Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγω δεν ειπα οτι δεν το πιστευω......

Και εχω αναλυσει σε προηγουμενα ποστ ακρως τεκμηριωμενα αυτα που λεω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Γνωστός μου πάντως είχε παραγγείλει το xiaomi max με κάτι θήκες μαζί και αξία σύνολο 220 ευρώ από minideal με αναγραφόμενη τιμή 42 €. Το πακέτο πέρασε από τελωνείο. Μάλλον το είχαν ανοίξει και έγραφε 170 € απέξω. Το κοστούμι του ήρθε 52,80 (40 ευρώ +12 ευρώ τέλη εκτελωνισμού). Είχε πάρει και παλιοτερα οπότε αποκλείω να το είχε βάλει συστημένο, express κτλ. Παρέλαβε από ΕΛΤΑ. Από εκείνον ενημερώθηκα αρχικά, το έψαξα μετά εδώ μέσα και ακύρωσα παραγγελία που είχα πληρώσει αλλά δεν είχε αποσταλεί ακόμα...

Άρα από ότι καταλαβαίνω κοστολογήθηκε από το τελωνείο με 170€ , άρα 170*0,24=40,8+12. Θα ρωτήσω αν είχε απόδειξη μέσα. μο είχε πει ότι εκανε 200 το κινητό.

Edited by samis2

Εγω δεν ειπα οτι δεν το πιστευω......

Και εχω αναλυσει σε προηγουμενα ποστ ακρως τεκμηριωμενα αυτα που λεω.

Δεν έχεις τεκμηριώσει τίποτα, προσωπικές εκτιμήσεις κάνεις και σε κάθε ποστ θες να πείσεις τους πάντες πως δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Αν κάποιος κάνει την τρίχα τριχιά, είσαι εσύ, ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Κάτι συμβαίνει, όμως, μα δεν ξέρουμε το μέγεθος ακόμα γιατί είναι νωρίς. Όλα τα αλλα μου θυμίζουν τους στίχους ενός παλιού λαϊκού ασματος: Κι εγώ τα λέω σε σένα για να τ' ακούω εγώ (μπας και πειστώ, να συμπληρώσω).

Και που το ξερανε οτι κανει 220 ευρω μηπως ειχε αποδειξη μεσα το δεμα (ποτε δε μου ηρθε κινεζικο με αποδειξη μεσα) η ειδανε στο ιντερνετ σε ολα τα κινεζομαγαζα που εχουν διαφορετικες τιμες και βγαλανε μεσο ορο??

Ρε θα μας τρελανετε να πουμε??

Εχετε κανει την τριχα τριχια μου φαινεται......

To φαινομενο τελωνειο ηταν παροδικο της προηγουμενης εβδομαδας για αγνωστους λογους......ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ...ΘΕΛΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΤΕΛΩΝΙΑΚΟΙ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟ ΤΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ...ΕΧΕΤΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ!!!

Δε καταλαβαίνω ποιό είναι το προβλημά σου. Να πω ότι δεν είχαν μπει τελωνείο τα δέματα και λέγαμε ότι θέλαμε ΟΚ, αλλά από τη στιγμή που μπήκαν για ποιό λόγο να μην το συζητήσουμε στο αντίστοιχο νήμα; Αν δε σε ενδιαφέρει, απλώς το αγνοείς. Εμάς που μας ενδιαφέρει το χρησιμοποιούμε για να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε.

το πιθανοτερο χωρις λογο ειναι οσο πιθανο ΚΑΙ με λογο

το παιδι εδωσε το 50αρι και ετσουξε στην τσεπη του κι αυτο ειναι γεγονος

τα αλλα ειναι θεωριες

Το γεγονος ειναι ενα: οταν φερνεις κατι εκτος Ε.Ε., ξερεις οτι εχεις τον κινδυνο να πληρωσεις τελωνειο. Αυτο ειναι το νομιμο!

Ολα τα υπολοιπα ειναι καραμελες για μασημα.

Ειτε θελουν να αυξησουν τον τζιρο τα τελωνεια για κλεισιμο της χρονιας, ειτε εχει παραγινει το θεμα με τις παραγγελιες απο Κινα,

το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. Σημασια εχει να μαθετε ποσο ειναι το νομιμο που πρεπει να πληρωσετε. Αλλά ελαχιστοι το κοιτατε αυτο. Όλοι ψαχνετε να βρειτε την πιο λαμογιστικη λυση. Παντα ετσι λειτουργει αυτη η χωρα.

Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Τι δουλειά έχει το κράτος να παίρνει λεφτά σε μια συναλλαγή που έχω με κάποιον για κάτι που έτσι κιαλλιώς δεν παράγεται στη χώρα, δλδ δεν έχω και εναλλακτική.. Το ΦΠΑ είναι ο πιο άδικος φόρος

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Το γεγονος ειναι ενα: οταν φερνεις κατι εκτος Ε.Ε., ξερεις οτι εχεις τον κινδυνο να πληρωσεις τελωνειο. Αυτο ειναι το νομιμο!

Ειτε θελουν να αυξησουν τον τζιρο τα τελωνεια για κλεισιμο της χρονιας, ειτε εχει παραγινει το θεμα με τις παραγγελιες απο Κινα,

το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. Σημασια εχει να μαθετε ποσο ειναι το νομιμο που πρεπει να πληρωσετε. Αλλά ελαχιστοι το κοιτατε αυτο. Όλοι ψαχνετε να βρειτε την πιο λαμογιστικη λυση. Παντα ετσι λειτουργει αυτη η χωρα.

Ποιος παρανομει πρώτος σε αυτή τη χώρα και ποιος ειναι λαμογιο ειναι μεγαλη κουβεντα.

Και να ρωτησω και το αλλο? Γιατί τα αυτοκινητα που ερχονται απο χωρες ΕΕ περνανε τελωνείο?

No root->No problem

Δε καταλαβαίνω ποιό είναι το προβλημά σου. Να πω ότι δεν είχαν μπει τελωνείο τα δέματα και λέγαμε ότι θέλαμε ΟΚ, αλλά από τη στιγμή που μπήκαν για ποιό λόγο να μην το συζητήσουμε στο αντίστοιχο νήμα; Αν δε σε ενδιαφέρει, απλώς το αγνοείς. Εμάς που μας ενδιαφέρει το χρησιμοποιούμε για να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε.

Φιλε μου το δεμα θα το παραλαβεις αυριο ή μεθαυριο; Τι βλεπεις απο το tracking?

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ είναι η τελευταία ενημέρωση, οπότε μάλλον μεθαύριο παραλαμβάνω.

Μόλις πριν από λίγο συνάδελφος στην δουλειά παρέλαβε συστημένο δέμα από Κίνα (μεγαλούτσικο, ~25χ10χ10cm) με βάσεις για Go Pro χωρίς κάποια "extra" χρέωση, ούτε τίποτα Ελληνικές σφραγίδες... :rolleyes:

Stay alive, keep riding

Nokia 7110 > Sony Er. Z1010 > Nokia N95 > Nokia 701 > iNew V3 > LG V10 > 1+ 8 pro

Χάρης

Τελικά φαίνεται ότι φταίμε εμείς κυρίως,γιατί δε φτάνει που βολευόμαστε με την κατάσταση,βγαίναμε κι από πάνω και το διαλαλούσαμε για το τι μάγκες που είμαστε.

Καλά να πάθουμε.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Ποιος παρανομει πρώτος σε αυτή τη χώρα και ποιος ειναι λαμογιο ειναι μεγαλη κουβεντα.

Και να ρωτησω και το αλλο? Γιατί τα αυτοκινητα που ερχονται απο χωρες ΕΕ περνανε τελωνείο?

Φυσικά φιλε και τα αυτοκίνητα περνάνε τελωνείο για να ταξινομηθούν

Όσο για το τελωνείο στα δέματα δεν έχω πρόβλημα να περνάνε

Αρκεί να ξέρω πόσο είναι το κόστος και όχι κατά τύχη και κατ εκτιμιση

Δηλαδή μπορεί να πάρω ένα κινητό αξίας 500 και να βάλουν 30€ και σε άλλο κινητό αξίας 80€ να βάλουν 80€ επιπλέον

Σορρυ αλλά αυτό δεν είναι εκτελωνισμος αλλά μπανανία

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161122/b5c823a69c6916a70ca4586b847e8a1b.jpg

Περιμένω τρία δέματα, το ένα αύριο θα το εχω(αυτό στη φωτο 15 ευρω), τα άλλα δύο θα δούμε...

Στάλθηκε από το MI NOTE Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Περιμένω τρία δέματα, το ένα αύριο θα το εχω(αυτό στη φωτο 15 ευρω), τα άλλα δύο θα δούμε...

Στάλθηκε από το MI NOTE Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απ' αυτό που δείχνεις,δεν πληρώνεις Τελωνείο.Σύμφωνα μ' αυτά που ξέρω βέβαια.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Παρέλαβα 2 δεματακια πρίν λίγο. Ένα από zapals και ένα από ebay από Hong Kong. Εννοείται χωρίς καμμία χρέωση

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Εγώ λέω να σταματήσετε να περνεται τηλέφωνα σε ΕΛΤΑ και σε τελωνεία..αν είναι κάτι να περάσει και να την φας θα ενημερώσεις εδώ και η θα την φας η θα αγνοήσεις το δέμα..τα αυτοκίνητα πρέπει να.ταξινομηθούν Και επίσης πληρώνει η Ελλάδα πρόστιμο για αυτό στην ΕΕ.Αλλά αν δείξει 100 και περνει 500 απο τους δασμους στα αμάξια την βολευει

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Αυτο λεω και εγω αλλα μαλλον δεν ακουει κανεις!!

Οπως παει το θεμα με τα τηλεφωνα ακομα και για δεματα που δεν εχουν μπει ακομα ελλαδα θα την πατησουμε ομαδικα!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σημασια εχει να μαθετε ποσο ειναι το νομιμο που πρεπει να πληρωσετε. Αλλά ελαχιστοι το κοιτατε αυτο. Όλοι ψαχνετε να βρειτε την πιο λαμογιστικη λυση. Παντα ετσι λειτουργει αυτη η χωρα.

Μεταξυ μας φίλε Bayern, αν ο αλλος ειχε να πληρωσει κερατιάτικα θα ψώνιζε απο το Public επώνυμα και δεν θα έφερνε απο την Κίνα. Αυτο ισχύει αν οχι για ολους, σιγουρα για πολλους. Δεν μπλέκεις με κινητα χωρίς εγγύηση που ειναι για κινεζικη αγορά, χωρίς καλό λόγο.

Οπότε λογικό να προσπαθούν να περισώσουν αυτά που μπορουν. Το να στερειται κανεις "απλοσύνης", δεν ειναι λαμογια.

Λαμογιά ομως σίγουρα ειναι οι χρεώσεις των τελωνείων.

Current status: Galaxy S21+, Huawei Matebook 14 (2020), Mi Air 13 (2017)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ είναι η τελευταία ενημέρωση, οπότε μάλλον μεθαύριο παραλαμβάνω.

Φιλε μου παρελαβες τελικα;

Εγώ λέω να σταματήσετε να περνεται τηλέφωνα σε ΕΛΤΑ και σε τελωνεία..αν είναι κάτι να περάσει και να την φας θα ενημερώσεις εδώ και η θα την φας η θα αγνοήσεις το δέμα..τα αυτοκίνητα πρέπει να.ταξινομηθούν Και επίσης πληρώνει η Ελλάδα πρόστιμο για αυτό στην ΕΕ.Αλλά αν δείξει 100 και περνει 500 απο τους δασμους στα αμάξια την βολευει

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

να αγιασει το στομα σου φιλε καλα λες ,,,,,,παιρνουν τηλ,,,και αυτοκαρφωνομαστε ολοι μαζι ,ακομα και αυτοι που δεν παιρνουν,,,,μετα καλα να τα παθαινουμε....

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αυτο λεω και εγω αλλα μαλλον δεν ακουει κανεις!!

Οπως παει το θεμα με τα τηλεφωνα ακομα και για δεματα που δεν εχουν μπει ακομα ελλαδα θα την πατησουμε ομαδικα!!!

Και ξαναγραφω τα ιδια μηπως και ακουσουν καποιοι,,,,,

προσωπικα ποτε δεν εχω παρει τηλ... ποτέ για να μαθω που ειναι το δεμα ,,παντα μιλαγα με το σαιτ που ψωνιζα για να δω τι συμβαινει..Και χωρις παρεξηγηση μην παιρνεται τηλ.. για να μαθαινετε που και τι για το δεμα γιατι δεν ειναι χαζοι εκει και καταλαβαινουν γιατι παιρνει ο καθενας τηλ... το λεω γιατι ειδα ενα ποστ πιο πανω που ελεγε οτι μπορει να επεσε καρφωτη ,,,,Δηλαδη μεχρι πριν το τελωνειο δεν εγραφε κανεις εδω οτι παιρνει τηλ,,, (και αντε να βλεπαμε μια δυο περιπτωσεις να γραφανε) για να μαθει που ειναι το δεμα και ξαφνικα παιρνουμε τηλ.. για να μαθουμε τι συμβαινει γιατι υπαρχει ο φοβος αν θα φαμε τελωνειο,,χωρια οτι θα υπαρχουν και αλλοι που παιρνουν και απλα δεν το γραφουν εδω.....αυτη ειναι η αληθεια....και εγω περιμενω στις επομενες 10 μερες ενα κινητο και ενα ταμπλετ απο ebay αλλα αμα πληρωσω τελωνειο πληρωσα...... οπως και εγω και οι υπολοιποι δεν θελουν να φανε τελωνειο αλλα και εγω δεν μπορω να κανω και κατι αλλο οποτε αν μου κατσει απλα την εκατσα.....Και μην ξεχνατε και το αλλο οσοι μενουν αττικη η θεσσαλονικη μπορουν να πανε και να το εκτελωνισουν και μονοι τους και να μην περιμενουν απο τον τελωνα να τους κατσει και παραπανω χρηματα,,,,,ενω εμεις απο επαρχια δεν μπορουμε να το κανουμε αυτο..Επισης αν δουμε και ολον τον δεκεμβρη να τσεκαρονται δεματα και να περνανε τελωνειο παει να πει οτι πλεον θα ειναι μονιμο το τσεκαρισμα οποτε καλα κρασια,,,,,,μακαρι να βγω ψευτης ο χρονος θα δειξει....Συγνωμη για το καυστικο ποστ και πιστευω καποιοι εδω στο νημα να με καταλαβαινουν....

Τον εκτελωνισμό, μπορούμε να τον κάνουμε εμείς μόνο αν το δέμα έχει έρθει με κούριερ.

Οταν έρχεται με ΕΛΤΑ, τον εκτελωνισμό τον κανουν αποκλειστικά τα ΕΛΤΑ.

Αυτό μου το είπε φίλος ιδιώτης εκτελωνιστής, που του είχα ζητήσει να εκτελωνίσει ένα δέμα εκ μέρους μου στην ΥΕΔ Θεσσαλονικης.

Και μην ξεχνατε και το αλλο οσοι μενουν αττικη η θεσσαλονικη μπορουν να πανε και να το εκτελωνισουν και μονοι τους και να μην περιμενουν απο τον τελωνα να τους κατσει και παραπανω χρηματα,,,,,ενω εμεις απο επαρχια δεν μπορουμε να το κανουμε αυτο..

Αυτό ισχύει για τα δέματα που έρχονται με courier και όχι για εκείνα με τα ΕΛΤΑ.

Με ποια λογική να μη πάρω τηλέφωνο απο τη στιγμή που δεν μου ξανά έχει τύχει να περάσει δέμα μου τελωνείο και δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση; Κι επιπλέον δεν έχω κανένα πρόβλημα να πληρώσω τα προβλεπόμενα(ΦΠΑ) αρκεί να ξέρω πως αυτό θα πληρώσω. Με βάση αυτά που διαβάζω εδώ μέσα είναι αναλόγως πως θα έχει ξυπνήσει ο τελωνειακός κι όχι αναλόγως τι έχω αγοράσει εγώ.