Jump to content

Τα πάντα για τα καρτοκινητά της Cosmote

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είμαι οπαδός του ίντερνετ και των δεδομένων γενικότερα αρκεί να σας πω ότι μέσω του κινητού μου πραγματοποιώ κάθε μήνα περίπου 60gb. Βέβαια τα 59,8 GB είναι μέσω wifi γιατί κακά τα ψέμματα στις μέρες μας όπου και να σταθείς και να βρεθείς όλο και κάποιο wifi θα βρεις για να συνδεθείς. Να μην τα πολυλογώ επι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σχεδόν 2,5 χρόνων είχα μια κάρτα της Q και απολάμβανα, μέσα σε εισαγωγικά, τις φθηνές της χρεώσεις στα επίπεδα του ιντερνετ μέχρι που ανακάλυψα λίγο καθυστερημένα αυτό που η cosmote όπως και η vodafone, τουλάχιστον η τελευταία στα φοιτητικά της προγράμματα, έχουν με την δυνατότητα να μεταφέρεις τα MB στον επόμενο μήνα αν δεν τα έχεις καταναλώσει.

Στις 11/05 λοιπόν έβαλα 500 mb με 5 ευρώ, στις 11/06 έβαλα μια κάρτα 10 ευρώ μέσω paypal και πήρα δώρο 1,5 GB και στις 11/07 έβαλα 120 MB με 3,02 ευρώ. Σύνολο MB: 2120 ενώ μου απομένουν μέχρι τις 12/08 1.738MB. Έχω καταναλώσει λοιπόν από τις 11/05 μέχρι και σήμερα 382MB.

Να σημείωσω δε ότι κατά γενική ομολογία το ίντερνετ της κοσμοτε είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με αυτό της wind, και τουλάχιστον στα μέρη που συνηθίζω εγω να συχνάζω έχει 4G ενώ η Wind δεν έχει ούτε καν 2G.

Στην Q θα έδινα 3 ευρώ/μήνα για να έχω 600MB τα οποία δεν μεταφέρονται τον επόμενο μήνα συν το γεγονός ότι εκεί που πραγματικά χρειαζόμουν τα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας δεν τα είχα πότε. Βλ. σε κλειστούς χώρους, μαγαζιά, υπόγεια, ασανσερ, δρόμους εκτος πόλεως, κτλ !!!

Με την cosmote ακόμα και αν αγοράσω το πακέτο των 3 ευρώ με τα 120 mb το μήνα, εμένα προσωπικά με συμφέρει πολύ περισσότερο από το να αγόραζα τα 600 mb της Q, όπως έκανα τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Τι θα έδινα στην Q για αυτούς τους 3 μήνες ; 9 ευρώ. Τι έδωσα στην cosmote ; 8 ευρώ. Πόσα MB θα είχα σήμερα στην Q; Κάπου στα 550 MB...πόσα έχω σήμερα στην cosmote ; 1738 MB !!!

Θεωρώ επίσης και επειδή δεν γνωρίζουμε μέχρι πότε η Cosmote θα εφαρμόζει το σύστημα αυτό της μεταφοράς των MB από μήνα σε μήνα, καλό θα ήταν να μην ξεφεύγουμε αγοράζοντας κάθε μήνα τα 5ευρα και τα 500mb αλλά να κοιτάξουμε και για δικό μας οικονομικό συμφέρον τα 3 ευρώ με τα 120mb. Δηλαδή για μένα που έχω ακόμα 1738 MB δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσω το πακέτο των 5 ευρώ εκτός και αν θα ήθελα να επωφεληθώ της προσφοράς που τρέχει τώρα για το καλοκαίρι. Για κάποιον βέβαια που καταναλώνει άνετα τα 500mb τον μήνα δεν το συζητώ καν για το τι πακέτα θα πρέπει να διαλέγει.

Τα έγραψα όλα αυτά γιατί αν και φαίνεται πιο ακριβή η cosmote στα πακέτα ίντερνετ...στην πραγματικότητα δεν είναι !!! Τουλάχιστον όχι για τα δικά μου δεδομένα...

Τώρα για καλοκαίρι δίνει 1GB αντί για 500ΜΒ με 5 ευρ.ω

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

• Απαντήσεις 44χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Τον ίδιο διπλασιασμό (μα ακριβώς) έκανε και πέρσι στο IOG με κάρτα.

Καμιά πρωτοτυπία σε σχέση με τις άλλες 2.

http://i63.tinypic.com/2gtdnol.jpg

Δεν καταλαβαίνω: Τί εννοεί με το 5 GB + 5 GB Δώρο/μήνα για 3μήνες

Δε νομίζω να ενεργοποιείς πάσο 30€ και να σου δίνει τα 5GB extra πέρα από το μήνα από τη στιγμή της ενεργοποίησης, έτσι;

Το ίδιο "καλοκαιρινό δώρο" βλέπω να δίνει η C-Ote και το 2017 και το 2018 κλπ....:p

Τον ίδιο διπλασιασμό (μα ακριβώς) έκανε και πέρσι στο IOG με κάρτα.

Καμιά πρωτοτυπία σε σχέση με τις άλλες 2.

http://i63.tinypic.com/2gtdnol.jpg

Δεν καταλαβαίνω: Τί εννοεί με το 5 GB + 5 GB Δώρο/μήνα για 3μήνες

Δε νομίζω να ενεργοποιείς πάσο 30€ και να σου δίνει τα 5GB extra πέρα από το μήνα από τη στιγμή της ενεργοποίησης, έτσι;

Το ίδιο "καλοκαιρινό δώρο" βλέπω να δίνει η C-Ote και το 2017 και το 2018 κλπ....:p

Ετσι το καυαλαβαινω εγω.Παντως νομθζω ειναι το συμφερον τωρα!

Edited by Mark_K
αφαίρεση off topic

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Έχω Cosmote What's Up. Όταν έχω κλειστό το κινητό ή είμαι εκτός δικτύου και με καλέσει κάποιος, όταν το ανοίξω μου έρχεται ένα sms με τις κλήσεις που δέκτηκα. Όλα καλά ως εδώ, πολύ χρήσιμη αυτή η υπηρεσία. Αλλά είναι ενεργοποιημένος και ο προσωπικός τηλεφωνητής, το ανακάλυψα εντελώς τυχαία και μάλιστα διαπίστωσα ότι μου είχαν αφήσει φωνητικά μηνύματα καιρό πριν και μου έλεγαν να τους καλέσω, και φυσικά εγώ δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα. Πως γίνεται να απενεργοποιήσω εντελώς τον τηλεφωνητή αλλά να κρατήσω τα ενημερωτικά sms;
i8vv46-6.png

Έχω Cosmote What's Up. Όταν έχω κλειστό το κινητό ή είμαι εκτός δικτύου και με καλέσει κάποιος, όταν το ανοίξω μου έρχεται ένα sms με τις κλήσεις που δέκτηκα. Όλα καλά ως εδώ, πολύ χρήσιμη αυτή η υπηρεσία. Αλλά είναι ενεργοποιημένος και ο προσωπικός τηλεφωνητής, το ανακάλυψα εντελώς τυχαία και μάλιστα διαπίστωσα ότι μου είχαν αφήσει φωνητικά μηνύματα καιρό πριν και μου έλεγαν να τους καλέσω, και φυσικά εγώ δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα. Πως γίνεται να απενεργοποιήσω εντελώς τον τηλεφωνητή αλλά να κρατήσω τα ενημερωτικά sms;

Είμαι με συμβόλαιο και είχα το ίδιο πρόβλημα με εσένα. Πήρα τηλέφωνο στο 13888 και τους ζήτησα να μου απενεργοποιήσουν τον τηλεφωνητή, αλλά να παραμείνει η ειδοποίηση για τις χαμένες κλήσεις.

Πειτε μου κατι.

Η μονη υπηρεσια internet που εχω με cosmote, ειναι το daily pass, οταν το χρειαζομαι.

Βαζοντας 10αρα καρτα στον Γερμανο, που δινει mb δωρο οπως λετε (500mb?),

τι πρεπει να κανω για να εχω internet, διχως να μπει στο mode του daily pass?

Και που πρεπει να στειλω sms, για να δω το υπολοιπο των mb και ποτε αυτα ληγουν;

Από τη στιγμή που θα βάλεις 10€ κάρτα και θα πάρεις 500MB, για 15 ημέρες αν δεν καταναλώσεις τίποτα ή ελάχιστα, δεν θα μπεις στο daily pass. Αυτό που συμφέρει περισσότερο είναι την 14η μέρα να πάρεις ένα πακέτο(των 5,04€) με που θα σου δώσει άλλο 1gb για ένα μήνα. Συνολικά θα έχεις 1,5gb για 44 ημέρες περίπου, και θα έχεις ξοδέψει 5,04€ από το υπόλοιπό σου, και για αυτό το διάστημα δεν πρόκειται να σε χρεώσει για daily pass.

Από τη στιγμή που θα βάλεις 10€ κάρτα και θα πάρεις 500MB, για 15 ημέρες αν δεν καταναλώσεις τίποτα ή ελάχιστα, δεν θα μπεις στο daily pass. Αυτό που συμφέρει περισσότερο είναι την 14η μέρα να πάρεις ένα πακέτο(των 5,04€) με που θα σου δώσει άλλο 1gb για ένα μήνα. Συνολικά θα έχεις 1,5gb για 44 ημέρες περίπου, και θα έχεις ξοδέψει 5,04€ από το υπόλοιπό σου, και για αυτό το διάστημα δεν πρόκειται να σε χρεώσει για daily pass.

Ευχαριστω, πολυ ωραια τα ανελυσες.

Μου εξηγεις αν βαλω την 10αρα, πως θα με 'ριχνει' να τρωω data απο τα 500mb, αντι για το daily pass?

(μηπως θελει αλλο apn?)

Πως δεν θα γινει μπερδεμα δηλαδη.

Είναι απλό. Το daily pass ενεργοποιείται μόνο όταν δεν έχεις άλλο ενεργό πακέτο δεδομένων(είτε πληρωμένο είτε bonus).

Από εκεί και πέρα θέλει πολλή προσοχή αν κοντεύεις να φας τα δεδομένα του πακέτου/bonus. Αν "σωθούν" ενώ δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης του πακέτου, δεν ενεργοποιείται daily pass αλλά τρώει από το υπόλοιπο με πολύ μεγάλη χρέωση.

Για να μην έχεις πρόβλημα με υψηλές χρεώσεις ενεργοποιείς το Cosmote My internet και έχεις το έλεγχο από το myinternet.cosmote.gr

Για να μην έχεις πρόβλημα με υψηλές χρεώσεις ενεργοποιείς το Cosmote My internet και έχεις το έλεγχο από το myinternet.cosmote.gr

Έτσι, όμως:

Ενεργοποιώντας τη νέα υπηρεσία My Internet στέλνοντας δωρεάν SMS τη λέξη MI στο 1333, απενεργοποιείς την υπηρεσία Mobile Internet Day Pass και σερφάρεις μόνο με την αγορά πακέτου Internet .

Με ενα κλικ όμως απενεργοποιείται η υπηρεσία και ξανά συνεχίζει το day pass. Προσωπικά τη θεωρώ εξαιρετική λύση, γιατί να μου φάει το ευρώ σε περίπτωση που ξεχαστώ να ανανεώσω mb;

Sent from my iPad using Tapatalk

Trust no one!

Με ενα κλικ όμως απενεργοποιείται η υπηρεσία και ξανά συνεχίζει το day pass. Προσωπικά τη θεωρώ εξαιρετική λύση, γιατί να μου φάει το ευρώ σε περίπτωση που ξεχαστώ να ανανεώσω mb;

Sent from my iPad using Tapatalk

Πράγματι:

Η C-Ote έκανε ό,τι καλύτερο σε σχέση με τις άλλες 2. Μη μιλήσω για τη μπλε!!! :lol:

Χρεώσεις

· Η πρώτη χρήση της υπηρεσίας Mobile Internet Day Pass παρέχεται δωρεάν και στη συνέχεια κάθε νέα είσοδος για πλοήγηση στο Internet χρεώνεται με 1,01€/ημερα

· Η χρέωση του 1,01€/ημέρα γίνεται κατά τη πρόσβαση στο Internet ή στο μενού υπηρεσιών COSMOTE my view και προσφέρει απεριόριστη πλοήγηση στο Internet και στο μενού υπηρεσιών COSMOTE my view για 24 ώρες από τη στιγμή που ξεκίνησε η πρόσβαση στο Internet

· Η υπηρεσία Mobile Internet Day Pass έχει πολιτική ορθής χρήσης 20ΜΒ την ημέρα. Αν ξεπεράσεις τα 20ΜΒ μπορείς να συνεχίσεις την πλοήγηση χωρίς καμία εξτρά χρέωση αλλά η COSMOTE μπορεί να μειώσει τη ταχύτητα πλοήγησης σου για την υπόλοιπη διάρκεια ισχύος του συγκεκριμένου ημερήσιου πάσου

· Κατά την περιαγωγή δεν ισχύει η υπηρεσία Mobile Internet Day Pass.

Το θέμα είναι όπως είπε και ο φίλος Άγγελος πιο πίσω,ποτε δεν ξέρεις ποσο θα υπάρχει αυτο που μεταφέρονται τα MB.Και γω με την φοιτητική προσφορά και τα MB εχω φτάσει να εχω 21GB και να ανεβαίνουν συνεχώς...το θέμα είναι ότι έχω WIFI και δεν ξέρω τι να τα κάνω όλα αυτά.Θα μου πείτε αν κάνω κοινή χρήση με το λαπτοπ,έφυγαν αέρα τα MB.Αλλά στο κινητό δεν υπάρχει περίπτωση να τα τελειώσω αφου δεν τα χρησιμοποιώ

Εγω απο ανανεωση 10 ευρω online στην κοσμοκαρτα πηρα δωρο 1GB για 15μερες.

Τωρα, αν ανανεωσω τον χρονο ομιλιας με 200 προς ολους με 5 ευρω, μου ερχεται καθε φορα ενα sms που λεει οτι μπορω να αγορασω 250mb με 2 ευρω με ισχυ 1 μηνα.

Σκεφτομουν να αγορασω πακετο ομιλιας την προτελευταια μερα που ληγει το 1gb (στις 15 μερες) και στο καπακι με 2 ευρω να παρω τα 250mb.

Μονο και μονο για να επεκτεινω το 1gb για ακομη 30 μερες. (ή ακομα για 15 δεν με πειραζει)

Συμφωνα με τα οσα λετε παραπανω θα πιασει. ?

Θα πιάσει. Ακόμη και αν δεν σου έρθει το μήνυμα για τα 250mb με 2€, μπορείς να πάρεις αυτό των 120MB με 3€ που υπάρχει έτσι κι αλλιώς για να παρατείνεις τη λήξη τους κατά 1 μήνα.

Ευχαριστω Mark.

Μηνυμα για 250mb με 2 ευρω μου ερχεται παντα. (Καθε φορα που αγοραζω πακετο χρονου ομιλιας).

Για τα 120 mb με 3 ευρω δεν το θυμομουν οτι υπαρχει και αυτο. Αφου τα παραπανω καταφερνουν και επεκτεινουν τον χρονο του 1gb ολα καλα.

Μετά που έστειλα μήνυμα endday στο 1333 παρόλο που έχω MB (έστειλαν με το πάρε μοίρασε) δεν μπορώ να συνδεθώ στο ίντερνετ. Στέλνω Internet στο 1333 και μου λέει να καλέσω στο 13838. Μόνο αυτή η λύση υπάρχει. Αν ενεργοποιησω κάποιο πακέτο θα μου ανοίξει το ίντερνετ και θα μου στείλουν ρυθμίσεις?

Εγώ σε έναν φίλο μου που είχε αντίστοιχο πρόβλημα, του είπα να προσπαθείσει στέλνοντας START DAY στο 1333 και έπιασε. Για δοκίμασέ το, δεν χάνεις τίποτα.

Ενταξει...με τοσο μπερδεμα με τα ιντερνετικα πακετα, ....αποφασισα προς ωρας να μεινω με το daily pass...

Εδω μιλαμε για 'γριφους' οριων, ημερων, 'παρακολουθησης' της κινησης ως χρηστης, κλπ, και αμα λιγο ξεφυγεις...την εκατσες.

Μου θυμιζει την πολυνομια στην Ελλαδα...χιλια παραθυρακια για να κανουν τις δουλειες τους οι επιτηδειοι...

Ετσι κι εδω, κι ετσι κι αλλιως κι αλλιωτικα και πασαλιμανιωτικα...

Δεν θελουν να δωσουν τίμια πακετα στον κόσμο...σε περιμενουν στη γωνια να κανεις το στραβοπατημα....

Ασχετο και σχετικο...

Φιλος με στικακι-νετ απο cote, εκανε το λαθος(η γυναικα του μαλλον) να βλεπει βιντεο ζαχαροπλαστικης σε full hd...

Εφαγε σε dt ολο τον ογκο που ειχε το πακετο(με συμβολαιο), και του ηρθε καμπανια μια 200€!!!

Ναι ξερω...δεν φταιει η cosmote, φταιει ο χρηστης, που δεν προσεξε, που δεν εβαλε μετρητη, που δεν προσεχε τη γυναικα του, που δεν κοιταζε να ενημερωθει για το υπολοιπο των mb κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ.....

Επιπλεον, κερασακι στην τουρτα (ΕΕΕΤ ξεφτιλικια....), οταν αποφασισε να διακοψει το συμβολαιο να παει να βαλει μια dsl να τελειωνει (για το mobile net το πληρωσε χρυσαφι),

του ζητησαν 100€ ποινη!!!!!

Και οταν ρωτησε 'αυτο δεν μου το ειχατε πει οταν εκανα συμβολαιο για το πακετο', η απαντηση ηταν 'ε μα αυτα δεν τα λεμε'!!!!

Αυτα συμφορουμιτες...γιατι οι νομιμοι μαυραγοριτες και οι νομιμοι τοκογλυφοι στην Ελλαδα, ποτε δεν πεθαινουν....

daily pass λοιπον, και οσο και αμα αντεξουμε με τις σαλιγκαροταχυτητες του κοφτη...

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο σου φαίνεται. Παρόλα αυτά, αν δεν θέλεις να ασχοληθείς ενεργοποίησε την υπηρεσία My internet που έχει παραθέσει φίλος 10 μηνύματα πιο πάνω από το δικό σου, και μπορείς να αποφύγεις το daily pass χωρίς να το χρειάζεσαι.

Καλησπέρα στην παρέα, θα χρειαστώ καρτοκινητό Κοσμοτέ για λίγο καιρό και θα εκτιμούσα εαν με κατατοπίζατε σε ποιό από τα 2 να διαλέξω, Κοσμοκαρτα η Whats up. Θέλω αυτό που θα έχει τα περισσότερα λεπτά προς όλους, με τα λιγότερα χρήματα. Έχω ακούσει ότι μολις βάζεις λεφτά σου τρώει αυτόματα και σου δίνει λεπτά προς όλους, αλλά δε θυμάμαι ποιο είναι. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις προκαταβολικά!

Καλησπέρα στην παρέα, θα χρειαστώ καρτοκινητό Κοσμοτέ για λίγο καιρό και θα εκτιμούσα εαν με κατατοπίζατε σε ποιό από τα 2 να διαλέξω, Κοσμοκαρτα η Whats up. Θέλω αυτό που θα έχει τα περισσότερα λεπτά προς όλους, με τα λιγότερα χρήματα. Έχω ακούσει ότι μολις βάζεις λεφτά σου τρώει αυτόματα και σου δίνει λεπτά προς όλους, αλλά δε θυμάμαι ποιο είναι. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις προκαταβολικά!

Καλησπέρα. Νομίζω οτι προς όλους και το what's up και η cosmokarta δινουν τα 200 λεπτά προς όλους με 5 ευρώ και 3 λεπτες κλήσεις.

Edited by johnnyb88

Ευχαριστώ για την απάντηση. Σε μαγαζί Γερμανός ρώτησα το απόγευμα πόσο κοστίζει ένα νούμερο καρτοκινητής και μου είπε η κοπέλα 5 ευρώ είναι το κόστος, χωρίς να τα παίρνω σε χρόνο ομιλίας, ξέρει κάποιος εάν ισχύει αυτό; Δεν πήρα γιατι μου ειπαν οτι τελειωσαν ολες

Ευχαριστώ για την απάντηση. Σε μαγαζί Γερμανός ρώτησα το απόγευμα πόσο κοστίζει ένα νούμερο καρτοκινητής και μου είπε η κοπέλα 5 ευρώ είναι το κόστος, χωρίς να τα παίρνω σε χρόνο ομιλίας, ξέρει κάποιος εάν ισχύει αυτό; Δεν πήρα γιατι μου ειπαν οτι τελειωσαν ολες

Ισχύει. Κάνει 5€ η σιμ/αριθμος.

Και μετά βάζεις όσα € θες κάρτα.

Κ εγώ όταν πήγα σε Γερμανό να πάω καινούριο νούμερο δεν είχαν και πήγα και πήρα από κοσμοτε γιατί το ήθελα άμεσα και δεν μπορούσα να περιμένω δύο μέρες να φέρει ο Γερμανός.

(Στάλθηκε απο lg g4. Lollipop 5.1)

Edited by lek88