Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

6 ώρες πριν, nikos0 said:

Σωστή είναι η σκέψη σου. Σε συζήτηση περί του θέματος μου έχουν πει κατάμουτρα ότι "σιγά μη σας φτιάξουν δίκτυα στα κουτσοχώρια σας", μπορεί και να είναι έτσι.

Ωστόσο το καλοκαίρι σχεδόν όλα τα χωριά έχουν κόσμο και κάποια βουλιάζουν κυριολεκτικά από κόσμο. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι άδικο να μην υπάρχουν υποδομές; Επίσης η Ναυπακτία είναι καλοκαιρινός αλλά και χειμερινός προορισμός. Αν και αυτό σηκώνει κουβέντα... Μου φαίνεται αφύσικο όμως το 2026 να υπάρχουν οικισμοί με μηδενική κάλυψη. 

Επέτρεψε μου να κάνω μια αναφορά για τη σταθερή σε χωριό στην περιοχή της Ναυπακτίας και συγνώμη για το off topic. Στο χωριό Καστανιά υπάρχει VDSL καμπίνα με μικροκυματική ζεύξη (από ότι είδα δεν αφορά rural, ίσως κάνω και λάθος). Στη wikipedia βλέπω μόνιμο πληθυσμό 35. Την ίδια στιγμή άλλα χωριά με περισσότερο κόσμο δεν έχουν vdsl αλλά μόνο adsl και κάποια άλλα δεν έχουν τίποτα από τα δύο. Με ποια λογική γίνονται αυτές οι επενδύσεις; Ή καλύτερα με ποια ιεράρχηση; Γιατί να μην έχει vdsl και η Κεντρική που επίσημα έχει 111 μόνιμους κατοίκους; Ρητορικά είναι τα ερωτήματα. Στην πράξη κανένα από τα παραπάνω χωριά το χειμώνα δεν έχει τόσους μόνιμους κατοίκους, και όμως κάποια έχουν vdsl (και καλά κάνουν) στα 1000 μέτρα υψόμετρο.

vdsl.png

Στην Ελλάδα θα έπρεπε να αναρωτιέστε γιατί με τόσο remote work ακόμα ο κόσμος ζει στη χαβούζα που λέγεται Αθήνα (και Θεσσαλονίκη). Κανένα όραμα για αυτή τη χώρα. Μακάρι να γυρίσει ο κόσμος στην επαρχία αν και δε το βλέπω σύντομα αν δεν αλλάξουν ριζικά τα πράγματα.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

19 ώρες πριν, fotisk13 said:

Χωρίς 5G+ Priority τι ταχύτητα πιάνεις;

Την ίδια ακριβώς. 😅

10 ώρες πριν, mixtri said:

Ναι είχε η κοσμοτε τέρμα σήμα 🙂 Από το καταφύγιο έχει κάλυψη (Β20 μόνο όταν είχα πάει).

Μια χαρά είναι η B20 δεν χρειάζεται και κάτι παραπάνω. Και πάλι καλά που την έχει, οι άλλες δύο δεν έχουν καθόλου σήμα. Το ίδιο και στη Σαμαριά, μόνο η COSMOTE έχει. Για αυτό είναι στην πρώτη θέση η Telekom, παρά τις κάποιες καθυστερήσεις στις αναβαθμίσεις της.

Από εχθές στη Θεσσαλονίκη είχα αρκετές ειδοποιήσεις στο cellmaper ότι και καλά εντοπίστηκε κάποια νέα κεραία, εν τέλει είναι μία προσθήκη που βλέπει στις Ν78 της κοσμοτε. Θα παίζουν ταυτόχρονα έτσι Ν78+Ν78 για nr ca? Στα 3511.2 MHz είναι αυτή που προϋπήρχε η 3460.8 είναι η καινούργια.

Screenshot_20260729_094819_CellMapper.jpg

Screenshot_20260729_094830_CellMapper.jpg

10 ώρες πριν, nikos0 said:

Σωστή είναι η σκέψη σου. Σε συζήτηση περί του θέματος μου έχουν πει κατάμουτρα ότι "σιγά μη σας φτιάξουν δίκτυα στα κουτσοχώρια σας", μπορεί και να είναι έτσι.

Ωστόσο το καλοκαίρι σχεδόν όλα τα χωριά έχουν κόσμο και κάποια βουλιάζουν κυριολεκτικά από κόσμο. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι άδικο να μην υπάρχουν υποδομές; Επίσης η Ναυπακτία είναι καλοκαιρινός αλλά και χειμερινός προορισμός. Αν και αυτό σηκώνει κουβέντα... Μου φαίνεται αφύσικο όμως το 2026 να υπάρχουν οικισμοί με μηδενική κάλυψη. 

Επέτρεψε μου να κάνω μια αναφορά για τη σταθερή σε χωριό στην περιοχή της Ναυπακτίας και συγνώμη για το off topic. Στο χωριό Καστανιά υπάρχει VDSL καμπίνα με μικροκυματική ζεύξη (από ότι είδα δεν αφορά rural, ίσως κάνω και λάθος). Στη wikipedia βλέπω μόνιμο πληθυσμό 35. Την ίδια στιγμή άλλα χωριά με περισσότερο κόσμο δεν έχουν vdsl αλλά μόνο adsl και κάποια άλλα δεν έχουν τίποτα από τα δύο. Με ποια λογική γίνονται αυτές οι επενδύσεις; Ή καλύτερα με ποια ιεράρχηση; Γιατί να μην έχει vdsl και η Κεντρική που επίσημα έχει 111 μόνιμους κατοίκους; Ρητορικά είναι τα ερωτήματα. Στην πράξη κανένα από τα παραπάνω χωριά το χειμώνα δεν έχει τόσους μόνιμους κατοίκους, και όμως κάποια έχουν vdsl (και καλά κάνουν) στα 1000 μέτρα υψόμετρο.

vdsl.png

Ξέρω περίπτωση που πέρασαν δεκάδες κολώνες και εκατοντάδες μέτρα καλωδίου για να καλύψουν ένα μόνο σπίτι... στελέχους του OTE. Πιθανόν να είναι κάτι παρόμοιο😉

3 ώρες πριν, mixtri said:

Στην Ελλάδα θα έπρεπε να αναρωτιέστε γιατί με τόσο remote work ακόμα ο κόσμος ζει στη χαβούζα που λέγεται Αθήνα (και Θεσσαλονίκη). Κανένα όραμα για αυτή τη χώρα. Μακάρι να γυρίσει ο κόσμος στην επαρχία αν και δε το βλέπω σύντομα αν δεν αλλάξουν ριζικά τα πράγματα.

Η επαρχία στην Ελλάδα έχει άλλα ζητήματα …. Δεν είναι όπως η επαρχία στο εξωτερικό . Μας έχουν απόκωμενους τελείως , τρένα δεν έχουμε λεωφορεία είναι Πάνακριβα και το μοντέλο τους μη λειτουργικό ή βενζίνη συνεχώς στο 2.10 και για να διανύσει μια απόσταση 100χμ θες 10 ευρώ σε διόδια πλέον . Δουλευω hybrid 2 από κοντά 3 remote στην Θεσσαλονίκη και είμαι από Σέρρες , 1 ώρα απόσταση . Στην τελική δεν συμφέρει το πάνε έλα , το να φας την κίνηση την ζέστη και τον κάθε π@@@ρα στο δρόμο. Και μετά έρχονται όλα τα κοινωνικά ζητήματα. Μέσες άκρες , αν μένεις στην επαρχία δεν έχεις τίποτα να κάνεις παρά να απολαμβάνεις τον Freddo espresso σου και να τρως το σουβλάκι σου . 

Στα του δικτύου να χεσω τις πρωτιές όταν έχει τις μεγαλύτερες τρύπες από τις τρεις . Θα κατέβω και νότια Ελλάδα που πάντα ήταν καλύτερη από την βόρεια, μπας και χαρώ όλες αυτές τις πρωτιές που διαφημίζουν.

8 minutes ago, georgebad said:

Η επαρχία στην Ελλάδα έχει άλλα ζητήματα …. Δεν είναι όπως η επαρχία στο εξωτερικό . Μας έχουν απόκωμενους τελείως , τρένα δεν έχουμε λεωφορεία είναι Πάνακριβα και το μοντέλο τους μη λειτουργικό ή βενζίνη συνεχώς στο 2.10 και για να διανύσει μια απόσταση 100χμ θες 10 ευρώ σε διόδια πλέον . Δουλευω hybrid 2 από κοντά 3 remote στην Θεσσαλονίκη και είμαι από Σέρρες , 1 ώρα απόσταση . Στην τελική δεν συμφέρει το πάνε έλα , το να φας την κίνηση την ζέστη και τον κάθε π@@@ρα στο δρόμο. Και μετά έρχονται όλα τα κοινωνικά ζητήματα. Μέσες άκρες , αν μένεις στην επαρχία δεν έχεις τίποτα να κάνεις παρά να απολαμβάνεις τον Freddo espresso σου και να τρως το σουβλάκι σου . 

Στα του δικτύου να χεσω τις πρωτιές όταν έχει τις μεγαλύτερες τρύπες από τις τρεις . Θα κατέβω και νότια Ελλάδα που πάντα ήταν καλύτερη από την βόρεια, μπας και χαρώ όλες αυτές τις πρωτιές που διαφημίζουν.

Στα λόγια μου έρχεσαι. Πρέπει να δώσουν κίνητρα.

Νοτια είναι όλες καλές. Έχει μειωθεί η διαφορά στην Πελοπόννησο. 

[sIGPIC][/sIGPIC]

7 ώρες πριν, mixtri said:

Αμήν και πότε, δε βλέπω την ώρα να την κάνω για επαρχία για freddo espresso και σουβλάκι χοιρινό με συνοδεία χωριάτικης και μπύρας όπως λέει και ο @georgebad😜 

Πρώτη δοκιμή του 5G+ Priority pass απο το μπαλκόνι. Πανόραμα Θεσ/νίκης - Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

15Pro Max - iOS 26.6

Έγινε επανασύνδεση με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας. Το ping έχει πέσει στο μισό σε σχέση με την προηγούμενη δοκιμή που πόσταρα πριν λίγες μέρες.

IMG_0078.PNG

IMG_0079.PNG

IMG_0080.PNG

On 28/7/2026 at 11:54 ΜΜ, elkons said:

Παρεπιπτόντως έχω δει και στην Εύβοια που μένω, αλλά στο Βόρειο τμήμα του νησιού βλπεω τέτοιες κολώνες, αλλά σε κτίρια ΟΤΕ. Στο keraies.eett φαίνεται ως αδειοδοτημένη κεραία αλλά χωρίς κεραίες πάνω. Συνήθως σε τέτοια σημεία όντως δεν έχει καλό σήμα και σκέφτομαι.. γιατι έχουν ολόκληρη άδεια για αυτό το πράγμα. 

Αν θυμάμαι σωστά εσύ είχες ανεβάσει μια κεραία με 2 sector πριν λίγο καιρό στο χωριό αυτό, που μόνο η Cosmote έχει σήμα. Είναι Β20 μόνο, πρακτικά θα μπουκώσει πανεύκολα, είναι παλιά. 

Αν παίζει μονη της η Cosmote όμως, δεν θα ιδρώσει το αυτί τους τόσο για να την αναβαθμίσουν, προφανώς, γιατί δεν έχουν ανταγωνισμό. Εκτός αν σας θυμηθούν, το εύχομαι.

Συνήθως όταν γίνεται συνεγκατασταση, στην ΕΕΤΤ δε φαίνονται τα παλιά έγγραφα. Φαίνεται σαν καινούρια εγκατάσταση. Με τον αριθμό θεσης αν ψάξεις στη Διαύγεια θα δεις. 

Οπότε Nova παίζει μαζί με Vodafone από κοινού και η Cosmote απο κάτω θα βάλει τις κεραίες της (όταν τις βάλει, αν τις έχουν βάλει). Από τον Απρίλιο φαντάζομαι πως έχει γίνει.

Ναι εγώ είχα ανεβάσει την κεραία. Η μέγιστη ταχύτητα που έχω δει είναι περίπου 80Mbps, από όσο θυμάμαι. Τουλάχιστον εμφανίζουν 5G οι συσκευές. 😅 Από τη στιγμή που έχει κάλυψη και δουλεύει όλα καλά.

Τα έγγραφα της νοβα για τη νέα εγκατάσταση αφορούν άλλη θέση, κοντά στο χωριό όμως.

On 29/7/2026 at 10:13 ΠΜ, minast said:

Ξέρω περίπτωση που πέρασαν δεκάδες κολώνες και εκατοντάδες μέτρα καλωδίου για να καλύψουν ένα μόνο σπίτι... στελέχους του OTE. Πιθανόν να είναι κάτι παρόμοιο😉

Σε αυτή τη χώρα όλα είναι πιθανά. 

On 29/7/2026 at 10:15 ΠΜ, georgebad said:

Προσωπικά εκτός από τον καφέ και το σουβλάκι μου αρέσει η ηρεμία σε σχέση με την πόλη, αυτό και μόνο μου αρκεί (καλά βάλε και το σουβλάκι μέσα) και ας μην έχω τις επιλογές που έχει η Αθήνα/Θεσσαλονίκη. Κατά τα άλλα συμφωνώ, ειδικά με τα ΜΜΜ. Αυτό που με στενοχωρεί περισσότερο είναι πως τα χωριά ερημώνουν συν πως δεν υπάρχει όραμα που λέει και ο mixtri.

Παρακάτω μέτρηση λίγο μετά τα διόδια της γέφυρας στο Ρίο Αντίρριο, στην πλευρά του Αντιρρίου. Ήμουν εν κινήσει και πέρασα δίπλα από την κεραία. Στο cellmapper βλέπω πως είναι η 1209204. Η φωτογραφία είναι από google maps.

Μετά την σφαλιάρα της τιμής της γέφυρας είδαμε καλές ταχύτητες τουλάχιστον.

IMG_9942.jpg

tower.png

Edited by nikos0

3 minutes ago, georgemv said:

Έχει ιστό εκεί; για δώσε συντεταγμένες

Λογικά σε εμένα πάει η ερώτηση. Σίγουρα της έχεις πιάσει πηγαίνοντας Δροσιά. 

C8UXrgf.md.jpg

Hlias.

κατάλαβα, αυτή που φαίνεται από τη νέα εθνική πάνω στο βουνό, μετά τις 2 στο Σχηματάρι

1 ώρα πριν, nikos0 said:

Ναι εγώ είχα ανεβάσει την κεραία. Η μέγιστη ταχύτητα που έχω δει είναι περίπου 80Mbps, από όσο θυμάμαι. Τουλάχιστον εμφανίζουν 5G οι συσκευές. 😅 Από τη στιγμή που έχει κάλυψη και δουλεύει όλα καλά.

Τα έγγραφα της νοβα για τη νέα εγκατάσταση αφορούν άλλη θέση, κοντά στο χωριό όμως.

Σε αυτή τη χώρα όλα είναι πιθανά. 

Προσωπικά εκτός από τον καφέ και το σουβλάκι μου αρέσει η ηρεμία σε σχέση με την πόλη, αυτό και μόνο μου αρκεί (καλά βάλε και το σουβλάκι μέσα) και ας μην έχω τις επιλογές που έχει η Αθήνα/Θεσσαλονίκη. Κατά τα άλλα συμφωνώ, ειδικά με τα ΜΜΜ. Αυτό που με στενοχωρεί περισσότερο είναι πως τα χωριά ερημώνουν συν πως δεν υπάρχει όραμα που λέει και ο mixtri.

Παρακάτω μέτρηση λίγο μετά τα διόδια της γέφυρας στο Ρίο Αντίρριο, στην πλευρά του Αντιρρίου. Ήμουν εν κινήσει και πέρασα δίπλα από την κεραία. Στο cellmapper βλέπω πως είναι η 1209204. Η φωτογραφία είναι από google maps.

Μετά την σφαλιάρα της τιμής της γέφυρας είδαμε καλές ταχύτητες τουλάχιστον.

IMG_9942.jpg

tower.png

Πόσο χρεώνουν την γέφυρα;;; 
καλές ταχύτητες για το σημείο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

3 ώρες πριν, georgemv said:

κατάλαβα, αυτή που φαίνεται από τη νέα εθνική πάνω στο βουνό, μετά τις 2 στο Σχηματάρι

Έχω την εντύπωση πως μου λες τη κεραία στο Βαθύ. Δε νομίζω να φαίνεται από το Σχηματάρι αυτή που ανέφερα. 

C8rjpDl.md.jpg

Αυτή που λεω εγω, δεν είναι τόσο ψηλά. 

C8r8471.md.jpg

Αριστερά Vodafone/Nova, δεξιά COSMOTE.

Εκτός αν μ λες για άλλο δρόμο και όντως φαίνεται. 

Edited by elkons

Hlias.

1 hour ago, elkons said:

Μπήκε n78 στη Γλύφα Χαλκίδας!

@mixtri Ολα τα ξέρεις

Ε ναι 🥲

[sIGPIC][/sIGPIC]

1 minute ago, mixtri said:

Ε ναι 🥲

Περίμενα πως και πως αυτή την αναβάθμιση. 🙂

Στη πόλη μέσα καλύπτει κυρίως τα σημεία που δεν καλύπτει το θηρίο στον ΟΤΕ. Δεν είναι τόσο δυνατά όπως οι αλλες 2, αλλά αυτές δεν έχουν n78 στο κέντρο και καλύπτουν τα πάντα απο κει. Η Cosmote έχει σε ΟΛΕΣ τις μεγάλες γύρω γύρω, πρόσφατα με την προθήκη έξτρα n78 στον Χτυπά, έχει σχεδόν παντού στην πόλη n78, απλά έχει εναλλαγές πολλές δε ξερει ποια n78 να επιλέξει και η κίνηση είναι μεγάλη. Όταν τελειώσουν, θεωρώ πως θα το δουν αυτό με τις εναλλαγές. 

Σε θέμα ταχυτήτων από μακριά, ντεμι ντεμι. Τη διαφορά θα τη δω στην υψηλή γέφυρα και Μπαταριά. Μπορεί μην κάνουν ακόμα παπάδες, αλλά όταν πέσει η κίνηση απο Σεπτέμβρη, θα το ευχαριστηθώ. 

Hlias.

1 hour ago, mixtri said:

Πόσο χρεώνουν την γέφυρα;;; 
καλές ταχύτητες για το σημείο.

15.90 τα ΙΧ.

Αν δεν βιάζεσαι, 8 ευρώ με το καράβι. 

Οι ταχύτητες σε εκείνο το σημείο είναι καλές, μέσα στον οικισμό δεν ξέρω. Παλιότερα είχε κατέβει κεραία από το κτήριο του ΟΤΕ στο Αντίρριο, και αντιδήμαρχος που αντιδρούσε ευχαριστούσε τον Τσαμάζ καθώς όπως έλεγε ανέλαβε προσωπικά το θέμα, βίντεο εδώ στο 1:28. Και μόλις βρήκα και αυτό  που αντιδρούσαν και για την κεραία που ανέβασα στο προηγούμενο ποστ. 

Υπήρχε ένταση και για εγκατάσταση κεραίας της nova μέσα στην πόλη, βίντεο εδώ. Τελικά εκείνη τη μέρα κατέληξαν όλοι στο αστυνομικό τμήμα. Και αυτή η κεραία κατέβηκε. Τώρα αν άλλαξε θέση δεν γνωρίζω.

Edited by nikos0

1 hour ago, nikos0 said:

Παλιότερα είχε κατέβει κεραία από το κτήριο του ΟΤΕ στο Αντίρριο, και αντιδήμαρχος που αντιδρούσε ευχαριστούσε τον Τσαμάζ καθώς όπως έλεγε ανέλαβε προσωπικά το θέμα, βίντεο εδώ στο 1:28.

Ο Τσαμάζ το ξέρει; 💀

1 hour ago, nikos0 said:

Υπήρχε ένταση και για εγκατάσταση κεραίας της nova μέσα στην πόλη, βίντεο εδώ. Τελικά εκείνη τη μέρα κατέληξαν όλοι στο αστυνομικό τμήμα. Και αυτή η κεραία κατέβηκε. Τώρα αν άλλαξε θέση δεν γνωρίζω.

Κατάντια. 

Hlias.

Κέντρο Ν. Μουδανιών 5G SA N1

IMG_2079.jpeg

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

Πηγάδι Πτελεού Μαγνησίας και ρούτερ TCLHH515 5G που του έχω βάλει κάρτα sim cosmote mobile internet με κάρτα. Δεν μένω παραλιακά οπότε δεν έχω την καλύτερη οπτική επαφή με το Αχίλλειο αλλά για βιντεοδιασκέψεις και cosmote tv σε boxaki (δεν πίανει τηλεοπτικό σήμα λόγω ανάγλυφου) είμαι πολύ καλά.

3f10cb1d-776f-425a-b902-2146fd8396b3.jpg

46 minutes ago, Lyricmyth19 said:

Πηγάδι Πτελεού Μαγνησίας και ρούτερ TCLHH515 5G που του έχω βάλει κάρτα sim cosmote mobile internet με κάρτα. Δεν μένω παραλιακά οπότε δεν έχω την καλύτερη οπτική επαφή με το Αχίλλειο αλλά για βιντεοδιασκέψεις και cosmote tv σε boxaki (δεν πίανει τηλεοπτικό σήμα λόγω ανάγλυφου) είμαι πολύ καλά.

3f10cb1d-776f-425a-b902-2146fd8396b3.jpg

Γιατί δεν το τολμάς με Cosmote WiFi να έχεις και εξωτερική μονάδα και μεγαλύτερο priority?

[sIGPIC][/sIGPIC]

9 ώρες πριν, evang.t said:

Αυτό δεν είναι μόνο n1. 

To Field Test έδειχνε Ν1, και πόσες ανανεώσεις, Ν1 έδειχνε.

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]