Jump to content

xteacher

Members
  • Δημοσιεύσεις

    780
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by xteacher

  1. Δεν εχω αποθεωσει τα iphone. Ουδεποτε μου αρεσαν ..ουδεποτε προκειτε να παρω. Απλα το συγκεκριμενο (13 pro max) οτι και να βγαζει δεν διαφερει απο τον ανταγωνισμο ιδιως στα raw. Απλα για να δει ο μιβας τι προσφερει πανω κατω το οποιοδηποτε συγχρονο κινητο..
  2. Στο "ποιος εξιδανικευει τι" ...εγω προσωπικα δεν εξιδανικευω τιποτα σε οποιδηποτε τομεα Θελω κινητο που να κανει το ελαχιστο δυνατο ..οχι το καλυτερο δυνατο. Οι φωτογραφιες μου ειναι για να ικανοποιουν τα δικα μου "θελω" και δεν περιμενω την εγκριση σου ουτε για τις φωτο ουτε για το κινητο. Αν παλι ψηνεσαι να αγορασεις σημερα το redmi note 7 και να βαλεις gcam ..ψαξε στο νετ. Θα βρεις σιγουρα . (ναι ξερω ειναι παλιο , αν βρω αυτο που θελω παιζει να παρω αλλο σε κανα μηνα)
  3. Kαλα εκανες και να πεταγεσαι πιο συχνα. Το οτι εχεις μια απαιτηση συγκεκριμενη απο το κινητο το κανει πιο ευκολο να βρεις το επομενο. (πχ εγω θελω οπωσδηποτε raw/dng) Επι της ουσιας δεν διαφωνησα καπου απλα η εκτυπωση σε α4 ισοπεδωνει οτιδηποτε μπορει να προσφερει καποιο κινητο. Και 6μπχ ειναι μια χαρα για α4 και ικανα να κρυψουν καποιες "λεπτομερειες" που καλο θα ηταν να μην ειναι ευδιακριτες. @georgerapp εξιδανικευεις το σονυ πιο πολυ και απο ο,τι θα ηθελε η ιδια σονυ. :ρ https://gs.statcounter.com/vendor-market-share/mobile Με την αγοαστικη δυναμη που εχει..πιο κοντα ειναι στα βηματα της lg παρα να βγαζει κινητα απο χομπυ. Στο προηγουμενο ποστ αναφερθηκα το ποσο ευκολο ειναι να προσφερεις κατι "ριζοσπαστικο" συνεχεια.
  4. To πας αθελα σου τελειως αλλου.. 12mpx ειναι αρκετα -εως υπεραρκετα- ακομα και για α3 εκτυπωση. Αν η φωτο προς εκτυπωση ειναι "αρτια" (ας μεινουμε στο αρτια) μπορει να τυπωθει ανετα ακομα και με λιγοτερα απο 150dpi. (κοντα στα 70cm η μεγαλη διασταση δλδ . Και φτανεις το μετρο αν θες να το ζορισεις). Koiτωντας τη φωτο στο 100% σε καποιο μονιτορ βλεπεις τις οποιες δυνατητες της οποιας μηχανης μιας και εισαι στο dpi της οθονης..(απο ~90 μεχρι 120-140dpi, Για αυτο και ο,τι και να τραβηξεις ο,τι ωρα στα 400-500dpi του κινητου φαινονται μια χαρα. Τα κινητα σαφως και εχουν βελτιωθει εκτοτε..Ολοι οι σενσορες δλδ.. Ριζοσπαστικο στις μερες μας ειναι κομματακι δυσκολο.. Να δεχθω οτι το σονυ παει για το κατι παραπανω -που οντως παει- ..ποσοι θα το αγορασουν? Ποσοι θα ξεφυγουν απο την ευκολια του να εχεις μια ναυαρχιδα απο aple-samsung και ποτε νομιζεις θα ξαναδοκιμασει να βγαλει η σονυ κατι αντιστοιχο?
  5. Λιγο πολυ συνοψιζει τα καλα και τα κακα ..σε ο,τι εχει αναφερθει στο παρακατω βιντεο. Ωραιο feature το οτι εχει και σχεδιαγρμματα για τον καθε μεγεθος σενσορα.. https://www.youtube.com/watch?v=9rvqDxBsJX4 (φανταζομαι καταλαβαινεις τα αγγλικα στα οποια πρεπει να δωσεις βαση και να μη περιμενεις να δεις εικονες για να δεις τι "λεει") Ετπισης νομιζω οι περισσοτερες αποψεις σου βασιζονται σε παλια κινητα/εποχες τα οποια εχουν αλλαξει αρκετα. Αρκετα εχουν ή μπορουν να προσφερουν φυσικο αποτελεσμα. Ακομα και απο το δικο μου ψωροκινητο παιρνω φυσικο αποτελεσμα. Αν θες κινητο παρε οποιο σου κανει κεφι (απο οσα αναφερθηκαν). Δε θα ειναι χειροτερο απο το panasonic cm1. Αν περιμενεις το αποτλυτο καμεροκινητο περιμενε να ξαναβγει κινητο με καρουμπαλο για το φακο ο οποιος θα πρεπει να ειναι collapsible και να προσφερει διαφραγματα. Δυνητικα θα εχει ειτε ενα pixel κοντα στα 3nm για μια ιντσα ειτε quad bayer με 1.4-1.5nm επισης στην ιντσα.. Αυτο θα ξεφευγει απο τον ανταγωνισμο ..αλλα δε νομιζω να εχει δευτερη καμερα πανω του (περα απο τη σελφι μπροστα) Για τριτη φορα ..δες και παιξε τα raw απο iphone πιο πισω. Μη μεινεις μονο στο πως φαινονται ως απεικονιση στον browser σου. Θα ειναι δαιφορετικα (καποια) οταν θα τα ανοιξεις στο photoshop και επισης θα μπορεις να δεις τι προσφερουν στην επεξεργασια και ποσο κοντα η μακρια ειναι στο φυσικο αποτελεσμα που επιθυμεις. Σαν ιδεα για το τι γινεται σημερα και οχι τι συνεβαινε παλιοτερα..
  6. Δεν ειναι κακο κινητο. Απλα δεν ειναι η απολυτη προταση οπως ηταν το cm1 εκεινη την εποχη. Με εξαιρεση τα 808/1020 με μεγαλο αισθητηρα μεν αλλα παλιοτερης τεχνολογιας , τα υπολοιπα "καλα" κινητα εκεινη την εποχη ηταν σαφως μικροτερα -στον αισθητηρα- και καποια ελαχιστα ισα που εφταναν το 1.4nm pixel size με το computational να απουσιαζει παντελως. Πλεον ολα εχουν αλλαξει. (Το μεταβλητο διαφραγμα σιγουρα δινει-θα δωσει κατι παραπανω απο το ανταγωνισμο βεβαια.) Σε περιπτωση που δεν το ειδες σε προηγουμενο ποστ..βρες-δες-και παιξε με τα raw απο τα κινητα που σε ενδιαφερουν. Ακομα και με το iphone μια δυο σελιδες πισω και ας μη σε ενδιαφερει ως κινητο. Θα παρεις σαφεστατα μια καλυτερη εικονα για τις ικανοτητες οποιουδηποτε συγχρονου κινητου (σε επιπεδα ναυαρχιδας)
  7. Νομιζω διαβαζεις οσα θες.. Για ΚΙΝΗΤΑ μια ιντσα ειναι μεγαλος σενσορας. Για σενσορα γενικα ..μια ιντσα ειναι μισος aps-c ..(~13.8x8.8 vs 25.6x16..καπου εκει). Δεδομένου οτι το σονυ χρησιμοποιεί μικροτερο κομματι απο μια ιντσα καταλαβαίνεις οτι δεν ισχυει το "ΤΟΣΟ" ρηχος βαθος πεδιου. Υπαρχουν και αλλα κινητα με ιδιο ρηχό βαθος πεδιου , αλλα με πιο ρηχο βαθος και πολλα αλλα με λιγο μεγαλυτερο βαθος πεδιου. Δεν ξερω κατα ποσο ασχολείσαι με τη φωτογραφια ακομα και αυτο το βαθος πεδιου σε κινητα το βλεπεις σε close up στη κυρια καμερα. (Aπο 10 -20 cm απο το οποιο αντικείμενο σου και οσο μεγαλώνει η αποσταση τοσο μεγαλωνει το βαθος πεδιου. Στο μισο ενα μετρο ειναι δυσκολο να μη βγαλεις κατι εστιασμένο). Το γρηγορο readout ειναι πλεονεκτημα των μονο 12 μπχ χωρις quad bayer. To ποσο γρηγορα μπορεις να δωσει ο αισθητηρας τα δεδομένα του στο μετεπειτα κυκλωμα. Αν ειχε quad bayer τα δεδομένα θα ηταν 4-πλασια και για το ιδιο κυκλωμα θα ηταν 4 φορες πιο αργο. Οι "μαθηματικοί τυποι" υπηρχαν και πριν απο μενα..δεν ειναι δημιουργημα μου. Εκ των πραγματων τα raw δεν διαφερουν απο τις αλλες ναυαρχιδες. Δεν βγαζω χαλια το σονυ απλα δεν υπερτερει τοσο πολυ οσο θελουν οι ανθρωποι της σονυ να φαινεται . Μεγαλο σενσορα δεν εχει (ειναι cropped) . To μεγαλύτερο πιξελ δεν το εχει (παραμενει μεγαλο χωρις να υστερεί απο το μεγαλυτερο)..γρηγορο ρεαδουτ εχει και τα εκμεταλλεύονται οσο μπορουν. Μια καλη ναυαρχιδα απο πλευρας σονυ . Η ιδια-αντιστοιχη διαφημιση θα γινει στο επόμενο iphone πχ για το ποσο ικανο και αρτιοτερο του ανταγωνισμου θα ειναι χωρις να διαφημίσει το μεγεθος ουτε του σενσορα ουτε του πιξελ (γιατι ποτε δεν τα εχει η αληθεια ειναι).
  8. Πραγματικα ενα γρηγορο read out ειναι. Σε τετοιο μικρο σενσορα (σε σχεση με aps-c αλλα και ff) δεν εχει πολλα περιθωρια να αποτυχει. Ακομα και μια ιντσα να χρησιμοποιουσε ειναι μισος αισθητηρας απο μια aps-c. Και χρησιμοποιει το 60% απο μιας ιντσας. Το δυσκολο ειναι οταν εχεις να περιστρεψεις ενα δαχτυλιδι 180-270 μοιρες να ειναι γρηγορο αρκετα ωστε να πιασει τη κινηση σε μεγαλυτερο αισθητηρα. Η εστιαση δεν επιτυγχανεται διαφορετικα ειτε χειροκινητα ειτε αυτοματα. Ενα κρυσταλλο-σετ κρυσταλλων- πρεπει να μετακινηθει μπρος πισω σχετικα μεγαλη αποσταση. Στα κινητα ο φακος δεν εχει ουτε τον ογκο ουτε το βαρος και εχουν να μετακινηθουν απειροελαχιστα. To oτι ειναι πληρες απο πλευρας ρυθμισεων "δανεισμενο" απο τις mirrorless (και οχι μονο) .. οκ ..δεκτον
  9. Δεν πολυκαταλαβα τι/πως το εννοεις? Αν εννοεις το paning που εχει σαν feature νομιζω δεν ειναι απαραιτητο. Ενα γρηγορο read-out ειναι.. Ετσι ειναι ..απλα δεν ειναι το πλεον μεγαλυτερο πιξελ. Υπαρχουν αντιστοιχα . To mi 11 ultra εχει μεγαλυτερο ,το 6προ το ιδιο..τα s2? επισης.και οποια αλλα κινητα με αντιστοιχους σενσορες. Το ιδιο αποτελεσμα εχει , στα συν το οποιο computational απο την εξτρα πληροφορια . Χωρια οτι εχουν γινει τοσο μεγαλοι οι σενσορες (για κινητα παντα εε) που ακομα και απο 2.8nm σε 2.4nm απεχουν 1/3 ev στοπ σε θορυβο/ηδρ.αν εχουν παραπλησια τεχνολογια .(που συνηθως εχουν οι κοντινες γενιες). Δεν ειναι πολυ. Πλεον το software μπορει ειτε να μηδενισει ειτε να γιγαντωσει αυτη τη διαφορα. Πχ σε παλιοτερους αισθητηρες με 1,4nm pixel size ειναι δυο στοπ διαφορα (σε σχεση με 2,4nm) . Το πως αποδιδουν μπορεις να το δεις απο μια υποτυπωδη* utrlawide σε σχεση με την κυρια. *(δεδομενου οτι δεν εχουν 1.6nm pixel quad bayer στην ultrawide)
  10. crop δεν κανει καμμια ..πλην της σονυ στο συγκεκριμενο κινητο. (υποθετω λες για το 20mpx και fps) Debayering κανουν ολοι και ειναι ο λογος που εχουμε παει σε quad-bayer σενσορ. (οκ και μερικα 3χ3) (Χωρια οτι το debayering ειναι ουτως η αλλως διαδικασια για να βγει μια εικονα απο το σενσορα. Απλα με quad bayer εχεις πολλα πλεονεκτηματα τα οποια τα βλεπεις ακομα και απο το tcl του spy .) Συμβιβαστηκαν για το εξογκωμα στο κινητο και τις ακρες που δεν παιζει να βγουν σωστα με τετοιο πλατος (βαθος στο κινητο)
  11. "διαφημιστικη" -"μαρκετινιστικη" απαντηση.απο πλευρας σονυ. Ουσιαστικα χρησιμοποιησαν μεγαλο αισσθητηρα για να χρησιμοποιησουν μικροτερο μερος και να εχουν αυτα τα πλεονεκτημα??? Δεν ισχυουν..Ουτε καν κοπος να διαφημισουν τα μεγαλα πιξελ χρειαζεται μιας και υπαρχουν εξισου μεγαλα και μεγαλυτερα. Σε αυτα οφειλονται ο οποιος χαμηλος θορυβος το οποιο hdr . Οσο για το ρηχο βαθος πεδιου ναι εκει θες το μεγαλο αισθητηρα αλλα και ολη την εικονα του. Αλλιως η cropped εκδοχη εχει το ακριβως το ιδιο βαθος πεδιου με αντιστοιχο μικροτερο αισθητηρα.. Ουσιαστικα μονο αυτο προσφερει το μεγεθος στον αισθητηρα. Μεγαλυτερη γωνια καλυψης και δαιφορετικο βαθος πεδιου με τον ιδιο φακο.. Αν croppareis την εικονα το χανεις και αυτο το πλεονεκτημα. Πχ απο εποχης galaxy 20 ultra υπαρχει "αυτος" ο αισθητηρας. (με τη λεξη "αυτος" εννοω σε μεγεθος αισθητηρα (με τη cropped sony) και pixel με τα οποιο πλεονεκτηματα.ακομα και το ιδιο βαθος πεδιου. @Mivas Δεν μπαινω σε διαδικασια να προτεινω κινητο αλλα το συγκεκριμενο iphone δειχνει "υποσχομενο" και τo pixel 6 pro επισης (που μου αρεσει περισσοτερο)..και το xiaomi mi 11 ultra ..εστω και με gcam και φερτο στα μετρα σου. Aκομα και το nord 2 5g που κανει ~400€ θεωρω οτι ειναι κοντα σε αυτα που θες -στη κυρια καμερα και φωτογραφικα παντα μιλωντας.
  12. Oπως ειπωθηκε και πριν , σιγουρα δεν εκμεταλευται ολοκληρο τον αισθητηρα. Νομιζω εχουμε φυγει απο την εποχη του υπερβολικου processing. Moνo το ai ενδεχεται να χαλασει λιγο την εικονα (για τα δικα μου γουστα) Δεν ειμαι σε θεση να προτεινω οποιοδηποτε κινητο. Στη κυριολεξια παρε οποιο σου κανει κεφι και οποιο θες να εχεις στα χερια σου. Απλα θα προτεινα να δεις τα raw απο το iphone 13 pro . Οχι για να τα συγκρινεις με εκεινα απο την α7ς ιιι , θα ελεγα να αποφυγεις τη συγκριση κιολας. Απλα για να δεις τι προσφερουν ως εχουν και ως επεξεργασια. Μην αρκεστεις σε 1-2 εικονες. Αν εχεις κανει το ιδιο για αυτα που ειχες θα εχεις μια εικονα τι μπορει να προσφερουν. (και δεν ειναι μονο το iphone. Δεν απεχουν οι αλλες ναυαρχιδες..Και δεν χρειαζεται πλεον να ειναι ναυαρχιδες). .
  13. Σηκωνει κουβεντα που σιγουρα ουτε ειναι του παροντος ουτε του θεματος..αλλα εχουν κλεισει τεραστια αποσταση. Ετσι για την ιστορια η a7s iii κανει 4 χιλιαρικα και εχουν φακο που κανει αλλα 900 (μαλλον ο ταμρον ειναι).. Η οποια χ-ψ τεχνολογια στον αισθητηρα δεν πολυδιαφερει πλεον. Μονο στα φυσικα μεγεθη. Χωρια της διαφορας στη τιμη η διαφορα στο μεγεθος πιξελ ειναι εξισου τεραστια. Φαινεται οχι τοσο στο πως αποδιδουν ως τελικη φωτογραφια..αλλα στο ποσο μπορεις να "παιξεις" στα raw. (δεν τις ειδα ολες μονο οσες μου κεντρισαν το ενδιαφερον)
  14. δεν ειπα οτι λες μπαρουφες. Απλα το εκανα λιγο πιο συγκεκριμενο. Ειναι δυσκολο να φτιαξεις φακο για τετοιο αενσορα και να αποδιδει καλα σε ολα τα σημεια. Η πολυπλοκτητα απαιτει εξτρα κρυσταλλα και εξτρα μηκος (υψος-καρουμπαλο στα κινητα). Για τον ιδιο λογο δυσκολα βρισκεις πανω απο 24mm εστιακο μηκος (σε ισοδυναμο δλδ..κανα 9αρι mm για τη 1") Moνο με collapsible φακο θα μπορουσε να γινει κατι καλυτερο (ως προς το διαφραγμα αλλα και λιγο ως προς την εστιασκη αποσταση) Πχ ενας 28mm φ1.6 αλλα αντε να δικαιολογησεις το μεσα-εξω του φακου στο σημερα. εδιτ @georgerapp Tα raw ειναι δικα σου? Αν ναι παιζει να βγαλεις παλι σε raw και βραδινες ? Οχι πολλες ..απλα να ειναι "βραδινες" οχι υπερφωτισμενες βιτρινες/χωροι..
  15. Δεν εχεις αδικο σε αυτο που λες ..αλλα το συνηθες ειναι ο φακος να ειναι μικροτερος απο τον αισθητηρα. Πχ σε full frame θες 85mm εστιακο μηκος και δαιφραγμα φ/1.8 για να ξεπερασεις σε μεγεθος τον αισθητηρα. Τα δε μικροτερα των 50mm δεν το φτανεις. (αντε με 1.2 ο 50αρης ) Το εστιακο μηκος ειναι πολυ μικρο στο κινητο ..19mm (σε ισοδυναμο 35μμ) για να μην εχει εντονο καρουμπαλο Απο την αλλη στο πανασονικ απορω πως θα ειναι οι ακρες με 24mm και πληρη σενσορα. Πολυ πιθανον να θελουν να κρυψουν τις ατελειες στις ακρες (στο σονυ). Στα συν μου αρεσει το μεταβλητο διαφραγμα (το φ4 δλδ). Θα κερδιζει αρκετα σε ευκρινεια απο το μικροτερο διαφραγμα. Νομιζω @mivas αδικεις ολα τα συγχρονα κινητα . Το computational εχει κανει αλματα απο τοτε..που στην ουσια δεν υπηρχε. Υπαρχουν εξισου μεγαλοι αισθητηρες πλεον (οχι ακριβως στο ιδιο μεγεθος). συνηθως πλεον 50αρηδες με 1.2 και 1.4um pixel size που δινουν ~12μπχ και 2.4nm / 2.8nm "τελικο" πιξελ σιζε ..στα συν το computational. Aκομα και αυτοι προσφερουν εικονα απο μεγαλυτερη επιφανεια σενσορα απο οτι τo cropped σονυ.
  16. Κανεις που να εχει το Oneplus Nord 2 5g?? Θα ηθελα να δω δειγματα του απο καποιον χρηστη εδω μεσα. Aκομα καλυτερα σε συγκριση με αλλο κινητο.
  17. Aν μπορεις βαλε τις φωτος μεσω φλικρ.. Θα ηθελα να τις δω στην κανονικη τους αναλυση
  18. Mεγαλυτερο πιξελ = πιανει περισσοτερα φωτονια στην ιδια μονοδα χρονου. Eχεις περισσοτερο σημα (snr/hdr/saturation point) Μiκροτερο πιξελ - περισσοτερα mpx στο σενσορα = περισσοτερή λεπτομερεια σε base iso (ή εκει κοντα οπου το snr δεν παει στα ταρταρα) quad bayer με το αναλογο computational = win-win. Bαθος πεδιου ας πουμε οτι ειναι το ολιγο blurry του s21 στον γοριλλα/τ-ρεξ σε σχεση με το σονυ. (μπορει να ειναι και θεμα φακου βεβαια). Γενικα ειναι πιο εντονο στις κοντινες φωτος οπου το out of focus εκτος του σημειου εστιασης ειναι πιο εντονο. Mεγαλος αισθητηρας -μικρο βαθος πεδιου.. Μικρος αισθητηρας - μεγαλυτερο βαθος πεδιου για το ιδιο δαφραγμα. Για αυτο και στις large format (οχι μεσαιου...large format) βλεπεις f/64 .. Mε φ/1.6 παιζει να παρεις μια θολη φωτο εκει..:p
  19. Την προτιμηση μονο..και μια γευση απο το computational. Συν οτι μπορεις να προσαρμοσεις πιο ευκολα τις αναγκες σου στη προτιμηση του κινητου..αν δεν βγαζει τη φωτο που θελεις στο πρωτο κλικ. Αν ξερεις απο πριν δλδ οτι το σονυ θα παιζει με 1/10 βραδυ κυνηγωντας παιδια (φωτογραφικα παντα) ..μπορεις απο πριν να το αλλαξεις χωρις να ψαχνεις 1-2 φωτο στις 100. Ως hardware δρομος για τη νικη ειναι το μεγαλυτερο pixel size , quad bayer (οκ και μεγαλυτερο) μιας και το computational εχει αλλο "αερα".. Για να τηρούνται αυτα τα δυο θα πρεπει να εχει και μεγαλο αισθητηρα..αν και ο μεγαλος αισθητηρας απο μονος του δεν μπορει να προσφερει τιποτα αλλα περα απο διαφορετικο βαθος πεδιου. Χρησιμοποιουμε συχνα τον ορο "φωτεινο" σενσορα αλλα εχει να κανει με αλλες ιδιοτητες και οχι το μεγεθος του. (πχ fill factor , quantum efficiency , well capacity.) Εμμεσα μεν εχει μιας και 12μπχ με μεγαλυτερο pixel size προυποθετουν μεγαλυτερο σενσορα απο 12μπχ με μικροτερο pixel size. Αν εχουμε καποιες γενειές αναμενα στους δυο σενσορες..ο νεοτερος παιζει να καλυπτει τα οφελη του παλιοτερο αλλα μεγαλυτερου. Πχ σενσορος 108μπχ χωρις binning βγαζοντας 108μπχ μονο εικονες θα εχει μικροτερο snr , χειροτερο hdr (το ιδιο ειναι δλδ..απλα το παρατηρεις σε δευτερη φαση) και με computational δεν μπορεις να κανεις και πολλα περα απο το να μαντεψεις το οποιο χρωμα και να το "ζωγραφισεις" ελαφρως ψευτικα/αφυσικα.
  20. Το αναποδο ειδα να κανει το συγκεκριμενο σονυ. Ακομα και απο το σ20+ που εχουν λιγο πολυ τον ιδιο αισθητηρα. Εκτος αν χρησιμοποιουμε τις λεξεις "ανεβαζει-κατεβαζει" αναποδα. Εγω το "ανεβαζει κλειστρο" το χρησιμοποιω οταν μεγαλωνει το χρονο..(μικραινει ο παρονομαστης) .Δλδ απο 1/50 σε 1/15..μεγαλωσε το κλειστρο. Ειναι 1+2/3 Ev στοπ διαφορα στη φωτεινοτητα. Το 1/4 στις νυκτερινες ειναι μεγαλος χρονος.Στα περισσερα βλεπω 1/10 ..παλιοτερα 1/18...κλπ... Γενικα τα exif δεν εχουν την τοσο μεγαλη σημασια στα κινητα πλεον..αλλα αν κρινεις τις ρυθμισεις του ενος στο αλλο κινητο βγαζεις ενα μικρο-μεγαλυτερο συμπερσσμα για το τι προτιμησεις εχει το καθενα.Τουλαχιστον στη συγκεκριμενη σκηνη..και επειτα το βλεπεις αν επαναλαμβανεται σε επομενες.. Εξου και το προηγουμενο request.
  21. Δεν παίζει να θυμάσαι ποια είναι με ποιες ρυθμίσεις εε?? (δεν εννοώ το exif προφανώς) Σε αυτές που έβαλες στο φόρουμ το sony έχει επιλέξει να κρατήσει χαμηλά το iso και να αυξήσει το κλείστρο.(μεγάλο σε διάρκεια). (δικιά σου επιλογή ? αυτοματη? ai?) Με αποτέλεσμα να δείχνει καλύτερα ποιοτικά ακόμα και από το σχεδόν ίδιο σένσορα του s20+. Αλλά να μην μπορείς να πιάσεις εύκολα κίνηση (τα παιδιά που τρέχουν). Το σ21 δεν έχω ιδέα αν λόγω κίνησης εξέλεξε το 1/50 στο κλείστρο και έβαλε ότι iso χρειαζόταν. Οπότε είναι αυτό που έλεγα για προτιμήσεις στο προηγούμενο ποστ...τι από τα δυο προτιμάς. (διαφορετική προτίμηση για τις ανάγκες του κάθε χρήστη) Προφανώς δεν παίζει να τα έχεις όλα σε ένα κλικ. Στο flickr έχεις μερικές ακόμα απο το sony με iso800 και iso1000. Βλέποντας με την αντίστοιχη 800αρα του σ21 , το σονυ είχε κλείστρο 1/15 ..λίγο πολύ κοντά 2 stop διαφορά με το s21. Έχει πάρει 4 φορές παραπάνω φως απο το samsung . (παραβλέποντας βέβαια ότι και τα δυο που λένε iso800 δεν σημαίνει απαραίτητα το ίδιο για σύγχρονο αισθητήρα κινητού. αλλά παίρνεις μια ιδέα για το πόσο διαφορετικά χειρίζονται την ίδια σκηνη.) Τέλος αν μπορείς την επόμενη φορά πάρε μια φωτό απο το καθένα (σονυ/σ21) στο αυτοματο . Και μετά ό,τι ρυθμίσεις δεις στο ένα κινητό ..βάλτες manual στο αλλο. Αν το manual δεν επιτρέπει AI , τις αρχικές βγάλτες επίσης χωρίς ΑΙ, Ουσιαστικά 4 φωτο συνολικά.
  22. Σορρυ που απανταω παλι..αλλα το f/1.8 με φ/1.7 παίζει παρα πολυ μικρό ρολο. Ειναι πολυ μικρη κυριολεκτικα η διαφορα τους. Eιναι ~1/10Ev stops και απλα περναει ενα 10%(περιπου) παραπανω φως καθαρα και μονο απο το διαφραγμα. Ειναι σαν λες αντι για 1/100 να βαλεις 1/90 στο κλειστρο ..εχοντας το διαφραγμα σταθερο. Αν δεν εχεις τις εικονες διπλα διπλα ουτε που παιζει να δεις οτι εχουν διαφορετικη φωτεινοτητα οσο και αν σου φαινεται παραξενο. Ολα τα αλλα ειναι ιδια για τις συγκεκριμενες ληψεις και οι διαφορες που εχουν μεταξυ τους τα δυο κινητα (βλεπωντας τις ληψεις) δεν οφειλονται ατο διαφορετικο διαφραγμα. Το point+shoοt προσωπικα τουλαχιστον ποτε δεν το πηρα σοβαρα και δεν περιμενω την πιο αρτια ληψη απο το πρωτο τυχαιο κλικ οποια μηχανη και αν εχω. Ακομα και αν το καταφερει , το προσωπικο γουστο του καθενος διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο οποτε αυτο που θα ικανοποιουσε εσενα στο πρωτο κλικ καποιος αλλος θα τραβουσε περισσοτερες ληψεις με αλλες ρυθμισεις. Θα μπορουσα να το αναλύσω και αλλο γιατι το συγκεκριμενο τεστ δεν ηταν και οτι καλυτερο για οποια μηχανη..μιας και η συγκεκριμενη ωρα για το συγκεκριμενο καδρο θα αδικουσε ο,τι και αν ειχες στα χερια σου αλλα ξεφευγει απο το θεμα του θρεντ. Ως σχολιο παντως πανω στο σετ που πρόβαλλες επιλεγω το σαμσουνγκ οντας αρτιοτερο του sony -φωτογραφικα- και ας πηγε και αυτο χαλια στις συγκεκριμενες ληψεις παντως ..:p edit Την εκθεση που ηθελες την επαιρνες κανοντας "ταπ" σε σημειο της εικονας που σε ικανοποιουσε (ως προς την εκθεση) ή κατεβαζες το ev σε αυτο που νομιζε αρχικα το κινητο? Νομιζω το πρωτο εε?
  23. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω ως φωτογραφίες δεν λένε τίποτα γιατί πήγες λάθος ώρα (για την φωτογράφιση ..οχι για την βόλτα) αλλα παρόλαυτα.. δείχνουν α)το συγκεκριμένο samsung δύσκολα βρίσκει αντίπαλο..(με huawei θα ήθελα να το δώ) β)κινητό χωρίς σημαντικά βήματα στο computational δεν μπορεί να σταθεί φωτογραφικά. Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο σονυ ούτε με gcam μπορεί να ανέβει το βράδυ..
  24. Xανεις το computational ομως. Δεν ειναι το ιδιο 0.8nm πιξελ σιζε με 2.4nm και ουτε παιζει να γινουν ως προς τις δυνατοτητες που προσφερουν. Σε ψηφιακη εποχη ζουμε..αν δεν ξερεις (γενικα οχι εσυ) το καδρο παρε μερικες ληψεις παραπανω. Δε χαλαει το φιλμ. Στη τελικη θα σε βοηθησει να μαθεις ποιο ειναι το επομενο καδρο που θες να παρεις και τι ειναι σημαντικο να υπαρχει μεσα σε αυτο. υ.γ Δεν αντιλεγω στα οφελη του cropping..αλλα οχι και ετσι..:p u.g2 Αν καποιος θελει να αναδειξει τη λεπτομερεια τοσων πολλων mpx ..ας κανει ενα κροπ και να δειξει σε δευτερη φωτο πως φαινεται η λεπτομερεια απο τα 108mpx. Προσωπικα το προτιμω απο το να μαντευω τι εκανε η συμπιεση και τι το κινητο.
  25. Eεε ενταξει.. Μια ιντσα σενσορας ..lossless 4x (με τη βοηθεια αλλου σενσορα) ,lossless 2x , 3.2nm pixel size.. Στο βιντεο θα προσφερει καμμια νεα πραματακια ...ε δε το λες και κακο. Το πως θα το χρησιμοποει ο καθενας ειναι αλλο πραμα. Εξαλλου κανεις δε χρησιμοποιει τετοιους σενσορες στη πληρη αναλυση..(περα απο καποια ποστ δωθε κειθε). Ολοι στα 12mpx ειναι με τα συν και πλην ..
×
×
  • Create New...