Jump to content

Nova 4G

paulchro
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έτσι έγινε και στη Σπάρτη. Στο πατρικό μου έβλεπα αρχικά 1 σκάλα σήμα 4G και λίγο καιρό αργότερα, είχα 4/5 σκάλες σήμα από 1800 (10 MHz bandwidth) και 35-40 Mbps ταχύτητα. Υπομονή θέλει... :)

Λίγο είναι,ακόμη κι απ'αυτήν τη συχνότητα και μ'αυτό το bandwidth. Αν δεν πυκνώσει το δίκτυο, απλά θα πετάει 800άρες για να παρέχει υποτυπώδη κάλυψη.

Επίσης, επειδή διαβάζω που λέτε ότι περνάει από νομούς και "τους τελειώνει" όταν φεύγει, εννοείτε πως όπου υπάρχει σταθμός βάσης, εκπέμπεται LTE; :p Γιατί μ'αυτήν τη λογική, οι άλλες θα έπρεπε να έχουν Παντού:p

Λίγο είναι,ακόμη κι απ'αυτήν τη συχνότητα και μ'αυτό το bandwidth. Αν δεν πυκνώσει το δίκτυο, απλά θα πετάει 800άρες για να παρέχει υποτυπώδη κάλυψη.

Επίσης, επειδή διαβάζω που λέτε ότι περνάει από νομούς και "τους τελειώνει" όταν φεύγει, εννοείτε πως όπου υπάρχει σταθμός βάσης, εκπέμπεται LTE; :p Γιατί μ'αυτήν τη λογική, οι άλλες θα έπρεπε να έχουν Παντού:p

Δεν είναι λίγο, μια χαρά είναι για πόλη και με 4/5 σκάλες σήμα. Κάτω από κεραίες με 10 MHz BW, κάτι 60αρια βλέπω. Απίθανο να είναι το ίδιο, με λιγότερο σήμα... :)

Γυρνάω απο καβαλα .. Δυο Lenovo ενα νεο Α5 και ενα παλιο a806 το οποίο Δεν υποστηρίζει 800..για το πρωτο Δεν ξέρω..πάντως κατάστημα διώροφο στο κέντρο και σε κεντρικη καφετέρια δεν είδαμε 4g..

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Γυρνάω απο καβαλα .. Δυο Lenovo ενα νεο Α5 και ενα παλιο a806 το οποίο Δεν υποστηρίζει 800..για το πρωτο Δεν ξέρω..πάντως κατάστημα διώροφο στο κέντρο και σε κεντρικη καφετέρια δεν είδαμε 4g..

Δυο ερωτήσεις. Υποστηριζε κάποιο από τις δυο 800; Είχατε 3G+?

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για να λέμε και τα καλά, μόλις τώρα Μοσχάτο, δυο speedtests (hyperhosting και vf), και στα δύο περίπου 140 Mbps down και 45 Mbps up!

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν πιάνεις 4g στην καβάλα ο πελάτης μου στην Καβάλα με s7 πιάνει 20 - 50 στα σημεία που κινείται. Κάτι άλλο παίζει.

Μακάρι να βγει δρομολόγιο σε συνεργείο μας να δούμε από κοντά τι συμβαίνει.

Send by Doogee Y6 Max 6.5" using Tapatalk.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Δυο ερωτήσεις. Υποστηριζε κάποιο από τις δυο 800; Είχατε 3G+?

Δυο ερωτήσεις είχαμε..το Α806 δεν έχει την 800αρα το αλλο δεν εχω ιδεα..πιθανόν να μην την υποστήριζαν..ναι Η+ κανονικα...είπα να.τρεξουμε η δυο wind με κοντινο σέρβερ και η δυο με πράσινη και μακρινους να βγάλω φωτο αλλά δεν επιαναν 4g τα lenovo.περιμενα το νεο να εχει 800αρα..Τελικά μάλλον είναι το Α916 που δεν υποστηρίζει 800αρα..Για αυτο δεν θα έπιαναν.

Edited by dimgeo

Φιλικά Γιώργος

Δυο ερωτήσεις είχαμε..το Α806 δεν έχει την 800αρα το αλλο δεν εχω ιδεα..πιθανόν να μην την υποστήριζαν..ναι Η+ κανονικα...είπα να.τρεξουμε η δυο wind με κοντινο σέρβερ και η δυο με πράσινη και μακρινους να βγάλω φωτο αλλά δεν επιαναν 4g τα lenovo.περιμενα το νεο να εχει 800αρα..Τελικά μάλλον είναι το Α916 που δεν υποστηρίζει 800αρα..Για αυτο δεν θα έπιαναν.

To 916 και το 804 πιάνουν μόνο LTE band 1(2100), 3(1800). Οπότε ούτε την 2600 πιάνει στο κέντρο ούτε την 800αρα. Αν δεν πέρασε από σημείο που έχει 1800αρα δεν έπιασε τίποτα... τόσο απλό.... Έτσι εξηγείται.

Απλά παιδιά για αυτό λέω πάντα μην λέμε γενικότητες και κατακρίνουμε με την μια. Πάντα υπάρχει εξήγηση σε όλα.

http://www.devicespecifications.com/en/model/a9512f01

http://www.gsmarena.com/lenovo_a916-6855.php

http://www.devicespecifications.com/en/model/2daf2dbf

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Αυτή η συζήτηση πάντως με την 800αρα και τη μη 800αρα γίνεται μόνο εδώ. Ας χρησιμοποιεί όποιες συχνότητες θέλει η Wind, αλλά τόσο μακροσκελή συζήτηση περί συχνοτήτων και περιοχών αναβαθμίσεων μόνο σ'αυτό το θέμα βλέπουμε. Το λες και περίεργο:p

Γιατί είναι περίεργο;

Απλά τα πράγματα, οποιου το κινητό δεν έχει την 800 άρα δεν μπορεί να συνδεθεί σε κεραία 800 άρα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ευθύνεται το δίκτυο, αλλά η συσκευή.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Γιατί είναι περίεργο;

Απλά τα πράγματα, οποιου το κινητό δεν έχει την 800 άρα δεν μπορεί να συνδεθεί σε κεραία 800 άρα.

Το προβλημα ειναι το εξης αμα ειναι να παιζει μονο σε 800,να το γραψει επισημα στο σαιτ της.Οσο για τις συσκευες,οσες δεν εχουν 800 μια χαρα εχουν ακομα και με την Wind.Τουλαχιστον κεντρο και δυτικα ειδα περισσοτερο 1800/2600 απο ανατολικα.Οποτε εχω 4G ειναι 80-90% απο 800.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Το προβλημα ειναι το εξης αμα ειναι να παιζει μονο σε 800,να το γραψει επισημα στο σαιτ της.Οσο για τις συσκευες,οσες δεν εχουν 800 μια χαρα εχουν ακομα και με την Wind.Τουλαχιστον κεντρο και δυτικα ειδα περισσοτερο 1800/2600 απο ανατολικα.Οποτε εχω 4G ειναι 80-90% απο 800.

Μόνος σου το λες φίλε μου ότι δεν παίζει μόνο με 800 αρες και είναι λογικό αυτό.

Παύλος Παυλίδης 

Γιατί είναι περίεργο;

Θυμάσαι παλιά με pal και ntsc σε τηλεοράσεις και βίντεο;Το ίδιο και εδώ,αν δεν είναι συμβατές οι συσκευές με τα δίκτυα υπάρχει πρόβλημα.

Μόνος σου το λες φίλε μου ότι δεν παίζει μόνο με 800 αρες και είναι λογικό αυτό.

Ναι,αλλα παιζει οπως ειπα το 10 με 15%.Οι αλλες παιζουν πολυ παραπανω ειδικα με 1800.Θα μπορουσε ανετα να δωσει 10mhz στα 1800 ωστε να βελτιωσει το 4G.Χθες παιρνω στις βλαβες και μου λεει ο υπαλληλος εχουμε δωσει βαση στο 4G,το 3G δεν θα το βελτιωσουμε.Και απανταω εγω,λεω δεν εχουν ολοι 4G κινητα.

Για μενα η Wind πρεπει να σοβαρευτει και εφοσον δινει στο 4G προτεραιοτητα,ας δωσει 10mhz στα 1800 και οχι 5 για το 4G.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Ναι,αλλα παιζει οπως ειπα το 10 με 15%.Οι αλλες παιζουν πολυ παραπανω ειδικα με 1800.Θα μπορουσε ανετα να δωσει 10mhz στα 1800 ωστε να βελτιωσει το 4G.Χθες παιρνω στις βλαβες και μου λεει ο υπαλληλος εχουμε δωσει βαση στο 4G,το 3G δεν θα το βελτιωσουμε.Και απανταω εγω,λεω δεν εχουν ολοι 4G κινητα.

Για μενα η Wind πρεπει να σοβαρευτει και εφοσον δινει στο 4G προτεραιοτητα,ας δωσει 10mhz στα 1800 και οχι 5 για το 4G.

Αυτά πιστεύω τα έχουν υπόψη τους οι ιθύνοντες, γι αυτό και βλέπουμε το ποσο γρήγορα προχωρά η αναβάθμιση του δικτύου. Λίγη υπομονή χρειάζεται και για τις υπόλοιπες περιοχές που έως τώρα δεν έχουν αναβαθμιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Τα ευρωπαϊκά δίκτυα θέλουν 800/1800/2600. Υπάρχουν δίκτυα στην Ευρώπη που παίζουν μόνο σε 800. Μπείτε στο Wikipedia να το δείτε.

Το ότι το δίκτυο συνδυάζει την 800 και έχει ευρεία χρήση μέσα στις πόλεις σε συνδυασμό με τους 1800/2600 μόνο θετικό είναι πάρα αρνητικό γιατί βελτιώνει την εσωτερική κάλυψη.

Ένα ακόμα θέμα είναι η μικρότερη κατανάλωση από τα τερματικά όπου καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια αφού λαμβάνουν ισχυρότερο σήμα.

Το ότι κάποιοι επιμένουν και κράζουν για το 800 να τους πληροφορίσω ότι στις πόλεις άρχισαν να αναβαθμίζουν και οι άλλες εταιρείες διότι είναι αναγκαίο κακό για το voLTE ώστε να καλύψουν σημεία που κάλυπτε μόνο το 2g με το χαμηλό διαπεραστικό φάσμα των 900MHz.

Τώρα για τις ταχύτητες είναι άλλη ιστορία. Υπάρχουν σημεία ιδιαίτερα στην επαρχία που όλες χολενουν. Πχ Θράκη που αναβαθμίστηκε πρόσφατα η μέση ταχύτητα των άλλων εταιριών είναι χαμηλότερη σε ώρες αιχμής και ας έχουν 1800 η δεύτερη δε έχει την μισή κάλυψη από την wind ακόμα και μέσα στις πόλεις.

Το να πάρει κάποιος μη ευρωπαϊκή συσκευή που δεν υποστηρίζει την 800 δεν συμβαδίζει με τις απαιτήσεις όλως των ευρωπαϊκών δικτύων οπότε σχόλια τύπου ας το γράψει στο site της η κάθε εταιρία τους πληροφορώ το έχουν κάνει όλες οι εταιρίες όταν βγάλαν τις ανακοινώσεις για την αγορά φάσματος. Όλες τόνιζαν το 800/2600.

Και εμένα μου αρέσουν τα Xiaomi που είναι τιμή χώμα (το παράδειγμα εταιρίας είναι τυχαίο αναφέρομαι σε όλες τις εταιρίες) που πουλάνε τούμπανα τηλέφωνα αλλά χωρίς 800 και επειδή κάποιοι αποφασίσουν να τα αγοράζουν αυτό δεν υποχρεώνει τα δίκτυα να προσαρμοστούν στις συσκευές των καταναλωτών - που τα συγκεκριμένα - δεν είναι φτιαγμένα για την ευρωπαϊκή αγορά.

Edited by cmvr

Τα ευρωπαϊκά δίκτυα θέλουν 800/1800/2600. Υπάρχουν δίκτυα στην Ευρώπη που παίζουν μόνο σε 800. Μπείτε στο Wikipedia να το δείτε.

Το ότι το δίκτυο συνδυάζει την 800 και έχει ευρεία χρήση μέσα στις πόλεις σε συνδυασμό με τους 1800/2600 μόνο θετικό είναι πάρα αρνητικό γιατί βελτιώνει την εσωτερική κάλυψη.

Ένα ακόμα θέμα είναι η μικρότερη κατανάλωση από τα τερματικά όπου καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια αφού λαμβάνουν ισχυρότερο σήμα.

Το ότι κάποιοι επιμένουν και κράζουν για το 800 να τους πληροφορίσω ότι στις πόλεις άρχισαν να αναβαθμίζουν και οι άλλες εταιρείες διότι είναι αναγκαίο κακό για το voLTE ώστε να καλύψουν σημεία που κάλυπτε μόνο το 2g με το χαμηλό διαπεραστικό φάσμα των 900MHz.

Τώρα για τις ταχύτητες είναι άλλη ιστορία. Υπάρχουν σημεία ιδιαίτερα στην επαρχία που όλες χολενουν. Πχ Θράκη που αναβαθμίστηκε πρόσφατα η μέση ταχύτητα των άλλων εταιρία εταιριών είναι χαμηλότερη σε ώρες αιχμής και ας έχουν 1800.

Το να πάρει κάποιος μη ευρωπαϊκή συσκευή που δεν υποστηρίζει την 800 δεν συμβαδίζει με τις απαιτήσεις όλως των ευρωπαϊκών δικτύων οπότε σχόλια τύπου ας το γράψει στο site της η κάθε εταιρία τους πληροφορώ το έχουν κάνει όλες οι εταιρίες όταν βγάλαν τις ανακοινώσεις για την αγορά φάσματος. Όλες τόνιζαν το 800/2600.

Και εμένα που αρέσουν τα Xiaomi και άλλες εταιρίες που πουλάνε τούμπανα τηλέφωνα αλλά χωρίς 800 αλλά επειδή κάποιοι αποφασίσουν να τα αγοράζουν δεν υποχρεώνει τα δίκτυα να προσαρμοστούν στις συσκευές των καταναλωτών που τα συγκεκριμένα δεν είναι φτιαγμένα για την ευρωπαϊκή αγορά.

Μπράβο, έτσι έχουν τα πράγματα.

Να σημειωθεί εδώ ότι ως καταναλωτές έχουμε ευθύνη να επιλέγουμε τα κατάλληλα προϊόντα. Όταν αγόρασα κινητό για τα παιδιά, φρόντισα να προσέξω να έχουν την 800άρα, τόσο το doogee x5 pro, όσο και το xiaomi redmi 3s (αγορασμένο από ελληνική αλυσίδα).

Παύλος Παυλίδης 

Δεν κράζει κανείς τα 800 MHz. Απλά όλες αυτές οι μακροσκελείς συζητήσεις περί μπάντας, περί του πότε θα περάσει από τους νομούς και θα.... τελειώσει (αλήθεια, θα στήσει το δίκτυο και απλά μετά θα το παρατήσει επειδή το "τελείωσε"; ) & τα σχετικά μόνο σε αυτό το θέμα γίνονται:p Τι να πω; μακάρι να "τελειώσει" κάποια στιγμή. Αλλά όχι ραδιόφωνο, γιατί έτσι καλύπτεις όλη τη χώρα σε 5 μήνες

Δεν κράζει κανείς τα 800 MHz. Απλά όλες αυτές οι μακροσκελείς συζητήσεις περί μπάντας, περί του πότε θα περάσει από τους νομούς και θα.... τελειώσει (αλήθεια, θα στήσει το δίκτυο και απλά μετά θα το παρατήσει επειδή το "τελείωσε"; ) & τα σχετικά μόνο σε αυτό το θέμα γίνονται:p Τι να πω; μακάρι να "τελειώσει" κάποια στιγμή. Αλλά όχι ραδιόφωνο, γιατί έτσι καλύπτεις όλη τη χώρα σε 5 μήνες

Να πω μια (όχι και τόσο) "βλακεία"?

-Και μετά κρατικοποιήθηκε η πρώην Wind!! :p

Θα σου πω εγώ γιατί γίνονται αυτές οι μακροσκελείς συζητήσεις. Γιατί η WIND βάζει (ας ελπίσουμε σε πρώτη φάση τουλάχιστον) ΜΟΝΟ 800άρα και βάφει το χάρτη μπλε, για μένα είναι έμμεση κοροϊδία αυτό*. Θα έπρεπε πρώτα να τελειώνει την αναβάθμιση στον κάθε νομό, να υλοποιεί το τελικό σχέδιο που έχει κάνει και μετά να χρωματίζει τους χάρτες. Εμένα εκεί μου γυρνάνε τα μυαλά.

Και μιλάω για κέντρα πόλεων, δεν μιλάω για βουνά και λαγκάδια που εκεί φυσικά θα παίξει με 800άρα γιατί έχει τα γνωστά πλεονεκτήματα και για τέτοιες περιπτώσεις είναι μια χαρά.

Πχ ρε μάγκες στον Βόλο πρέπει να έχει συμπληρωθεί χρόνος, ίσως και παραπάνω, από τότε που έκαναν αναβάθμιση. Ε λοιπόν ήμουν πριν μια βδομάδα εκεί και 4G δεν είδα με το κινέζικο. Έβαλα μετά την κάρτα της wind στο s7 edge και έπιασα 4G από 800άρα (ταχύτητες άθλιες εννοείται). Αυτά στα κεντρικότερα σημεία στην παραλία και επί Ιάσονος και Δημητριάδος, στην πλατεία του Αγ. Νικολάου κλπ. Ε του πστη δλδ, πότε θα βάλει και τις άλλες συχνότητες ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ μιας μεγάλης πόλης όπως ο Βόλος; Απαράδεκτοι.

* Και που έγκειται η κοροϊδία για μένα; Πρέπει να βγει και να το πει. Πόσοι νομίζεις ασχολούνται και κατέχουν τα των συχνοτήτων. Να βγάλει μια ανακοίνωση και να πει ότι για το προσεχές διάστημα και στην πρώτη φάση της αναβάθμισης το 4G θα παίζει ΣΧΕΔΟΝ κατ' αποκλειστικότητα στη μπάντα των 800MHz γι αυτό φροντίστε οι συσκευές που αγοράζετε να την υποστηρίζουν. Σε διαφορετική περίπτωση η κάλυψη 4G από την εταιρία μας θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη και θα αφορά κυρίως τα κέντρα των ΜΕΓΑΛΩΝ αστικών κέντρων.

Edited by Bayern7

Θα σου πω εγώ γιατί γίνονται αυτές οι μακροσκελείς συζητήσεις. Γιατί η WIND βάζει (ας ελπίσουμε σε πρώτη φάση τουλάχιστον) ΜΟΝΟ 800άρα και βάφει το χάρτη μπλε, για μένα είναι έμμεση κοροϊδία αυτό*. Θα έπρεπε πρώτα να τελειώνει την αναβάθμιση στον κάθε νομό, να υλοποιεί το τελικό σχέδιο που έχει κάνει και μετά να χρωματίζει τους χάρτες. Εμένα εκεί μου γυρνάνε τα μυαλά.

Και μιλάω για κέντρα πόλεων, δεν μιλάω για βουνά και λαγκάδια που εκεί φυσικά θα παίξει με 800άρα γιατί έχει τα γνωστά πλεονεκτήματα και για τέτοιες περιπτώσεις είναι μια χαρά.

Πχ ρε μάγκες στον Βόλο πρέπει να έχει συμπληρωθεί χρόνος, ίσως και παραπάνω, από τότε που έκαναν αναβάθμιση. Ε λοιπόν ήμουν πριν μια βδομάδα εκεί και 4G δεν είδα με το κινέζικο. Έβαλα μετά την κάρτα της wind στο s7 edge και έπιασα 4G από 800άρα (ταχύτητες άθλιες εννοείται). Αυτά στα κεντρικότερα σημεία στην παραλία και επί Ιάσονος και Δημητριάδος, στην πλατεία του Αγ. Νικολάου κλπ. Ε του πστη δλδ, πότε θα βάλει και τις άλλες συχνότητες ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ μιας μεγάλης πόλης όπως ο Βόλος; Απαράδεκτοι.

* Και που έγκειται η κοροϊδία για μένα; Πρέπει να βγει και να το πει. Πόσοι νομίζεις ασχολούνται και κατέχουν τα των συχνοτήτων. Να βγάλει μια ανακοίνωση και να πει ότι για το προσεχές διάστημα και στην πρώτη φάση της αναβάθμισης το 4G θα παίζει ΣΧΕΔΟΝ κατ' αποκλειστικότητα στη μπάντα των 800MHz γι αυτό φροντίστε οι συσκευές που αγοράζετε να την υποστηρίζουν. Σε διαφορετική περίπτωση η κάλυψη 4G από την εταιρία μας θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη και θα αφορά κυρίως τα κέντρα των ΜΕΓΑΛΩΝ αστικών κέντρων.

Φίλε δεν διάβασες ότι στον Νομό μαγνησίας κάνουν αναβάθμιση πριν λίγες ήμερες το ανάφερα + τα 3 νησιά του νομού. Ο Βόλος ήταν ιδιαίτερη περίπτωση που μπήκε πριν ένα χρόνο 800 και μετά σταμάτησε εκεί. Τώρα συνεχίζουν την αναβάθμιση. Οι κακές γλώσσες λένε ότι γινόταν πολλές καταγγελίες για ξυλώματα κεραιών της wind και κωλυσιεργίες από τις τοπικές αρχές.

Κατακριτέο όμως και ότι έπρεπε να πετάξουν στις μικρές πόλεις εδώ και πολύ καιρό 800άρες και μετά να κάνουν την καθολική αναβάθμιση.

Στην Θράκη, Πελοπόννησο, Κρήτη και σε αρκετά νησιά εξαρχής βάλανε 2600 στα σημεία μεγάλης κίνησης η μετά από ένα 2μηνο το πολύ (αφού έπρεπε να τσεκάρουν τα σημεία υψηλής κινησής) από την αρχική εγκατάσταση. Αυτό ειναι πρακτική όλως των εταιριών όχι μονό της wind. Τα δίκτυα συνεχώς μεταλλάσσονται ανάλογα τις ανάγκες.

Τώρα από εδώ και κάτω αναφέρομαι σε όλους τους φίλους

Στο παρακάτω link η ΕΕΤΤ αναφέρει επίσημα τις μπάντες που χρησιμοποιούν τα δίκτυα και το φάσμα που έχουν αγορασμένο. Μην ακούσω ξανά λοιπόν ότι καμιά εταιρία δεν έχει αναφέρει το τι χρησιμοποιεί και το τι πρέπει να υποστηρίζουν τα κινητά γιατί ποιο επίσημος φορέας στην χώρα μας για αυτό το θέμα από την ΕΕΤΤ δεν υπάρχει. :)

http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Electronic_Communications/Antennas_EMR/health/BaseStationRdt/GRNetworks/

Εν συντομία το φάσμα της κάθε εταιρίας.

Ότι γράφω μέσα στις παρενθέσεις μετά το σύνολο δηλαδή ειναι σε διαφορετικές συχνότητας στα όρια της ίδιας μπάντας.

Φάσμα στα 800 ΜHz (BAND 20):

COTE: 10 Μhz

VODA: 10 Mhz

WIND: 10 Mhz

Φάσμα στα 900 ΜHz:

COTE: 10 Μhz (5+5)

VODA: 15 Mhz (10+5)

WIND: 10 Mhz

Φάσμα στα 1800 ΜHz (BAND 3):

COTE: 35 Μhz (25+10)

VODA: 25 Mhz (10+15)

WIND: 15 Mhz (5+10)

Φάσμα στα 2100 ΜHz (BAND 1):

COTE: 15Μhz + 5Mhz TDD

VODA: 20Mhz + 5Mhz TDD

WIND: 10 Mhz + 5Mhz TDD

Φάσμα στα 2600 ΜHz (BAND 7):

COTE: 30 Μhz + 20MHZ TDD

VODA: 20 Mhz + 20Mhz TDD

WIND: 20 Mhz

Το 1800 ας πούμε μπορεί να φαίνεται πολύ σε κάποιες εταιρίες άλλα πω εκεί εξυπηρετούν και το 2g για τηλεφωνία οπότε μην αρχίσουμε τα αυθαίρετα συμπεράσματα και μπούμε σε διαδικασίες σύγκρισης. Δείτε τον επίσημο πινάκα για το τι χρησιμοποιείτε που. Πάντα πρέπει να έχουμε ως γνώμονα και τον όγκο των συνδρομητών του κάθε δικτύου.

Edited by cmvr