Jump to content

Ποιο είναι το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας; (No2)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

9 ώρες πριν, VIPdriver said:

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι τις συγκεκριμένες θέσεις θα τις πληρώνει η Nova. 😎

Edited by TakeOverNet

22 minutes ago, TakeOverNet said:

Ότι τις συγκεκριμένες θέσεις θα τις πληρώνει η Nova. 😎

Και θα τις χρησιμοποιεί μόνο η νοβα φαντάζομαι;

8 ώρες πριν, HORGRAP said:

Οσο για τα 5 MHz Band 8 μην τολμήσετε να τα δώσετε ποτέ και για κανένα λόγο σαν δυνατότητα Primary Band στις συσκευές διότι στο Βερολίνο πριν χρόνια που " ξεχάστηκαν" να δώσουν τέτοιο περιορισμό στην  Telekom έχαναν πελάτες επειδή ορισμένες συσκευές κολλούσαν με 5 MHz primary Band χωρις Uplink Capacity! ( με 5 MHz μεταβάλλεται πολύ εύκολα και " βίαια" ανα πασα στιγμή μια κυψέλη σε σχέση με ...20 MHz "  headroom "  φάσμα.

Βέβαια ..... τρυπούσαν υπόγεια με 27 dbm Uplink σε τοαο λιγο φασμα ....ολα εύκολα " ψηλά " ομως τα 5 MHz εκαναν ζημιά στην δυναμική διαχείριση που " δεν λειτουργούσε " τοαο δυναμικά τελικά 😉

Με ifho thresholds και λίγο πείραγμα στο ca με dl/ul decoupling λύνεται το θέμα θεωρώ. 

Εν παση περιπτώσει δε νομίζω να δούμε κάτι τέτοιο

1 hour ago, VIPdriver said:

Οχι

Edited by evang.t

9 ώρες πριν, georgemv said:

Και να μας διαβάζουν, σιγά μην έχουν τέτοιους χρόνους αντίδρασης.

Τα 5MHz B8 ή και λιγότερα θα ήταν λουκούμι για κάλυψη-κουβέρτα μεσοπελαγα.

Κάβο Ντόρο και βάλε...

Πιο χαμηλά; 3MHz & 1.4MHz; Φερέσυχνο & ADSL θα γίνει, αλλά ναι θα πηγαίνει μακρυά. Πολύ μακρυά...

"Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης

4 ώρες πριν, VIPdriver said:

Όχι. Θα τις χρησιμοποιεί και η nova. Logistics. 

7 ώρες πριν, memoriesradio said:

Κάβο Ντόρο και βάλε...

Πιο χαμηλά; 3MHz & 1.4MHz; Φερέσυχνο & ADSL θα γίνει, αλλά ναι θα πηγαίνει μακρυά. Πολύ μακρυά...

Μια χαρά θα είναι, αν το προστατέψουν με policy ώστε να μην πέφτουν με τίποτα οι συσκευές σε αυτό, εκτός και αν δεν λαμβάνουν τίποτα άλλο.

51 minutes ago, georgemv said:

Μια χαρά θα είναι, αν το προστατέψουν με policy ώστε να μην πέφτουν με τίποτα οι συσκευές σε αυτό, εκτός και αν δεν λαμβάνουν τίποτα άλλο.

Πολύ σωστά τα λες γέροντα.

Απλά πρέπει να είναι πολύ μερακλής κάποιος εκεί στο radio planning για να το κάνει.

"Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης

8 minutes ago, memoriesradio said:

Απλά πρέπει να είναι πολύ μερακλής κάποιος εκεί στο radio planning για να το κάνει.

Ναι δε θέλουν να ασχοληθούν με αυτό η αλήθεια είναι. 

Έχει ενεργοποιηθεί Β8 στον σταθμό του ΟΤΕ στα Ιωάννινα από τη Voda

Βέβαια οι εναλλαγές με 4G κρατάνε γερά ακόμα και γενικότερα με απογοητεύει πάρα πολύ το ότι το 4G αυτό δεν είναι λειτουργικό. 
Δεν με ενοχλεί το ότι υπάρχει 4G, με ενοχλεί το ότι δεν είναι λειτουργικό. 

Γιατί και στο Μοναστηράκι στον ηλεκτρικό έχει 4G αλλά μια χαρά δουλεύει εκεί, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να παραπονεθούμε δηλαδή 

1 minute ago, panos.k2 said:

Έχει ενεργοποιηθεί Β8 στον σταθμό του ΟΤΕ στα Ιωάννινα από τη Voda

Βέβαια οι εναλλαγές με 4G κρατάνε γερά ακόμα και γενικότερα με απογοητεύει πάρα πολύ το ότι το 4G αυτό δεν είναι λειτουργικό. 
Δεν με ενοχλεί το ότι υπάρχει 4G, με ενοχλεί το ότι δεν είναι λειτουργικό. 

Και Λιγκιάδες έχει ανοίξει το είχα αναφέρει. 

Β28 δε ξέρω αν έμεινε, ειχε ανοίξει πριν μερικές μέρες για Vodafone nova αφού ήταν κλειστή η κεραία για μερικές ώρες.

2 minutes ago, panos.k2 said:

Γιατί και στο Μοναστηράκι στον ηλεκτρικό έχει 4G αλλά μια χαρά δουλεύει εκεί, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να παραπονεθούμε δηλαδή 

Όταν έχει κόσμο δεν λειτουργεί τίποτα. 

https://www.fortunegreece.com/article/metro-kleinoun-noritera-kentrikoi-stathmoi-sti-grammi-2-logo-ergon-5g-pos-tha-ginontai-oi-metakiniseis/

Μετά τις 23 θα λειτουργήσουν αμέσως τα dots ή θα περιμένουμε ακόμη;;

https://www.fortunegreece.com/article/metro-kleinoun-noritera-kentrikoi-stathmoi-sti-grammi-2-logo-ergon-5g-pos-tha-ginontai-oi-metakiniseis/

14 minutes ago, Chrischal1908 said:

Και στα άλλα τμήματα που έγιναν ήδη οι εργασίες (πχ Αγ. Δημήτριος - Φιξ) δεν έχουν δοθεί ακόμα σε παραγωγική λειτουργία 

Τάκη Οικονομάκη με Δον Δαλεζίου, εξωτερικός χώρος, κέντρο Βόλου 

COSMOTE 

5G NSA

spacer.pngspacer.png

5G SA

spacer.pngspacer.png

Vodafone

spacer.pngspacer.png

N78 από eNb 4903.

Κασσαβέτη με Εθνικής Αντιστάσεως, Βόλος 

COSMOTE

spacer.pngspacer.png

Η 105200 κλασικά έχει άδεια για n78 απ' το 2023.

Vodafone

spacer.pngspacer.png

N78 απ'τη 12740. 

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

Ψητοπωλείο Κούλης, Καράμπαμπας (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου)

COSMOTE 

q1fdeIa.md.jpg

q1fdvLv.md.jpg

NOVA 

q1h87Ia.md.jpg

q1h8Rmg.md.jpg

Απέναντι από το Hotel Paliria 

q1j1Rjt.md.jpg

NOVA

q1j0y4j.md.jpg

q1j0LpS.md.jpg

COSMOTE 

q1j0tj9.md.jpg

q1j0iYl.md.jpg

Παραλία η NOVA έχει τις καλύτερες ταχύτητες με EN-DC PCI 26 (CHALKIDA-GLYFA-TOP) και LTE από Lucy Hotel (πιο κάτω από Paliria)

Καράμπαμπα απέναντι η COSMOTE από κέντρο LTE και NR.

Από κάλυψη και οι 2 εταιρείες σε NSA είναι τέρμα, σε ταχύτητες όμως τρέχα γύρευε. Η COSMOTE χρωστάει Ν78 στη Γλυφα εδω και 5 χρόνια οπότε Ν78 από κέντρο είναι πίτα και NOVA πιάνει Ν78 από Γλυφα και Οχυρό Δοκού αλλά δεν έχει κέντρο. 

Παραλία δεν έχει καμια απο τις κεραίες τους δυστυχώς (LUCY για NOVA και γέφυρα για COSMOTE δίπλα απο το λιμεναρχείο).

Edited by elkons

Μόλις έγινε το εβδομαδιαίο Update των database στο Netmonster (όπως το έχω καθορίσει αυτόματα) εμφάνισε "Database available", το πατάω αλλά δε κάνει κάτι, δεν βλέπω στο ham.gr να έχει ενημερωθεί κάποια. 

qEVdq2j.md.jpg

Bug είναι άραγε ή περιμένουμε επιτέλους Update.. 

On 11/3/2026 at 5:56 ΜΜ, memoriesradio said:

Ε, αντί να καίμε GPU power για deep fakes, ας στρώσουμε το AI στη δουλειά να μας κάνει RAN Optimization. Φαίνεται ιδανικό πρόβλημα για τέτοιου τύπου λύση.

Το τόλμησε η O2 στην Γερμανία με αυτοματοποίηση και δυναμική διαχείριση και έριξαν " ανεξέλεγκτα" το δίκτυο στην μισή Γερμανία πριν μήνες επειδή το " AI Optimization " ... ήθελε .... Self Optimization 😉

Για να μην μιλήσω για το παρελθόν στην Ελλάδα με Vodadone Cosmote Telestet/Wind/Nova   

Θυμάστε ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΌΝ ΕΚΑΝΑΝ οτι τους έλεγε η Ericsson και η Huawei και εβαζαν ΠΡΏΤΟΙ Firmwares και λογισμικά με αποτέλεσμα πολλές φορές να " ανακαλύπτουν" πρώτοι Bugs στο Live δίκτυο?  

Μάντεψε τι συνέβαινε....

ΕΠΕΦΤΕ ΤΟ ΔΊΚΤΥΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ και πάλευαν να το ανεβάσουν απο LAC σε LAC και ...TAC σε TAC 😉

Edited by HORGRAP

Life appreciation Guru - Cosmos entropy Analyst -  Gravitational Lensing in SPACE will always be there and  quantum coherence in Photosynthesis always makes my mind blown with viroids and obelisks creating ... Viruses .🙂

- Consciousness happens on the quantum state of our neurons  -

...but what MAKES given COMPUTATION.... CONSCIOUS ??

Consciousness IS A MASSIVE "META" COMPRESSION STATE. ( our experiences and knowledge/ senses COMPRESSED 😉

( COMPRESSION means when you learn THE MODEL OF REALITY and you JUST HAVE TO REMEMBER where are the ... mistakes / gaps to correct and develop AND THEN ...YOU ...compress yourself 😉

Μ. Αλεξάνδρου-Καραβατια στα Ιωάννινα IMG_2131.thumb.png.6f7196e9752f4c09e09a13f03af38f6a.pngIMG_2132.thumb.png.9b7ebac1ec7182a18a723f5173474e8f.png

@VasilisSamαυτό εννοούσα τις προάλλες πως όλα σχετικά είναι για το ποιος παίζει πολύ καλά 

Τώρα αυτά τα χάλια αν δεν τα διορθώνουν άμεσα είναι άξιοι της μοίρας τους.. οκ ας μην έχει παντού gigabit αλλά να μπορείς να κατεβάσεις και να ανεβάσεις έστω ένα αρχείο αλλιώς τι mobile internet είναι!

1 hour ago, panos.k2 said:

Μ. Αλεξάνδρου-Καραβατια στα Ιωάννινα IMG_2131.thumb.png.6f7196e9752f4c09e09a13f03af38f6a.pngIMG_2132.thumb.png.9b7ebac1ec7182a18a723f5173474e8f.png

@VasilisSamαυτό εννοούσα τις προάλλες πως όλα σχετικά είναι για το ποιος παίζει πολύ καλά 

14 minutes ago, VasilisSam said:

Τώρα αυτά τα χάλια αν δεν τα διορθώνουν άμεσα είναι άξιοι της μοίρας τους.. οκ ας μην έχει παντού gigabit αλλά να μπορείς να κατεβάσεις και να ανεβάσεις έστω ένα αρχείο αλλιώς τι mobile internet είναι!

Άμα δε δώσουν βάση στις λιγκιαδες δε γίνεται. 

Τη ξέρω πολύ καλά την περιοχή, και η Nova εκεί από την 15407 στις λιγκιαδες πιάνει  

Μάλιστα το νόημα των λιγκιαδων στα Γιάννινα αυτό είναι, να καλύπτουν τέτοιες περιοχές που μόνο με κάλυψη «από πάνω» σώζονται. 

On 4/3/2026 at 2:49 ΜΜ, xrisgr18 said:

Πηρα κ μια καρτα nova για καβατζα με ολα απεριοριστα. Τα αποτελεσματα εντυπωσιακα σε εσωτερικο χορο. Σε χωριο της Αριδαιας. Παλια με το ζορι 5mbps πιαναμε 😂😂🫣

IMG_1044.png

Τα θυμάμαι αυτά τα σκηνικα, επιτέλους. 
πάντως η Vodafone στη πύλη άξιου μέσα παρασκευή βράδυ με γεμάτο μαγαζί με σχήμα ιακωβιδης-Ελληνίδου πήγαινε σφαίρα. Ν78 έχει μπει με ταχύτητες 700Mbps. Επίσης χθες στο σελι που ήμουν στο πάρτυ με Liva K by Celhnh και 4 λεωφορεία τουλάχιστον συν πόσα αυτοκίνητα και λίγο κόσμο στο σαλέ, η κατάσταση ήταν αξιοπρεπής από σήμα. Πλήρως λειτουργικό 4G με μικρές διακοπές στο κομμάτι Χιονοδρομικό Σελι μέχρι διασταύρωση με την ΕΟ Βέροιας-Κοζάνης στο ύψος του Τριπόταμου.Το test έγινε με audio streaming από το site του 7000fm και Apple Music. 

Edited by Nikolas14

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro , 2025: iPhone 16 Pro

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Vodafone Red Unlimited

Σταθερή: Cosmote FTTH, Cosmote Adsl 24

Αθήνα πάντως το δίκτυο της Voda πάει πολύ καλά. 

Είμαι αρκετά απαιτητικός χρήστης λόγω δουλειάς, χρησιμοποιώ πάνω από 500GB το μήνα στο κινητό, και μέσα στην Αθήνα τον τελευταίο μήνα δεν με έχει κρεμάσει πουθενά για κατέβασμα-ανέβασμα μεγάλων αρχείων είτε απευθείας από το κινητό είτε μέσω hotspot σε λάπτοπ. 

Κάποτε για αυτές τις δουλειές η Κοτε ήταν η μόνη επιλογή. 

Πια δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώνει ένας απλός χρήστης παραπάνω για να έχει Κοσμοτε ειδικά σε μεγάλες πόλεις. Εκτός κι αν οι άλλες είναι πολύ κακές στις περιοχές που κινείται. 
Δεν είναι τυχαίο που η Κοσμοτε έχασε 4% μέσα σε ένα χρόνο στη κινητή, όπως είχαμε δει σε άρθρο πριν λίγους μηνες

20 ώρες πριν, panos.k2 said:

Αθήνα πάντως το δίκτυο της Voda πάει πολύ καλά. 

Είμαι αρκετά απαιτητικός χρήστης λόγω δουλειάς, χρησιμοποιώ πάνω από 500GB το μήνα στο κινητό, και μέσα στην Αθήνα τον τελευταίο μήνα δεν με έχει κρεμάσει πουθενά για κατέβασμα-ανέβασμα μεγάλων αρχείων είτε απευθείας από το κινητό είτε μέσω hotspot σε λάπτοπ. 

Κάποτε για αυτές τις δουλειές η Κοτε ήταν η μόνη επιλογή. 

Πια δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώνει ένας απλός χρήστης παραπάνω για να έχει Κοσμοτε ειδικά σε μεγάλες πόλεις. Εκτός κι αν οι άλλες είναι πολύ κακές στις περιοχές που κινείται. 
Δεν είναι τυχαίο που η Κοσμοτε έχασε 4% μέσα σε ένα χρόνο στη κινητή, όπως είχαμε δει σε άρθρο πριν λίγους μηνες

Και θα ξαναμοιραστεί η πίτα. Εμένα ο πατέρας μου με τη χρήση που κάνει σκεφτόμαστε σοβαρά να φύγει από συμβόλαιο σε Cu ετήσιο. Φίλο τον γύρισα σε Vodafone συμβόλαιο με τη μισή τιμή από τη Cosmote στο Unlimited.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro , 2025: iPhone 16 Pro

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Vodafone Red Unlimited

Σταθερή: Cosmote FTTH, Cosmote Adsl 24

2 ώρες πριν, Nikolas14 said:

Και θα ξαναμοιραστεί η πίτα. Εμένα ο πατέρας μου με τη χρήση που κάνει σκεφτόμαστε σοβαρά να φύγει από συμβόλαιο σε Cu ετήσιο. Φίλο τον γύρισα σε Vodafone συμβόλαιο με τη μισή τιμή από τη Cosmote στο Unlimited.

Εγώ στη Κοσμοτε παρακαλούσα να μου ανανεώσουν ένα απεριόριστο κινητό στα 20€ το μήνα αντί για 27, ενώ έχω και σταθερό στον αφμ μου.

Μετα απο πολλά παρακάλια ανανέωσα σε καλές τιμές (20 το απεριόριστο κινητό και 27€ 1000αρα φαιμπερ)

Μου έκανε κακή εντύπωση πως χρειάστηκε αυτή η διαδικασία ενώ ήμουν μόλις 2 χρόνια στην εταιρία. Κι αν δεν επέμενα 20 λεπτά στο τηλέφωνο δε θα με συνέδεαν με προϊστάμενο για να μου δώσει καλύτερη τιμή και θα αναγκαζόμουνα να κάνω φορητότητα  

Πχ η σύζυγος που είναι πάνω από 10 χρόνια στη wind, φέτος χρειάστηκε να κάνει πρώτη φορά φορητότητα για να πάρει καλύτερη προσφορά. Κακό μεν, αλλά είναι αλλιώς να κάνεις τη διαδικασία μια φορά στα 8-10 χρόνια κι αλλιώς να την κάνεις κάθε 2

Αντίστοιχα έχω και φίλο που έκλεινε 6ετια στη Voda και πήρε προσφορά ανανέωσης 16€ το απεριόριστο, ενώ πλήρωνε 18€ τα 40GB

Edited by panos.k2