Jump to content

dreamercon

Members
  • Δημοσιεύσεις

    119
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by dreamercon

  1. To άρθρο δεν γράφει αυτο που λες. Μην διαβάζεις μόνο αυτά που θέλεις να ακούσεις.
  2. Γενικά η πολλαπλή υπηκοότητα επιτρέπεται, όταν δεν την περιορίζουν τα κράτη των οποίων είσαι υπήκοος. Οι περισσότερες χώρες όπως και η Ελλάδα, Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία κλπ δεν έχουν περιορισμούς στην πολλαπλή υπηκοότητα. Άλλες, όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Γερμανία και άλλες έχουν κάποιους περιορισμούς. Σε κάθε περίπτωση, όταν έχεις πολλές υπηκοότητες πρέπει να υπακούς τους νόμους όλων των χωρών των οποίων είσαι πολίτης, ακόμα και όταν αυτοί οι νόμοι έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους. Σε περίπτωση πολέμου και επιστράτευσης μεταξύ χωρών των οποίων είσαι υπήκοος, τότε μπορεί να υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Τέλος, σε γενικές γραμμές, όταν είσαι πολίτης μιας χώρας, η χώρα εκείνη σε αντιμετωπίζει ισότιμα με τους υπόλοιπους πολίτες της και αγνοεί τυχόν άλλες ιθαγένειες που έχεις.
  3. Καταρχήν θα πρέπει να εξεταστεί αν πληροίς τις προυποθέσεις για να αποκτήσεις βίζα εργασίας στις ΗΠΑ. Το 95% των ατόμων που έρχοναι σε μένα με τις προδιαγραφές που περιγράφεις δυστυχώς δεν πληρούν τις προυποθέσεις για βίζα εργασίας στις ΗΠΑ. Εφόσον δε έχεις ήδη ξεκινήσει να εργάζεσαι παράνομα με το ESTA/visa waiver, θα είναι σημαντικά δυσκολότερο να νομιμοποιηθείς στο μέλλον.
  4. Για να δούμε λοιπόν.. περίπου 12.5 χρόνια για να πάρει ο μητέρα πράσινη κάρτα από το θείο, μετά να προσκαλέσει το παιδί της άνω των 21... αλλά 7.5 χρόνια... σύνολο αναμονής περίπου 20 χρόνια.. και μην ξεχνάμε ότι (1) Θα πρέπει το παιδί να μην παντρευτεί, αλλιώς ο χρόνος αυξάνεται κατά τουλάχιστον 4 χρόνια, ή σε πολλές περιπτώσεις η διαδικασία ακυρώνεται και πρέπει να ξανααρχίσει (2) θα πρέπει ο θείος να παραμείνει εν ζωή για 12 χρόνια (3) θα πρέπει η μητέρα να παραμείνει εν ζωή για 20 χρόνια (3) θα πρέπει η μητέρα να πάει να εγκατασταθεί μόνιμα στις ΗΠΑ όταν έρθει η σειρά της και να μείνει εκεί για πολλά χρόνια. Ένας πιο σίγουρος τρόπος είναι να γίνεις γονέας παιδιού που γεννήθηκε στις ΗΠΑ, οπότε 21 χρόνια αργότερα το παιδί μπορεί να σε προσκαλέσει για μετανάστευση. Ο χρόνος αναμονής είναι παρόμοιος, αλλά το αποτέλεσμα αρκετά πιο σίγουρο.
  5. Την Τετάρτη 31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί δωρεάν σεμινάριο σχετικά με μετανάστευση στις ΗΠΑ. Για να δηλώσετε συμμετοχή: https://www.eventora.com/en/Events/metanasteysh-ergasia-kai-diamonh-stis-hpa
  6. Χμμ. Την ίδια ερώτηση με ρωτάνε σχεδόν κάθε εβδομάδα. Η απάντηση στην ερώτηση είναι εδώ Έχω παρατηρήσει ότι ο κόσμος ρωτάει πολλές φορές την ίδια ερώτηση όταν η απάντηση δεν του είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, μέχρις ότου κάποιος του πει αυτό που θέλει να ακούσει. =)
  7. Επιλογή για πιο πράγμα; Με ποια δεδομένα;
  8. Ακόμα και να είναι έτσι. Τι θα σου προσφέρει η κυπριακή υπηκοότητα, εκτός από το να σε κάνει τρία εκατομμύρια φτωχότερο; Η απάντηση για έναν έλληνα πολίτη είναι απολύτως τίποτε.
  9. Καλά κρασιά. Το επόμενο στάδιο θα είναι να σου ζητήσει λεφτά για την υποτιθέμενη δουλειά.
  10. Έχω δει την ταινία. Η καλύτερη σκηνή ήταν αυτή:
  11. Αν μιλάμε ότι το άτομο που κάνει τις κλήσεις είναι ύποπτο για δέκα φόνους, μπορεί αυτά να γίνουν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, καλά κρασιά. Νομίζω ότι η συζήτηση για το θέμα έχει εξαντληθεί. Για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να επικοινωνήσεις με κάποιο δικηγόρο. Εκτός και αν θέλεις να συζητήσουμε για την ουσία της υπόθεσης, δηλαδή τι είπε στους φίλους σου αυτός που καλούσε. Διότι αν η ουσία δεν αποτελούσε δυσφήμιση, τότε δεν έχεις τίποτα απολύτως να κάνεις.
  12. Όπως είπαμε, από μόνος σου δεν μπορείς να κάνεις τίποτα - δεν σου πέφτει λόγος να ξέρεις ποιος καλεί τον Χ. Μόνο ο Χ μπορεί αν θέλει να κάνει κάτι. Εξάλλου αν μπορούσες, τότε θα μπορούσε ο καθένας έτσι απλά να μάθει ποιος καλεί τον γείτονα του, αρκεί να πει ότι η συνομιλία αναφερόταν σε εκείνον. Η μόνη επιλογή που έχεις είναι να πας στα δικαστήρια για δυσφήμηση, να αποδείξεις ότι αυτό που λένε είναι ψέμα, να μάθει και όλη η ελλάδα για το θέμα σου και το δικαστήριο να διατάξει άρση του απορρήτου. Ορισμένα θέματα όπως αυτο που γράφεις απλά τα αποδέχεσαι και δέχεσαι ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Σε μια δημοκρατική κοινωνία, ο καθένας κάνει ότι θέλει. Στην αμερική υπάρχει ένα site όπου όποιος θέλει στέλνει γυμνές φωτογραφίες όποιου θέλει, με όνομα και διεύθυνση. Όποιος δηλαδή θέλει στέλνει εκεί γυμνές φωτογραφίες της πρωην του. Το αποτέλεσμα - όποιος σε ψάχνει στο google βλέπει στην πρώτη σελίδα την γυμνή φωτογραφία σου - και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι αυτό, πέρα από το να πας στα δικαστήρια. Το συγκεκριμένο site έχει γίνει φοβερά δημοφιλές!
  13. Μπορεί να σε ενδιαφέρει, αλλά ως προς το νόμο, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Αν εμένα μου αρέσει να σε κουτσομπολευω στους φίλους μου/σου, δικαίωμα μου. Και αλίμονο αν εσύ μπορούσες να ζητήσεις να μάθεις τι ώρα καλώ και τι ακριβώς λέω όταν σε κουτσομπολεύω κ.α. Εκτός και αν αυτό που λέω είναι ψευδές και συκοφαντικό κ.λ.π. Βέβαια δεν βγήκαν να τα πούνε δημόσια αλλά ιδιωτικά.
  14. Τι λένε ακριβώς δηλαδή; Διότι το να καλεί κάποιος τηλέφωνο τρίτους και να λέει διάφορα για σένα είναι δικαίωμα του, και σε κάθε περίπτωση δεν σε αφορά. Αν εκείνος που δέχεται την κλήση ενοχλείται, μπορεί να παραπονεθεί εκείνος - αλλά όχι εσύ. Η ουσία του θέματος εδώ είναι το τι λένε και κατά πόσο αυτό είναι αλήθεια ή όχι.
  15. Εγώ είχα το αντίθετο πρόβλημα, ενώ δηλαδή γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι γίνεται με την αμερικανική νομοθεσία, δεν πιστεύω ότι θα μπορούσα να βγάλω άκρη με την ελληνική γραφειοκρατία, και γι αυτό και κάνω ότι μπορώ για να μην αγγίζω το ελληνικό δημόσιο με όλες τις δραστηριότητές μου.
  16. Και εγώ κάτι τέτοιο κάνω, έχω μια LLC στο Delaware και τελείωσε το θέμα.
  17. Το θέμα έχει παγώσει προς το παρών, όπως και τόσα άλλα. Είχανε πει σεπτέμβριο, αλλά δεν έγινε τίποτα.
  18. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι και υποχρεωτικό να έχεις διαβατήριο μαζί σου.
  19. Δεν έχει σημασία ότι η Ελβετία δεν είναι στην Ε.Ε. - η Ελβετία έχει ειδικές συμβάσεις με τα κράτη της Ε.Ε. και υπάρχει ελεύθερη μετακίνηση αγαθών. Δες το Agreement on the Carriage of Goods of 1990.
  20. Όταν κάποιος θέλει κάτι πάρα πολύ, μαθαίνει περισσότερα για αυτό, θέτει ενδιάμεσους στόχους, ασχολείται για χρόνια με το θέμα με σκοπό κάποια στιγμή να το πετύχει. Εχω την αίσθηση ότι για σένα η αμερική είναι ένα όνειρο.. μια φαντασία... παρά μια πραγματικότητα. Καλύτερα να παραμείνει έτσι, εξάλλου η αμερική δεν θα είναι τόσο καλή όσο φαντάζεσαι στο όνειρο σου. Εγώ στην Pennsylvania είμαι τώρα.. αλλά σκύλο δεν έχω, και με τους γείτονες μόνο τυπικές κουβέντες αλλάζω.
  21. Το θέμα δεν είναι μόνο το τι γίνεται τώρα, αλλά τι θα γίνει στο μέλλον. Ήδη πάρα πολλοί στη Βρετανία ζητάνε δημοψήφισμα σχετικά με το να φύγει η Βρετανία από την ΕΕ. Η πλειοψηφία των Βρετανών θέλει η Βρετανία να φύγει. Παράλληλα, η πιθανότητα η ελλάδα να αναγκαστεί να φύγει από την ΕΕ είναι πλέον μια ρεαλιστική πιθανότητα που μπορεί να συμβεί κάποια στιγμή στο μέλλον. Αλλά ακομα και αν η ελλάδα δεν φύγει από την ΕΕ, τυχόν οικονομική καταστροφή στην Ελλάδα είναι πιθανό να οδηγήσει σε αναστολή του δικαιώματος εργασίας ελλήνων πολιτών σε άλλες χώρες τις ΕΕ. Τέλος, ακόμα και τίποτα να μην αλλάξει στην Ευρώπη, η οικονομική κατάσταση στην ελλάδα μπορεί να οδηγήσει τρίτες χώρες εκτός ΕΕ να αρχίσουν να ζητούν βίζες για έλληνες πολίτες. Με άλλα λόγια, η βρετανική υπηκοότητα βεβαίως και έχει αξία, ακόμα και για έναν έλληνα πολίτη. EDIT: Το είπε και ο βρετανός πρωθυπουργός http://www.guardian.co.uk/uk/2012/jul/03/david-cameron-immigration-greece-uk
  22. Οι φοιτητές στη βρετανία έχουν δωρεάν ασφάλιση από το NHS. Αλλά για παράδοξους λόγους, αν θέλεις να αποκτήσεις υπηκοότητα μετά θα πρέπει να έχεις και ιδιωτική ασφάλιση υγείας (ή την ευρωπαική κάρτα ασφάλισης από την ελλάδα) ενώ είσαι φοιτητής. Η ευρωπαική επιτροπή πήγε το βρετανία στη ευρωπαικό δικαστήριο για αυτό το θέμα και η υπόθεση εκκρεμεί. Δες http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/12/417&format=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=en
  23. Θα πρέπει να μένεις έξι χρόνια στη Βρετανία συνεχόμενα, με μέχρι 90 μέρες το έτος εκτός. Μπορείς να σπουδάζεις ή να εργάζεσαι ή να μην κάνεις τίποτα - αλλά αν δεν εργάζεσαι θα πρέπει να έχεις ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη.
  24. Σχετικά με τις ΗΠΑ - θα πρέπει να βρεις εργοδότη για να σε προσλάβει σε κλάδο που απαιτεί πανεπιστημιακές σπουδές για αρχή ή να βρεις σύζυγο πολίτη ΗΠΑ. Η μετανάστευση στις ΗΠΑ είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση - γενικά, αν δεν βρεις εργοδότη ή σύζυγο - δεν υπάρουν και πολλά άλλα που να μπορείς να κάνεις. Και από το να βρεις δουλειά μέχρι το να πάρεις υπηκοότητα, η απόσταση είναι τεράστια και το ένα δεν φέρνει απαραίτητα και το άλλο. Σχετικά με την αγγλική υπηκοότητα - αγγλίκή υπηκοότητα δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει ούτε σκοτσέζικη ούτε και ουαλική. Υπάρχει μόνο Βρετανική, την οποία μπορείς να την αποκτήσεις αν ζήσεις για έξι συνολικά χρόνια στη Βρετανία, εφόσον είσαι έλληνας πολίτης και δεν αλλάξει κάτι στους νόμους στο μεταξύ. Μην ξεχάσεις να πάρεις Ιταλική υπηκοότητα πριν φύγεις από την Ιταλία, συνήθως με τέσσερα χρόνια διαμονής στην Ιταλία σαν πολίτης ΕΟΧ.
  25. Με το ESTA και διαβατήριο σε ισχύ είσαι εντάξει, καλό είναι να έχεις και αποδεικτικά στοιχεία ότι έφυγες στην ώρα σου στο προηγούμενο ταξίδι.
×
×
  • Create New...