Dimos_Vav Δημ. February 4, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2020 Το ξέρω, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων είναι πολύ πίσω η Vodafone. Παράθεση Συσκευή: Realme 8 5G 4/64 GB Carriers: 🟢 Cosmote - 🔴 Nova Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. February 4, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2020 Η Cosmote παραμένει συνολικά η καλύτερη σε γεωγραφική κάλυψη και ταχύτερη στα περισσότερα σημεία της Ελλάδας. Η Vodafone έχει πλέον την μικρότερη γεωγραφική κάλυψη 4g και αυτό είναι εμφανές ιδιαίτερα στα βόρεια. Οι ταχύτητες μέσα στα αστικά κέντρα είναι καλές. Εκτός πόλης υποφέρει και σε ταχύτητα και σε κάλυψη. Η wind έκανε το μέγα άλμα σε σχέση με αυτό που ήταν. Σε γεωγραφική κάλυψη 4G πλέον είναι δεύτερη και εξακολουθεί να έχει προβλήματα μέσα στην Αθήνα σε κάποια σημεία. Από ταχύτητες δεν βάζει φωτιές αλλά εξαρτάται πάλι σε ποιο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας είσαι. Για εμένα όλες καλές θα ήταν αν έφερναν σωστά συμβόλαια και καρτοκινητά και όχι να πληρώνουμε τον κούκο αϊδονι τα πάντα πανάκριβα. Στάλθηκε από το EVR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. February 4, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2020 Εγω έχω δοκιμάσει στην q το whatsapp και ενω στο site τους λεει "Ξέχνα τα SMS και ξεκίνα να στέλνεις μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, ήχους και πολλά άλλα, μέσω WhatsApp στους φίλους σου από παντού!" μια χαρά χρέωνε mb για τα βιντεο και τις φωτογραφίες που ειχαν τραβηχτει ακομη και μεσω της εφαρμογής.. μήπως άλλαξε η δωρεαν πολιτική τους?Δεν το έχω προσέξει πρόσφατα αλλά τρεις μήνες πριν που είχα μία καινούργια κάρτα με 100 MB δώρο δεν έτρωγε τίποτα όσο χρησιμοποιούσα το WHATSAPP. Τώρα επειδή έχω αρκετά δεδομένα δεν μπορώ να μετρήσω εύκολα θα το κοιτάξω όμως. Κάνε κανένα παράπονο όμως. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
damierom Δημ. February 5, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2020 Το μειονέκτημα της Wind σε σχέση με τις άλλες είναι η έλλειψη δυνατότητας κλήσης με 4G. Αποτέλεσμα είναι να πέφτει γρήγορα η ποιότητα κι εκεί που άκουγες τέλεια τον άλλον....σε μερικά δευτερόλεπτα σε πετάει σε έναν μπουκωμενο άθλιο ήχο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. February 5, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2020 Έχει VoLTE η Wind. Αλλά μόνο στα συμβόλαια. Και χωρίς VoWiFi. Ό,τι νά'ναι, κοινώς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. February 5, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2020 Έχει VoLTE η Wind. Αλλά μόνο στα συμβόλαια. Και χωρίς VoWiFi. Ό,τι νά'ναι, κοινώς. Και μόνο σε πολύ συγκεκριμένες συσκευές και το VoLTE. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. February 5, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2020 Κάτι περίεργο που είδα στην Σάμο. Προς το παρόν δεν έχω δει κεραία της Vodafone ή της WIND που να έχει 4G και να μην έχει σχεδόν το ίδιο Cell ID (CI), που κατά πάσα πιθανότητα την καθιστά έργο της Victus... Τεσπα, στην κεραία στο κέντρο (Βαθύ) Σάμου, η Vodafone έχει 4G+ από B7 + B3 και η WIND μόνο B20! Στο Καρλόβασι όμως (το 2ο λιμάνι του νησιού), που βρίσκονται και όλα τα πανεπιστήμια, η WIND έχει κανονικά 4G+ (φτάνει 100αρια άνετα) και η Vodafone μόνο B20! :wacko: :wacko: Τι γίνεται; Ακόμα και τις μπάντες τις μοιράζονται μεταξύ τους, για να κάνουν οικονομία στα cells; :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. February 6, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2020 Στο λιμάνι του νησιού "Φούρνοι" (1300 κάτοικοι), κοντά στην Ικαρία. Vodafone 4G από B20 : Η WIND μόνο 3G έχει, αλλά έστω και με αυτή την ταχύτητα κάτι κάνεις... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
P_papadis Δημ. February 13, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2020 Με την ευκαιρία των 10gb που δίνει η Vodafone και τα απεριόριστα της cosmote είπα να κάνω μια σύγκριση ανάμεσα τους σε ορεινή περιοχή του νομού Ρέθυμνου και στο κέντρο της πόλης. Ορεινή περιοχή Αστική περιοχή Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andermitzakis Δημ. February 13, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2020 Στο Ρέθυμνο που βρήκες μόνο B20; Όλο το κέντρο έχει 3CA. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
P_papadis Δημ. February 13, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2020 Στο Ρέθυμνο που βρήκες μόνο B20; Όλο το κέντρο έχει 3CA. Τίποτα δεν είναι ακριβές 100%. Υπάρχουν πολλά που μπορεί να συμβαίνουν την στιγμή που κάνω τις μετρήσεις. Ίσως το netmonster να μην παίζει και σωστά. Πολλά μπορεί να ισχύουν. Μια γενική εικόνα δείχνω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. February 13, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2020 Τίποτα δεν είναι ακριβές 100%. Υπάρχουν πολλά που μπορεί να συμβαίνουν την στιγμή που κάνω τις μετρήσεις. Ίσως το netmonster να μην παίζει και σωστά. Πολλά μπορεί να ισχύουν. Μια γενική εικόνα δείχνω. Όταν αλλάζεις SIM από άλλη (πχ VF) σε Cosmote ή βγαίνεις από Flight mode, καλό είναι να περιμένεις λίγο (ίσως και να κλείσεις τα data), γιατί έχω παρατηρήσει ότι η Cosmote "τρέχει" κατευθείαν να επιλέξει 800άρα (με το που βρίσκει σήμα, την βάζει σε προτεραιότητα) και μετά από λίγο μπορεί να σου δείξει 4G+ στο ίδιο ακριβώς σημείο που πριν έβλεπες μόνο 800. Οπότε υπάρχει η πιθανότητα οι μετρήσεις που βάζεις να μην είναι οι πραγματικές. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. February 13, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2020 Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο πάντως. Το να λέει βλακείες το άχρηστο το netmonster μου φαίνεται πιο πιθανό. Sent from my Mi A3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. February 13, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2020 Όταν αλλάζεις SIM από άλλη (πχ VF) σε Cosmote ή βγαίνεις από Flight mode, καλό είναι να περιμένεις λίγο (ίσως και να κλείσεις τα data), γιατί έχω παρατηρήσει ότι η Cosmote "τρέχει" κατευθείαν να επιλέξει 800άρα (με το που βρίσκει σήμα, την βάζει σε προτεραιότητα) και μετά από λίγο μπορεί να σου δείξει 4G+ στο ίδιο ακριβώς σημείο που πριν έβλεπες μόνο 800. Οπότε υπάρχει η πιθανότητα οι μετρήσεις που βάζεις να μην είναι οι πραγματικές. ;) Το κινητό σου μετά από το πρώτο reconfiguration στέλνει ένα δεύτερο ue capability το οποίο λέει τι συνδυασμούς υποστηρίζει και σε κάνει configuration με CA. Η cosmote δεν τρέχει να σε κάνει configuration σε 800mhz, απλά όταν κάνεις random access στο δίκτυο το κινητό σου διαβάζει από το sib1 από την 800αρα πρώτα ή προτιμά να κάνει εκεί RACH. Το δεύτερο reconfiguration γίνεται από το δίκτυο. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgebad Δημ. February 13, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2020 Με κινητο 2ca βλεπω πολυ σπανια να προτειμα την 800 αρα για ca. Με κραταει σε ακραια επίπεδα σε 7+3 (προχθες μια ωρα επαιζε με κυρια τηξ 7 στα - 128).... Βοηθά βεβαια αυυο καπως στην χωριτικοτητα.. Επισης η μονη σκετη που ειδα ποτέ ειναι στην ορειξη Ναυπακτία σε μη κατοικημένοη πεειοχη Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
P_papadis Δημ. February 13, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2020 Μετρήσεις πριν λίγο. Νομίζω η cosmote λόγο ώρας γονατίζει λόγο του απεριόριστου ίντερνετ. Πριν μπω στο netmonster είχα αφήσει το ίντερνετ της cosmote περισσότερη ώρα ενεργό μήπως και μπει σε 2ca αλλά τίποτα. Ίσως είναι θέμα χωρητικότητας Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimos_Vav Δημ. February 13, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2020 Αποκόρωνας Χανίων Vodafone με Β3. https://www.speedtest.net/my-result/a/5741800609 Στο ίδιο σημείο με Cosmote B3. https://www.speedtest.net/my-result/a/5741793815 Κατά διαστήματα και οι δύο παίζουν με 2CA, η Vodafone με Β3+B20 και η Cosmote με Β3+Β7. Κατά την διάρκεια των 2 παραπάνω Speedtest όμως καμία από τις 2 δεν έπαιζε σε CA. Βέβαια είμαι κοντά στις κεραίες και συνήθως μου δείχνουν και οι δύο Β3 με περίπου -95 με -100 dBm. Σταθερό CA δεν έχω δει εδώ στην Κρήτη από καμία εταιρεία. Παράθεση Συσκευή: Realme 8 5G 4/64 GB Carriers: 🟢 Cosmote - 🔴 Nova Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andermitzakis Δημ. February 13, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2020 Που μετράς στο ρεθυμνο; Στη cosmote αυτή τη στιγμή θα δεις μέχρι 80-100 στο speedtest λόγω shaping αλλά ειδικά στο Ρέθυμνο, τον Αύγουστο πιάνει πάνω από 400 μετρημένα. Δεν έχει πουθενά στη πόλη μόνο Β20. Check out my Speedtest result! How fast is your internet? https://www.speedtest.net/my-result/a/4193500239 Επίσης τι συσκευή έχεις; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. February 13, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2020 Αποκόρωνας Χανίων Vodafone με Β3. https://www.speedtest.net/my-result/a/5741800609 Στο ίδιο σημείο με Cosmote B3. https://www.speedtest.net/my-result/a/5741793815 Κατά διαστήματα και οι δύο παίζουν με 2CA, η Vodafone με Β3+B20 και η Cosmote με Β3+Β7. Κατά την διάρκεια των 2 παραπάνω Speedtest όμως καμία από τις 2 δεν έπαιζε σε CA. Βέβαια είμαι κοντά στις κεραίες και συνήθως μου δείχνουν και οι δύο Β3 με περίπου -95 με -100 dBm. Σταθερό CA δεν έχω δει εδώ στην Κρήτη από καμία εταιρεία. Το CA ποιό είναι; Που το βλέπεις στο Speedtest; Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. February 13, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2020 Που μετράς στο ρεθυμνο; Στη cosmote αυτή τη στιγμή θα δεις μέχρι 80-100 στο speedtest λόγω shaping αλλά ειδικά στο Ρέθυμνο, τον Αύγουστο πιάνει πάνω από 400 μετρημένα. Δεν έχει πουθενά στη πόλη μόνο Β20. Check out my Speedtest result! How fast is your internet? https://www.speedtest.net/my-result/a/4193500239 Επίσης τι συσκευή έχεις; Αν δεις το rsrp του είναι χαμηλό. Άρα μάλλον καλύπτεται μόνο από Β20 στο συγκεκριμένο σημείο. Βέβαια στα 390μ μου φαίνεται περίεργο να έχει τόση πτώση το σήμα... Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. February 13, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2020 Αποκόρωνας Χανίων Vodafone με Β3. https://www.speedtest.net/my-result/a/5741800609 Στο ίδιο σημείο με Cosmote B3. https://www.speedtest.net/my-result/a/5741793815 Κατά διαστήματα και οι δύο παίζουν με 2CA, η Vodafone με Β3+B20 και η Cosmote με Β3+Β7. Κατά την διάρκεια των 2 παραπάνω Speedtest όμως καμία από τις 2 δεν έπαιζε σε CA. Βέβαια είμαι κοντά στις κεραίες και συνήθως μου δείχνουν και οι δύο Β3 με περίπου -95 με -100 dBm. Σταθερό CA δεν έχω δει εδώ στην Κρήτη από καμία εταιρεία. Αν υποστηρίζει CA και δεν παίρνεις CA μάλλον είναι bug της συσκευής σου. Δεν υπάρχει σταθερό και μη σταθερό CA. Ή έχει ή δεν έχει. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andermitzakis Δημ. February 13, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2020 Αν δεις το rsrp του είναι χαμηλό. Άρα μάλλον καλύπτεται μόνο από Β20 στο συγκεκριμένο σημείο. Βέβαια στα 390μ μου φαίνεται περίεργο να έχει τόση πτώση το σήμα... Σκέτη B20 από τη Cosmote, ειδικά στο Ρέθυμνο δεν έχει. Ακόμη και στις παραλίες του πλακιά έχει 2CA, 1800+800. Όπου δεν έχει CA, έχει 1800@20Mhz. Δείχνει να έχει πάει κάτι πολύ λάθος. Υπάρχει περίπτωση σε 2καρτο κινέζικο πχ, το δεύτερο slot να δείχνει ότι να'ναι capability; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
P_papadis Δημ. February 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2020 Σκέτη B20 από τη Cosmote, ειδικά στο Ρέθυμνο δεν έχει. Ακόμη και στις παραλίες του πλακιά έχει 2CA, 1800+800. Όπου δεν έχει CA, έχει 1800@20Mhz. Δείχνει να έχει πάει κάτι πολύ λάθος. Υπάρχει περίπτωση σε 2καρτο κινέζικο πχ, το δεύτερο slot να δείχνει ότι να'ναι capability; Κάνω μετρήσεις πίσω από τον κήπο. Περιβόλια το καλοκαίρι που θα πάω παραλια θα μετρήσω :lol: Πάντως στο oneplus 6 έχω στο slot 1 την cosmote και στην slot 2 είχα και wind όπου είχα ανεβάσει speed test με 3ca (ναι η Wind :lol:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimos_Vav Δημ. February 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2020 Αν υποστηρίζει CA και δεν παίρνεις CA μάλλον είναι bug της συσκευής σου. Δεν υπάρχει σταθερό και μη σταθερό CA. Ή έχει ή δεν έχει. Honor είναι η συσκευή με Android 9. Σταθερό CA έχω δει μόνο σε περιπτώσεις με χαμηλό σήμα (-115 dBm) και σε αυτές τις περιπτώσεις έχω κανονικά ίντερνετ όταν η γυναίκα μου με Xiaomi στο ίδιο σημείο πέφτει σε Edge ή μένει χωρίς σήμα. Τώρα αν είναι bug ή δεν υποστηρίζεται σωστά το CA, τι να πω... Κινέζοι! Παράθεση Συσκευή: Realme 8 5G 4/64 GB Carriers: 🟢 Cosmote - 🔴 Nova Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgebad Δημ. February 16, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2020 Πρεπει να κανει κατι η cosmote με τις 800αρες της... Στα 300 μετρα απο την κεραία εξωτερικός χωροε - 80 rsrq με το που μπαίνω νεσα - 117..... Η wind με - 105 ξωστο ίδιο σημείο έχει - 112 μεσα.. Σαν καλυψη στον νομο Σερρών επιλεγω wind στην πολη μεσα σε καμία περιπτωαη wind... Vodafone θα εβαζα... Η cosmote παντου ενδιάμεσα, γενικα ειναι η καλύτερη λυση αφου συνδιαζει κάλυψη μεσα και εξω απο την πολβ σκετικα καλη... Απο ταχύτητες το αφηνω μακραν χειρτερη η cosmote... Γενικα στην υπολοιοη ελλαδα μιας και εχω γυρισεθ το μεγαλύτερο μερος της χωραε θα ελεγα στην καληψη 4Gγενικα η wind ειναι καλύτερη απο την cosmote σε κεντρικους οδικους αξονες... Γενικα ομως cosmote απο αποψη γεωγραφικης καλυψης Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts