Jump to content

Nova 4G


paulchro
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

@elias_ps

 

Όταν λες ότι στα Καλά Νερά δεν είναι καλή, όπως και στην Μπούφα ανατολικά, τι εννοείς; έχει αδύναμο LTE; Στα ίδια σημεία, παρατήρησες Πώς είναι το UMTS;

 

Εμένα μου έκανε εντύπωση η Γατζεα.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Όταν τα λεγα εγώ με λέγατε γραφικό.:shifty:

 

Και πρωταθλητής στο κλέψιμο του 3g η Vodafone που λέει data χωρίς να διαχωρίζει το edge από το 3g... :lol::lol::lol::lol::lol:

 

Όλες κλέβουν πάντως φίλε μου .... μας έχουν φλομώσει στο δούλεμα... συμπεριλαμβάνοντας και την cosmote..... :w00t:

 

Και όταν τους παίρνεις και τους κράζεις λένε το κλασικό εξωτερική κάλυψη....

Edited by cmvr

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Link to comment
Share on other sites

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί συνέντευξη του προέδρου της wind.Τα σημαντικά:

1)το 2009 η εταιρεία ήταν έτοιμη για πτώχευση και είσοδο στο άρθρο 99!!

2) το 4G έχει κάλυψη 80%...

 

http://www.capital.gr/sunenteuxi/3205506/i-nea-wind-oi-ependuseis-kai-ta-sxedia-gia-tin-tileoptiki-agora

 

Ως µια από τις σηµαντικότερες χρονιές στη µέχρι σήµερα πορεία του τηλεπικοινωνιακού οµίλου χαρακτηρίζει το 2017 ο Νάσος Ζαρκαλής, πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος της Wind Ελλάς.

 

Μιλώντας στην ελληνική έκδοση του περιοδικού "Forbes", ο επικεφαλής της εταιρείας εξηγεί ποια είναι η "νέα Wind" που οραµατίζεται και πώς θα υλοποιηθεί ένα από τα µεγαλύτερα επενδυτικά προγράµµατα στην αγορά των telecoms, ύψους 500 εκατ. ευρώ, µε ορίζοντα το 2020, µε επίκεντρο τη συνέχιση της επέκτασης του δικτύου 4ης γενιάς στην κινητή τηλεφωνία, τη δηµιουργία δικτύου οπτικών ινών στη σταθερή και την είσοδο στη συνδροµητική τηλεόραση, εστιάζοντας παράλληλα σε νέες υπηρεσίες για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στη βελτίωση της εµπειρίας του πελάτη και στην ενίσχυση του brand.

 

Με την περυσινή χρονιά να σηµατοδοτεί την επιστροφή της Wind σε ανάπτυξη, ο Ν. Ζαρκαλής µιλά για τη νέα φάση ανάπτυξης της εταιρείας και τους στόχους που έχουν τεθεί, αποκαλύπτει ότι η πρόταση της Wind στη συνδροµητική τηλεόραση "θα εκπλήξει", ενώ προκαταλαµβάνει τη συµµετοχή του οµίλου στον νέο κύκλο συγκέντρωσης που θα υπάρξει στην τηλεπικοινωνιακή αγορά.

 

Συνέντευξη στον Νίκο Χρυσικόπουλο

 

–Κύριε Ζαρκαλή, κοιτώντας κάποιες παλαιότερες δηλώσεις σας, συνάντησα μια αρκετά εντυπωσιακή. Είχατε πει: "Το 2009 είχαμε μια εταιρεία που είχε μπει στο σπιράλ του άρθρου 99. Τέσσερα χρόνια αργότερα γυρίσαμε την εταιρεία, ισχυροποιηθήκαμε και αρχίσαμε να κάνουμε προσλήψεις". Πώς συνέβη αυτό;

 

Έγινε µε πολλή και συστηµατική δουλειά. Η ιστορία των τελευταίων επτά ετών είναι χωρισµένη σε τρεις φάσεις. Η πρώτη ήταν τα χρόνια από το 2009 µέχρι το 2012 στην ουσία, όπου ο βασικός µας σκοπός ήταν να φτιάξουµε µια σωστή κεφαλαιακή δοµή για την εταιρεία. Εκείνα τα χρόνια αντιµετωπίζαµε το θέµα του δανεισµού µε δύο διαδικασίες αναχρηµατοδότησης του χρέους και καταλήξαµε στο σηµείο να µην έχουµε πλέον δανεισµό.

 

Η δεύτερη φάση ξεκίνησε στην ουσία από τα µέσα του 2012 και τελείωσε µέσα στο 2016, µε την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας και µε συστηµατική δουλειά και βελτιώσεις σε όλους τους τοµείς δραστηριοποίησής της. Μόνο παραδείγµατα µπορώ να πω: η συµφωνία για το network sharing µε τη Vodafone, οι µεγάλες επενδύσεις στο 4G, που µας έφεραν από µηδέν πληθυσµιακή κάλυψη να είµαστε στο 80% αυτήν τη στιγµή, οι επενδύσεις στα καταστήµατά µας, που κατά γενική οµολογία είναι από τα καλύτερα στην ελληνική αγορά. Ακόµα, επαναλανσάραµε τα προϊόντα µας µε έµφαση στην απλότητα αλλά και στην προσφορά σηµαντικής αξίας στον καταναλωτή για τα χρήµατα που µας δίνει, βελτιώσαµε την εµπειρία του πελάτη σε όλα τα επίπεδα, στη σταθερή είµαστε πλέον ο ταχύτερα αναπτυσσόµενος πάροχος, ενώ βελτιώσαµε σηµαντικά την εικόνα της µάρκας µας.

 

Όλα αυτά είναι το αποτέλεσµα συστηµατικής δουλειάς και είναι αυτή που έφερε τα αποτελέσµατα το 2016. Έπειτα από πολλά χρόνια πίεσης για την αγορά περάσαµε σε ανάπτυξη τόσο τζίρου όσο και λειτουργικής κερδοφορίας. Είµαστε δε στην ευχάριστη θέση να αρχίσουµε να αναπτυσσόµαστε και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναµικού, κάνοντας προσλήψεις στην ελληνική αγορά. Έτσι, πλέον, έχουµε περάσει στην τρίτη φάση.

 

–Δίνοντας το στίγμα της επόμενης αυτής φάσης, έχετε αναφέρει πως το 2017 θα είναι "η χρονιά του brand, η χρονιά μιας νέας Wind". Τι σημαίνει αυτό;

 

Η τρίτη φάση χτίζει πάνω στις δύο προηγούµενες. Ο στόχος είναι να µπει η Wind σε µια τροχιά διαρκούς επιτυχηµένης ανάπτυξης, τόσο σε επίπεδο εσόδων όσο και λειτουργικής κερδοφορίας. Βασίζεται, δε, στα επιτεύγµατα που προηγήθηκαν, αλλά έχει δύο τελείως καινούργια χαρακτηριστικά.

 

Το πρώτο είναι η είσοδός µας στην αγορά των οπτικών ινών στη σταθερή τηλεφωνία, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει µε πιλοτικά έργα στην Αθήνα και την περιφέρεια, και η είσοδός µας στην αγορά της συνδροµητικής τηλεόρασης, η οποία θα γίνει µέσα στο 2017. Αυτά αφορούν το σκέλος των νέων δραστηριοτήτων και επενδύσεων και θα αποτυπωθούν στη µάρκα µας, και για τον λόγο αυτό ανέφερα πως το 2017 θα είναι η χρονιά του brand. Η νέα αυτή φάση εκτιµώ ότι θα ολοκληρωθεί εντός πενταετίας.

 

–Ας αναφερθούμε πιο αναλυτικά στις νέες επενδύσεις. Τι περιλαμβάνει το πλάνο για τις οπτικές ίνες;

 

Το χρονοδιάγραµµά µας ακολουθεί το ρυθµιστικό πλαίσιο στην αγορά των οπτικών ινών. Η εκτέλεση του ολοκληρωµένου πλάνου µας θα ξεκινήσει µόλις οριστεί από το προβλεπόµενο χρονοδιάγραµµα του ρυθµιστή και θα συνεχιστεί για τα επόµενα τρία χρόνια τουλάχιστον.

 

Αυτό που θέλουµε είναι να µετασχηµατιστούµε σε έναν πάροχο που βασίζεται στις δικές του υποδοµές όχι µόνο στην κινητή, αλλά πλέον και στη σταθερή τηλεφωνία και στο broadband Internet. Στο σκέλος της εµπορικής δραστηριοποίησης, θέλουµε να παρέχουµε υπηρεσίες εξαιρετικά καλής ποιότητας στους Έλληνες καταναλωτές και να πάρουµε το µερίδιο που µας αναλογεί µέσα σε µια τελείως καινούργια αγορά.

 

Γιατί και η αγορά της σταθερής µπαίνει σε µια νέα φάση. Υπήρχε µια περίοδος του µονοπωλίου, ουσιαστικά, που κράτησε µέχρι το 2007. Ακολούθησε µια δεύτερη φάση, στην οποία αναπτύχθηκαν οι εναλλακτικοί πάροχοι, µεταπωλώντας ουσιαστικά υπηρεσίες του ΟΤΕ µέσα σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον, και τώρα µπαίνουµε σε µια τρίτη φάση, που έχει να κάνει µε την ανάπτυξη υποδοµών. Αυτή η τρίτη φάση νοµίζω ότι θα φέρει την Ελλάδα πιο κοντά στην ευρωπαϊκή πραγµατικότητα, θα µετασχηµατίσει την εµπειρία του πελάτη αλλά και την αγορά.

 

–Σε ό,τι αφορά το σκέλος της συνδρομητικής τηλεόρασης, πότε η Wind θα είναι σε θέση να βγει live;

 

Δουλεύουµε εντατικά ώστε να παρουσιάσουµε ένα προϊόν στον Έλληνα καταναλωτή στο τέλος του 2017 που πιστεύουµε ότι θα εκπλήξει. Στοχεύει στην παροχή µιας διαφορετικής εµπειρίας από αυτήν που είχε συνηθίσει µέχρι σήµερα.

 

–Ποιος είναι ο αρχικός στόχος που έχετε θέσει στο Pay ΤV;

 

Σαφέστατα έχουµε θέσει στόχους για τη δραστηριοποίησή µας αυτή, οι οποίοι έχουν να κάνουν και µε την αύξηση της διείσδυσης της συνδροµητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Παρ’ όλη την ανάπτυξη της αγοράς τα τελευταία χρόνια, συνεχίζουµε να έχουµε από τους χαµηλότερους δείκτες διείσδυσης στην Ε.Ε. Ο βασικός µας στόχος είναι να είµαστε δυναµικά παρόντες µέσα σε µια αγορά που θα επαναδιαµορφώνεται την επόµενη πενταετία.

 

–Αγορά, όμως, δηλαδή οι καταναλωτές υπάρχουν επαρκώς για αυτό το προϊόν;

 

Νοµίζω ότι το ερώτηµα αυτό έχει απαντηθεί µέσα στα χρόνια της κρίσης µε την ανάπτυξη της συγκεκριµένης αγοράς. Αυτό που ισχύει είναι ότι ο καταναλωτής έχει γίνει πιο αυστηρός στις επιλογές του, αλλά επίσης έχει δείξει ότι, όταν υπάρχει κάτι στην αγορά που να ανταποκρίνεται στις επιθυµίες του και δίνει αξία στα χρήµατά του, ανταποκρίνεται. Το είδαµε στο κοµµάτι της ευρυζωνικότητας και το ίδιο πιστεύω θα γίνει µε προϊόντα όπως αυτό που σκοπεύουµε να προσφέρουµε στο Pay TV και θα έχει την εµπορική επιτυχία που περιµένουµε.

 

–Σε ποια, όμως, αγορά καλείστε να λειτουργήσετε; Εννοώ, έχουν αλλάξει πάρα πολλά στα telecoms σε σχέση όχι με δέκα, αλλά ακόμα και με πέντε χρόνια πριν, και δεν μιλάμε μόνον για την υποχώρηση των εσόδων. Πώς θα έρθει η ανάπτυξη που αναμένετε;

 

Υπάρχουν διαφορετικοί παράγοντες για κάθε κοµµάτι της αγοράς. Σίγουρα, για µια αγορά που είναι σε µέγεθος κοντά στο 2% του ΑΕΠ της χώρας, οι µακροοικονοµικές συνθήκες παίζουν πολύ µεγάλο ρόλο για τις προοπτικές της. Αν, λοιπόν, επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις ότι κάπου εδώ βλέπουµε το τέλος µιας πορείας συρρίκνωσης του ΑΕΠ και οι οικονοµικές συνθήκες την επόµενη 5ετία θα παρουσιάσουν βελτίωση, αυτό από µόνο του θα είναι ένας καταλύτης ανάπτυξης της συνολικής αγοράς των telecoms.

 

Από εκεί και πέρα, ο δεύτερος παράγοντας στην κινητή έχει να κάνει µε την εκρηκτική ανάπτυξη των δεδοµένων (data). Η διείσδυση στα smartphones, η χρήση υπηρεσιών data αλλά και ο όγκος των δεδοµένων που χρησιµοποιεί ο Έλληνας καταναλωτής απέχουν πολύ από την υπόλοιπη Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή αγορά δείχνει περίπου πού θα είµαστε τα επόµενα 5 χρόνια. Άρα, η εκρηκτική ανάπτυξη των data, είτε ως διείσδυση είτε ως όγκος, θα αποτελέσει σίγουρα έναν µοχλό ανάπτυξης στην κινητή τηλεφωνία.

 

Στη σταθερή τηλεφωνία, ο κύριος µοχλός ανάπτυξης αφορά την ανάπτυξη των υπηρεσιών: πολύ γρήγορο Internet βασισµένο στις επενδύσεις που γίνονται στις οπτικές ίνες. Τέλος, στη συνδροµητική τηλεόραση, όπως ανέφερα, ώθηση θα δώσει το γεγονός ότι ο µέσος τηλεθεατής έχει πλέον τεράστιες απαιτήσεις σε περιεχόµενο.

 

–Και όλα αυτά μέσα στο πιο ασφυκτικό φορολογικό καθεστώς, για επιχειρήσεις και καταναλωτές, στην Ευρώπη...

 

Ναι, και είναι ένας από τους λόγους που η αγορά έφτασε σε χείριστο σηµείο. Έχουµε ένα από τα δυσµενέστερα φορολογικά καθεστώτα στην Ευρώπη, ιδίως στην κινητή, όπου η συνολική φορολογία ξεπερνά το 40%. Στη σταθερή επιβλήθηκε ένας νέος φόρος από την αρχή του 2017, στη συνδροµητική τηλεόραση στο µέσον του 2016. Άρα, λειτουργούµε σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον σε ό,τι αφορά τις φορολογικές συνθήκες. Ευελπιστούµε ότι κάποια στιγµή ο διάλογος µε την Πολιτεία θα αποδώσει καρπούς, διότι αυτή η υπερφορολόγηση δρα όχι µόνο εναντίον των εταιρειών, αλλά εις βάρος του καταναλωτή και, δυστυχώς, εις βάρος των δηµόσιων εσόδων από τον κλάδο αυτό.

 

–Η Wind ολοκλήρωσε σημαντικές κινήσεις σε επίπεδο κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης. Συγκεντρώσατε 250 εκατ. ευρώ μέσω ομολογιακής έκδοσης και 25 εκατ. μέσω αύξησης κεφαλαίου. Βρίσκεστε στο καλύτερο σημείο των τελευταίων ετών;

 

Τα κεφάλαια που αντλήσαµε από την αγορά και τους µετόχους µας, συν τη λειτουργική κερδοφορία που παράγουµε, θα κατευθυνθούν για να χρηµατοδοτήσουν το φιλόδοξο επενδυτικό µας πλάνο των επόµενων ετών.

 

Έχουµε πλέον µια κεφαλαιακή διάρθρωση που µας επιτρέπει να χρηµατοδοτούµε τα σχέδιά µας, αλλά το κυριότερο είναι ότι έχουµε και µια µετοχική σύνθεση η οποία εξασφαλίζει στην εταιρεία συνθήκες σιγουριάς και σταθερότητας. Διαθέτουµε δύο µετόχους οι οποίοι ελέγχουν πάνω από το 50% του µετοχικού κεφαλαίου, δύο µέτοχοι που γνώριζαν καλά την εταιρεία ως παλαιότεροι µέτοχοι, αλλά αύξησαν σηµαντικά την παρουσία τους στο µετοχικό µας κεφάλαιο από το καλοκαίρι του 2015 και µετά, σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τη χώρα. Αυτό σηµαίνει ότι πιστεύουν πολύ στις προοπτικές της ελληνικής οικονοµίας, και κυρίως της ίδιας της Wind. Έχουν µακροπρόθεσµο ορίζοντα και πίστη στο µοντέλο της διοίκησης. Πρόκειται για funds που χειρίζονται µεγάλα κεφάλαια και πιστεύω ότι η θετική εµπειρία από την επένδυσή τους στη Wind θα παίξει ρόλο στην πιθανή δραστηριοποίησή τους και σε άλλα κοµµάτια της ελληνικής οικονοµίας.

 

"Η Wind θα διεκδικήσει ρόλο στον νέο κύκλο συγχωνεύσεων και εξαγορών"

 

–Αυτή η περιβόητη συγκέντρωση στα telecoms θα γίνει ποτέ;

 

Η συγκέντρωση αυτή εν µέρει έχει γίνει. Αν κάνατε µια συζήτηση προ δεκαετίας, θα χρειάζονταν πολλά δάχτυλα για να µετρήσετε τους παίκτες της αγοράς. Δυστυχώς, αυτή η συγκέντρωση πραγµατοποιήθηκε σε έναν βαθµό βίαια, µε εξόδους σχηµάτων που είχαν κακή κατάληξη. Ένα µέρος, όµως, έγινε υγιώς, µε εξαγορές όπως αυτές της Tellas και της Q από τη Wind, της hol από τη Vodafone. Θεωρώ ότι ακόµα και τώρα υλοποιείται η συγκέντρωση στον κλάδο, µε την έννοια ότι οι µεγαλύτεροι αυξάνουν τα µερίδιά τους στη συνολική αγορά των τηλεπικοινωνιών. Η πορεία των τελευταίων ετών δείχνει πως η αγορά κινείται προς µια σταθερή δοµή τριών παικτών. Αυτό που ελπίζω και είναι σίγουρο είναι, όποιο µελλοντικό consolidation υπάρξει στην αγορά, να γίνει υγιώς.

 

–Φαντάζομαι είναι περιττό να ειπωθεί ότι η Wind θα επιδιώξει να έχει ρόλο σε αυτό.

 

Είναι µια στρατηγική που την έχουµε εκφράσει δηµοσίως. Πιστεύουµε στη συγκέντρωση της αγοράς, πρέπει να υπάρχουν δυνατά σχήµατα, ικανά να επενδύσουν στην επόµενη ηµέρα, όπως κάνουν οι µεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου διεθνώς, που αξιοποιούν επενδυτικά το 20% του τζίρου τους, τόσο στην κινητή όσο και στη σταθερή τηλεφωνία. Είµαστε προφανώς διατεθειµένοι να συµµετάσχουµε στον επόµενο γύρο συγκέντρωσης της αγοράς. Βέβαια, αυτό πρέπει να γίνει µε επιχειρηµατικά κριτήρια, σε αποτιµήσεις συµβατές µε την πραγµατικότητα της ελληνικής οικονοµίας και αγοράς.

 

–Και μια πιο προσωπική ερώτηση. Έχετε συμμετάσχει σε απαιτητικά "γυρίσματα" εταιρειών, που ήταν επιτυχή. Μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει τον Νάσο Ζαρκαλή άνθρωπο των ειδικών αποστολών;

 

Η αλήθεια είναι ότι οι επαγγελµατικές επιλογές που έχω κάνει µάλλον το επιβεβαιώνουν. Θα έλεγα ότι είµαι άνθρωπος των προκλήσεων. Μου αρέσουν οι προκλήσεις και µάλλον µε κυνηγούν, κάτι όµως που συµβαίνει και από την πλευρά µου.

 

* Αναδημοσίευση από το περιοδικό Forbes - Απρίλιος 2017

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Link to comment
Share on other sites

Παντως το οτι μεσα σε 2 χρονια εκαναν απιστευτη καλυψη στο 4G απο το 0 ειναι ρεκορ.Το θεμα ειναι να συνεχισει ολο αυτο και φυσικα να μεριμνησουν να φερουν σε καθε γωνια της χωρας αξιοπρεπης καλυψη σε 2G/3G/4G.Μπορουν να φτασουν την γεωγραφικη καλυψη στο 100%.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Link to comment
Share on other sites

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί συνέντευξη του προέδρου της wind.Τα σημαντικά:

1)το 2009 η εταιρεία ήταν έτοιμη για πτώχευση και είσοδο στο άρθρο 99!!

2) το 4G έχει κάλυψη 80%...

 

http://www.capital.gr/sunenteuxi/3205506/i-nea-wind-oi-ependuseis-kai-ta-sxedia-gia-tin-tileoptiki-agora

 

Ως µια από τις σηµαντικότερες χρονιές στη µέχρι σήµερα πορεία του τηλεπικοινωνιακού οµίλου χαρακτηρίζει το 2017 ο Νάσος Ζαρκαλής, πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος της Wind Ελλάς.

 

Μιλώντας στην ελληνική έκδοση του περιοδικού "Forbes", ο επικεφαλής της εταιρείας εξηγεί ποια είναι η "νέα Wind" που οραµατίζεται και πώς θα υλοποιηθεί ένα από τα µεγαλύτερα επενδυτικά προγράµµατα στην αγορά των telecoms, ύψους 500 εκατ. ευρώ, µε ορίζοντα το 2020, µε επίκεντρο τη συνέχιση της επέκτασης του δικτύου 4ης γενιάς στην κινητή τηλεφωνία, τη δηµιουργία δικτύου οπτικών ινών στη σταθερή και την είσοδο στη συνδροµητική τηλεόραση, εστιάζοντας παράλληλα σε νέες υπηρεσίες για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στη βελτίωση της εµπειρίας του πελάτη και στην ενίσχυση του brand.

 

Με την περυσινή χρονιά να σηµατοδοτεί την επιστροφή της Wind σε ανάπτυξη, ο Ν. Ζαρκαλής µιλά για τη νέα φάση ανάπτυξης της εταιρείας και τους στόχους που έχουν τεθεί, αποκαλύπτει ότι η πρόταση της Wind στη συνδροµητική τηλεόραση "θα εκπλήξει", ενώ προκαταλαµβάνει τη συµµετοχή του οµίλου στον νέο κύκλο συγκέντρωσης που θα υπάρξει στην τηλεπικοινωνιακή αγορά.

 

Συνέντευξη στον Νίκο Χρυσικόπουλο

 

–Κύριε Ζαρκαλή, κοιτώντας κάποιες παλαιότερες δηλώσεις σας, συνάντησα μια αρκετά εντυπωσιακή. Είχατε πει: "Το 2009 είχαμε μια εταιρεία που είχε μπει στο σπιράλ του άρθρου 99. Τέσσερα χρόνια αργότερα γυρίσαμε την εταιρεία, ισχυροποιηθήκαμε και αρχίσαμε να κάνουμε προσλήψεις". Πώς συνέβη αυτό;

 

Έγινε µε πολλή και συστηµατική δουλειά. Η ιστορία των τελευταίων επτά ετών είναι χωρισµένη σε τρεις φάσεις. Η πρώτη ήταν τα χρόνια από το 2009 µέχρι το 2012 στην ουσία, όπου ο βασικός µας σκοπός ήταν να φτιάξουµε µια σωστή κεφαλαιακή δοµή για την εταιρεία. Εκείνα τα χρόνια αντιµετωπίζαµε το θέµα του δανεισµού µε δύο διαδικασίες αναχρηµατοδότησης του χρέους και καταλήξαµε στο σηµείο να µην έχουµε πλέον δανεισµό.

 

Η δεύτερη φάση ξεκίνησε στην ουσία από τα µέσα του 2012 και τελείωσε µέσα στο 2016, µε την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας και µε συστηµατική δουλειά και βελτιώσεις σε όλους τους τοµείς δραστηριοποίησής της. Μόνο παραδείγµατα µπορώ να πω: η συµφωνία για το network sharing µε τη Vodafone, οι µεγάλες επενδύσεις στο 4G, που µας έφεραν από µηδέν πληθυσµιακή κάλυψη να είµαστε στο 80% αυτήν τη στιγµή, οι επενδύσεις στα καταστήµατά µας, που κατά γενική οµολογία είναι από τα καλύτερα στην ελληνική αγορά. Ακόµα, επαναλανσάραµε τα προϊόντα µας µε έµφαση στην απλότητα αλλά και στην προσφορά σηµαντικής αξίας στον καταναλωτή για τα χρήµατα που µας δίνει, βελτιώσαµε την εµπειρία του πελάτη σε όλα τα επίπεδα, στη σταθερή είµαστε πλέον ο ταχύτερα αναπτυσσόµενος πάροχος, ενώ βελτιώσαµε σηµαντικά την εικόνα της µάρκας µας.

 

Όλα αυτά είναι το αποτέλεσµα συστηµατικής δουλειάς και είναι αυτή που έφερε τα αποτελέσµατα το 2016. Έπειτα από πολλά χρόνια πίεσης για την αγορά περάσαµε σε ανάπτυξη τόσο τζίρου όσο και λειτουργικής κερδοφορίας. Είµαστε δε στην ευχάριστη θέση να αρχίσουµε να αναπτυσσόµαστε και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναµικού, κάνοντας προσλήψεις στην ελληνική αγορά. Έτσι, πλέον, έχουµε περάσει στην τρίτη φάση.

 

–Δίνοντας το στίγμα της επόμενης αυτής φάσης, έχετε αναφέρει πως το 2017 θα είναι "η χρονιά του brand, η χρονιά μιας νέας Wind". Τι σημαίνει αυτό;

 

Η τρίτη φάση χτίζει πάνω στις δύο προηγούµενες. Ο στόχος είναι να µπει η Wind σε µια τροχιά διαρκούς επιτυχηµένης ανάπτυξης, τόσο σε επίπεδο εσόδων όσο και λειτουργικής κερδοφορίας. Βασίζεται, δε, στα επιτεύγµατα που προηγήθηκαν, αλλά έχει δύο τελείως καινούργια χαρακτηριστικά.

 

Το πρώτο είναι η είσοδός µας στην αγορά των οπτικών ινών στη σταθερή τηλεφωνία, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει µε πιλοτικά έργα στην Αθήνα και την περιφέρεια, και η είσοδός µας στην αγορά της συνδροµητικής τηλεόρασης, η οποία θα γίνει µέσα στο 2017. Αυτά αφορούν το σκέλος των νέων δραστηριοτήτων και επενδύσεων και θα αποτυπωθούν στη µάρκα µας, και για τον λόγο αυτό ανέφερα πως το 2017 θα είναι η χρονιά του brand. Η νέα αυτή φάση εκτιµώ ότι θα ολοκληρωθεί εντός πενταετίας.

 

–Ας αναφερθούμε πιο αναλυτικά στις νέες επενδύσεις. Τι περιλαμβάνει το πλάνο για τις οπτικές ίνες;

 

Το χρονοδιάγραµµά µας ακολουθεί το ρυθµιστικό πλαίσιο στην αγορά των οπτικών ινών. Η εκτέλεση του ολοκληρωµένου πλάνου µας θα ξεκινήσει µόλις οριστεί από το προβλεπόµενο χρονοδιάγραµµα του ρυθµιστή και θα συνεχιστεί για τα επόµενα τρία χρόνια τουλάχιστον.

 

Αυτό που θέλουµε είναι να µετασχηµατιστούµε σε έναν πάροχο που βασίζεται στις δικές του υποδοµές όχι µόνο στην κινητή, αλλά πλέον και στη σταθερή τηλεφωνία και στο broadband Internet. Στο σκέλος της εµπορικής δραστηριοποίησης, θέλουµε να παρέχουµε υπηρεσίες εξαιρετικά καλής ποιότητας στους Έλληνες καταναλωτές και να πάρουµε το µερίδιο που µας αναλογεί µέσα σε µια τελείως καινούργια αγορά.

 

Γιατί και η αγορά της σταθερής µπαίνει σε µια νέα φάση. Υπήρχε µια περίοδος του µονοπωλίου, ουσιαστικά, που κράτησε µέχρι το 2007. Ακολούθησε µια δεύτερη φάση, στην οποία αναπτύχθηκαν οι εναλλακτικοί πάροχοι, µεταπωλώντας ουσιαστικά υπηρεσίες του ΟΤΕ µέσα σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον, και τώρα µπαίνουµε σε µια τρίτη φάση, που έχει να κάνει µε την ανάπτυξη υποδοµών. Αυτή η τρίτη φάση νοµίζω ότι θα φέρει την Ελλάδα πιο κοντά στην ευρωπαϊκή πραγµατικότητα, θα µετασχηµατίσει την εµπειρία του πελάτη αλλά και την αγορά.

 

–Σε ό,τι αφορά το σκέλος της συνδρομητικής τηλεόρασης, πότε η Wind θα είναι σε θέση να βγει live;

 

Δουλεύουµε εντατικά ώστε να παρουσιάσουµε ένα προϊόν στον Έλληνα καταναλωτή στο τέλος του 2017 που πιστεύουµε ότι θα εκπλήξει. Στοχεύει στην παροχή µιας διαφορετικής εµπειρίας από αυτήν που είχε συνηθίσει µέχρι σήµερα.

 

–Ποιος είναι ο αρχικός στόχος που έχετε θέσει στο Pay ΤV;

 

Σαφέστατα έχουµε θέσει στόχους για τη δραστηριοποίησή µας αυτή, οι οποίοι έχουν να κάνουν και µε την αύξηση της διείσδυσης της συνδροµητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Παρ’ όλη την ανάπτυξη της αγοράς τα τελευταία χρόνια, συνεχίζουµε να έχουµε από τους χαµηλότερους δείκτες διείσδυσης στην Ε.Ε. Ο βασικός µας στόχος είναι να είµαστε δυναµικά παρόντες µέσα σε µια αγορά που θα επαναδιαµορφώνεται την επόµενη πενταετία.

 

–Αγορά, όμως, δηλαδή οι καταναλωτές υπάρχουν επαρκώς για αυτό το προϊόν;

 

Νοµίζω ότι το ερώτηµα αυτό έχει απαντηθεί µέσα στα χρόνια της κρίσης µε την ανάπτυξη της συγκεκριµένης αγοράς. Αυτό που ισχύει είναι ότι ο καταναλωτής έχει γίνει πιο αυστηρός στις επιλογές του, αλλά επίσης έχει δείξει ότι, όταν υπάρχει κάτι στην αγορά που να ανταποκρίνεται στις επιθυµίες του και δίνει αξία στα χρήµατά του, ανταποκρίνεται. Το είδαµε στο κοµµάτι της ευρυζωνικότητας και το ίδιο πιστεύω θα γίνει µε προϊόντα όπως αυτό που σκοπεύουµε να προσφέρουµε στο Pay TV και θα έχει την εµπορική επιτυχία που περιµένουµε.

 

–Σε ποια, όμως, αγορά καλείστε να λειτουργήσετε; Εννοώ, έχουν αλλάξει πάρα πολλά στα telecoms σε σχέση όχι με δέκα, αλλά ακόμα και με πέντε χρόνια πριν, και δεν μιλάμε μόνον για την υποχώρηση των εσόδων. Πώς θα έρθει η ανάπτυξη που αναμένετε;

 

Υπάρχουν διαφορετικοί παράγοντες για κάθε κοµµάτι της αγοράς. Σίγουρα, για µια αγορά που είναι σε µέγεθος κοντά στο 2% του ΑΕΠ της χώρας, οι µακροοικονοµικές συνθήκες παίζουν πολύ µεγάλο ρόλο για τις προοπτικές της. Αν, λοιπόν, επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις ότι κάπου εδώ βλέπουµε το τέλος µιας πορείας συρρίκνωσης του ΑΕΠ και οι οικονοµικές συνθήκες την επόµενη 5ετία θα παρουσιάσουν βελτίωση, αυτό από µόνο του θα είναι ένας καταλύτης ανάπτυξης της συνολικής αγοράς των telecoms.

 

Από εκεί και πέρα, ο δεύτερος παράγοντας στην κινητή έχει να κάνει µε την εκρηκτική ανάπτυξη των δεδοµένων (data). Η διείσδυση στα smartphones, η χρήση υπηρεσιών data αλλά και ο όγκος των δεδοµένων που χρησιµοποιεί ο Έλληνας καταναλωτής απέχουν πολύ από την υπόλοιπη Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή αγορά δείχνει περίπου πού θα είµαστε τα επόµενα 5 χρόνια. Άρα, η εκρηκτική ανάπτυξη των data, είτε ως διείσδυση είτε ως όγκος, θα αποτελέσει σίγουρα έναν µοχλό ανάπτυξης στην κινητή τηλεφωνία.

 

Στη σταθερή τηλεφωνία, ο κύριος µοχλός ανάπτυξης αφορά την ανάπτυξη των υπηρεσιών: πολύ γρήγορο Internet βασισµένο στις επενδύσεις που γίνονται στις οπτικές ίνες. Τέλος, στη συνδροµητική τηλεόραση, όπως ανέφερα, ώθηση θα δώσει το γεγονός ότι ο µέσος τηλεθεατής έχει πλέον τεράστιες απαιτήσεις σε περιεχόµενο.

 

–Και όλα αυτά μέσα στο πιο ασφυκτικό φορολογικό καθεστώς, για επιχειρήσεις και καταναλωτές, στην Ευρώπη...

 

Ναι, και είναι ένας από τους λόγους που η αγορά έφτασε σε χείριστο σηµείο. Έχουµε ένα από τα δυσµενέστερα φορολογικά καθεστώτα στην Ευρώπη, ιδίως στην κινητή, όπου η συνολική φορολογία ξεπερνά το 40%. Στη σταθερή επιβλήθηκε ένας νέος φόρος από την αρχή του 2017, στη συνδροµητική τηλεόραση στο µέσον του 2016. Άρα, λειτουργούµε σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον σε ό,τι αφορά τις φορολογικές συνθήκες. Ευελπιστούµε ότι κάποια στιγµή ο διάλογος µε την Πολιτεία θα αποδώσει καρπούς, διότι αυτή η υπερφορολόγηση δρα όχι µόνο εναντίον των εταιρειών, αλλά εις βάρος του καταναλωτή και, δυστυχώς, εις βάρος των δηµόσιων εσόδων από τον κλάδο αυτό.

 

–Η Wind ολοκλήρωσε σημαντικές κινήσεις σε επίπεδο κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης. Συγκεντρώσατε 250 εκατ. ευρώ μέσω ομολογιακής έκδοσης και 25 εκατ. μέσω αύξησης κεφαλαίου. Βρίσκεστε στο καλύτερο σημείο των τελευταίων ετών;

 

Τα κεφάλαια που αντλήσαµε από την αγορά και τους µετόχους µας, συν τη λειτουργική κερδοφορία που παράγουµε, θα κατευθυνθούν για να χρηµατοδοτήσουν το φιλόδοξο επενδυτικό µας πλάνο των επόµενων ετών.

 

Έχουµε πλέον µια κεφαλαιακή διάρθρωση που µας επιτρέπει να χρηµατοδοτούµε τα σχέδιά µας, αλλά το κυριότερο είναι ότι έχουµε και µια µετοχική σύνθεση η οποία εξασφαλίζει στην εταιρεία συνθήκες σιγουριάς και σταθερότητας. Διαθέτουµε δύο µετόχους οι οποίοι ελέγχουν πάνω από το 50% του µετοχικού κεφαλαίου, δύο µέτοχοι που γνώριζαν καλά την εταιρεία ως παλαιότεροι µέτοχοι, αλλά αύξησαν σηµαντικά την παρουσία τους στο µετοχικό µας κεφάλαιο από το καλοκαίρι του 2015 και µετά, σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τη χώρα. Αυτό σηµαίνει ότι πιστεύουν πολύ στις προοπτικές της ελληνικής οικονοµίας, και κυρίως της ίδιας της Wind. Έχουν µακροπρόθεσµο ορίζοντα και πίστη στο µοντέλο της διοίκησης. Πρόκειται για funds που χειρίζονται µεγάλα κεφάλαια και πιστεύω ότι η θετική εµπειρία από την επένδυσή τους στη Wind θα παίξει ρόλο στην πιθανή δραστηριοποίησή τους και σε άλλα κοµµάτια της ελληνικής οικονοµίας.

 

"Η Wind θα διεκδικήσει ρόλο στον νέο κύκλο συγχωνεύσεων και εξαγορών"

 

–Αυτή η περιβόητη συγκέντρωση στα telecoms θα γίνει ποτέ;

 

Η συγκέντρωση αυτή εν µέρει έχει γίνει. Αν κάνατε µια συζήτηση προ δεκαετίας, θα χρειάζονταν πολλά δάχτυλα για να µετρήσετε τους παίκτες της αγοράς. Δυστυχώς, αυτή η συγκέντρωση πραγµατοποιήθηκε σε έναν βαθµό βίαια, µε εξόδους σχηµάτων που είχαν κακή κατάληξη. Ένα µέρος, όµως, έγινε υγιώς, µε εξαγορές όπως αυτές της Tellas και της Q από τη Wind, της hol από τη Vodafone. Θεωρώ ότι ακόµα και τώρα υλοποιείται η συγκέντρωση στον κλάδο, µε την έννοια ότι οι µεγαλύτεροι αυξάνουν τα µερίδιά τους στη συνολική αγορά των τηλεπικοινωνιών. Η πορεία των τελευταίων ετών δείχνει πως η αγορά κινείται προς µια σταθερή δοµή τριών παικτών. Αυτό που ελπίζω και είναι σίγουρο είναι, όποιο µελλοντικό consolidation υπάρξει στην αγορά, να γίνει υγιώς.

 

–Φαντάζομαι είναι περιττό να ειπωθεί ότι η Wind θα επιδιώξει να έχει ρόλο σε αυτό.

 

Είναι µια στρατηγική που την έχουµε εκφράσει δηµοσίως. Πιστεύουµε στη συγκέντρωση της αγοράς, πρέπει να υπάρχουν δυνατά σχήµατα, ικανά να επενδύσουν στην επόµενη ηµέρα, όπως κάνουν οι µεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου διεθνώς, που αξιοποιούν επενδυτικά το 20% του τζίρου τους, τόσο στην κινητή όσο και στη σταθερή τηλεφωνία. Είµαστε προφανώς διατεθειµένοι να συµµετάσχουµε στον επόµενο γύρο συγκέντρωσης της αγοράς. Βέβαια, αυτό πρέπει να γίνει µε επιχειρηµατικά κριτήρια, σε αποτιµήσεις συµβατές µε την πραγµατικότητα της ελληνικής οικονοµίας και αγοράς.

 

–Και μια πιο προσωπική ερώτηση. Έχετε συμμετάσχει σε απαιτητικά "γυρίσματα" εταιρειών, που ήταν επιτυχή. Μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει τον Νάσο Ζαρκαλή άνθρωπο των ειδικών αποστολών;

 

Η αλήθεια είναι ότι οι επαγγελµατικές επιλογές που έχω κάνει µάλλον το επιβεβαιώνουν. Θα έλεγα ότι είµαι άνθρωπος των προκλήσεων. Μου αρέσουν οι προκλήσεις και µάλλον µε κυνηγούν, κάτι όµως που συµβαίνει και από την πλευρά µου.

 

* Αναδημοσίευση από το περιοδικό Forbes - Απρίλιος 2017

 

Σαν να μιλάει πολιτικός. Ουσιαστικά δεν λέει τίποτα.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Link to comment
Share on other sites

Έκανα ένα πείραμα σήμερα.

Έκλεισα στη συσκευή μου τη μπάντα 20 εντελώς, με τη λογική ότι αφού δεν έχει εδώ κοντά κεραία με τέτοια ας πιάνω ότι πιάνω από band 3, σε εξωτερικό χώρο κυρίως, και για τα υπόλοιπα σημεία καλό είναι και το Η.

Ενώ ήμουν έξω και κάνω βόλτα ξανά, βλέπω να το γυρίζει σε Edge. Οπότε λέω, ας δοκιμάσω κάτι πιο δραστικό. Κλείνω και όλες τις μπάντες στο 2G.

Στην ουσία είχα μόνο 3G και 4G όπου πιάνει band 3.

To έχω 2 ώρες έτσι, και σε πρώτη φάση νομίζω πως δουλεύει καλύτερα.

Ναι μεν, μέσα στο σπίτι το 3G είναι χάλια, φλερτάροντας και με τις 0 γραμμές στην ένδειξη του σήματος συχνά, αλλά λίγη ώρα που πήρα τηλέφωνο το κράταγε σχετικά καλά.

Και με 2G που μπορεί να δείχνει ότι πιάνει πολύ καλύτερα έχει τύχει να έχω αρκετά προβλήματα στην ομιλία.

Θα το δουλέψω λίγες μέρες έτσι να δω πως συμπεριφέρεται γενικά.

Αφού έχει τέτοια "τρύπα" εδώ, προσπαθούμε με πατέντες να δούμε μπας και κάνουμε τη δουλειά μας λίγο καλύτερα.

Και νομίζω πως είναι ο ορισμός της τρύπας, για το 4G τουλάχιστον, μιας και όλες οι κεραίες που πιάνει band 20 είναι τουλάχιστον 2 χλμ μακριά από εδώ...

Γενικά στη βόλτα μου σήμερα πέτυχα 2 κεραίες band 3 ακόμη στον Άλιμο, η μία σχετικά κοντά, αλλά και με b/w 5ΜΗz.

Link to comment
Share on other sites

Έκανα ένα πείραμα σήμερα.

Έκλεισα στη συσκευή μου τη μπάντα 20 εντελώς, με τη λογική ότι αφού δεν έχει εδώ κοντά κεραία με τέτοια ας πιάνω ότι πιάνω από band 3, σε εξωτερικό χώρο κυρίως, και για τα υπόλοιπα σημεία καλό είναι και το Η.

Ενώ ήμουν έξω και κάνω βόλτα ξανά, βλέπω να το γυρίζει σε Edge. Οπότε λέω, ας δοκιμάσω κάτι πιο δραστικό. Κλείνω και όλες τις μπάντες στο 2G.

Στην ουσία είχα μόνο 3G και 4G όπου πιάνει band 3.

To έχω 2 ώρες έτσι, και σε πρώτη φάση νομίζω πως δουλεύει καλύτερα.

Ναι μεν, μέσα στο σπίτι το 3G είναι χάλια, φλερτάροντας και με τις 0 γραμμές στην ένδειξη του σήματος συχνά, αλλά λίγη ώρα που πήρα τηλέφωνο το κράταγε σχετικά καλά.

Και με 2G που μπορεί να δείχνει ότι πιάνει πολύ καλύτερα έχει τύχει να έχω αρκετά προβλήματα στην ομιλία.

Θα το δουλέψω λίγες μέρες έτσι να δω πως συμπεριφέρεται γενικά.

Αφού έχει τέτοια "τρύπα" εδώ, προσπαθούμε με πατέντες να δούμε μπας και κάνουμε τη δουλειά μας λίγο καλύτερα.

Και νομίζω πως είναι ο ορισμός της τρύπας, για το 4G τουλάχιστον, μιας και όλες οι κεραίες που πιάνει band 20 είναι τουλάχιστον 2 χλμ μακριά από εδώ...

Γενικά στη βόλτα μου σήμερα πέτυχα 2 κεραίες band 3 ακόμη στον Άλιμο, η μία σχετικά κοντά, αλλά και με b/w 5ΜΗz.

 

Είναι για πολλές μπάτσες τα γομάρια. Με την πρώτη ευκαιρία που θα είμαι στο σημείο σου θα τους ξεχεσω πατόκορφα στο 1231 που είμαι γνώριμος και παράλληλα με τα απαραίτητα τεχνικά στοιχεία θα κάνω καταγγελία στην ΕΕΤ. Γιατί εάν δεν πιεστούν δεν θα κάνουν τίποτα. Το συζητάμε τώρα τόσο καιρό πια. Δεν μιλάμε για σημείο που δεν έγινε αναβάθμιση σε 4g να κάνουμε τα στραβά μάτια.

Edited by cmvr

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Link to comment
Share on other sites

Σαν να μιλάει πολιτικός. Ουσιαστικά δεν λέει τίποτα.

Εσ'υ πού τ βλέπεις καλύτερα το θέμα , λόγω δουλειάς, λες ότι ισχύει το ότι το 0% 4G 'εγινε 80%;Δηλαδή τ'ωρα έχει 80%;

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Link to comment
Share on other sites

Δίκιο έχεις...

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Link to comment
Share on other sites

Εσ'υ πού τ βλέπεις καλύτερα το θέμα , λόγω δουλειάς, λες ότι ισχύει το ότι το 0% 4G 'εγινε 80%;Δηλαδή τ'ωρα έχει 80%;

 

Ναι κάλυψε το 75 με 80% πάνω κάτω όπως το είπε ο byron.

 

Αλλά αυτό προσωπικά δεν μου λέει κάτι. όσο ακόμα έχει τις περιοχές με το αρχαίο δίκτυο που ταλαιπωρούνται τα παιδιά και όσο βλέπω βασικά κομμάτια που έχουν ουσιαστικά μόνο εξωτερική κάλυψη δεν μου λέει κάτι.

 

Το κείμενο αυτό δεν λέει ουσιαστικά τίποτα για τις εξελίξεις. Είναι κείμενο για τους ψάρακες και για χρηματιστηριακή χρήση.

Edited by cmvr

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή δουλειά στον Βόλο,άντε να παει και αλλου και οι ταχύτητες είναι πολυ καλές ,αν αντέξει και την κίνηση από εδώ και εμπρός θα ειναι η καλύτερη με διάφορα από της άλλες δυο

 

Στάλθηκε από το X9006 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Link to comment
Share on other sites

Ό άνθρωπος είπε 80% 4G πληθυσμιακή κάλυψη. Όχι γεωγραφικα.

Και δεν είπε τίποτα για ταχύτητες. Άρα ξέρουν πολύ καλά τι τους γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Ό άνθρωπος είπε 80% 4G πληθυσμιακή κάλυψη. Όχι γεωγραφικα.

Και δεν είπε τίποτα για ταχύτητες. Άρα ξέρουν πολύ καλά τι τους γίνεται.

 

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης είναι το 80% του πληθυσμού.

Edited by stefanos1999
Link to comment
Share on other sites

τι να πεί? τα λένε όλα οι χάρτες όλων των εταιριών,μία εικόνα χίλιες λέξεις...ως γνωστόν

**** την Νοτιοκορεοσαβουροπαντοφλα μου

πού είπε κάποιος....LTE-A,CAT 6

δεν τολμώ να​ πάω 10 μέτρα παρακάτω

τρύπα...

 

LG V10 ΤΟ 10 ΤΟ ΚΑΛΟ!!!

Edited by akalos
Link to comment
Share on other sites

Κάνω βόλτα το σκύλο μου, κοντά στο σπίτι στον κεντρικό δρόμο, και ιδού το αποτέλεσμα έχοντας κλείσει την μπάντα 20.

95280af5ceb53cba30b5c39980856a56.jpg

 

Αναγκάζεται να κλειδώσει στην 3, και πάει αρκετά καλύτερα.

Την Κυριακή του Πάσχα που έλειπε κόσμος δεν έβλεπα πάνω από 7-8 στο ίδιο σημείο, με το τηλέφωνο απείραχτο.

 

Sent from my MotoE2

Link to comment
Share on other sites

Κάνω βόλτα το σκύλο μου, κοντά στο σπίτι στον κεντρικό δρόμο, και ιδού το αποτέλεσμα έχοντας κλείσει την μπάντα 20.

95280af5ceb53cba30b5c39980856a56.jpg

 

Αναγκάζεται να κλειδώσει στην 3, και πάει αρκετά καλύτερα.

Την Κυριακή του Πάσχα που έλειπε κόσμος δεν έβλεπα πάνω από 7-8 στο ίδιο σημείο, με το τηλέφωνο απείραχτο.

 

Sent from my MotoE2

Ετσι ειναι σε εξωτερικούς χώρους.

Αν βέβαια το κάνουν πολλοί και "κλείδωνουν" σε b3 με 5mhz δεν θα κουνιέται τίποτα...

Link to comment
Share on other sites

Δεν πιστεύω να το κάνουν πολλοί. Όπως επίσης αν έφτιαχναν καλύτερο δίκτυο δεν θα μας ανάγκαζαν να το κάνουμε αυτό...

 

Φεύγω να πάω για μία δουλειά στο κέντρο, και είμαι περίεργος να δω πως θα συμπεριφερθεί εκεί.

 

Sent from my MotoE2

Link to comment
Share on other sites

Αυτό γινόταν (όσο ήμουν στη WIND, μέχρι πριν 1 μήνα) και στη γύρω περιοχή της Πανόρμου, που μένω εγώ. Πολλές συσκευές επέλεγαν από μόνες τους την 800αρα που σερνόταν (1-3 Mbps), επειδή έχει διπλάσιο φάσμα (10 MHz) και η 1800 (5 MHz) έμενε σχεδόν άδεια με ταχύτητες 15+ Mbps... :down:

 

Φανταστείτε ότι η 1800 είχε και καλύτερο σήμα, αλλά τα κινητά "αγαπούσαν" αυτή με το περισσότερο bandwidth (800)...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό γινόταν (όσο ήμουν στη WIND, μέχρι πριν 1 μήνα) και στη γύρω περιοχή της Πανόρμου, που μένω εγώ. Πολλές συσκευές επέλεγαν από μόνες τους την 800αρα που σερνόταν (1-3 Mbps), επειδή έχει διπλάσιο φάσμα (10 MHz) και η 1800 (5 MHz) έμενε σχεδόν άδεια με ταχύτητες 15+ Mbps... :down:

 

Φανταστείτε ότι η 1800 είχε και καλύτερο σήμα, αλλά τα κινητά "αγαπούσαν" αυτή με το περισσότερο bandwidth (800)...

 

Στην πρασινη συνηθως γινεται ακριβώς το αντίθετο, κράτα indoor την b3 μέχρι αηδίας περίπου έως τα 117-118dbm και μόνο μετά γυρνάει σε B20, ακόμα και αν η b20 δινει πολύ χαμηλότερα dbm στο ίδιο σημείο.

Edited by stefanos1999
Link to comment
Share on other sites

Στην κοσμοτε γινεται ακριβώς το αντίθετο, κράτα indoor την b3 μέχρι αηδίας περίπου έως τα 117-118dbm και μόνο μετά γυρνάει σε B20, έστω και η b20 δινει πολύ χαμηλότερα dbm

 

Βασική μαθηματική αρχή: όταν μιλάμε με αριθμούς με πρόσημο το χαμηλότερο είναι το μεγαλύτερο κατά απόλυτη τιμη. :blink:

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Στην Cosmote οι συσκευές βλέπουν 20+20MHz bandwidth σε B3, όχι 5+5 όπως στη Wind. Στη B20 είναι όλες 10+10.

Άρα σε συσκευές που δεν έχει παρέμβει κάποιο προφίλ για ρύθμιση προτίμησης, στην Cosmote τα μόντεμ κολλάνε b3 και στη Wind b20.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό γινόταν (όσο ήμουν στη WIND, μέχρι πριν 1 μήνα) και στη γύρω περιοχή της Πανόρμου, που μένω εγώ. Πολλές συσκευές επέλεγαν από μόνες τους την 800αρα που σερνόταν (1-3 Mbps), επειδή έχει διπλάσιο φάσμα (10 MHz) και η 1800 (5 MHz) έμενε σχεδόν άδεια με ταχύτητες 15+ Mbps... :down:

 

Φανταστείτε ότι η 1800 είχε και καλύτερο σήμα, αλλά τα κινητά "αγαπούσαν" αυτή με το περισσότερο bandwidth (800)...

 

Και μενα,τα ιδια στο iPhone.Αλλα πραγματικα με εχει σπασει τα νευρα.

Wind/Vodafone εχουν μαπα 3G(αλλα η Vodafone να εχει στο μισο σπιτι καλυτερο σημα).Στο ισογειο με τη Wind εβγαζα κληση μια χαρα,με το Cu φοβαμαι μην κλεισει το ασανσερ και μεινω μεσα.Εχει τυχει οταν ειχαν οι γονεις μου συμβολαιο Vodafone πριν 10 χρονια και ηταν ο λογος που εφυγαν.Η Cosmote δεν μου εκανε γαργαρα τα MB,καλυτερο σημα στο σπιτι αν και εχω τη κεραια διπλα οπως και της Wind γιατι εχω τελειο 2G/4G.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Link to comment
Share on other sites

Στην Cosmote οι συσκευές βλέπουν 20+20MHz bandwidth σε B3, όχι 5+5 όπως στη Wind. Στη B20 είναι όλες 10+10.

Άρα σε συσκευές που δεν έχει παρέμβει κάποιο προφίλ για ρύθμιση προτίμησης, στην Cosmote τα μόντεμ κολλάνε b3 και στη Wind b20.

 

Δηλαδή στις branded συσκευές(Firmware δικτυου) τα έχουν ρυθμισμένα τα προφίλ να μην "κόλλανε" στα περισσότερα mhz?

Edited by stefanos1999
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Nova 4G

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...