Jump to content

Ποιο είναι το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας; (No2)

Recommended Posts

Δημ. (edited)

Προσωπικά το 5g, από τη στιγμή που το απεριόριστο ίντερνετ δεν είναι στάνταρ, το βρίσκω αδιάφορο. Πως θα πουλησεις συσκευή 5g με μηνιαια πακετα και προγραμματα 3 και 5 και 9 gb μάναμ;

Edited by VIPdriver
Δημ. (edited)
29 minutes ago, VIPdriver said:

Προσωπικά το 5g, από τη στιγμή που το απεριόριστο ίντερνετ δεν είναι στάνταρ, το βρίσκω αδιάφορο. Πως θα πουλησεις συσκευή 5g με μηνιαια πακετα και προγραμματα 3 και 5 και 9 gb μάναμ;

Δεν είναι καθόλου αδιάφορο γιατι έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα, κι όταν γίνονται αναναθμισεις 5G στις περισσότερες περιπτώσεις μπαίνουν νέα radios με δυνατότητες για 700αρα που έχει μεγάλη σημασία για την κινητή τηλεφωνία

Σε κάθε περίπτωση μου κάνει εντύπωση η εταιρία που διαφημίζει την μεγαλύτερη κάλυψη 5G, να βγαίνει τελευταία στις μετρήσεις του Opensignal και μάλιστα με μεγάλη απόκλιση. 

Δε λέω πως το Opensignal είναι και πολθ αξιόπιστο, απλά μια παρατήρηση κάνω 

Για τα προγράμματα που λες μια χαρά υπάρχουν προγράμματα με 20-30-40GB ή ακόμα και απεριόριστα κάτω από 20€ το μηνα

Για να μη μιλήσω για τα ετήσια, που είναι η ειδικότητα σου!😂

Edited by evang.t
Δημ. (edited)

Η κάλυψη του 5G της NOVA δεν είναι 90%! Σήμερα 1η του Απρίλη αγγίζει το 97% με στόχο το 99% τέλος του έτους. Επίσης φέτος λόγω του 5G SA θα δοθούν πολύ μεγάλα χρηματικά πόσα προς την Victus από τις συνεργάτιδες. Stay tuned...

Καλό μήνα!

Edited by Chrischal1908
Δημ.
6 ώρες πριν, Chrischal1908 said:

Η κάλυψη του 5G της NOVA δεν είναι 90%! Σήμερα 1η του Απρίλη αγγίζει το 97% με στόχο το 99% τέλος του έτους. Επίσης φέτος λόγω του 5G SA θα δοθούν πολύ μεγάλα χρηματικά πόσα προς την Victus από τις συνεργάτιδες. Stay tuned...

Καλό μήνα!

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρουμε;

"Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης

Δημ.
7 ώρες πριν, Chrischal1908 said:

Καλό μήνα!

Δεν είναι 95. Δε ξέρω τι θα ανακοινώσει το τμήμα μάρκετινγκ αλλά το 95 είναι τραβηγμένο απ τα μαλλιά.

Γύρω στο 90 είναι τόσο και για την Nova όσο και για τη Vodafone που έχουν πολύ μικρές αποκλίσεις στη κάλυψη 5G. 

Από κει και πέρα το να πας από το 95 στο 97 μπορεί να πάρει πολύ χρόνο 

Δημ.
21 ώρες πριν, evang.t said:

Δεν είναι καθόλου αδιάφορο γιατι έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα, κι όταν γίνονται αναναθμισεις 5G στις περισσότερες περιπτώσεις μπαίνουν νέα radios με δυνατότητες για 700αρα που έχει μεγάλη σημασία για την κινητή τηλεφωνία

Σε κάθε περίπτωση μου κάνει εντύπωση η εταιρία που διαφημίζει την μεγαλύτερη κάλυψη 5G, να βγαίνει τελευταία στις μετρήσεις του Opensignal και μάλιστα με μεγάλη απόκλιση. 

Δε λέω πως το Opensignal είναι και πολθ αξιόπιστο, απλά μια παρατήρηση κάνω 

Για τα προγράμματα που λες μια χαρά υπάρχουν προγράμματα με 20-30-40GB ή ακόμα και απεριόριστα κάτω από 20€ το μηνα

Για να μη μιλήσω για τα ετήσια, που είναι η ειδικότητα σου!😂

Κατά ποιο τρόπο βγαίνει χειρότερη η κοσμοτε; Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Άλλο τεστ είδα εγώ; 

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δημ.
7 minutes ago, mixtri said:

Κατά ποιο τρόπο βγαίνει χειρότερη η κοσμοτε; Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Άλλο τεστ είδα εγώ; 

Δεν είπα ότι είναι χειρότερη η Cosmote

Στο 5G Availability αναφέρομαι, που βγήκε τελευταίο δίκτυο 

Δημ.
6 ώρες πριν, evang.t said:

Δεν είναι 95. Δε ξέρω τι θα ανακοινώσει το τμήμα μάρκετινγκ αλλά το 95 είναι τραβηγμένο απ τα μαλλιά.

Γύρω στο 90 είναι τόσο και για την Nova όσο και για τη Vodafone που έχουν πολύ μικρές αποκλίσεις στη κάλυψη 5G. 

Από κει και πέρα το να πας από το 95 στο 97 μπορεί να πάρει πολύ χρόνο 

Δεν ξέρω αν αυτά τα ποσοστά αναφέρονται  στην γεωγραφικής κάλυψη της χωρας που δείχνει σηματάκι 5G επάνω δεξιά η συσκευή μου, αλλά συχνότατα η εμπειρία μου καθολου 5G δεν είναι.

Δημ.
7 ώρες πριν, evang.t said:

Δεν είπα ότι είναι χειρότερη η Cosmote

Στο 5G Availability αναφέρομαι, που βγήκε τελευταίο δίκτυο 

Πως το ορίζουν το 5g availability? Η κοσμοτε μπορεί να έχει thresholds που να κάνουν disconnect σε NSA για σταθερότητα ή ακόμα και κατά τη διάρκεια των κλήσεων. Άλλο κάλυψη άλλο availability.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δημ. (edited)
20 minutes ago, mixtri said:

Πως το ορίζουν το 5g availability? Η κοσμοτε μπορεί να έχει thresholds που να κάνουν disconnect σε NSA για σταθερότητα ή ακόμα και κατά τη διάρκεια των κλήσεων. Άλλο κάλυψη άλλο availability.

Κάλυψη=Availability καταλαβαίνω εγω από την επεξήγηση που έχει από κάτω. Μετριέται σε ποσοστό χρόνου βέβαια όχι γεωγραφικά, απλά μου έκανε εντύπωση που η Cosmote είναι τελευταία 

Αυτο που λες πρέπει να είναι το Time on 5G που η Cosmote είναι πρώτη, λόγω και της 700αρας που έχει στο 5G

Γενικά η διατύπωση είναι λίγο γτπ

Edited by evang.t
Δημ.
59 minutes ago, evang.t said:

Κάλυψη=Availability καταλαβαίνω εγω από την επεξήγηση που έχει από κάτω. Μετριέται σε ποσοστό χρόνου βέβαια όχι γεωγραφικά, απλά μου έκανε εντύπωση που η Cosmote είναι τελευταία 

Αυτο που λες πρέπει να είναι το Time on 5G που η Cosmote είναι πρώτη, λόγω και της 700αρας που έχει στο 5G

Γενικά η διατύπωση είναι λίγο γτπ

Δε μου έχει τύχει σημείο που να μην έχω 5G τα τελευταία τρία χρόνια με κοσμοτε. Εκτός αν κάποιος πάει σε micro 4g και κάνει τεστ 😂

Απο εκεί και πέρα, δε μπορώ να καταλάβω πως απέχουν αυτοί οι δείκτες τόσο πολύ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δημ.
3 minutes ago, mixtri said:

Δε μου έχει τύχει σημείο που να μην έχω 5G τα τελευταία τρία χρόνια με κοσμοτε. Εκτός αν κάποιος πάει σε micro 4g και κάνει τεστ 😂

Απο εκεί και πέρα, δε μπορώ να καταλάβω πως απέχουν αυτοί οι δείκτες τόσο πολύ.

Εγώ σήμερα σε 3 σημεία η κοσμοτέ δεν είχε ούτε κλήση

Δημ. (edited)

Κάτι έχει γίνει με την Apple και τα έχουν κάνει μαντάρα. 

Παραπονιέται κόσμος για χαμένες κλήσεις στα τεχνικά τμήματα, κι όλως τυχαίως όλοι έχουν iPhone 

Δυσλειτουργίες με Vowifi και Volte, χαμένες κλήσεις. 

Γιατί Apple;

Έχει από αρχές μαρτη αυτή η δουλειά 

Edited by evang.t
Δημ.
44 minutes ago, evang.t said:

Παραπονιέται κόσμος για χαμένες κλήσεις στα τεχνικά τμήματα, κι όλως τυχαίως όλοι έχουν iPhone 

Γιατί Apple;

Αυτό και στα 3 δίκτυα;

Δημ.
7 ώρες πριν, evang.t said:

Γιατί Apple;

Είχα κι εγώ θέμα με 3 Sweden και έκανα network setting reset και έστρωσε.

9 ώρες πριν, VIPdriver said:

Εγώ σήμερα σε 3 σημεία η κοσμοτέ δεν είχε ούτε κλήση

Δεν αμφιβάλλω, εμένα δε μου έχει τύχει. Και δεν πάω και σε μέρη τόσο…popular. Σε κάτι παραλίες απομακρυσμένες και έχω 200mbps 🤣 με κοσμοτε. 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δημ.

Τι συμβαίνει με την ΕΕΤΤ;

Από τις 17/02 δεν έχει ξανά ανέβει καμία νέα άδεια/τροποποίηση σε καμία εταιρεία. 

Hlias.

Δημ.
18 minutes ago, elkons said:

Τι συμβαίνει με την ΕΕΤΤ;

Από τις 17/02 δεν έχει ξανά ανέβει καμία νέα άδεια/τροποποίηση σε καμία εταιρεία. 

Όντως δεν εχει εδώ από τον Ιούλιο του 2025 δεν εχει γίνει τροποποίηση σε κεραία που είναι στην οδός Θηβών 254 και γενικά δεν έχουν βγει νέες άδειες 

Vodafone The only scam company you can trust 

Δημ. (edited)

Κυπαρισσία, Κουτσελιο και Χαροκόπι στα Ιωάννινα, έξω από την πόλη  

Ολα τα δίκτυα αδύναμα, με τη vf-GR να είναι μακράν η χειρότερη. Η COSMOTE και η NOVA τη παλεύουν λίγο από λιγκιαδες. 

Η vf από κάπου πιάνει 4G, δε μπορώ να καταλάβω από που. Οι άλλες 5G παίζουν αλλά κι αυτό σέρνεται. Τουλάχιστον όμως λειτουργεί. 

Η Vodafone κάτι πρέπει να βρει να κάνει στα Γιάννενα και ειδικά μέσα στη πόλη.

Αν είναι δυνατόν να κάθεσαι για καφέ στη Μαβιλη, και να έχει 1 γραμμή 5G η το πολύ 2 που να πιάνει 200 η 0.2 ανάλογα τα κέφια. Κι από δίπλα να βλέπεις Cosmote σταθερά 500+ και nova 300+

Αν είναι δυνατόν να έχει ακόμα 4G σε κεντρικότατα σημεία 

Δε λέω και οι άλλες έχουν προβλήματα, αλλά με τη Voda το κακό παράγινε 

Κι αποτυπώνεται και στην τοπική σύγκριση της Oakla. 

Edited by panos.k2
Δημ.
16 ώρες πριν, panos.k2 said:

Κυπαρισσία, Κουτσελιο και Χαροκόπι στα Ιωάννινα, έξω από την πόλη  

Ολα τα δίκτυα αδύναμα, με τη vf-GR να είναι μακράν η χειρότερη. Η COSMOTE και η NOVA τη παλεύουν λίγο από λιγκιαδες. 

Η vf από κάπου πιάνει 4G, δε μπορώ να καταλάβω από που. Οι άλλες 5G παίζουν αλλά κι αυτό σέρνεται. Τουλάχιστον όμως λειτουργεί. 

Η Vodafone κάτι πρέπει να βρει να κάνει στα Γιάννενα και ειδικά μέσα στη πόλη.

Αν είναι δυνατόν να κάθεσαι για καφέ στη Μαβιλη, και να έχει 1 γραμμή 5G η το πολύ 2 που να πιάνει 200 η 0.2 ανάλογα τα κέφια. Κι από δίπλα να βλέπεις Cosmote σταθερά 500+ και nova 300+

Αν είναι δυνατόν να έχει ακόμα 4G σε κεντρικότατα σημεία 

Δε λέω και οι άλλες έχουν προβλήματα, αλλά με τη Voda το κακό παράγινε 

Κι αποτυπώνεται και στην τοπική σύγκριση της Oakla. 

Καλημέρα. Τι γίνεται στα Ιωάννινα με τα δίκτυα μετά τον σεισμό;

Δημ. (edited)
1 hour ago, Gv2008 said:

Καλημέρα. Τι γίνεται στα Ιωάννινα με τα δίκτυα μετά τον σεισμό;

Καλημέρα! 
Δεν ξέρω, δε θεωρώ πως επηρεάστηκαν όμως γιατί πριν μια ώρα έγινε ο σεισμός, πρωί. 
Τις προάλλες που είχε γίνει ένας 5 ρίχτερ νωρίς το μεσημέρι σερνόντουσαν τα δεδομένα σε όλους τους παρόχους 

Τωρα αυτός 4.5 λένε ότι ήταν αλλά έγινε σχετικά έντονα αισθητός και είχε και μικρή βοή. Πρέπει να έγινε προς Πωγωνιανη πλευρά που είχε δώσει και τον μεγάλο σεισμό πριν 10 χρόνια  

Γενικα η πόλη δεν είναι έτοιμη για σεισμούς, και το βλέπω εχοντας ζήσει τόσο σεισμούς 7-8+ ρίχτερ στη Μεξικο Σιτυ όσο και της Αθήνας το 99(που δεν ήταν 5.9 κι απορώ πότε θα μάθουμε πόσο ήταν)

Edited by panos.k2
Δημ.

Καλά Νερά Πηλίου 

Εξωτερικός χώρος 

Cosmote

spacer.pngspacer.png

Vodafone

spacer.pngspacer.png

Εσωτερικός χώρος 

Cosmote 

spacer.pngspacer.png

Vodafone

spacer.pngspacer.png

Και η Nova δυστυχώς έχει τα ίδια χάλια με τη Voda. Συνεχίζεται το μονοπώλιο... 

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

Δημ.

Χριστός Ανέστη από την όμορφη και Παραδοσιακή 🇬🇷 Ύδρα! Είμαι με Nova και Cosmote. Η πρώτη πρέπει να έχει μια κεραία στο νησί τύπου micro και η Cosmote 2-3. Πάντως η συνεγκατάσταση με την κόκκινη είναι πραγματικά σωτήρια γιατί πιάνει και από σταθμούς απέναντι. 

Δημ.

Παραλιακά στα Καλά Νερά Πηλίου 

Cosmote:

Με n78 από 104135

spacer.pngspacer.png

Με n78 από Κορώπη (enb 104930) 

spacer.pngspacer.png

Στο σημείο που ήμουν έκανε εναλλαγές μεταξύ των 2 n78. 

Vodafone

spacer.pngspacer.png

Βόλος παραλιακά, ~Τσοποτού με Περραιβού

Cosmote

spacer.pngspacer.png

Vodafone

N78 από enb 4887

spacer.pngspacer.png

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student