Ναι, θα μπορούσε να έχει και εκεί 4g και να πήγαινε ακόμη καλύτερα το δίκτυο, θα αναβαθμιστεί όμως και εκεί.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι χαίρομαι όταν υπάρχει διάλογος και έντονος πολλές φορές, αλλά πάντα στα σωστά πλαίσια, δηλαδή με σεβασμό στη γνώμη του άλλου και χωρίς ειρωνείες.

Σωστος,πραγματικα εισαι απο τους πιο ευχαριστημενος πελατες.Εγω παλι στο ιντερνετ δεν εμεινα ευχαριστημενος,στα εκτος Θεσσαλονικης σημεια.Φετος ειδα βελτιωση και το εχω ξαναγραψει,γυρναω ανετα αν φτιαξει το δικτυο.Αλλα εχει τυχει με Wind να παω Πιερια,Ημαθια,Καστορια,Φλωρινα,Αλεξανδρουπολη,Καβαλα.

Μονο στην Καστορια και στην Αλεξανδρουπολη ηταν καλη.Στα περιχωρα ετσι και ετσι.

Πιερια φετος ειδα καλα σημαδια,το δικτυο ειναι σε αλλο επιπεδο απλα.

Ημαθια,αναβαθμιση αμεσα γιατι η υπομονη εχει εξαντληθει.Ειτε εταιρικα ειτε οσοι εχουν ειδικο συμβολαιο και ειναι στρατιωτικοι και αυτοι με τα προνομιακα f2g χρησιμοποιουν το δικτυο εκτος απο ταξιδιωτες.Ολοι οι αλλοι εχουν φυγει προ πολλου.Για Καβαλα αναβαθμισε,αλλα εχω καιρο να παω.

Για Κιλκις πιο συγκεκριμενα στο Πολυκαστρο και στα ορια με νομο Θεσσαλονικης σε Χαλκηδονα και Κουφαλια,το 3G ειναι ανυπαρκτο.Εδεσσα απλα υποφερτο το 3G για να δεις καμια σελιδα ή να παρεις μηνυματα απο messenger αλλα δεν παλευεται.Γιαννιτσα αντιθετως μεσα στην πολη καμπανα H+ και στο δρομο μεχρι αλεξανδρεια Gprs μονο(μεσω Κρυας Βρυσης)

Και επειδη στο σπιτι μολις πηρα το iphone ειχα 4G με την Wind περυσι το καλοκαιρι του 16,επαθα πλακα με τις ταχυτητες.Θελει δουλεια ακομα σε στερεα και βορεια ελλαδα η Wind για να πουμε οτι αναβαθμισε.Και πυκνωση δικτυου με εξτρα σταθμους.

Edited by Nikolas14

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Εγώ πάλι που χρησιμοποίησα και τις δύο εταιρείες είδα διαφορά υπέρ της Wind. Ιδιαίτερα στην κάλυψη και στην κατανάλωση μπαταρίας. Που μας οδηγεί αυτό; :blink:

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Φίλε runner,

Αυτό είναι όλο.

Συμφωνώ σε όλα! Ούτε εγώ είπα ποτέ ότι λέει κάποιος ψέμματα ή κάτι άλλο απλά προσπαθούσα να εξηγήσω κάποια πράγματα. Μέσα σε αυτά είναι και το γεγονός ότι συνολικά (και όχι μόνο σε μεμονωμένες περιοχές) η Wind (αν και έχει κλείσει αρκετά την ψαλίδα ευτυχώς) ακόμα είναι αρκετά πίσω σε σχέση με την πράσινη και το ότι κάποιοι δημοσιεύουν speedtest δεν σημαίνει ότι είναι fake ή αναξιόπιστα ή δνε ξέρω κι εγώ τι! Απλά έτσι είναι και αυτό επηρεάζει την εμπειρία χρήσης!

Εγώ πάλι που χρησιμοποίησα και τις δύο εταιρείες είδα διαφορά υπέρ της Wind. Ιδιαίτερα στην κάλυψη και στην κατανάλωση μπαταρίας. Που μας οδηγεί αυτό; :blink:

Απάντησε μου στις εξής απορίες: για πόσο καιρό τις χρησιμοποίησες,σε ποιες περιοχές κινήθηκες, ταχύτητες, και πώς είδες καλύτερη κατανάλωση μπαταρίας όταν λόγω κάλυψης η Wind κάνει πολύ συχνότερες εναλλαγές.....εκτός αν κλείδωνες το κινητό σε 3G only ή κάτι τέτοιο! Για παράδειγμα για να σου απαντήσω στην δικιά μου εμπειρία:

-Απρίλιο έως τώρα (7 μήνες)

-Νότια Προάστια Αττικής, Ανατολική Αττική, (λιγότερο στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής), Βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) και Χαλκιδική (κυρίως 1ο-2ο πόδι), Ναύπλιο, Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη

-Ταχύτητες εκτός Αττικής....όπου έπιανε η Wind (δυστυχώς μόνο με τηλεφωνία δεν είχα πρόβλημα αλλά στο ίντερνετ σας είχα γράψει ακριβώς τι και πώς....) ήταν απλά αποδεκτό. Εντός Αττικής.....πιο καλές ταχύτητες και κάλυψη μεν αλλά δεν εντυπωσιάστηκα. Αντιθέτως με την πράσινη δεν είχα ποτέ σοβαρό πρόβλημα σε όλα!

-Κατανάλωση μπαταρίας.....εννοείται πώς είχα μεγαλύτερη με Wind λόγω σήματος! Με Cosmote νορμάλ κατανάλωση, όπως πάντα!!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Συμφωνώ σε όλα! Ούτε εγώ είπα ποτέ ότι λέει κάποιος ψέμματα ή κάτι άλλο απλά προσπαθούσα να εξηγήσω κάποια πράγματα. Μέσα σε αυτά είναι και το γεγονός ότι συνολικά (και όχι μόνο σε μεμονωμένες περιοχές) η Wind (αν και έχει κλείσει αρκετά την ψαλίδα ευτυχώς) ακόμα είναι αρκετά πίσω σε σχέση με την πράσινη και το ότι κάποιοι δημοσιεύουν speedtest δεν σημαίνει ότι είναι fake ή αναξιόπιστα ή δνε ξέρω κι εγώ τι! Απλά έτσι είναι και αυτό επηρεάζει την εμπειρία χρήσης!

Απάντησε μου στις εξής απορίες: για πόσο καιρό τις χρησιμοποίησες,σε ποιες περιοχές κινήθηκες, ταχύτητες, και πώς είδες καλύτερη κατανάλωση μπαταρίας όταν λόγω κάλυψης η Wind κάνει πολύ συχνότερες εναλλαγές.....εκτός αν κλείδωνες το κινητό σε 3G only ή κάτι τέτοιο! Για παράδειγμα για να σου απαντήσω στην δικιά μου εμπειρία:

-Νότια Προάστια Αττικής, Ανατολική Αττική, (λιγότερο στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής), Βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) και Χαλκιδική (κυρίως 1ο-2ο πόδι), Ναύπλιο, Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη

-Ταχύτητες εκτός Αττικής....όπου έπιανε η Wind (δυστυχώς μόνο με τηλεφωνία δεν είχα πρόβλημα αλλά στο ίντερνετ σας είχα γράψει ακριβώς τι και πώς....) ήταν απλά αποδεκτό. Εντός Αττικής.....πιο καλές ταχύτητες και κάλυψη μεν αλλά δεν εντυπωσιάστηκα. Αντιθέτως με την πράσινη δεν είχα ποτέ σοβαρό πρόβλημα σε όλα!

-Κατανάλωση μπαταρίας.....εννοείται πώς είχα μεγαλύτερη με Wind λόγω σήματος! Με Cosmote νορμάλ κατανάλωση, όπως πάντα!!

Για θεσσαλονικη ολα καλα

30 λεπτά? Για 3 χιλιόμετρα διαδρομή? Απ το νοσοκομείο είναι 10 λεπτά βαριά..

Κατ'αρχας η λυγαρια απεχει 10,5 χλμ απο το κεντρο και με ιδανικες συνθηκες κυκλοφοριας θελεις 20-22 λεπτα να πας. Μιλαμε για το κεντρο της πολης κι οχι για την Λυγαρια.

iPhone 14 Pro Max

iWatch 9

Airpods Pro

Ότι έναν φανατικό πελάτη έχει η wind έκανε το καλύτερο δίκτυο για αυτόν στον Βόλο...Αλλιώς έχει καλύτερο δίκτυο στην Σουηδία από εδω..

Τα είπα.έβαλα την κατά της wind για πρώτη γιατί δν είχα mb στην cote(27gb)..έφυγα από Λήμνο ..ξανά δεδομένα στην cote ..Ασπροβάλτα μι χαρά..πάω Βέροια.φτάνω σχεδόν μέχρι Νάουσα,επιστρέφω και αυτό που είδα ήταν παλιο 3g μέτριο που δεν το κρατούσε ούτε στο πάρκο της ελιάς και έπεφτε σε g η Ε με δύο γραμμές σημα..Πριν 15μέρες Κοζάνη ακόμη πιο χάλια.εδώ και δύο χρόνια αναβαθμίζει και το σουπερ Κούπερ δίκτυο που ακούμε στο ράδιο κάθε 10λεπτά..α και Δράμα μια από τα ιδια

Στάλθηκε από το Hi10 pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by dimgeo

Φιλικά Γιώργος

Σιγά ρε φίλε μου σου δώσω και drive test με TEMS :lol: Θεσσαλία κινήθηκα και Αθήνα. Ειδικά Πήλιο δεν είδα 3η γενιά. Μόνο 4η - φυσικά για ομιλία 3η. Ταχύτητες δε μέτρησα και πολύ - έλεος - αλλά ήμουν συνεχώς >20Mbps/~23ms. Aλλά και πέρυσι που πήγα Δυτική Ελλάδα προς Άρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα και Λευκάδα η κάλυψη ήταν άψογο με εξαίρεση το κέντρο της Πρέβεζας που περίμενα τα πράγματα να είναι καλύτερα αλλά η δόμηση είναι πολύ πυκνή και θέλει σταθμό στο κέντρο. Το είχα επισημάνει και μπορεί ήδη να έχει μπει σταθμός.

Αθήνα κινήθηκα σε Άλιμο (ΑΨΟΓΟ σήμα), κέντρο (εντάξει, μια χαρά σε γενικές γραμμές) και Γλυφάδα.

Με ΚΟΣΜΟΤΕ μόνο νορμαλ δεν είναι η κατανάλωση. Κολλημένο στα 23dBm. Εσύ πως μετράς την κατανάλωση; Με το μάτι; :blink:

----- προσθήκη μηνύματος 56 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ότι έναν φανατικό πελάτη έχει η wind έκανε το καλύτερο δίκτυο για αυτόν στον Βόλο...Αλλιώς έχει καλύτερο δίκτυο στην Σουηδία από εδω..

:lol::lol::lol::lol: Τιμή μου. Ευχαριστώ τη Wind που έκανε τέτοιο δίκτυο στην περιοχή μου για τον ένα μήνα το χρόνο που επισκέπτομαι την Ελλάδα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

@mixtri το tems Πως δουλεύει; Είναι καλό app; @dimgeo ειδικά στη Βέροια η κεραία που είναι στο κέντρο (σχημα καμινάδας) δεν κρατάει ούτε 1 client και τους προωθεί όλους στην αμέσως επόμενη και μακρινή κεραία δυστυχώς... Είτε σε G είτε σε H... Το μέγιστο ούτε 10sec...

@mixtri

2 βήματα από τον Άλιμο που είμαι εγώ, δυστυχώς είναι πολύ χειρότερα από ότι αναφέρεις.

Μόλις πριν λίγο ήμουν σε supermarket όπου αν πήγαινες λίγο πιο μέσα από τη βιτρίνα, το αποτέλεσμα είναι αυτό :

b605fe24172e98d4a08f440bdcee7200.jpg

Ούτε καν για τηλέφωνο. Επειδή χρησιμοποιώ και τους 3, με τις άλλες 2 έχει 3G στον ίδιο χώρο και δουλεύεις άνετα.

Επίσης καημό το έχω που για να πάρω τηλέφωνο με ρίχνει σε edge, αν δεν κλειδώνω με πατέντα να βλέπει μόνο 3g. Ακόμα και με πολύ χάλια σήμα, παρατηρώ πως η κλήση είναι λιγότερο προβληματική σε 3G συγκριτικά με το edge/gsm. Φυσικά η κατανάλωση πάει περίπατο...

Γενικά τίποτα δεν είναι απόλυτο... Εκτός αν είσαι κοντά στην κεραία.

Θέλει δουλίτσα ακόμη.

Sent from my Moto X Play

Σιγά ρε φίλε μου σου δώσω και drive test με TEMS :lol: Θεσσαλία κινήθηκα και Αθήνα. Ειδικά Πήλιο δεν είδα 3η γενιά. Μόνο 4η - φυσικά για ομιλία 3η. Ταχύτητες δε μέτρησα και πολύ - έλεος - αλλά ήμουν συνεχώς >20Mbps/~23ms. Aλλά και πέρυσι που πήγα Δυτική Ελλάδα προς Άρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα και Λευκάδα η κάλυψη ήταν άψογο με εξαίρεση το κέντρο της Πρέβεζας που περίμενα τα πράγματα να είναι καλύτερα αλλά η δόμηση είναι πολύ πυκνή και θέλει σταθμό στο κέντρο. Το είχα επισημάνει και μπορεί ήδη να έχει μπει σταθμός.

Αθήνα κινήθηκα σε Άλιμο (ΑΨΟΓΟ σήμα), κέντρο (εντάξει, μια χαρά σε γενικές γραμμές) και Γλυφάδα.

Με ΚΟΣΜΟΤΕ μόνο νορμαλ δεν είναι η κατανάλωση. Κολλημένο στα 23dBm. Εσύ πως μετράς την κατανάλωση; Με το μάτι; :blink:

----- προσθήκη μηνύματος 56 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

:lol::lol::lol::lol: Τιμή μου. Ευχαριστώ τη Wind που έκανε τέτοιο δίκτυο στην περιοχή μου για τον ένα μήνα το χρόνο που επισκέπτομαι την Ελλάδα.

Α καλά.....συνέχισε έτσι....καλά το πας! Έρχεσαι για ένα μήνα Ελλάδα και προλαβαίνεις να τεστάρεις την απόδοση όλων των δικτύων μέσα σε αυτόν! Και μάλιστα και σε πολλά μέρη! Όταν εγώ σου μιλάω για συμπεριφορά δικτύου τους ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 7 ΜΗΝΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ και στα περισσότερα μέρη ειδικά εντός Αττικής είμαι σχεδόν καθημερινά!!! ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΚΚΚΚΚΚΚ! :wacko:

Αν μου λες ότι ο Άλιμος έχει άψογο σήμα.....ε εντάξει.....άστο φίλε μου για κάποιους που ζουν και κινούνται πραγματικά εδώ!

Για τα πάνω από 20mbps ταχύτητες επίσης......εκεί τώρα τι να σου πω! Εγώ για τα μέρη που πήγα/ταξίδεψα φέτος σας παρέθεσα αναλυτικά ταχύτητες και προβλήματα κι εσύ μου πετάς ότι πέρσι είδες γενικά καλό δίκτυο κ.α.!

Για το πώς μετράω την κατανάλωση......όταν ένα δίκτυο έχει ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΛΥΨΗΣ και το κινητό κάνει συχνές εναλλαγές και γενικά παλεύει να βρει σήμα....ε τότε ΝΑΙ η μπαταρία τελειώνει σε χρόνο ρεκόρ σε κάποιον όπως εγώ που έχει τα δεδομένα ανοιχτά ΜΟΝΙΜΑ! Ή μήπως και σε αυτό κάνω λάθος επειδή εσένα είναι η δουλειά σου; Σε περιοχή με μηδενικά προβλήματα δικτύου ναι η Wind έχει καλύτερη κατανάλωση αλλά δεν θα έλεγα ότι αυτό είναι τόσο συχνό.......ΣΥΝΟΛΙΚΑ!!!!!

Edited by XP130TD
Off topic

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Εντάξει φίλε runner. Μόνο εσύ ξέρεις να μετράς με τις επαγγελματικές συσκευές σου. Να τα βράσομε τα tems pocket και τους field engineers. Όταν βλέπεις τόσες εναλλαγές με δύο δίκτυα να αναρωτιέσαι είναι... Στέλνει τίποτα άλλο το κινητό σου από Β2 report στο δίκτυο. Στο άλλο το thread γράφετε έχετε θέμα με εναλλαγές. Εγώ προσωπικά είδα μια νορμάλ συμπεριφορά δικτύου καθώς κάποια δίκτυα στο.A2/B2 report ζητάν το RSRQ (ποιότητα σήματος). Δύο.πράγματα συμβαίνουν στην εναλλαγή. Το σήμα δεν έχει καλή ποιότητα ή ο δέκτης σας είναι μπάζο. Πάντως το δίκτυο βάσει του report κάνει την εναλλαγή. Δεν είναι πια και τόσο αυστηρά τα levels.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εντάξει φίλε runner. Μόνο εσύ ξέρεις να μετράς με τις επαγγελματικές συσκευές σου. Να τα βράσομε τα tems pocket και τους field engineers. Όταν βλέπεις τόσες εναλλαγές με δύο δίκτυα να αναρωτιέσαι είναι... Στέλνει τίποτα άλλο το κινητό σου από Β2 report στο δίκτυο. Στο άλλο το thread γράφετε έχετε θέμα με εναλλαγές. Εγώ προσωπικά είδα μια νορμάλ συμπεριφορά δικτύου καθώς κάποια δίκτυα στο.A2/B2 report ζητάν το RSRQ (ποιότητα σήματος). Δύο.πράγματα συμβαίνουν στην εναλλαγή. Το σήμα δεν έχει καλή ποιότητα ή ο δέκτης σας είναι μπάζο. Πάντως το δίκτυο βάσει του report κάνει την εναλλαγή. Δεν είναι πια και τόσο αυστηρά τα levels.

Ρε φιλε,το θεμα ειναι γιατι να γινει αυτο.Και εκτος αυτου,τα κινεζικα android μια χαρα σημα εχουν.Το note 4 της xiaomi με τον 625 και την 800αρα πιανει καλυτερα απο το iPhone 5s μου.Πιο σταθερο σημα εχει σε 3G με Wind και δεν βγαινει εκτος δικτυου αν εχει οριακο σημα.

Πολύ υπεροψία.....! Εγώ σέβομαι ότι είσαι επαγγελματίας τους χώρου ΑΛΛΑ εσύ ΔΕΝ σέβεσαι την εμπειρία χρήσης που έχω σε μέρη που κινούμαι καθημερινά για χρόνια! Έρχεσαι μια φορά στο τόσο για κάνα μήνα, κάνεις κάποιες μετρήσεις επαγγελματικές και μη και μπράβο σου αλλά ΔΕΝ θα μας βγάλεις και τρελούς και για να μας πείσεις μας πετάς ότι ορολογία γουστάρεις για να το παίξεις ειδήμων! ΝΑΙ είναι ο επαγγελματικός σου χώρος ΑΛΛΑ τα γεγονότα είναι τα εξής(συνολικά):

-Ταχύτητες πολύ χαμηλότερες

-Κάλυψη μικρότερη

-Μόνο 800αρα μπάντα

-Τώρα τελευταία πολλά "μπουκώματα" σε περιοχές που ΔΕΝ υπήρχε πρόβλημα πριν τον Αύγουστο

-Εναλλαγές πιο συχνές (λόγω κάλυψης κυρίως και όχι "ανεξήγητες" όπως της Vodafone)

Για το ότι ο δέκτης μας είναι μπάζο......εντάξει όλοι έχουμε δέκτη μπάζο που σου μεταφέρουμε την εμπειρία μας! Α και που'σαι.....με τον ίδιο δέκτη κινούμαι με Cosmote και ΔΕΝ έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα από αυτά που σου ανέφερα! Εξήγησε μου λοιπόν "επιστημονικά" πώς γίνεται αυτό;;; :blink::X:mad:

Υ.Γ.: Η εμπειρία χρήσης έχει γίνει με δέκτες κινητών Samsung, LG, Xiaomi, Vernee ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ τα ίδια αποτελέσματα-εμπειρία χρήσης! Αλλά όπως μας λες κι εσύ ΜΠΑΖΟΔΕΚΤΕΣ! Αλήθεια....τι φοβερό και φανταστικό κινητό έχεις που τα βλέπει όλα ρόδινα να πάω να το αγοράσω....!

Υ.Γ. 2: Sorry παιδιά για το ύφος στο τέλος αλλά...δεν μου αρέσουν οι ειρωνίες!

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ρε φιλε,το θεμα ειναι γιατι να γινει αυτο.Και εκτος αυτου,τα κινεζικα android μια χαρα σημα εχουν.Το note 4 της xiaomi με τον 625 και την 800αρα πιανει καλυτερα απο το iPhone 5s μου.Πιο σταθερο σημα εχει σε 3G με Wind και δεν βγαινει εκτος δικτυου αν εχει οριακο σημα.

Α σε παρακαλώ Nikolas14...δεν ξέρεις εσύ! :p Άλλα λέει το κινητό σου! Ο mixtri επειδή δεν είμαστε επαγγελματίες στον τομέα αυτό δεν δέχεται όχι την γνώμη μας αλλά ούτε τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ! :mad::blink::ninja:

Edited by runner

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όυτως ή άλλως αυτό που τελικά μετράει είναι η τελική εμπειρία του χρήστη με τις συσκευές που αυτός μπορεί να διαθέτει. Όλα τα υπόλοιπα (τεχνικά, ορολογίες, μετρήσεις κ.τ.λ) ωραία είναι για να περνάει την ώρα του κάποιος που τον ενδιαφέρει, στην πράξη είναι παντελώς αδιάφορα.

Η πραγματικότητα είναι καλώς ή κακώς ότι συνολικά (κάλυψη 2G/3G/4G, ταχυτήτες κλπ) η Wind είναι η χειρότερη από τις τρεις. Το να προσπαθεί κάποιος να πείσει για το αντίθετο είναι εντελώς αστείο.

Γι' αυτό τον λόγο και παραμένει μακράν τελευταία σε συνδρομητές και παραμένει η νο1 σε αποσυνδέσεις λόγω παραπόνων κάλυψης και δικτύου, παρά την αύξηση σε νέες συνδέσεις που έχει τον τελευταίο χρόνο (γιατί τα παραπάνω δεν αναιρούν ότι όντως έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, εννοείται αυτό).

Και εννοείται επίσης ότι υπάρχουν και πολύ ευχαριστημένοι πελάτες (και εγώ σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος είμαι, δεν έχω κανένα παράπονο).