Jump to content

Μουσειακό θρεντ: Ο πρώτος σας υπολογιστής!

TrobocopR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτο με το κουμπακι "ΤΟΥΡΜΠΟ" που ειχαν τοτε οι υπολογιστες δουλευε?Γιατι νομιζω οτι ηταν μουφα και αλλαζε μονο την ενδειξη της ταχυτητας στο λεντακι?!Συνδεοταν στο motherboard και αλλαζε κατι ας πουμε?

Ναι, άλλαζε το FSB (το έβαζε στα 8 MHz) και έριχνε την ταχύτητα του υπολογιστή. Αυτό γινόταν και για λόγους συμβατότητας με παλιές εφαρμογές και παιχνίδια (με τη γρήγορη ταχύτητα πήγαιναν σαν τρελά) καθώς επίσης και γιατί οι πράξεις με floating point είχαν πρόβλημα στις υψηλές (για την εποχή) ταχύτητες.

• Απαντήσεις 201
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Λοιπον ο πρωτος μου υπολογιστης ηταν ο Acer500+

Τοτε ημουν Ηρακλειο Κρητης και η αντιπροσωπια εκει εκανε 20 μερες να τον φερει!Με ειχε φαει η αγωνια...

Ειχε τις τεραστιες δισκετες και επιδει δεν ειχε σκληρο το boot γινοτανε με 2! δισκετες εκινησης,χαχα:lol: :lol: :lol:

Παλαιοτερα ειχα τον zxspectrum με κασετα αλλα πιανεται σαν παιχνιδομηχανη... Load..Tap Tap και Enter για να πατησω το play και να ξεκινησει να φορτωνει:p

Παδιά εγώ ως μικρός σε ηλικία μου φαίνονται ΠΑΡΑ πολύ αργά συστήματα αυτά που αναφέρετε και δεν πρόλαβα κάποιο από.Το μόνο "παλιό" σύστημα που πέρασε από τα χέρια μου είναι το Amstrad των αδερφών μου.

Αυτό ρε παιδιά τελικά τί ήταν?Υπολογιστής ή παιχνιδομηχανή? Εγώ πάντως παιχνίδια έπαιζα!!! ( Ακόμα το λυπάμαι που χάλασε... )

no sig...

Έτσι έτσι φυσούσε το titus the fox.

Φυσούσε όμως και το

the Adventures of Willie Beamish σε 5.25 δισκέτες εννοείτε...

και το Alone in the dark το 1 και φυσικά το καλύτερο που κυκλοφόρησε ποτέ.

Ίσως να ήταν και το καλύτερο 3D game EVER.:cool:

Η κάρτα γραφικών ναι ήταν superVGA!!!

Και η οθόνη έγχρωμη.

• 5 months later...

Καλημέρα και από εμένα (πρώτο post στο forum),

Ο πρώτος υπολογιστής ήταν ένας Amstrad 6128 με πράσινη οθόνη... και ο τελευταίος που έχω στα χέρια μου τώρα ένας HP Pavilion DV5295EA. Ενδιάμεσα στους δύο αυτούς, διάφορα desktops φτιαγμένα σε μαγαζιά και όχι brand pcs...

Πρώτος Η/Υ μια υλοποίηση από το Πλαίσιο, P3 866MHz, 256MB RAM, 40άρης σκληρός, 64άρα ΑΤΙ και κάρτα δικτύου παρακαλώ, μαζί με μια Hitachi CM771ET, όλα αυτά το 2000.

Ξέρω, άργησα να μπω στο παιχνίδι. Δε μου άρεσαν ποτέ οι Η/Υ, αναγκάστηκα να πάρω.

:shifty:

To 1996 to prwto mou pc:D

PentiumIII sto 1Ghz

256MB SDRAM

20gb HDD

TnT Riva sta 32 i 64mb dn 8imamai akrivos

Timi tote 680.000 DRAXMOULES:) Ti wraia pou itan me tis draxmes:p;)

Μέγιστο μέγεθος υπογραφής 16 kiB

To 1996 to prwto mou pc:D

PentiumIII sto 1Ghz

256MB SDRAM

20gb HDD

TnT Riva sta 32 i 64mb dn 8imamai akrivos

Timi tote 680.000 DRAXMOULES:) Ti wraia pou itan me tis draxmes:p;)

Δεν παίζει, άστο. Το top το 96 πρέπει να ήταν οι 166Mhz Pentium (Pro?), με 16mb ram, και 1.2 gb σκληρό (αν δεν κάνω λάθος). Και για κάρτα γραφικών, ούτε που το συζητάω για TNT. Τότε ήταν η 3DFX με τις Voodoo στα top της... ούτε καν AGP.

Μήπως εννοούσε το 99; Αλλά και πάλι τότε δεν πρέπει να είχαν βγει ακόμα σε GHz. Αν θυμάμαι καλά τότε είχαν πρωτοκυκλοφορήσει τα Slot1.

Ti na sas pw re paidia emena tote mou ton eixe ferei o pateras mou spiti me windows 95 itan an 8imamai:)
Μέγιστο μέγεθος υπογραφής 16 kiB

Κανεις καποιο λαθος...με το που μπηκε το 2000 αγορασα P3 500mhz και ηταν απο τα ΤΟΡ της εποχης του...
:)

Το 2000 μου τον έφερε δώρο ο πατέρας μ τα χριστούγεννα!

Pentium III 700 Mhz

TNT RIVA 32 MB

64 MB SDRAM

10 GB hard disk

مفاجأة

Απρίλιος 99:

Pentium MMX 200 Mhz

32 MB RAM

3,2 GB Quantum Fireball

S3 Virge 2MB η οποία αναβαθμίστηκε σε Diamond Viper330 4MB :lol:

Soundblaster 16 Pro

Σκυλί πάντως. Την έβγαλε στα χέρια μέχρι το 2002 κι άλλα 2-3 χρόνια στα χέρια της αδερφής μου

Διαβάζω για κάτι Amstrad και τέτοια και νιώθω πολύ newbie γμτ :p

Και θα διαβάσεις για άλλον ένα :lol: sorry :p

Εγώ το 1987 πήρα ( ποιό σωστά: πήραν οι γονείς μου ) τον CPC6128. Με πράσινη οθόνη πρώτα, αργότερα όμως πήραμε τη ένχρωμη :D

Μετά, το 1991 ακολούθησε η AMIGA 500. Ακόμα κατηγορώ το ευατό μου που τη πούλησα ... μεγάλο λάθος :(

Το σεπτέμβρη του 1995 ήρθε το πρώτο PC. Ηταν ένας 486DX/4 στα 120, με 880MB σκληρό, RAM - αν θυμάμαι καλά - 8MB, οθόνη μιά.. άγνωστης μάρκας ( μόνο ένα Low Radiation έγραφε ), και για κάρτα ήχου μια soundblaster pro compatible ... :ninja:

Το ποίο παράξενο χαρακτηριστικό που είχε εκείνος ο 486 ήταν τα ηχεία του, τα οποία δούλευαν με μπαταρίες, και κάθε τόσο χρειαζόντουσαν αλλαγή :lol: λίγο αργότερα τα αντικατέστησα με κάποια άλλα ( που ήταν χωρίς μπαταρίες :p ) τα οποία δούλευαν στο PC του αδερφού μου μέχρι και πρίν 2 χρόνια :)

Απο τότε βέβαια έχει μπεί πολύ νερό στο αυλάκι... δηλαδή κατα σειρά ( μόνο CPU ) .. PMMX 200, ένας PIII 500, AthlonXP 1700+, AthlonXP 2100+, Athlon64 3400+ και τώρα ένας core2duo Ε6400. Aυτό που έχω να παρατηρήσω είναι οτι απο τα σύνχρονα μηχανήματα λείπει η "ψύχη", και δεν εννοώ με αυτο οτι είναι "αψύχα".. Απο τεχνικής άποψης σε σύγκριση με ότι βλέπαμε ακόμα και 10 χρόνια πρίν, σήμερα κάνουν θαύματα. Απλά στη Amiga η στον Amstrad ( ειδικά στη Amiga ) εβλέπες πραγματικά προγράμματα που οι δημιουργοί τους είχαν αφιερώσει όλη τους τη τέχνη, έβλεπες να τραβάνε τα μηχανήματα στα άκρα και να κάνουν πράγματα που δεν πίστευες στα μάτια σου... Σήμερα αυτό έχει χαθεί. Απλά δεν συμφέρει τις μεγαλοεταιρίες ... ο Βασιλάκης Πόρτες μας έφαγε :(

Καπου στο 98' νομιζω:

Cyrix 200Mhz

32MB SDRAM παρακαλω

2GB μαλλον seagate

S3 (οχι το αμαξι) PCI 1MB

15ara CRT

280.000δρχ.

█║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© - BEST BEFORE [hopefully] : ███▓▒░░up deʞɔnɟ really░░▒▓███