Nikolas14 Δημ. July 24, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2022 42 minutes ago, georgeavl3 said: Νικόλα οι γραμμές χαλκού του ΟΤΕ είναι πάντως. Και έχει αποδειχθεί ουκ ολίγες φορές ότι η καλωδίωση του σπιτιού, ειδικά αν είναι παλιό, φέρει μεγάλη ευθύνη για τα προβλήματα σύνδεσης. Αυτό το "και καλά" που λες εσύ εγώ δεν το πολυπιστευω. Δε φταίνε πάντα οι πάροχοι. Ή οι γραμμές του ΟΤΕ είχαν θέμα στη περίπτωση σου ή τα καλώδια της πολυκατοικίας. Poco X3 Pro Η εγκατάσταση είναι 15-20 χρόνων το πολύ απλά είχε μεταλλικό κουτί απ έξω που το αλλάχτηκε τώρα τελευταία από τον ιδιοκτήτη. Το θέμα όμως είναι πέρα από τα καλώδια η απόσταση 2,5 χιλιόμετρα που έχω από το Α/Κ και ότι όλο το Αργοστολι έχει εναέρια καλώδια στην πλειοψηφία της περιοχής εκτός από μερικές υπογειοποιήσεις που έγιναν και είναι εκτεθειμένα στην υγρασία και την βροχή που ρίχνει όλο το χρονο. Και χωριά ότι ο χαλκός του ΟΤΕ είναι 50 χρόνων και ότι όλη η περιοχή δεν βλέπει πάνω από 8-9Mbps. Η μόνη λύση είναι το 50/5 αλλά και πάλι θα είχα πολλά σφάλματα στη γραμμή. Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. July 24, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2022 2 ώρες πριν, Nikolas14 said: Αν δεν διορθωθεί άλλαξε εταιρεία. Για εμένα αν θες σταθερή γραμμή πάνε στον ΟΤΕ,μόνο εκεί θα ησυχάσεις και ας πληρώνεις κάτι παραπάνω. 2 ώρες πριν, thanos1989 said: Μα ο φίλος από το αστικό κέντρο του ΟΤΕ θα παίρνει για να είναι τόσο μακριά και έχει όλα αυτά τα θέματα. Ότι εταιρεία και να αλλάξει πάλι χάλια θα είναι η σύνδεση. Αφού δεν υπάρχει vdsl/fiber τότε πρεπει να ψαχτει πολύ καλά μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην γραμμή που μπορεί να διορθωθεί και μετά όλα τα άλλα. Δυστυχώς έτσι είναι. Χαμηλή ταχύτητα είχα και σε ΟΤΕ οταν πρωτοέβαλα adsl. Μετά απο χρόνια που πήγα Vodafone (πριν ακόμα ο οτε γίνει cote) δεν άλλαξε κάτι. Τείνω να συμπεράνω πως σε μεγάλο βαθμό πρόκειται για βλάβη απο φθορά του χρόνου και ίσως συνδυαστικά σε κακή διαχείριση της Vodafone (στο κομμάτι που της αναλογεί βέβαια). Εαν πάω σε cote, το μονο που ίσως αλλάξει είναι η προτεραιότητα που θα δώσουν να διορθώσουν την βλαβη. Σκέφτομαι να στραφώ κι εγώ στην υλοποίηση του cptBill που εγκατέλειψε την dsl και πήγε σε LTE με mikrotik chateau (και πιάνει 70ρια) 1 Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panoszavra Δημ. July 24, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2022 On 20/7/2022 at 11:49 ΜΜ, panoszavra said: Μίλησα πριν από λίγο με το chat της Vodafone. Τους ρώτησα για την δωρεάν αναβάθμιση της ταχύτητας της σύνδεσης που έχω. Μου έκαναν προσφορά για αναβάθμιση από 50 που έχω σε 100mbps με 2 € παραπάνω από την πληρώνω τώρα. Επίσης προσπάθησε μα με πείσει να μετατρέψω το καρτοκινητό μου σε σύνδεση. Στην ερώτηση μου γιατί η αύξηση των δυο ευρώ μιας και η αναβάθμιση υποτίθεται ότι γίνεται δωρεάν, μου απάντησε πως για την δωρεάν αναβάθμιση θα χρειαστεί να περιμένω περίπου τρεις μήνες μέχρι να έρθει η σειρά μου. Οι αναβαθμίσεις γίνονται σταδιακά στους συνδρομητές. Τελικά μου έστειλαν νέα προσφορά για τον διπλασιασμό της ταχύτητας. Από 50 σε 100mbps με ίδιες τις υπόλοιπες παροχές(απεριόριστα σταθερά και 360 προς κινητά) στα 25,70€. Μείωση περίπου 1 ευρώ από όσο πλήρωνα πριν. Το δέχτηκα ελπίζοντας πως θα δουλεύει καλά η γραμμή μου δίχως διακοπές. Παράθεση Mobile:Nokia 6130 --> Nokia 6230 --> Panasonic GD90 --> HTC P3600 --> Chinese hiphone dual sim --> Samsung E2652 Champ Duos --> Sony Ericsson xperia ray --> Samsung S4 mini duos --> Huawei honor 6(H60-L02) --> Meizu m2 -->Motorola Moto X Play --> Huawei Mate 10 pro --> Oneplus 7T pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thanos1989 Δημ. July 24, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2022 4 minutes ago, panoszavra said: Τελικά μου έστειλαν νέα προσφορά για τον διπλασιασμό της ταχύτητας. Από 50 σε 100mbps με ίδιες τις υπόλοιπες παροχές(απεριόριστα σταθερά και 360 προς κινητά) στα 25,70€. Μείωση περίπου 1 ευρώ από όσο πλήρωνα πριν. Το δέχτηκα ελπίζοντας πως θα δουλεύει καλά η γραμμή μου δίχως διακοπές. Κορόιδα ψάχνουν για να δώσουν τα επιπλέον €... άμα δεν τσιμπήσεις η δωρεάν αναβαθμιση βγαίνει στο σύστημα σε λίγο καιρό. Απλά είναι θέμα χρόνου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GREGORYMO Δημ. July 24, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2022 3 minutes ago, thanos1989 said: Κορόιδα ψάχνουν για να δώσουν τα επιπλέον €... άμα δεν τσιμπήσεις η δωρεάν αναβαθμιση βγαίνει στο σύστημα σε λίγο καιρό. Απλά είναι θέμα χρόνου. Για ΜΕΙΩΣΗ, μιλάει!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thanos1989 Δημ. July 24, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2022 (edited) 1 minute ago, GREGORYMO said: Για ΜΕΙΩΣΗ, μιλάει!!! Αναφέρομαι για την πρώτη φορά που του είπαν για αύξηση και ότι έπρεπε να κάνει υπομονή 3 μήνες για να τους έρθει η δωρεάν αναβάθμιση. Edited July 24, 2022 by thanos1989 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GREGORYMO Δημ. July 24, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2022 13 minutes ago, panoszavra said: Τελικά μου έστειλαν νέα προσφορά για τον διπλασιασμό της ταχύτητας. Από 50 σε 100mbps με ίδιες τις υπόλοιπες παροχές(απεριόριστα σταθερά και 360 προς κινητά) στα 25,70€. Μείωση περίπου 1 ευρώ από όσο πλήρωνα πριν. Το δέχτηκα ελπίζοντας πως θα δουλεύει καλά η γραμμή μου δίχως διακοπές. Μήπως το 1€ είναι λόγω e-bill? 2 minutes ago, thanos1989 said: Αναφέρομαι για την πρώτη φορά που του είπαν για αύξηση και ότι έπρεπε να κάνει υπομονή 3 μήνες για να τους έρθει η δωρεάν αναβάθμιση. Η είδηση όμως είναι ότι διπλασίασε ταχύτητα και ταυτόχρονα ΜΕΙΩΣΡ τιμή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thanos1989 Δημ. July 24, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2022 4 minutes ago, GREGORYMO said: Μήπως το 1€ είναι λόγω e-bill? Η είδηση όμως είναι ότι διπλασίασε ταχύτητα και ταυτόχρονα ΜΕΙΩΣΡ τιμή. Ναι και εμένα μου μείωσαν 1€ από πριν και μου διπλάσιαν και τώρα το πληρώνω 22.72€ με το -1 του e-bill. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GREGORYMO Δημ. July 24, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2022 1 minute ago, thanos1989 said: Ναι και εμένα μου μείωσαν 1€ από πριν και μου διπλάσιαν και τώρα το πληρώνω 22.72€ με το -1 του e-bill. Δηλαδή, στο προηγούμενο συμβόλαιο ΔΕΝ είχες -1€ λόγω e-bill? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thanos1989 Δημ. July 24, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2022 1 minute ago, GREGORYMO said: Δηλαδή, στο προηγούμενο συμβόλαιο ΔΕΝ είχες -1€ λόγω e-bill? Πάντα το είχα ... πριν πλήρωνα 23.70 τώρα 22.72 (με το νέο συμβόλαιο και την 100αρα ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GREGORYMO Δημ. July 24, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2022 3 minutes ago, thanos1989 said: Πάντα το είχα ... πριν πλήρωνα 23.70 τώρα 22.72 (με το νέο συμβόλαιο και την 100αρα ) Άρα, ξεκάθαρη μείωση!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panoszavra Δημ. July 24, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2022 5 ώρες πριν, GREGORYMO said: Μήπως το 1€ είναι λόγω e-bill? Η είδηση όμως είναι ότι διπλασίασε ταχύτητα και ταυτόχρονα ΜΕΙΩΣΡ τιμή. Και πριν είχα e-bill. Ξέρω ότι υπάρχουν και καλύτερες τιμές αλλά δεν είχα τα κουράγια να ασχοληθώ παραπάνω. Παράθεση Mobile:Nokia 6130 --> Nokia 6230 --> Panasonic GD90 --> HTC P3600 --> Chinese hiphone dual sim --> Samsung E2652 Champ Duos --> Sony Ericsson xperia ray --> Samsung S4 mini duos --> Huawei honor 6(H60-L02) --> Meizu m2 -->Motorola Moto X Play --> Huawei Mate 10 pro --> Oneplus 7T pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thanos1989 Δημ. July 24, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2022 6 minutes ago, panoszavra said: Και πριν είχα e-bill. Ξέρω ότι υπάρχουν και καλύτερες τιμές αλλά δεν είχα τα κουράγια να ασχοληθώ παραπάνω. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι... το σύστημα βγάζει αυτόματα την τιμή ανάλογα το πακέτο που έχεις ήδη ... αυτή στην εξυπηρέτηση απλά σου λένε αυτό που μπορείς να δεις και μόνος σου από την καρτέλα των προσφορών όπως είπαμε και στην αρχή. Τουλάχιστον έχουμε 100αρα με τιμές από 25 και κάτω ... όχι όπως πριν που ζηταγανε 30+. Κερδισμένοι ήμαστε στη τελική. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stasis Δημ. July 25, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2022 Για την ιστορία, φίλος έχει 24αρα στα 16,80€ και το app του έβγαλε δωρεάν διπλασιασμό, 50αρα με τις λοιπές παροχές, στα 16,20€. Και οι δύο τιμές με ebill. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. July 25, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2022 Αφού διπλασίασαν και την ADSL, έπρεπε να είχα ρίξει την 30άρα VDSL από ΑΚ σε 24 και να περιμένω διπλασιασμό 😛 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panoszavra Δημ. July 25, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2022 Μόλις έγινε η μετάβαση στο 100αρι προφίλ. Μπαίνοντας στο μενού του ρούτερ (H300s) παρατηρώ το snr να είναι πολύ χαμηλό. (12.5). Όσο είχα 50αρα γραμμή ήταν πολύ καλά κοντά στο 25. Οι γνωστές τι λέτε…. θα έχω προβλήματα; Παράθεση Mobile:Nokia 6130 --> Nokia 6230 --> Panasonic GD90 --> HTC P3600 --> Chinese hiphone dual sim --> Samsung E2652 Champ Duos --> Sony Ericsson xperia ray --> Samsung S4 mini duos --> Huawei honor 6(H60-L02) --> Meizu m2 -->Motorola Moto X Play --> Huawei Mate 10 pro --> Oneplus 7T pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thanos1989 Δημ. July 25, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2022 8 minutes ago, panoszavra said: Μόλις έγινε η μετάβαση στο 100αρι προφίλ. Μπαίνοντας στο μενού του ρούτερ (H300s) παρατηρώ το snr να είναι πολύ χαμηλό. (12.5). Όσο είχα 50αρα γραμμή ήταν πολύ καλά κοντά στο 25. Οι γνωστές τι λέτε…. θα έχω προβλήματα; Κλείσε το ρούτερ και άστο για 5λεπτα σβηστό μετά ξανά δες ... περίμενε και μια δυο μέρες να στρώσει η γραμμή. Αν θα είναι σταθερή παίζει ρόλο και το router... και αυτό που έχεις είναι άστα να πάνε άμα ζοριστει Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Serafeim1981 Δημ. July 25, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2022 (edited) On 23/7/2022 at 2:52 ΠΜ, stasis said: Το συμβόλαιο έληξε τον Μάιο και για κάποιο λόγο οι λογαριαμοί Ιουνίου και Ιουλίου μου έχουν έρθει από 23,33 53,08€ ο καθένας. Ήσουν σε τιμή προσφοράς και μετά τη λήξη του συμβολαίου έχεις περάσει στην τιμή καταλόγου. Edited July 25, 2022 by seranata Παράθεση 😅 "Πλήρες έλεγχος": όταν τα τούβλα γράφουν ιστορία... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panoszavra Δημ. July 25, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2022 52 minutes ago, thanos1989 said: Κλείσε το ρούτερ και άστο για 5λεπτα σβηστό μετά ξανά δες ... περίμενε και μια δυο μέρες να στρώσει η γραμμή. Αν θα είναι σταθερή παίζει ρόλο και το router... και αυτό που έχεις είναι άστα να πάνε άμα ζοριστει Το ρούτερ ήδη το έκλεισα μια φορά. Θα το δω μετά από μερικές μέρες. Παράθεση Mobile:Nokia 6130 --> Nokia 6230 --> Panasonic GD90 --> HTC P3600 --> Chinese hiphone dual sim --> Samsung E2652 Champ Duos --> Sony Ericsson xperia ray --> Samsung S4 mini duos --> Huawei honor 6(H60-L02) --> Meizu m2 -->Motorola Moto X Play --> Huawei Mate 10 pro --> Oneplus 7T pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thanos1989 Δημ. July 25, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2022 20 minutes ago, panoszavra said: Το ρούτερ ήδη το έκλεισα μια φορά. Θα το δω μετά από μερικές μέρες. Έμενα παίζει κοντά 98down και 10.10 up... χωρίς σκαμπανεβάσματα σε speed test. Άμα είσαι κοντά εκεί είσαι καλά ... βάλε ένα torrent να δεις το max της γραμμής και ποσο ανεβοκατεβαίνει. Στην περίπτωση που έχεις μεγάλες διακυμάνσεις πρόσεχε μην έχεις θέμα με την συνδεσμολογία με το σταθερό του σπιτιού δλδ άμα έχει βάλει κατευθείαν το σταθερό πάνω στο ρούτερ ή άμα έχεις κάνει την άλλη σύνδεση που πετάς την έξοδο του τηλ από το ρούτερ πάλι μέσα στις πρίζες του τηλ για να βάλεις το σταθερό σε κάποιο άλλο σημείο. 35 minutes ago, seranata said: Ήσουν σε τιμή προσφοράς και μετά τη λήξη του συμβολαίου έχεις περάσει στην τιμή καταλόγου. Άκουσες κάποιον εδώ μέσα που λέει ότι είναι 2χρονια με ληγμένο συμβόλαιο και έχει κρατήσει την τιμή που είχε;... ε αυτός είναι η εξαίρεση του κανόνα και εσύ θα πληρώσεις το ραβασάκι της full τιμής αφού δεν ανανέωσες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
waeo Δημ. July 25, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2022 4 ώρες πριν, panoszavra said: Μόλις έγινε η μετάβαση στο 100αρι προφίλ. Μπαίνοντας στο μενού του ρούτερ (H300s) παρατηρώ το snr να είναι πολύ χαμηλό. (12.5). Όσο είχα 50αρα γραμμή ήταν πολύ καλά κοντά στο 25. Οι γνωστές τι λέτε…. θα έχω προβλήματα; Παίζω με 8,8-10 δεν έχω θέματα με fps games όποτε θα είσαι εντάξει. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgeavl3 Δημ. July 25, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2022 Μόλις έγινε η μετάβαση στο 100αρι προφίλ. Μπαίνοντας στο μενού του ρούτερ (H300s) παρατηρώ το snr να είναι πολύ χαμηλό. (12.5). Όσο είχα 50αρα γραμμή ήταν πολύ καλά κοντά στο 25. Οι γνωστές τι λέτε…. θα έχω προβλήματα;Πολύ καλό για 100αρα να μη σε αγχωνει καθόλου.Poco X3 Pro 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stasis Δημ. July 25, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2022 (edited) 5 ώρες πριν, thanos1989 said: Άκουσες κάποιον εδώ μέσα που λέει ότι είναι 2χρονια με ληγμένο συμβόλαιο και έχει κρατήσει την τιμή που είχε;... ε αυτός είναι η εξαίρεση του κανόνα και εσύ θα πληρώσεις το ραβασάκι της full τιμής αφού δεν ανανέωσες. Το ραβασάκι δε θα το πληρώσω. Ανανέωσα στα ίδια, και θα μου περάσουν αναδρομικά την ίδια τιμή. Απλά δεν μπόρεσα να διεκδικήσω κάτι παραπάνω καθως με είχαν στο χέρι με τα χρωστούμενα ληγμένα. Ούτε από το chat, ούτε από το τηλέφωνο διακοπής συμβολαίών κατάφερα κάτι. Ας μην κοιμόνουν όρθιος όταν έληγε το συμβόλαιο. Πάμε τώρα και βλέπουμε... Edited July 25, 2022 by stasis Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. July 26, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2022 On 25/7/2022 at 2:08 ΜΜ, panoszavra said: Μόλις έγινε η μετάβαση στο 100αρι προφίλ. Μπαίνοντας στο μενού του ρούτερ (H300s) παρατηρώ το snr να είναι πολύ χαμηλό. (12.5). Όσο είχα 50αρα γραμμή ήταν πολύ καλά κοντά στο 25. Οι γνωστές τι λέτε…. θα έχω προβλήματα; Το 12.5 σημαίνει ότι έχεις κι άλλο περιθώριο, απλά μικρότερο. Είναι αναμενόμενο να πέφτει η τιμή όσο κλειδώνεις σε μεγαλύτερες ταχύτητες, όσο είναι διψήφιο μην ανησυχείς 🙂. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. July 27, 2022 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2022 Τελικά ήρθε ο τεχνικός στο σπίτι κ το modem ZTE της Vodafone συγχρόνιζε στα 4Mbps ενώ το δικό του (στην ίδια γραμμή που συνδεόταν το modem) στα 6Mbps, αφού αλλαξε προφίλ σε adsl2plus γιατί ο προηγούμενος το είχε ρυθμίσει σε υποδεέστερο. Απ ότι κατάλαβα τα modem της Vf είναι μάπα. Με τι άλλο αξιόπιστο μπορώ να το αντικαταστήσω ώστε να μην έχω αλλά προβλήματα; θυμαμαι πολύ παλια που είχα ένα linksys και δεν συνεργαζόταν καλά με τα dslam (σε εποχές που η adsl 24ρα ήταν ότι είναι σήμερα η 50ρα vdsl) Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts