Jump to content

PP6210

Members
  • Δημοσιεύσεις

    2.046
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    100%

PP6210's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

10

Φήμη

  1. αφού μπεις στο παραπάνω λινκ, μετά μπες και στο getaline.gr να δεις τα αντίστοιχα και όταν σου βγει pop up αν θες καλύτερη προσφορά πες τι βρήκες από το eshop της μαμας vodafone και μπορεί να το κάνουν match με απεριόριστα αστικά
  2. Η απάντηση είναι απλή, βάλε σιμ Κοσμοτέ ή Βονταφον, μια στο εκκατομύριο να χρειαστεί εντοπισμός του παιδιού μόνο έτσι έχεις ελπίδες. Εγώ του έχω από το 2017 ένα μικρό τετράγωνο gps (RF-V16 Real-Time GPS Tracker) με καρτα Βοντα επειδή έχουμε όλοι βοντα και αξιοποιούμε τα πακέτα ομιλίας και sms (οι εντολές στο gps δίνονται κυρίως από sms). Στον 3-4 μήνα που του το πήρα, νόμισε οτι χάθηκε στην σχολική εκδρομή στο allou fun park, το έβγαλε και πάτησε το sos με αυτόματη κλήση, του μιλήσαμε, τον ηρεμήσαμε και στο ενδοιάμεσο τον πλησίασε και η δασκάλα - τον έβλεπε εξαρχής από μακριά, εκείνος νόμιζε οτι εμεινε μόνος. Αλλά το μηχανάκι έβγαλε τα λεφτά του με τη μία!!
  3. Φίλε μου ρίξε μια ματια και στο linux mint, και εγώ παντελώς ασχετος απο linux, εφτιαξα ένα live usb και έκανα boot σε DELL του 2006 για δοκιμή, αναγνώρισε αμέσως τα πάντα, δοκίμασα και το libre office που έχει ήδη μεσα. Οπότε με τη χρήση αυτού του USB, φορμάρισα τον 80αρη δίσκο, το εγκατέστησα εκεί, έστησα chrome και gmail account και όλα καλά. Τώρα το ανοίγω κάθε 2-3 βδομάδες για updates και "εξερεύνηση" των εφαρμογών που υπάρχου. Με παίδεψε λίγο η εγκατάσταση του πολυμηχανήματος epson που έχω, τελικά δουλέυει μια χαρα ως εκτυπωτής (αλλά όχι σαν σκαννερ). Επίσης, σε ένα ΗΡ που δοκίμασα είχα δύο θέματα: δεν είχε boot from usb το bios και παιδεύτικα με dvd, και δεν έβρισκε με τίποτα driver για το wifi - έπαιζε όμως το lan.
  4. Καλησπέρα σε όλους, βάζω και εγώ τα στοιχεία - αν και έχω ήδη καταλήξει σε δίλημα: 1) Το χρηματικό ποσό που διαθέτουμε. 110€ 2) Το μέγεθος οθόνης που προτιμούμε. 5,5 max 3) Το θέλουμε απο Κίνα/Ευρώπη 4) Χρειαζόμαστε 800αρα μπάντα Ναι 5) Το θέλουμε dual? Χρειαζόμαστε ραδιόφωνο, ir ή nfc? Θα προτιμούσα να έχει Radio, NFC 6) Χρειαζόμαστε ελληνικό μενου; οχι 7) Μας ενδιαφέρει ο καλός ήχος ή/και η καλή οθόνη; καλή οθόνη και ήχο . 8) Βάλτε σε σειρά προτεραιότητας τα εξής: Ταχύτητα - Αυτονομία-Κάμερα- σχεδόν καθόλου Gaming 9) Ποια είναι η τωρινή σας συσκευή Samsung J5-2016 Ο χρήστης είναι μέσος (ομιλία, browsing και εμαιλ, φωτογραφία, youtube), θέλω κάτι μοντέρνο (κυρτή και πλήρης οθόνη) και το budget μαξιμουμ τα 110 ευρώ. Έχω καταλήξει μάλλον στο Sharp C10 (global έκδοση του S2), αλλά με "τρώει" λίγο και το elephone A6 mini που παίζει στα ίδια λεφτά από το συγκεκριμένο Κινέζικο μαγαζί που θα αγοράσω (λόγω έκπτωσης). https://www.kimovil.com/en/compare/elephone-a6-mini,samsung-galaxy-j5-2016,sharp-aquos-c10 για το Sharp έχω ήδη μιλήσει με τον φίλο manolisg10 που το έχει (και τον ευχαριστώ) και μου λέει οτι τρέχει απροβλημάτιστα. Οι προβληματισμοί είναι ελάχιστοι (π.χ. οτι θέλει usb-c αντάπτορα για ακουστικά, το περίφημο notch, η ίσως μικρή μπαταρία). Από την άλλη έχω φίλο που έχει πάρει elephone και μου λέει οτι είναι αστέρια τηλέφωνα (εγώ έχω να πάρω Κινέζο από το meizu M2) και το Α6 δείχνει πιο στυλάτο.... αλλά υποψιάζομαι οτι θα ψαχνόμαστε με τίποτα notfocations, wifi disconnections, black screens και τέτοια προβληματάκι κινέζικων... Είναι όντως η elephone καλή, ή να πάρω το sharp και να τελειώνουμε?
  5. Επειδή το έχουμε κάνει στο αδελφού μου με 10 και ισόγειο, υπάρχουν 2 λύσεις να ψάξεις: 1. κατέβασμα με καλώδιο στο ισόγειο, εκεί προσθέτεις ένα ρουτερ το οποίο θα δίνει και ασύρματα. Καλύτερη λύση για ταχύτητα αλλά θέλει δικτυακές γνώσεις (που δεν έχω) για να σου πω πως οι ιρ που θα δίνει το κατω ρούτερ θα ανήκουν στο επάνω δίκτυο. μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες φυσικής προσβασης (που θα κατεβάσεις καλώδιο, εσωτερικά ή εξωτερικά, και πως θα το βάλεις μέσα στο σπίτι). 2. extender που θα μπει με lan στο κύριο ρουτερ του 1ου και θα "κοιτάει" όσο το δυνατον καλύτερα τον αποκάτω όροφο για να δώσει ασύρματα. Ευκολότερη υλοποίηση αλλά θα έχει μονο ασύρματη πρόσβαση κάτω, σίγουρα με τοίχους και παρεμβολές από άλλα wifi θα έχεις επίπτωση σε ποιότητα σήματος και ταχύτητες, και ίσως μεγαλύτερο κόστος (αφού θα πρέπει να πάρεις κάτι καλό) με πιο αβέβαιο αποτέλεσμα.
  6. Καλημέρα σε όλους, τελικά δεν προχώρησα σε reset (παρόλο που θα το ήθελα) και εγκατέστησα το glimpse notifications, η εφαρμογή είνια ελαφριά με πανέυκολη παραμετροποίηση, και ο dev δεν ζητά pro version ή donation - μάλιστα προτείνιε να κάνουμε donation όπου αλλού θέλουμε και υπάρχει ανάγκη! Συνεπώς, σε όποιον έχει αντίστοιχο πρόβλημα με wake notifications προτείνω να βάλει την εφαρμογή και να μην ασχοληθεί παραπάνω.
  7. Λοιπόν τα νέα είναι οτι μετά από άλλο τόσο ψάξιμο...δεν υπάρχουν νέα. Βρήκα απίστευτη γκρίνια στο Samsung community για το ΡΙΕ, κυρίως για το bixby που δεν απενεργοποείται, τα notifications, τα εικονίδια που είναι για συσκευή 10χρονου, το μπλοκάρισμα της ηχογράφησης και φυσικά για το οτι (σύμφωνα με του επίσημους εκπροσώπους της Samsung στο forum) δεν επιτρέπεται το roll back σε ΟΡΕΟ, ενώ η ψιλο fixed απάντηση όταν τους στριμώχνουν είνια οτι οι developers δουλεύουν full time στο feedback που λαμβάνουν. Ενδεικτικό της παράνοιας είναι οτι σήμερα τα calendar reminders ανάβουν την οθόνη κανονικά, ενώ πριν (νομίζω) όχι.. Για τα notifications υπάρχουν αρκετοί που τους δουλεύει κανονικα το ξύπνημα οθόνης και αρκετοί που ψάχνονται όπως εγώ, ένα workaround είναι το aod (αλλά εκεί έρχονται μόνο ως εικονίδια) και το άλλο να ενεργοποιήσεις το easyscreen on από τα accessibility και να αναβει η οθόνη όταν πλησιάσεις το χέρι στο proximity sensor.... και βέβαια η συγκεκριμένη εφαρμογή που αναφέρθηκε και πιό πάνω. Το ΣΚ θα κάνω ένα master reset μήπως και γίνω και εγώ από τους τυχερούς που έχουν screen wake notifications στο ΡΙΕ, και αν δω οτι δεν, πάω για rollback se 8 με odin.
  8. είναι πολλές οι εφαρμογές μου δυστυχώς και ίσως απλά καταφύγω στην εφαρμογή, σε ευχαριστώ για τη βοήθεια πάντως
  9. και μόνο που σου άναψε στο sms μου φτάνει για να καταλάβω οτι είναι random το θέμα του deep sleep της οθόνης. Η πλάκα είναι οτι με τις περαιτέρω δοκιμές που έχω κάνει τώρα δεν ανάβει ούτε στο viber που άναβε όταν ξεκίνησα να ψάχνω.... χάος! Αν βρω χρόνο το ΣΚ θα κάνω reset και θα το στήσω από την αρχή, με τη διαδικασία που προτείνεις στο άλλο νήμα με το safe mode boot - αν μετά κάνω restore τις εφαρμογές από το backup στη google αναιρεί όλη την προσπάθεια απενεργοποίησης στο safe mode? καλύτερα να κάνω εκ νέου εγκατάσταση από το playstore?
  10. Σε ευχαριστώ που δοκίμασες και μου επιβεβαιώνεις οτι δεν φταίεο κάποιο δική μου ρύθμιση - και σε εμένα μόνο για το viber ξυπνάει η οθόνη, για τίποτα άλλο (email, gmail, hangouts, signal, sms). Θα ενεργοποιήσω το edge lighting για την τιμή των όπλων, γιατί αν είναι να έχω αυτό να μου τρώει μπαταρία καλύτερα το glimpse app Με τόσες δοκιμές και ενεργά notifications σήμερα, το S9 μου ξέμεινε απο μπαταρία στη μέση της ημέρας για πρώτη φορά στους 11 μήνες χρήσης.... αν τα ήξερα αυτά θα έμενα στο android 8, που δούλευαν και οι ηχογραφήσεις!! Edit: ούτε με edge lighting ξύπνησε η οθόνη, οπότε φορτίζω και πάω στο glimpse... κρίμα τα λεφτά που έχουμε δώσει για την συσκευή αυτή...
  11. έρχονται μια χαρά, κανουν ήχο και αναβει led αλλά αν είναι σβηστή η οθόνη δεν αναβει για να σου δείξει το notification. πρέπει να αναψεις εσύ την οθόνη για να τα δεις, το οποίο είναι λίγο περίεργο γιατί τουλάχιστον στο δικό μου (GR), με android 8 δούλευαν ακριβώς όπως ήθελα! Ψάχνοντας σχεδόν 2 μερες τώρα καταλαβαίνω οτι είναι software θέμα είτε της google ή της samsung, που δεν επιτρέπει το wake up της οθόνης.. Δοκίμασα με aod on και off, με background λειτουργία της εφαρμογής και χωρίς, με κανονικό theme και με το dark που είχα επιλέξει...τζίφος. Το πρωί έκανα και reset app preferences που διάβασα κάπου και με έχει ταράξει στα notifications! Πρέπει να τα κλείσω ένα ένα, όπως και το background running που έχεις προτείνει.
  12. καλησπέρα, το ανανεώνω λίγο το θέμα γιατί μετά την αναβάθμισή του S9 μου σε android 9 εδώ και 2-3 μέρες έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα, έρχονται και ακούγονται τα notifications αλλά δεν ξυπνάει η οθόνη! Μόνο με το viber το καταφερα μετά από πολύ ψάξιμο και ατελείωτες δοκιμές. Όταν ήμουν στο android 8 δούλευαν μια χαρά οι ειδοποιήσεις για messages, hangouts, gmail k exchange email και άναβε και η lockscreen χωρίς να έχω το aod ενεργό... υποψιάζομαι οτι το έκανε με το ζόρι η σαμμυ για να μην ξυπνάει η οθόνη και τρώει μπαταρία... αν δεν έχει κανένας άλλος κάποια λύση από εδώ, θα καταφύγω και εγώ στο glimpse notifications
  13. Καλησπερα σε ολους, περασα κ εγω σε android 9 το S9 μου κ έχω 2 ερωτησουλες: 1. Αν μετα την εξυπνη διαδικασια που προτεινει ο φιλος μας κανω restore apps & settings απο το backup της google, ακυρωνω ολη την ιδεα; επανερχονται δηλαδη αρχικοποιημενες ρυθμισεις που ειχα σβησει με το safe mode boot; 2. Πριν ειχα επιλεξει να ερχονται notifications απο 3 συγκεκριμενες εφαρμογες και να αναβει η σβησμενη οθονη για να φανουν - και μαλιστα ειχα επιλογη αν θα φαινεται το content η οχι. Παω τωρα με το pie στην σχετικη ρυθμιση, ενεργοποιω pop up in lock screen αλλα δεν δουλευει σχεδον με κανενα app, ερχεται κ ακουγεται notification αλλα η οθονη παραμενει σκοτεινη κ αναβοσβυνει μονο το led...τι να κανω για να το βρω αυτο που με ειχε βολεψει τοσο;
  14. εγώ απενεργοποιημένο το έχω το μικρόφωνο σε όλα τα ύποπτα app (facebook, messenger, google search, google keyboard) από την εποχή του MEIZU M2 μου και στη συνέχεια στα Xperia Z1/ Z3 και τώρα στο S9, και πάλι βλέπω πράγματα που συζητάω να εμφανίζονται στις διαφημίσεις facebook - και δεν μιλάμε για πράγματα που έχω ψάξει και από google, μιλάμε για απλή συζήτηση π.χ. για παλιά βιβλία, για νομίσματα, για επισκευή ψυγείου..... Πιστεύω πραγματικά οτι υπάρχει backdoor
  15. αυτόν ακριβώς τον ρόλο του έχω και εγώ, συν μια μινι κάμερα ανάγκης γιατί παρόλη την μικρή ανάλυση έχει εξαιρετική ποιότητα. Βέβαι πρέπει οπωσδήποτε να βρώ μπαταρία.
×
×
  • Create New...