eLeKtriK EyE Δημ. November 28, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2006 Αυτο με το κουμπακι "ΤΟΥΡΜΠΟ" που ειχαν τοτε οι υπολογιστες δουλευε?Γιατι νομιζω οτι ηταν μουφα και αλλαζε μονο την ενδειξη της ταχυτητας στο λεντακι?!Συνδεοταν στο motherboard και αλλαζε κατι ας πουμε? Ναι, άλλαζε το FSB (το έβαζε στα 8 MHz) και έριχνε την ταχύτητα του υπολογιστή. Αυτό γινόταν και για λόγους συμβατότητας με παλιές εφαρμογές και παιχνίδια (με τη γρήγορη ταχύτητα πήγαιναν σαν τρελά) καθώς επίσης και γιατί οι πράξεις με floating point είχαν πρόβλημα στις υψηλές (για την εποχή) ταχύτητες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nextforbest Δημ. November 28, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2006 Λοιπον ο πρωτος μου υπολογιστης ηταν ο Acer500+ Τοτε ημουν Ηρακλειο Κρητης και η αντιπροσωπια εκει εκανε 20 μερες να τον φερει!Με ειχε φαει η αγωνια... Ειχε τις τεραστιες δισκετες και επιδει δεν ειχε σκληρο το boot γινοτανε με 2! δισκετες εκινησης,χαχα:lol: :lol: :lol: Παλαιοτερα ειχα τον zxspectrum με κασετα αλλα πιανεται σαν παιχνιδομηχανη... Load..Tap Tap και Enter για να πατησω το play και να ξεκινησει να φορτωνει:p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrisk Δημ. November 28, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2006 Το "titus the fox" φυσούσε...!!!:lol: Τι μου θύμισες τώρα...όπως και το Gp....:( :happy: Παράθεση this is how we do... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Totos Δημ. November 29, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2006 Παδιά εγώ ως μικρός σε ηλικία μου φαίνονται ΠΑΡΑ πολύ αργά συστήματα αυτά που αναφέρετε και δεν πρόλαβα κάποιο από.Το μόνο "παλιό" σύστημα που πέρασε από τα χέρια μου είναι το Amstrad των αδερφών μου. Αυτό ρε παιδιά τελικά τί ήταν?Υπολογιστής ή παιχνιδομηχανή? Εγώ πάντως παιχνίδια έπαιζα!!! ( Ακόμα το λυπάμαι που χάλασε... ) Παράθεση no sig... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DirectorCK Δημ. November 29, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2006 Έτσι έτσι φυσούσε το titus the fox. Φυσούσε όμως και το the Adventures of Willie Beamish σε 5.25 δισκέτες εννοείτε... και το Alone in the dark το 1 και φυσικά το καλύτερο που κυκλοφόρησε ποτέ. Ίσως να ήταν και το καλύτερο 3D game EVER.:cool: Η κάρτα γραφικών ναι ήταν superVGA!!! Και η οθόνη έγχρωμη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
constantine_gr Δημ. May 22, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 22, 2007 Καλημέρα και από εμένα (πρώτο post στο forum), Ο πρώτος υπολογιστής ήταν ένας Amstrad 6128 με πράσινη οθόνη... και ο τελευταίος που έχω στα χέρια μου τώρα ένας HP Pavilion DV5295EA. Ενδιάμεσα στους δύο αυτούς, διάφορα desktops φτιαγμένα σε μαγαζιά και όχι brand pcs... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CUSTOMADE Δημ. May 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2007 πρωτος υπολογιστης pentium 233 mhz,32 mb ram,2 gb hdd και καρτα γραφικων δεμεξερειημαναμου :D :lol: Παράθεση TRUST YOUR SOLE Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. May 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2007 Πρώτος Η/Υ μια υλοποίηση από το Πλαίσιο, P3 866MHz, 256MB RAM, 40άρης σκληρός, 64άρα ΑΤΙ και κάρτα δικτύου παρακαλώ, μαζί με μια Hitachi CM771ET, όλα αυτά το 2000. Ξέρω, άργησα να μπω στο παιχνίδι. Δε μου άρεσαν ποτέ οι Η/Υ, αναγκάστηκα να πάρω. Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
steliosnikaia Δημ. May 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2007 Το πρώτο μου PC ::love: Pentium III στα 800MHz, RAM 64MB :lol: Σκληρός δίσκος 10 GB Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Scottas Δημ. May 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2007 To 1996 to prwto mou pc:D PentiumIII sto 1Ghz 256MB SDRAM 20gb HDD TnT Riva sta 32 i 64mb dn 8imamai akrivos Timi tote 680.000 DRAXMOULES:) Ti wraia pou itan me tis draxmes:p;) Παράθεση Μέγιστο μέγεθος υπογραφής 16 kiB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. May 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2007 Υπήρχαν pIII το 1996; Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mercyful_Fate Δημ. May 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2007 To 1996 to prwto mou pc:D PentiumIII sto 1Ghz 256MB SDRAM 20gb HDD TnT Riva sta 32 i 64mb dn 8imamai akrivos Timi tote 680.000 DRAXMOULES:) Ti wraia pou itan me tis draxmes:p;) Δεν παίζει, άστο. Το top το 96 πρέπει να ήταν οι 166Mhz Pentium (Pro?), με 16mb ram, και 1.2 gb σκληρό (αν δεν κάνω λάθος). Και για κάρτα γραφικών, ούτε που το συζητάω για TNT. Τότε ήταν η 3DFX με τις Voodoo στα top της... ούτε καν AGP. Παράθεση CheckThisOut: http://check-this-out.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
noone Δημ. May 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2007 Μήπως εννοούσε το 99; Αλλά και πάλι τότε δεν πρέπει να είχαν βγει ακόμα σε GHz. Αν θυμάμαι καλά τότε είχαν πρωτοκυκλοφορήσει τα Slot1. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Scottas Δημ. May 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2007 Ti na sas pw re paidia emena tote mou ton eixe ferei o pateras mou spiti me windows 95 itan an 8imamai:) Παράθεση Μέγιστο μέγεθος υπογραφής 16 kiB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NeverMind Δημ. May 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2007 Κανεις καποιο λαθος...με το που μπηκε το 2000 αγορασα P3 500mhz και ηταν απο τα ΤΟΡ της εποχης του... Παράθεση :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eugenios20 Δημ. May 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2007 Το 99 ενα PentiumII 500mhz 64MB sdram 4gb σκληρο! Το πηρα γυρω στα 500.000 δρχ!:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
djuan1988 Δημ. May 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2007 Το 2000 μου τον έφερε δώρο ο πατέρας μ τα χριστούγεννα! Pentium III 700 Mhz TNT RIVA 32 MB 64 MB SDRAM 10 GB hard disk Παράθεση مفاجأة Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
olympiakos7_69 Δημ. May 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2007 Αρχες '99 ενας Intel Celeron 466Mhz!! Τα αλλα δεν τα θυμαμαι!Ημουν 10-11 ετων..:rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maria24 Δημ. May 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2007 ενας Amstrad του ΄86 (για λεπτομερειες ρωτησστε τον πατερα μου! εγω το μονο που εκανα ηταν να παιζω ολη τη μερα wonder boy :p ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. May 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2007 Απρίλιος 99: Pentium MMX 200 Mhz 32 MB RAM 3,2 GB Quantum Fireball S3 Virge 2MB η οποία αναβαθμίστηκε σε Diamond Viper330 4MB :lol: Soundblaster 16 Pro Σκυλί πάντως. Την έβγαλε στα χέρια μέχρι το 2002 κι άλλα 2-3 χρόνια στα χέρια της αδερφής μου Διαβάζω για κάτι Amstrad και τέτοια και νιώθω πολύ newbie γμτ :p Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spartan_X Δημ. May 31, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 31, 2007 Και θα διαβάσεις για άλλον ένα :lol: sorry :p Εγώ το 1987 πήρα ( ποιό σωστά: πήραν οι γονείς μου ) τον CPC6128. Με πράσινη οθόνη πρώτα, αργότερα όμως πήραμε τη ένχρωμη :D Μετά, το 1991 ακολούθησε η AMIGA 500. Ακόμα κατηγορώ το ευατό μου που τη πούλησα ... μεγάλο λάθος :( Το σεπτέμβρη του 1995 ήρθε το πρώτο PC. Ηταν ένας 486DX/4 στα 120, με 880MB σκληρό, RAM - αν θυμάμαι καλά - 8MB, οθόνη μιά.. άγνωστης μάρκας ( μόνο ένα Low Radiation έγραφε ), και για κάρτα ήχου μια soundblaster pro compatible ... :ninja: Το ποίο παράξενο χαρακτηριστικό που είχε εκείνος ο 486 ήταν τα ηχεία του, τα οποία δούλευαν με μπαταρίες, και κάθε τόσο χρειαζόντουσαν αλλαγή :lol: λίγο αργότερα τα αντικατέστησα με κάποια άλλα ( που ήταν χωρίς μπαταρίες :p ) τα οποία δούλευαν στο PC του αδερφού μου μέχρι και πρίν 2 χρόνια :) Απο τότε βέβαια έχει μπεί πολύ νερό στο αυλάκι... δηλαδή κατα σειρά ( μόνο CPU ) .. PMMX 200, ένας PIII 500, AthlonXP 1700+, AthlonXP 2100+, Athlon64 3400+ και τώρα ένας core2duo Ε6400. Aυτό που έχω να παρατηρήσω είναι οτι απο τα σύνχρονα μηχανήματα λείπει η "ψύχη", και δεν εννοώ με αυτο οτι είναι "αψύχα".. Απο τεχνικής άποψης σε σύγκριση με ότι βλέπαμε ακόμα και 10 χρόνια πρίν, σήμερα κάνουν θαύματα. Απλά στη Amiga η στον Amstrad ( ειδικά στη Amiga ) εβλέπες πραγματικά προγράμματα που οι δημιουργοί τους είχαν αφιερώσει όλη τους τη τέχνη, έβλεπες να τραβάνε τα μηχανήματα στα άκρα και να κάνουν πράγματα που δεν πίστευες στα μάτια σου... Σήμερα αυτό έχει χαθεί. Απλά δεν συμφέρει τις μεγαλοεταιρίες ... ο Βασιλάκης Πόρτες μας έφαγε :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gaurosgate7 Δημ. June 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2007 ουτε που θυμαμαι τον πρωτο που υπολογιστη!πρεπει να ηταν ενας 486!θα σας γελασω :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jois21 Δημ. June 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2007 Καπου στο 98' νομιζω: Cyrix 200Mhz 32MB SDRAM παρακαλω 2GB μαλλον seagate S3 (οχι το αμαξι) PCI 1MB 15ara CRT 280.000δρχ. Παράθεση █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© - BEST BEFORE [hopefully] : ███▓▒░░up deʞɔnɟ really░░▒▓███ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill1 Δημ. June 3, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2007 Ο πρώτος μου υπολογιστής ήταν ένας 4,86 της Intel με λειτουργικό Windows 3.1.:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaplin Δημ. June 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 και εγω με ενα Amstrad εφαγα το κολλημα :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts