Jump to content

castrato

Members
  • Δημοσιεύσεις

    265
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Siminn

castrato's Achievements

  1. Εν όψει της επικείμενης κατάργησης του δικτύου 3G, λαμβάνω μηνύματα από τη Q, ότι πρέπει να περάσω από ένα κατάστημα WIND, για να αντικαταστήσω την υφιστάμενη κάρτα, η οποία είναι σχετικά νέα (περίπου ενός έτους). Θέλω να ρωτήσω εάν όντως υφίσταται τέτοιο θέμα ή ότι απλά στέλνουν generic μηνύματα σε όλους τους συνδρομητές. Το τελευταίο πράγμα που θέλω, είναι να πάω σε ένα κατάστημα WIND, χωρίς να υφίσταται λόγος και να πέσω σε πιεστικό εργαζόμενο, ο οποίος θα αρχίσει να μου λέει ότι οι κάρτες των €12 θα καταργηθούν και ότι καλύτερα θα είναι να κάνω συμβόλαιο για να μπλα μπλα μπλα...
  2. Για όσους δε μπορούν να το καταλάβουν, θα το πω με απλά λόγια: είναι συμβόλαιο και ΠΡΕΠΕΙ να υπογράψετε, διότι κι αυτοί θέλουν να είναι εξασφαλισμένοι ότι θα εισπράξουν τα χρήματά τους, όταν βγει ο λογαριασμός. ΘΕΤΙΚΑ: - Πολύ καλή χρέωση πακέτων για 12 μήνες (50% έκπτωση σε σχέση με τις τιμές καταλόγου). - 200MB κάθε μήνα χωρίς χρέωση. Αν τελειώσουν, απλά σταματά να λειτουργεί και δε χρεώνεσαι ούτε ένα λεπτό, εκτός κι αν αποφασίσεις να ενεργοποιήσεις πακέτο. - Στο «μικρό» πακέτο, τα 5GB μπορούν να χρησιμοποιηθούν εντός Ε.Ε., Ισλανδίας, Λίχτενσταϊν και Νορβηγίας. Αντιστοίχως, για το «μεγάλο» πακέτο, τα 10GB προσφέρονται για περιαγωγή εντός Ε.Ε.* ΑΡΝΗΤΙΚΑ: - * Τα πακέτα ΔΕΝ ενεργοποιούνται, εάν βρίσκεστε ΕΚΤΟΣ Ελλάδας. Θα πρέπει να βρίσκεστε εντός κάλυψης vodafoneGR για να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε πακέτο. - Χαοτικό και απαράδεκτο app διαχείρισης (τουλάχιστον σε Android). Είναι ενιαίο για όλα τα δίκτυα vodafone που προσφέρουν παρόμοια προγράμματα ανά τον κόσμο. Ζητά διαρκώς κωδικούς πρόσβασης. Περίμενα κάτι άρτιο, αλλά απογοητεύτηκα. - Χαοτική ΚΑΙ η διαδικασία ενεργοποίησης των πακέτων, λόγω πρόσβασης σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, κοινή για ΟΛΕΣ τις χώρες που προσφέρουν αντίστοιχα προγράμματα και μόνο μέσω της δικής σας σύνδεσης Giga Wifi on the spot (δε μπορείτε να ενεργοποιήσετε πακέτο για κάποιον άλλο). Βεβαιωθείτε ότι η σύνδεσή σας είναι http κι όχι https, διαφορετικά δεν έχετε ελπίδα ενεργοποίησης πακέτου (κοινώς, βρείτε κάποιον αρχαίο browser) - Πολύ μικρή αυτονομία συσκευής MiFi. Απαραίτητο το powerbank. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μια πολύ καλή λύση για τους πρώτους 12 μήνες, εφ' οσον κάνετε λογική χρήση browsing, με λίγο streaming ή κάνετε συχνά ταξίδια στην Ε.Ε. Το αντίστοιχο simpleFi της Wind έχει υψηλότερη τιμολόγηση και γεωγραφικό περιορισμό χρήσης.
  3. Διατηρούνται για 6 μήνες μετά την κατάργηση του προγράμματος, οι αριθμοί καρτοκινητής CYTA, για νέα σύνδεση. https://www.cyta.gr/el/support/~/media/Files/CYTA/PDF/announcements/190128_diakopi_diathesis_leitourgias_ypiresion_cyta_kartokiniths.pdf
  4. Η φορητότητα είναι δωρεάν. Τουλάχιστον, σε εμένα έγινε δωρεάν, χωρίς υποχρέωση να αγοράσω κάρτα ανανέωσης κτλ.
  5. Έκανα τη φορητότητα από cyta σε Vodafone καρτοκινητό. Όντως φαίνεται πως ισχύει διπλασιασμός της αξίας ανανέωσης για τους πρώτους 3 μήνες για ανανεώσεις από €10 και πάνω (εγώ έβαλα €5 για να μη χάσω το νούμερο και δεν έγινε διπλασιασμός). Επίσης, είναι 4η μέρα από την ενεργοποίηση και η CYTA SIM μου παραμένει ενεργή για εξερχόμενες κλήσεις και μηνύματα (προφανώς μέχρι εξαντλήσεως του εναπομείναντος υπολοίπου). Η vodafone SIM μου λειτουργεί και για εισερχόμενες και για εξερχόμενες. Θα είναι για πολλές σφαλιάρες, εάν μας έβαλαν στη διαδικασία, μόνο και μόνο για να τσιμπήσουν συμβόλαια.
  6. Είναι γελοίο συμφωνώ. Όσο και εκείνα που έδινε η CYTA με τα mixpacks. Γενικώς δεν έχω μεγάλες προσδοκίες από το καρτέλ.
  7. Σε κατάστημα VF στα νότια προάστια. Μου προσφέρθηκε καρτοπρόγραμμα με €12,70: με 350' + 120SMS προς όλους + 100ΜΒ ίντερνετ. Έτσι κι αλλιώς μου το καλύπτει ο εργοδότης, οπότε δε με πολυενδιέφερε. Το άλλο νούμερο περάστηκε σαν απλό καρτοκινητό για να μη χαθεί. Θα είναι για πολλές σφαλιάρες αν τελικά μεταφερθούν οι χρήστες χωρίς να αλλάξουν τη SIM τους και ότι αυτό όλο έγινε για να τσιμπήσουν κανένα συμβόλαιο. Η φορητότητα ΔΕΝ είναι άμεση. Μου είπαν ότι θα γίνει σε 2 μέρες. Πάντως, όταν έγινε η μεταφορά από την Q telecom στη Wind, θυμάμαι ότι μου είχαν στείλει κάρτα SIM με συστημένη επιστολή (ίσως γιατί οι κάρτες Q-telecom ήταν τότε προγραμματισμένες με προτιμητέο δίκτυο την Panafon).
  8. Τέλος και για την Κινητή Συμβολαίου της CYTA. Το 1500άρι πρόγραμμα με €17 ευρώ αποτελεί πλέον μια ευχάριστη ανάμνηση και δε διατίθεται πλέον για νέα συμβόλαια, ενώ η ιστοσελίδα παραπέμπει πλέον στα προγράμματα της μητρικής εταιρείας, με το οικονομικότερο να είναι στα €28,93 το μήνα.
  9. Στις 31.12.2018 η υπηρεσία CYTAVISION διακόπτει τη λειτουργία της. Δέχθηκα τηλεφώνημα από τη CYTA/VF για μετάβαση σε Vodafone TV με μία αρκετά χαμηλή προσφορά (περίπου όσα δίνω και τώρα με τη Cytavision, αλλά πλέον θα έχω Vodafone TV+novasports). Επιβεβαίωσα με τον υπάλληλο, ότι όντως στην προσφορά περιλαμβάνεται ΚΑΙ η Vodafone TV ΚΑΙ το double play και με διαβεβαίωσε ότι αυτή είναι η τελική τιμή (περίπου €28). Ως εδώ, όλα καλά. Προχθές ήρθε το συμβόλαιο με e-mail, όπου αναφέρεται ότι η συνδρομή είναι €47,00 το μήνα και ότι με το πέρας των 24 μηνών αυτή θα διαμορφωθεί στα €84,00 μηνιαίως. Φυσικά, δεν υπέγραψα το συμβόλαιο και επικοινώνησα μαζί τους, όπου με διαβεβαίωσαν ότι η σωστή τιμή είναι τα €28 αλλά δε μπορούν να το γράψουν στη σύμβαση και ότι αυτό είναι το ποσό που θα χρεωθώ. Εννοείται ότι δεν υπογράφω κάτι τέτοιο και εννοείται πως αυτή δεν είναι και η καλύτερη πρώτη εντύπωση από το νέο ιδιοκτήτη της Cyta.
  10. Σήμερα αφαιρέθηκε η ενότητα «Καρτοκινητή» από την ιστοσελίδα της cyta.
  11. Αν ο φίλος σου ζει σε περιοχή όπου υπάρχει και κάλυψη και ξένων εταιρειών κινητής (νησιά Αιγαίου, απέναντι από Τουρκία) παίζει να συνδέθηκε το κινητό του με καμιά Turkcell.
  12. Έκανα αίτηση φορητότητας προς άλλο δίκτυο και σήμερα είπα να μεταφέρω το υπόλοιπό μου σε άλλο αριθμό WIND. Από το πρωί, ό,τι προσπάθεια και να κάνω το wind sharing φαίνεται να μη λειτουργεί... :wacko:
  13. Στην Τουρκία πρέπει να προσέξεις τα παρακάτω: Για να αποκτήσεις αριθμό καρτοκινητού θα πρέπει να υπογράψεις ένα συμβόλαιο με τον πάροχο (Türkcell, Avea ή Vodafone) και ίσως χρειαστούν μέχρι και 2-3 μέρες μέχρι να ενεργοποιηθεί η γραμμή σου. Επιπλέον, προκειμένου να εξασφαλίσεις απρόσκοπτη επικοινωνία, θα πρέπει η συσκευή σου να είναι αγορασμένη στην Τουρκία ή να έχει δηλωθεί στο τελωνείο και να την έχεις καταχωρήσει στα μητρώα της τουρκικής ΕΕΤΤ. Συσκευές των οποίων τα IMEI δεν είναι καταχωρημένες στα τουρκικά μητρώα, λειτουργούν μόνο για λίγες μέρες (1 εβδομάδα) και μετά φράσσεται η λειτουργία τους ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ, όταν εισάγεται τουρκική κάρτα SIM. Είναι αυτονόητο πως το roaming δεν εντάσσεται σε αυτόν τον περιορισμό. Οι χρεώσεις είναι συγκριτικά χαμηλότερες σε σχέση με το roaming, αλλά οι κάρτες ανανέωσης έχουν διάρκεια ισχύος 3 μήνες και ισχύουν οι ανωτέρω περιορισμοί. Συνεπώς, είτε δοκίμασε την τύχη σου με κάποια διεθνή κάρτα SIM, είτε με κάποιο πακέτο τύπου Vodafone Passport.
×
×
  • Create New...