Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1 minute ago, elkons said:

Εχεις δικιο..ελπίζω να το αλλάξει όμως γιατί ούτε 100Mbps δε φτάνει.

Είναι σε πολύ καλό σημείο και καλύπτει φουλ απέναντι προς πλαίσιο που οι άλλες έχουν θεματάκι, αν και θεωρω θα λυθεί με την κεραία στην Τσιριγωτη

2 minutes ago, panos.k2 said:

Είναι σε πολύ καλό σημείο και καλύπτει φουλ απέναντι προς πλαίσιο που οι άλλες έχουν θεματάκι, αν και θεωρω θα λυθεί με την κεραία στην Τσιριγωτη

Τσιριγώτη μπήκε αυτη της Vodafone αλλά είναι ακόμα κλειστή. Δίπλα στην καμινάδα της Cosmote. 

Η Cosmote δεν εβαλε Ν78, οι άλλες μάλλον ναι, μοιάζουν πολύ με massive από πάνω. 

Hlias.

4 minutes ago, elkons said:

Τσιριγώτη μπήκε αυτη της Vodafone αλλά είναι ακόμα κλειστή. Δίπλα στην καμινάδα της Cosmote. 

Η Cosmote δεν εβαλε Ν78, οι άλλες μάλλον ναι, μοιάζουν πολύ με massive από πάνω. 

Αααα πολύ καλά νέα. Επιτέλους. Πότε θα ανοίξει ξέρουμε;

Μόνο Η κοσμοτε παιζει καλα σε εσωτερικούς χώρους και στοές με μπαράκια που έχει η ανεξαρτησίας. 
Ναι δεν έχει εκεί Ν78 αλλά πάνω στην ανεξαρτησίας πιάνει από τον ΟΤΕ και είχα δει και παλιότερα 600-800 

Edited by panos.k2

1 minute ago, panos.k2 said:

Αααα πολύ καλά νέα. Επιτέλους. Πότε θα ανοίξει ξέρουμε;

Μόνο Η κοσμοτε παιζει καλα σε εσωτερικούς χώρους και στοές με μπαράκια που έχει η ανεξαρτησίας. 
Ναι δεν έχει εκεί Ν78 αλλά πάνω στην ανεξαρτησίας πιάνει από τον ΟΤΕ και είχα δει και παλιότερα 600-800 

Όχι δεν ξέρω. Έχει αργήσει είναι η αλήθεια. Είχαν ξεκινήσει να τη στήνουν πρίν το ανέβασμα της άδειας στην ΕΕΤΤ.

Καλό θα ήταν να πυκνώσει λίγο τις Ν78 γιατί παίζει μόνο από τα 3 κτήρια του ΟΤΕ (Κέντρο, Ανατολή, αποθήκες). Η κεραία στο κέντρο ειδικά καλύπτει σχεδόν τα πάντα, τελευταία έχουν πέσει οι επιδόσεις. Λιγκιάδες πρέπει να ανάψουν σύντομα την καινούργια κεραία αν και κλασικά δεν έχει Ν78 ακόμα.. εκτός και αν βάλει και μετά την ανοίξει. 

Γενικά στις καινούργιες κεραίες η Cosmote δε βάζει από την αρχή Ν78 έχω παρατηρήσει εαν είναι air 3227. Στην Αθήνα όμως μια χαρά βάζει από την αρχή..

Χρωστάει πάντως στα Γιάννενα αρκετές Ν78.

Hlias.

5 minutes ago, elkons said:

Γενικά στις καινούργιες κεραίες η Cosmote δε βάζει από την αρχή Ν78 έχω παρατηρήσει εαν είναι air 3227. Στην Αθήνα όμως μια χαρά βάζει από την αρχή..

Χρωστάει πάντως στα Γιάννενα αρκετές Ν78.

Το ότι έχει πέσει ο ΟΤΕ στο κέντρο το είδα κι εγώ από τις μετρήσεις που ανέβασα σήμερα. Μου έκανε εντύπωση. Κάποτε εδινε 1500

Σε σύγκριση με τις άλλες η κοσμοτε δεν έχει Ν78 στα Μάρμαρα, στις Λιγκιαδες, στη Μανωλιασα, στην Εξοχή-Ν.Ζωη-Αμπελοκήπους. Είναι αρκετές περιοχές. 

On 3/12/2025 at 6:41 ΜΜ, panos.k2 said:

Το ότι έχει πέσει ο ΟΤΕ στο κέντρο το είδα κι εγώ από τις μετρήσεις που ανέβασα σήμερα. Μου έκανε εντύπωση. Κάποτε εδινε 1500

Σε σύγκριση με τις άλλες η κοσμοτε δεν έχει Ν78 στα Μάρμαρα, στις Λιγκιαδες, στη Μανωλιασα, στην Εξοχή-Ν.Ζωη-Αμπελοκήπους. Είναι αρκετές περιοχές. 

Πάντως έχει ανέβει η Nova. Η Vodafone θα έλεγα είναι 3η, δυσκολεύεται αν είσαι λίγο πιο κάτω από ΟΤΕ ενώ οι άλλες 2 πάνε 600+.

Ν78 έχει Μάρμαρα η Cosmote. Πρέπει να περάσει λίγο για συντήρηση να βάλει χρωστούμενες Ν78 και να ανοίξει την καινούργια στις Λιγκιάδες και απόσυρση της παλιάς. Καλό θα ήταν να βάλει Ν78 στη καινούργια αφού υπάρχει άδεια. Δεν δικαιολογείται η καθυστέρηση αυτή και να παίζει με τη παλιά που έχει ανακληθεί. 

*δεν έχει τελικά Ν78 στα Μάρμαρα, endc και εκεί..*

Edited by elkons

Hlias.

5 minutes ago, elkons said:

Πάντως έχει ανέβει η Nova. Η Vodafone θα έλεγα είναι 3η, δυσκολεύεται αν είσαι λίγο πιο κάτω από ΟΤΕ ενώ οι άλλες 2 πάνε 600+.

Ν78 έχει Μάρμαρα η Cosmote. Πρέπει να περάσει λίγο για συντήρηση να βάλει χρωστούμενες Ν78 και να ανοίξει την καινούργια στις Λιγκιάδες και απόσυρση της παλιάς. Καλό θα ήταν να βάλει Ν78 στη καινούργια αφού υπάρχει άδεια. Δεν δικαιολογείται η καθυστέρηση αυτή και να παίζει με τη παλιά που έχει ανακληθεί. 

Θα συμφωνήσω

Too much confidence στην Ερμού η COSMOTE . Εννοείτε στον Ρέμο δεν δούλευε ούτε για κλήσεις. Απορώ γιατί κάνουν τετειες βλακείες, έχω σταματήσει να ασχολουμε γιατί βλέπω μια τεράστια στασιμότητα από όλες τις απόψεις στην Θεσσαλονίκη. Και κυρίως για ποιο λόγο να μην με κρατάει σε SA αφού έχει capacity ? Ενα macro PCI να τραβάει όλη την κίνηση μια συναυλίας . 

Κλήσεις εγώ έκανα δύο χωρίς προβλήματα. Δεδομένα δεν δοκίμασα, τα έχω γυρισμένα στη nova για δοκιμές (μια χαρά δούλευε αυτή). Πάντως κατά τη διάρκεια της κλήσης με είχε γυρίσει σε 2G η cosmote. 

Τα έχουν κάνει που@@@α με το Frequency Reframing σε όλη την Αθήνα !!!!  ( B3  SNR απο 4 εως -5  ΚΑΙ λόγω Reframing!)

( και μάλλον παραπέρα )

1776464623_Screenshot_20251204-070728.NetMonster(1).thumb.png.c25f26d698fb5dc5296b7edf1b604f64.png

Screenshot_20251204-064613.NetMonster.thumb.png.aab68c5ac563e922bcbddf43e6b959aa.png

Screenshot_20251204-064600.NetMonster.thumb.png.c115063fe841c826d95393f67a1aed61.png

Πως τους ξέφυγαν τόσα Conflicting Cells ?  Ειναι  στα 150 μέτρα απόσταση εδω !!!!

Μα πως είναι δυνατόν να κάνουν τέτοια λάθη ?

Τουλάχιστον δεν ξέχασαν και το 2G στο φασμα αυτό επάνω να έχουμε 3 Cells απο 2 γενιές. !!

274577564_Screenshot_20251204-070736.NetMonster(1).thumb.png.fe6e02d780071484ba8d81d90a1cf9af.png

Screenshot_20251204-070814.NetMonster.thumb.png.251923e465693541c1316130bba88db7.png

@mixtri

@georgemv

@Notus

@TakeOverNet

Screenshot_20251204-070754.NetMonster.png

Edited by HORGRAP

Life appreciation Guru - Cosmos entropy Analyst -  Gravitational Lensing in SPACE will always be there and  quantum coherence in Photosynthesis always makes my mind blown with viroids and obelisks creating ... Viruses .🙂

- Consciousness happens on the quantum state of our neurons  -

...but what MAKES given COMPUTATION.... CONSCIOUS ??

Consciousness IS A MASSIVE "META" COMPRESSION STATE. ( our experiences and knowledge/ senses COMPRESSED 😉

( COMPRESSION means when you learn THE MODEL OF REALITY and you JUST HAVE TO REMEMBER where are the ... mistakes / gaps to correct and develop AND THEN ...YOU ...compress yourself 😉

Αντιμετωπίζει κάποιος θέμα με το δίκτυο;

Εξαφανίστηκε η Ν78 τελείως και παίζει μόνο με N1 με 1 PCI, ενώ σε υπόλοιπα σημεία που καλύπτει η κεραία είναι 5G Disconnected. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που παθαίνει κάτι τέτοιο η κεραία αυτή. 

Έστρωσε μετά από ώρα.. θα έμπασε νερό 😅

Hlias.

On 3/12/2025 at 9:59 ΜΜ, georgebad said:

Too much confidence στην Ερμού η COSMOTE . Εννοείτε στον Ρέμο δεν δούλευε ούτε για κλήσεις. Απορώ γιατί κάνουν τετειες βλακείες, έχω σταματήσει να ασχολουμε γιατί βλέπω μια τεράστια στασιμότητα από όλες τις απόψεις στην Θεσσαλονίκη. Και κυρίως για ποιο λόγο να μην με κρατάει σε SA αφού έχει capacity ? Ενα macro PCI να τραβάει όλη την κίνηση μια συναυλίας . 

Vodafone μια χαρά λειτουργούσε… η κοσμοτε τελευταία μόνο όνομα είναι στη βόρεια Ελλάδα.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro , 2025: iPhone 16 Pro

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Vodafone Red Unlimited

Σταθερή: Cosmote FTTH, Cosmote Adsl 24

20 minutes ago, Nikolas14 said:

Vodafone μια χαρά λειτουργούσε… η κοσμοτε τελευταία μόνο όνομα είναι στη βόρεια Ελλάδα.

Η βφ φετα δουλευει Λιβαδεια π ειμαι παρολο π εχει κακοκαιρια..

Και η νοντ.

Κοσμοτε δεν ασχολουμαι πια..

Αν βαλω καμμια καρτα μια στο τοσο να δω αν εχει βελτιωθει ενα γουατς απ..

Edited by Nickchris36

Η Νόβα είναι το Καλύτερο Δίκτυο!

7 ώρες πριν, Nikolas14 said:

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, ανατολική Θεσσαλονίκη μια χαρά λειτουργεί το δίκτυο σε 5G. Ακόμα και με βροχές και αέρα! Μήπως φταίει η συσκευή ή η κεραία της μέσα; 

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

3 ώρες πριν, evris2013 said:

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, ανατολική Θεσσαλονίκη μια χαρά λειτουργεί το δίκτυο σε 5G. Ακόμα και με βροχές και αέρα! Μήπως φταίει η συσκευή ή η κεραία της μέσα; 

Ανατολικά λειτουργεί… εγώ πιάνω από τη κεραία στη Βουλγαρη με Καραμανλή.. αλλά εύοσμο χαμηλά στη Καραολή 4G/5G έχω 1/4 σήμα και η Vodafone/Nova καμπάνα. 

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro , 2025: iPhone 16 Pro

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Vodafone Red Unlimited

Σταθερή: Cosmote FTTH, Cosmote Adsl 24

2 minutes ago, VasilisSam said:

Μπήκε Ν78 στην πλατεία Ευόσμου!! https://www.speedtest.net/my-result/a/11281318943

Στην καινούργια δηλαδή, υπάρχει άλλη;!

Βγες από το SA, υποφέρει το Upload

Hlias.

1 ώρα πριν, elkons said:

Στην καινούργια δηλαδή, υπάρχει άλλη;!

Βγες από το SA, υποφέρει το Upload

Πλατεία!! (enb 101189). Παλιά κεραία, αν δεν είχε εκεί θα είχαμε πρόβλημα 😂 ναι όντως και το πινγκ έτσι ήταν όσες φορές το έτρεξα ξανά. Σε ανοιχτό χώρο στο κέντρο της πλατείας δίπλα στη κεραία με οπτική επαφή.

6 minutes ago, VasilisSam said:

Πλατεία!! (enb 101189). Παλιά κεραία, αν δεν είχε εκεί θα είχαμε πρόβλημα 😂 ναι όντως και το πινγκ έτσι ήταν όσες φορές το έτρεξα ξανά. Σε ανοιχτό χώρο στο κέντρο της πλατείας δίπλα στη κεραία με οπτική επαφή.

Τσάμπα χάρηκα. Νόμιζα έβαλαν στη καινούργια γιατί υπάρχει Ν78 στην άδεια.. τζίφος. Γύρω στο 2050 θα τη βάλει με την επόμενη τροποποίηση..

Είναι δυνατόν να βγάζουν τροποποιήσεις τόσα χρόνια για Ν78 και να μη τη βάζει ποτέ; Χρωστάει στη μισή Ελλάδα Ν78 μόνο τον βασικό εξοπλισμό αλλάζει. Ακόμα και σε passive με Ν78 δεν την ανοίγει πάντα. 

Hlias.

Καλά στην καινούργια του Ευόσμου και να μην μπει Ν78 δεν θα κάνει διαφορά.. έχει άλλα hot σημεία πχ γήπεδο Τούμπας και πολλές ακόμα πυκνοκατοικημένες περιοχές με χαμηλές ταχύτητες και χωρίς Ν78 μέσα στη Θεσσαλονίκη.

Ρε παιδιά τι έχουν κάνει στη κεραία στο κέντρο των Ιωαννίνων;

Ο εξοπλισμός της Cosmote έχει μαυρίσει παντού λες και την έχουν τινάξει. Έχει διαβρωθεί γύρω γύρω ο εξοπλισμός. 

IMG-20251206-134658-440.jpg

Κάτω είναι Vodafone/Nova σχετικά καινούριος με Massive ακόμα δεν είναι περασμένο στην άδεια..

IMG-20251206-135023-269.jpg

Τόσο χάλια από τον καιρό;

Θέλω να καταλήξω, μπορεί να επιδρά αρνητικά κάτι τέτοιο;

Hlias.

17 ώρες πριν, VasilisSam said:

Μπήκε Ν78 στην πλατεία Ευόσμου!! https://www.speedtest.net/my-result/a/11281318943

Φωτια το απλοντ😝

Η Νόβα είναι το Καλύτερο Δίκτυο!

58 minutes ago, Nickchris36 said:

Φωτια το απλοντ😝

Θα επανέλθω τις επόμενες μέρες με νέα μέτρηση ίσως δεν την είχαν στρώσει ακόμα, απορώ πως την έβαλαν που δεν έχει σταματήσει να βρέχει τόσες μέρες.

Τώρα τελευταία παρατηρώ μεγάλη πτώση στις ταχύτητες των Ν78. Δεν γνωρίζω αν φταίει η συσκευή, η περιοχή ή η SIM, αλλά για να δω τουλάχιστον ~600Mbps πρέπει σχεδόν να είμαι απέναντι από την κεραία. Πριν από μερικούς μήνες, στο ίδιο ακριβώς σημείο έβλεπα 1200Mbps+, και σε σημεία με πιο χαμηλή κάλυψη όπου έπιανα ~600Mbps με 2 γραμμές και αρκετή κίνηση, τώρα βλέπω ~200Mbps χωρίς κίνηση, με Ν78.

Δεν μιλάω για μία συγκεκριμένη κεραία. Γενικά, γύρω γύρω τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι οι Ν78 είναι αρκετά υποτονικές, σαν να έχουν ρίξει και την ένταση παρατηρώ. Πραγματικά δεν ξέρω τι έχει αλλάξει, αλλά η κατάσταση φαίνεται πως επιδεινώνεται.

Hlias.

8 ώρες πριν, elkons said:

Τώρα τελευταία παρατηρώ μεγάλη πτώση στις ταχύτητες των Ν78. Δεν γνωρίζω αν φταίει η συσκευή, η περιοχή ή η SIM, αλλά για να δω τουλάχιστον ~600Mbps πρέπει σχεδόν να είμαι απέναντι από την κεραία. Πριν από μερικούς μήνες, στο ίδιο ακριβώς σημείο έβλεπα 1200Mbps+, και σε σημεία με πιο χαμηλή κάλυψη όπου έπιανα ~600Mbps με 2 γραμμές και αρκετή κίνηση, τώρα βλέπω ~200Mbps χωρίς κίνηση, με Ν78.

Δεν μιλάω για μία συγκεκριμένη κεραία. Γενικά, γύρω γύρω τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι οι Ν78 είναι αρκετά υποτονικές, σαν να έχουν ρίξει και την ένταση παρατηρώ. Πραγματικά δεν ξέρω τι έχει αλλάξει, αλλά η κατάσταση φαίνεται πως επιδεινώνεται.

Την προηγούμενη φορά που είχε γίνει αυτό μετά από μερικές εβδομάδες είχε έρθει το 5G+ όπως το παρουσιάζουν ή 5G Standalone. Πραγματικά δεν ξέρω....λογικά πάμε για 6G