Jump to content

Περί... Cosmote γενικά


dreamacid
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να ρωτήσω κάτι, ενεργοποίησα σε 1 παλιό νούμερο whatsup το smschoice 100+50 (η προσφορα που έληξε) και λειτουργούσε κανονικά. Τα sms έληγαν στις 9/5 ενώ η κάρτα sim (που είχε υπόλοιπο περίπου 2€) έληξε σήμερα, το είχα ξεχάσει και δεν την ανανέωσα νομίζοντας ότι θα έχω μέχρι τις 9/5 που έληγαν τα sms κανονικά. Αν τώρα την ανανεώσω βάζοντας μια κάρτα των 7€ θα έχω τα υπόλοιπα sms; ή τα έχω χάσει; (είχα αρκετά sms ακόμα γιαυτό ρωτάω) όποιος γνωρίζει ας απαντήσει ευχαριστώ :-)
Link to comment
Share on other sites

παιδιά, σορυ που παρεμβαινω, αλλά εχω μεινει λιγο τουβλο οσον αφορα το 3G της Cote.

 

Δλδ. το SE V800 μου που βλεπει κανονικα το 3G δικτυακι της κοσμοτε να σαρωνει σε σχεση με το αντιστοιχο της Βοδα στο Ηρακλειο Κρητης (3-4 γραμμες παραπανω, εκει που η Βοντα εχει 1 με καμια η κοτε εχει 3 με 5), Τι κανει και τι ΔΕΝ κανει, οσον αφορα την βιντεοκληση ή το ευρυζωνικο Cellular data transfer?

:O

 

Η στησανε την υποδομη και την εχουν να κααααθεται περιμενοντας το λειτουργικο στα τηλεφωνα?

 

Η ερωτηση αφορα ενα conflict στην κατανοηση μου για το UMTS.

 

Το UMTS εχει στανταρ πρωτοκολλα για τις βιντεοκλησεις, και απαξ και εχεις κουμπωσει στο 3G δικτυο εχεις και in-out βιντεοκληση, εκτος κι αν δεν εχουν ενεργοποιησει τις διασυνδεσεις με τα άλλα δικτυα.

 

Το 3G (UMTS(w-cdma 2100) Οριζεται στα εξης:

 

1) Voice transfer (isdn quality)

2) 3gp Video transfer (mpeg4 compatible)

3) max. 384 kbps data transfer.

 

To i-mode ειναι ενα software application layer gia to (3), μια εφαρμογη που θα το εκμεταλλευεται δλδ, οπως εκμεταλλευεται μεχρι τωρα και το GPRS.

 

Καλα τα λεω ή χανω κατι?

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου, βλέπω έχεις μπει για τα καλά στον κόσμο της τρίτης γενιάς!

 

Αυτό που συζητιέται εδώ μέσα (από τον καιρό της δεύτερης γενιάς) δεν είναι οι βασικές υπηρεσίες (που στην τρίτη γενιά είναι πράγματι αυτές οι τρεις που απαριθμείς) αλλά οι υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.

 

Και όταν λέμε υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στην τρίτη γενιά είναι για παράδειγμα το video 3gp που αναφέρεις κι εσύ! Τι κι αν το δίκτυο της Cosmote υποστηρίζει θεωρητικά τους ρυθμούς data transfer που αναφέρεις καθώς και το 3gp βίντεο, όταν δεν υπάρχουν βίντεο για να κατεβάσεις και να δεις!

Εννοώ δηλαδή ότι η Cosmote δεν παρέχει περιεχόμενο για να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες του 3g κινητού σου. Π.χ. δεν παρέχει streaming videos (βιντεοκλιπ, ζωντανή τηλεόραση, trailers, εκπομπές, δελτία ειδήσεων κτλ.)

Δεν παρέχει επίσης κάποιο portal για το κατέβασμα mp4 μουσικών κομματιών!

 

Γενικά το δίκτυο τρίτης γενιάς είναι αυτό που περιγράφεις, αλλά δίκτυο χωρίς υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας όπως οι παραπάνω, δεν έχει νόημα!

Τα δίκτυα τρίτης γενιάς από τη δημιουργία τους είναι φτιαγμένα για να στηρίξουν την επόμενη γενιά υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας που θα περιέχουν streaming video και γρήγορα downloads περιεχομένου (όπως ολόκληρα μουσικά κομμάτια).

Όταν δηλαδή αποφασίστηκε η δημιουργία της επόμενης γενιάς δικτύων και καθορίστηκαν τα τρία παραπάνω πρότυπα που ανέφερες, δημιουργήθηκαν με βάση την ιδέα ότι τα δίκτυα νέας γενιάς θα πρέπει να υποστηρίζουν νέες υπηρεσίες με κυρίαρχη υπηρεσία το βίντεο και το download που διευκολύνει ουσιαστικά το λανσάρισμα νέων υπηρεσιών.

 

Το μόνο που μπορείς αυτή τη στιγμή να κάνεις με το δίκτυο τρίτης γενιάς της Cosmote είναι να κάνεις βιντεοκλήση (που είναι έμφυτη υπηρεσία) και να συνδεθείς μέσω κάποιου φορητού Η/Υ στο διαδίκτυο με ταχύτητες 384kbps. Από εκεί και πέρα απουσιάζουν όλες οι υπηρεσίες που θα δίνουν αξία και νόημα στο δίκτυο τρίτης γενιάς και που οι άλλες δύο εταιρείες (και κυρίως η Vodafone αλλά και η ΤΙΜ) έχουν αναπτύξει γι'αυτό το δίκτυο (βίντεο, τηλεόραση, μουσικά κομμάτια, κλιπάκια κτλ.)

Link to comment
Share on other sites

SeCtoR thanks για τα coverage maps..

 

θεωρητικα η cosmote εχει περισσοτερο αναπτυγμενο δικτυο σε απομακρυσμενες μη-αστικες περιοχες.

 

πρακτικα ομως χανει το σημα της,ενω η Vodafone ειναι μια χαρα.

 

(για Tim δεν ξερω δεν εχω συγκρινει)

 

 

 

.

'In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.'
Link to comment
Share on other sites

:X Μολις ταπωθηκα πανηγυρικα :X :O :D

 

...Εμενα παντως μου αρεσει να σερφαρω wap και να περιμενω μερικα nsec για να ανοιξει το οτιδηποτε, οπως και να κατεβαζω τον οποιονδήποτε driver με το κουνητο στον πελάτη μου αστραπιαία, και ας μην του εχουν συνδεσει ακομα το τηλεφωνο.

 

Οσο για τις added value video streaming, δεν με ενδιαφέρουν και τοοοσο πολυ οσο το να βλεπω το χαμογελο του φιλου μου gmmour που προσπαθει να μου εξηγησει τι του λειπει κι εγω το τουβλο δεν καταλαβα... :O

 

Και εχοντας την τυχη να δουλευω με ραδιοσταθμους, δεν μου εχει λειψει το να εχω οποιο τραγουδι θελω την στιγμη που το θελω.

 

(να ανοιξω κανα wap portal?)

Link to comment
Share on other sites

ti ennoeis praktika xanei to sima tis?!!

 

einai gnosro pos i cote exei poli kalo diktio kai sxedon aristi kalipsi.

 

oxi thewritika kai praktika.

 

apo tin voda oso anafora afto to thema einai kaliteri (kai gw voda exw!)

Link to comment
Share on other sites

Απλα εχω παρατηρησει οτι σε καποιες δυσκολες-δυσβατες περιοχες (π.χ δρυμος βικου στην ηπειρο)

η cosmote δεν εχει σήμα ενω η voda εχει και μαλιστα σε ολα τα σημεία.

 

επίσης και σε αλλα ορεινά μέρη ήπειρο-θεσσαλία.

 

οχι πως ειναι και κατι τραγικο..

 

 

 

.

'In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.'
Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον αυτό, πού άκουσες ότι δεν θα υπάρξουν υβριδικές συσκευές i-mode/3G;

.

 

Πήγαινε στο

http://www.cellular-news.com/search/

και κάνε ένα search για i-mode. Στα πολλά άρθρα που θα βρείς θα διαπιστώσεις οτι ενώ πριν απο ενα χρόνο ήταν άμεσα αναμενόμενο το i-mode να είναι προσβάσιμο και απο τεχνολογία 3G, τελικά μόνο στο τέλος Δεκ 2004 η DoCoMo, η υπερδύναμη του i-mode, ανακοίνωσε μια συσκευή i-mode Ν900iG, η οποία έχει πρόσβαση σε "προσαρμοσμένο" 3G της DoCoMo (το οποίο ονομάζεται FOMA). Αν το FOMA είναι συμβατό με το 3G που έχουμε στην Ευρώπη δεν το ξέρω, αλλά καταλαβαίνω οτι μάλλον δυσκολεύονται οι γνωστοί κατασκευαστές να πετύχουν μια συσκευή 3G+i-mode - χωρίς να σημαίνει βέβαια οτι είναι ακατόρθωτο...

 

Το ερώτημα του thread όμως τι θα κάνει η Cote παραμένει ανεξάρτητα, αν δηλαδή θα περιμένει να βγουν τέτοιες συσκευές ή θα ξεκινήσει και εκείνη να προωθεί συσκευές και περιεχόμενο 3G, εις βάρος των πωλήσεων συσκευών i-mode....

Link to comment
Share on other sites

Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

Η ΝΤΤ DoCoMo στην Ιαπωνία έχει στήσει ένα δίκτυο τρίτης γενιάς WCDMA τεχνολογίας που ονομάζεται FOMA αλλά δεν είναι συμβατό με το δικό μας UMTS (το FOMA λειτουργεί μόνο στην Ιαπωνία). Για το δίκτυο FOMA υπάρχουν πάρα πολλές συσκευές από τότε που δημιουργήθηκε (το 2001 κάπου) και είναι όλες i-mode. Όπως είναι προφανές, αυτές οι συσκευές δεν μπορούν να λειτουργήσουν στην Ευρώπη αλλά στην Ιαπωνία κάνουν θραύση!

 

Το θέμα τώρα είναι αν θα υπάρξουν συσκευές UMTS (ευρωπαϊκής δηλαδή τεχνολογίας) που να υποστηρίζουν i-mode. Αυτό δεν πρόκειται για καμμιά τεχνολογική πρόκληση αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνει μία εταιρεία είναι να πάρει μία απλή συσκευή 3G και να αλλάξει τον WAP 2.0 browser με έναν i-mode συμβατό browser και τίποτα παραπάνω!

 

Το θέμα είναι αφενός αν το i-mode alliance είναι διατεθειμένο να παραγγείλει i-mode 3G συσκευές και αν είναι έτοιμο να παραγγείλει και το ανάλογο περιεχόμενο, που λόγω της φύσης του (videoclips, μουσικά κομμάτια) είναι πιο συμφέρον να αγοραστεί συλλογικά (όπως π.χ. η Vodafone έχει αγοράσει τα δικαιώματα της Warner Bros για όλα τα δίκτυά της).

 

Η ιστορία θα δείξει λοιπόν αν το i-mode σαν κλειστό πρότυπο θα έχει μέλλον ή αν (που το θεωρώ πιο πιθανό) οι εταιρείες που έχουν υιοθετήσει το i-mode, θα "την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια" και θα αρχίσουν να παρέχουν περιεχόμενο για όλες τις συσκευές του εμπορίου (που δόξα τω θεώ υπάρχουν πολλές και διάφορες που υποστηρίζουν το 3G), όπως ήδη κάνει και ο κύριος ανταγωνιστής τους που ακούει στο όνομα vodafone!

 

Αυτό που έχει επιτύχει η Vodafone λόγω του μεγέθους της είναι ότι έχει καταφέρει βασιζόμενη στο ανοιχτό πρότυπο του wap 2.0 να παραγγέλνει branded συσκευές και πλούσιο περιεχόμενο δημιουργώντας το πασίγνωστο και πολύ επιτυχημένο πλέον vodafone live!

Από την άλλη το i-mode alliance υπό την καθοδήγηση της ΝΤΤ DoCoMo αν και έχει υπολογίσιμο μέγεθος, επειδή αποτελείται από ανομοιογενείς εταιρείες και επειδή βασίζεται σε κλειστό πρότυπο (άρα απαιτεί παρεμβάσεις στο software των συσκευών) δεν έχει καταφέρει να προσελκύσει κατασκευαστές κινητών και παλεύει να διατηρήσει την αναγνωρισιμότητα του brandname του...

 

Αυτό που πρέπει να γίνει κατά την άποψή μου, για να μην σπάσει το i-mode alliance και οι επιμέρους εταιρείες τραβήξουν το δρόμο τους (πράγμα δυσάρεστο καθώς καλύτερη είναι η ισχύς εν τη ενώσει) θα ήταν να στραφούν σε ανοιχτά πρότυπα και να διατηρήσουν το όνομα i-mode μόνο ως brandname (να υιοθετήσουν δηλαδή πλήρως το πρότυπο που ακολουθούν όλοι οι κατασκευαστές). Επίσης θα πρέπει να συνενοηθούν λίγο παραπάνω και να προσεγγίσουν άμεσα τους κατασκευαστές ώστε να βγάλουν κινητά με το "σηματάκι του i-mode". Και έπειτα να αξιοποιήσουν κατάλληλα τις αποκλειστικές συμφωνίες που έχουν με την disney (αν δεν κάνω λάθος) και τις άλλες εταιρείες και να παρέχουν 3G περιεχόμενο. Κι όλα αυτά αν δεν θέλουν να χάσουν το τρένο του ανταγωνισμού!

 

Στο ενδιάμεσο βέβαια και μέχρι (και αν ποτέ) γίνει αυτή η στροφή του i-mode alliance, θα πρέπει η κάθε εταιρεία χωριστά (άρα και η Cosmote) να κοιτάξει να ανεβεί στο τρένο του 3G με εκτός i-mode προσφορές!

Link to comment
Share on other sites

:yahoo: Το φοβομουν φρικτα οτι θα το ακουγα για το FOMA, αλλά δεν τολμουσα να ρωτησω...

 

Γιατι αυτο σημαινει οτι η Βοιδαφον ειναι αυτοκρατορια στο ευρωπεο :O 3G και οτι η Cosmote την πατησε οικτρα.

 

Καλα, να σας πψ, δεν ειναι οτι το πιο φρικιαστικο, αφου με μια αναβαθμιση ολα φτιαχνουν (οπως εγινε στην αρχη με τα SE610 και το live - mycosmos)(ισως και να φερει κανενα z800i) :yahoo:

 

Απλά η κοτε πρεπει να αποφασισει τι θα κανει οσο εχει ακομα χωρο και για αυτην.

 

(αλήθεια, πως κατεληξα ΕΓΩ να εχω βοιδονουμερο 6944?!?!?!?!? ) :O :O

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες φιλε μου .

Καταρχην θα παρεις τηλεφωνο στην εξυπηρετηση πελατων να σου ενεργοποιησουν την υπηρεσια .

Στην συνεχεια μπορεις να στελεις τις ρυθμισεις στο κινητο σου απο εδω

https://nokiags.wdsglobal.com/standard?step=explanation.vm&bearerId=5&contractId=191&siteLanguageId=118&captchaEnabled=true&contractId=191

[imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign]

Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!

iPhone 5S Space Grey

Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish

Link to comment
Share on other sites

:whistle:Εκτροπή κλήσεων με απόκρυψη αριθμού! + να τους ''γειώνει'' με το αντίστοιχο μηνυματάκι: "Ο συνδρομητής δεν δέχεται τηλεφώνημα από αγνώστους."

:w00t::devil:

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.
Link to comment
Share on other sites

όντως murex πολύ σημαντικό αυτό που λές..

 

ύστατη λύση το φίλτρο στο S65 που επιτρέπει μόνο αυτές της sim..

Creek A50i R | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | Kenwood DP-2050 | Kenwood KP-3022 (N-39 mkII) | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | ONYX BOOX Nova 2 | Pioneer PD-S602 | Pioneer PL-117D | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Link to comment
Share on other sites

1. Πληροφορίες Κυψέλης:

Ανα πάσα στιγμή να αναγράφονται στην οθόνη του κινητού πληροφορίες τοποθεσίας (Αριθμός καναλιού: 50). Πχ σε ποιόν δρόμο/περιοχή βρισκόμαστε μέσα στην πόλη.

 

 

Σαν πρώην χρήστης What's Up τους το είχα χιλιοαναφέρει και εγώ, και οι φίλοι με fax και ταχυδρομίο...

 

Φυσικά, ως απάντηση ήταν το γνωστό της CosmOTE, ότι "η εταιρία μας προχωρά συνεχώς σε αναβαθμήσεις δικτύου για να σας προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας" και το άλλο "για οποιαδήποτε αλλαγή θα ενημερωθείτε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης"!

 

Η υπηρεσία είναι τέλεια... Και την είχα δει σε πλήρη λειτουργεία στην Ιταλία (όταν είχα πάει με το σχολείο), στο δίκτιο της TIM IT (Telecom Italia).

 

Όταν ήμασταν σε εθνικές οδούς και προχορούσαμε ήταν ακόμα πιο αποτελεσματική!

 

Ήμασταν στην ΠΟΛΗ1 και προχορούσαμε στη ΠΟΛΗ2! Αρχικά έλεγε η οθόνη ΠΟΛΗ1... Μετά ΠΟΛΗ1,ΠΟΛΗ2 και όσο πλησιάζαμε ΠΟΛΗ2,ΠΟΛΗ1. Όταν πια φθάσαμε στην πόλη2 έλεγε ΠΟΛΗ2....

 

ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν έγραψε EKTOS CITY ή κάτι αντίστοιχο στα ιταλικά...

 

Αυτά από εμένα....! :)

Link to comment
Share on other sites

Κάτι που είχα δει στην Ιταλία και μου άρεσε πολύ ήταν ότι όταν έχανες μια κλήση, το SMS που ερχόταν μετά δεν έλεγε (όπως εδώ) απλά ότι είχατε μια κλήση από το Χ νούμερο ώστε να πρέπει να ψάχνεις όλον τον κατάλογο να βρεις ποιός ήταν. Έστελνε το SMS έτσι που φαινόταν αποστολέας αυτός που πήρε τηλέφωνο οπότε γινόταν αυτόματα η ταυτοποίηση. Το (αυτόματο) SMS έγραφε μάλιστα σε πρώτο πρόσωπο: Σε πήρα τηλέφωνο την τάδε ώρα κλπ
KCB
Link to comment
Share on other sites

Πριν μερικούς μήνες έχασα το κινητό μου και έβγαλα άμεσα νέα SIM. Πολύ αργότερα παρατήρησα ότι δεν έπαιρνα πλέον μηνύματα για τις χαμένες κλήσεις (όταν είμαι εκτός δικτύου ή με κλειστό κινητό κλπ) ενώ όσοι με έπαιρναν τηλέφωνο όταν ήταν κλειστό άκουγαν ένα μήνυμα ότι έχω κάνει λάθος εκτροπή.

 

Πήρα στην cosmote και τους τα είπα όλα αυτά και μου είπαν ότι:

1. Η ειδοποίηση είναι ενεργοποιημένη

2. Έκαναν reset στις εκτροπές μου για να μην ακούγεται το παραπάνω μήνυμα.

 

Εγώ πιστεύω (και προσπάθησα ανεπιτυχώς να το εξηγήσω στην κοπέλα της cosmote) ότι οι "λάθος" εκτροπές ήταν ακριβώς προς τους αριθμούς της cosmote που βγάζουν τα αυτόματα φωνητικά μηνύματα για όσους μου τηλεφωνούν και μετά ειδοποιούν εμένα με SMS.

Μήπως έχει κανείς καμία ιδέα πως να το διορθώσω για να μην παιδεύομαι με το "helpdesk"?

KCB
Link to comment
Share on other sites

Βιάστηκα! Βάζω τα νούμερα ακριβώς όπως τα λέει και όταν τεστάρω παίρνω πάλι το μήνυμα ότι έχω κάνει προώθηση σε λάθος αριθμό. Δοκίμασα και τους δύο τρόπους:

1. Μέσα από το μενού προώθησης κλήσεων έβαλα προώθηση σε αριθμό και έδωσα το +30697547ΧΧΧΧ (όπου ΧΧΧΧ ο αριθμός μου χωρίς το 697)

2. Με κλήση στο **67*697547ΧΧΧΧ

KCB
Link to comment
Share on other sites

α) Δοκιμασε να ακυρωσεις ολες τις προωθησεις και μετα ξανακανε τη διαδικασια, και αν δεν πιασει β) καλεσε στην εξυπ. πελατων και αν δεις οτι δεν καταλαβαινει (τι σπανιο...) ζητα να μιλησεις με τον προισταμενο του-της μπας και σε εξυπηρετησει.
Link to comment
Share on other sites

πάντος απ'ότι βλέπω και η Κοτε έβγαλε τη δυνατότητα ενημέρωσης του καλούντα αλλά δεν το ανακοίνωσε...

You'll remember me...//For the rest of you Life!//

<------------------------------------------>

Amanitou City

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Περί... Cosmote γενικά
  • The title was changed to Πως θα ξεφορτωθώ το παρακάτω spam μήνυμα της Cosmote?
  • The topic was pinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...