silverag Δημ. 28 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου 11 ώρες πριν, georgemv said: Ε, ώρα να διαμαρτυρηθείς Δεν βγάζω άκρη από το chat, λένε ότι το δίκτυο είναι σε εξέλιξη και μπορεί να έχει θέματα. Και να ελέγξω την καρτα sim μου, η οποία βέβαια μέχρι πριν λίγο καιρό έπαιζε κανονικά. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 28 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου Παπάτζα 100% 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
silverag Δημ. 28 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου 2 minutes ago, georgemv said: Παπάτζα 100% Μαζί σου, αλλά άκρη δεν βγάζω. Σκέφτομαι μήπως δοκιμάσω να γυρίσω σε esim, μπας και ξεκολλήσει. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 28 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου 1 ώρα πριν, silverag said: Μαζί σου, αλλά άκρη δεν βγάζω. Σκέφτομαι μήπως δοκιμάσω να γυρίσω σε esim, μπας και ξεκολλήσει. αν ζητήσεις να ανοίξουν ticket στο τεχνικό τμήμα; 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
silverag Δημ. 28 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου Just now, georgemv said: αν ζητήσεις να ανοίξουν ticket στο τεχνικό τμήμα; Το ζήτησα στο chat και μου είπαν ότι δεν τίθεται τεχνικό θέμα και να πάω σε κατάστημα να δουν την κάρτα sim μου. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 28 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου πάρε το 13888 και ζήτα το ευγενικά, δεν έχουν λόγο να μην το προχωρήσουν. Στο chat σε ξεφορτώνονται. 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fotisk13 Δημ. 28 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου 20 ώρες πριν, Mitsos_The_Great said: Γαστούνη Ηλείας (με 5G+ Priority) Χωρίς 5G+ Priority τι ταχύτητα πιάνεις; 2 Παράθεση Ιστορικό: Ericsson T28s, Nokia 3330, Sony ericsson T630,K750i, K800i, Motorola V3x, Sony ericsson w950i, Nokia n95 8gb, Sony ericsson vivaz , Nokia Ν8 , iphone 4 , Samsung Galaxy SIII , Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Νοte10 Plus και τώρα Samsung Galaxy S26 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos0 Δημ. 28 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου (edited) On 2/7/2026 at 8:48 ΠΜ, mixtri said: Τώρα πως είναι οι ταχύτητες; On 4/7/2026 at 12:03 ΜΜ, nikos0 said: Όταν βρεθώ ξανά στην περιοχή θα ενημερώσω. @mixtriΣχετικά με αυτό πέρασα ξανά. Αυτή τη φορά ήταν σταθερό το δίκτυο αλλά θεωρώ πως οι ταχύτητες ήταν πεσμένες μέσα στον οικισμό. Δεν είδα πάνω από 40Mbps και το upload χαμηλό. Οι μετρήσεις είναι σε εξωτερικό χώρο. Edited 28 Ιουλίου by nikos0 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. 28 Ιουλίου Author Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου 1 ώρα πριν, nikos0 said: @mixtriΣχετικά με αυτό πέρασα ξανά. Αυτή τη φορά ήταν σταθερό το δίκτυο αλλά θεωρώ πως οι ταχύτητες ήταν πεσμένες μέσα στον οικισμό. Δεν είδα πάνω από 40Mbps και το upload χαμηλό. Οι μετρήσεις είναι σε εξωτερικό χώρο. Χάλια. Ελπίζω να αναβαθμιστεί σύντομα. 5 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos0 Δημ. 28 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου (edited) Δεν ξέρω με ποια κριτήρια αναβαθμίζουν αλλά αν έχει σχέση ότι το χωριό δεν έχει μόνιμους κατοίκους και έχει ζωή κυρίως καλοκαίρι + ότι οι άλλες δύο δεν έχουν καν σήμα για κλήσεις, αμφιβάλω αν θα ασχοληθούν. Με την ευκαιρία, όταν μπήκε η κεραία στο χωριό (πριν 15+ χρόνια περίπου) τα πρώτα χρόνια (όχι μήνες, χρόνια) ενώ στη συσκευή έβλεπες σήμα συνήθως δεν μπορούσες να καλέσεις ή να σε καλέσουν (φαινόταν πως το είχες κλειστό) και θυμάμαι πως έκανε διακοπές όταν μιλούσες, δεδομένα ούτε καν. Είχα ενοχλήσει την cosmote για το θέμα και δεν ήμουν ο μόνος ωστόσο το θέμα λύθηκε όταν κάποια στιγμή άλλαξαν όλη την εγκατάσταση με τη σημερινή. Θέλω να πιστεύω πως το 2026 αυτά τα ρεζιλίκια δεν υπάρχουν. Δεν μιλάμε για απομακρυσμένη περιοχή αλλά για μισή ώρα δρόμο από το κέντρο της Ναυπάκτου. Edited 28 Ιουλίου by nikos0 9 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
silverag Δημ. 28 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου 3 ώρες πριν, georgemv said: πάρε το 13888 και ζήτα το ευγενικά, δεν έχουν λόγο να μην το προχωρήσουν. Στο chat σε ξεφορτώνονται. Είχες δίκιο, από το τηλέφωνο ασχολήθηκαν πιο πολύ, το δήλωσαν βλάβη και θα με καλέσουν. Τώρα περιμένουμε να δούμε πότε θα πάρουν. 4 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Chrischal1908 Δημ. 28 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου 21 minutes ago, nikos0 said: Δεν ξέρω με ποια κριτήρια αναβαθμίζουν αλλά αν έχει σχέση ότι το χωριό δεν έχει μόνιμους κατοίκους και έχει ζωή κυρίως καλοκαίρι + ότι οι άλλες δύο δεν έχουν καν σήμα για κλήσεις, αμφιβάλω αν θα ασχοληθούν. Με την ευκαιρία, όταν μπήκε η κεραία στο χωριό (πριν 15+ χρόνια περίπου) τα πρώτα χρόνια (όχι μήνες, χρόνια) ενώ στη συσκευή έβλεπες σήμα συνήθως δεν μπορούσες να καλέσεις ή να σε καλέσουν (φαινόταν πως το είχες κλειστό) και θυμάμαι πως έκανε διακοπές όταν μιλούσες, δεδομένα ούτε καν. Είχα ενοχλήσει την cosmote για το θέμα και δεν ήμουν ο μόνος ωστόσο το θέμα λύθηκε όταν κάποια στιγμή άλλαξαν όλη την εγκατάσταση με τη σημερινή. Θέλω να πιστεύω πως το 2026 αυτά τα ρεζιλίκια δεν υπάρχουν. Δεν μιλάμε για απομακρυσμένη περιοχή αλλά για μισή ώρα δρόμο από το κέντρο της Ναυπάκτου. Συνεγκατάσταση δεν έχουν κάνει οι Victus;; 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos0 Δημ. 28 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου 40 minutes ago, Chrischal1908 said: Συνεγκατάσταση δεν έχουν κάνει οι Victus;; Στο χωριό που αναφέρομαι σίγουρα όχι. Αν δεις όμως στο google maps 38°29'36.0"N 21°49'30.0"E υπάρχει μια εγκατάσταση εδώ και χρόνια, είναι σχετικά κοντά στο χωριό. Δεν γνωρίζω τι εξυπηρετεί, όμως μπήκα στον κόπο και έκανα αναζήτηση εδώ https://keraies.eett.gr/ και βρήκα έγγραφα με ημερομηνία 20-04-2026. Μεταξύ άλλων βλέπω: Για την εκπόνηση της μελέτης εργάστηκε επιστημονική ομάδα της VICTUS NETWORKS, η οποία αποτελείται από τους ακόλουθους... Φάκελος της εταιρείας NOVA M.A.E. με στοιχεία: αρ. σταθμού 1101648, θέση ΠΟΚΙΣΤΑ ΑΙΤΟΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ο οποίος περιέχει και τα σχέδια του σταθμού Η ακόλουθη μελέτη αφορά υπαίθριο σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρίας Nova και περίπτωση από κοινού χρήση κατασκευής σταθμού βάσης με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας Vodafone και ΟΤΕ. Εντός 50μ υπάρχει ιστός Rural Connect. Στους υπολογισμούς μας λαμβάνεται υπόψη η συνεισφορά των παραπάνω. Να υποθέσω πως υπάρχει ήδη κεραία και τα παραπάνω αφορούν αναβάθμιση; 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. 28 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου 2 ώρες πριν, nikos0 said: Στο χωριό που αναφέρομαι σίγουρα όχι. Αν δεις όμως στο google maps 38°29'36.0"N 21°49'30.0"E υπάρχει μια εγκατάσταση εδώ και χρόνια, είναι σχετικά κοντά στο χωριό. Δεν γνωρίζω τι εξυπηρετεί, όμως μπήκα στον κόπο και έκανα αναζήτηση εδώ https://keraies.eett.gr/ και βρήκα έγγραφα με ημερομηνία 20-04-2026. Μεταξύ άλλων βλέπω: Για την εκπόνηση της μελέτης εργάστηκε επιστημονική ομάδα της VICTUS NETWORKS, η οποία αποτελείται από τους ακόλουθους... Φάκελος της εταιρείας NOVA M.A.E. με στοιχεία: αρ. σταθμού 1101648, θέση ΠΟΚΙΣΤΑ ΑΙΤΟΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ο οποίος περιέχει και τα σχέδια του σταθμού Η ακόλουθη μελέτη αφορά υπαίθριο σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρίας Nova και περίπτωση από κοινού χρήση κατασκευής σταθμού βάσης με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας Vodafone και ΟΤΕ. Εντός 50μ υπάρχει ιστός Rural Connect. Στους υπολογισμούς μας λαμβάνεται υπόψη η συνεισφορά των παραπάνω. Να υποθέσω πως υπάρχει ήδη κεραία και τα παραπάνω αφορούν αναβάθμιση; Μάλλον θα μπει νέα κεραία και θα βάλουν πάνω της εξοπλισμό και οι τρεις πάροχοι, αυτό καταλαβαίνω, γιατί βλέπω κιόλας αδειοδότηση του Απριλίου είναι, πολύ πρόσφατη δηλαδή 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos0 Δημ. 28 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου (edited) 46 minutes ago, johnny_htc said: Μάλλον θα μπει νέα κεραία και θα βάλουν πάνω της εξοπλισμό και οι τρεις πάροχοι, αυτό καταλαβαίνω, γιατί βλέπω κιόλας αδειοδότηση του Απριλίου είναι, πολύ πρόσφατη δηλαδή Μακάρι γιατί κατά την ταπεινή μου άποψη το σημείο είναι πολύ καλό. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο θα καλύψει το χωριό που αναφέρομαι καθώς είναι μέσα σε "λακκούβα". Edited 28 Ιουλίου by nikos0 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. 28 Ιουλίου Author Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου 7 minutes ago, nikos0 said: Μακάρι γιατί κατά την ταπεινή μου άποψη το σημείο είναι πολύ καλό. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο θα καλύψει το χωριό που αναφέρομαι καθώς είναι μέσα σε "λακκούβα". Αν δεν υπάρχει καθόλου σήμα και το SNR είναι καθαρό πλέον οι σταθμοί πάνε αρκετά μακριά…. Και το fading ειναι ψιλά γράμματα για τα Ericsson. 4 ώρες πριν, nikos0 said: Δεν ξέρω με ποια κριτήρια αναβαθμίζουν αλλά αν έχει σχέση ότι το χωριό δεν έχει μόνιμους κατοίκους και έχει ζωή κυρίως καλοκαίρι + ότι οι άλλες δύο δεν έχουν καν σήμα για κλήσεις, αμφιβάλω αν θα ασχοληθούν. Με την ευκαιρία, όταν μπήκε η κεραία στο χωριό (πριν 15+ χρόνια περίπου) τα πρώτα χρόνια (όχι μήνες, χρόνια) ενώ στη συσκευή έβλεπες σήμα συνήθως δεν μπορούσες να καλέσεις ή να σε καλέσουν (φαινόταν πως το είχες κλειστό) και θυμάμαι πως έκανε διακοπές όταν μιλούσες, δεδομένα ούτε καν. Είχα ενοχλήσει την cosmote για το θέμα και δεν ήμουν ο μόνος ωστόσο το θέμα λύθηκε όταν κάποια στιγμή άλλαξαν όλη την εγκατάσταση με τη σημερινή. Θέλω να πιστεύω πως το 2026 αυτά τα ρεζιλίκια δεν υπάρχουν. Δεν μιλάμε για απομακρυσμένη περιοχή αλλά για μισή ώρα δρόμο από το κέντρο της Ναυπάκτου. Θα έχει πολύ λίγες συχνότητες ίσα ίσα για τις ανάγκες του καλοκαιριού. Σίγουρα με ελάχιστη αναβάθμιση θα έχετε καλό αποτέλεσμα. Το θέμα είναι τι backhaul υπάρχει. Με τα FWA έχει νόημα η αναβάθμιση πλέον. 7 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos0 Δημ. 28 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου (edited) 49 minutes ago, mixtri said: Αν δεν υπάρχει καθόλου σήμα και το SNR είναι καθαρό πλέον οι σταθμοί πάνε αρκετά μακριά…. Και το fading ειναι ψιλά γράμματα για τα Ericsson. Θα έχει πολύ λίγες συχνότητες ίσα ίσα για τις ανάγκες του καλοκαιριού. Σίγουρα με ελάχιστη αναβάθμιση θα έχετε καλό αποτέλεσμα. Το θέμα είναι τι backhaul υπάρχει. Με τα FWA έχει νόημα η αναβάθμιση πλέον. Μακάρι να πάει μακριά και να κλείσει τρύπες. Η κεραία της cosmote που υπάρχει στο χωριό έχει ένα μικροκυματικό πάντως, τι χωρητικότητα έχει και που τερματίζει δεν γνωρίζω. Όταν βρεθώ ξανά στα βουνά εκεί γύρω θα προσπαθήσω να κάνω μετρήσεις για να δω τις διαφορές. FWA αν μπορούσα να μαντέψω θα έλεγα πως δεν υπάρχουν, ούτε στα γειτονικά χωριά. Είναι ορεινά χωριά που έχουν λιγοστούς μόνιμους κατοίκους. Αν συνεχίσει έτσι το δημογραφικό δεν θα υπάρχει κανείς στα χωριά σε λίγα χρόνια. Edited 28 Ιουλίου by nikos0 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. 28 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου 24 minutes ago, nikos0 said: Μακάρι να πάει μακριά και να κλείσει τρύπες. Η κεραία της cosmote που υπάρχει στο χωριό έχει ένα μικροκυματικό πάντως, τι χωρητικότητα έχει και που τερματίζει δεν γνωρίζω. Όταν βρεθώ ξανά στα βουνά εκεί γύρω θα προσπαθήσω να κάνω μετρήσεις για να δω τις διαφορές. FWA αν μπορούσα να μαντέψω θα έλεγα πως δεν υπάρχουν, ούτε στα γειτονικά χωριά. Είναι ορεινά χωριά που έχουν λιγοστούς μόνιμους κατοίκους. Αν συνεχίσει έτσι το δημογραφικό δεν θα υπάρχει κανείς στα χωριά σε λίγα χρόνια. Κοίταξα τον χάρτη γύρω από το γεωγραφικο στίγμα που έδωσες. Ονομαστικά ο χάρτης έχει σημειωμένα παρα πολλά χωριά και μου έκανε εντύπωση αλλά αυτό που λες φαντάστηκα. Ότι στα περισσότερα από αυτά υπάρχουν απο 5-50 μόνιμοι κάτοικοι οπότε όλοι μαζί ούτε 1000 άτομα δεν ειναι σε όλη την περιοχή και αφού δεν ειναι τουριστική η περιοχή είναι επόμενο να μην καίγονται οι εταιρείες να βάλουνε ισχυρούς αναμεταδότες και να επενδύσουν εκεί. 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnnybegood Δημ. 28 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου Φαραγγι Σαμαριας- Χωριο Σαμαρια Η cosmote ειχε σημα σχεδον παντου κατα το μηκος της διαδρομης μεχρι το χωριο Αγ Ρουμελη (περιπου 15 km αποσταση). Οι αλλες 2 μας ειπε η οδηγος μας οτι δεν εχουν σημα.... 9 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. 28 Ιουλίου Author Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου 3 minutes ago, johnnybegood said: Φαραγγι Σαμαριας- Χωριο Σαμαρια Η cosmote ειχε σημα σχεδον παντου κατα το μηκος της διαδρομης μεχρι το χωριο Αγ Ρουμελη (περιπου 15 km αποσταση). Οι αλλες 2 μας ειπε η οδηγος μας οτι δεν εχουν σημα.... Συγνώμη, η ΚΟΣΜΟΤΕ είχε σήμα μέσα στο Φαράγγι; Όταν είχα πάει με το γκρουπ στην Κρήτη το Μάιο μου είχαν πει ότι δεν έχει σήμα μέσα στο φαράγγι καμία εταιρεία. Τελικά δε το περπατήσαμε λόγω επικείμενης βροχής - ΤΕΛΙΚΑ δεν έβρεξε, τα νεύρα μου.... Μπράβο πάντως αν το κάλυψαν, μεγάλο βήμα. Σε αυτή την περίπτωση το 112 θες, άρα όλοι ευνοούνται. Πάντως και στον Όλυμπο μέσα στο φαράγγι από την κορυφή προς τα καταφύγια μόνο η ΚΟΣΜΟΤΕ είχε μια Β20 και να λέμε ευχαριστώ... Και από Καταφύγιο προς την είσοδο πάλι η ΚΟΣΜΟΤΕ είχε κάλυψη στο 80%. Μετά τίποτα. Αν συμβεί κάτι εκεί θα σε φάνε οι λύκοι. 7 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 28 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου Και δεν παίζει 112 over satellite ακόμα στην Ελλάδα... 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnnybegood Δημ. 28 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου 19 minutes ago, mixtri said: Συγνώμη, η ΚΟΣΜΟΤΕ είχε σήμα μέσα στο Φαράγγι; Όταν είχα πάει με το γκρουπ στην Κρήτη το Μάιο μου είχαν πει ότι δεν έχει σήμα μέσα στο φαράγγι καμία εταιρεία. Τελικά δε το περπατήσαμε λόγω επικείμενης βροχής - ΤΕΛΙΚΑ δεν έβρεξε, τα νεύρα μου.... Μπράβο πάντως αν το κάλυψαν, μεγάλο βήμα. Σε αυτή την περίπτωση το 112 θες, άρα όλοι ευνοούνται. Πάντως και στον Όλυμπο μέσα στο φαράγγι από την κορυφή προς τα καταφύγια μόνο η ΚΟΣΜΟΤΕ είχε μια Β20 και να λέμε ευχαριστώ... Και από Καταφύγιο προς την είσοδο πάλι η ΚΟΣΜΟΤΕ είχε κάλυψη στο 80%. Μετά τίποτα. Αν συμβεί κάτι εκεί θα σε φάνε οι λύκοι. Ανεβηκες στον Μυτικα? Ειχε σημα στην.κορυφη? Το χω στην bucket list μου 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. 28 Ιουλίου Author Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου 8 minutes ago, johnnybegood said: Ανεβηκες στον Μυτικα? Ειχε σημα στην.κορυφη? Το χω στην bucket list μου Ναι είχε η κοσμοτε τέρμα σήμα 🙂 Από το καταφύγιο έχει κάλυψη (Β20 μόνο όταν είχα πάει). 8 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos0 Δημ. 28 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου 1 hour ago, opmgls said: Κοίταξα τον χάρτη γύρω από το γεωγραφικο στίγμα που έδωσες. Ονομαστικά ο χάρτης έχει σημειωμένα παρα πολλά χωριά και μου έκανε εντύπωση αλλά αυτό που λες φαντάστηκα. Ότι στα περισσότερα από αυτά υπάρχουν απο 5-50 μόνιμοι κάτοικοι οπότε όλοι μαζί ούτε 1000 άτομα δεν ειναι σε όλη την περιοχή και αφού δεν ειναι τουριστική η περιοχή είναι επόμενο να μην καίγονται οι εταιρείες να βάλουνε ισχυρούς αναμεταδότες και να επενδύσουν εκεί. Σωστή είναι η σκέψη σου. Σε συζήτηση περί του θέματος μου έχουν πει κατάμουτρα ότι "σιγά μη σας φτιάξουν δίκτυα στα κουτσοχώρια σας", μπορεί και να είναι έτσι. Ωστόσο το καλοκαίρι σχεδόν όλα τα χωριά έχουν κόσμο και κάποια βουλιάζουν κυριολεκτικά από κόσμο. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι άδικο να μην υπάρχουν υποδομές; Επίσης η Ναυπακτία είναι καλοκαιρινός αλλά και χειμερινός προορισμός. Αν και αυτό σηκώνει κουβέντα... Μου φαίνεται αφύσικο όμως το 2026 να υπάρχουν οικισμοί με μηδενική κάλυψη. Επέτρεψε μου να κάνω μια αναφορά για τη σταθερή σε χωριό στην περιοχή της Ναυπακτίας και συγνώμη για το off topic. Στο χωριό Καστανιά υπάρχει VDSL καμπίνα με μικροκυματική ζεύξη (από ότι είδα δεν αφορά rural, ίσως κάνω και λάθος). Στη wikipedia βλέπω μόνιμο πληθυσμό 35. Την ίδια στιγμή άλλα χωριά με περισσότερο κόσμο δεν έχουν vdsl αλλά μόνο adsl και κάποια άλλα δεν έχουν τίποτα από τα δύο. Με ποια λογική γίνονται αυτές οι επενδύσεις; Ή καλύτερα με ποια ιεράρχηση; Γιατί να μην έχει vdsl και η Κεντρική που επίσημα έχει 111 μόνιμους κατοίκους; Ρητορικά είναι τα ερωτήματα. Στην πράξη κανένα από τα παραπάνω χωριά το χειμώνα δεν έχει τόσους μόνιμους κατοίκους, και όμως κάποια έχουν vdsl (και καλά κάνουν) στα 1000 μέτρα υψόμετρο. 5 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 28 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 28 Ιουλίου 3 minutes ago, nikos0 said: Παρεπιπτόντως έχω δει και στην Εύβοια που μένω, αλλά στο Βόρειο τμήμα του νησιού βλπεω τέτοιες κολώνες, αλλά σε κτίρια ΟΤΕ. Στο keraies.eett φαίνεται ως αδειοδοτημένη κεραία αλλά χωρίς κεραίες πάνω. Συνήθως σε τέτοια σημεία όντως δεν έχει καλό σήμα και σκέφτομαι.. γιατι έχουν ολόκληρη άδεια για αυτό το πράγμα. 2 ώρες πριν, nikos0 said: Μακάρι να πάει μακριά και να κλείσει τρύπες. Η κεραία της cosmote που υπάρχει στο χωριό έχει ένα μικροκυματικό πάντως, τι χωρητικότητα έχει και που τερματίζει δεν γνωρίζω. Όταν βρεθώ ξανά στα βουνά εκεί γύρω θα προσπαθήσω να κάνω μετρήσεις για να δω τις διαφορές. FWA αν μπορούσα να μαντέψω θα έλεγα πως δεν υπάρχουν, ούτε στα γειτονικά χωριά. Είναι ορεινά χωριά που έχουν λιγοστούς μόνιμους κατοίκους. Αν συνεχίσει έτσι το δημογραφικό δεν θα υπάρχει κανείς στα χωριά σε λίγα χρόνια. Αν θυμάμαι σωστά εσύ είχες ανεβάσει μια κεραία με 2 sector πριν λίγο καιρό στο χωριό αυτό, που μόνο η Cosmote έχει σήμα. Είναι Β20 μόνο, πρακτικά θα μπουκώσει πανεύκολα, είναι παλιά. Αν παίζει μονη της η Cosmote όμως, δεν θα ιδρώσει το αυτί τους τόσο για να την αναβαθμίσουν, προφανώς, γιατί δεν έχουν ανταγωνισμό. Εκτός αν σας θυμηθούν, το εύχομαι. 4 ώρες πριν, johnny_htc said: Μάλλον θα μπει νέα κεραία και θα βάλουν πάνω της εξοπλισμό και οι τρεις πάροχοι, αυτό καταλαβαίνω, γιατί βλέπω κιόλας αδειοδότηση του Απριλίου είναι, πολύ πρόσφατη δηλαδή Συνήθως όταν γίνεται συνεγκατασταση, στην ΕΕΤΤ δε φαίνονται τα παλιά έγγραφα. Φαίνεται σαν καινούρια εγκατάσταση. Με τον αριθμό θεσης αν ψάξεις στη Διαύγεια θα δεις. Οπότε Nova παίζει μαζί με Vodafone από κοινού και η Cosmote απο κάτω θα βάλει τις κεραίες της (όταν τις βάλει, αν τις έχουν βάλει). Από τον Απρίλιο φαντάζομαι πως έχει γίνει. 6 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts