Jump to content

Περί... Vodafone γενικά

President
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν στην Αγγλία και τη Γερμανία όπου και χρησιμοποίησα με περιαγωγή τα δίκτυα τρίτης γενιάς των εκεί vodafone (μόνο για φωνητικές κλήσεις και μηνύματα).

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι τόσο στην Αγγλία (Λονδίνο) και στη Γερμανία (Βερολίνο και ευρύτερο Βραδεμβούργο), οι φωνητικές κλήσεις μέσω δικτύου τρίτης γενιάς δεν παρουσίαζαν κανένα μα κανένα απολύτως από τα γνωστά και εκνευριστικά προβλήματα που παρουσιάζει το δίκτυο τρίτης γενιάς της ελληνικής voda!!!!

Και αναφέρομαι σε: dropped calls, αδυναμία πραγματοποίησης κλήσεων (call failed και τρίτονο), σιγή κατά τα δύο πρώτα δευτερόλεπτα της κλήσης και τα λοιπά γνωστά και εκνευριστικά προβλήματα που φαίνεται ότι εμφανίζονται στους χρήστες τρίτης γενιάς της vodafone ακριβώς τη στιγμή που επείγονται να κάνουν μία κλήση άμεσα και όμως το κινητό αρνείται να καλέσει ή ρίχνει την γραμμή με αποτέλεσμα α) να μας σπάει τα νεύρα και β) να χρειάζεται να το γυρίσουμε χειροκίνητα σε δίκτυο δεύτερης γενιάς για να κάνουμε τη δουλειά μας...

HMAPTON ρε Vodafone GR!!!

Είπαμε ότι ήταν παιδικές ασθένειες και να τις δικαιολογήσουμε, αλλά το πράγμα έχει παρατραβήξει! Αν και τα προβλήματα αυτά δεν εμφανίζονται πλέον τόσο συχνά, δεν παύουν να εμφανίζονται και να σπάνε τα νεύρα όλων των χρηστών που έχουν τρίτη γενιά και τους κάνουν να αναρρωτιούνται τι κέρδισαν τελικά που πήραν κινητό 3g και δεν μπορούν καλά καλά να κάνουν μία φωνητική κλήση όταν το χρειάζονται!!!

Θα πρέπει λίγο οι τεχνικοί της voda να πάρουν το θέμα στα σοβαρά γιατί τα έχουν αμελήσει αρκετά αυτά τα προβλήματα στο δίκτυο τρίτης γενιάς!!!!

ΑΜΑΝ ΠΙΑ :blink: :X :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Τα είπα και ηρέμησα!!!!

Παλιότερα όταν πρωτοπήρα κινητό το 1999 το είχα ala card με την προσφορά 1000 δρχ. το μήνα δώρο.Ποτέ δεν είχα πρόβλημα και ποτέ δεν υπήρχε limit minimum ομιλίας ως προυπόθεση να μου μπαίνουν κάθε μήνα.Tα Χριστούγεννα έκανα δώρο στον πατέρα μου αυτή την προσφορά με τα 3 ε αλλά μπήκαν δεν ππήκαν 2 φορές.Δεν το πολυκόίταξα το θέμα γιατί δεν πρόκειται για δική μου συσκευή αλλά ο Φεβρουάριος δεν μπήκε σίγουρα ενώ μπήκε ο Μάρτης.Περίεργο και απαράδεκτο.Πιστεύω οτι χόρτασαν απο χρήματα στη Vodafone κακόμαθαν πήραν την Ελληνική νοοτροπία (μόνο στην Ελλάδα γιατί αντίστοιχα στη Γερμανία που ρώτησα όλα πηγαίνουν ρολόι) και όλα μια χαρά

το προβλημα λυθηκε.. πηγα στο καταστημα της vodafone τους εδωσα την ταυτοτητα μου εβγαλαν εκει κατι χαρτια απο το computer πηραν ενα τηλεφωνο και μου εδωσαν το puk. So Simple

ευχαριστω οσους βοηθησαν

Αυτοι εχουν ξεφυγει τελειως δηλαδη.Η λεξη ΑΛΗΤΕΙΑ ειναι μικρη για να χαρακτηρισει αυτη την απατεωνιστικη πρακτικη.Τελικα εσεις τι κανατε;Θα τους παρω σημερα τηλ να δω που βρισκεται το θεμα και θα επανελθω το βραδυ ή αυριο.Με πολλα ατομα που εχω μιλησει κατ'ιδιαν και ειτε ειχαν LIVE ειτε ξερουν απο γνωστους τους,κανενας δεν ειπε κατι θετικο..ειναι τυχαιο αραγε;;;

Γειά χαρά!

Μήπως γνωρίζει κανείς εάν η Vodafone-net έχει τηλέφωνικό αριθμό πρόσβασης της μορφής 210-ΧΧΧΧΧΧΧ πέρα από τον ΕΠΑΚ? Θα με ενδίεφερε για να τον χρησιμοποιήσω με χρονοκάρτα.

Ευχαριστώ

Όχι, δεν παίζει κάτι τέτοιο :)

μ'αρεσει που διαβαζεται και το φορουμ και ενημερωνεστε....εχουν πει εδω και καιρο αλλα μελη ....πως παιρνεις τηλ την 'εξυπηρετηση΄ τους λες πως εχεις 3G κινητο live Z1010 ,sharp 802 κτλ...και ενεργοποιεις υπηρεσιες 3G και bye bye χρεωσεις για πλoηγηση στο live..μεχρι 31/05 ;)

οσο για τις υπολοιπες χρεωσεις....προσεχουμε πολυ τι κανουμε με το κινητο και τι κουμπακια παταμε..κατα τα 99% ειναι δικο μας λαθος και οχι δικο τους...

Φίλε Νίκο,

και με το δίκιο σου να αγανακτάς, γιατί δεν είναι αντιμετώπιση προς πελάτη αυτή. Θα μπορούσαν να το χειριστούν πολύ πιο υπεύθυνα.

Εγώ προσωπικά, προτού τηλεφωνήσω στην εταιρεία για ενεργοποίηση MMS, το έψαξα λίγο στο site της Vodafone. Υπάρχει ένα link για ρυθμίσεις συσκευών. Μπορείς από εκεί να ενεργοποιήσεις αυτόματα το MMS. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γίνεται επί τόπου. http://www.vodafone.gr/live1/page.jsp?pid=0001011000&vars=0000000000

Ευχαριστώ Ramidakos

Το είδα αυτό στο site αλλά μου τα είχαν στείλει ήδη τα sms με τις ρυθμίσεις και τις είχα βάλει. Αλλά οι ρυθμίσεις μάλλον δεν αρκούν, πρέπει να κάνουν ενεργοποίηση έτσι κι αλλιώς από τη vodafone.

Για την ιστορία, η υπόθεση με τα mms δεν τελείωσε εκείνη την μέρα. Πέρασαν πέντε μέρες και τα mms δεν είχαν ακόμη ενεργοποιηθεί.

Παίρνω το 13830 (αυτή τη φορά ήξερα, και πήρα μεσημέρι που δεν έχει πολλή κίνηση και απάντησαν αμέσως), και τους λέω ότι έχω κάνει αίτηση ενεργοποίησης των mms πριν κάμποσες μέρες, αλλά δεν μπορώ ακόμα να στείλω, μήπως κάνω κάτι λάθος, και η απάντηση: "Δεν βλέπουμε να υπάρχει καμιά αίτηση σας για ενεργοποίηση των mms".

Σκέφτομαι ότι έχω να κάνω με βόδια, και ότι είμαστε πάλι στην αρχή, αλλά και τι να κάνω. Της λέω

- oκ, σας δηλώνω ότι αιτούμαι να εργοποιηθούν τα mms στην σύνδεσή μου. Αρκεί η δήλωσή μου ή χρειάζεται και κάτι άλλο?

- Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Τα mms θα ενεργοποιηθούν σε 2 ημέρες.

(η απάντηση γνωστή, δεν με εξέπληξε)

Αλλά μετά από 2 λεπτά αφού έκλεισα, μου ήρθε sms από το 1283 ότι "το αίτημά σας για ενεργοποίηση υπηρεσίας δικτύου έχει διεκπεραιωθεί." και ως διά μαγείας τα mms άρχισαν να δουλεύουν.

Τέλος πάντων. Ελπίζω να μην χρειαστεί να έχω πολύ πάρε δώσε στο μέλλον με το client service. Από τη λήψη πάντως με vodafone είμαι πολύ ευχαριστημένος, σε σημεία που με την cosmote μιλούσα πάντα με διακοπές, με vodafone πιάνει καμπάνα.

Btw, στην υπηρεσία netoffice, στο netmail inbox λέει ότι μπορείς να στείλεις email από το κινητό sms προς κάποιο email address. Ξέρεις πώς γίνεται αυτό από το κινητό?

Το αντίστροφο το δοκίμασα και δουλεύει οκ (να μου στείλουν email στο 697xxxxxxx@sms.vodafone.gr και να το λάβω σε sms).

Αν ηταν δικο μου λαθος δε θα το εψαχνα φιλε μου.Καλο ειναι να μιλαμε οταν ξερουμε κατι.Αν εσενα σε χρεωνουν 22 ευρω για πλοηγηση 3 λεπτων και κατεβασμα ενος παιχνιδιου των 5 ευρω,τοτε να δεχτω την αποψη σου.Με το mobile internet ασχολουμαι απο τοτε που εμφανιστηκε ειτε με ΤΙΜ ειτε με COSMOTE και οι χρεωσεις που εγραφαν,οντως ισχυαν και δεν ειχα ποτε αναλογο περιστατικο.

Grafeis neo sms os eksis: email address keno keimeno tou emai...diladi: "mitsos@myphone.gr edw grafw to keimeno tou email"

Kai to kaneis apostolh os sms sto noumero 1200.

Vodafone 120 & 120 SMS αλλα θα καταργησω τα SMS και θα βαλω 240'.

μάλλον κι εγώ αυτό θα κάνω αλλά θα διαλέξω το 180

You'll remember me...//For the rest of you Life!//

<------------------------------------------>

Amanitou City

Grafeis neo sms os eksis: email address keno keimeno tou emai...diladi: "mitsos@myphone.gr edw grafw to keimeno tou email"

και τι χρέωση έχει το όλο θέμα....?

You'll remember me...//For the rest of you Life!//

<------------------------------------------>

Amanitou City

Α, τα δικά μου τα παράπονα .... ;;;

Τον Νοέμβριο, κατεβάζοντας ένα παιχνίδι το χρεώθηκα 3 φορές. Γεγονός που το συνειδητοποίησα τον Δεκέμβριο όταν ξαναμπήκα στο Live! και από περιέργεια μπήκα στο " Πλήρες Ιστορικό συναλλαγών". Αμέσως πήρα την εξυπηρέτηση πελατών όπου για πρώτη φορά μίλησα με άντρα (μου φάνηκε και περίεργο) ο οποίος δεν ήταν άσχετος (πραγματικά πίστεψα ότι ονειρεύομαι!) Μου είπε ότι κατέγραψε το πρόβλημα μου και ότι θα ενημερωθώ όταν θα πιστωθεί ο λογαριασμός μου (συμβόλαιο) με το ποσό που χρεώθηκα άδικα. Σε 4 εργάσημες έλαβα SMS από την Voda που μου έλεγε ότι πιστώθηκε ο λογαριασμός μου με 12€ + ΦΠΑ κτλ κτλ, μετά από 2 μέρες έλαβα τηλέφωνο από μία τύπησα που με ρωτούσε κατά πόσο έμεινα ευχαριστημένος από την επίλυση του προβλήματος, την εξυπηρέτηση σχετικά με το πρόβλημα, και που πιστεύω ότι οφείλετε το πρόβλημα! Μερικές ημέρες μετά έλαβα και μία απόδειξη (γέλασε ο κάθε πικραμένος στο σπίτι!) αν δεν κάνω λάθος πιστωτικό τιμολόγιο ήταν!

Κατά τα άλλα, ενδεικτικά αναφέρω ότι γράφτηκα σε on line game για μία ημέρα, και δεν μπορούσα να ξεγραφτώ για 2 εβδομάδες. Σε Vodafone shop μου είπαν " Καλέστε το 13830" (κλασσική τους ατάκα!) και στο 13830 μου είπαν, αυτό είναι αδύνατο, προφανώς δεν επιλέξατε την επιβεβαίωση της ακύρωσης!

Το πλήρες ιστορικό συναλλαγών δεν λειτουργεί εδώ και 2 μήνες και εγώ και κάνω άλλες συναλλαγές μέχρι να ξαναλειτουργήσει!

Το βρίσκω όμως πολύ χρήσημο σε τομείς όπως ενημέρωση και ψυχαγωγία! Γίατι, όταν η πλοήγηση μετά τα 3ΜΒ είναι δωρεάν(μέσα στο LIVE) , μπορείς να κάνεις ότι θέλεις εκεί μέσα ... όπως να ενημερώνεσαι κάθε μέρα, να διαβάζεις το ανεκδοτάκι σου κτλ κτλ. Και η μέγιστη χρέωση είναι 21 € για την πλοήγηση! Το φεβρουάριο είχα 17ΜΒ και πλήρωσα 21,5 € όταν πρόπερσυ το καλοκαίρι είχα πληρώσει 140€ για πλοήγηση περισσότερο για ενημέρωση ...

Οπότε μην το θάψουμε έτσι απλά ... έχει και τα καλά του (που και πού :D )

ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΦΟΒΕΡΑ ΘΕΛΕΙ..οπως λεει ο θυμοσοφος λαος μας!Λοιπον πηρα χθες το βραδυ με αγριες διαθεσεις και αφου μιλησα κλασικα στην αρχη με υπαλληλους που δε ξερουν που πανε τα 4,μετα δυνδεθηκα με το τμημα του LIVE και τους ρωτησα αν εντοπισαν ποιο ηταν το προβλημα,αν θα δωθει λυση,τι προκειται να κανουν,λεγοντας τους οτι περιμενω την επισημη απαντηση,γιατι προτιθεμαι να κανω σχετικη καταγγελια στις ενωσεις καταναλωτων τη Δευτερα.Αφου περιμενα παλι να με συνδεσουν με καποιον αλλο..τελικα μου βγηκε καποια,η οποια χωρις να μου πει τι και πως,μου ειπε οτι ειχα δικιο και οτι αυτιο(δηλ.σημερα)θα μου επιστραφουν τα λεφτα στο λογαριασμο της καρτας.Οντως σημερα το πρωι μου ηρθε μηνυμα απο το 1600 που μου ανακοινωνε την επιστροφη χρηματων μετα απο παραπονο μου.Πηρα στο 1251 και μου ειχαν επιστρεψει περιπου 13 ευρω.Μετα μου ηρθε μηνυμα και απο το 1283Παντως τις περιπου 40 σελιδες που εχω εκτυπωσει με αναλογα παραπονα απο 3 φορουμ,τα κραταω για πιθανη μελλοντικη χρηση.Δυστυχως παντως απο την προσωπικη μου τωρινη εμπειρια,μιλησα με επι το πλειστον ασχετους υπαλληλους της vodafone που δεν εχουν στοιχειωδεις γνωσεις.Εν συντομια 2 περιστατικα για να γελασει ο καθε πικραμενος..1)στο καταστημα της vodafone στο μαρουσι διπλα απο τo service της mobitel..αναφερω στον υπαλληλο το προβλημα που ειχα και εχω εν μερει με το wap..η συμβουλη του μετα απο βαθεια σκεψη,προβληματισμο και πειραματισμους ηταν..οτι πρεπει να ενεργοποιησω το...vodafone web!!!Πως δεν επεσα κατω απο τα γελια! 2)στο καταστημα της στουρναρη(απο τα μεγαλυτερα) σε φιλολογικη μου ερωτηση(γιατι φυσικα θα το αγοραζα απο αλλο μαγαζι) αν εχουν CARD READER και ποσο κανει...μου λεει χαμογελωντας η υπαλληλος ναι,150 ΕΥΡΩ.ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ..150 ΕΥΡΩ.Εξαγριωμενος της κανω παρατηρηση οτι αποκλειεται και οτι δε κανει πανω απο 15-20 ευρω,κοκκινησε,φωναξε καποια αλλη και μετα απο ενα 5 λεπτο αποφανθηκαν οτι εκανε λαθος η υπαλληλος κοιτωντας τα CAR KIT!!!ΕΛΕΟΣ..!Ενταξει μπορει εγω ή αλλοι να ξερουμε 2-3 πραγματα και να βρεθηκε ετσι το λαθος,αλλα φανταζεστε καποιον που εχει πανω του λεφτα και θελει να κανει ενα δωρο στη κοπελα του,στο παιδι του,καπου τελος παντως(υπαρχουν και μεγαλοι ανθρωποι που δεν ξερουν απο κινητα και τα αξεσουαρ τους),να θελει CARD READER και να φυγει με CAR KIT ή ακομα χειροτερα να παρει το CARD READER ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 150 ΕΥΡΩ;Προτεινω να κανουμε ενα θεμα με οτι πιο αστειο και τραγικο εχουμε ακουσει ειτε απο τα καταστηματα ειτε απο την ""εξυπηρετηση"" πελατων.Τι λετε;

Πάντως απ'ότι βλέπω κανείς δεν έχει το 180 και πολύ σωστά αφού η διαφορά με το 240 είναι τραγικά μικρή...απορώ δε το βλέπουν ότι δεν συμφέρει το 180??

Και εγώ ίδιος με τον παραπάνω φίλο, Vodafone 240 + 120SMS

:X :p

Voda 180 αλλά στο προνομιακό+120sms+10mms..με βλέπω όμως σε 3-4 μήνες να "κατεβαίνω" στο 120΄

Ευχαριστώ cptbill, το δοκίμασα δουλεύει οκ.

(Σαν αποστολέα δείχνει 6971234567@sms.vizzavi.gr και όχι 6971234567@sms.vodafone.gr, αλλά και σε αυτό αν κάνουν reply, πάλι έρχεται)

Evripidis και Crazy4, οι χρεώσεις είναι:

NetOffice

Αποστολή μηνύματος (SMS) σε e-mail 0,08€/SMS

Λήψη μηνύματος (SMS) από e-mail 0,088€/SMS

http://www.vodafone.gr/live1/page.jsp?pid=0001010512&vars=0000000000

(χρεώνεσαι για τη λήψη από email, επειδή δεν υπάρχει άλλος να χρεωθεί)

Βέβαια, μπορείς από να βάλεις φίλτρο από ποιους να μπορείς να λαμβάνεις sms από email, από το site της vodafone:

http://213.249.19.24/voffice/office.pl?serv=netoffice

http://www.81x.com/Authors/vodafone/voda_toshiba.jpg

Υπάρχουν τίποτα πληροφορίες για το symbian μοντέλο που ετοιμάζει η Sharp?

Αυτό που ψάχνω είναι λίγο εξειδικευμένο γι αυτό άνοιξα νέο θέμα.

Έχω δύο επιδοτήσεις, από Vodafone,την δική μου και της γυναίκας μου.Γνωστός μου ανέλαβε να τις ενσωματώσει σε μία και όλα ο.κ, όμως αν και ανεξάρτητος συνεργάτης της Vodafone δέν κατάφερε να μου προμηθεύσει εγκαίρως μία προσφορά που υπήρχε σε κάποιο κατάστημα όπου έδιναν το SonyEricsson K700 (χωρίς Vodafone Live) με δώρο το Bluetouth SE(Γερμανός) Από Θεσσαλονίκη είμαι.Εάν γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να καταφέρω να βρώ αυτήν την προσφορά σε κάποιο στόκ και εάν κάποιος ανεξάρτητος πωλητής κινητών που συμβάλλεται με πολλές εταιρίες-προμηθευτές διαβάσει αυτό το μήνυμα,ας μου στείλει pm ώστε ίσως να προλάβω ακόμη αυτή την προσφορά.Ευχαριστώ

Απ'όσους ISPs ξέρω, μόνο η forthnet δίνει 210 αριθμό πρόσβασης. Η otenet επίσης δεν έχει διότι το έψαχνε φίλος μου. Είναι μεγάλη βλακεία τους. Ειδικά μέσα από εταιρεία αν θες να συνδεθείς είναι μαζοχισμός. Και η φραγή κλήσεων πλην αστικών όπου υπάρχει, κόβει και τον ΕΠΑΚ !!!

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

• The title was changed to Περί... Vodafone γενικά
  • The title was changed to wrong
  • The topic was pinned