opmgls Δημ. 24 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιουλίου 16 minutes ago, gpou said: Η αιτηση φορητοτητας εγινε μεσω της εφαρμογης και εμφανιστηκε η παραγγελια για παρακολουθηση. Από οταν έλαβα τη σιμ εξαφανιστηκε η παραγγελία και δεν εμφανιστηκε καμια επιλογή για ενεργοποιηση σιμ. Και καθε φορα που μιλαγα με το σαπορτ, μου έλεγαν το κλασικό "θα σας ειδοποιήσουμε". Οπότε για εναμιση μήνα περίμενα και δεν έγινε τίποτα! Πάει καιρός τώρα οπότε δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, αλλά η εφαρμογή είχε επιλογή να πατήσεις για ενεργοποίηση sim. Δηλαδή δεν ήταν κάτι ειδικό που το εμφάνιζε μόνο σε οσους είχαν κάνει αίτηση φορητότητας ή ειχαν παραλάβει νέα sim. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gpou Δημ. 24 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιουλίου 5 minutes ago, leo06 said: Η επιλογή για ενεργοποίηση είναι πάντα διαθέσιμη. Βοήθεια- συχνές αναζητήσεις- κινητή εκεί επιλέγεις την ενεργοποίηση της σιμ Στην εφαρμογη και εκει πο λες υπάρχει η επιλογή "Ενεργοποιηση σιμ καρτοκινητου". Αλλα να δεχτώ ότι κάπως έπρεπε να γίνει ενεργοποίηση, ενάμιση μήνα και άπειρες επικοινωνίες με το σαπόρτ, δε θα μου το ζητούσε κάποιος; Στις τελευταιές επικοινωνίες μαζί τους, η απάντηση ηταν "Βάλτε τη κάρτα στο κινητό, και ΑΥΡΙΟ, όταν χαθεί το σήμα απο βόνταφον θα δουλέψει η κάρτα". Αυτό το είπαν 5 μέρες πριν ακυρώσω. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leo06 Δημ. 24 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιουλίου Τώρα πρόσεξα ότι είμαστε στα συμβόλαια. Έχεις κάνει αίτηση για συμβόλαιο? Αν ναι, ίσως είναι διαφορετικά αλλά σε καρτοκινητό πρέπει να ενεργοποιηθεί η σιμ από την εφαρμογή ανεβάζοντας και τα δικαιολογητικά και μετά στέλνει την αίτηση στον πάροχο σου. Αφού λάβει την αίτηση θα σου έρθει μήνυμα ότι έλαβε αίτηση φορητότητας, αν η ενεργοποίηση γίνει μέχρι το μεσημέρι από την εφαρμογή το απόγευμα θα είσαι ήδη στην cosmote. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. 24 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιουλίου 5 minutes ago, gpou said: Στην εφαρμογη και εκει πο λες υπάρχει η επιλογή "Ενεργοποιηση σιμ καρτοκινητου". Αλλα να δεχτώ ότι κάπως έπρεπε να γίνει ενεργοποίηση, ενάμιση μήνα και άπειρες επικοινωνίες με το σαπόρτ, δε θα μου το ζητούσε κάποιος; Στις τελευταιές επικοινωνίες μαζί τους, η απάντηση ηταν "Βάλτε τη κάρτα στο κινητό, και ΑΥΡΙΟ, όταν χαθεί το σήμα απο βόνταφον θα δουλέψει η κάρτα". Αυτό το είπαν 5 μέρες πριν ακυρώσω. Αυτή η επιλογή είναι κυρίως για καινούργια νούμερα που κάπως έλαβες την sim και την βάζεις μέσα στο κινητό και πας εκεί στην εφαρμογή και ξεκινάς την διαδικασία ενεργοποίησης. Εσύ που έκανες αίτηση φορητότητας απο Vodafone σε Cosmote, αφού έλαβες την sim Cosmote, κανονικά κάποια στιγμή πρέπει να χαθεί το σήμα από Vodafone οπότε τότε αλλάζει της sim στην συσκευή και είσαι ενεργός στο δίκτυο Cosmote. Αυτό που λέω είναι ότι αφού δεν έχουν ξεκινήσει απο την Cosmote την ενεργοποίηση μήπως να έκανες εσυ μια προσπάθεια μέσω της εφαρμογής. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leo06 Δημ. 24 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιουλίου (edited) 7 minutes ago, opmgls said: Αυτή η επιλογή είναι κυρίως για καινούργια νούμερα που κάπως έλαβες την sim και την βάζεις μέσα στο κινητό και πας εκεί στην εφαρμογή και ξεκινάς την διαδικασία ενεργοποίησης. Εσύ που έκανες αίτηση φορητότητας απο Vodafone σε Cosmote, αφού έλαβες την sim Cosmote, κανονικά κάποια στιγμή πρέπει να χαθεί το σήμα από Vodafone οπότε τότε αλλάζει της sim στην συσκευή και είσαι ενεργός στο δίκτυο Cosmote. Αυτό που λέω είναι ότι αφού δεν έχουν ξεκινήσει απο την Cosmote την ενεργοποίηση μήπως να έκανες εσυ μια προσπάθεια μέσω της εφαρμογής. Δεν είναι μόνο για καινούργια νούμερα. Εκεί ενεργοποιείται και η σιμ που έλαβες από φορητότητα. Αν δεν γίνει από εκεί η ενεργοποίηση είναι σαν να μην έχεις κάνει καμία αίτηση. Η σιμ που παρελαβες είναι κενή, δεν έχει κάποιο αριθμό. Μάλιστα μπορείς να παραγγείλεις τη σιμ με άλλο αριθμό για φορητότητα και όταν κάνεις την ενεργοποίηση μπορείς να βάλεις άλλο αριθμό από αυτόν που έκανες αρχικά την παραγγελία. Αυτά σε καρτοκινητό, ίσως ισχύει κάτι διαφορετικό σε συμβόλαια. Edited 24 Ιουλίου by leo06 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. 24 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιουλίου Just now, leo06 said: Δεν είναι μόνο για καινούργια νούμερα. Εκεί ενεργοποιείται και η σιμ που έλαβες από φορητότητα. Αν δεν γίνει από εκεί η ενεργοποίηση είναι σαν να μην έχεις κάνει καμία αίτηση. Η σιμ που παρελαβες είναι κενή, δεν έχει κάποιο αριθμό. Μάλιστα μπορείς να παραγγείλεις τη σιμ με άλλο αριθμό για φορητότητα και όταν κάνεις την ενεργοποίηση μπορείς να βάλεις άλλο αριθμό από αυτόν που έκανες αρχικά την παραγγελία Όπως έγραψα πάει καιρός από την τελευταία φορά που ενεγοποίησα sim Cosmote και δεν θυμάμαι καλά. Οπότε άμα είναι έτσι που τα γράφεις τα πράγματα τότε ό φίλος έπρεπε να ξεκινήσει την διαδικασία από εκεί. Βέβαια και από όσα αναφέρει, από την εξυπηρέτηση πελατών της Cosmote δεν του το είπαν/έγραψαν ποτέ . 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gpou Δημ. 24 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιουλίου 13 minutes ago, opmgls said: Όπως έγραψα πάει καιρός από την τελευταία φορά που ενεγοποίησα sim Cosmote και δεν θυμάμαι καλά. Οπότε άμα είναι έτσι που τα γράφεις τα πράγματα τότε ό φίλος έπρεπε να ξεκινήσει την διαδικασία από εκεί. Βέβαια και από όσα αναφέρει, από την εξυπηρέτηση πελατών της Cosmote δεν του το είπαν/έγραψαν ποτέ . Πριν ενα χρόνο είχα κανει φορητότητα απο βονταφον σε κοσμοτε. Δε θυμαμαι να χρειαζεται να μαντέψω τι πρέπει να κάνω. Όλα έγιναν γρήγορα και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Αν έκανα το βήμα με ενεργοποίηση κάρτας (ειμαι και μιας ηλικίας και ξεχνάω έυκολα, αλλά πραγματικά δε θυμάμαι να το έκανα), φαντάζομαι οτι θα έλαβα αυτή την οδηγία...Αλλα μιλούσα με το σαπορτ συνέχεια. Αν αυτό ηταν το βήμα που έλειπε θα το είχαν πει. Ο πιο πιθανός λόγος για αυτή την κατάσταση παίζιε να είναι οτι δεν τσέκαρα το "'Αμεση ενεργοποίηση" αλλά την επιλογή για ενεργοποίηση μετά απο 14 μέρες 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leo06 Δημ. 24 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιουλίου Στο φάκελο της κάρτας πρέπει να έχει οδηγίες για την ενεργοποίηση 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gpou Δημ. 24 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιουλίου 55 minutes ago, leo06 said: Στο φάκελο της κάρτας πρέπει να έχει οδηγίες για την ενεργοποίηση Οχι ειχε μονο τις καρτες και οδηγιες χρησης της Tripple Twin SIM καρτας, Δε βρήκα κατι άλλο μέσα! Αλλά και να έπρεπε να το κάνω, τοσες φορές δεν θα το έλεγε κάποιος από το σαπόρτ; 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gpou Δημ. 29 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 29 Ιουλίου Update: Με πήραν εχτες απο τμήμα αποχωρήσεων της Κοσμοτε και μου έκαναν προσφορά στην ίδια τιμή που το έχω και τώρα (περίπου 26 ευρώ + 5 apple watch sim). Η προσφορές πλεόν (το ίδιο κάνει και η βονταφόν) είναι του στυλ: Βλεπώ ότι έχετε σε εμάς σταθερό, Κοσμοτε ΤιΒι άρα με την ΕΚΠΤΩΣΗ θα πληρώνεται 26. Πείτε με περίεργο, αλλά θα περίμενα κάτι ξεκάθαρο του στύλ: Το πρόγραμμα σας έχει εμπορική τιμη 65 ευρω, εμείς σας το αφήνουμε 32 ευρώ και με τις εκτπώσεις που έχετε λόγο Magenda One θα σας βγει τελικα 26 ευρω το μήνα. Στο δια ταύτα λοιπον, αρνήθηκα αυτή τη προσφορά και αποχωρώ. Οι βασικοί λόγοι είναι η απαράδεκτη εξυπηρέτηση πελατών της Κοσμοτε το τελευταίο 1 και χρόνο. 1. Προβλήματα με τη multisim για το Apple Watch, που προσπαθούσα 3 μήνες για μια λύση και η απάντηση ήταν "εχουμε ενημερωσει το αρμοδιο τμήμα κα θα σας καλέσουν αμεσα", μέχρι που έκανα καταγγελία στην ΕΕΕΤ, και το θέμα λύθηκε τη τελευταία μέρα που είχε διαθέσιμη η Κοσμοτε να απαντήσει στη καταγγελία. 2. 3 μήνες για να φτιάξω νεο Magenta One σχήμα με το δικό μου σταθερο και το κινητό μου (τα είχα αρχικα σε ένα σχημα με το σταθερό των γονιών μου). Αρχικά μεγάλη δυσκολία να αφαιρεθεί το κινητό μου από το παλιο Magenta One. Μετά δεν μπορουσαμε να βάλουμε το κινητό σε νέο σχήμα γιατι συστημικά εμφανιζόταν στι παλίο σχήμα. Μετά παρόλο που το κινητό και το σταθερό ήαν στο ΑΦΜ μου για καποιο λόγο το θεωρόυσαν διαφορετικό. Μετά από ένα μήνα με πήραν τηλέφωνω ότι προχωράνε στην ενοποίηση των δυο διαφορετικών cost centers για το ίδιο ΑΦΜ. Δε με ξαναπήραν ποτέ. Μιλώντας μ το σαπορτ, και ζητώντας να φτιάξουμε το νέο σχήμα με σταθερό και κινητό, τελικά η υπάλληλος έβαλε το κινητό μου στο παλιό σχήμα. Τρεις μήνες λοιπο΄ν και γύρισα στη αρχή. 3. Το θέμα με τη φορητότητα της γυναίκας μου που δεν είχε γίνει τίποτα για ενάμιση μήνα αλλά κλασικά "έχουμε ενημερώσει το αρμόδιο τμήμα και θα σας καλέσουν αμεσα" 4. Το αίτημα διακοπής της σύνδεσης μου που ενώ βάσει νόμου έπρεπε να με καλέσουν εντός 3 εργάσιμων ημερών, δεν με πήραν ποτέ. Όταν μίλησα με εξυπηρέτηση πελατών, κλασικά: "εχουμε ενημερωσει το αρμοδιο τμήμα κα θα σας καλέσουν αμεσα" Δέ θέλω να σας πω τι τράβηξα και με μια ασφάλεια αυτοκινήτου απο Cosmote Insurance, που πέρασαν λάθος τα στοιχεία μου (ενω τα είχα βαλει σωστα στο σαιτ τους), και έφτασα σε εξώδικο μέχρι να παραδεχτούν ότι το σαιτ τους έχει θέμα και δεν εσωσε σωστά τα στοιχεία και να κάνουν σωστό συμβόλαιο. Αν και η Κοσμοτέ σε θέματα που με ενδιαφέρουν έχει καλύτερες λύσεις (5G σε apple watch, RCS σε iPhone), αυτή η τραγική εμπειρία εξυπηρέτησης, όπου για τα πιο απλά εως και τα πιο σύνθετα, πρέπει να τους κυνηγάς απο εβδομάδες εως μήνες, αποφάσισα να δοκιμάσω και τη Βόνταφον. 5 8 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 29 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 29 Ιουλίου (edited) Περιέγραψες την κατάσταση 100% σωστά. Χάνουν όλο το τεχνολογικό προβάδισμα από τους δεινόσαυρους που ορίζουν τις διαδικασίες κοντά στον πελάτη. Δες πχ πόσοι είχαν eSIM και ξαναγύρισαν σε φυσική SIM γιατί αρνούνται να πληρώνουν και να περιμένουν κάθε φορά που θέλουν να αλλάξουν συσκευή. Edited 29 Ιουλίου by georgemv 7 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gpou Δημ. 29 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 29 Ιουλίου 24 minutes ago, georgemv said: Περιέγραψες την κατάσταση 100% σωστά. Χάνουν όλο το τεχνολογικό προβάδισμα από τους δεινόσαυρους που ορίζουν τις διαδικασίες κοντά στον πελάτη. Δες πχ πόσοι είχαν eSIM και ξαναγύρισαν σε φυσική SIM γιατί αρνούνται να πληρώνουν και να περιμένουν κάθε φορά που θέλουν να αλλάξουν συσκευή. Ακριβώς..Και το είχα ξεχάσει και αυτό. Κάθε φορά που αλλάζεις τηλέφωνο πρέπει να πας σε νεα εΣιμ. Επειδη κάποιοι άσχετοι με τη τεχνολογία αποφάσιαν οτι οι eSim δε μεταφέρονται... Στη Βονταφον το qr code ισχύει για πάντα. Αρκεί να αφαίρέσεις τη eSim από ένα τηλέφωνο, και αμέσως μπορείς να τηπροσθέσεις σε άλλο. Το είπες πολύ σωστά. Νομίζω ότι πλέον έχουν αναλάβει το μανατζεμεντ άτομα άσχετα με το domain, που για να αυξήσουν το κέρδος παίρνουν ηλιθιες αποφάσεις, όπως το θέμα με τις eSim, το θέμα με τη "καταστροφή" της εξυπηρέτησης πελατών και πολλά άλλα 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. 29 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 29 Ιουλίου 9 ώρες πριν, georgemv said: Περιέγραψες την κατάσταση 100% σωστά. Χάνουν όλο το τεχνολογικό προβάδισμα από τους δεινόσαυρους που ορίζουν τις διαδικασίες κοντά στον πελάτη. Δες πχ πόσοι είχαν eSIM και ξαναγύρισαν σε φυσική SIM γιατί αρνούνται να πληρώνουν και να περιμένουν κάθε φορά που θέλουν να αλλάξουν συσκευή. Ξέρω ότι αν εχεις Cosmote με eSim κάθε φορά που αλλάζει συσκευή πληρώνεις 10€. Αλλά τι εννοείς πρέπει να "περιμένουν"; Δηλαδή σου στέλνουν καινούργιο καρτελάκι με άλλο QRcode στο σπίτι οποτε περιμένεις 3-5 μέρες; 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. Τετάρτη στις 06:28 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 06:28 μμ Ή πας σε κατάστημα που σημαίνει κόστος και χρόνος για εσένα, ή παραγγέλνεις με κούριερ και 3-5 ημέρες σου έρχεται το φακελάκι, τους παίρνεις τηλ και αν καταλάβει ο υπάλληλος τι θες, κάνει αίτηση στο τεχνικό τμήμα να σε ενεργοποιήσουν. Αυτό γίνεται σε χρόνο που δεν ελέγχεις, άρα κυκλοφορείς με το φακελάκι περιμένοντας πότε θα ενεργοποιηθεί η eSIM. Πρέπει να έκαναν σύσκεψη για να βρουν μια τόσο σαδιστική διαδικασία. 1 10 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. Τετάρτη στις 07:47 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 07:47 μμ Βάζουν και σκοπούμενη καθυστέρηση για προστασία SIM swap, επειδή θεωρούν ότι αλλάζεις SIM. 5 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gpou Δημ. Τετάρτη στις 08:07 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 08:07 μμ Γενικά η eSIM είναι πονεμένη ιστορία. Αν πας σε κατάστημα και δεν έχεις κάνει φορματ το κινητό σου και η παλιά eSIM δουλεύει τότε σου έρχεται ένας κωδικός με sms, τους το λες και η νέα eSIM ενεργοποιείται άμεσα. Αν έχεις πουλήσει το παλιό αιφον για παράδειγμα τότε δε μπορείς να λάβεις το sms και η ενεργοποίηση παίρνει 24 ώρες (όπως είπε ο φίλος για το κίνδυνο som cloning) Αν δε μπορείς να πας σε κατάστημα ή είσαι επαρχία και δεν έχεις κοντά καλή τύχη. Με εξουσιοδότηση δε γίνεται, προσπάθησα πρόσφατα να στείλω την αδερφή μου να πάρει eSIM αντί εμου, και της είπαν δε δέχονται εξουσιοδότηση) Εγω προσωπικά δε κατάφερα μιλώντας με τεχνική υποστήριξη να μου στείλουν eSIM με εμαιλ. Μου έλεγαν να πάω από κατάστημα. Αλλά διαβάζοντας εδώ και τη ταλαιπωρία να στη στείλουν με κούριερ καταλαβαίνω ότι είναι δράμα από όλες τις απόψεις. Στη βονταφον είναι λίγο καλύτερη η κατάσταση. Από την εφαρμογή ζητάς eSIM, σου έρχεται με sms ένας κωδικός και με εμαιλ ένα link για την eSIM. Ανοίγεις το λινκ και βάζεις το κωδικό και εμφανίζεται το QR code. Το καλό με τη βονταφον είναι ότι το QR code επαναχρησιμοποιείται και δεν είναι once off όπως η COSMOTE. 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. Τετάρτη στις 08:12 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 08:12 μμ Δεν το λες λίγο καλύτερα, μέρα με τη νύχτα το λες. 4 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostakiss Δημ. Πέμπτη στις 02:20 μμ Κοινοποίηση Δημ. Πέμπτη στις 02:20 μμ 18 ώρες πριν, gpou said: Γενικά η eSIM είναι πονεμένη ιστορία. Αν πας σε κατάστημα και δεν έχεις κάνει φορματ το κινητό σου και η παλιά eSIM δουλεύει τότε σου έρχεται ένας κωδικός με sms, τους το λες και η νέα eSIM ενεργοποιείται άμεσα. Αν έχεις πουλήσει το παλιό αιφον για παράδειγμα τότε δε μπορείς να λάβεις το sms και η ενεργοποίηση παίρνει 24 ώρες (όπως είπε ο φίλος για το κίνδυνο som cloning) Αν δε μπορείς να πας σε κατάστημα ή είσαι επαρχία και δεν έχεις κοντά καλή τύχη. Με εξουσιοδότηση δε γίνεται, προσπάθησα πρόσφατα να στείλω την αδερφή μου να πάρει eSIM αντί εμου, και της είπαν δε δέχονται εξουσιοδότηση) Εγω προσωπικά δε κατάφερα μιλώντας με τεχνική υποστήριξη να μου στείλουν eSIM με εμαιλ. Μου έλεγαν να πάω από κατάστημα. Αλλά διαβάζοντας εδώ και τη ταλαιπωρία να στη στείλουν με κούριερ καταλαβαίνω ότι είναι δράμα από όλες τις απόψεις. Στη βονταφον είναι λίγο καλύτερη η κατάσταση. Από την εφαρμογή ζητάς eSIM, σου έρχεται με sms ένας κωδικός και με εμαιλ ένα link για την eSIM. Ανοίγεις το λινκ και βάζεις το κωδικό και εμφανίζεται το QR code. Το καλό με τη βονταφον είναι ότι το QR code επαναχρησιμοποιείται και δεν είναι once off όπως η COSMOTE. αρα βονταφον , δεν εχει χρεωση η eSIM εφοσον γινει η διαδικασια απο το app, σωστα? 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paanos Δημ. Πέμπτη στις 02:21 μμ Κοινοποίηση Δημ. Πέμπτη στις 02:21 μμ Just now, kostakiss said: αρα βονταφον , δεν εχει χρεωση η eSIM εφοσον γινει η διαδικασια απο το app, σωστα? Εχει. νομιζω 9€ 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gpou Δημ. Παρασκευή στις 06:57 πμ Κοινοποίηση Δημ. Παρασκευή στις 06:57 πμ 16 ώρες πριν, paanos said: Εχει. νομιζω 9€ Δέκα είπαν σε εμένα 😉 Αν έχεις φυσική σιμ και πας στο app για eSim πληρώνεις 10 ευρώ μια φορά και τέλος. Εγώ επειδή είμαι από φορητότητα ζητησα απευθείας eSim και αναμένω να δω αν είναι δωρεάν ή θα με χρεώσουν στο πρώτο λογαριασμό! 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dalton114 Δημ. Παρασκευή στις 07:46 πμ Κοινοποίηση Δημ. Παρασκευή στις 07:46 πμ On 29/7/2026 at 11:07 ΜΜ, gpou said: Γενικά η eSIM είναι πονεμένη ιστορία. Αν πας σε κατάστημα και δεν έχεις κάνει φορματ το κινητό σου και η παλιά eSIM δουλεύει τότε σου έρχεται ένας κωδικός με sms, τους το λες και η νέα eSIM ενεργοποιείται άμεσα. Αν έχεις πουλήσει το παλιό αιφον για παράδειγμα τότε δε μπορείς να λάβεις το sms και η ενεργοποίηση παίρνει 24 ώρες (όπως είπε ο φίλος για το κίνδυνο som cloning) Αν δε μπορείς να πας σε κατάστημα ή είσαι επαρχία και δεν έχεις κοντά καλή τύχη. Με εξουσιοδότηση δε γίνεται, προσπάθησα πρόσφατα να στείλω την αδερφή μου να πάρει eSIM αντί εμου, και της είπαν δε δέχονται εξουσιοδότηση) Εγω προσωπικά δε κατάφερα μιλώντας με τεχνική υποστήριξη να μου στείλουν eSIM με εμαιλ. Μου έλεγαν να πάω από κατάστημα. Αλλά διαβάζοντας εδώ και τη ταλαιπωρία να στη στείλουν με κούριερ καταλαβαίνω ότι είναι δράμα από όλες τις απόψεις. Στη βονταφον είναι λίγο καλύτερη η κατάσταση. Από την εφαρμογή ζητάς eSIM, σου έρχεται με sms ένας κωδικός και με εμαιλ ένα link για την eSIM. Ανοίγεις το λινκ και βάζεις το κωδικό και εμφανίζεται το QR code. Το καλό με τη βονταφον είναι ότι το QR code επαναχρησιμοποιείται και δεν είναι once off όπως η COSMOTE. Φίλε μου πολυ πονεμένη ιστορία η esim τηςcosmote: ο αριθμός μου σε οικογενειακό πακέτο στο όνομα του πατέρα μου, ο πατέρας μου επαρχία εγώ αθήνα.Δεν μπόρεσα να εξυπηρετηθώ από κατάστημα στην αθήνα,βάζω τον πατέρα μου να πάρει τηλέφνο στην εξυπηρέτηση cosmote να μου στείλουν το qr με email- άλλα κατάλαβε ο πατέρας μου άλλα η cosmote.Με τα πολλά κατάφερα να μου στείλουν το qr με κούριερ, έδωσα και υπεύθυνη δήλωση στον κούριερ(!!!!) να την επιστρέψει στην cosmote. Την δεύτερ φορά βάζω την αδελφή μου να πάει στον τοπικό γερμανό, πήρε το qr χωρίς να την ζητήσουν το οτιδήποτε και μου έστειλε το qr με φωτογραφία.Απλά ότι ναναι! 1 2 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. Παρασκευή στις 08:20 πμ Κοινοποίηση Δημ. Παρασκευή στις 08:20 πμ 29 minutes ago, dalton114 said: Φίλε μου πολυ πονεμένη ιστορία η esim τηςcosmote: ο αριθμός μου σε οικογενειακό πακέτο στο όνομα του πατέρα μου, ο πατέρας μου επαρχία εγώ αθήνα.Δεν μπόρεσα να εξυπηρετηθώ από κατάστημα στην αθήνα,βάζω τον πατέρα μου να πάρει τηλέφνο στην εξυπηρέτηση cosmote να μου στείλουν το qr με email- άλλα κατάλαβε ο πατέρας μου άλλα η cosmote.Με τα πολλά κατάφερα να μου στείλουν το qr με κούριερ, έδωσα και υπεύθυνη δήλωση στον κούριερ(!!!!) να την επιστρέψει στην cosmote. Την δεύτερ φορά βάζω την αδελφή μου να πάει στον τοπικό γερμανό, πήρε το qr χωρίς να την ζητήσουν το οτιδήποτε και μου έστειλε το qr με φωτογραφία.Απλά ότι ναναι! Αν αλλάζεις συχνά συσκευή δεν βολεύει η esim στην Cosmote. Στη Vodafone μια φορά πληρώνεις την μετατροπή από φυσική sum σε esim. Στο CU αν πας με φορητότητα και ζητήσεις esim από την αρχή συνήθως δεν στην χρεώνουν. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
debatable broker Δημ. Παρασκευή στις 09:26 πμ Κοινοποίηση Δημ. Παρασκευή στις 09:26 πμ eSIM πλέον γίνεται κανονικότατα από την εφαρμογή της Cosmote. Ζητάει έγγραφο ταυτοποίησης, βγάζεις φωτογραφία, υπογράφεις και έγγραφο αλλαγής SIM και σου έρχεται με mail αμέσως 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. Παρασκευή στις 09:42 πμ Κοινοποίηση Δημ. Παρασκευή στις 09:42 πμ Δεν εμφανίζεται σε όλους, σε ποιο μενού ειναι; 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. Παρασκευή στις 10:14 πμ Κοινοποίηση Δημ. Παρασκευή στις 10:14 πμ 46 minutes ago, debatable broker said: eSIM πλέον γίνεται κανονικότατα από την εφαρμογή της Cosmote. Ζητάει έγγραφο ταυτοποίησης, βγάζεις φωτογραφία, υπογράφεις και έγγραφο αλλαγής SIM και σου έρχεται με mail αμέσως Μήπως είναι μονο για συμβόλαια; Whatsup και Frog νούμερα εξυπηρετεί; 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts