georgebad Δημ. June 23, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2025 3 minutes ago, VasilisSam said: Μπράβο @georgebad!! Δίνει και sa Ν7 & Ν21. Μάλλον το έκαναν για τα φεστιβάλ καλοκαιριού κλπ εξαιρετικό! Σε ένα γρήγορο εν κινήσει με NSA έδειξε 300+ πάνω στην Επταπυργίου. Ν7????? Ανοίγουν DSS στα 2600 ??? Στα 20Mhz να φανταστω . Γουατς γκενεν χιαρ 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VasilisSam Δημ. June 23, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2025 2 minutes ago, georgebad said: Ν7????? Ανοίγουν DSS στα 2600 ??? Στα 20Mhz να φανταστω . Γουατς γκενεν χιαρ Ν28 , εκ παραδρομής από την συχνότητα μπερδεύτηκα. Όπως και Ν1 ήθελα να γράψω. 2600, 1800 και 2100 είδα σε lte. Θα φανεί και στο σελλμαπερ λογικά. 8 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Harry636 Δημ. June 23, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2025 6 minutes ago, georgebad said: Ν7????? Ανοίγουν DSS στα 2600 ??? Στα 20Mhz να φανταστω . Γουατς γκενεν χιαρ Εδώ και πολύ καιρό β7 30 MHz και b3 35 MHz ote 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ygik Δημ. June 23, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2025 On 22/6/2025 at 11:28 ΜΜ, KrisB-free97 said: Όχι για VoNR απ' όσο γνωρίζω δεν στέλνεις μήνυμα, αν η συσκευή σου το υποστηρίζει πρέπει μόνο να συνδεθείς σε SA. Να έχεις την τελευταία έκδοση Android, στις ρυθμίσεις volte και vo5g ενεργά και η sim που έχεις να μην είναι και πολύ παλιά δηλαδή να είναι 5G SA. Αν έχει σκαλώσει σε NSA ίσως να επικοινωνήσεις με την εξυπηρέτηση πελατών. Είχε κι ένας άλλος φίλος με Samsung θέμα NSA/SA διάβασε τα σχόλια εδώ τα παιδιά ξέρουν κι εξηγούν καλύτερα. https://myphone.gr/forum/topic/170205/page/741/ Με βάση τις επισυναπτόμενες ενδείξεις είναι εφικτή η λειτουργία σε VoNR; Δυστυχώς δεν είμαι ιδιαίτερα εξοικειωμένος με τις ενδείξεις. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να έχω σύνδεση SA αλλά ακόμα και τότε έχει σχέση με τον κατασκευαστή ή/και την sim ασχέτως αν την στιγμή αυτή το Samsung έχει πάρει android 15 και security patch του Ιουνίου του 25και τα specs του τηλεφώνου σε άλλες χώρες έχει αποδεδειγμένα λειτουργία σε VoNR Όποιος θέλει ας δώσει τα φώτα του. Ευχαριστώ 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. June 23, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2025 7 minutes ago, ygik said: Με βάση τις επισυναπτόμενες ενδείξεις είναι εφικτή η λειτουργία σε VoNR; Δυστυχώς δεν είμαι ιδιαίτερα εξοικειωμένος με τις ενδείξεις. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να έχω σύνδεση SA αλλά ακόμα και τότε έχει σχέση με τον κατασκευαστή ή/και την sim ασχέτως αν την στιγμή αυτή το Samsung έχει πάρει android 15 και security patch του Ιουνίου του 25και τα specs του τηλεφώνου σε άλλες χώρες έχει αποδεδειγμένα λειτουργία σε VoNR Όποιος θέλει ας δώσει τα φώτα του. Ευχαριστώ Πως συμπεραίνεις ότι δεν έχεις VoNR? βλέπεις το εικονίδιο δίπλα στο σήμα που λέει VoLTE? 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ygik Δημ. June 23, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2025 Σωστά αναφέρει VoLTE 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. June 23, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2025 2 minutes ago, ygik said: Σωστά αναφέρει VoLTE Θα αναφέρει πάντα VoLTE σε Cosmote, ακόμα και αν χρησιμοποιεί VoNR. Ο λόγος είναι ότι το 3GPP δεν έχει δημιουργήσει ξεχωριστό VoNR logo και αν δεν ζητήσει κάτι ξεχωριστό το δίκτυο, παραμένει το logo του VoLTE. Ο ασφαλής τρόπος για να δεις αν είσαι σε VoNR σε Samsung τηλέφωνο είναι Ρυθμίσεις -> Πληροφορίες -> Πληροφορίες κατάστασης -> Κατάσταση κάρτας SIM -> Τύπος φωνητικού δικτύου κινητής 8 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ygik Δημ. June 23, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2025 21 minutes ago, georgemv said: Θα αναφέρει πάντα VoLTE σε Cosmote, ακόμα και αν χρησιμοποιεί VoNR. Ο λόγος είναι ότι το 3GPP δεν έχει δημιουργήσει ξεχωριστό VoNR logo και αν δεν ζητήσει κάτι ξεχωριστό το δίκτυο, παραμένει το logo του VoLTE. Ο ασφαλής τρόπος για να δεις αν είσαι σε VoNR σε Samsung τηλέφωνο είναι Ρυθμίσεις -> Πληροφορίες -> Πληροφορίες κατάστασης -> Κατάσταση κάρτας SIM -> Τύπος φωνητικού δικτύου κινητής Ευχαριστώ, πήγα στο path που αναφέρεις και αντιλαμβάνομαι είμαι VoLTE σε φωνή και 5g NSA σε διασύνδεση σε data. Οπότε μάλλον έχει σχέση να κάνει με το σε ποιες συσκευές έχει ξεκλειδώσει η cosmote το VoNR. Άλλος με Samsung έχει δεί η από την παραπάνω διαδικασία αναζήτησης στο μενού των ρυθμίσεων έχει έχει δεί λειτουργία σε VoNR ; 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. June 23, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2025 3 minutes ago, ygik said: Ευχαριστώ, πήγα στο path που αναφέρεις και αντιλαμβάνομαι είμαι VoLTE σε φωνή και 5g NSA σε διασύνδεση σε data. Οπότε μάλλον έχει σχέση να κάνει με το σε ποιες συσκευές έχει ξεκλειδώσει η cosmote το VoNR. Άλλος με Samsung έχει δεί η από την παραπάνω διαδικασία αναζήτησης στο μενού των ρυθμίσεων έχει έχει δεί λειτουργία σε VoNR ; Είσαι σε 5G NSA, όσο και να χτυπιέσαι (με τη καλή έννοια) δε πρόκειται να δεις VoNR πάρα μόνο στο 5G SA. 4 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ygik Δημ. June 23, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2025 (edited) Για να πάω σε SA έχει σχέση με το cell που έχω σύνδεση ή με την συσκευή; Από το menu του net monster μου βγάζει την επισυναπτόμενη πιθανή αιτιολόγηση... Edited June 23, 2025 by ygik 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. June 23, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2025 Όλες οι γραμμές που υποστηρίζουν φωνή, υποστηρίζουν και SA. Οι συμβατές συσκευές είναι συγκεκριμένες. Οι κεραίες είναι επίσης συγκεκριμένες, αλλά γενικώς πολλές. Για ποια συσκευή μιλαμε; 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ygik Δημ. June 23, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2025 1 ώρα πριν, georgemv said: Όλες οι γραμμές που υποστηρίζουν φωνή, υποστηρίζουν και SA. Οι συμβατές συσκευές είναι συγκεκριμένες. Οι κεραίες είναι επίσης συγκεκριμένες, αλλά γενικώς πολλές. Για ποια συσκευή μιλαμε; Samsung S21 FE 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dasnowy Δημ. June 23, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2025 On 23/6/2025 at 1:45 ΠΜ, marios239 said: Στους Δήμους Βόλου και Νοτίου Πηλίου περιμένουμε ακόμα refarm. Στον Βόλο που ήμουν σήμερα είδα B3 20+15mhz. 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Harry636 Δημ. June 23, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2025 11 minutes ago, ygik said: Samsung S21 FE Από s23 και πάνω στην cosmote https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/cosmote-5g-plus.html 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
firedragon Δημ. June 24, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2025 Καλημέρα . Τελικά η κάρτα που είχα στείλει είχε όντως τεχνολογική δυνατότητα . Επιστροφή στα πάτρια εδάφη λοιπόν . Πέρα από αυτό, πως μπορώ να μάθω αν αξιοποιώ τις τεχνολογίες, δεν βλέπω καμία διαφορά σε σχέση με πριν, ούτε υπάρχει το εικονίδιο όπως στην Κίνα. Υ.Γ. Στην Κίνα δεν παίζουν διαμαρτυρίες γενικά, φυσικά ούτε για τις κεραίες. Αβέρτα και παντού. Σε υπόγεια πάρκινγκ και ασανσέρ πιάνεις όλες τις μπάρες 5g. Μέτρο το ίδιο. Δεν έχω δει ποτέ να φτάνει κάτω από 3 μπάρες ακόμα και σε υποανάπτυκτα μέρη . Όχι και Standalone (5G A) αλλά αρκετά καλή ποιότητα δικτύου 5G, που ακόμα με VPN Bottleneck χτυπάει 800-900 mbps Έχω και χρονομηχανή . 5 1 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Harry636 Δημ. June 24, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2025 6 minutes ago, firedragon said: Καλημέρα . Τελικά η κάρτα που είχα στείλει είχε όντως τεχνολογική δυνατότητα . Επιστροφή στα πάτρια εδάφη λοιπόν . Πέρα από αυτό, πως μπορώ να μάθω αν αξιοποιώ τις τεχνολογίες, δεν βλέπω καμία διαφορά σε σχέση με πριν, ούτε υπάρχει το εικονίδιο όπως στην Κίνα. Υ.Γ. Στην Κίνα δεν παίζουν διαμαρτυρίες γενικά, φυσικά ούτε για τις κεραίες. Αβέρτα και παντού. Σε υπόγεια πάρκινγκ και ασανσέρ πιάνεις όλες τις μπάρες 5g. Μέτρο το ίδιο. Δεν έχω δει ποτέ να φτάνει κάτω από 3 μπάρες ακόμα και σε υποανάπτυκτα μέρη . Όχι και Standalone (5G A) αλλά αρκετά καλή ποιότητα δικτύου 5G, που ακόμα με VPN Bottleneck χτυπάει 800-900 mbps Έχω και χρονομηχανή . Κορέα το καλύτερο 5g. Hands down και εδώ Ιαπωνία πολύ καλό δεν φαντάζεσαι 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. June 24, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2025 Και Ινδία με τοπικές SIM, όλα σχεδόν SA 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rebel1 Δημ. June 24, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2025 7 ώρες πριν, dasnowy said: Στον Βόλο που ήμουν σήμερα είδα B3 20+15mhz. Και Χαλκιδική το ίδιο πλέον για Β3, έχουν κλείσει ή δεν πιάνω πλέον Β1 . Έβαλα και την Β20 για καβαντζα στο 4g. N78 5g κι άρχισαν οι πτώσεις στη μέγιστη ταχύτητα λόγω φόρτου ορισμένες ώρες. Για να δούμε πως θα πάει από αυτό το Σαββατοκύριακο που θα γεμίσει κόσμο το δίκτυο. 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. June 24, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2025 8 ώρες πριν, dasnowy said: Στον Βόλο που ήμουν σήμερα είδα B3 20+15mhz. Άρα ίσως τελικά δεν πάνε ανά ολόκληρο δήμο! Νέα Δημητριάδα δεν έχω δει b3 15mhz και έχει ακόμα κανονικά b1. Θα προσπαθήσω από περιέργεια να κλειδώσω και σε κάποια μεγάλη κεραία όπως Σωρό ή Πορταριά να δω αν άλλαξε. 8 Παράθεση Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO ECE undergraduate student Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Harry636 Δημ. June 24, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2025 1 hour ago, georgemv said: Και Ινδία με τοπικές SIM, όλα σχεδόν SA Ναι έχουν από τα ποιο γρήγορο 5g στο κόσμο αλλά δεν έχουν τόσες πολλές συχνότητες όπως εδώ που έχουν δόση τα πάντα και το άλλο θέμα είναι τα iPhone που δεν έχουν mmWave εδώ 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. June 24, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2025 9 ώρες πριν, ygik said: Samsung S21 FE Δεν έχει πιστοποιηθεί ακόμα από Cosmote για 5G SA άρα ούτε VoNR δεν θα δεις γιατί είσαι με NSA. Το εχω και εγώ το κινητό αυτό. 3 ώρες πριν, firedragon said: Καλημέρα . Τελικά η κάρτα που είχα στείλει είχε όντως τεχνολογική δυνατότητα . Επιστροφή στα πάτρια εδάφη λοιπόν . Πέρα από αυτό, πως μπορώ να μάθω αν αξιοποιώ τις τεχνολογίες, δεν βλέπω καμία διαφορά σε σχέση με πριν, ούτε υπάρχει το εικονίδιο όπως στην Κίνα. Υ.Γ. Στην Κίνα δεν παίζουν διαμαρτυρίες γενικά, φυσικά ούτε για τις κεραίες. Αβέρτα και παντού. Σε υπόγεια πάρκινγκ και ασανσέρ πιάνεις όλες τις μπάρες 5g. Μέτρο το ίδιο. Δεν έχω δει ποτέ να φτάνει κάτω από 3 μπάρες ακόμα και σε υποανάπτυκτα μέρη . Όχι και Standalone (5G A) αλλά αρκετά καλή ποιότητα δικτύου 5G, που ακόμα με VPN Bottleneck χτυπάει 800-900 mbps Έχω και χρονομηχανή . WIND GR με Roaming είσαι να φανταστώ 5 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
firedragon Δημ. June 24, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2025 1 hour ago, elkons said: Δεν έχει πιστοποιηθεί ακόμα από Cosmote για 5G SA άρα ούτε VoNR δεν θα δεις γιατί είσαι με NSA. Το εχω και εγώ το κινητό αυτό. WIND GR με Roaming είσαι να φανταστώ Ακριβώς Roaming με China Mobile Edge SA 😂 Λογικά SA πιάνω με την Cosmote αλλά δεν μπορώ να το διασταυρώσω κιόλας Ο Κινεζος μπαίνει παντού Vodafone Nova Cosmote, με Vodafone + Cosmote πιάνει 5G RCS volte vosms, nova 4g με κλασική τηλεφωνία και συχνά 2g Στο αυτόματο κλειδώνει Nova, φαντάζομαι για φθήνια, αλλά αν χάσει το σήμα μπαίνει όπου θέλει . Τις προάλλες στην Επίδαυρο που ήμουν είχε μπει Cosmote μόνο του και όταν γύρισα Αθήνα μπήκε Nova Αν θέλεις να το γλιτώσεις , μπανεις manually cosmote 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. June 24, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2025 4 minutes ago, firedragon said: Ακριβώς Roaming με China Mobile Edge SA 😂 Λογικά SA πιάνω με την Cosmote αλλά δεν μπορώ να το διασταυρώσω κιόλας Ο Κινεζος μπαίνει παντού Vodafone Nova Cosmote, με Vodafone + Cosmote πιάνει 5G RCS volte vosms, nova 4g με κλασική τηλεφωνία και συχνά 2g Δώσε FTM εαν λέει NSA+SA είσαι σε NSA Άρα υπάρχει καλύτερη υποστήριξη Roaming από China Mobile με Cosmote και Vodafone. Η Nova κλασικά θα φαίνεται WIND GR μη χαθεί η παράδοση. 3 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
firedragon Δημ. June 24, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2025 Το FTM λέει SA+NSA Με ένα on/off έγινε SA 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. June 24, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2025 Είσαι σε NSA τότε. 3 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts