Jump to content

andermitzakis

Members
  • Δημοσιεύσεις

    400
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About andermitzakis

  • Ημ. Γέννησης Ιούνιος 5

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

Πρόσφατοι Επισκέπτες

Το μπλοκ πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

andermitzakis's Achievements

  1. andermitzakis

    5G NR

    Το S21U δεν έχει τα CA Combinations για να ενώσει τις n78 από όσο βλέπω. Σε αυτές τις περιπτώσεις, κερδίζεις μόνο από το band steering και το load balancing που γίνετια σε περισσότερο φάσμα στο cell.
  2. andermitzakis

    5G NR

    Συμβόλαιο Unlimited. Με την ευκαιρία να συμπληρώσω πως στους περισσότερους σταθμούς σε κτίρια του ΟΤΕ έχει ανοίξει το NR-CA. Έχω παρατηρήσει αρκετά μεγάλες διαφορές προς τα πάνω. Έχουν και άλλα 60Mhz N78 του ΟΤΕ που κάθονται.
  3. andermitzakis

    5G NR

    NR-CA, 100+50Mhz N78 και 2CA στο LTE. Σημ. Το ping είναι μεγάλο λόγω server εξωτερικού.
  4. andermitzakis

    5G NR

    Δηλαδή σε όλη τη πόλη σε εξωτερικούς χώρους, δύο μετρήσεις βγήκαν προβληματικές. Και 1 το μεσημέρι σίγουρα το δίκτυο δεν είναι άδειο. Αυτό για το οποιοδήποτε δίκτυο δεν θεωρείται προβληματική περιοχή. Τα KPI μετρώνται σε εξωτερικό χώρο.
  5. Στη Πεντέλη το high score παραμένει η wind με εξαιρετική υπηρεσία edge.
  6. andermitzakis

    5G NR

    Να πάρεις εγγυημένα μισό Gbit στη κυψέλη έχει ασύγκριτα μεγαλύτερο κόστος από την ίδια χωρητικότητα σε ίνα. Που βέβαια σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα εργασιών για την ίνα προτείνουν ασυρματικό. Με καλό εξοπλισμό το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικότατο και το latency ελάχιστο. Το ζήτημα όμως δεν είναι αυτό. Όταν είσαι εταιρία και κάνεις δουλειά παίρνεις εταιρική λύση. Το να κάνει κανείς σε προσωπική σύνδεση 1TB κίνηση στη κινητή είναι abuse. Τώρα εάν φτάσουμε σε τόσο υψηλό spectral efficiency στο μέλλον που να μπορεί μαζικά να περνάει fixed over mobile υπηρεσία, μακάρι αλλά δεν το βλέπω. Όσο ανεβάζεις διαμορφώσεις έχεις άλλα θέματα προφανώς.
  7. andermitzakis

    5G NR

    Μια σοβαρή εταιρία δεν περιμένει rural εγκατάσταση σταθερής σε μαζικό rollout. Ζητάει μισθωμένη και παίρνει μισθωμένη όπου και εάν αυτή βρίσκεται. Στα telco, η ορθή πρακτική είναι landline διπλή όδευση και κινητή για 2ο redundancy, ούτε καν 1ο εάν έχεις εφαρμογές που είναι mission critical. Η κινητή, ακόμα και το 5G, στα public deployments δεν έχουν ούτε δέσμευση για σταθερά KPI ούτε φυσικά SLA. Είναι κοινό φάσμα, κοινή χωρητικότητα. Τη μια στιγμή μπορεί να δίνει 1Gbit την άλλη στιγμή 50Mbit και αυτό είναι λογικό όταν δεν υπάρχει dedicated φυσικό μέσο. Δεν ξέρω ποιός δίνει 30Mbit ασυρματικό 1000 ευρώ, οι τιμές στις ίνες μια φορά δεν είναι αυτές πλέον. Οι τιμές προφανώς και δεν έχουν σχέση με οικιακά πακέτα δεδομένου του ότι αγοράζεις αποκλειστική χρήση. Μια οικιακή 200άρα σύνδεση που κάνει 50 ευρώ τον μήνα έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει 60TB στον μήνα τιμολόγησης, ένα μισθωμένο 800€ λ.χ. Ο οικιακός πελάτης αγοράζει τη δυνατότητα να έχει bursts στα 200Mbit, όχι τη δυνατότητα να κατεβάσει 60TB. Αλλοίμονο μας. εάν συνέβαινε αυτό, όχι 50 ευρώ, 500 θα κόστιζε η οικιακή 200άρα.
  8. andermitzakis

    5G NR

    Το 90% των παραπάνω που περιγράφεις αφορά σταθερές συνδέσεις. Τα δίκτυα κινητής δεν φτιάχνονται βάσει στρεβλών αναγκών για μείωση κόστους ούτε για το update της τηλεόρασης. Φτιάχνονται για το mobility. Ο μεγάλος πελάτης σε rural περιοχή, να ζητήσει ίνα. Το 5G δεν έχει ούτε θα έχει τη χωρητικότητα να περνάει τη κίνηση της σταθερής. Τελείως διαφορετικές οι ανάγκες ενός δικτύου IoT με σένσορες επί παραδείγματι εξαιρετικά χαμηλών απαιτήσεων σε traffic και ενός μεγάλου δικτύου καμερών.
  9. andermitzakis

    5G NR

    Τότε δεν συζητάς για on the go υλοποίηση αλλά για αντικατάσταση του broadband σε ένα σπίτι ή χώρο εργασίας. Τα δίκτυα κινητής δεν υποκαθιστούν την ανάγκη ύπαρξης σταθερής γραμμής.
  10. andermitzakis

    5G NR

    Με 2Gbps, ότι και να κάνεις στο κινητό είναι ζήτημα ελάχιστων δευτερολέπτων. Η κίνηση κυρίως είναι bursts. Ζήτημα είναι αν από τα 10Gbit εγκατεστημένο capacity στο mall λ.χ. να έχει aggregate 200-300Mbit. Όποιος κάνει σοβαρή δουλειά και χρειάζεται τέτοιες ταχύτητες εν κινήσει θα πάρει ένα latitude/thinkpad με 5g modem.
  11. andermitzakis

    5G NR

    Με το S20 Ultra. Έφτασε 1910-1920 αλλά δεν τα κράτησε. Για τέτοια νούμερα χρειάζεται και υποδειγματικό LTE, και 7 το απόγευμα με πολύ κόσμο προφανώς είχε variations.
  12. andermitzakis

    5G NR

    The Mall. Τουλάχιστον 4 mMIMO unit μέτρησα.
  13. Καταρχάς παρατηρείς πως τα ''κουτιά'' είναι εύκολα x*x χιλιόμετρα, συνεπώς ακρίβεια δεν υπάρχει. Επίσης, αυτός ως χάρτης κάλυψης δεν φιλτράρει KPI, μπορεί ένας πάροχος σε εξωτερικό χώρο να έχει απολαβή στο 4G -120dB και σε εσωτερικό χώρο να είναι εκτός κάλυψης, στον παραπάνω χάρτη θα φανεί πως υπάρχει κάλυψη. Ακόμα και οι χάρτες που δίνουν οι πάροχοι, δείχνουν κάλυψη σε εξωτερικό χώρο ακόμα και σε cell edge με κακή ποιότητα υπηρεσίας.
  14. Οι χάρτες που ανέβασες από την ookla, δείχνουν το από που έγινε τέστ και με ποιά γενιά δικτύου. Το ότι έγινε σε ένα σημείο ένα τέστ με 4G επί παραδείγματι, σημαίνει πως στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει τουλάχιστον 4G. Το ότι σε ένα σημείο δεν δείχνει κάλυψη, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει κάλυψη αλλά πως δεν έχει πραγματοποιηθεί τέστ για να αποτυπωθεί.
  15. Το ότι η Vf είναι 2η, αλλά τόσο κοντά με τη Wind, είναι ντροπή τους με το φάσμα που έχουν. Θα έπρεπε να κοντράρει στα ίσα τη Cosmote, όχι το χάλι της Wind. Το Voice app experience ως δείκτης, μετράει τη ποιότητα επικοινωνίας μέσω 3ων εφαρμογών. Αυτές οι εφαρμογές έχουν συγκεκριμένο bitrate, συνήθως το voice είναι prioritized στα δίκτυα, οπότε η εμπειρία έχει να κάνει με το latency, το jitter και τη συνέχεια κάλυψης. Τώρα πως γίνεται 1η σε video experience να βγαίνει η Wind, αλλά με τη μικρότερη κάλυψη και τις χαμηλότερες ταχύτητες, μόνο αυτοί το ξέρουν.
×
×
  • Create New...