AlexM2 Δημ. 8 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 8 Φεβρουαρίου 9 ώρες πριν, Nikolas14 said: Εγώ διαπίστωσα όχι μόνο ότι δεν φαίνεται στο Site αλλά συνεχίζουν και δεν δινουν δυνατότητα κλήσεις απεριόριστες προς ΕΕ από Ελλάδα αλλά τουλάχιστον αύξησαν το όριο από 53 σε 62,5GB. Κάτι είναι και αυτό. επίσης οι δύο συνδέσεις 25€ η κάθε μία από 30+ που είχαν είναι καλή τιμή για να μπεις στο δίκτυο. Το καλοκαίρι μου λήγουν τα δύο απεριόριστα και δύο σταθερά στη Vodafone που θα δω τι θα τα κάνω. Πάντως το όριο για roaming στην ΕΕ είναι παραπάνω. Όταν μπαίνω στην εφαρμογή μου εμφανίζει 73,3 GB 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolas14 Δημ. 8 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 8 Φεβρουαρίου 7 ώρες πριν, AlexM2 said: Πάντως το όριο για roaming στην ΕΕ είναι παραπάνω. Όταν μπαίνω στην εφαρμογή μου εμφανίζει 73,3 GB Ακόμα καλύτερα… το δίκτυο για Θεσσαλονίκη πως το βλέπετε; Αξίζει να κάνω γύρισμα ή να μείνω εκεί που είμαι. 2 Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro , 2025: iPhone 16 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Vodafone Red Unlimited Σταθερή: Cosmote FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AlexM2 Δημ. 8 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 8 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, Nikolas14 said: Ακόμα καλύτερα… το δίκτυο για Θεσσαλονίκη πως το βλέπετε; Αξίζει να κάνω γύρισμα ή να μείνω εκεί που είμαι. Εγώ πάντως που άλλαξα πρόσφατα είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Δεν έχει ταχύτητες Cosmote αλλά είναι αρκετά σταθερό 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIPdriver Δημ. 8 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 8 Φεβρουαρίου 15 minutes ago, AlexM2 said: Εγώ πάντως που άλλαξα πρόσφατα είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Δεν έχει ταχύτητες Cosmote αλλά είναι αρκετά σταθερό Καλυτερη η νοβα απο το σαπάκι της βονταφον 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dasnowy Δημ. 8 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 8 Φεβρουαρίου 3 ώρες πριν, Nikolas14 said: Ακόμα καλύτερα… το δίκτυο για Θεσσαλονίκη πως το βλέπετε; Αξίζει να κάνω γύρισμα ή να μείνω εκεί που είμαι. Εγώ που κινούμαι κέντρο, παρόμοια κάλυψη με vodafone αλλά η nova έχει χειρότερες ταχύτητες. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evang.t Δημ. 9 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 9 Φεβρουαρίου (edited) 23 ώρες πριν, AlexM2 said: Εγώ πάντως που άλλαξα πρόσφατα είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Δεν έχει ταχύτητες Cosmote αλλά είναι αρκετά σταθερό 21 ώρες πριν, dasnowy said: Εγώ που κινούμαι κέντρο, παρόμοια κάλυψη με vodafone αλλά η nova έχει χειρότερες ταχύτητες. Η Nova δεν ανταγωνίζεται την Cosmote στο κομμάτι των ταχυτήτων. Δεν γίνεται πρακτικά αυτό. Δίνεται πολλή έμφαση στο θέμα της σταθερότητας, στο χαμηλό latency, στην καλή κάλυψη και γενικότερα στο reliability. Δηλαδη: 1)Να έχεις μια μπάρα 5G και να είναι λειτουργικό. 2)thresholds και σωστό configuration στα handovers (TTT, Hysteresis…) ώστε να μην κάθεσαι σε ένα σημείο και να αλλάζει 2-3 κεραίες. 3) να έχεις edge και να βγάζεις κλήσεις με καλή ποιότητα. Edited 9 Φεβρουαρίου by evang.t 8 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AlexM2 Δημ. 9 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 9 Φεβρουαρίου 22 minutes ago, evang.t said: Η Nova δεν ανταγωνίζεται την Cosmote στο κομμάτι των ταχυτήτων. Δεν γίνεται πρακτικά αυτό. Δίνεται πολλή έμφαση στο θέμα της σταθερότητας, στο χαμηλό latency, στην καλή κάλυψη και γενικότερα στο reliability. Δηλαδη: 1)Να έχεις μια μπάρα 5G και να είναι λειτουργικό. 2)thresholds και σωστό configuration στα handovers (TTT, Hysteresis…) ώστε να μην κάθεσαι σε ένα σημείο και να αλλάζει 2-3 κεραίες. 3) να έχεις edge και να βγάζεις κλήσεις με καλή ποιότητα. Εγώ πάντως με την κάλυψη έχω εντυπωσιαστεί. Σταθερότητα να υπάρχει και η τρελές ταχύτητες δεν με νοιάζουν ιδιαίτερα 8 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 9 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 9 Φεβρουαρίου Συμφωνώ, η nova έχει πολύ καλό latency, τουλάχιστον στις περιοχές που κινούμαι παρόμοιο με Cosmote. 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hercoulis Δημ. 9 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 9 Φεβρουαρίου (edited) Όχι 1 , 2 γραμμές 5G. Άντε αν το πνίξεις σε κανένα κλειστό δωμάτιο θα έχει 1. θυμάστε που τα έγραφα πέρυσι, που μου είχε κάνει εντύπωση που όπου κ να πήγαινα στη Μαγνησια κρατούσε 2 γραμμές σταθερά. Εκτός αν πλησίαζα κεραία. Αντίθετα η vf μολις πήγαινε να χάσει το σήμα το γύρναγε από 5G σε 4G και γέμιζε το σήμα. Τώρα με τις αναβαθμίσεις που κάνει πιστεύω θα είναι αλλιώς. 3 ώρες πριν, evang.t said: Η Nova δεν ανταγωνίζεται την Cosmote στο κομμάτι των ταχυτήτων. Δεν γίνεται πρακτικά αυτό. Δίνεται πολλή έμφαση στο θέμα της σταθερότητας, στο χαμηλό latency, στην καλή κάλυψη και γενικότερα στο reliability. Δηλαδη: 1)Να έχεις μια μπάρα 5G και να είναι λειτουργικό. 2)thresholds και σωστό configuration στα handovers (TTT, Hysteresis…) ώστε να μην κάθεσαι σε ένα σημείο και να αλλάζει 2-3 κεραίες. 3) να έχεις edge και να βγάζεις κλήσεις με καλή ποιότητα. Υπάρχει περίπτωση να δώσουν ένταση στις κεραίες, όπου δεν είναι εφικτό να μπει νέα, για καλύτερη κάλυψη? Edited 9 Φεβρουαρίου by hercoulis 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evang.t Δημ. 9 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 9 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, hercoulis said: θυμάστε που τα έγραφα πέρυσι, που μου είχε κάνει εντύπωση που όπου κ να πήγαινα στη Μαγνησια κρατούσε 2 γραμμές σταθερά. Εκτός αν πλησίαζα κεραία. Αντίθετα η vf μολις πήγαινε να χάσει το σήμα το γύρναγε από 5G σε 4G και γέμιζε το σήμα. Τώρα με τις αναβαθμίσεις που κάνει πιστεύω θα είναι αλλιώς. Δε ξέρω τι κάνει η vf αλλά μου κάνει εντύπωση να σε γυρνάει σε 4G. Μήπως είναι Β8 που δεν την έχουν περάσει στο 5G. Η Nova επειδή έχει λιγότερο φάσμα από τις άλλες, λόγω του καταμερισμού του EIRP μπορεί να έχει ελάχιστα καλύτερο σήμα από τη Vodafone. Αυτό γίνεται πιο εμφανές σε περιπτώσεις με χαμηλό sinr ή όταν βρίσκεσαι σε cell edge, όπου η Nova συγκριτικά με τις άλλες δύο μπορεί να πέφτει λιγότερο εύκολα κάτω από τα thresholds, και να μη κάνει fallback σε χαμηλή μπάντα 2 ώρες πριν, hercoulis said: Υπάρχει περίπτωση να δώσουν ένταση στις κεραίες, όπου δεν είναι εφικτό να μπει νέα, για καλύτερη κάλυψη? Το συνδέεις με το νομοσχέδιο για την αύξηση των ορίων εκπομπής, σωστά; Είναι μεγάλη κουβέντα και αν δε γίνει σωστά η αύξηση μπορεί να υπαρχουν θέματα. Βεβαια μην ενθουσιαζόμαστε και πολύ. Διαφορά μεγάλη δε θα κάνει στη πράξη κάτι τέτοιο. Ειδικά στην Cosmote αλλά και στη Vodafone που έχουν περισσότερο φάσμα. Η Nova που έχει λιγότερο φάσμα, μπορεί να έχει μια μικρή βελτίωση σε δύσκολες συνθήκες. 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolas14 Δημ. 10 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 10 Φεβρουαρίου 22 ώρες πριν, AlexM2 said: Εγώ πάντως με την κάλυψη έχω εντυπωσιαστεί. Σταθερότητα να υπάρχει και η τρελές ταχύτητες δεν με νοιάζουν ιδιαίτερα Δεν θα διαφωνήσω… γενικά μέχρι τις εναλλαγές τις περίεργες που έβλεπα το 2023 στο κέντρο Θεσσαλονίκης από 5G σε Edge ήταν τέλεια. Αν τα έλυσαν αυτά τα θέματα που βλέπαμε και στη Vodafone και έχουν σταθερό δίκτυο ξαναγυρνάω πίσω. Αλλιως δε με συμφέρει. 3 Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro , 2025: iPhone 16 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Vodafone Red Unlimited Σταθερή: Cosmote FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. 10 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 10 Φεβρουαρίου 3 minutes ago, Nikolas14 said: Δεν θα διαφωνήσω… γενικά μέχρι τις εναλλαγές τις περίεργες που έβλεπα το 2023 στο κέντρο Θεσσαλονίκης από 5G σε Edge ήταν τέλεια. Αν τα έλυσαν αυτά τα θέματα που βλέπαμε και στη Vodafone και έχουν σταθερό δίκτυο ξαναγυρνάω πίσω. Αλλιως δε με συμφέρει. Η Nova πλέον έχει κάνει καλή δουλειά στις εναλλαγές. Έχω να δω πάνω από χρόνο πτώση σε 2g όταν υπάρχει καλό σήμα. Τουλάχιστον στο κέντρο Θεσσαλονίκης που έχω κάνει δοκιμές δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, βέβαια δε την έχω ως κύρια, οπότε δεν έχω και την πιο ολοκληρωμένη εικόνα. 6 Παράθεση Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO ECE undergraduate student Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CaptainNickGR Δημ. 10 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 10 Φεβρουαρίου Πτώσεις σε edge δεν έχω δει παιδιά, μόνο όταν θα το βάλω σε καμία τσέπη το κινητό που είναι αναμενόμενο. Πιο γρήγορα επιστρέφει σε 5G στην Nova παρά στην Cosmote εδω που κινουμαι και δουλευω τους δυο παρόχους. 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evang.t Δημ. 10 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 10 Φεβρουαρίου 24 minutes ago, CaptainNickGR said: Πτώσεις σε edge δεν έχω δει παιδιά, μόνο όταν θα το βάλω σε καμία τσέπη το κινητό που είναι αναμενόμενο. Πιο γρήγορα επιστρέφει σε 5G στην Nova παρά στην Cosmote εδω που κινουμαι και δουλευω τους δυο παρόχους. Μικρό ΤΤΤ. Εχει τα θετικά έχει και τα αρνητικά του. Στην πράξη η Nova θα πέσει σε edge και προσπαθεί να μπει στο πρώτο κελί που βρει με 5G-4G. H Cosmote θα «δει» αν αξίζει να μπει σε 5G ή να παραμείνει σε edge. H Nova επιστρέφει πιο εύκολα σε 5G αλλά μπορεί να έχει το λεγόμενο ping pong effect και να σου χαλάσει περισσότερη μπαταρία προκειμένου να βρει το 5G. Η Cosmote θα περιμένει να σταθεροποιήσει κατά κάποιο τρόπο το σήμα που λαμβάνει στο 4G-5G για να σε συνδέσει ξανά. 8 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CaptainNickGR Δημ. 10 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 10 Φεβρουαρίου (edited) 6 minutes ago, evang.t said: Μικρό ΤΤΤ. Εχει τα θετικά έχει και τα αρνητικά του. Στην πράξη η Nova θα πέσει σε edge και προσπαθεί να μπει στο πρώτο κελί που βρει με 5G-4G. H Cosmote θα «δει» αν αξίζει να μπει σε 5G ή να παραμείνει σε edge. H Nova επιστρέφει πιο εύκολα σε 5G αλλά μπορεί να έχει το λεγόμενο ping pong effect και να σου χαλάσει περισσότερη μπαταρία προκειμένου να βρει το 5G. Η Cosmote θα περιμένει να σταθεροποιήσει κατά κάποιο τρόπο το σήμα που λαμβάνει στο 4G-5G για να σε συνδέσει ξανά. Στην πράξη όμως είναι απελπιστικό να το χρειάζεσαι και να θέλει 3’ για να γυρίσει Edited 10 Φεβρουαρίου by CaptainNickGR 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evang.t Δημ. 10 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 10 Φεβρουαρίου 6 minutes ago, CaptainNickGR said: Στην πράξη όμως είναι απελπιστικό να το χρειάζεσαι και να θέλει 3’ για να γυρίσει 3 λεπτά είναι πάρα πολύ όντως. Τι συσκευή έχεις αν επιτρέπεται; 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CaptainNickGR Δημ. 10 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 10 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, evang.t said: 3 λεπτά είναι πάρα πολύ όντως. Τι συσκευή έχεις αν επιτρέπεται; Τα τρία λεπτά είναι τρόπος του λέγειν, αν όμως δεν μετακινήσω την συσκευή ή δεν μετακινηθώ εγώ, στην πράξη δεν θα γυρίσει ποτέ από Ε. Σε iphone 16 pro αυτά, και παρόμοια εμπειρία και σε προηγούμενα μοντέλα της apple. Δεν ξέρω αν είναι ιδιοτροπία των modems που φοράει η apple αλλά εν τέλη αυτή είναι η εμπειρία. 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIPdriver Δημ. 11 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 11 Φεβρουαρίου https://nova.gr/offers/mobile-valentines 2 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
azuli Δημ. 16 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Φεβρουαρίου Τελικα συμφωνησα με τη nova για φορητοτητα στο σταθερο με παραιτηση απο δικαιωμα υπαναχωρησης,εχουν περασει 10 μερες και δεν εχει παιξει κανενα τηλ απο cosmote για αντιπροσφορα. Στο μεταξυ απο τη Nova μου ηρθε sms οτι δωσαν το router στην acs για να μου το φερει. Λετε να υπαρχει ακομα χρονος για την αντιπροσφορα απο cosmote η δεν τους ενοιαξε καν?! 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIPdriver Δημ. 16 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Φεβρουαρίου 24 minutes ago, azuli said: Τελικα συμφωνησα με τη nova για φορητοτητα στο σταθερο με παραιτηση απο δικαιωμα υπαναχωρησης,εχουν περασει 10 μερες και δεν εχει παιξει κανενα τηλ απο cosmote για αντιπροσφορα. Στο μεταξυ απο τη Nova μου ηρθε sms οτι δωσαν το router στην acs για να μου το φερει. Λετε να υπαρχει ακομα χρονος για την αντιπροσφορα απο cosmote η δεν τους ενοιαξε καν?! Welcome to Nova! 2 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
azuli Δημ. 16 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, VIPdriver said: Welcome to Nova! noooo!! 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimeos Δημ. 16 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, azuli said: Τελικα συμφωνησα με τη nova για φορητοτητα στο σταθερο με παραιτηση απο δικαιωμα υπαναχωρησης,εχουν περασει 10 μερες και δεν εχει παιξει κανενα τηλ απο cosmote για αντιπροσφορα. Στο μεταξυ απο τη Nova μου ηρθε sms οτι δωσαν το router στην acs για να μου το φερει. Λετε να υπαρχει ακομα χρονος για την αντιπροσφορα απο cosmote η δεν τους ενοιαξε καν?! νομίζω ότι, για να σε πάρουν για αντιπροσφορά, πρέπει πρώτα να ζητήσει τη γραμμή η nova. λογικά δεν την έχουν ζητήσει. μόλις τη ζητήσουν, θα σε πάρουν τηλέφωνο. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evang.t Δημ. 16 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Φεβρουαρίου (edited) Κατά τη διαδικασία φορητότητας δεν «ζητάει» τη γραμμή η μία εταιρία απ την άλλη. Η Nova μπορεί να τραβήξει τη γραμμή όποτε θέλει, δε παίρνει κάποια άδεια από την Cosmote για να πραγματοποιήσει τη φορητότητα απο τη στιγμή που αυτή εγκρίθηκε. Το θέμα είναι να προλάβεις να δεχτείς την προσφορά στο διάστημα που μεσολαβεί για να τραβήξει η Nova τη γραμμή σου από την Cosmote. Edited 16 Φεβρουαρίου by evang.t 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cu2goup Δημ. 17 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 17 Φεβρουαρίου 5 ώρες πριν, evang.t said: Το θέμα είναι να προλάβεις να δεχτείς την προσφορά στο διάστημα που μεσολαβεί για να τραβήξει η Nova τη γραμμή σου από την Cosmote. Πάντως εγώ σε μία περίπτωση φορητότητας με Cosmote, μου είχαν πει ότι και να προλάβει να γίνει η φορητότητα, αν ξαναγυρίσω πίσω θα ισχύσει η προσφορά. Δλδ δεν ισχύει μόνο αν δεν προλάβει να γίνει η φορητότητα. Αρκεί να ξαναγυρίσεις. Αυτά με επιφύλαξη. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. 17 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 17 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, cu2goup said: Πάντως εγώ σε μία περίπτωση φορητότητας με Cosmote, μου είχαν πει ότι και να προλάβει να γίνει η φορητότητα, αν ξαναγυρίσω πίσω θα ισχύσει η προσφορά. Δλδ δεν ισχύει μόνο αν δεν προλάβει να γίνει η φορητότητα. Αρκεί να ξαναγυρίσεις. Αυτά με επιφύλαξη. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός χρόνου για να ξαναφύγεις, εάν θέλει κάποιος μπορεί να κάνει φορητότητα κάθε μέρα. Απλά εάν προλάβουν να εκτελεστούν τεχνικές ενέργειες από τον νέο πάροχο, θα πρέπει να πληρώσεις 2 πάγια για πρόωρη αποχώρηση. Στην πράξη το όριο αζήμιας υπαναχώρησης είναι ένα μικρό διάστημα από τη στιγμή που θα γνωστοποιηθεί στον παλιό πάροχο, μέχρι να γίνουν τεχνικές διαδικασίες φορητότητας από τον νέο. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts