Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μα τι καλοί άνθρωποι, ούτε πορείες κατά της κεραίας ούτε τίποτα απλά έγινε επικοινωνία με την εταιρία. 

https://kozan.gr/archives/627574

Εντομεταξυ, εκεί δεν υπήρχε κεραία ή είναι αναβάθμιση της υφιστάμενης υποδομής; επειδή είναι κτήριο ΟΤΕ το ρωτάω και ξέρω πως όλα έχουν κεραίες.

Edited by elkons

Hlias.

3 minutes ago, elkons said:

Μα τι καλοί άνθρωποι, ούτε πορείες κατά της κεραίας ούτε τίποτα απλά έγινε επικοινωνία με την εταιρία. 

https://kozan.gr/archives/627574

Εντομεταξυ, εκεί δεν υπήρχε κεραία ή είναι αναβάθμιση της υπάρχον υποδομής; επειδή είναι κτήριο ΟΤΕ το ρωτάω και ξέρω πως όλα έχουν κεραίες.

Στην επαρχία, δεν έχουν όλα. Και νομίζω δεν υπήρχε, τώρα την έβαλαν, φρέσκια φρέσκια. Άμα κάνουν κάλυψη από άλλη κεραία, δεν θα έλεγα ότι χρειάζεται πάντα να βάλουν εντός του οικισμου 😉

Just now, elkons said:

Καλη η φωτογραφία πάντως να τη περάσω CellMapper 🙂

Ναι είναι τζάμι 😅

Φίλτρο 5G για μην έχουν παρεμβολές στο τηλεοπτικό σήμα, από το κανάλι και μετά 48 χρησιμοποιήται το φάσμα του 5G για την κινητή τηλεφωνία

xlarge_20230224121959_anga_ps_20gc_694_f

9 ώρες πριν, mixtri said:

N78 είναι 4 layers single user mimo, 8 or 16 layers multi user mimo.

Νόμιζα ότι μιλάς για το 4*4 Mimo και όχι για τα layers . Βάλανε 16 layer η cosmote μπράβο. Ξέρουμε τι παίζει σε tr ?? 

7 ώρες πριν, Harry636 said:

Νόμιζα ότι μιλάς για το 4*4 Mimo και όχι για τα layers . Βάλανε 16 layer η cosmote μπράβο. Ξέρουμε τι παίζει σε tr ?? 

4x4 MIMO είναι στην πλευρά του User Equipment. Όταν μιλάμε για κεραίες και radios μιλάμε για layers.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

23 minutes ago, mixtri said:

4x4 MIMO είναι στην πλευρά του User Equipment. Όταν μιλάμε για κεραίες και radios μιλάμε για layers.

4*4 mimo δεν έχει καμία σχέση με τα layers 

τα 2*2 mimo στο 5g πάνε για φούντο 

mu mimo layers είναι καλύτερο 

https://www.taxydromos.gr/magnesia/volos/1205294/synantisi-agchialiton-gia-keraia-kinitis-tilefonias/

https://www.taxydromos.gr/magnesia/volos/1202807/anastatosi-katoikon-gia-keraia-sti-nea-agchialo/

Ο υπεύθυνος μου απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και του ζήτησα εγγράφως να μου στείλει την απάντηση. Τον ενημέρωσα ότι θα την δώσω στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να κάνουν μετρήσεις. Η απάντησή του ήταν : φυσικά και να πληρώσουμε και τα έξοδα αν χρειαστεί για τις μετρήσεις» 🤣🤣🤣

Πέφτω από τα σύννεφα, πάλι στη Μαγνησία τόσο κατά των κεραιών; όλοι; όλοι εκεί γίνονται τέτοια συνήθως . Στο μεταξύ λένε θέλουν να δουν άμα η κεραία έχει μπει με νόμιμες διαδικασίες. Το ρημάδι το keraies eett και η διαύγεια γιατί υπάρχουν;

Edited by elkons

Hlias.

15 minutes ago, elkons said:

https://www.taxydromos.gr/magnesia/volos/1205294/synantisi-agchialiton-gia-keraia-kinitis-tilefonias/

https://www.taxydromos.gr/magnesia/volos/1202807/anastatosi-katoikon-gia-keraia-sti-nea-agchialo/

Ο υπεύθυνος μου απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και του ζήτησα εγγράφως να μου στείλει την απάντηση. Τον ενημέρωσα ότι θα την δώσω στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να κάνουν μετρήσεις. Η απάντησή του ήταν : φυσικά και να πληρώσουμε και τα έξοδα αν χρειαστεί για τις μετρήσεις» 🤣🤣🤣

Πέφτω από τα σύννεφα, πάλι στη Μαγνησία τόσο κατά των κεραιών; όλοι; όλοι εκεί γίνονται τέτοια συνήθως . Στο μεταξύ λένε θέλουν να δουν άμα η κεραία έχει μπει με νόμιμες διαδικασίες. Το ρημάδι το keraies eett και η διαύγεια γιατί υπάρχουν;

Ασφαλιστικά μέτρα και άντε γεια η κεραία 

το ρεκόρ το έχει η Θεσσαλονίκη πορείες κλπ 

ότι να πω είναι λίγο Ελλάδα 

19 minutes ago, Harry636 said:

Ασφαλιστικά μέτρα και άντε γεια η κεραία 

το ρεκόρ το έχει η Θεσσαλονίκη πορείες κλπ 

ότι να πω είναι λίγο Ελλάδα 

Κι όμως στη Μαγνησία έχουν γίνει και οι πιο επιτυχημένες απομακρύνεις κεραιών δυστυχώς οι περισσότεροι Δήμοι του νομού είναι κατά. Στην Ιαπωνία οι κεραίες είναι διάσπαρτες έξω λες και είναι δέντρα και στην Ελλάδα ακόμα και που βρίσκονται σε ιδιόκτητα κτήρια τους ενοχλεί, ειδικά αυτό το κτήριο του ΟΤΕ. Ποιο είναι το πρόβλημα; ήδη είμαστε πάτος συγκριτικά με τα διεθνή όρια. Εάν ανέβουν και γίνει γνωστό θα έχουμε πρόβλημα.. εάν γίνει βέβαια. 

Στη Κοζάνη μπήκε κεραία στον ΟΤΕ και χαίρονται κιόλας αυτή είναι η ειρωνεία 😅

Να ήταν βέβαια μόνο στην Μαγνησία καλά θα ήταν, υπάρχουν πανελλαδικά αλλά προκαλούν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πιστεύω. 

Κρίμα πάντως φαίνεται πως είμαστε στον μεσαίωνα, σε άλλες χώρες δεν γίνονται τέτοια πράγματα και πολλά άλλα.. Δε πειράζει έχουμε ήλιο 😃

Hlias.

1 ώρα πριν, elkons said:

Κι όμως στη Μαγνησία έχουν γίνει και οι πιο επιτυχημένες απομακρύνεις κεραιών δυστυχώς οι περισσότεροι Δήμοι του νομού είναι κατά. Στην Ιαπωνία οι κεραίες είναι διάσπαρτες έξω λες και είναι δέντρα και στην Ελλάδα ακόμα και που βρίσκονται σε ιδιόκτητα κτήρια τους ενοχλεί, ειδικά αυτό το κτήριο του ΟΤΕ. Ποιο είναι το πρόβλημα; ήδη είμαστε πάτος συγκριτικά με τα διεθνή όρια. Εάν ανέβουν και γίνει γνωστό θα έχουμε πρόβλημα.. εάν γίνει βέβαια. 

Στη Κοζάνη μπήκε κεραία στον ΟΤΕ και χαίρονται κιόλας αυτή είναι η ειρωνεία 😅

Να ήταν βέβαια μόνο στην Μαγνησία καλά θα ήταν, υπάρχουν πανελλαδικά αλλά προκαλούν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πιστεύω. 

Κρίμα πάντως φαίνεται πως είμαστε στον μεσαίωνα, σε άλλες χώρες δεν γίνονται τέτοια πράγματα και πολλά άλλα.. Δε πειράζει έχουμε ήλιο 😃

Εκπαίδευση 

το α και το ω σε μια κοινωνία 

εδώ τα παιδάκια μέχρις τα 7 έτη δεν έχουν μαθήματα αλλά παίζουν τα βλέπεις κάθε μέρα στα πάρκα μαθαίνουν τρόπους και να σέβονται το ένα το άλλο και πως να προσέχουν ακόμα και καθαρίζουν 

μετά μέχρι τα 10 δεν έχει εξετάσεις κλπ

ετσι φτιαχνεις μια κοινωνία που ο καθένας ακούει καταλαβαίνει και σέβεται ο ένας το άλλο 

βλεπεις παιδί δημοτικού και πάνε μόνα τους σχολείο με το λεωφορεία .

το σύστημα στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει 

και αυτό είναι εμφανές κάθε μέρα με εγκλήματα που στο παρελθόν για την Ελλάδα ήταν ανήκουστα 

On 3/6/2025 at 7:04 ΠΜ, mixtri said:

σταματα-σταμάτα.gif

Δεν κατάλαβα. Τι κάνει η Νοβα;

Η Κοσμοτε δεν έχει τέτοια εμβέλεια στην 3500. Άρα το net monster λέει βλακείες.

On 3/6/2025 at 1:28 ΜΜ, elkons said:

Φωτιά θα πάρει καμία ώρα ο Mtk Dimensity 1080 😅Η Samsung κάνει εξαιρετική διαχείριση δικτύου. Λογικά δεν κάνει Power saving καθόλου έχω δει 1Gbps και με 5% μπαταρία να φανταστείς. Με Cosmote δεν πέφτει καθόλου εύκολα σε EDGE. 

Η απόσταση φαίνεται λάθος γιατί η 105550 είναι απέναντι από τη Ζάκυνθο. Βέβαια είναι τεράστια σε ύψωμα εάν υπάρχει καθαρό τοπίο μέχρι εκεί. Έχουν χωρίσει ανά τμήματα που χτυπάει 4 Sectοr ή 5 έχει η Cosmote. 

Βασικά πρέπει να χει καθαρό τοπίο σίγουρα είναι τεράστια, της Cosmote είναι με θέση ΑΡΚΟΥΔΑΧ2

Έχουμε αρχιτεκτονικά, Ericsson έχει 

Οι φωτογραφίες είναι παλιότερες στο link τα αρχιτεκτονικά είναι φρέσκα δηλωμένη είναι και στις δύο από πέρυσι, συνεγκατασταση Cosmote, Vodafone η Nova δε παίζει από κοινού με Vf δεν αναφέρεται καθόλου στις άδειες.

https://eeae.gr/index.php?option=com_tmiamap&view=station&Itemid=4650&ceett=1405550

Screenshot_20250603_133600_Drive.thumb.jpg.fb08267207761d8adc43fb2e7486f214.jpg

Έχει και Huawei η Cosmote πίσω από το sectior AAU5639W. Κάνει μια μίξη Huawei και Ericsson έχει μπόλικη Ν78. Δε νομίζω η vf να παίζει πίσω από τον εξοπλισμό της Cosmote αλλά από κάτω.

Αν έχω καταλάβει σωστά η Cosmote είναι με N78 Ericsson/Huawei και από κάτω Huawei και η Vodafone με N78 Huawei και Katherine τα κάτω.

Η 105550 βρίσκεται 3km έξω από το Βαρθολομιό σε λόφο και καλύπτει σε μεγάλες αποστάσεις στον κάμπο. Έχω δει N78 από την ίδια κεραία στην εθνική οδό Πύργου Πατρών στο ύψος των Καβασίλων (που εκεί σκέφτείτε έχω οπτική επαφή με κοντινό ιστό.  Δεν ξέρω τι έχουν κάνει. Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε την θέση της 10550 από τον νέο επαρχιακό δρόμο Καβασίλων Βαρθολομιού. Δείχνω τη θέση της κεραίας , την ταχύτητα από το σημείο που βρισκόμουν (σίγουρα 10km απόσταση) και τη Ζάκυνθο που αχνοφαίνεται.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δείτε μερικές σελίδες πίσω έλεγα ότι ο συγκεκριμένος ιστός χρειάζεται οπωσδήποτε αναβάθμιση μιας και καλύπτει αρκετές περιοχές και το καλοκαίρι ήταν πίτα με διψήφια νούμερα. Κάποιος με άκουσε και λίγες εβδομάδες μετά έβαλαν Ν78. Ήταν η 3η κεραία στο νομό Ηλείας που αναβαθμίστηκε με Ν78).

IMG_7831.jpeg

IMG_7832.jpeg

IMG_7833.jpeg

IMG_7846.png

Και μια μέτρηση σε εσωτερικό χώρο μέσα στο σπίτι μου αυτή τη στιγμή με λίγο κινησούλα και μέτριο σήμα μιας και έχω εμπόδια. 

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-06-05 215948.png

Edited by Mitsos_The_Great

1 hour ago, Mitsos_The_Great said:

Η 105550 βρίσκεται 3km έξω από το Βαρθολομιό σε λόφο και καλύπτει σε μεγάλες αποστάσεις στον κάμπο. Έχω δει N78 από την ίδια κεραία στην εθνική οδό Πύργου Πατρών στο ύψος των Καβασίλων (που εκεί σκέφτείτε έχω οπτική επαφή με κοντινό ιστό.  Δεν ξέρω τι έχουν κάνει. Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε την θέση της 10550 από τον νέο επαρχιακό δρόμο Καβασίλων Βαρθολομιού. Δείχνω τη θέση της κεραίας , την ταχύτητα από το σημείο που βρισκόμουν (σίγουρα 10km απόσταση) και τη Ζάκυνθο που αχνοφαίνεται.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δείτε μερικές σελίδες πίσω έλεγα ότι ο συγκεκριμένος ιστός χρειάζεται οπωσδήποτε αναβάθμιση μιας και καλύπτει αρκετές περιοχές και το καλοκαίρι ήταν πίτα με διψήφια νούμερα. Κάποιος με άκουσε και λίγες εβδομάδες μετά έβαλαν Ν78. Ήταν η 3η κεραία στο νομό Ηλείας που αναβαθμίστηκε με Ν78).

IMG_7831.jpeg

IMG_7832.jpeg

IMG_7833.jpeg

IMG_7846.png

Και μια μέτρηση σε εσωτερικό χώρο μέσα στο σπίτι μου αυτή τη στιγμή με λίγο κινησούλα και μέτριο σήμα μιας και έχω εμπόδια. 

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-06-05 215948.png

Ενδιαφέρον να βλέπεις από ποια κεραία πιάνεις σε ένα άλλο μέρος.. Να σαι καλά!Πάντως απέναντι ακριβώς στη Ζάκυνθο προς Βασιλικό μεριά στην παραλία πιάνει από Βαρθολομιο και η Cosmote και η VF με αρκετά καλές ταχύτητες 

Edited by George6633

1 hour ago, George6633 said:

Ενδιαφέρον να βλέπεις από ποια κεραία πιάνεις σε ένα άλλο μέρος.. Να σαι καλά!Πάντως απέναντι ακριβώς στη Ζάκυνθο προς Βασιλικό μεριά στην παραλία πιάνει από Βαρθολομιο και η Cosmote και η VF με αρκετά καλές ταχύτητες 

Μάλλον ήταν και άλλος ένα λόγος που αναβαθμίστηκε με Ν78. Γι'αυτό κατά την τουριστική περίοδο χτυπούσε κόκκινα μιας και εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί Ζάκυνθο. Απίστευτο.

Όσο αφορά την VF, δουλεύει απ'τη συγκεκριμένη κεραία με μια ψόφια 800mhz με απλό 4G και κάνει εναλλαγές σε 5G με γειτονικές κεραίες... Καλύτερα να την καταργήσουν μιας και λίγο πιο πάνω έχει ολόκληρο "τέρας". Συγγνώμη για το Off topic.

2 minutes ago, Mitsos_The_Great said:

Μάλλον ήταν και άλλος ένα λόγος που αναβαθμίστηκε με Ν78. Γι'αυτό κατά την τουριστική περίοδο χτυπούσε κόκκινα μιας και εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί Ζάκυνθο. Απίστευτο.

Όσο αφορά την VF, δουλεύει απ'τη συγκεκριμένη κεραία με μια ψόφια 800mhz με απλό 4G και κάνει εναλλαγές σε 5G με γειτονικές κεραίες... Καλύτερα να την καταργήσουν μιας και λίγο πιο πάνω έχει ολόκληρο "τέρας". Συγγνώμη για το Off topic.

Μιας και είσαι από την περιοχή και για να κλείσω και γω το offtopic,στην VF μου βγάζει στη Ζάκυνθο κεραία με ονομασία Λυγια με N78,σίγουρα θα ξέρεις..αν έχεις κάτι ενδιαφέρον θα ήθελα να μάθω στο αντίστοιχο θέμα.Ευχαριστω

Just now, elkons said:

Ήρθε Carrier Update με Cosmote sim στο iPhone 16 της συζύγου. Λέτε να έχει SA; θα το δω μετά.

ναι, έχει SA και θέλει νέα SIM

επιβεβαιώνω ήρθε και σε εμένα. αλλαα θέλει αλλαγή sim . Πλήρωσε η cote για κατι τετειο στην apple ? Επισης εχω sim πρπεει να αλλαξω παλι sim ?

Edited by georgebad

1 minute ago, georgemv said:

ναι, έχει SA και θέλει νέα SIM

Τέλεια! Θα τη κάνει τώρα (το χρησιμοποιεί σε λίγο θα τη κάνω εγώ)

Γιατί όμως θέλει αλλαγή SIM; Το λέει κάπου αυτο; δεν είδα λεπτομέρειες της ενημέρωσης γιαυτό το ρωτάω. 

Μου κάνει εντύπωση στα Android ξεκίνησε ήδη με τις τρέχον SIM. Να φανταστώ για την αντικατάσταση θα είναι με χρέωση;

Όσοι έχουν e-SIM να φανταστώ πως μετά το update θα ενημερωθεί αυτόματα;

Hlias.

13 minutes ago, elkons said:

Τέλεια! Θα τη κάνει τώρα (το χρησιμοποιεί σε λίγο θα τη κάνω εγώ)

Γιατί όμως θέλει αλλαγή SIM; Το λέει κάπου αυτο; δεν είδα λεπτομέρειες της ενημέρωσης γιαυτό το ρωτάω. 

Μου κάνει εντύπωση στα Android ξεκίνησε ήδη με τις τρέχον SIM. Να φανταστώ για την αντικατάσταση θα είναι με χρέωση;

Όσοι έχουν e-SIM να φανταστώ πως μετά το update θα ενημερωθεί αυτόματα;

Όχι, δεν έχουν ενημερωθεί οι eSIM, πιθανόν να θέλουν εξολοκλήρου αντικατάσταση.
Τα iPhone έχουν ισχυρές απαιτήσεις ασφαλείας και υποστηρίζουν μόνο SUCI SIM για 5G-SA.
Το SUCI προσθέτει κρυπτογράφηση στο IMSI στο στάδιο του attachment ώστε να μην γίνεται tracking από passive IMSI collectors.

Θα έλεγα υπομονή στην αντικατάσταση κάρτας SIM, πρέπει να είσαι σίγουρος ότι η νέα κάρτα είναι από νέα παρτίδα και είναι SUCI. Τα καταστήματα μπορεί να έχουν απόθεμα από παλιές.

Edited by georgemv

Ακόμα δεν το ενημέρωσαν το site βέβαια πριν λίγο πρέπει να κυκλοφόρησε. 

Άρα θα φύγει αυτό από το site που λένε. Ελπίζω να είναι δωρεάν η αντικατάσταση. 

Screenshot_20250606_220220_Chrome.thumb.jpg.4bf398875b6ae71a2d2db53d620dd7d7.jpg

Hlias.

4 minutes ago, elkons said:

Ακόμα δεν το ενημέρωσαν το site βέβαια πριν λίγο πρέπει να κυκλοφόρησε. 

Άρα θα φύγει αυτό από το site που λένε. Ελπίζω να είναι δωρεάν η αντικατάσταση. 

Screenshot_20250606_220220_Chrome.thumb.jpg.4bf398875b6ae71a2d2db53d620dd7d7.jpg

This last year, ισχύει για Samsung