Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

3 minutes ago, VasilisSam said:

Μπράβο @georgebad!! Δίνει και sa Ν7 & Ν21. Μάλλον το έκαναν για τα φεστιβάλ καλοκαιριού κλπ εξαιρετικό! Σε ένα γρήγορο εν κινήσει με NSA έδειξε 300+ πάνω στην Επταπυργίου.

Ν7????? Ανοίγουν DSS στα 2600 ??? Στα 20Mhz να φανταστω . Γουατς γκενεν χιαρ

2 minutes ago, georgebad said:

Ν28 , εκ παραδρομής από την συχνότητα μπερδεύτηκα. Όπως και Ν1 ήθελα να γράψω. 2600, 1800 και 2100 είδα σε lte. Θα φανεί και στο σελλμαπερ λογικά.

6 minutes ago, georgebad said:

Εδώ και πολύ καιρό β7 30 MHz και b3 35 MHz ote 

On 22/6/2025 at 11:28 ΜΜ, KrisB-free97 said:

Όχι για VoNR απ' όσο γνωρίζω δεν στέλνεις μήνυμα, αν η συσκευή σου το υποστηρίζει πρέπει μόνο να συνδεθείς σε SA. Να έχεις την τελευταία έκδοση Android, στις ρυθμίσεις volte και vo5g ενεργά και η sim που έχεις να μην είναι και πολύ παλιά δηλαδή να είναι 5G SA. Αν έχει σκαλώσει σε NSA ίσως να επικοινωνήσεις με την εξυπηρέτηση πελατών. Είχε κι ένας άλλος φίλος με Samsung θέμα NSA/SA διάβασε τα σχόλια εδώ τα παιδιά ξέρουν κι εξηγούν καλύτερα.

https://myphone.gr/forum/topic/170205/page/741/

Με βάση τις επισυναπτόμενες ενδείξεις είναι εφικτή η λειτουργία σε VoNR;

Δυστυχώς δεν είμαι ιδιαίτερα εξοικειωμένος με τις ενδείξεις.

Καταλαβαίνω ότι πρέπει να έχω σύνδεση SA αλλά ακόμα και τότε έχει σχέση με τον κατασκευαστή ή/και την sim ασχέτως αν την στιγμή αυτή το Samsung έχει πάρει android 15 και security patch του Ιουνίου του 25και τα specs του τηλεφώνου σε άλλες χώρες έχει αποδεδειγμένα λειτουργία σε VoNR

Όποιος θέλει ας δώσει τα φώτα του.

Ευχαριστώ 

Screenshot_20250623_234602_NetMonster.jpg

7 minutes ago, ygik said:

Με βάση τις επισυναπτόμενες ενδείξεις είναι εφικτή η λειτουργία σε VoNR;

Δυστυχώς δεν είμαι ιδιαίτερα εξοικειωμένος με τις ενδείξεις.

Καταλαβαίνω ότι πρέπει να έχω σύνδεση SA αλλά ακόμα και τότε έχει σχέση με τον κατασκευαστή ή/και την sim ασχέτως αν την στιγμή αυτή το Samsung έχει πάρει android 15 και security patch του Ιουνίου του 25και τα specs του τηλεφώνου σε άλλες χώρες έχει αποδεδειγμένα λειτουργία σε VoNR

Όποιος θέλει ας δώσει τα φώτα του.

Ευχαριστώ 

Screenshot_20250623_234602_NetMonster.jpg

Πως συμπεραίνεις ότι δεν έχεις VoNR? βλέπεις το εικονίδιο δίπλα στο σήμα που λέει VoLTE?

2 minutes ago, ygik said:

Σωστά αναφέρει VoLTE 

Θα αναφέρει πάντα VoLTE σε Cosmote, ακόμα και αν χρησιμοποιεί VoNR. Ο λόγος είναι ότι το 3GPP δεν έχει δημιουργήσει ξεχωριστό VoNR logo και αν δεν ζητήσει κάτι ξεχωριστό το δίκτυο, παραμένει το logo του VoLTE.
Ο ασφαλής τρόπος για να δεις αν είσαι σε VoNR σε Samsung τηλέφωνο είναι Ρυθμίσεις -> Πληροφορίες -> Πληροφορίες κατάστασης -> Κατάσταση κάρτας SIM -> Τύπος φωνητικού δικτύου κινητής

21 minutes ago, georgemv said:

Θα αναφέρει πάντα VoLTE σε Cosmote, ακόμα και αν χρησιμοποιεί VoNR. Ο λόγος είναι ότι το 3GPP δεν έχει δημιουργήσει ξεχωριστό VoNR logo και αν δεν ζητήσει κάτι ξεχωριστό το δίκτυο, παραμένει το logo του VoLTE.
Ο ασφαλής τρόπος για να δεις αν είσαι σε VoNR σε Samsung τηλέφωνο είναι Ρυθμίσεις -> Πληροφορίες -> Πληροφορίες κατάστασης -> Κατάσταση κάρτας SIM -> Τύπος φωνητικού δικτύου κινητής

Ευχαριστώ, πήγα στο path που αναφέρεις και αντιλαμβάνομαι είμαι VoLTE σε φωνή και 5g NSA σε διασύνδεση σε data.

Οπότε μάλλον έχει σχέση να κάνει με το σε ποιες συσκευές έχει ξεκλειδώσει η cosmote το VoNR.

Άλλος με Samsung έχει δεί  η από την παραπάνω διαδικασία αναζήτησης στο μενού των ρυθμίσεων έχει έχει δεί λειτουργία σε VoNR ;

Screenshot_20250624_004014_Settings.jpg

3 minutes ago, ygik said:

Ευχαριστώ, πήγα στο path που αναφέρεις και αντιλαμβάνομαι είμαι VoLTE σε φωνή και 5g NSA σε διασύνδεση σε data.

Οπότε μάλλον έχει σχέση να κάνει με το σε ποιες συσκευές έχει ξεκλειδώσει η cosmote το VoNR.

Άλλος με Samsung έχει δεί  η από την παραπάνω διαδικασία αναζήτησης στο μενού των ρυθμίσεων έχει έχει δεί λειτουργία σε VoNR ;

Screenshot_20250624_004014_Settings.jpg

Είσαι σε 5G NSA, όσο και να χτυπιέσαι (με τη καλή έννοια) δε πρόκειται να δεις VoNR πάρα μόνο στο 5G SA.

Hlias.

Για να πάω σε SA έχει σχέση με το cell που έχω σύνδεση ή με την συσκευή;

Από το menu του net monster μου βγάζει την επισυναπτόμενη πιθανή αιτιολόγηση...

Screenshot_20250624_005546_NetMonster.jpg

Edited by ygik

Όλες οι γραμμές που υποστηρίζουν φωνή, υποστηρίζουν και SA. Οι συμβατές συσκευές είναι συγκεκριμένες. Οι κεραίες είναι επίσης συγκεκριμένες, αλλά γενικώς πολλές. Για ποια συσκευή μιλαμε;

1 ώρα πριν, georgemv said:

Όλες οι γραμμές που υποστηρίζουν φωνή, υποστηρίζουν και SA. Οι συμβατές συσκευές είναι συγκεκριμένες. Οι κεραίες είναι επίσης συγκεκριμένες, αλλά γενικώς πολλές. Για ποια συσκευή μιλαμε;

Samsung S21 FE 

On 23/6/2025 at 1:45 ΠΜ, marios239 said:

Στους Δήμους Βόλου και Νοτίου Πηλίου περιμένουμε ακόμα refarm. 

Στον Βόλο που ήμουν σήμερα είδα B3 20+15mhz.

11 minutes ago, ygik said:

Samsung S21 FE 

Από s23 και πάνω στην cosmote 

https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/cosmote-5g-plus.html

Καλημέρα . Τελικά η κάρτα που είχα στείλει είχε όντως τεχνολογική δυνατότητα . Επιστροφή στα πάτρια εδάφη λοιπόν . Πέρα από αυτό, πως μπορώ να μάθω αν αξιοποιώ τις τεχνολογίες, δεν βλέπω καμία διαφορά σε σχέση με πριν, ούτε υπάρχει το εικονίδιο όπως στην Κίνα.

Υ.Γ. Στην Κίνα δεν παίζουν διαμαρτυρίες γενικά, φυσικά ούτε για τις κεραίες. Αβέρτα και παντού. Σε υπόγεια πάρκινγκ και ασανσέρ πιάνεις όλες τις μπάρες 5g. Μέτρο το ίδιο. Δεν έχω δει ποτέ να φτάνει κάτω από 3 μπάρες ακόμα και σε υποανάπτυκτα μέρη . Όχι και Standalone (5G A) αλλά αρκετά καλή ποιότητα δικτύου 5G, που ακόμα με VPN Bottleneck χτυπάει 800-900 mbps

IMG_0012.png

Έχω και χρονομηχανή . 

IMG_0013.png

6 minutes ago, firedragon said:

Καλημέρα . Τελικά η κάρτα που είχα στείλει είχε όντως τεχνολογική δυνατότητα . Επιστροφή στα πάτρια εδάφη λοιπόν . Πέρα από αυτό, πως μπορώ να μάθω αν αξιοποιώ τις τεχνολογίες, δεν βλέπω καμία διαφορά σε σχέση με πριν, ούτε υπάρχει το εικονίδιο όπως στην Κίνα.

Υ.Γ. Στην Κίνα δεν παίζουν διαμαρτυρίες γενικά, φυσικά ούτε για τις κεραίες. Αβέρτα και παντού. Σε υπόγεια πάρκινγκ και ασανσέρ πιάνεις όλες τις μπάρες 5g. Μέτρο το ίδιο. Δεν έχω δει ποτέ να φτάνει κάτω από 3 μπάρες ακόμα και σε υποανάπτυκτα μέρη . Όχι και Standalone (5G A) αλλά αρκετά καλή ποιότητα δικτύου 5G, που ακόμα με VPN Bottleneck χτυπάει 800-900 mbps

IMG_0012.png

Έχω και χρονομηχανή . 

IMG_0013.png

Κορέα το καλύτερο 5g. Hands down και εδώ Ιαπωνία πολύ καλό δεν φαντάζεσαι 

7 ώρες πριν, dasnowy said:

Και Χαλκιδική το ίδιο πλέον για Β3, έχουν κλείσει ή δεν πιάνω πλέον Β1 . Έβαλα και την Β20 για καβαντζα στο 4g. N78 5g κι άρχισαν οι πτώσεις στη μέγιστη ταχύτητα λόγω φόρτου ορισμένες ώρες.
Για να δούμε πως θα πάει από αυτό το Σαββατοκύριακο που θα γεμίσει κόσμο το δίκτυο.

8 ώρες πριν, dasnowy said:

Άρα ίσως τελικά δεν πάνε ανά ολόκληρο δήμο!

Screenshot_2025-06-24-11-07-30-688_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.d6f1847eb599299ebc00dcfd8d2b9560.jpg

Νέα Δημητριάδα δεν έχω δει b3 15mhz και έχει ακόμα κανονικά b1. Θα προσπαθήσω από περιέργεια να κλειδώσω και σε κάποια μεγάλη κεραία όπως Σωρό ή Πορταριά να δω αν άλλαξε. 

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

1 hour ago, georgemv said:

Και Ινδία με τοπικές SIM, όλα σχεδόν SA

Ναι έχουν από τα ποιο γρήγορο 5g στο κόσμο αλλά δεν έχουν τόσες πολλές συχνότητες όπως εδώ που έχουν δόση τα πάντα και το άλλο θέμα είναι τα iPhone που δεν έχουν mmWave εδώ 

9 ώρες πριν, ygik said:

Samsung S21 FE 

Δεν έχει πιστοποιηθεί ακόμα από Cosmote για 5G SA άρα ούτε VoNR δεν θα δεις γιατί είσαι με NSA. Το εχω και εγώ το κινητό αυτό. 

3 ώρες πριν, firedragon said:

IMG_0012.png

Έχω και χρονομηχανή . 

IMG_0013.png

WIND GR με Roaming είσαι να φανταστώ 

Hlias.

1 hour ago, elkons said:

Δεν έχει πιστοποιηθεί ακόμα από Cosmote για 5G SA άρα ούτε VoNR δεν θα δεις γιατί είσαι με NSA. Το εχω και εγώ το κινητό αυτό. 

WIND GR με Roaming είσαι να φανταστώ 

Ακριβώς Roaming με China Mobile Edge SA 😂

Λογικά SA πιάνω με την Cosmote αλλά δεν μπορώ να το διασταυρώσω κιόλας 

Ο Κινεζος μπαίνει παντού Vodafone Nova Cosmote, με Vodafone + Cosmote πιάνει 5G RCS volte vosms, nova 4g με κλασική τηλεφωνία και συχνά 2g

Στο αυτόματο κλειδώνει Nova, φαντάζομαι για φθήνια, αλλά αν χάσει το σήμα μπαίνει όπου θέλει . Τις προάλλες στην Επίδαυρο που ήμουν είχε μπει Cosmote μόνο του και όταν γύρισα Αθήνα μπήκε Nova

Αν θέλεις να το γλιτώσεις , μπανεις manually cosmote 

4 minutes ago, firedragon said:

Ακριβώς Roaming με China Mobile Edge SA 😂

Λογικά SA πιάνω με την Cosmote αλλά δεν μπορώ να το διασταυρώσω κιόλας 

Ο Κινεζος μπαίνει παντού Vodafone Nova Cosmote, με Vodafone + Cosmote πιάνει 5G RCS volte vosms, nova 4g με κλασική τηλεφωνία και συχνά 2g

Δώσε FTM εαν λέει NSA+SA είσαι σε NSA 

Άρα υπάρχει καλύτερη υποστήριξη Roaming από China Mobile με Cosmote και Vodafone. Η Nova κλασικά θα φαίνεται WIND GR μη χαθεί η παράδοση. 

Hlias.