Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όχι. Ειναι προϊόν που δε θα λάβει ανανέωση, και το απόθεμα είναι μέχρι εξαντλήσεως 

6 ώρες πριν, leo06 said:

Sorry αλλά πόσοι είναι αυτοί που θέλουν να βλέπουν σε τι μπάντες έχει συνδεθεί από ποια κεραία πέρνει σήμα και τα λοιπά, προσωπικά ποτέ δεν με απασχόλησε κάτι τέτοιο, δεν με ενδιαφέρει αυτό, παρά μόνο να έχει σήμα και να κάνω τη δουλειά μου. Ούτε όταν είχα Android με ενδιέφερε κάτι τέτοιο. Ούτε την πλειοψηφία των χρηστών τοὺς ενδιαφέρει πιστεύω είτε Android είτε iPhone.

Ακριβώς αυτό φίλε μου και μένα με νοιάζει να εχω σήμα να μπορώ να κανω την δουλειά μου 

Vodafone The only scam company you can trust 

40 minutes ago, paanos said:

Όχι. Ειναι προϊόν που δε θα λάβει ανανέωση, και το απόθεμα είναι μέχρι εξαντλήσεως 

Άρα λογικά πάμε μετά σε multisim με χρέωση ανα μήνα, αν βγαινουν και αυτες sa

57 minutes ago, cocu said:

Άρα λογικά πάμε μετά σε multisim με χρέωση ανα μήνα, αν βγαινουν και αυτες sa

Ναι, εκεί δίνουν την ίδια SA κάρτα. Έχω ακούσει ότι πλέον και η Multi υποστηρίζει 5G, εγώ στη δική μου που έχω εδώ βλέπω 4G 

On 3/4/2026 at 9:42 ΜΜ, elkons said:

Πού έχουν δώσει FWA; Στο Σχηματάρι ή εδώ απέναντι;

Η 102002 στο Σχηματάρι καλύπτει κυρίως τον επάνω δρόμο και τις βιομηχανίες και ρίχνει προς τα παραλιακά απέναντι. Ο οικισμός του Σχηματαρίου καλύπτεται από pipe.

Στη Νέα Λάμψακο δεν υπάρχει κεραία σε κοντινή απόσταση και εξυπηρετείται από τις απέναντι (Σχηματάρι / Αυλίδα). Υπάρχει Ν78 στο Σχηματάρι αλλά δεν φτάνει ουσιαστικά απέναντι, εδώ έρχεται κυρίως από Αυλίδα. Κοντά στην κεραία θερίζει, αλλά εδώ φτάνει οριακά.

Αν φύγεις από την παραλία στη Νέα Λάμψακο με Cosmote δεν έχεις σήμα. Πιάνει μόνο Βαθύ και Σχηματάρι με -120 έως -125 dBm έξω. Οπότε δεν είναι μόνο θέμα FWA αλλά και καθαρής κάλυψης (υπάρχει και απόσταση). Η Victus είναι κάπως καλύτερα σε θέμα κάλυψης γιατί η 700άρα περνάει πιο εύκολα μέσα σε κτίρια, ενώ η Cosmote σε πολλά σημεία δεν πιάνει ούτε έξω.

Αν δει κανείς και το CellMapper φαίνεται καθαρά ότι η περιοχή είναι οριακά καλυμμένη. Έχουν φάει πολύ μπινελίκι για αυτό, αλλά τόσα χρόνια δεν βλέπω να γίνεται κάτι. Σήμερα πάει για 5η καταγγελία. 

Είχε σήμερα τρελή κίνηση η 114ΠΜ και καθε φορά που γινόταν απογείωση/προσγείωση γεμιζε παρεμβολη το 5G. Στα υπόψιν για την περιοχή.

8 minutes ago, georgemv said:

Είχε σήμερα τρελή κίνηση η 114ΠΜ και καθε φορά που γινόταν απογείωση/προσγείωση γεμιζε παρεμβολη το 5G. Στα υπόψιν για την περιοχή.

Αν αναφέρεσαι για Σχηματάρι, εκεί δεν εχω κανένα παράπονο. Απέναντι έχουμε θέματα με τη κάλυψη, που ελπίζω να λυθούν σύντομα (αφού αναφέρουν σε καταγγελίες ότι είναι στα άμεσα σχέδια της εταιρείας επιπλέον ΣΒ).

Εάν τύχει να ξανά περάσεις, λιγο πιο πίσω από το ΚΤΕΟ Σχηματαρίου (Αργυρός) φαίνονται οι κεραίες. Η Cosmote βαράει εύκολα Gbit. Γύρω στις 9 το πρωί συνήθως. 

11 ώρες πριν, memoriesradio said:

Απλές επιλογές είναι. Τι θέλει να "πάρει' ο κάθε χρήστης από την συσκευή του και τι όχι.

Εγώ θέλω να μου φορτώνει βαριά αρχεία με γραφικά, και να έχω 2-3 ταυτόχρονα ανοιχτά 

Βλέπω συναδέλφους με τελευταιας γενιάς ναυαρχιδες Xiaomi και Samsung να παλεύουν να ανοίξουν ένα αρχείο, και το αιφον 13 προ μαξ να τα βάζει κάτω και τα δύο 

Οταν σταματήσουν να βγάζουν σαβούρες οι android εταιρίες τότε θα τις τιμήσουμε ξανά. Προς το παρόν iPhone και πάλι iPhone. 

1 hour ago, panos.k2 said:

Εγώ θέλω να μου φορτώνει βαριά αρχεία με γραφικά, και να έχω 2-3 ταυτόχρονα ανοιχτά 

Βλέπω συναδέλφους με τελευταιας γενιάς ναυαρχιδες Xiaomi και Samsung να παλεύουν να ανοίξουν ένα αρχείο, και το αιφον 13 προ μαξ να τα βάζει κάτω και τα δύο 

Οταν σταματήσουν να βγάζουν σαβούρες οι android εταιρίες τότε θα τις τιμήσουμε ξανά. Προς το παρόν iPhone και πάλι iPhone. 

Ε δεν τις λες και σαβούρες τις συσκευές Samsung & Xiaomi...
Με αυτονομία 2+ μέρες με πραγματική χρήση και δίχως την ανάγκη να αναζητάς φόρτιση κάθε 6 ώρες (σαν την χήρα στο κρεβάτι), με υψηλή επεξεργαστική δύναμη (παράδειγμα το 14T των 450€) που δεν έχει πει όχι σε κάτι βαρύ και δύσκολο μέχρι στιγμής, με πολύ καλές κάμερες (Samsung & Sony), και γενικά VFM  συσκευές.
Άσε που δεν προέρχονται από μια χώρα που προσπαθεί να κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη με αλαζονεία. Σημαντικό...

Edited by memoriesradio

"Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης

8 minutes ago, elkons said:

@georgemv Εσύ σήμερα κατάφερες Ν28 από Νέα Αρτάκη στο Σχηματάρι; 😅

Τεχνικά μιλώντας, η Ν28 με πέτυχε.

1 hour ago, memoriesradio said:

Ε δεν τις λες και σαβούρες τις συσκευές Samsung & Xiaomi...
Με αυτονομία 2+ μέρες με πραγματική χρήση και δίχως την ανάγκη να αναζητάς φόρτιση κάθε 6 ώρες (σαν την χήρα στο κρεβάτι), με υψηλή επεξεργαστική δύναμη (παράδειγμα το 14T των 450€) που δεν έχει πει όχι σε κάτι βαρύ και δύσκολο μέχρι στιγμής, με πολύ καλές κάμερες (Samsung & Sony), και γενικά VFM  συσκευές.
Άσε που δεν προέρχονται από μια χώρα που προσπαθεί να κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη με αλαζονεία. Σημαντικό...

Δεν είναι καθόλου έτσι 

Μια χαρά είναι η μπαταρία στα iPhone εδώ και πολλά χρόνια. 

Εκτός αν το μέτρο σύγκρισης σου είναι το iPhone 12 ή το 13. 

21 minutes ago, panos.k2 said:

Δεν είναι καθόλου έτσι 

Μια χαρά είναι η μπαταρία στα iPhone εδώ και πολλά χρόνια. 

Εκτός αν το μέτρο σύγκρισης σου είναι το iPhone 12 ή το 13. 

Φίλος με 16 Pro Max μέρα δεν βγάζει, όσο και να το επιθυμεί η ψυχούλα του...
Για την παραπάνω συσκευή το GSMArena το δίνει ~17 ώρες αυτονομία με κανονική χρήση.

Επίσης το "μια χαρά" είναι λιγάκι υποκειμενικό.
Μια χαρά για κάποιον μπορεί να είναι οι 2 μέρες, ενώ μια χαρά για κάποιον άλλον να είναι οι 10 ώρες...

Edited by memoriesradio

"Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης

Ημουν σημερα στους Αμπελοκηπους διπλα στο πρωην στρατοπεδο σε συγγενικο μου προσωπο και δεν μπορουσα καθολου να μπω σε 4G/5G στο ιντερνετ,το netmonster εγραφε συνεχεια disconnected ανα δευτερολεπτα.το Enb ειναι απο Ευοσμο,οριστε η φωτογραφια.

Screenshot_20260406-204522_NetMonster.png

8 minutes ago, rob21 said:

Ημουν σημερα στους Αμπελοκηπους διπλα στο πρωην στρατοπεδο σε συγγενικο μου προσωπο και δεν μπορουσα καθολου να μπω σε 4G/5G στο ιντερνετ,το netmonster εγραφε συνεχεια disconnected ανα δευτερολεπτα.το Enb ειναι απο Ευοσμο,οριστε η φωτογραφια.

Ναι, το σήμα είναι οριακό.

Σου έχει εμφανιστεί και το σηματάκι που δεν έχεις διαθέσιμα MB απ'οτι βλέπω. 

1 ώρα πριν, rob21 said:

Επί εποχές gsm/3g δεν έβγαζες ούτε κλήση σε εξωτερικό χώρο σε όλη τη γειτονιά εκεί.. από δεδομένα άστο χάλια τα πράγματα πάει μπαλάκι το κινητό εναλλάσσει μεταξύ πολλών μακρινών κεραιών και πρακτικά δεν λειτουργεί τίποτα. Μόνο οι βικτους έχουν κεραία εκεί αλλά είναι δίπλα σε δημοτικό, λύκειο και τώρα χτίζεται και νηπιαγωγείο νομίζω οπότε δεν βλέπω να μπαίνει τίποτα καινούργιο. Είχε βγάλει άδεια η κοσμοτε πέρσι και μετά από λίγο την έκανε ανάκληση δεν ξέρω γιατί. Εκεί πήγα σχολείο εποχές που με το τότε δίκτυο παλεύαμε να μπούμε 0.facebook και δεν έφευγαν ούτε τα sms λόγω σήματος.

Επίσης στην ΕΕΤΤ τα έχουν κάνει αχταρμα κλασικά.. σε μετρήσεις του 2024 εντόπισαν λέει κεραία ΟΤΕ 😂 ενώ είναι της νοβα. Και της νοβα την έχουν τοποθετήσει λίγο πιο κάτω με τελευταία μέτρηση 2020. Φιλιππουπόλεως 96 βέβαια γράφουν και στις 2.

Edited by VasilisSam

10 ώρες πριν, panos.k2 said:

Αν και εκτός θέματος:

Δουλεύοντας καθημερινά iPhone 16 και Xiaomi 13T τη δουλειά μου την κάνω και με τα δύο, και μπορώ να πω ότι στα σημεία προτιμώ το δεύτερο.

Γνωρίζω ότι η Cosmote εδώ και πολλά χρόνια έχει πρόβλημα κάλυψης στην περιοχή, αλλά πίστευα ότι με το 5G θα βελτιωνόταν λίγο η κάλυψη, δυστυχώς ακόμη δεν άλλαξε τίποτε.

2 ώρες πριν, minast said:

Αν και εκτός θέματος:

Δουλεύοντας καθημερινά iPhone 16 και Xiaomi 13T τη δουλειά μου την κάνω και με τα δύο, και μπορώ να πω ότι στα σημεία προτιμώ το δεύτερο.

Αν και εκτός θέματος και εγώ:η κοπέλα μου είναι φανατική των IOS. Είχε από το 2020 το IPhone 12 αγορασμένο από Γερμανία και τώρα που λόγω μπαταρίας κυρίως χρειάστηκε να αλλάξει πριν από κανένα οκτάμηνο μου λέει θα παραμείνω σε μήλο και πήρε το IPhone 16 pro

Αντίθετα εγώ δεν αλλάζω τα android με τίποτα καθώς τα θεωρώ καλύτερα από πλευράς μπαταρίας και μερικών ελευθεριών που σου δίνουν. Σίγουρα τα IOS υπερτερούν άλλου,αλλά για τα δικά μου κριτήρια τα θεωρώ πρόβλημα αυτά τα δύο 

Athens Airport Μεγάλη Τρίτη, OnePlus 13

IMG_20260407_115037.thumb.jpg.f7cc89d269e5c88af5ed772fe2fc358e.jpgIMG_20260407_115023.thumb.jpg.93993215ab7687f4b380999286e36fe7.jpg

Edited by manzoump

OnePlus 13 - COSMOTE Gigamax Unlimited

Pet City 2, Ελευθερίου Βενιζέλου και, Παπασκιάδα 3

LTE-> OTE

NR -> Μαυρογέννους 

B5p8HkN.md.jpg

B5p897p.md.jpg

Παραλία μπροστά από το Paliria 

LTE-> EUBOUS (καμινάδα)

Ν78-> ΟΤΕ

B7HRdOB.md.jpg

B7HRJRV.md.jpg

Φανάρια απέναντι από τη Kiderland !

B7Kuh67.md.jpg

B7KuWn2.md.jpg

Όταν στο NR δείχνει μόνο τα 30MHz εννοεί 100+30 ή επέλεξε μόνο 30MHz? 

@mixtri

3 ώρες πριν, georgemv said:

Έκπληξη RedCap.

ae6beed8-c336-4e16-8fdc-19a0c3b6c775.jpeg

IMG_1520.jpeg

Είναι redcap ή η βλακεία της Qualcomm?

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

1 ώρα πριν, georgemv said:

Αφού εχει MediaTek τσιπάκι

Ποιο μοντέλο έχεις;

2 ώρες πριν, mixtri said:

Ποιο μοντέλο έχεις;

To ultra 3. Συγνώμη. Το μπέρδεψα με άλλο μοντέλο 🤣 (oooooops, αποκαλύψεις κατα λάθος σήμερα).

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]