Jump to content

Nova eSIM

therock
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

2 ώρες πριν, vslk said:

Καιρός ήταν!!!

11 ώρες πριν, bedazzled said:

Δεν βλέπω υποστήριξη στα Poco...

Τα Poco είναι της Χiaomi δεν νομίζω ότι κάνει διαφορά εφόσον υποστηρίζει τα Xiaomi. Πάντως είναι τραγικό και η Nova και η Πράσινη να στέλνουν ακόμα την esim με κούριερ

Edited by AlexM2

• 3 weeks later...
20 minutes ago, drdedus said:

τι χρειάζεται να κάνει κάποιος για να αλλάξει ενα f2g σε esim?

Γίνεται online?

Κατάστημα μονο

Μπορεις να το κανεις και με επικοινωνια με την υποστηριξη στην σελιδα της nova. Οχι στην free2go! Προσωπικα ειπα οτι δεν εβρισκα στα καταστηματα (που ειναι αληθεια) και μου ειπαν μετα απο πολλες φορες επικοινωνιας να στειλω υπευθυνη δηλωση (απο gov) με τον λογο αντικαταστασης της eSIM την ακριβη διευθυση παραδοσης. Καποια στιγμη στο τσατ μου ζητησαν φωτογραφια της καρτας σιμ (με τον αριθμο απο επανω) και την ταυτοτητα.

Ουσιαστικα θελει:

1. Ταυτοτητα

2. υπευθυνη δηλωση απο το gov με διευθυνση λογο αντικαταστασης, αφμ, ταυτοτητα, ημ.γεννησης, τηλεφωνο για το οποιο θα γινει η αντικατασταση και τηλεφωνο επικοινωνιας για την παραλαβη

3. Φωτογραφια της καρτας sim της φυσικης 

Μετα απο αυτη την διαδικασια και αν ολα εχουν παει καλα θα σας καλεσουν για ταυτοποιηση στοιχειων πριν την αποστολη της καρτας.

Μολις θα ερθει η καρτα θα πρεπει να επικοινωνισετε ξανα με την εξυπηρετηση για να την ενεργοποιησουν. Θα δημιουργησουν ενα αιτημα και θα σας καλεσουν εκ νεου

Σημαντικο να εχετε και την eSIM μπροστα σας για να πειτε τους αριθμους που ειναι επανω (τον αριθμο της καρτας)

Θα τραβηξετε ταλαιπωρια δυστυχως..

Σε ενα καταστημα με ειπαν οτι πιθανον να ξεκινησουν απο αρχες Αυγουστου.

Ελπιζω να βοηθησα. Καλη τυχη σε οποιον το κανει αυτο.

On 19/6/2025 at 4:17 ΜΜ, vslk said:

Τα Motorola δεν υποστηρίζονται βλέπω, ενώ έχουν e-SIM ακόμα και στα μοντέλα των 100€. Πολύ ωραία. 😛

52 minutes ago, drdedus said:

δίνουμε βάση όταν λέει οτι δεν υποστηρίζονται και το αφήνουμε η το πιθανότερο είναι να δουλεύει?

Δοκιμάζεις.

Ο τολμων νικά.

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

καλα πηρα τηλ σε μαγαζιά εκανα chat και τελικά τσακώθηκα με τους άχρηστους στο chat.

Τι ψέματα λενε τα κ0λ0π@ιδα.

Ποτέ κανείς δεν παραδέχεται το λάθος στην κοινωνία πόσο μάλιστα στα τηλεφωνικα κέντρα .

• 3 weeks later...

Αυτή η εταιρεία θεωρώ ότι κάνει ό,τι μπορεί για να αποδείξει ότι είναι η χειρότερη εταιρεία κινητής στην Ελλάδα και το εννοώ. Κάθε φορά που λέω να της δώσω μια ακόμη ευκαιρία να αποδείξει το αντίθετο και παίρνω μια κάρτα sim F2G...το μετανιώνω στο λεπτό! Έχω πάρει νέο νούμερο με eSIM και βάζοντάς το σε δύο-τρία κινητά... εδώ και 4 μέρες προσπαθώ να την ενεργοποιήσω σε κινητό που την είχα και πριν.... σκαναροντας το qr code βγάζει συνεχώς μήνυμα ότι δεν είναι δυνατή η ενεργοποίηση της esim. Δοκιμάστε ξανά ή επικοινωνήστε με τον φορέα σας. Το έχω κάνει ως τώρα άπειρες φορές... έχω κάνει επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου... επανεκκινήσεις....ΤΙΠΟΤΑ.... Επικοινώνησα με την Nova και μου απάντησε ότι θα χρειαστεί να πάτε σε κατάστημα για αντικατάσταση κάρτας... έλεος! Με την VODAFONE δεν είχα ποτέ τέτοιο θέμα με άπειρες ενεργοποιήσεις απενεργοποιήσεις ως τώρα... Επίσης να αναφέρω ότι το τσατ μαζί τους είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου τύχει. Όσες φορές έχω επικοινωνήσει μαζί τους ΠΟΤΕ δεν κατάφεραν να με εξυπηρετήσουν. Περιμένεις καταρχήν πάρα πολύ ώρα για να απαντήσουν και όταν τους λες το πρόβλημα το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν τη συνομιλία από τον έναν στον άλλον... χωρίς να μπορεί κανείς τους να σου δώσει λύση. Το μόνο που κάνουν είναι να στέλνουν το θέμα στο τεχνικό τμήμα και να περιμένεις ποια μέρα θα δεησουν να σε πάρουν τηλέφωνο για να ξαναρωτησουν τί και πώς...! Η χειρότερη εταιρεία με διαφορά! Δυστυχώς.

1 hour ago, damierom said:

Δυστυχώς.

κριμα. Μια ερωτηση ομως, υπαρχει δυνατοτητα να μπει χειροκινητα -χωρις qr code- η esim σε iphone;;

καθε qr code δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απο μια κωδικολεξη οπως η παρακατω

LPA:1$rsp.truphone.com$QRF-BETTERROAMING-PMRDGIR2EARDEIT5

η οποια ειναι μια e-sim για ελεγχους,

κατι αναλογο ειναι και το qr code της καρτα σου

στην δικη μου περιπτωση μπαινει και χειροκινητα και ειναι πιο ευκολο καθοτι τις κραταω αρχειο. Στο iphone γινεται;;;; Μηπως αν την βαλεις χειροκινητα δουλευει

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

17 ώρες πριν, HEO said:

κριμα. Μια ερωτηση ομως, υπαρχει δυνατοτητα να μπει χειροκινητα -χωρις qr code- η esim σε iphone;;

καθε qr code δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απο μια κωδικολεξη οπως η παρακατω

LPA:1$rsp.truphone.com$QRF-BETTERROAMING-PMRDGIR2EARDEIT5

η οποια ειναι μια e-sim για ελεγχους,

κατι αναλογο ειναι και το qr code της καρτα σου

στην δικη μου περιπτωση μπαινει και χειροκινητα και ειναι πιο ευκολο καθοτι τις κραταω αρχειο. Στο iphone γινεται;;;; Μηπως αν την βαλεις χειροκινητα δουλευει

Ούτε χειροκίνητα γίνεται....

το κατάστημα στα Πατήσια εχει για f2g.

περιμένω τώρα τρεις μέρες να με παρουν για την ενεργοποίηση.

μαλλον θα πρέπει να πάρω εγω.

Καλησπέρα, πήρα μια esim f2g, την σκαναρα την έβαλα στο κινητό αλλά είναι με μηδέν σήμα. Χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο για να λειτουργήσει; Καμιά ώρα είναι που την εχω σκαναρει; Χρειάζεται μήπως κάποιες ώρες;

4 ώρες πριν, georgeapo34 said:

Καλησπέρα, πήρα μια esim f2g, την σκαναρα την έβαλα στο κινητό αλλά είναι με μηδέν σήμα. Χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο για να λειτουργήσει; Καμιά ώρα είναι που την εχω σκαναρει; Χρειάζεται μήπως κάποιες ώρες;

Η ενεργοποίηση γίνεται από την εξυπηρέτηση πελατών.

Περίμενε να σου τηλεφωνήσουν ή καλύτερα, πάρε εσύ ή μίλα με το chat γιατί μπορεί να αργήσουν.

• 3 weeks later...

Πήγα σήμερα σε κατάστημα να κάνω το f2go eSIM αλλά μου είπαν ότι από βδομάδα θα έχουν διαθέσιμε κάρτες. Δε το πολυκατάλαβα αυτό κ έφυγα χωρίς δεύτερη κουβέντα. 

Πρίν μερικούς μήνες έβαλα Nova esim στο κινητό μου. Το κινητό μου χάλασε και δεν είχα πρόσβασησε αυτό. Πήρα τηλεφωνο την υποστήριξη να μου κάνουν εκτροπή σε κάποιο άλλο νούμερο γιατί στο νησί δεν υπάρχει κατάστημα nova (τους το είπα 14 φορές όσες και οι κλήσεις). Εκανα 14 μετρημένες κλήσεις απο άλλο κινητό για να πάρω την πιό ηλίθια απάντηση στην τελευταία κλήση μου η οποία ήταν : θα σας στείλουμε μήνυμα με κωδικό στο τηλέφωνο (που δεν είχα πρόσβαση). Οι άνθρωποι εκτός απο ηλίθιοι είναι και επικίνδυνα μαμάκες. Ευτυχώς την άλλη μέρα πήγα στον Γερμανό και έκανα συμβόλαιο και πήρα φυσική κάρτα την έβαλα σε άλλο τηλέφωνο και είχα κλήσεις. Η χειρότερη υποστήρηξη ever. Να τους χαίρετε η μάνα τους αυτούς τους κλαρινογαμπρούς που έχουν και υφάκι. Μην σας τύχει απλά μείνετε μακρυά απο esim nova αν δεν υπάρχει κατάστημα στην περιοχή σας.

και κάτι άλλο που δεν ανέφερα σε παρόμοιο πρόβλημα οι άλλοι 2 πάροχοι ανταπροκρίθηκαν αμέσως.

Edited by GSan

Δεν έχω καταλάβει τον λόγο που κάποιος κάνει την κάρτα του esim, με την κλασική σιμ αν πάθει κάτι το τηλέφωνο απλά την βγάζεις και την βάζεις σε μία παλιά συσκευή και κάνεις την δουλειά σου.

Η esim είναι πρακτική για αυτούς που ταξιδεύουν και θέλουν να κάνουν εύκολα μια τοπική σύνδεση. 

Xiaomi redmi note 3G - xiaomi redmi pro. - Meizu pro 6 plus.

Mi A3 [Laurel Sprout] Realme 9 pro 5G 6/128, S22 ultra Snapdragon.

Εχεις απόλυτο δίκαιο αυτό όμως δεν αλλάζει την γνώμη μου  για την τηλεφωνική υποστήριξή τους που είναι παντελώς άχρηστη.

Εντάξει την έκανα την μαμακία έπρεπε να μείνω χωρίς τηλέφωνο; Επαγγελματίας είμαι και τους το είπα σε όλες τις κλήσεις που τους έκανα. Οι άνθρωποι της υποστήριξης με τους πιο ήπιους χαρακτηρισμούς τους χαρακτηρίζω στόκους και άσχετους με το αντικείμενο απλά. Δεν θέλω να πώ πιό βαριούς χαρακτηρισμούς γιατί αν λαλήσω θα φάω ΒΑΝ απο το forum.

1 ώρα πριν, chios said:

Η esim είναι πρακτική για αυτούς που ταξιδεύουν και θέλουν να κάνουν εύκολα μια τοπική σύνδεση. 

Κι όμως, αν ταξιδεύεις και το ψάχνεις λίγο, σου βγαίνει καλύτερα να κάνεις το βασικό σου νούμερο eSIM αν δεν έχεις δίκαρτο και εξηγούμαι:

Όταν είχα Pixel/iPhone που παίρνουν μία κανονική SIM και μία eSIM και ταξίδευα στο εξωτερικό, παρατηρούσα ότι οι τοπικές SIM των χωρών είναι μακράν πιο οικονομικές από οποιοδήποτε site με eSIM που πουλάει πακέτα ημερών πχ Πολωνία έδωσα 7€ και είχα unlimited για ένα μήνα και Ιταλία 15€ για 100GB και κλήσεις προς διεθνής προορισμούς.

Οπότε, το πιο συμφέρον ήταν να έχω τη βασική μου σύνδεση ώς μόνιμη eSIM και να έχω τη θύρα της φυσικής SIM ώς καβάτζα για αυτές του εξωτερικού. 

Επίσης, δεν ξέρω τί κάνουν στη NOVA, αλλά στη Vodafone σου δίνουν ένα πλαστικό καρτάκι με το QR το οποίο σε περίπτωση ανάγκης μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου (αν πχ σου χαλάσει το κινητό, το δηλώνεις στην υποστηριξη, σου απενεργοποιούν την eSIM και μέσω του QR τη βάζεις σε άλλη συσκευή) ή βγάζεις φωτό το QR και το ανεβάζεις σε κάποιο cloud για άμεση πρόσβαση. 

Edited by ParafronGR