Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θεματάκι έχει και στη Συγγρού.Τι σήμα φεύγει-έρχεται πολλά drop calls καθώς και δυσκολία αποστολής μηνυμάτων.Θες 2-3 προσπάθειες.Από χθες και μέχρι τώρα.

Αλλά προφανώς η Wind κοιμάται και δεν διαφημίζει ένα από τα ατού της και οι πιο πολλοί νομίζουν ότι η Cosmote προσφέρει κάποια διαστημική τεχνολογία:p

Χαχαχα! Πρεπει τοτε να βγάλει και η γουιντ διαφημηση που κανει και καλες. Θελω νεο αγαπουλα!

ε τότε θα είναι πρόβλημα της κεράιας της περιόχης σου , δήλωσε βλάβη! επίσης δοκίμασε να κάνεις και μια επανεκκίνηση στην συσκευη mifi μήνπως έχει κολλήσει και αυτή!

Σιγα μην κανουν κατι εχω κανει δεκαδες φωρες παλιοτερα που ειχα σηνδεση και με γραψανε στα @@

:ninja:

Σιγα μην κανουν κατι εχω κανει δεκαδες φωρες παλιοτερα που ειχα σηνδεση και με γραψανε στα @@

Μαλλον εχει κατεβει σταθμος και για αυτο εχεις προβλημα! θελει αρκετο χρονικο διαστημα να ξανα μπορεισει να μπει κεραια το περασα το θεμα και ξερω.. ειχα φυγει απο την περιοχη μου για φοιτητης κια ειχανε κατεβασει ολες τις κεραιες και μετα απο 4 χρονια θυμηθηκαν να βαλουνε κεραια αν θυμαμαι καλα στο 5 χρονο επανω και παλι στο σημειο που θεωρηθηκε οτι δεν ειχε αδεια και ειχε κατεβει , δηλαδη να μην εισαι ποτε σιγουρος για το σημα στην περιοχη σου , αμα τους καπνισει η κηφισια σοσ και κατεβασει τους σταθμους! .

δίπλα απο το οακα στο σταθμο ειρήνη έχω drop call , στη βεικου γαλάτσι εξω απο το αλσός εχω drop call ...

γενικά αντι να φτιάχνει χαλάει ρε γμτ :(

Να πω κι εγω οτι στη Βουλιαγμένη και τη Βουλα όπου κινουμαι, το σημα 3G είναι χάλια... 1-2 μπάρες σημα οι οποιες πολλες φορες χανονται και γυρνάει σε edge. Ομιλία ειναι ok αλλα για internet δεν μπορεις να κάνεις σχεδόν τίποτα, τους εστειλα και μηνυμα για να το κοιτάξουν αν και δεν περιμένω να γίνει τίποτα...:(

Τι codec χρησιμοποιεί η wind για το hd voice?

Οταν ακούγεται καμπάνα ο ήχος εξακολουθώ να ακούω έντονα και πολυ καλύτερα/καθαρότερα τους θορύβους απο πίσω.

Αν δεν κανω λάθος σε ορισμένα διαφημιστικά για το hd voice τους δείχνει δίπλα σε αυτοκινητόδρομους και κομπρεσέρ να μιλάνε χωρίς να ακούει ο άλλος "τιποτα".

Αυτο νομίζω το παρουσιάζουν ως επεξεργασία του ήχου απο τον codec και όχι από την συσκευή.

Η μήπως το noise cancellation της συσκευης "συνεργαζεται" καλύτερα με τον hd codec?

Τι συμβαίνει?

Τι codec χρησιμοποιεί η wind για το hd voice?

Οταν ακούγεται καμπάνα ο ήχος εξακολουθώ να ακούω έντονα και πολυ καλύτερα/καθαρότερα τους θορύβους απο πίσω.

Αν δεν κανω λάθος σε ορισμένα διαφημιστικά για το hd voice τους δείχνει δίπλα σε αυτοκινητόδρομους και κομπρεσέρ να μιλάνε χωρίς να ακούει ο άλλος "τιποτα".

Αυτο νομίζω το παρουσιάζουν ως επεξεργασία του ήχου απο τον codec και όχι από την συσκευή.

Η μήπως το noise cancellation της συσκευης "συνεργαζεται" καλύτερα με τον hd codec?

Τι συμβαίνει?

Δεν χρησιμοποιεί "HD" codec, χρησιμοποιεί τον κλασσικό AMR ο οποίος είναι αρκετά καλός. Γενικώς πάντα είχε καλή ποιότητα ομιλίας η Wind, από τις εποχές του FR. Η συσκευή σου έχει καλό noice cancellation. Διαφημίζουν το hd voice και για noice cancellation γιατί είναι προαπαιτούμενο για να πάρεις άδεια να χρησιμοποιήσεις τον codec να έχεις noice cancellation, οπότε όλα τα τηλέφωνα έχουν αναγκαστικά.

Ο κλασικος amr ειναι δυνατον να εναι τοσο καθαρος που να πλησιαζει πχ συνομιλιες με viber/hangout (με γρηγορο ιντερνετ) ?

1-2 φορες κατεβασα το κινητο και κοιταξα στην οθονη γιατι νομιζα οτι μπερδευτικα και καλεσα με viber κλπ ενω ειχα καλεσει κανονικα.

Τοσο καλα ακουγοταν.

Ο κλασικος amr ειναι δυνατον να εναι τοσο καθαρος που να πλησιαζει πχ συνομιλιες με viber/hangout (με γρηγορο ιντερνετ) ?

1-2 φορες κατεβασα το κινητο και κοιταξα στην οθονη γιατι νομιζα οτι μπερδευτικα και καλεσα με viber κλπ ενω ειχα καλεσει κανονικα.

Τοσο καλα ακουγοταν.

Όντως, προσωπικά ακούω καλύτερα με 3G κυρίως, από wind σε wind παρά από cosmote σε cosmote με το "hd".

Τώρα για το σήμα, να πω ότι στο μισό Κορυδαλλό είναι ανύπαρκτη! Πήγα για ρεβεγιόν σε σπίτια φίλων που μένουν εκεί (θα μάθω περιοχές και θα σας πω :p ) και δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω το κινητό! Όταν ήταν σε μόνο 3g, έψαχνε δίκτυο και σε 2g πάλι χάλια.

Επίσης, στο δρόμο προς τα καραβάκια για Σαλαμίνα, πάλι χάλια το δίκτυο.

Γενικά είμαι απογοητευμένος παρά το φοιτητικό πακέτο.

Δεν χρησιμοποιεί "HD" codec, χρησιμοποιεί τον κλασσικό AMR ο οποίος είναι αρκετά καλός. Γενικώς πάντα είχε καλή ποιότητα ομιλίας η Wind, από τις εποχές του FR. Η συσκευή σου έχει καλό noice cancellation. Διαφημίζουν το hd voice και για noice cancellation γιατί είναι προαπαιτούμενο για να πάρεις άδεια να χρησιμοποιήσεις τον codec να έχεις noice cancellation, οπότε όλα τα τηλέφωνα έχουν αναγκαστικά.

Δηλαδή παιζει με απλο amr σε κάποιο προφιλ με κυμαινόμενο bitrate το οποίο σε umts φτάνει το μέγιστο του προφιλ?

Ας πούμε amr 4,xx-12,χχ η κατι άλλο?

Και η κοτε οταν τη πετυχεις χρησιμοποιεί τον amr-wb ενώ στην καθημερινότητα gsm-hr (κουβάς) ?

Αν το εχεις εξηγησε το και πες και τι "συνηθίζεται" να περνάει απο την καθε εταιρία σήμερα και πως εχει αλλάξει τα τελευταία χρονια.

ΥΓ αναρωτιέμαι μήπως τελικά και wind χρησιμοποιεί καποιον άλλο codec περαν του κλασικού amr γιατί επαναλαμβάνω ο ήχος σε ορισμένες περιπτώσεις ειναι πολυ καθαρός, δεν μου φαίνεται να είναι 200–3400 Hz

Μοιάζει περισσότερο να είναι μέχρι 6400 Hz

Εκτος εγω αν κάνω λάθος η ο κλασικός amr φτανει εκεί.

Edited by drdedus

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους. Δυστυχώς από χθες το απόγευμα ή wind μας τα έχει κάνει ροιδο. Έπεσε το σήμα και μέχρι σήμερα δεν έχει επανέλθει. Σε μικρή πόλη του ν. Πρέβεζας είμαι. Δίνει πολύ πόνο.......

Απο της 11 σήμερα το πρωί(τετοια ώρα το πήρα χαμπάρι) το δίκτυο της wind είναι εκτός και η κεραια στο Λιδωρικι και η κεραια στο Μαυρολιθάρι ,μιλαω για την επαρχια Δωρίδος του νομού Φωκίδος. Με το cc wind που μιλησα το μεσημέρι μου είπαν οτι είναι ενήμεροι για το προβλημα,αλλά μεχρι και τωρα δεν εχει γινει τίποτα..
Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!

Απο της 11 σήμερα το πρωί(τετοια ώρα το πήρα χαμπάρι) το δίκτυο της wind είναι εκτός και η κεραια στο Λιδωρικι και η κεραια στο Μαυρολιθάρι ,μιλαω για την επαρχια Δωρίδος του νομού Φωκίδος. Με το cc wind που μιλησα το μεσημέρι μου είπαν οτι είναι ενήμεροι για το προβλημα,αλλά μεχρι και τωρα δεν εχει γινει τίποτα..

Σήμερα 6-1-15 ακόμη να επισκευάσουν την ζημιά οι τεχνικοί της Wind,σήμα μέχρι τωρα γιόκ. Απάντηση καμμία απο το cc wind μέχρι στιγμής και οι λιγοστοί συνδρομητές της wind αγανακτισμένοι με την αδιαφορία της εταιρείας:)Δυο μέρες χωρίς δίκτυο η περιοχή!Είναι και οι φυλακές του Μαλανδρίνου χωρίς σήμα:ninja:

Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!

Σήμερα 6-1-15 ακόμη να επισκευάσουν την ζημιά οι τεχνικοί της Wind,σήμα μέχρι τωρα γιόκ. Απάντηση καμμία απο το cc wind μέχρι στιγμής και οι λιγοστοί συνδρομητές της wind αγανακτισμένοι με την αδιαφορία της εταιρείας:)Δυο μέρες χωρίς δίκτυο η περιοχή!Είναι και οι φυλακές του Μαλανδρίνου χωρίς σήμα:ninja:

Δοκίμασε να τους στείλεις και ένα μήνυμα στο Facebook, μια φορά που είχα πρόβλημα διορθώθηκε αμέσως. Λογικά βέβαια θα γνωρίζουν το πρόβλημα απλά μπορεί η φύση του προβλήματος να απαιτεί παραπάνω χρόνο... Υπομονή

Όντως ανταποκρίνονται αμεσα μέσω Facebook. Μου κάνε κάποια εντύπωση, νομιζα ότι θα ήταν κυρίως για μόστρα

Καθόλου μόστρα, όποτε τους έχω στείλει έχουν απαντήσει μέσα σε ούτε μια ώρα

Καθόλου μόστρα, όποτε τους έχω στείλει έχουν απαντήσει μέσα σε ούτε μια ώρα

Είναι θετικό που δίνουν προσοχή στις νέες μορφές επικοινωνίας

Έλα ρε, εγώ μιλούσα μ' ένα φίλο που μένει (προσωρινά) λίγο έξω από την Κομοτηνή και έχει f2g και μιλούσαμε μια χαρά. Λες να είναι καλύτερο το σήμα έξω απ' την πόλη απ' ότι μέσα; :p

Η πολη της Κομοτηνης δεν εχει ουτε ειχε ποτε καλυψη 3G,ουτε στο κεντρο της εννοω!Τραγικα πραγματα!!!

Η Κομοτηνη πως ειναι απο ειναι απο Vodafone 3G και Cosmote 3G ?

Άψογες και οι 2...

Αν και έχω την εντύπωση πως σε κάποια σημεία της Κομοτηνής έχει 3G η Wind εδώ και χρόνια...δεν θυμάμαι αν είναι κέντρο πάντως

Μια χαρά κάλυψη έχει πλέον στο κέντρο. Βγαίνοντας προς τα έξω τότε έχει πρόβλημα. Δεν έχει πάνω από ένα μήνα που μίλησα με συνεργάτη εκεί.