elkons Δημ. June 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 Just now, TakeOverNet said: Εγώ πάντως άλλαξα 3 esim (1 με φακελο και 2 με email). Οπότε ακόμα και στις esim εχουν παλιότερες εκδόσεις. Δεν ξέρω σε εμενα τι έγινε βέβαια για λίγο κρατάει SA, πετάει NSA πολύ γρήγορα. VoNR δε λειτουργεί. Εμένα μου έδωσαν ένα χαρτί με QR και τη πέρασα, απενεργοποιήθηκε η φυσική SIM. Επειδή δε ρώτησα, χρειάζεται να τη κρατήσω ή πέταμα; 2 minutes ago, firedragon said: Την κάρτα αυτή την έλαβα στην Ελλάδα με φορητότητα αν δεν κάνω λάθος (γιατί έχω 2 αιτήσεις ενεργές μια φορητότητα μια νέα Cosmote καρτοκινητή που θέλω να κάνω συμβόλαιο ). Μένω Κίνα. Εδω έχω China Mobile συμβόλαιο 6€ τον μήνα όλα απεριόριστα με απεριόριστα δεδομένα στην Ελλάδα επι 3€ την ημέρα . Όταν ήρθα Ελλάδα εκάνα roam στην cosmote φυσικά 5G. Εδω το λένε 5G advanced και μπαίνει δίπλα από το σηματάκι 5G ένα Α. Εμφανίστηκε το ίδιο σηματάκι για κάποιο λόγο στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στο Σύνταγμα και στο Κολωνάκι. Μπορεί και το κινητό μου να έπαθε glitch αλλά πιστεύω πως ήταν 5G standalone Θα δοκιμάσω όταν πάω Ελλάδα αν δουλεύει πλέον σαν πελάτης στον Cosmote. Το κινητό είναι iPhone 16. Ευχαριστώ για την προκαταβολική συμβολή να βάλω την κάρτα της Cosmote στην SIM1. Αυτή την στιγμή έχω China Mobile Sim1 Nova sim2 (τα κινέζικα iPhone δεν έχουν eSIM αλλά 2 φυσικές) Άνοιξε η Cosmote SA Roaming; 😳 @georgemv 4 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hercoulis Δημ. June 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 4 minutes ago, zurabi_97 said: Αν κάποιος από Θεσσαλονίκη βρει νέες παρτίδες, ας γράψει 😀 Εγώ αντί να περιμένω νέες παρτίδες θα έκανα την κάρτα eSIM, πιστεύω ότι θα δίνουν ενημερώσεις άμεσα. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zurabi_97 Δημ. June 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 1 minute ago, hercoulis said: Εγώ αντί να περιμένω νέες παρτίδες θα έκανα την κάρτα eSIM, πιστεύω ότι θα δίνουν ενημερώσεις άμεσα. Θα το έκανα εγώ eSIM ξανά, αλλά το άλλαξα πέρυσι σε φυσική sim. Μου έχει σπάσει στα νεύρα σε εξουσιοδοτημένο σέρβις της Apple να μου κάνουν τοποθέτηση χωρίς να δίνουν σημασία στις λεπτομέρειες, και πήγα να βγάλω 4 eSIM μέσα σε 2 εβδομάδες στο 12 mini που είχα. 6 Παράθεση [img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
firedragon Δημ. June 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 18 minutes ago, elkons said: Δεν ξέρω σε εμενα τι έγινε βέβαια για λίγο κρατάει SA, πετάει NSA πολύ γρήγορα. VoNR δε λειτουργεί. Εμένα μου έδωσαν ένα χαρτί με QR και τη πέρασα, απενεργοποιήθηκε η φυσική SIM. Επειδή δε ρώτησα, χρειάζεται να τη κρατήσω ή πέταμα; Άνοιξε η Cosmote SA Roaming; 😳 @georgemv Δεν νομίζω για να είμαι ειλικρινής, μπορεί να βάφτισε το κινητό μου κάτι που είδε στο δίκτυο έτσι. Παντως τα Speedtest αν και με αρκετό latency ήταν υψηλά τριψήφια … 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. June 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 Το υψηλό Latency είναι λόγω Roaming. Εμένα στη Γερμανία ήδη κλείδωνε με Server COSMOTE Thessaloniki αλλά και με Server Deutsche Telekom πάλι το ίδιο Latency. Είχε σημεία βέβαια και με 60 ping πχ κοντά στα κεντρικά της BMW 800Mbps και 60 ping. Με τη Sim της Cosmote εάν τη σεταρεις θα το δεις πως καμία σχέση δεν θα έχει το Latency συγκριτικά με Roaming. 4 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
firedragon Δημ. June 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 Έκανα Roam επειδή βαριόμουν να βγάλω cosmote και η Nova με είχε πεθάνει, ήταν πιο ακριβή για 4 μέρες που κάθισα για κάτι έκτακτο. Ο καθένας έχει τα καλά και τα κακα του. Η China Mobile γρήγορη στην Κίνα και φθηνή, παντού δουλεύει άψογα 5G και με όλες τις εταιρείες όπου και να πας, αλλά το τείχος σε ακολουθεί παντού και πρέπει να βάλεις Vpn για δυτικά σάιτ που σου βάζει bottleneck και latency. Nova τα ξέρετε… αλλά στο εξωτερικό αν βάλεις roaming carrier μια που δεν είναι συνεργάτιδα (ευτυχώς έχει πολλές) ξαφνικά μπορείς να πάρεις τηλέφωνο τζάμπα λες και είσαι στην Ελλάδα αν έχεις Wifi Calling, ακόμα και πάνω στην China mobile. Δυστυχώς η cosmote θέλει vpn στο ρουτερ αλλά δεν θέλω να βγω άλλο off topic Cosmote με roaming 5g > Nova 5g 😂😂 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hercoulis Δημ. June 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 Η Κίνα τεχνολογικά υπερτερεί από όλα σχεδόν τα κράτη αλλά είναι τεράστια. Μάλλον αναφέρεσαι σε κάποια πόλη εκεί. 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. June 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 (edited) Πίσω Λιβάδι Πάρου. Νωρίτερα ο οδηγός πήρε λάθος δρόμο και περάσαμε από το αεροδρόμιο. 😅 Είδα μία κεραία πάνω σε σπίτι και από το εξαιρετικό σήμα πρέπει να ήταν Cosmote (το screenshot το έβγαλα όσο απομακρυνομασταν). Edited June 8, 2025 by MitsosDaBest13 8 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. June 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 30 minutes ago, MitsosDaBest13 said: Πίσω Λιβάδι Πάρου. Νωρίτερα ο οδηγός πήρε λάθος δρόμο και περάσαμε από το αεροδρόμιο. 😅 Είδα μία κεραία πάνω σε σπίτι και από το εξαιρετικό σήμα πρέπει να ήταν Cosmote (το screenshot το έβγαλα όσο απομακρυνομασταν). Στο πίσω λιβάδι είναι το σπίτι κιτ, οι συνεργάτιδες έχουν ένα σημείο και N78 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. June 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 3 ώρες πριν, mixtri said: Tα iPhones θα πάνε σε άλλο core network από Android. Πολύ καλύτερο. Για αυτό χρειάζεται και η αλλαγή SIM. Όχι εφόσον γίνονται register στο σωστό core network. Ωστόσο τα iPhones πάνε σε καλύτερο core network και απαιτεί νέα κάρτα sim 🔥💪 Από που προκύπτει άλλο 5gc για iPhones? 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. June 8, 2025 Author Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 10 minutes ago, georgemv said: Από που προκύπτει άλλο 5gc για iPhones? 🙂 2 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. June 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 On 10/3/2025 at 12:42 ΜΜ, elkons said: Όσες δεν είναι SA Ready δεν μπαίνουν επίσης Οινόφυτα η κεραία δεν έχει Ν78 μπήκε λογικά 700αρα από κει SA. Ερέτρια όλες πλην την omni Edit--- ΕΧΕΙ Τελικά στα Οινόφυτα N78 απλά δε περνάει απέναντι Λευκαντί SA δεν βλέπω SA Ready αν και δεν πετάει απέναντι 5G κάνει EN-DC Ερέτρια κυρίως οπότε δε ξέρω άμα έχει όντως πρέπει να πάω εκεί. Η φωτογραφία θα ανανεωθεί στο CellMapper γιατί εχει του 2015. Αυτή με τον κόκκινο πυλώνα είναι της Cosmote δίπλα Vodafone/NOVA. Λέτε να περάσω ξεχωριστά στη κάθε εταιρεία ή ολόκληρη φωτογραφία; 4 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. June 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 (edited) Check out my Speedtest result! How fast is your internet? https://www.speedtest.net/my-result/a/10926539297 Μεθώνη, ίσως το τελευταίο κομμάτι Nokia RAN. Χωρίς SA, χωρίς 4MIMO. Η χρονομηχανή μου δουλεύει. Η άλλη επιλογή είναι ανακύκλωση παλιού E/// εξοπλισμού από βόρεια Ελλάδα. Edited June 8, 2025 by georgemv 5 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paanos Δημ. June 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 Εδώ που βλέπω αυτό ενώ έχω eSIM τι κάνουμε; 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. June 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 6 minutes ago, paanos said: Εδώ που βλέπω αυτό ενώ έχω eSIM τι κάνουμε; Αντικατάσταση eSIM 3 ώρες πριν, elkons said: Ακριβώς. Η αλλαγή SIM χρειάζεται γιατί η Apple έχει αυστηρές απαιτήσεις για 5G SA και VoNR, όπως συγκεκριμένα provisioning profiles που πρέπει να υποστηρίζονται από την κάρτα. Το ίδιο θα γίνει και με άλλους παρόχους όταν (και αν) ενεργοποιήσουν 5G SA για iPhone. Η Apple δεν κάνει εξαιρέσεις σε αυτά τα πρωτόκολλα σε κανένα πάροχο. Το διαφορετικό core network για iOS και Android οφείλεται σε διαφορετικές διαδικασίες certification και integration με το 5G SA 5GC και signaling flows κτλ. Δεν είναι θέμα προνομίων ή διαχωρισμού συνδρομητών, μόνο για τεχνικούς λόγους. Η Cosmote δεν έχει λόγο να κάνει διαχωρισμό πελατών σε αυτό το επίπεδο. Δεν δικαιολογείται διαφορετικό core, μόνο διαφορετικές SIM. Αν υπάρχει άλλο core είναι εμπορικός λόγος. 4 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgebad Δημ. June 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 https://www.speedtest.net/result/i/6624210163 mistral νέα κρινη Θεσσαλονίκη 8 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CaptainNickGR Δημ. June 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 12 minutes ago, georgebad said: https://www.speedtest.net/result/i/6624210163 mistral νέα κρινη Θεσσαλονίκη Εντάξει μην πάω εγώ μια φορά, την άλλη μέρα κατευθείαν να πας. 😒 8 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgebad Δημ. June 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 3 minutes ago, CaptainNickGR said: Εντάξει μην πάω εγώ μια φορά, την άλλη μέρα κατευθείαν να πας. 😒 🥱 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
scorpio3 Δημ. June 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 (edited) Καλησπέρα!!!Πόσο έχει η eSIM να πάω να την βγάλω σε κατάστημα; Edited June 8, 2025 by scorpio3 3 Παράθεση IPhone 15 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. June 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 5€. 5 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. June 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 Άνοιξε b7 στον ΟΤΕ Καλών Νερών! Και ο βλάκας δεν πήρα μαζί την cosmote sim... 9 Παράθεση Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO ECE undergraduate student Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. June 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 Ήταν Sleeping cell ή τώρα μπήκε; 4 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. June 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 1 minute ago, elkons said: Ήταν Sleeping cell ή τώρα μπήκε; Δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί ποτέ b7 απ'αυτή. Ούτε προηγούμενα καλοκαίρια. 7 Παράθεση Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO ECE undergraduate student Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. June 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 1 minute ago, marios239 said: Δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί ποτέ b7 απ'αυτή. Ούτε προηγούμενα καλοκαίρια. Ούτε στο CellMapper. Τα καλοκαίρια έχει κίνηση άρα άμα ήταν Sleep θα είχε ανοίξει. Λες να πείραξαν και στη Κορόπη αυτά που χρωστάει; (Ν78) Φαντάσου.. 6 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. June 8, 2025 Author Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2025 16 minutes ago, marios239 said: Άνοιξε b7 στον ΟΤΕ Καλών Νερών! Και ο βλάκας δεν πήρα μαζί την cosmote sim... Μιλάτε, σας ακούνε. Ήθελε Β7. Γέμισε η περιοχή κοσμοτε. 6 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts