Jump to content

Antretng

Members
  • Δημοσιεύσεις

    11.178
  • Εγγραφή

  • Days Won

    3
  • Αξιολογήσεις

    100%

2 Followers

About Antretng

  • Ημ. Γέννησης 12/11/1984

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Vodafone - Ελλάδα

Πρόσφατοι Επισκέπτες

Το μπλοκ πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

Antretng's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

65

Φήμη

  1. Δεν το εχω πια το τηλεφωνο οπότε δεν ξερω να σου πω με σιγουρια. Στο κάνει μονο οταν πατας τη συγκεκριμένη ειδοποίηση;
  2. Όταν βγαζεις κάτι που έχει κίνηση (πχ παιδάκι που τρέχει) θέλεις γρήγορο shutter speed για να αποφύγεις motion blur. Όταν είναι κάτι ακίνητο, σε χαμηλό φωτισμό βάζεις όσο πιο αργό κλείστρο μπορείς χωρίς να έχει camera shake (ιδανικό όταν έχεις τρίποδο). Κάθε φορά που διπλασιάζει το χρόνο έκθεσης ή iso ανεβαίνει ένα στοπ το exposure. Άρα, αν διπλασιάσεις iso (πχ από 1000 το πας 2000), για να διατηρήσεις σταθερό το exposure θα πρέπει να βάλεις το μισό χρόνο έκθεσης (πχ αν έβαζε πριν 1/10 τώρα θα βάλεις 1/20). Βέβαια με manual χάνεις το image stacking (πολλαπλά frames για αποτελεσματικότερη αφαίρεση θορύβου). Οπότε, για ίδιο shutter/iso θα έχεις χειρότερο αποτέλεσμα. Παιξε λίγο και θα τα βρεις. 😉
  3. Οδηγό για τη στοκ κάμερα; Εννοείς τα shutter speeds και iso? Τέτοιος εισαι. Νιώθω violated 🤣 Στη gcam δεν ειναι το κλασσικό bracketing του hdr που κάποιες λήψεις ειναι με υπερεκθεση και κάποιες με υποέκθεση. Αντίθετα, είναι ολες με παρόμοια (υπο)εκθεση και μετα με επεξεργασία ανοίγει τις σκιες. Η λογική ειναι ότι μεσω stacking των πολλαπλών frames, με κάποια τεχνική τύπου median (έχει διάφορα merge αν δεις στις ρυθμίσεις), αφαιρεί το θόρυβο αρκετά πιο αποτελεσμαστικά. Για αυτό κιόλας τα pixels εχουν γενικά τη τάση για υψηλότερο θόρυβο σε ημερήσιες με υψηλή αντίθεση σε σχέση με ανταγωνισμό. Για να ειμαι ειλικρινής δεν ειμαι σιγουρος τι εννοείς. Έχεις το κινητό; Νεα συσκευή; Κάπου σε χάνω 🙂
  4. Στα κοντινα ειναι λογικο να ειναι πιο "ανοιχτοχρωμα" με το ημερησιο xml. Στα κοντινά δεν έχεις ούτε ουρανό ούτε ήλιο. Οπότε ειναι πιο σκοτεινές σκηνές από οτι ενα ημερήσιο τοπίο. Οπότε, με το στήσιμό μου, θα σου βγαινουν λιγο πιο φωτεινές από ότι θα ήθελες. Το τέλειο exposure δύσκολα θα το έχεις. Αν ας πούμε φτιάξεις τα κοντινά θα χαλάσεις τα τοπία. Εκει, λοιπόν, μπαίνει και ο παραγοντας ζωγράφος. Κάνεις ταπ και κατεβαζεις τη μπάρα της φωτεινότητας. Έτσι θα σου βγουν πιο σκουρα. Φυσικά, όλες αυτές οι μικρές λεπτομέριες, επαφίονται και στο προσωπικό γούστο του καθενός. Απλα έχε υπόψιν ότι αν ρίξεις το exposure μονιμα τότε θα εχεις αφενώς πιο σκοτεινά τοπία και αφετέρου λιγότερη λεπτομέρια με παράλληλα υψηλότερο θόρυβο στα σκοτεινά. Μην το κάνεις αυτό. Δες τες σε καλιμπραρισμένη οθόνη υπολογιστή. Κινητό κάποια στιγμή θα αλλάξεις. Δεν ειναι καλή ιδέα να στήνεις βάσει οθόνης κινητού Και να συμπληρώσω ότι δεν υπάρχει αισθητήρας που να πιάνει όλα τα χρώματα τέλεια. Έστω και λίγο color shift θα έχεις. Ειδικά όταν μπαίνει hdr. Αν και δεν είμαι σίγουρος αν το θέμα του ειναι αποκλειστικά χρώματα και όχι φωτεινότητα ή white balance που εύκολα εξαπατάται στα κοντινά. Πάντως μέρα η στοκ είναι πολύ καλή. Αν ειναι στα γούστα του φίλου ας μείνει καλύτερα με αυτήν. Με τόσο έντονο tone maping που εχει το hdr + enhanced της gcam δύσκολα να έχει τα τέλεια χρώματα.
  5. Καλησπερα. Μπορεις να δοκιμασεις. Κατι εχω στησει και εκει. Οπότε κανε μια συγκριση τους με stock και δες αν τις προτιμας. Τωρα το out of focus που λες, μηπως εχεις απλα πολυ κοντα το κινητο στο προσωπο και δεν εχει εστιάσει;
  6. Καλησπέρα. Δεν χρειάζεται να κάνεις αναζήτηση. Αφου γίνεις μέλος στο γκρουπ και έχεια πατησει και το κουμπι που σου έβγαλε στο καλωσόρισμα το μποτ, πατάς στο δεύτερο λινκ και σε παει στον οδηγό. Καλό είναι να έχεις το τελεκγραμ στο κινητό για να κατεβάσεις και απευθείας τα αρχεία.
  7. Αν ειναι πολυ σκοτεινα και πολυ βρόμικο το τζάμι, ενδεχομένως και να παιζει ρολο η ποιοτητα. Μπορει απο το noise reduction, οπως θα το μπερδεύει με τη σκονη, να μην διαβάζονται τα νουμερα.
  8. Σωστός ο παίκτης. Εφόσον δεν σε νοιάζει η ποιότητα βέβαια.
  9. Εννοεις να μενει αναμμένο από πριν το κλικ; Γιατι αυτο; Με gcam, θεωρητικα, αν εχεις πειραξει τις αδειες μπορει να γινει. Κουρτινα για torch on και μετα gcam. Αλλα θελει ρουτ.
  10. Δεν εχει force flash? Μόνο αυτόματο; Δεν θυμαμαι καθόλου το μενου.
  11. Έτοιμη και η νεα gcam για νυχτερινές ή indoor. Υπενθυμίζω, για τους καινούργιους, για να μην σας πετάξει το μποτ, πρώτα μπαίνετε εδώ https://t.me/hellasmobiles , κάνετε join, πατάτε το κουμπί που σας βγάζει στο μήνυμα καλωσορίσματος και μετά βρίσκετε τον οδηγό της gcam εδώ https://t.me/hellasmobiles/135376 Οι παλιοί που έχουν κάνει τη διαδικασία προφανώς πάνε απευθείας στο λινκ του οδηγού.
  12. Χρήστος, Γιάννης και Βαγγέλης βοήθησαν να στηθεί σούπερ νέα gcam η οποία με απλό/εύκολο hdr+ enhanced πετυχαίνει ίδιο ή ακόμα και καλύτερο αποτέλεσμα από night sight της παλιάς. Δηλαδή το πλεονέκτημα της είναι ότι πλέον δεν φοβάστε για camera shake. Λογικά αύριο θα ενημερωθεί και ο οδηγός.
  13. Καλημέρα. Αν είσαι στο τελεγκραμ μίλα μου εκεί μιας και υποστηρίζει αποστολή αρχείων χωρίς συμπίεση (να βλέπω δείγματα σου σε φουλ ανάλυση).
  14. Καλημέρα. Θέλει κανένας να με βοηθήσει στο στήσιμο νέας gcam για χαμηλό φωτισμό; (Νύχτα ή indoor) Ουσιαστικά αυτό που θέλω είναι να βγάλει συγκριτικά σε σχέση με τη τελευταία που χα στήσει και να δούμε μικροαλλαγές.
  15. Οδηγός τοποθέτησης είναι και ναι υπάρχει μέσα. Σε βοηθάει να βάλεις σωστά το τζαμακι.
×
×
  • Create New...