Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1 hour ago, mixtri said:

Η Cosmote πρέπει να δουλέψει το SA της. Πολύ μεγάλη διαφορά με το LTE παράλληλα. Το NSA μπόμπα.

Έχω παρατηρήσει πως το SA είναι σωτήριο σε σημεία με πολύ χαμηλό σήμα. Στη πλατεία Ομήρου, πιο πάνω από το 7ο Δημοτικό αν θυμάμαι καλά, στα Ιωάννινα, μόνο η Nova έχει κεραία (χωρίς συνεγκατασταση με Vodafone) και υποφέρουν οι άλλες 2 σε εσωτερικούς χώρους. Με NSA η Cosmote μόνο Β20 περνάει χωρίς να ξεκινάει μέτρηση ενώ σε SA περνάει Ν28 μια χαρά έφτασε στα 60Mbps.

Hlias.

7 minutes ago, johnnybegood said:

Καλημερα και χρονια πολλα παιδια!

Η κεραια 100192 και 200192  εκτος λειτουργειας εδω και 5 μερες.

Η κεραια ειναι διασταυρωση ιερα οδου και κηφισου στο αιγαλεω κεντρικοτατη και καλυπτει μεγαλη περιοχη.

Χθες βραδυ στην οδο Σμυρνης εξω απο το hondos στο Αιγαλεω εμφανισε Ε.

Απλως απαραδεκτη η cosmote σε μια περιοχη που εχει πολλα προβληματα....

Και εγώ είχα αντιμετωπίζα πρόβλημα εδώ και κάτι μέρες στις κεραία vodafone- NOVA γιατι αυτές τις εταιρείες έχω και είχα πρόβλημα με την κεραία με ENB 10498 και 2265[τις vodafone] που στο Netmonster ονομάζονται EGALEO-CEMETERY 

Και η κεραίες βρίσκονται στην διεύθυνση ΣΚΡΑ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΆΛΕΩ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΉ ΕΝΌΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΟΎ ΤΟΜΈΑ ΑΘΗΝΏΝ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΉΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΈΝΗ 12241, ΕΛΛΆΔΑ Που βλέπω στο cell mapper εγώ μένω προς Τέμενης και το πρόβλημα είναι ότι έχω επικοινωνήσει με τις εταιρείες και μου λενε ότι απο την μανδηλαρά την  πλευρά έχει κλείσει μια κεραία δεν ξέρω τι ισχύει είχα στείλει στα αντίστοιχα τοπικ δεν μου απάντησε κανείς 

Vodafone The only scam company you can trust 

25 minutes ago, johnnybegood said:

Καλημερα και χρονια πολλα παιδια!

Η κεραια 100192 και 200192  εκτος λειτουργειας εδω και 5 μερες.

Η κεραια ειναι διασταυρωση ιερα οδου και κηφισου στο αιγαλεω κεντρικοτατη και καλυπτει μεγαλη περιοχη.

Απλως απαραδεκτη η cosmote σε μια περιοχη που εχει πολλα προβληματα....

Απλα θα επικοινωνήσεις με την εταιρεία, ακόμα και στο messenger αν τους στείλεις ότι η κεραία με κωδικό ΕΕΤΤ #**** βρίσκεται εδώ και μέρες εκτός λειτουργίας, θα ελέγξουν και θα σου πουν εάν υπάρχει κάποια ενημέρωση. 

Edited by elkons
Αριθμός θέσης ΕΕΤΤ

Hlias.

7 minutes ago, Dimitris_15 said:

Και εγώ είχα αντιμετωπίζα πρόβλημα εδώ και κάτι μέρες στις κεραία vodafone- NOVA γιατι αυτές τις εταιρείες έχω και είχα πρόβλημα με την κεραία με ENB 10498 και 2265[τις vodafone] που στο Netmonster ονομάζονται EGALEO-CEMETERY 

Και η κεραίες βρίσκονται στην διεύθυνση ΣΚΡΑ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΆΛΕΩ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΉ ΕΝΌΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΟΎ ΤΟΜΈΑ ΑΘΗΝΏΝ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΉΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΈΝΗ 12241, ΕΛΛΆΔΑ Που βλέπω στο cell mapper εγώ μένω προς Τέμενης και το πρόβλημα είναι ότι έχω επικοινωνήσει με τις εταιρείες και μου λενε ότι απο την μανδηλαρά την  πλευρά έχει κλείσει μια κεραία δεν ξέρω τι ισχύει είχα στείλει στα αντίστοιχα τοπικ δεν μου απάντησε κανείς 

Εγω μενω στην Προυσσης....ελπιζω να ειναι θεμα βλαβης γιατι αν κλεισει αυτη η κεραια δημιουργει τεραστια τρυπα.

Απλως μου κανει εντυπωση τι ειδους βλαβη ειναι αυτη σε τοσο κεντρικη κεραια και ακομα δεν την εχουν επισκευασει

9 minutes ago, Dimitris_15 said:

Προφανώς και δεν απάντησε κανείς γιατί δεν γνωρίζει, μόνο η ίδια η εταιρία ξέρει τον λόγο. Καλύτερα να ανοίξεις ticket και να αναφέρεις και τον αριθμό θέσης να το ψάξουν καλύτερα. Δεν είναι ανάγκη να πάρεις τηλέφωνο, μπορείς και μέσω Tobi να το αναφέρεις σε εκπρόσωπο. 

2 minutes ago, johnnybegood said:

Εγω μενω στην Προυσσης....ελπιζω να ειναι θεμα βλαβης γιατι αν κλεισει αυτη η κεραια δημιουργει τεραστια τρυπα.

Απλως μου κανει εντυπωση τι ειδους βλαβη ειναι αυτη σε τοσο κεντρικη κεραια και ακομα δεν την εχουν επισκευασει

Ν78 έχει ή τη χρωστάει ακόμα;

Μπα μην σου κάνει εντύπωση, ειδικά αυτή την περίοδο που έχουν βαρέσει οι περισσότεροι άδειες.

Hlias.

Που μπορώ να βρω τον αριθμό θέσης της συγκεκριμένης κεραίας 

Και των δύο εταιρειών 

8 minutes ago, elkons said:

Προφανώς και δεν απάντησε κανείς γιατί δεν γνωρίζει, μόνο η ίδια η εταιρία ξέρει τον λόγο. Καλύτερα να ανοίξεις ticket και να αναφέρεις και τον αριθμό θέσης να το ψάξουν καλύτερα. Δεν είναι ανάγκη να πάρεις τηλέφωνο, μπορείς και μέσω Tobi να το αναφέρεις σε εκπρόσωπο. 

Ν78 έχει ή τη χρωστάει ακόμα;

Μπα μην σου κάνει εντύπωση, ειδικά αυτή την περίοδο που έχουν βαρέσει οι περισσότεροι άδειες.

Δυστυχως δεν εχουν N78...εχουν n1 βεβαια που ειναι εξαιρετικη (γυρω 400/100 down up)

Και για τις άδειες των συγκεκριμένων κεραιών που κοιτάω και τι γράφω για να τις κοιτάξω 

5 minutes ago, Dimitris_15 said:

Που μπορώ να βρω τον αριθμό θέσης της συγκεκριμένης κεραίας 

Και των δύο εταιρειών 

Στο keraies eett.

4 minutes ago, Dimitris_15 said:

Και για τις άδειες των συγκεκριμένων κεραιών που κοιτάω και τι γράφω για να τις κοιτάξω 

Μπαίνεις στον χάρτη του keraies eett. 

49 minutes ago, johnnybegood said:

Επειδή ανέφερες για το Hondos, αποτι βλπεω είχε παλιότερα κεραίες και για τις 3 εταιρίες από πάνω αλλά έφυγαν. 

@johnnybegood Για την 10/200192 μάλλον υπάρχει βλάβη ή κάποιο πρόβλημα με την αδειοδότηση καθώς έχει να ανέβει έγγραφο από το 2015.

Hlias.

Που κοιτάω βλέπω κωδικο θεσης 1159161 στην οδό Και βλέπω ότι εχει δηλώσει[δήλωση εκχχο] αδεια για vodafone στην διεύθυνση Κνωσού 10 12242 Με κωδική ονομασία PATER IMON AIGALEO μηπως μπορεί κάποιος αλλος για εμένα να το κοιτάξει και να μου πει με προσωπικό DM για να μπορέσω να κάνω ticket στις δύο εταιρείες 

Και ξανά κοιτάω στην διεύθυνση 

ΣKPA ΔHMOΣ AIΓAΛEΩ ΠEPIΦEPEIAKH ENOTHTA ΔYTIKOY TOMEA AΘHNΩN ΠEPIΦEPEIA ATTIKHΣ AΠOKENTPΩMENH ΔIOIKHΣH ATTIKHΣ 12241, EΛΛAΔA

Και μου δειχνει ότι υπάρχει μια εκκρεμης άδεια[Δηλαδή Δήλωση ΕΚΧΧΟ] για την nova στην διεύθυνση  Λ. ΚΗΦΙΣΟΥ 94, 12241 Θα σας πω και το αριθμό θέσης 1207323 με κωδική ονομασία TRANSCOMBI KIFISSOS

Edited by Dimitris_15

1 ώρα πριν, elkons said:

Έχω παρατηρήσει πως το SA είναι σωτήριο σε σημεία με πολύ χαμηλό σήμα.

Θεσσαλονίκη μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα όμως, με χαμηλό σήμα σε nr επιλέγει enb 101018 ote tower μη λειτουργικό και σε lte επιλέγει band 20 από 101017 που είναι ΑΚ ΟΤΕ πάλι μη λειτουργικό. Ειδικά μέσα σε οικοδομές ή σε στενά γύρω από Ροτόντα και σε κάθετα στενά της Ολυμπιάδος και της Κασσάνδρου υποφέρει το δίκτυο. Έχουν να βάλουν κεραία στο κέντρο ούτε εγώ ξέρω πόσα χρόνια..

35 minutes ago, VasilisSam said:

Θεσσαλονίκη μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα όμως, με χαμηλό σήμα σε nr επιλέγει enb 101018 ote tower μη λειτουργικό και σε lte επιλέγει band 20 από 101017 που είναι ΑΚ ΟΤΕ πάλι μη λειτουργικό. Ειδικά μέσα σε οικοδομές ή σε στενά γύρω από Ροτόντα και σε κάθετα στενά της Ολυμπιάδος και της Κασσάνδρου υποφέρει το δίκτυο. Έχουν να βάλουν κεραία στο κέντρο ούτε εγώ ξέρω πόσα χρόνια..

Σε πολλές πόλεις έχει πατήσει φρένο..και χρωστάει ακόμα μπόλικες αναβαθμίσεις σταθμών. Δεν ξέρω τι σκοπό έχουν αλλά προσωπικά με ενοχλεί πολύ γιατί πληρώνω. 

Άμα θέλουν ας προσλάβουν περισσότερο κόσμο..υπάρχουν πολλοί νέοι που αναζητούν εργασία και έχουν όρεξη. 

Hlias.

11 ώρες πριν, georgebad said:

καλό

Πρίν από λίγες μέρες έγινε αλλαγή ιστού και ενεργοποιήθηκε επιτέλους n78 στην 104376 στον Βόλο (ύψωμα Σαρακηνός)!

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

8 ώρες πριν, Dimitris_15 said:

Που κοιτάω βλέπω κωδικο θεσης 1159161 στην οδό Και βλέπω ότι εχει δηλώσει[δήλωση εκχχο] αδεια για vodafone στην διεύθυνση Κνωσού 10 12242 Με κωδική ονομασία PATER IMON AIGALEO μηπως μπορεί κάποιος αλλος για εμένα να το κοιτάξει και να μου πει με προσωπικό DM για να μπορέσω να κάνω ticket στις δύο εταιρείες 

Και ξανά κοιτάω στην διεύθυνση 

ΣKPA ΔHMOΣ AIΓAΛEΩ ΠEPIΦEPEIAKH ENOTHTA ΔYTIKOY TOMEA AΘHNΩN ΠEPIΦEPEIA ATTIKHΣ AΠOKENTPΩMENH ΔIOIKHΣH ATTIKHΣ 12241, EΛΛAΔA

Και μου δειχνει ότι υπάρχει μια εκκρεμης άδεια[Δηλαδή Δήλωση ΕΚΧΧΟ] για την nova στην διεύθυνση  Λ. ΚΗΦΙΣΟΥ 94, 12241 Θα σας πω και το αριθμό θέσης 1207323 με κωδική ονομασία TRANSCOMBI KIFISSOS

Δεν ξέρω αν μπορει καποιος απο το φόρουμ να μου πει μέσω DM ώστε να μπορέσω να το ελέγξω με τις εταιρείες που εχω στο κινητό μου γιατι το σήμα ειδικά στο 4G Samsung galaxy A15 που έχω το σήμα είναι ανεπαρκές δηλαδή δεν υπάρχει καλή κάλυψη δικτύου και με Nova[Q VIP που εχω]  και με βονταφον 

On 24/12/2025 at 2:23 ΜΜ, georgemv said:

Έβγαλες άκρη; Είναι ενδιαφέρον τι έσπασε πάλι στο provisioning...

Τέλος το throttling από εχθές!

Επίσης είχε και kinder έκπληξη η μέρα αφού απέκτησε  N78 η κεραία του Σαρακηνού στο Βόλο.

Περνούσα με το αμάξι και χαζευα το βουνό και ήμουν σε φάση, ωπα ωπα, αυτός ο ιστός είναι διαφορετικός.

Πρέπει να ανανεωσω πλέον και το βίντεο μου ( https://youtu.be/m_cigE-BR9E?si=qw45k5QvwvPfe0LY😝

ΥΓ: Με πρόλαβε ο Μάριος με τα νέα!

PXL_20251225_110803321~2.jpg

Edited by CptBill

Το έχω πει καιρό τώρα ότι είναι χάος το provisioning. Τους βάζει το B2C/B2B να κρατάνε στο σύστημα τρελά configuration που κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα είχε productive. Χαράς στο κουράγιο τους...

4 ώρες πριν, marios239 said:

Πρίν από λίγες μέρες έγινε αλλαγή ιστού και ενεργοποιήθηκε επιτέλους n78 στην 104376 στον Βόλο (ύψωμα Σαρακηνός)!

Πως γίνεται να χει ίδιο eNb? 

Hlias.

50 minutes ago, elkons said:

Πως γίνεται να χει ίδιο eNb? 

Αφού δεν άλλαξε ο αριθμός θέσης, απλά ανανέωσαν την άδεια το Μάρτιο. 

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

26 minutes ago, marios239 said:

Αφού δεν άλλαξε ο αριθμός θέσης, απλά ανανέωσαν την άδεια το Μάρτιο. 

Νόμιζα ότι είχαν βγάλει άλλη άδεια, μη δίνεις σημασία έχω χαζέψει. 

Αντε καλορίζικη. Ελπίζω να πάνε και μέσα στον Βόλο γιατί χρωστάει πολύ πράμα. 

Hlias.

Βλέπω η 103109 έχει ανοίξει πάλι. Θυμίζω ήταν κλειστή καιρό. Ίσως λόγω εορτών να άνοιξε.  

Samsung S21 Ultra

Αφού οι μισοί κατεβαίνετε στην επαρχία ας πάμε και εμείς στην πρωτεύουσα..

Εάν είχα μια καλύτερη συσκευή σίγουρα θα έβλεπα καλύτερα αποτελέσματα..αλλά αυτή έχω. 

Καλή απόλαυση 🙂

https://maps.app.goo.gl/UaKD1CisnAemHZYu6

fVyUznS.md.jpg

fVyUAFe.md.jpg

ΣΕΑ Σείριος 

fVyUIM7.md.jpg

fVyUTP9.md.jpg

Πριν το Πολυδένδρι, απορώ γιατί δεν έχει Ν78.

fVyU58b.md.jpg

fVyUltV.md.jpg

Κηφισιά 

fVyUcwQ.md.jpg

fVyUXSa.md.jpg

Ηλεκτρικός Κηφισιά 

fVyUWcg.md.jpg

fVyUOtp.md.jpg

Γερμανός Μαρούσι 

fVyUvVI.md.jpg

fVyU6HG.md.jpg

ΟΤΕ Headquarters (πίσω)

fVyUPRf.md.jpg

fVyUmle.md.jpg

ΟΤΕ Headquarters (μπροστά) έκανα 2 δοκιμές 

fVyUti7.md.jpg

fVygJOx.md.jpg

fVygqf1.md.jpg

fVygB0F.md.jpg

Τρίγωνο Αγίας Βαρβάρας 

fVygCUg.md.jpg

fVygoJa.md.jpg

Αμπελόκηποι 

fVygIbR.md.jpg

fVygAWN.md.jpg

fVygY0X.md.jpg

fVyg7ft.md.jpg

Κοντά στην Εθνική πινακοθήκη προς τον Δρομέα

fVyg05G.md.jpg

fVygMzl.md.jpg

Κάπου στο κέντρο..

fVygVX2.md.jpg

fVygWsS.md.jpg

Σε ένα στενό στη Ψυρρή

fVyghq7.md.jpg

fVygwge.md.jpg

Δημοτική αγορά Αθηνών 

fVygOdu.md.jpg

fVygSzQ.md.jpg

H&M Ερμού (μέσα)

fVyrqhl.md.jpg

fVyrBQ2.md.jpg

Καλαμακάδικο ο Πέτρος (μέσα)

fVyrApj.md.jpg

fVyrYQV.md.jpg

Πέτρου Ράλλη 

fVyrcCB.md.jpg

fVyr041.md.jpg

Διόδια Μεταμόρφωσης 

fVyrGYg.md.jpg

fVyrXTv.md.jpg

Κάπου για τα Βριλήσσια νομίζω..

fVyrhjR.md.jpg

fVyrjQp.md.jpg

Smart Park Σπάτα 

fVyrOGI.md.jpg

fVyre4t.md.jpg

Διόδια Παλλήνης 

fVyrv3X.md.jpg

fVyrSvs.md.jpg

Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, απέναντι από OTE Headquarters 

fVyrUyG.md.jpg

fVyrin2.md.jpg

fVyrbyb.md.jpg

Bread Factory (απέναντι απο τον ΟΤΕ)

fVyrpuj.md.jpg

fVy49ZQ.md.jpg

Linea Strom Κηφισιά 

fVy4JnV.md.jpg

fVy4dMB.md.jpg

Candia Κηφισιάς

fVy4FF1.md.jpg

fVy4f8g.md.jpg

Καλές γιορτές σε όλους!

Edited by elkons

Hlias.

Εδώ και κάποιο καιρό έχει ανοίξει η 141960 πάνω στην Εγνατία οδό στο κομμάτι Συρημονικο - Λαγανάς (πολύ δύσκολο κομμάτι οι άλλες σε μεγάλο μέρος ήταν και είναι με EDGE). Δεν περίμενα να βάλουν n78 όμως 💀 Ότι θυμούνται χαίρονται 

https://www.speedtest.net/result/i/6902203543

Στην Ελλάδα η Telekom παλεύει ακόμη για βασικό Optimization στο Non Stand Alone 5G με μια μόνο DSS ενω κατα τη γνώμη μου θα έπρεπε να έχει ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ DSS frequencies για να επιβιώσει το Uplink στο 5G Stand Alone με τις " ξεχειλωμενες "  EN DC n78 που πρέπει να φορτωθούν και με NR DC  ! Να δούμε πως θα σηκώσουν τοσα γειτονικά Cells με ,EN DC και NR DC σύντομα χωρίς Blackout όπως μέχρι πριν μήνες με τα Handovers που πάγωναν τα sessions των συνδρομητών μέχρι να αλλάξουν σε τρίτο Cell.

Στην Αυστραλία ( Sydney) έχουν ανοίξει ΤΑ ΠΑΝΤΑ .

NR DC . EN DC  MMWave και κάνουμε Πρωτοχρονιά με συγγενείς και φίλους απο εδω και εκει ταυτόχρονα 😉

Καλή Χρονιά 2026 σε όλους τους ενθουσιώδεις Network Gurus 😉

Δείτε πως παίζουν εδω :

Screenshot_20251231-150103.thumb.png.760e70a4270dd3e9d8a5f6fb3db03b76.png

Screenshot_20251231-150010.thumb.png.a8f570d9b0cdaf4884cb6ca5ff70e5f8.png

Screenshot_20251231-165838.thumb.png.14f2ff959834614b438412810994bfb2.png

Screenshot_20251231-165818.thumb.png.921a22d3cc8724412d46e39097455202.png

PXL_20251231_104743342.thumb.jpg.b98a64bdee360cd1c1e491c92b00da57.jpg

PXL_20251231_021849387.thumb.jpg.e73d36dc6987c8d5a525d17132bdc9ae.jpg

Edited by HORGRAP

Life appreciation Guru - Cosmos entropy Analyst -  Gravitational Lensing in SPACE will always be there and  quantum coherence in Photosynthesis always makes my mind blown with viroids and obelisks creating ... Viruses .🙂

- Consciousness happens on the quantum state of our neurons  -

...but what MAKES given COMPUTATION.... CONSCIOUS ??

Consciousness IS A MASSIVE "META" COMPRESSION STATE. ( our experiences and knowledge/ senses COMPRESSED 😉

( COMPRESSION means when you learn THE MODEL OF REALITY and you JUST HAVE TO REMEMBER where are the ... mistakes / gaps to correct and develop AND THEN ...YOU ...compress yourself 😉

Κόπηκε το ρεύμα.

Από 500 πήγαμε 22 Mbps.

Screenshot_20251231_160813_Speedtest.jpg

Edited by MIKU

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.