Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

On 19/6/2025 at 9:45 ΜΜ, elkons said:

Ναι και μπόλικη Ν78. Ειχαν ήδη δηλωμένη και Ericsson Air 3227 τα οποία τόσο καιρό δεν υπάρχουν στη κεραία. Για την ώρα είχε Ν78 αλλά δεν πρέπει να είναι από τα γνωστά AIR ούτε έχει ολόκληρη μόνο σε μια κατεύθυνση (πχ Δουκάδες δεν έφτανε Ν78 ).Η 30μ κεραία Cosmote, 12μ Nova/Vodafone με άδεια Vodafone,  πρίν χρόνια έβγαλαν της WIND 12μ και μπήκε πάνω στη Vodafone. 

Έχει άλλη μια βλέπω όχι τεράστια, κανονοική έξω απο τους Δουκάδες στον Άγιο Συμεών κεραία Cosmote έχει δηλώσει και Ν78 από το 2023 στη Γνωμάτευση ΕΕΑΕ. Τώρα αμα έχει και αυτή δεν ξέρω. Θα ξέρει ο babis3g. 

@babis3g Ρε συ είχαν βγάλει πρίν μερικούς μήνες νέα άδεια Τρουμπέτα πάνω 

Screenshot_20250619_214627_Chrome.thumb.jpg.38c46c43cdb4ca9c8b87f8b946481f62.jpg

Για να ξανά βγεί άδεια (έχει όλες τις μπάντες ) λέτε να γίνει κάτι;

Η βλάβη έφτιαξε την επόμενη μέρα και είδα αυτό στη φωτό pci 31 N78 (3500) ... δεν κατάλαβα αν είναι από Τρουμπέτα ... επίσης από ότι είδα με τα μέτρια κιάλια (ότι φαίνεται από εδώ στα 2χιλ) τα μεγάλα πάνελ (αν είναι Ν78) δεν στοχεύουν προς το χωριό, δεν εμφανίζεται συχνά Ν78 προς τα εδώ

Screenshot-2025-06-21-12-30-06-648-cz-mr

επίσης επειδή πήρα τηλ. γιά βλάβη μετά από λίγες μέρες έδωσαν 500 λεπτά προς όλους & 5G σε ΟΛΑ τα μαγκέντα ένα ... 👉 ΜΠΡΑΒΟ ΟΤΕ 👍

γιά την κεράια Ν78 πάνω από το χωριο θα κοιτάξω ... σε εμένα εδώ πού είμαι παρότι στο ίδιο χωριο δεν παίρνω από αυτήν

Edited by babis3g

Μόνο εμένα άφησαν τελικά χωρίς SA ακόμα ; Δεν έχω δει ακόμα

13 minutes ago, babis3g said:

Η βλάβη έφτιαξε την επόμενη μέρα και είδα αυτό στη φωτό pci 31 N78 (3500) ... δεν κατάλαβα αν είναι από Τρουμπέτα ... επίσης από ότι είδα με τα μέτρια κιάλια (ότι φαίνεται από εδώ στα 2χιλ) τα μεγάλα πάνελ (αν είναι Ν78) δεν στοχεύουν προς το χωριό, δεν εμφανίζεται συχνά Ν78 προς τα εδώ

επίσης επειδή πήρα τηλ. γιά βλάβη μετά από λίγες μέρες έδωσαν 500 λεπτά προς όλους & 5G σε ΟΛΑ τα μαγκέντα ένα ... 👉 ΜΠΡΑΒΟ ΟΤΕ 👍

γιά την κεράια Ν78 πάνω από το χωριο θα κοιτάξω ... σε εμένα εδώ πού είμαι παρότι στο ίδιο χωριο δεν παίρνω από αυτήν

Από Τρουμπέτα κι όμως είναι η Ν78 και μάλιστα αρκετά δυνατό το σήμα! Στο σημείο αυτό είχε ή οχι;

Ν78 συνήθως είναι κουτάκια δε φαίνεται καλά, δεν είναι αυτά απο πάνω έχει μεγάλα σεκτορ κάτω και μεσαία πάνω. 

Hlias.

14 minutes ago, babis3g said:

Η n78 φαίνεται να έρχεται όντως απ'τη 104066! Έχει ίδιο PCI με το 4G!

1 minute ago, elkons said:

Από Τρουμπέτα κι όμως είναι η Ν78 και μάλιστα αρκετά δυνατό το σήμα! Στο σημείο αυτό είχε ή οχι;

Ν78 συνήθως είναι κουτάκια δε φαίνεται καλά, δεν είναι αυτά απο πάνω έχει μεγάλα σεκτορ κάτω και μεσαία πάνω. 

Ουπς! Με πρόλαβες!

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

elkons & marios239 άρα έβαλαν Ν78, δεν υπάρχει στο νετμόνστερ ... αυτό το Ν78 βγήκε εξωτερικά λίγο πιό κάτω από το σπίτι .. μέσα δεν περνάει, αλλά έχω συνέχεια σε χρήση ένα νόκια 3210 & έτσι δεν παρακολουθώ συνέχεια τα σήματα

θα δοκιμάσω σε λίγο ταχύτητα πού θα πάω στο χωριό γιά ψώνια

Ποιός είναι στο netmonster ? εχω στείλει αρκετά από Κέρκυρα N78 και δεν τις περνάνε

1 minute ago, babis3g said:

elkons & marios239 άρα έβαλαν Ν78, δεν υπάρχει στο νετμόνστερ ... αυτό το Ν78 βγήκε εξωτερικά λίγο πιό κάτω από το σπίτι .. μέσα δεν περνάει, αλλά έχω συνέχεια σε χρήση ένα νόκια 3210 & έτσι δεν παρακολουθώ συνέχεια τα σήματα

θα δοκιμάσω σε λίγο ταχύτητα πού θα πάω στο χωριό γιά ψώνια

Ανάλογα..  στο σημείο αυτό είχε; εάν όχι θα έβαλαν κανα massive που χρωστούσε. Η διπλανή κεραία Vf nova δεν έχει καν Ν78 βλέπω ισως φαίνεται είναι μικρή. Οι περισσότεροι Cosmote; κίνηση έχει 

Hlias.

Με iOS 26 DB2 επανήλθε το SA. Μια λίστα με κεραίες που είχαμε κάποτε για το SA υπάρχει κάπου; 

Edited by paanos

1 hour ago, elkons said:

Με αυτό το σήμα άνετα θα βαρέσει 400αρι

μόνο ? κοντά 900 & πιστεύω σε στιγμές θα πάει πάνω από 1000 από αγά βράδυ νωρίς πρωϊ στα 2 χιλ απόσταση ... η φωτό μόλις πριν λίγο πού πήγα στο μαγαζί στο χωριο Δουκάδες με remdi 12 5G 90€ ... μπράβο βρε κοσμοτέ-Τ 👍

78.png

πριν έβγαζα γύρω στα 150 το ανώτερο στο ίδιο σημείο & όχι πάντα νωρίς από πρωινά

4 minutes ago, babis3g said:

μόνο ? κοντά 900 & πιστεύω σε στιγμές θα πάει πάνω από 1000 από αγά βράδυ νωρίς πρωϊ στα 2 χιλ απόσταση ... η φωτό μόλις πριν λίγο πού πήγα στο μαγαζί στο χωριο Δουκάδες με remdi 12 5G 90€ ... μπράβο βρε κοσμοτέ-Τ 👍

78.png

πριν έβγαζα γύρω στα 150 το ανώτερο στο ίδιο σημείο & όχι πάντα νωρίς από πρωινά

Οπα ρε δε το περίμενα αυτό! Αν είχες μέχρι 150 στο σημείο σίγουρα Ν1 αν δεν είχε Ν78. Τότε σίγουρο έβαλαν Ν78 που χρωστούσε στις άδειες για Ericsson! Ούτε πάνω στο βουνό δεν έπιανε τόσο στη κεραία. Πολύ καλή δουλειά! Στο σπίτι σου; με -93dBm αυτό είναι ρεκόρ ίσως εσωτερικά πλέον φτάνει κοντά στα παράθυρα ναι.

Πάντως καλή κίνηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό χωρις Ν78. Μάλλον κοιτάει ελαφρώς εκεί Δουκάδες.

Δεν ήταν ακριβώς βλάβη έγινε αναβάθμιση σε ότι έμεινε  έβλεπα ενα σωρό Ν78 στις άδειες αλλά πρέπει να είχε μια δυο αφού σε μια μεριά ειχε σε άλλη οχι. Εξαιρετικά. Συνήθως μετα απο αναβαθμίσεις ανοίγουν SA. Από περιέργεια αμα μπεις χειροκίνητα σε συνδέει σε αυτη τη κεραία ή οχι ;;

Hlias.

σπίτι είμαι Vowifi μόνο 4G+ δείχνει ... δεν πειράζω τις ρυθμίσεις γιατί ήδη έχω twin sim & συνήθως nokia 3210 σε 4G κάνουν εναλλαγές άψογα μέσα σπίτι vowif / 4G / 4G+ αλλά δεν ανοίγω/κλείνω τα κινητά κάθε λίγο ... ή το ένα κρατάω 2-3 μέρες ή το άλλο...

αλλά το σίγουρο είναι ότι αν κάνω αναβάθμιση από adsl 8mbps σε comsote 5G wifi θα δίνουν τα 300mbps έστω με εξωτερική κεραία

σπίτι είμαι Vowifi μόνο 4G+ δείχνει ... δεν πειράζω τις ρυθμίσεις γιατί ήδη έχω twin sim & συνήθως nokia 3210 σε 4G κάνουν εναλλαγές άψογα μέσα σπίτι vowif / 4G / 4G+ αλλά δεν ανοίγω/κλείνω τα κινητά κάθε λίγο ... ή το ένα κρατάω 2-3 μέρες ή το άλλο...

αλλά το σίγουρο είναι ότι αν κάνω αναβάθμιση από adsl 8mbps σε comsote 5G wifi θα δίνουν τα 300mbps έστω με εξωτερική κεραία

Περίεργο πρέπει να κρατήσει 5G. Στις ρυθμίσεις να το χεις 5g. Καμία κεραία στη περιοχή δεν είναι LTE σκέτο όλες είναι 5G έστω Ν1 έως Ν78. Να έχεις κλειστό το νοκια κ δες. VoWiFi απλα περνάει τη κλήση και αμα κλείνεις τα δεδομένα και είσαι με WiFi πέφτει 5G Disconnected για εξοικονόμηση μπαταρίας, μόλις ανοίξεις δεδομένα ξεκινάει. 

Άκου, θα τους πεις ότι έξω έχεις μετρήσει κ φτάνει ήδη 800Mbps, σίγουρα θα δώσουν το 300αρι με εξωτερική κεραία. Αμα πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να εγκαταστήσεις εσύ την εξωτερική κεραία μόνος σου χωρις να σε χρεώσει τεχνικός 70€. Μέχρι τέλος του μήνα λένε ότι θα δώσουν κ σταθερή μέσω VoIP άρα καρτας και αυτό αν το χρειάζεσαι. 

Hlias.

ακόμα κάτι πιάνει το χέρι , εγώ έχω βάλει τις κεραίες CB, TV, ραδιοφώνου ... θα κοιτάξω γιά αναβάθμιση αλλά τα 300 είναι πολλά γιά εμένα & το πακέτο με 50 mbps με καλύπτει από τη στιγμή πού μπεί & τηλεφωνία θα το κυνηγήσω

Edited by babis3g
ορθογραφικα

ακόμα κάτι πιάνει το χέρι , εγώ έχω βάλει τις κεραίες CB, TV, ραδιοφώνου ... θα κοιτάξω γιά αναβάθμιση αλλά τα 300 είναι πολλά γιά εμένα & το πακέτο με 50 mbps με καλύπτει από τη στοιγμή πού μπέι & τηλεφωνία θα το κυνηγήσω

Μπορείς και 50 και 100 φτάνει και περισσεύει λόγω των εξωτερικών ταχυτήτων είναι εγγυημένα. Θα Μπορείς τότε να κάνεις και μετατροπή απο adsl σε FWA.

Α δεν είναι κάτι έξω η εξωτερική μεσα η εσωτερική με ρουτερ κάτι τέτοιο δε ξέρω καλα @Gv2008 εχει πάρει την υπηρεσία. Μάλιστα εαν υπάρχει 5G SA στη περιοχή συνδέεται αλλιώς NSA. 

Μπάμπη δοκίμασε αφού έγινε αναβάθμιση αμα άνοιξαν SA ή οχι, μπες χειροκίνητα. Από περιέργεια και μόνο. 

Hlias.

Από Βασιλικά και μετά δεν βλέπω band 1 μόλις ξεκινάει δηλαδή Νομός Χαλκιδικής. Άγιος Πρόδρομος στα σουβλάκια, δεν υπάρχει ούτε sa κάπου. Έξω από τη Γαλάτιστα πάνω στο δρόμο έχουν στήσει νέο πυλώνα αλλά δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα πάνελ, δεν ξέρω ποιας είναι.

https://www.speedtest.net/my-result/a/10959215795

13 minutes ago, elkons said:

Μπορείς και 50 και 100 φτάνει και περισσεύει λόγω των εξωτερικών ταχυτήτων είναι εγγυημένα. Θα Μπορείς τότε να κάνεις και μετατροπή απο adsl σε FWA.

Α δεν είναι κάτι έξω η εξωτερική μεσα η εσωτερική με ρουτερ κάτι τέτοιο δε ξέρω καλα @Gv2008 εχει πάρει την υπηρεσία. Μάλιστα εαν υπάρχει 5G SA στη περιοχή συνδέεται αλλιώς NSA. 

Μπάμπη δοκίμασε αφού έγινε αναβάθμιση αμα άνοιξαν SA ή οχι, μπες χειροκίνητα. Από περιέργεια και μόνο. 

δοκίμασα, δεν δίνει πρόσβαση σε SA ακόμα στο redmi 12 5G ... αυτό πού θα δοκιμάσω είναι να αφήσω το κινητό κάποιες ώρες μόνιμα στο SA μπας & το ενεργοποήσουν (όπως είπε ο empeiros πολύ πιο πίσω)

off topic μίας πού είπα για CB πού έβαλα εγώ την κεραία τα 4 νόμιμα watt με sirio boomernag κεραία (την έβαλα εγώ) έφτασαν σουηδία στον αναμεταδότη

sirio boomernag 3.5 μέτρα κεραία CB

sirio boomerang.jpg

8 minutes ago, VasilisSam said:

Από Βασιλικά και μετά δεν βλέπω band 1 μόλις ξεκινάει δηλαδή Νομός Χαλκιδικής. Άγιος Πρόδρομος στα σουβλάκια, δεν υπάρχει ούτε sa κάπου. Έξω από τη Γαλάτιστα πάνω στο δρόμο έχουν στήσει νέο πυλώνα αλλά δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα πάνελ, δεν ξέρω ποιας είναι.

https://www.speedtest.net/my-result/a/10959215795

COSMOTE ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ-Χ 1441808 . Τα είχα πει και εγώ ότι Χαλκιδική γίνεται της n78 το κάγκελο 🤓

5 minutes ago, babis3g said:

δοκίμασα, δεν δίνει πρόσβαση σε SA ακόμα στο redmi 12 5G ... αυτό πού θα δοκιμάσω είναι να αφήσω το κινητό κάποιες ώρες μόνιμα στο SA μπας & το ενεργοποήσουν (όπως είπε ο empeiros πολύ πιο πίσω

Ο empeiros το ειχε καιρό σε πιστοποιημένη συσκευή με ενργο SA και έμεινε έτσι η SIM νομοζει οτι είναι σε συμβατή, γιαυτό. Δεν θα σε συνδεθεί για χρήση. 

Άρα δε το άνοιξαν ακομα στον Τρουμπέτα. Ισως γίνει μαζί με refarm κάποια στιγμή πάντως πολυ δυνατές επιδόσεις.

Hlias.

36 minutes ago, elkons said:

Είναι εύκολη η εγκατάσταση και έχει όλα τα εργαλεία. Ακόμα και βάση με βίδες έχει, αλλά και αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης 

40 minutes ago, georgebad said:

COSMOTE ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ-Χ 1441808 . Τα είχα πει και εγώ ότι Χαλκιδική γίνεται της n78 το κάγκελο 🤓

Αυτό έλειπε! Βουλιάζει από τουρισμό!

4 ώρες πριν, georgebad said:

Μόνο εμένα άφησαν τελικά χωρίς SA ακόμα ; Δεν έχω δει ακόμα

Δεν είσαι ο μόνος. Και η εξυπηρέτηση δεν καταλαβαίνει τίποτα!

41 minutes ago, TakeOverNet said:

Άμα καταλάβαιναν θα ήταν το παράξενο.

1 ώρα πριν, TakeOverNet said:

Τους ζητάς να στείλουν την υπόθεση στο τεχνικό με κείμενο που τους υπαγορεύεις και πρακτικά του παρακάμπτεις. 

πριν λίγο στη διαδρομή από Δουκάδες - Χωρεπίσκοποι βρήκα όλα αυτά τα νέα SA cells ... δυστυχώς δεν τα βλέπουν στο netmonster 😥 ... θα τα στείλω & ότι γίνει

επίσης βλέπω μέσα με του telecom εκεί στα new & modified netmonster cells σήμερα πρώτη φορά κλείδωσαν και κάποια 2 νεά cells W3 IT 5G SA (στη μέση - 2η σειρά)

W3-telecom.png

επίσης στη διαδρομή κλείδωσε & windtre SA ... ΕDIT α τα ίδια είναι της W3 IT ... πανω΄από 100 χιλ απόσταση

windtre-sa.png

Edited by babis3g