Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπον παιδια ρωτησα στο τμημα εισαγωγων του τελωνειου και μου ειπαν οτι θα πληρωσω φορου εκτελωνισμου 98€....... Το προιον που θελω κανει $100..... Μου ειπαν οτι γα προιοντα απο 1-800 € ο φορος εκτελωνισμου ειναι 98€. Με DHL θα μου τα στειλουν. Δεν ειναι λιγο πολυς ο φορος........???
Hello !

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Μην δεχτεις να το στειλουν με DHL, ειναι βεβαιο οτι θα πληρωσεις πολλα παραπανω απο την αξια του. Ζητα τους ems (ερχονται με τα ΕΛΤΑ).

Επίσης, εάν αγοράζεις εκτός ΕΕ καλό είναι να διαλέγεις υπηρεσίες που έχουν στην Ελλαδα ανταπόκριση με τα ΕΛΤΑ. Πχ για Κίνα καλό είναι να διαλέγεις EMS που την εξυπηρετούν οι Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ. Κι αυτό γιατί το κόστος υπηρεσίας εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ είναι αστείο σε σχέση με των courrier αφού είναι μόλις 4 ευρώ

ετσι ακριβως ειναι. συμφωνω

Παιδια ειναι σιγουρο οτι με EMS απο Κινα συνεργαζονται με ΕΛΤΑ κι οτι το κοστος εκτελωνισμου ειναι 4€? Ρωταω για να μη χρειαστει να πληρωσω κανενα ποσο τρελο οπως με την DHL....
Hello !

Αν πληρωσεις θα πληρωσεις λιγοτερο απο τα μισα, ενω με τη dhl ειναι βεβαιο οτι θα πληρωσεις και μαλιστα πολλα.

Παιδια ειναι σιγουρο οτι με EMS απο Κινα συνεργαζονται με ΕΛΤΑ κι οτι το κοστος εκτελωνισμου ειναι 4€? Ρωταω για να μη χρειαστει να πληρωσω κανενα ποσο τρελο οπως με την DHL....
2 δεματα που μου ρθαν τελευταια κοστιζαν 3€ και στα εφερναν κ σπιτι

• 1 month later...

Καλημέρα έχω κάνει μια παραγγελία από chinavasion.com. Παράγγειλα 3 κινητά τηλέφωνα αξίας 255€ μαζί με την αποστολή. Από όσο μου είπαν η απόδειξη θα αναφέρει 125$. Έρχονται με EMS και θα εξυπηρετηθούν από τα ΕΛΤΑ. Υπάρχει πιθανότητα να μου επιβληθεί φόρος στο τελωνείο; Ή και επιπρόσθετο κόστος από τα ΕΛΤΑ για τον εκτελωνισμό;

Παρακαλώ απαντήστε όσοι έχετε εμπειρία από Κίνα με παραδείγματα κτλ...

Από το Chinavasion χλωμό... Λογικά θα περάσουν χωρίς να πληρώσεις, χωρίς όμως αυτό να είναι απόλυτα βέβαιο.

• 2 months later...

Καλημερα

ενα φιλικο ζευγαρι θελει να αγορασει ενα ρολοι (απο Αμερικη) αξιας 145$

τα μεταφορικα με USPS Express Mail International ειναι 38$

συνολο 183$

αν το κλεισουμε τελικα υπαρχει περιπτωση για εκτελωνιστικα τελη?

αν ναι ποσο περιπου θα ειναι γνωριζουμε?

το συγκεκριμενο ρολοι εδω εχει 350 ευρω... :X

Edited by impreza_sti

Καλύτερα να μην στέλνεις τέτοια είδη με USPS, αφού αυτά θα καταλήξουν στο ΕΛΤΑ που ίσως και να μην είναι τόσο αξιόπιστο. Καλά κάνει ο φίλος και δεν δέχεται να βάλει χαμηλότερη τιμή, ούτε εγώ θα δεχόμουνα. Φυσικά και υπάρχει περίπτωση για εκτελωνιστικά τέλη, το τελωνείο θα κοιτάξει το καρτελάκι με την αναγραφόμενη αξία και θα πληρώσεις τέλη - δεν είμαι σίγουρος πόσο. Έχω το έγγραφο με όλους τους κανονισμούς των ελληνικών τελωνείων αλλά βαριέμαι να το κοιτάξω - μπορείς να το κατεβάσεις από το site του υπουργείο οικονομικών.

Καλημερα

ενα φιλικο ζευγαρι θελει να αγορασει ενα ρολοι (απο Αμερικη) αξιας 145$

τα μεταφορικα με USPS Express Mail International ειναι 38$

συνολο 183$

αν το κλεισουμε τελικα υπαρχει περιπτωση για εκτελωνιστικα τελη?

αν ναι ποσο περιπου θα ειναι γνωριζουμε?

το συγκεκριμενο ρολοι εδω εχει 350 ευρω... :X

Edited by impreza_sti

Καλύτερα να μην στέλνεις τέτοια είδη με USPS, αφού αυτά θα καταλήξουν στο ΕΛΤΑ που ίσως και να μην είναι τόσο αξιόπιστο. Καλά κάνει ο φίλος και δεν δέχεται να βάλει χαμηλότερη τιμή, ούτε εγώ θα δεχόμουνα. Φυσικά και υπάρχει περίπτωση για εκτελωνιστικά τέλη, το τελωνείο θα κοιτάξει το καρτελάκι με την αναγραφόμενη αξία και θα πληρώσεις τέλη - δεν είμαι σίγουρος πόσο. Έχω το έγγραφο με όλους τους κανονισμούς των ελληνικών τελωνείων αλλά βαριέμαι να το κοιτάξω - μπορείς να το κατεβάσεις από το site του υπουργείο οικονομικών.

Ωραια .. επειδη το βρηκαμε σε 2 "μαγαζια"

κι ετσι ακομα υπαρχει περιπτωση για εκτελωνιστικα τελη?

Ευχαριστω

Edited by impreza_sti

Αυτό που λες για τα ΕΛΤΑ θα δεις εάν διαβάσεις μερικά forum ότι απλά είναι λάθος, δε θέλω να το χαρακτηρίσω αλλιώς. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τίποτα πιο αξιόπιστο από τα ΕΛΤΑ ειδικά όταν μπαίνουν στο μέσο και τελωνεία. ΜΗΝ κάνει κανένας το λάθος να πάρει οτιδήποτε εκτός ΕΕ που αποστέλλεται με υπηρεσία που ΔΕΝ εξυπηρετείται από ΕΛΤΑ. Το πιο απλό να πω. Το κόστος εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ είναι 4 ευρώ. Οι ιδιωτικές ζητάνε ότι γουστάρουν και πολύ συχνά ακούγονται τριψίφια ποσά. Διαλέξτε.

Ωραια .. επειδη το βρηκαμε σε 2 "μαγαζια"

κι ετσι ακομα υπαρχει περιπτωση για εκτελωνιστικα τελη?

Ευχαριστω

Ναι υπάρχει περίπτωση για τέλη. Το τελωνείο είναι δικαστήριο και ο τελώνης εισαγγελέας. Δεν είναι χαζοί. Η δουλειά τους είναι να βγάζουν λεφτά για την πάρτη τους και για το ελληνικό κράτος οπότε δε κοιτάνε απλά τη δηλωμένη αξία. Εάν το ανοίξουν και δουν τι έχει μέσα, όχι απλά δε θα το δεχτούν σαν δώρο αλλά θα ανοίξουν τα κιτάπια τους, θα δουν πόσο στοιχίζει στην ελληνική αγορά και θα στο φορολογήσουν (περίπου 25%) με βάση την ελληνική τιμή του εμπορίου. Φυσικά και δε τα ανοίγουν όλα, είναι θέμα τύχης. Διαλέγεις και παίρνεις: Ή σίγουρο εκτελωνισμό στα 183$ ή το παίζεις για όλα η τίποτα.

Στο ίδιο τόπικ αναφέρω αρκετά πιο αναλυτικά για τελωνεία και εκτελωνισμούς στο ποστ 154 και ο lemontree στο ποστ 172. Εάν κάνεις μια μικρή αναζήτηση στα διάφορα φόρουμ θα δεις ότι πρέπει να κάνεις ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λέει ο dreamercon παραπάνω δηλαδή να το πάρεις μόνο εάν το στέλνουν με USPS.

Edited by impreza_sti

Αυτό που λες για τα ΕΛΤΑ θα δεις εάν διαβάσεις μερικά forum ότι απλά είναι λάθος, δε θέλω να το χαρακτηρίσω αλλιώς. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τίποτα πιο αξιόπιστο από τα ΕΛΤΑ ειδικά όταν μπαίνουν στο μέσο και τελωνεία. ΜΗΝ κάνει κανένας το λάθος να πάρει οτιδήποτε εκτός ΕΕ που αποστέλλεται με υπηρεσία που ΔΕΝ εξυπηρετείται από ΕΛΤΑ. Το πιο απλό να πω. Το κόστος εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ είναι 4 ευρώ. Οι ιδιωτικές ζητάνε ότι γουστάρουν και πολύ συχνά ακούγονται τριψίφια ποσά. Διαλέξτε.

Ναι υπάρχει περίπτωση για τέλη. Το τελωνείο είναι δικαστήριο και ο τελώνης εισαγγελέας. Δεν είναι χαζοί. Η δουλειά τους είναι να βγάζουν λεφτά για την πάρτη τους και για το ελληνικό κράτος οπότε δε κοιτάνε απλά τη δηλωμένη αξία. Εάν το ανοίξουν και δουν τι έχει μέσα, όχι απλά δε θα το δεχτούν σαν δώρο αλλά θα ανοίξουν τα κιτάπια τους, θα δουν πόσο στοιχίζει στην ελληνική αγορά και θα στο φορολογήσουν (περίπου 25%) με βάση την ελληνική τιμή του εμπορίου. Φυσικά και δε τα ανοίγουν όλα, είναι θέμα τύχης. Διαλέγεις και παίρνεις: Ή σίγουρο εκτελωνισμό στα 183$ ή το παίζεις για όλα η τίποτα.

Στο ίδιο τόπικ αναφέρω αρκετά πιο αναλυτικά για τελωνεία και εκτελωνισμούς στο ποστ 154 και ο lemontree στο ποστ 172. Εάν κάνεις μια μικρή αναζήτηση στα διάφορα φόρουμ θα δεις ότι πρέπει να κάνεις ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λέει ο dreamercon παραπάνω δηλαδή να το πάρεις μόνο εάν το στέλνουν με USPS.

USPS Express Mail International επιλεγουμε 38$ κοστος...

δηλαδη παιζουμε μονα-ζυγα ... αν θα το ανοιξουν η οχι ... αν ναι 25% του ελλαντα δηλαδη +75 ευρω = 200... στο συνολο...

Το να γράψεις ψευδώς στη φόρμα του τελωνείου στην αμερική ότι κάτι είναι δώρο ενώ δεν είναι, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι πέντε ετών (για τον αποστολέα). Εγώ δεν θα το ρίσκαρα - αλλά σε κάθε περίπτωση ο αποστολέας παίρνει την ευθύνη.

"Any person who knowingly fails to file or knowingly submits false or misleading export information through the Shippers Export Declaration (SED) (or any successor document) or the Automated Export System (AES) shall be subject to a fine not to exceed $10,000 per violation or imprisonment for not more than 5 years, or both.."

http://codes.lp.findlaw.com/uscode/13/9/305

Όσο για το ΕΛΤΑ, μπορεί να έχει βελτιώθεί, η τελευταία μου εμπειρία ήταν πριν πολλά πολλά χρόνια..

• 4 months later...

Έχω παραγγείλει κάτι απο abercrombie.com και σήμερα έφτασε στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

ΑΠ την fedex μου είπανε ότι τα έξοδα είναι 130 ευρώ και αναλύονται ως εξής:

Δασμοόι/ΦΠΑ : 32 ευρώ

ΔΕΤΕ: 2 ευρώ

Έξοδα αεροδρομίου: 15 ευρώ

Αμοιβή fedex: 81 ευρώ

Μπορώ να ζητήσω την προώθηση του πακέτου στη Θεσσαλονίκη ώστε να κάνω εγώ τον εκτελωνισμό; Αν στείλω άτομο στην Αθήνα για τον εκτελωνισμό θα το παραδώσουν αυτοί σ εμένα μετά;

http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση!

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

Έχω παραγγείλει κάτι απο abercrombie.com και σήμερα έφτασε στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

ΑΠ την fedex μου είπανε ότι τα έξοδα είναι 130 ευρώ και αναλύονται ως εξής:

Δασμοόι/ΦΠΑ : 32 ευρώ

ΔΕΤΕ: 2 ευρώ

Έξοδα αεροδρομίου: 15 ευρώ

Αμοιβή fedex: 81 ευρώ

Μπορώ να ζητήσω την προώθηση του πακέτου στη Θεσσαλονίκη ώστε να κάνω εγώ τον εκτελωνισμό; Αν στείλω άτομο στην Αθήνα για τον εκτελωνισμό θα το παραδώσουν αυτοί σ εμένα μετά;

Δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι. Ο εκτελωνισμός έγινε και σαν courier, για άλλη μια φορά ζητάνε τρελά λεφτά. Άλλη φορά θα ξέρεις. Αν είναι να φέρεις κάτι εκτός ΕΕ να το φέρεις με ταχυδρομείο/courier που να εξυπηρετείται από ΕΛΤΑ στην Ελλάδα. Αυτά είναι τα εκάστοτε ταχυδρομεία των χωρών αυτών (πχ USPS για την Αμερική, China Post για την Κίνα κλπ) ή courier που δεν έχουν αντίστοιχα παραρτήματα στην Ελλάδα και δεν εξυπηρετούνται από κάποια άλλη courier. Πχ η EMS της Κίνας εξυπηρετείται από τις ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ οπότε εκεί θα ήσουν καλυμμένος. Η αντίστοιχη αμοιβή των ΕΛΤΑ για τον εκτελωνισμό θα ήταν μόλις 4 ευρώ και θα πλήρωνες κάπου 50 ευρώ, όχι 130 που σου ζητάνε τώρα.

EDIT:

Να προσθέσω ότι οι εκτελωνισμοί γίνονται μόνο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου είναι και το τελωνείο. Μόνο ο ΕΛΤΑ έχει δικά του τελωνεία και μπορεί να εκτελωνίζει και αντικείμενα τοπικά. Πχ κάτι που είναι να παραδοθεί με ΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη δεν ελέγχεται από το τελωνείο στην Αθήνα αλλά από το τελωνείο στα κεντρικά ΕΛΤΑ στην Θεσσαλονίκη. Μου το είπε εκτελωνιστής αυτό. Επειδή στα κεντρικά ΕΛΤΑ υπάρχει τελωνείο γι αυτό και είναι τόσο αστείο το κόστος του εκτελωνισμού. Αντιθέτως ότι παραδίδεται με courier πρέπει να εκτελωνιστεί στην Αθήνα από τον εκτελωνιστή της courier. Γι αυτό και το μεγάλο καπέλο.

Edited by BabylonX

Μπορεί να γράψει τιμή 30-40$. Όσο θέλει μπορεί να πουλήσει. Δε ξέρει ο τελωνειακός αν έίναι μεταχειρισμένο!! Επίσης μπορεί να στο στείλει σα "δώρο" ή "δείγμα!".Χρέωση 3,5ευρώ είναι τελη εκτελωνισμού (βάζουν μια σφραγίδα στο αεροδρόμιο που λέει οτι περνάει ελεύθερα). Με απλό ΕΛΤΑ ίδια αντικείμενα, δεν είχα πληρώσει τίποτα! Με EMS που έρχεται μέσω πορτα-πορτα 3,5ευρώ. Τόσο απο Κίνα όσο και απο Αμερική. Επίσης ποτέ δε μου ανοίξανε δέμα να δουν τί έχει μέσα, αν και έγραφε στην απόδειξη απέξω Camera! Τώρα αν ο τύπος φοβάται ή είναι τόσο τυπικός, σημαίνει οτι δεν έχει κάνει συναλλαγές με ευρώπη και δε γνωρίζει! Edited by impreza_sti

Έφαγα κι ένα γείωμα απο abercrombie.

Αν λέει η παραγγελία ξεπερνά τα 300 δολλάρια τότε το δέμα επιστρέφει πίσω εφόσον δε δεχτώ να πληρώσω το κουστούμι της fedex.Επειδή όμως η δική μου είναι 180 παίζει και να πάει στα αζήτητα.

Ermis το ότι δεν σου έχει συμβεί εσένα δε σημαίνει ότι δε συμβαίνει. Απλά συμβαίνει σπάνια. Και δέματα ανοίγουν και ελέγχουν και με άλλους τρόπους τι έχει μέσα το πακέτο. Φαντάζεσαι να φέρνεις εσύ πρέζα από έξω με το ταχυδρομείο; Φυσικά και ελέγχονται και αν δε βαριούνται σου τραβάνε κι ένα κουστουμάκι ωραίο ανάλογα με τα βίτσια τους και δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Έχουν ζητήσει 150 ευρώ φόρο από άτομο που πήρε 60 ευρώ μνήμες μεταχειρισμένες που ήταν και μαρκαρισμένες σαν gift. Κάπου τόσα τέλος πάντων, ίσως να μη θυμάμαι ακριβώς τα ποσά. Δες λίγο και τις περιπτώσεις στις προηγούμενες σελίδες και ψάξε και σε άλλα φόρουμ για το θέμα. Έχει μαλιάσει η γλώσσα μου να τα λέω και πιστέψτε με, έχω αρκετά μεγάλη εμπειρία.

Πλάκα έχει και η abercrombie πάντως.

Η Fedex δέχθηκε να στείλει πίσω το δέμα εδόσον το δεχθεί η abercrombie.

Η abercrombie όμως λέει οτι θα το δεχτεί εφόσον το στείλουν χωρίς να τους ρωτήσουν.

Αν τους ρωτήσουν πρώτα αν το θέλουν θα πούνε όχι!

Μπορώ να πάω στην τράπεζα για ακύρωση της συναλλαγής;

Αν είναι δυνατόν... Καλά, είναι σοβαρή εταιρία αυτή; Τι πολιτική είναι πάλι και τούτη; Παίζουν με τη νοημοσύνη του πελάτη; Γιατί η courier δε νομίζω να γυρίσει κάτι πίσω που έχει πληρωθεί η αποστολή του αλλά δε παραλαμβάνεται. Μάλλον θα προτιμήσει να το "καταστρέψει". Οπότε σου λένε ή θα το αφήσεις στην κρίση της courier (που δε θα το στείλει πίσω) ή εμείς δε δεχόμαστε αλλιώς και θα πρέπει να το παραλάβεις. Με λίγα λόγια σου λένε "όχι" αλλά το κάνουν να φανεί σαν να έχεις επιλογές.

Πήγαινε καλύτερα στην τράπεζα και πες τους το πρόβλημα. Η τράπεζα είναι συνήθως με τον πελάτη σε τέτοιες περιπτώσεις. Δε ξέρω βέβαια εάν καλύπτεσαι αφού δεν υπήρξε δόλος από την εταιρία αλλά εσύ δε συμφωνείς με τη χρέωση του μεταφορέα. Ρώτησέ τους πάντως, θα σε διαφωτίσουν.

Εγώ θα παίξω το χαρτί της "Επιστροφής/Αλλαγής"

Στη σελίδα τους λέει ότι εφόσον δεν είσαι ικανοποιημένος με την αγορά μπορείς να επιστρέψεις το προιόν και θα σου επιστρέψουν τα λεφτά ή θα στο αλλάξουν με κάτι άλλο.

Ποια η διαφορά δηλαδή τώρα; Αυτοί χαμένοι δε θα βγουν αφού εγώ έχω χρεωθεί τα μεταφορικά έτσι κι αλλιώς.Μόλις ανέφερα εν τω μεταξύ αυτό με το returns/exchange policy δεν έστειλαν άλλο e-mail.

If they want to ask us if we'd like to have the package, we would definitely say no.

edit

Είναι απίστευτα αστείοι οι τύποι της abercrombie.Ένα ξεκάθαρο email δε μου χουν στείλει και επιπλέον έχουν το θράσσος να γράφουν we hope to see you again in one of our stores

Edited by Finn

• 1 month later...
Παιδια να ρωτησω κατι επειδη δεν καταλαβα μπορω να παραγγειλω κατι απο τα Abercrombie και να διαλεξω να μου σταλουνε με τα ΕΛΤΑ? εγω μενω Θεσσαλονικη, και εκτος απο αυτο εγω θελω να κανω μια αγορα(εχει πολυ γαματα πουκαμισακια) μεχρι 300 ευρω τα μεταφορικα μεα στο site λεει οτι ειναι 60 δολλαρια θα πληρωσω και δασμους και εκτελωνισμος και την courier!

Μόνο με fedex συνεργάζονται.

Άποψη μου είναι ότι δε πρόκειτε να γλιτώσεις με τίποτε τα έξοδα του εκτελωνισμού.

Ενταξει ρε σεις ειπαμε εχει ωραια ρουχα που δεν βρισκεις στην Ελλαδα αλλα αν ειναι να σταξεις 150 ευρω επιπελον δεν λεει, αν και ακουσα οτι στα glou εχει ambercrombie!!! ισχυει?