Jump to content

nemaki

Members
 • Δημοσιεύσεις

  552
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  0%

Everything posted by nemaki

 1. Αυτό που κάποτε κάποιες ομάδες έβγαζαν νέες rom στα oneplus και μπορούσες να βάλεις διαφορετική ή και νεότερη έκδοση android έχει σταματήσει πλέον. ?
 2. nemaki

  Nova eSIM

  Σε samsung galaxy watch 5 pro LTE παίζει η esim της NOVA. ? Γιατί στην λίστα των συμβατών συσκευών, αναφέρει πως υποστηρίζει τα νεότερα galaxy watch 6 lte, δεν αναφέρει όμως τα galaxy watch 5.
 3. Δεν ξέρω αν βρίσκομαι στο σωστό νήμα για να ρωτήσω. Θέλει ο αδελφός μου να αγοράσει το watch 5 pro LTE, ώστε να του βάλει μια esim και να πραγματοποιεί/δέχεται κλήσεις από το ρολόι. (χωρίς να χρειάζεται και το smartphone μαζί) Έχει 2 απορίες κι όπου κι αν ρώτησε δεν γνώριζαν να του απαντήσουν. 1. Πέραν της cosmote esim όπου λειτουργεί σίγουρα, γνωρίζει κάποιος αν υποστηρίζει και esim από τη NOVA. ? Η NOVA στο site της στη λίστα με τις συμβατές συσκευές, αναφέρει τα galaxy 6 lte, όχι όμως τα προηγούμενα galaxy 5 lte. 2. Γενικότερα μιλώντας για τις esim, γνωρίζει κάποιος πόση ώρα ομιλίας θα έχει περίπου αν έχει συνδεμένα και ασύρματα ΒΤ ακουστικά πάνω στο ρολόι, για να ακούει/μιλάει στις κλήσεις. ? Θα βγάζουν 1-1,5 ώρες, αν απενεργοποιήσει όλους τους υπόλοιπους αισθητήρες και τα πάντα όλα όπου μπορεί για εξοικονόμηση ενέργειας. ? Θέλει να του κάνει χρήση ΜΟΝΟ ως υποκατάστατο κινητού τηλεφώνου για τις κλήσεις, (για κάποιες ώρες της ημέρας) πράγμα πολύ δύσκολο, αν αναλογιστούμε τις αυτονομίες των ρολογιών. (απορώ κι όλας με ποιο σκεπτικό η samsung, στη σειρά 6 αντί να ανεβάζει, κατέβασε τη χωρητικότητα της μπαταρίας, πράγμα εντελώς απαράδεκτο)
 4. Αυτό είναι αποτέλεσμα post prossesing, αντίστοιχη επεξεργασία (ακόμα και σε περιπτώσεις φωτογραφιών χωρίς ζουμ) κάνει σε όλες τις λήψεις και μάλιστα πολύ πετυχημένες. (Η A.I βοηθάει αρκετά τελικά) Επίσης η vivo έχει πολλά έτοιμα presets φίλτρων για λήψη φωτογραφιών και δεν ξέρω το κατά πόσο κατά τη λήψη αυτών, ο χειριστής επέλεγε κάποιο φίλτρο που έδινε πιο φωτεινά ή κορεσμένα χρώματα. Αυτό όμως είναι software και με τις αναβαθμίσεις διορθώνεται εν καιρώ, όπως συνήθως γίνεται στα περισσότερα κινητά. Όμως από άποψη hardware, δηλαδή όσον αφορά και το μέγεθος του αισθητήρα, διπλής στοίβας 0.98" αισθητήρας, θεωρητικά θα μαζεύει παραπάνω φως συγκριτικά και από IMX της 1" ίντσας. Αυτό θα προσδώσει καλύτερες λήψεις σε χαμηλό φωτισμό, καλύτερο δυναμικό εύρος, κάνοντας τις λήψεις ακόμη καλύτερες. Η sony θα αντικαταστήσει ολόκληρη τη σειρά IMX με τους διπλής στοίβας LYTIA. Ακόμη και στις χαμηλές σειρές των μικρότερων αισθητήρων (LYT700-LYT600-LYT500) θα υπάρξουν οφέλη σε σχέση με τους σημερινούς IMX. Προσωπικά αν ετοιμαζόμουν να αντικαταστήσω τώρα το κινητό μου και ήθελα να πάω στο vivo, θα περίμενα για το μοντέλο με τους LYTIA αισθητήρες. Αν μη τι άλλο, διαπιστώνεται πως συνολικά, πως η vivo πέτυχε καλή επεξεργασία στις φωτός της. Η καθαρότητα των φωτογραφιών του vivo δεν οφείλονται μόνο στα οπτικά (π.χ. στον tele φακό των 4,3Χ που βγάζει πιο καθαρές λήψεις από τον ανταγωνισμό) ούτε μόνο στους φακούς και τις επιστρώσεις της ZEIS. Είναι αποτέλεσμα και της επεξεργασίας εικόνας και αποδεικνύεται πως έκανε πολύ καλή δουλειά στο σύνολο. Σίγουρα θα ήθελα να δω εντυπώσεις από αυτό το κινητό με αντίστοιχα καλή επεξεργασία εικόνας και οπτικά, σε συνδυασμό με τον νέο αισθητήρα LYT900 (που φοράει ήδη π.χ. το oppo find X7 pro) Όπως και να το κάνουμε βέβαια, αν και μάρκα....VIVO, έχει ψηλά τον πήχη γενικά ως κινητό, αλλά αυτό δυστυχώς φαίνεται και από την τιμή διάθεσης, όπου ανήκει στα κινητά του χιλιάρικου.
 5. Το vivo X10 pro PLUS, θα φοράει τον νέο αισθητήρα της sony, LYT900 0.98". Θεωρητικά ανώτερος από τον IMX 989 της 1" ίντσας.
 6. Εμένα μου έχει έρθει κανονικά μέσα στο oxygenOS, το oxygen updater σταμάτησα να το χρησιμοποιώ.
 7. Έχει έρθει εδώ και μέρες. για ξανά κάνε έλεγχο.
 8. Τα κινητά με oled οθόνη, αντιμετωπίζουν το θέμα των στατικών αποτυπωμάτων, με το να αντισταθμίζουν την τάση της οθόνης ώστε το προσωρινό αποτύπωμα (image retention) να μην μετατραπεί σε μόνιμο αποτύπωμα. (burn in) Αυτό το κάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα όταν η οθόνη είναι κλειστή. Αποτυγχάνουν να αντισταθμίσουν, αν η οθόνη είναι μόνιμα σε πολύ υψηλή φωτεινότητα και συνήθως παίζει πολλές ώρες σερί, χωρίς να την κλείνεις για μερικά λεπτά ώστε να διορθώσει την εικόνα. Δοκίμασε να την αφήσεις απλώς κλειστή για 10 λεπτά (χωρίς να απενεργοποιήσεις το κινητό) και όταν την ξανά ανοίξεις δες αν έφυγαν. Αν είναι ακόμα ορατά, τότε δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Μελλοντικά όσον αφορά και πάλι οθόνη oled, είτε την αλλάξεις , είτε αγοράσεις νέο κινητό, να μην έχεις σερί για αρκετές ώρες την οθόνη ανοιχτή. Να την κλείνεις για λίγα λεπτά κάθε 2-3 ώρες ώστε να προλαβαίνει να διορθώνει τα αποτυπώματα που προκαλούνται από στατικά αντικείμενα στην οθόνη.
 9. αν είναι τα στατικά εικονίδια του κινητού (σήμα, μπαταρία, κουμπιά πλοήγησης κλπ) τότε ειναι burn in, Δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε screenshot, αλλά αν το βλέπεις στην οθόνη σου μόνιμα, τότε είναι μη αναστρέψιμο. Προκλήθηκε από την σερί πολύωρη λειτουργία της oled οθόνης σε υψηλή φωτεινότητα.
 10. Ξεχασμένοι από θεούς και δαίμονες.
 11. nemaki

  OnePlus 11

  Η εφαρμογή google lens, όχι δεν ανοίγει, ζητάει πρώτα να ενεργοποιήσω το google. Όμως το κουμπί google lens που βρίσκεται επάνω στη μπάρα αναζήτησης του google go λειτουργεί. (το κουμπί που βρίσκεται ακριβώς δεξιά από το μικρόφωνο της μπάρας αναζήτησης) Δυστυχώς η search bar δεν υποστηρίζει dark mode. Μεγάλο φάουλ.
 12. nemaki

  OnePlus 11

  Να συμπληρώσω μια εναλλακτική μιας και το δοκίμασα. Κάνουμε απενεργοποίηση την εφαρμογή google και το discover θα εξαφανιστεί. Για να μην χάσουμε όμως την μπάρα αναζήτησης google (αφού την απενεργοποιήσαμε), πάμε και κατεβάζουμε την αντίστοιχη εφαρμογή google go. Είναι η ελαφριά έκδοση της μπάρας αναζήτησης google. Όταν εγκατασταθεί, μπορείς από τα γραφικά στοιχεία, να βγάλεις την μπάρα αναζήτησης google go στην επιφάνεια εργασίας. Επίσης, η μπάρα google go έχει πάνω της κουμπί που αν το πατήσεις, εμφανίζονται οι ειδήσεις του discover. Άρα αν κάποιος θέλει να τις διαβάζει, αλλά να μην τις έχει ως καρτέλα στα αριστερά της home screen, μπορεί να το κάνει.
 13. Μιας και το εψαξα...αυτο που θες να σουταρεις (google discover) ειναι βασικο κομματι της εφαρμογης google (που περιεχει και την μπαρα αναζητησης) Μια λυση λοιπον ειναι να απενεργοποιησεις την εφσρμογη google μιας και δεν δυναται να απεγκατασταθει. Ετσι θα εξαφανιστει και το discover. Για να μην χασεις ομως την μπαρα αναζητησης google, μπορεις να κατεβασεις την εφαρμογη google go, που ειναι μια lite εκδοση της εφαρμογης google. Αφου εγκαταστησεις την google go, πηγαινεις στα γραφικα στοιχεια της συσκευης και αν σκρολαρεις, θα δεις πως υπαρχει πλεον μπαρα αναζητησης google go να την βγαλεις στην επιφανεια εργασιας στην θεση της κανονικης google που θα εξαφανισεις (μαζι με το discovery)
 14. Μπορεί να οφείλεται σε LED φωτισμό, μιας και κάποιοι drivers φθηνών led λαμπών, παράγουν flickering. Δοκίμασε χωρίς τεχνητό φωτισμό για να βεβαιωθείς πως δεν φταίει αυτό.
 15. Το έφτιαξαν, οι οδηγίες πλοήγησης, στέλνονται κανονικά στο κινητό από το pc.
 16. πάλι καλά, γλύτωσα το reset. Ευχαριστώ !
 17. καινούργια παλαβομάρα. Ανοίγω google maps στο pc, δημιουργώ μια διαδρομή πλοήγησης και ύστερα τη στέλνω στο κινητό για να την εκτελέσω εκεί. Έρχεται η ειδοποίηση στο κινητό, την πατάω και ανοίγουν οι χάρτες. Όμως καμία προσχεδιασμένη διαδρομή δεν υπάρχει για να κάνω έναρξη πλοήγησης. Διέγραψα τη μνήμη στους χάρτες του κινητού, δοκίμασα επαναφορά google maps σε προηγούμενη έκδοση, ξανά update στην τελευταία έκδοση, όμως τίποτα. Αν θέλει ας δοκιμάσει κάποιος για να διαπιστωθεί πως μόνο εγώ έχω θέμα ή είναι γενικευμένο.
 18. Υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα στο να στείλει κάποιος στο εξωτερικό το κινητό για αλλαγή μπαταρίας. ? Γιατί υπάρχουν και κάποια καταστήματα στην Ελλάδα που αναφέρουν πως αλλάζουν την μπαταρία στο κινητό. Είναι θέμα τιμολόγησης. ? Γνήσιας μπαταρίας. ? Κάτι άλλο. ?
 19. Μόλις τώρα γκούγκλαρα από περιέργεια και βρήκα πως στην Ελλάδα υπάρχουν καταστήματα που αλλάζουν μπαταρία στο op8. Μάλιστα ένα από αυτά αναφέρει πως διαθέτει πως διαθέτει και τα OEM ανταλλακτικά. Δυστυχώς 2-3 που τα κοίταξα δεν αναφέρουν κόστος, πρέπει να πάρεις τηλέφωνο. Δείτε παρακάτω: https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=oneplus+8+αλλαγη+μπαταριας+ελλαδα Μια απορία μου. Με ποια έμπιστη εφαρμογή να ελέγξω και τη δική μπαταρία ώστε να δω την υγεία της και να κρίνω εάν χρειάζεται αντικατάσταση. ? Και με τι ποσοστό υγείας χρήζει αντικατάστασης ?
 20. Αν και έχω απενεργοποιημένο το wifi-calling το ενεργοποίησα τώρα για τεστ. Επέλεξα ΜΕ wifi και όχι να γυρίσει σε αυτό όταν δεν θα υπάρχει σήμα από κεραία κινητής. Το Volte έσβησε από την οθόνη και εμφανίστηκε το παρακάτω σύμβολο στην οθόνη. (δες παρακάτω screenshot) Πράγμα που σημαίνει πως το on/off όσον αφορά το wifi συνεχίζει να δουλεύει σωστά. Τώρα για το μόνιμο σήμα volte στην οθόνη ακόμα και με κλειστά τα data, σίγουρα χωρίς δεδομένα ανοιχτά δεν θα μπορεί να κάνει κλήση voip. Φαντάζομαι πως το πρόβλημα όπως το τοποθετείς έγκειται στο γεγονός πως αν είσαι εκτός σπιτιού (και άρα με ανοιχτά data για να έχεις internet), κάνει όλες τις κλήσεις voip. ? Κι εγώ κατά καιρούς έχω διαπιστώσει κακή συνδιάλεξη, αλλά θεωρούσα πως έφταιγε ο άλλος συνομιλητής. Κάτι είχα διαβάσει πως αυτό είναι θέμα cosmote και δεν θυμάμαι γιατί το έκανε. Δεν θυμάμαι επίσης το αν το μόνιμο σήμα volte στην οθόνη, είναι πλασματικό και πως αν κλήσεις από τις επιλογές το volte, ακόμα κι αν εξακολουθεί να φαίνεται, μήπως δεν είναι πραγματικά volte. Θέλει ψάξιμο αυτό. Αν βρω κάτι θα επανέλθω. edit: Ξέχασα πως το πρόβλημα ξεκίνησε όταν στις ρυθμίσεις του κινητού εξαφανίστηκε ο διακόπτης on/off volte και άρα δεν γίνεται off. Άρα ίσως ο μόνος τρόπος για να μην δουλεύει με volte, είναι να κλείνεις τα data. Για απενεργοποίηση που ρώτησες, στείλε END WIFICALL στο 1333, ύστερα κλείσε όλους το διακόπτη wificall στο κινητό και κάνε του επανεκκίνηση. Λογικά θα κοπεί και το volte αφού είναι πακέτο με τo wifi call. Για ξανά ενεργοποίηση, απλα στείλε και πάλι sms στο 1333 το: WIFICALL
 21. Ευχαριστώ. Το ξαπόστειλα.
 22. nemaki

  OnePlus 11

  Αυτό που έγραψα δεν είναι δική μου θεωρία, αλλά η αιτιολογία που δίνουν κάποιες εταιρίες που αποφάσισαν πως έτσι πρέπει να λειτουργούν έτσι κάποια smartphones. Εγώ απλά την μετέφερα. Αυτό που αναφέρεις πως το κλείνεις, το συνδέεις με φορτιστή και ξανά ανοίγει ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα, δεν είναι κάτι που συμβαίνει φυσιολογικά σε όσες συσκευές λειτουργούν έτσι. Τουλάχιστον μέχρι τώρα. Μια υπόθεση είναι πως ίσως πρόκειται για bug.
 23. Βγήκε και μόλις πέρασα το νέο update 13.1.0.582 Επιτέλους έφτιαξε ο dialer που εξαφάνιζε το αριθμητικό pad όταν ήσουν σε συνομιλία. Επίσης βλέπω πως προστέθηκε παντού, όχι μόνο στην αρχική οθόνη, η λέξη "αναζήτηση" και όταν την πατήσεις, σου βγάζει επιλογές ως προς το τι να αναζητήσει. Δεν το σκάλισα να δω αν φεύγει, ίσως κατσικώθηκε μόνιμα.
 24. nemaki

  OnePlus 11

  Προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια σημαντικών πληροφοριών (όπως τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα κειμένου κλπ), όταν συνδέετε το φορτιστή για φόρτιση και το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο, το τηλέφωνο θα ενεργοποιηθεί αυτόματα εάν η ισχύς του τηλεφώνου ικανοποιεί τις παραμέτρους ενεργοποίησης (η ισχύς μπαταρίας είναι μεγαλύτερη από 2 ή 5%). Η λύση είναι πρώτα να κουμπώσεις τον φορτιστή για να ξεκινήσει η φόρτιση και στο καπάκι κάνεις απενεργοποίηση συσκευής. (και παραμένει κλειστή)
×
×
 • Create New...