Jump to content

iPad Air (1st gen - 2013)

Itchrist86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

3 ερωτησεις ως υποψηφιος αγοραστης.

1. Με το φορτιστη του Air, μπορω να φορτισω το iphone 5 ?

2. Για χρηση κυριως στο σπιτι για ιντερνετ (καναπες, κρεβατι κτλ) πιστευετε θα ειναι κουραστικο το Air απο αποψη μεγεθους σε σχεση με το Mini? Οσοι το εχετε αγορασει, το μεταφερετε και εκτος σπιτιου και αν ναι, με καποια ειδικη θηκη, τσαντακι ?

3. Αν κατεβασουμε μια ταινια x264 απο torrent, μπορουμε να τη μεταφερουμε απευθειας στο ipad ή χρειαζεται μετατροπη? Αν χρειαζεται μετατροπη, ποιο προγραμμα χρησιμοποιειτε εσεις?

Μπήκαν στη οικογένεια μέσα στις γιορτές ένα ipad air (της γυναίκας - από την δουλειά της) και ένα mini της κουνιάδας από πάνω - δώρο.

1. Ο φορτιστής του air έχει το νέο βύσμα, υποθέτω ότι πρέπει να κάνει και για το 5 (και μετά) (δεν έχω iphone, υπόθεση κάνω)

2. Συγκρίνοντας τα δύο, για μέσα στο σπίτι, σαφώς καλύτερο και πιο άνετο το μεγάλο. Το mini είναι πιο πρακτικό για να το κουβαλάς έξω και μόνο τότε.

3. Με το VLC κατάφερα και είδα ταινία κατεβασμένη από torrent. Δεν δοκίμασα πολλά φορματ, αλλά θεωρητικά θα πρέπει τα περισσότερα να παίζουν.

Μία απορία δικιά μου, στο nexus 10 μπορώ να μπώ στο PC, στους διάφορους φακέλους και να streamάρω όποια ταινία έχω αποθηκευμένη στο PC και να την δώ στη ταμπλέτα. Χωρίς να χρειαστεί να την αντιγράψω. Απλά κάνοντας log in στο PC με το username και password των windows μέσα από ένα απλό file explorer (σαν από PC σε PC σε τοπικό δίκτυο)

Κάτι τέτοιο γίνεται στο ipad; Αν ναι με ποιο τρόπο;

Αλέξανδρος,

Galaxy S20+, Galaxy Tab S7 LTE, (Galaxy S9 plus)

• Απαντήσεις 1,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μπήκαν στη οικογένεια μέσα στις γιορτές ένα ipad air (της γυναίκας - από την δουλειά της) και ένα mini της κουνιάδας από πάνω - δώρο.

1. Ο φορτιστής του air έχει το νέο βύσμα, υποθέτω ότι πρέπει να κάνει και για το 5 (και μετά) (δεν έχω iphone, υπόθεση κάνω)

2. Συγκρίνοντας τα δύο, για μέσα στο σπίτι, σαφώς καλύτερο και πιο άνετο το μεγάλο. Το mini είναι πιο πρακτικό για να το κουβαλάς έξω και μόνο τότε.

3. Με το VLC κατάφερα και είδα ταινία κατεβασμένη από torrent. Δεν δοκίμασα πολλά φορματ, αλλά θεωρητικά θα πρέπει τα περισσότερα να παίζουν.

Μία απορία δικιά μου, στο nexus 10 μπορώ να μπώ στο PC, στους διάφορους φακέλους και να streamάρω όποια ταινία έχω αποθηκευμένη στο PC και να την δώ στη ταμπλέτα. Χωρίς να χρειαστεί να την αντιγράψω. Απλά κάνοντας log in στο PC με το username και password των windows μέσα από ένα απλό file explorer (σαν από PC σε PC σε τοπικό δίκτυο)

Κάτι τέτοιο γίνεται στο ipad; Αν ναι με ποιο τρόπο;

Media player με Samba/smb support θέλεις. Οι καλύτεροι free που έχω δει είναι o OPlayerHD Lite και ο MediaPlayer. Υποστηρίζουν υπότιτλους , DTS κ fullhd 1080p mkv απλά πετάνε και οι 2 διαφμίσεις..

Τώρα για commercial εφαρμογή δεν έχω βρει κάτι αξιόλογο ακόμα γτ δεν άδειασα να βάλω λευτά στη χρεωστική..

Μόνο για τον avplayer εχω ακούσει καλές κριτικές ομώς δεν νομίζω ότι υποστηρίζει smb άρα μου είναι άχρηστος!

Απο τοτε που πηρα το Air,ολο κρασαρισματα ειναι,που σου σπανε τα νευρα,χωρια που στο γραψιμο στο Σαφαρι,μπερδευει τα γραμματα.

Εσας,πως τα παει;

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

εμενα εχει θεμα ο σαφαρι,μαλλον ειναι λογω IOS7 και οχι μηχανηματος

"κρειττον τοις ποσιν ολισθειν ή τη γλώσση"

Ειναι προτιμότερο το στραβοπάτημα με τα ποδια παρά με τη γλώσσα.

ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΛΑΕΡΤΙΟΣ

66 π.Χ

εμενα εχει θεμα ο σαφαρι,μαλλον ειναι λογω IOS7 και οχι μηχανηματος

Εγω τον safari ουτε μια φορά τον εχω χρησιμοποιήσει,παρα μονο τον mercury browser και δεν είχα/εχω κανένα θέμα απόλυτος,ασε που μοιάζει αρκετα με την αλεπού και μου αρέσει/ταιριάζει καλύτερα.:p

Θα την αφήσω την Apple και δεν θα εχω χρησιμοποιήσει καν τον browser της :lol:

Media player με Samba/smb support θέλεις. Οι καλύτεροι free που έχω δει είναι o OPlayerHD Lite και ο MediaPlayer. Υποστηρίζουν υπότιτλους , DTS κ fullhd 1080p mkv απλά πετάνε και οι 2 διαφμίσεις..

Τώρα για commercial εφαρμογή δεν έχω βρει κάτι αξιόλογο ακόμα γτ δεν άδειασα να βάλω λευτά στη χρεωστική..

Μόνο για τον avplayer εχω ακούσει καλές κριτικές ομώς δεν νομίζω ότι υποστηρίζει smb άρα μου είναι άχρηστος!

Ο AVPlayer HD στην έκδοση που κρατάω απο πέρσι και δεν αναβαθμίσα καν εως σήμερα διοτι αφαίρεσε το DTS μεταγενεςτερα,ειναι επιςης αψογος(οχι όμως για καινούργιους χρήστες εννοειται-έφαγε μαυρο ο developer βέβαια στην αξιολόγηση )

Edited by alextrela

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

• Administrators
Απο τοτε που πηρα το Air,ολο κρασαρισματα ειναι,που σου σπανε τα νευρα,χωρια που στο γραψιμο στο Σαφαρι,μπερδευει τα γραμματα.

Εσας,πως τα παει;

Σε ποιες εφαρμογές κρασάρει; Όσον αφορά το σαφάρι μάλλον θα μιλάς για το γνωστό πρόβλημα με το τελικό σίγμα (ς) αλλά αυτό ειναι θεμα λειτουργικού, το έχουν όλες οι συσκευές με ios 7. Ευελπιστούμε σε μελλοντική λυση.

Modpic.gif

Εμένα κρασάρει σε διάφορες εφαρμογές (δεν κάνει διακρίσεις :P). Επίσης αν κρατήσω πατημένο το home button και αρχίσω να κλείνω γρήγορα εφαρμογές τότε προκαλώ όχι απλά force close αλλά κανονικό restart.

Ιδομενέας

iPhone 7 Black

iPad Air 2 Space Grey

Εμένα κρασάρει σε διάφορες εφαρμογές (δεν κάνει διακρίσεις :P). Επίσης αν κρατήσω πατημένο το home button και αρχίσω να κλείνω γρήγορα εφαρμογές τότε προκαλώ όχι απλά force close αλλά κανονικό restart.

Γιατί να κρατάς πατημένο το Home button ? Αυτό και μόνο του είναι λάθος χειρισμός

Iphone 7 - Huawei P9 Lite - Ipad Mini 2 - MacBook Pro 13 - Asus ZenAioS

Previous : Iphone 6 - Ipad Mini Retina- MacBook Air - Toshiba Click Mini - Dell Inspiro 23 - Ipad Air - Ipad MIni - Toshiba Encore 8 - Iphone 5C - Ipad 2 - Samsung Galaxy S4 mini - Samsung Tab 7 - Motorola Razr I - Sony Xperia P - Sony Ericsson Xperia Arc - Motorola Defy - Samsung Omnia 2 - Samsung Omnia

Λάθος διατύπωση, συνηθισμένος από το android. Διπλό πάτημα εννοούσα...

Ιδομενέας

iPhone 7 Black

iPad Air 2 Space Grey

Λάθος διατύπωση, συνηθισμένος από το android. Διπλό πάτημα εννοούσα...

παιδιά δε νομίζω οτι είναι φυσιολογικό να σας κρασάρει τόσο.. είπαμε κάπως unstable τα 64bit αλλά όχι και restart/crash κάθε 3 και λίγο... εγώ με μέτρια χρήση δεν μπορώ να πω ότι παρατειρώ συχνά τέτοια φαινόμενα.. βέβαια άμα δουλεύεις τον σαφάρι με 25 tabs δεν ξέρω ποιες είναι οι αντιδράσεις του αλλά δεν ξέρω κατα πόσο το ταμπλετάκι είναι για τέτοια χρήση..

Εγω παιδια το εχω 20μερες.ουτε μια φορα δεν μου εχει κρασαρει .δεν ξερω χρηση μπορει να κανετε αλλα εγω οτι θελω το κανει χωρις κανενα προβλημα

Kαι εγω κρασαρισμα δεν εχω ουτε ενα μεχρι στιγμης και το εχω πανω απο μηνα το air.

Το μονο που μου τη σπαει ειναι πως οταν ανοιγω πολλες καρτελες στον safari αν βγω με το home button και περασει καποια ωρα μεχρι να τον ξανανοιξω μου φορτωνει τις σελιδες εξ αρχης… Ειλικρινα πρεπει να το φτιαξουν καποτε αυτο… Ειναι εκνευριστικο.

παιδιά δε νομίζω οτι είναι φυσιολογικό να σας κρασάρει τόσο.. είπαμε κάπως unstable τα 64bit αλλά όχι και restart/crash κάθε 3 και λίγο... εγώ με μέτρια χρήση δεν μπορώ να πω ότι παρατειρώ συχνά τέτοια φαινόμενα.. βέβαια άμα δουλεύεις τον σαφάρι με 25 tabs δεν ξέρω ποιες είναι οι αντιδράσεις του αλλά δεν ξέρω κατα πόσο το ταμπλετάκι είναι για τέτοια χρήση..

Ε σκέψου να τον δουλεύεις μόνο με μία καρτέλα και να έχεις force close & restarts!

Αλλά συμβαίνει και σε διάφορες άλλες εφαρμογές.

Ιδομενέας

iPhone 7 Black

iPad Air 2 Space Grey

Ε σκέψου να τον δουλεύεις μόνο με μία καρτέλα και να έχεις force close & restarts!

Αλλά συμβαίνει και σε διάφορες άλλες εφαρμογές.

φίλε το έχω από 1 νοέμβρη το μηχανάκι και δεν συμπεριφέρεται σε καμία περιπτωση έτσι.. θα σου πρώτεινα να έπαιρνες ένα backup+restore μήπως στρώσει.. 5 λεπτά υπόθεση είναι άλλωστε!

Το έχω κάνει κι αυτό. Έχει φάει και το jailbreak του επίσης! :)

Ιδομενέας

iPhone 7 Black

iPad Air 2 Space Grey

Φίλε πέρασε και μένα από τα χέρια μου ένα air και για μερικές μέρες το έλιωσα στην χρήση, με πολλές εφαρμογές / παιχνίδια, πλοήγηση, περιοδικά, έργα, κτλ και δεν είχα τέτοια κολλήματα! Για ψάξε το λίγο καλύτερα μήπως έχει πρόβλημα η συσκευή σου!!

Το έχω κάνει κι αυτό. Έχει φάει και το jailbreak του επίσης! :)

Μήπως τα πρβλήματα προέρχοντε από το jb? :X

Όχι βέβαια. Το jb έγινε τη Δευτέρα. Τα προβλήματα υπάρχουν δύο μήνες.

Ιδομενέας

iPhone 7 Black

iPad Air 2 Space Grey

Στην αρχή κρασαρε και σε εμένα ο σαφάρι και σε όλο το διάστημα εδώ και δυο μήνες είχα ένα restart της συσκευής. Έχει όμως πολύ καιρό να το κάνει.
Iphone XS Max / Ipad air / Macbook pro retina/ Apple Watch Series 3

Και εγώ έχω σποραδικά κρασαρισματα safari και μερικές φορές και σε κάποια apps.

Όχι όμως κάτι εκνευριστικά συχνό. Γενικά τι iOS 7 χρειάζεται ένα fine tuning.

παντως και εγω απο την αρχη εχω κρασαρισματα με safari και coast...σε forum λενε οτι φταιει το ios και δεν παιζει καλα στα 64 bit....ενω στα υπολοιπα δεν υπαρχει θεμα.

Να ρωτησω και κατι το air υποστηριζει ουτο?

http://www.ebay.co.uk/itm/New-Lightning-Male-8-Pin-Cable-To-Female-USB-OTG-Converter-for-iPad-Air-/221352366407?pt=UK_MobilePhones_MobilePhoneAccesories_MobilePhoneDataCables_JN&hash=item3389a11147

ή πρεπει να ειναι jb για να το δει και να παιξει ενα flashaki?

🔷 Samsung S22 Ultra & Samsung tab 7🔷

παντως και εγω απο την αρχη εχω κρασαρισματα με safari και coast...σε forum λενε οτι φταιει το ios και δεν παιζει καλα στα 64 bit....ενω στα υπολοιπα δεν υπαρχει θεμα.

Να ρωτησω και κατι το air υποστηριζει ουτο?

http://www.ebay.co.uk/itm/New-Lightning-Male-8-Pin-Cable-To-Female-USB-OTG-Converter-for-iPad-Air-/221352366407?pt=UK_MobilePhones_MobilePhoneAccesories_MobilePhoneDataCables_JN&hash=item3389a11147

ή πρεπει να ειναι jb για να το δει και να παιξει ενα flashaki?

IMPORTANT: For proper operation of the USB connection, you need to Jailbreak iPad with iFile program and installed the BigBoss repository.

Το γραφει στην περιγραφη....

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Και εγώ έχω σποραδικά κρασαρισματα safari και μερικές φορές και σε κάποια apps.

Όχι όμως κάτι εκνευριστικά συχνό. Γενικά τι iOS 7 χρειάζεται ένα fine tuning.

Και εγω με πολλες εφαρμογες. Εμενα μου κανει restart, με πετα εξω σπο εφαρμογες.....

Έπειτα από 2 μήνες κατοχής, έχω να πω ότι το μηχάνημα δουλεύει τέλεια! Κρασαρίσματα δεν είδα ούτε μία φορά! Μία ερώτηση μόνο: Όταν είναι σβηστό και το βάζω στη φόρτιση ανάβει αυτόματα. Είναι φυσικό?

Ναι, είναι φυσικό.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

• The title was changed to iPad Air (1st gen - 2013)
  • The topic was unpinned