Antretng Δημ. September 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2019 (edited) για gcam ελεγα vs mate. Στο παρκακι δες πανω απο την πολυκατοικια πως εχει "καει" ο ουρανος σε στοκ cam (οπως και αν βγηκε) με mate και τελος με gcam. Oπως και αν βγαινει δυσκολα πας "εκει" με μια ληψη . (ο,τι κανει η huwaei μιας και δεν ξερω πως ακριβως-ακριβως δουλευει) Εδώ πάντως άλλο ελεγες Το hdr δεν παιζει να το φτασει με λιγοτερες ληψεις εναντι της gcam. Δεν ξέρω αν μπερδεύτηκες, αλλά δεν έγραψες πουθενά για Mate (και μαλιστα λιγοτερες ληψεις... οχι μονη... οπότε για hdr φαινεται να μιλαγες) . Ως εκ τουτου σχολίασα hdr vs hdr+ και οτι στο hdr+ δεν εχει καμια σημασια ο αριθμος των frames (μπορεις να το δοκιμάσεις αν θες) Κατά τα άλλα και η huawei έχει μόνιμα optimization στο dynamic range. Δηλαδη μονο αν τραβηξεις σε pro mode δεν θα χεις ανοιγμα σκιών. Τουλάχιστον αυτό ισχύει από εποχές p10. Αλλωστε εγώ δεν σχολίασα το τρόπο αλλά το ίδιο το αποτέλεσμα. Edited September 21, 2019 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. September 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2019 Εδώ πάντως άλλο ελεγες Δεν ξέρω αν μπερδεύτηκες, αλλά δεν έγραψες πουθενά για Mate (και μαλιστα λιγοτερες ληψεις... οχι μονη... οπότε για hdr φαινεται να μιλαγες) . Ως εκ τουτου σχολίασα hdr vs hdr+ και οτι στο hdr+ δεν εχει καμια σημασια ο αριθμος των frames (μπορεις να το δοκιμάσεις αν θες) Κατά τα άλλα και η huawei έχει μόνιμα optimization στο dynamic range. Δηλαδη μονο αν τραβηξεις σε pro mode δεν θα χεις ανοιγμα σκιών. Τουλάχιστον αυτό ισχύει από εποχές p10. Αλλωστε εγώ δεν σχολίασα το τρόπο αλλά το ίδιο το αποτέλεσμα. ξερω τι ελεγα ..το ηδρ στη εικονα οχι ως λειτουργια. Ισως δεν επρεπε να βαλω το "Η" ..παρολαυτα το δυναμικο ευρος στη τελικη εικονα. Δεν νομιζω να εχει μεινει συσκευη που να μην επιδρα στο δυναμικο ευρος με οποιο τροπο μπορει. Το ζητουμενο ειναι να παρουσιασουν μια ευχαριστη εικονα στον καταναλωτη -και με οποιο τροπο θεωρει η εκαστοτε εταιρια -οχι και οχι οτι ειδες ο σενσορας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GoutosGr Δημ. September 23, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2019 Βάζω εδώ το τελευταίο συγκριτικό μεταξύ Mate 20 Pro -Redmi Note 7,για να μην κουράζω κιόλας.Άλλωστε,μία άποψη νομίζω την πήραμε όλοι. Στο RN7 το hdr ήταν στο auto στη στοκ εφαρμογή.Το μόνο που έκανα είναι ότι τράβηξα μία επιπλέον με το HDR mode του Mate 20 Pro. Τα δύο πρώτα σετ: Redmi Note 7 stock cam by SigmaDelta GR, on Flickr Redmi Note 7 gcam by SigmaDelta GR, on Flickr Huawei Mate 20 pro auto by SigmaDelta GR, on Flickr Huawei Mate 20 pro HDR by SigmaDelta GR, on Flickr Redmi Note 7 stock cam by SigmaDelta GR, on Flickr Redmi Note 7 gcam by SigmaDelta GR, on Flickr Huawei Mate 20 pro by SigmaDelta GR, on Flickr ----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Και τα δύο τελευταία: Huawei Mate 20 pro by SigmaDelta GR, on Flickr Huawei Mate 20 pro HDR by SigmaDelta GR, on Flickr Redmi Note 7 stock cam by SigmaDelta GR, on Flickr Redmi Note 7 gcam by SigmaDelta GR, on Flickr Huawei Mate 20 pro by SigmaDelta GR, on Flickr Huawei Mate 20 pro HDR by SigmaDelta GR, on Flickr Redmi Note 7 stock cam by SigmaDelta GR, on Flickr Redmi Note 7 gcam by SigmaDelta GR, on Flickr Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
guy_fawkes Δημ. September 23, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2019 Προτιμώ redmi σχεδόν σε όλα τα σετ και μάλιστα stock Πολύ καλή δουλειά, δεν το περίμενα Στάλθηκε από το H9436 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Sony Xperia go, Sony Xperia M5, Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 1 III, Sony Xperia 1 IV, Google Pixel 7 pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Giwrgos_Gk Δημ. September 23, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2019 Mερικά δείγματα με xiaomi mi a3,οι δυο πρώτες είναι gcam η τελευταία stock wide Xiaomi mi a3 gcam by Giwrgos Gkretsikos, on Flickr Xiaomi mi a3 gcam by Giwrgos Gkretsikos, on Flickr Xiaomi mi a3 wide lens by Giwrgos Gkretsikos, on Flickr Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xostel77 Δημ. September 23, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2019 Νομίζω οτι το Mate 20 Pro ηταν καλύτερο σε ολα τα σετ. Το Note 7 εχει θολές άκρες και γενικα εχει μια θολούρα σε ολες τις φωτογραφίες. Επισεις τα χρώματα μοιαζουν πιο πραγματικά στο Mate 20 Pro. Παράθεση Μανουσάκης Νίκος Xiaomi Mi 9T Pro http://www.monsterfish-greekfans.gr/forum http://www.facebook.com/nikos.manousakismariastavroulaki?ref=tn_tnmn http://www.youtube.com/user/xostel77?feature=mhee Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. September 24, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2019 Νομίζω οτι το Mate 20 Pro ηταν καλύτερο σε ολα τα σετ. Το Note 7 εχει θολές άκρες και γενικα εχει μια θολούρα σε ολες τις φωτογραφίες. Επισεις τα χρώματα μοιαζουν πιο πραγματικά στο Mate 20 Pro. Θα συμφωνησω. Γενικα ο φακος (αναφερομαι στη ποιοτητα οχι στο διαφραγμα) δειχνει καλυτερος του mate εναντι του ρν7. Ευκρινεια και λεπτομερεια εκει που το ρν7 δεν.. Και οχι μονο στη κατω δεξια μερια που το ειχα δει απο το πρωτο πρωτο σετ..αλλα ακομα και σχεδον στο κεντρο εξω απο την εκκλησια στο φοινικα. Εκτος αν η συγκεκριμενη ληψη το αδικει. Το gcam σωζει..ζωες ( :-p ) βεβαια. Στα λεφτα του ειναι πολυ παραπανω απο τιμιο. Περι χρωματων που ειχα αναφερει παλιοτερα ειναι το "ακυρο" μπλε που "πεταει" το ρν7 κατα τη γνωμη μου. Αν εχεις επιλογη να αλλαξεις το saturation στα highlights (αλλα και στο shadows) δοκιμασε να το χαμηλωσεις 0.2 ή 0.4 .Εφοσον σε βολευει παντα. Στο δικο μου κατεβασα 0.2 και τα highlights και τα shadows. (περισσοτερα->ρυθμισεις->περισσοτερες ρυθμισεις->saturation.) Τωρα το θερμο ψυχρο στην εικονα το κανονιζεις. Τοσο ψυχρο δεν νομιζω να εχω παρει αλλα δεν εχω συγκριση με αλλο κινητο στις δικες μου φωτος. Γενικα ειμαι του θερμου παντως σαν προτιμηση. Για την ακριβεια δεν ειμαι του ψυχρου γιατι ουτε και στο θερμο θελω να ξεφευγω πολυ. Θα προτιμησω το huawei σαν ληψεις παντως. @GoutosGr Παιζει να παρεις αλλο ενα σετακι-συγκριτικο (εστω και 2 εικονες μονο) σε raw και να τις ανεβασεις καπου?? Κατα προτιμηση αντιστοιχες με αυτην εξω στην εκκλησια. Δεν ειναι αναγκη να ειναι εκει , απλα να εχει εντονες σκιες , ηλιο απο πισω κλπ. Απλα κανε ταπ στην οθονη για φωτομετρηση στο ιδιο σημειο. (απο το ρν7 μεσω gcam). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
guy_fawkes Δημ. September 24, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2019 (edited) Συγγνωμη αλλά μόνο εγώ βλέπω ότι έξω από την εκκλησία για παράδειγμα ο ουρανός έχει καεί στο mate? Ακόμα και ο τρουλος το redmi διαχειριστήκε πολύ καλύτερα το HDR Στάλθηκε από το H9436 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ----- προσθήκη μηνύματος 32 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Να προσθέσω βέβαια ότι τα βλέπω από κινητό Στάλθηκε από το H9436 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Edited September 24, 2019 by guy_fawkes Παράθεση Sony Xperia go, Sony Xperia M5, Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 1 III, Sony Xperia 1 IV, Google Pixel 7 pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_NikitaS_ Δημ. September 24, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2019 Καλημέρα. Να ρωτήσω γιατί μπορεί να ξέρετε καλύτερα. Έχω huawei p20 pro. Αξίζει να αγοράσω το Huawei envizion 360 που μπαίνει πρόσθετο από κάτω; Με ενδιαφέρει κύριος να τραβάω σε κάποια μέρη πανοραμικά ή ultra wide. Απλά δε μπορώ να βρω δείγματα. Δε θέλω πανόραμα μουτζουρα. Αυτό το κάνω και με το software του κινητού. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. September 24, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2019 Συγγνωμη αλλά μόνο εγώ βλέπω ότι έξω από την εκκλησία για παράδειγμα ο ουρανός έχει καεί στο mate? Ακόμα και ο τρουλος το redmi διαχειριστήκε πολύ καλύτερα το HDR Στάλθηκε από το H9436 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ----- προσθήκη μηνύματος 32 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Να προσθέσω βέβαια ότι τα βλέπω από κινητό Στάλθηκε από το H9436 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Σωστά. Στο Mate είναι πιο λευκός ο ουρανός πάνω στον τρούλο! Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. September 24, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2019 (edited) Πανω κάτω παρόμοια με την προηγούμενη ανάλυση που έκανα παραπάνω μου φαίνονται. Ισως αν χρησιμοποιούσες την πρώτη προτεινόμενή μου στο thread του redmi note 7 να είχε λίγο καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης αν έκανες άλλο συγκριτικό, ενδιαφέρον θα είχε κανένα Indoor ή/και πορτρέτα (εννοώ πρόσωπα... οχι Mode) Πάρτε και μια από μένα Redmi Note 7 gcam IMG_20190730_121046 by Andreas L., on Flickr Edited September 24, 2019 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. September 24, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2019 Συγγνωμη αλλά μόνο εγώ βλέπω ότι έξω από την εκκλησία για παράδειγμα ο ουρανός έχει καεί στο mate? Ακόμα και ο τρουλος το redmi διαχειριστήκε πολύ καλύτερα το HDR Στάλθηκε από το H9436 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ----- προσθήκη μηνύματος 32 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Να προσθέσω βέβαια ότι τα βλέπω από κινητό Στάλθηκε από το H9436 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Δεν εχει καει . Δεν ειναι θεμα διαχειρισης hdr ουτε αν εχει μικροτερο η μεγαλυτερο. Απλα προτιμησε (το κινητο) μια μεγαλυτερη εκθεση. ettr -> exposure to the right. Αν βλεπεις ιστογραμμα ειναι να το τοποθετησεις στη δεξια μερια , να βγει πιο φωτεινη η εικονα. Στον αντιποδα , ή μαλλον στο ιδιο σκεπτικο αν επαιρνε πιο φωτεινη εικονα το rn7 ισως να μη χαλαγε τοσο πολυ στο σκοτεινα σημεια. (ο,τι υπαρχει μπροστα στην εκκλησια , φοινικοδεντρο ,ανθρωποι κλπ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
guy_fawkes Δημ. September 24, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2019 Οκ κατανοητό Στάλθηκε από το H9436 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Sony Xperia go, Sony Xperia M5, Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 1 III, Sony Xperia 1 IV, Google Pixel 7 pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dentaltech_13 Δημ. September 24, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2019 Με αυτά τα συγκριτικά που είδα με το mate20 rn7 και nexus5x θα πω ότι δεν αξίζει να δώσει κάποιος τόσα λεφτά παραπάνω για το mate αν τον ενδιαφέρει μόνο η κάμερα. Με τη gcam σε ένα πιο φθηνό κινητό κάνει μια χαρά ότι θα έκανε και με το mate20pro και σε κάποιες περιπτώσεις και καλύτερα. Υπάρχει δυνατότητα να περάσω στο mate20pro κάποια gcam??? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. September 24, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2019 (edited) Με αυτά τα συγκριτικά που είδα με το mate20 rn7 και nexus5x θα πω ότι δεν αξίζει να δώσει κάποιος τόσα λεφτά παραπάνω για το mate αν τον ενδιαφέρει μόνο η κάμερα. Με τη gcam σε ένα πιο φθηνό κινητό κάνει μια χαρά ότι θα έκανε και με το mate20pro και δε κάποιες περιπτώσεις και καλύτερα. Υπάρχει δυνατότητα να περάσω στο mate20pro κάποια gcam??? Αν τραβάς πορτρέτα (εννοώ πρόσωπα) σε indoor μην σου πω και καλύτερα. Εκει την gcam δεν την πιάνεις εύκολα. Βεβαια το rn7 δεν εχει ουτε ultrawide ούτε τηλεφακό (από τους καλύτερους της αγοράς του mate). Δυστυχώς όχι, δεν έχει βγει κάτι. Αλλιως δεν θα ήμουν ακόμα με το ερπετό... (είναι αργό για τις απαιτήσεις μου το rn7). Ισως κάνω την υπέρβαση για 1+7. Ιδωμεν! Edited September 24, 2019 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
challenge143 Δημ. September 24, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2019 Ρε φίλε Antretng πραγματικά έχω χάσει πάσα ιδέα με τις φωτογραφίες που ανεβάζεις. Παρακολουθώ το νήμα απλά δεν σχολιάζω πάντα. Όλες τις φωτογραφίες που έχεις ανεβάζεις όλες είναι καταπληκτικές κ μιλάς σωστά . Τις επεξεργαζεσε ή όχι? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
taliban Δημ. September 24, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2019 (edited) ΜΙ9Τ PRO auto και tap στο κέντρο της πόρτας Default apk στην ένδειξη 48 mpx IMG_20190924_191548 by Dim Griv, on Flickr default apk στην ένδειξη φωτογραφία IMG_20190924_191336 by Dim Griv, on Flickr Gcam 6.2.030 - Urmyx05 - v2.4 IMG_20190924_191452 by Dim Griv, on Flickr Edited September 24, 2019 by taliban Παράθεση ΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- member since: September 2003 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. September 24, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2019 Ρε φίλε Antretng πραγματικά έχω χάσει πάσα ιδέα με τις φωτογραφίες που ανεβάζεις. Παρακολουθώ το νήμα απλά δεν σχολιάζω πάντα. Όλες τις φωτογραφίες που έχεις ανεβάζεις όλες είναι καταπληκτικές κ μιλάς σωστά . Τις επεξεργαζεσε ή όχι? Στην αρχη νομιζα οτι μου την ελεγες με το "εχω χασει πασα ιδεα" :lol::lol::lol: Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αν ηταν κατι επεξεργασμένο θα το έγραφα. :) Βεβαια την εχω φερει την gcam στα μέτρα μου... δεν ειναι default. Αν τυχον εχεις rn7, δες στο πρώτο post του νηματος της συσκευής για τις εκδοσεις και ρυθμισεις που προτεινω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dim2 Δημ. September 24, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2019 Εξαιρετικές φωτογραφίες από το redmi note 7. Απορώ το mi9 που έχει λίγο καλύτερους αισθητήρες πως θα τα πάει. Παράθεση My phone: iPhone 3gs 32 giga black.. Samsung s3-s4 -note 3.. Nokia 1020...Samsung S8...New iPad ( ΔΗΜΗΤΡΗΣ ) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. September 24, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2019 (edited) Εξαιρετικές φωτογραφίες από το redmi note 7. Απορώ το mi9 που έχει λίγο καλύτερους αισθητήρες πως θα τα πάει. Επειδή είχα το Mi9 πριν κανα μήνα περίπου, να πω ότι στοκ με στοκ ειναι (πολύ) καλύτερο το Mi9. Με gcam όμως (είτε ειναι στοκ είτε gcam το Mi9) ειναι καλύτερο το rn7. Το ίδιο διαπιστώσαμε και σε rn7 vs rn7 pro που το πρωτο έχει τον samsung και το δεύτερο τον sony αισθητήρα. Ίσως ο samsung αισθητήρας να είναι πιο συμβατός με τη gcam? Δεν ξερω.... Edited September 24, 2019 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vag74 Δημ. September 24, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2019 Redmi note 7-Gcam bulkin 7 V 3.1-auto IMG_20190924_211802 by Vagelis Kouzoglou, on Flickr Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
punisher24 Δημ. September 24, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2019 Mi9 gcam xtreme night sight IMG_20190924_215617 by vasilis poun, on Flickr Παράθεση aka bill_thes Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nectargeorge1 Δημ. September 25, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2019 ΜΙ9Τ PRO auto και tap στο κέντρο της πόρτας Default apk στην ένδειξη 48 mpx default apk στην ένδειξη φωτογραφία Gcam 6.2.030 - Urmyx05 - v2.4 Φίλε @taliban και οι 3 φώτο είναι πάρα πολύ καλές...(προσωπικά μου αρέσει λιιιγο περισσότερο η πρώτη σου λήψη με την auto camera) Εσύ που είδες live τα χρώματα της πόρτας και του τοίχου, ποιο app(auto cam ή gcam) πιστεύεις ότι έχει αποτυπώσει ποιο καλά την πραγματικότητα?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
taliban Δημ. September 25, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2019 ΜΙ9Τ PRO auto και tap στο κέντρο της πόρτας Default apk στην ένδειξη 48 mpx default apk στην ένδειξη φωτογραφία Gcam 6.2.030 - Urmyx05 - v2.4 Φίλε @taliban και οι 3 φώτο είναι πάρα πολύ καλές...(προσωπικά μου αρέσει λιιιγο περισσότερο η πρώτη σου λήψη με την auto camera) Εσύ που είδες live τα χρώματα της πόρτας και του τοίχου, ποιο app(auto cam ή gcam) πιστεύεις ότι έχει αποτυπώσει ποιο καλά την πραγματικότητα?? η Gcam είναι ένα κλικ πιο κοντά στο χρώμα της πόρτας, ενώ η default σε αυτό της ορθομαρμάρωσης . Παράθεση ΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- member since: September 2003 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
droper_05 Δημ. September 25, 2019 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2019 οντως εξαιρετικές φωτογραφίες απο το ΜΙ9Τ Pro φαίνονται καλύτερες απο το ΜΙ9,αν μπορεις δειγματα απο παιδικές χαρες βραδυ πχ η ενα φωτισμένο κτίριο θα ηταν ενδιαφέρον. Παράθεση Dhamher_00 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts