Jump to content

Nova 4G

paulchro
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο απλός χρήστης φίλε Μάρκο δεν έχει και τη γνώση να μετρήσει. Φιλικά.

Bayern ακόμα χρησιμοποιείς την κινεζοσαβουροπαντοφλα; τι interface είναι αυτό;

Meizu ειναι η συσκευη και χωρις ολες τις μπαντες.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Σου επαναλαμβάνω, πως δεν μας ενδιαφέρει αν έχει τη γνώση να μετρήσει αυτά που θα μέτραγες εσύ.

Δεν μπορείς να ακυρώνεις το γεγονός πως μπορείς να παρατηρήσεις διαφορά στη συμπεριφορά της συσκευής σου όταν ζητάει να κατεβάσει δεδομένα, που είναι ορατή με το μάτι και όχι placebo effect, και που συμβαδίζει στις περισσότρες περιπτώσεις με τα αποτελέσματα των speedtests.

και εγώ σου λέω ότι αν έρθει ο άλλος δίπλα με άλλη συσκευή μπορεί να έχει διαφορετικά αποτέλεσματα. Δεν οδηγεί κάπου η συζήτηση, αυτό σου εξηγώ, ούτε θα με πείσεις ούτε θα προσπαθήσω το αντίστροφο, απλά σου εξηγώ τη διαφορά της μέτρησης από το speedtest.

Δεν είναι μέτρηση, είναι speedtest, στοιχείο μέτρησης. Και ναι, οι μετρικές πολλές φορές έχουν speedtests.

Για να μην παρεξηγηθώ για ακόμη μια φορά. Δεν αναφέρομαι στη Wind. Και δεν είναι δικαιολογία για κανένα δίκτυο. Απλά δεν είναι μέτρηση, είναι τεστ.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Θα έλεγα πλέον ότι κοντεύει να έχει πρωτεύοντα ρόλο η συσκευή πάρα το δίκτυο.

Παιδιά η "αλλη" στην Αθήνα κάτι έχει πειράξει τις τελευταίες ημέρες, μου χτυπάει κάτι 10-11ms από την Παρασκευή.

Θα έλεγα πλέον ότι κοντεύει να έχει πρωτεύοντα ρόλο η συσκευή πάρα το δίκτυο.

Παιδιά η "αλλη" στην Αθήνα κάτι έχει πειράξει τις τελευταίες ημέρες, μου χτυπάει κάτι 10-11ms από την Παρασκευή.

Στο δικό της σέρβερ όμως, τα πιάνει εκείνη η εταιρία. Στον HyperHosting έχει παραπάνω όμως, όσα περίπου και η WIND, συνήθως πάνω - κάτω 20 ms.

στην Αθήνα με τη δική μου συσκευή μου βγάζει ακριβώς το ίδιο ping είτε με hyper ειτε με κοσμοτέ σερβερ, και στο 4g+ Edited by stefanos1999

και εγώ σου λέω ότι αν έρθει ο άλλος δίπλα με άλλη συσκευή μπορεί να έχει διαφορετικά αποτέλεσματα. Δεν οδηγεί κάπου η συζήτηση, αυτό σου εξηγώ, ούτε θα με πείσεις ούτε θα προσπαθήσω το αντίστροφο, απλά σου εξηγώ τη διαφορά της μέτρησης από το speedtest.

Δεν είναι μέτρηση, είναι speedtest, στοιχείο μέτρησης. Και ναι, οι μετρικές πολλές φορές έχουν speedtests.

Για να μην παρεξηγηθώ για ακόμη μια φορά. Δεν αναφέρομαι στη Wind. Και δεν είναι δικαιολογία για κανένα δίκτυο. Απλά δεν είναι μέτρηση, είναι τεστ.

Είπα κάπου ότι διενεργώ κάποιου είδους επίσημες μετρήσεις;

Πάμε ξανά.

Λέμε ότι αρκετές φορές όταν το δίκτυο δεν είναι καλό σε ένα μέρος, το καταλαβαίνεις. Και ειδικός να μην είσαι, δεν θέλει πολύ για να παρατηρήσεις αν αργεί να φορτώσει το κινητό σου ή όχι.

Και από εκεί και πέρα λέω πως το speedtest όπου δείχνει καλή ταχύτητα, βλέπεις καλή συμπεριφορά γενικά στο δίκτυο. Όπου δείχνει χαμηλή, δηλαδή αρκετά κάτω από 10, εκεί είναι που αρχίζεις και βλέπεις καθυστερήσεις στο φόρτωμα.

Να είναι τυχαίο; Έστω. Για εμένα που δεν με ενδιαφέρει το τεχνικό κομμάτι, είναι ένας μπούσουλας για να ξέρω περίπου τι να περιμένω.

Και να έχεις καλύτερα αποτελέσματα με πιο ακριβή και καλή συσκευή, μου φαίνεται πολύ χαζό να το χρησιμοποιήσει κανείς ως επιχείρημα για κάτι. Πόσο μάλλον για να προωθήσει την άποψη ότι δεν φταίει το δίκτυο σε σημεία δείχνει να μην αποδίδει σωστά.

Αν ήταν φτιαγμένο για να δίνει ταχύτητες και να συμπεριφέρεται καλύτερα μόνο σε συγκεκριμένης κατηγορίας συσκευές, θα όφειλε να το γράφει στην κάθε διαφήμιση, έστω με έναν αστερίσκο. Ή να σου λέει όταν πας να αγοράσεις φθηνή 4g συσκευή από αυτές που πουλάει στα καταστήματά της ότι, ξέρεις, με αυτή μην περιμένεις την απόδοση που φαντάζεσαι.

Προσωπικά από αυτά που βλέπω, την διαφορά με καλή συσκευή στο δίκτυο της wind συγκεκριμένα, δεν την βλέπω τόσο μεγάλη.

Sent from my MotoE2

Προσωπικά από αυτά που βλέπω, την διαφορά με καλή συσκευή στο δίκτυο της wind συγκεκριμένα, δεν την βλέπω τόσο μεγάλη.

Sent from my MotoE2

Εγώ την βλέπω μεγάλη την διαφορά σε όλα τα δίκτυα .

Άσχετο είδες βελτίωση στην περιοχή σου ;

Send by HUAWEI Mate 8 (NXT-L29) 6" DSFA with Tapatalk

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Εγω πάλι πιστεύω πως και τι s8 να πάρεις από κατάστημα της wind και τι p10 ίσως είσαι κανένα mb ψηλότερα..τίποτα αλλο..το δίκτυο είναι ότι ήταν παντα της wind .. Φθηνό και τίποτα αλλο.

Στάλθηκε από το X9006 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Sent from my MotoE2

Είτε με καλή είτε με φθηνή συσκευή δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά στην Wind, διότι το Aggregation της είναι σε ελάχιστα σημεία, τουλάχιστον ακόμα.

Ενώ στη πράσινη είναι εμφανής και έντονη η διαφορά, μεταξυ συσκευών.

Χθες το βράδυ, στην πλατεία Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη):

http://www.speedtest.net/result/a/2756351956.png

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Είτε με καλή είτε με φθηνή συσκευή δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά στην Wind, διότι το Aggregation της είναι σε ελάχιστα σημεία, τουλάχιστον ακόμα.

Ενώ στη πράσινη είναι εμφανής και έντονη η διαφορά, μεταξυ συσκευών.

Στέφανε διαφωνώ. Έχει σε αρκετά σημεία διαφορά ακόμα και χωρίς CA.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Στέφανε διαφωνώ. Έχει σε αρκετά σημεία διαφορά ακόμα και χωρίς CA.
ακόμα και κάποιες cat.4 συσκευες κάνουν ca, πως θα το αξιοποιήσουν αν δεν στο προσφέρει το δίκτυο? Edited by stefanos1999

Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης:

http://www.speedtest.net/result/a/2754879246.png

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

A.Σ. ΙΚΕΑ (Αφετηρία λεωφορείων ΟΑΣΘ)

http://www.speedtest.net/result/a/2756574733.png

Παύλος Παυλίδης 

Εγω πάλι πιστεύω πως και τι s8 να πάρεις από κατάστημα της wind και τι p10 ίσως είσαι κανένα mb ψηλότερα..τίποτα αλλο..το δίκτυο είναι ότι ήταν παντα της wind .. Φθηνό και τίποτα αλλο.

Στάλθηκε από το X9006 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θα συμφωνήσω δυστυχώς.Κάποτε το πρώτο δίκτυο που ξεκίνησε στην Ελλάδα ήταν φθηνό,έγινε φθηνιάρικο λόγω έλλειψης περαιτέρω επενδύσεων και ξεπεράστηκε απο τους αλλους 2 αλλά παρέμενε φθηνό,πλέον μόνο φθηνιάρικο.Και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν...

Edited by bbbb

Wind, ασθενικό 4g μέσα στο βαγόνι στο μετρό στο Σύνταγμα (γραμμή 3). Στο Μοναστηράκι εχει G. http://i.imgur.com/E06MGoT.jpg

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Θα συμφωνήσω δυστυχώς.Κάποτε το πρώτο δίκτυο που ξεκίνησε στην Ελλάδα ήταν φθηνό,έγινε φθηνιάρικο λόγω έλλειψης περαιτέρω επενδύσεων και ξεπεράστηκε απο τους αλλους 2 αλλά παρέμενε φθηνό,πλέον μόνο φθηνιάρικο.Και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν...

Είναι φθηνή πλέον?!?! Πάνε ακομη και αυτά...

Edited by stefanos1999

Εγώ πάντως στις περιοχές που κινούμαι βλέπω συνεχή βελτίωση και δεν είμαι μόνος.

Παύλος Παυλίδης 

Αυτό λέω και εγώ.Πλέον δεν είναι η φθηνότερη για αυτά που περιμένουμε συνολικά από ένα δίκτυο εν έτει 2017 να προσφέρει.Σε 2g φάση δηλαδή μόνο ομιλία εκεί δεν την λες την ακριβότερη ακόμη..

Εγώ πάντως στις περιοχές που κινούμαι βλέπω συνεχή βελτίωση και δεν είμαι μόνος.

Επειδή τυχαίνει να ανεβαίνω συχνά θεσσαλονίκη και λόγω μικροβίου κάνω συνεχείς μετρήσεις σε διάφορα σημεία της πόλης προσωπικά τον τελευταίο μήνα,βλέπω μόνο πτώση στην ταχύτητα.Θα συμφωνήσω και με τον Νικόλα για τις προβληματικές περιοχές που έχει αναφέρει πολλάκις εδώ μέσα.

Και με τον Μark που λέει ότι κάνει μπαμ παρά το σηματάκι 4g στο κινητό πότε το δίκτυο αργεί και φαίνεται χωρίς την ανάγκη μέτρησης..

Edited by bbbb

Καισαριανή σε εΞωτερικο χώρο κοντά στην κεντρική πλατεία δες βελτιωσηhttp://i.imgur.com/3hT3hxN.jpg

Edited by stefanos1999

Καισαριανή σε εΞωτερικο χώρο στην κεντρική πλατεία δες βελτιωση

Φίλε μου, αν πρόσεξες στο ποστ μου λέω "στις περιοχές που κινούμαι".

Δεν έχω εικόνα για Καισαριανή...

Παύλος Παυλίδης 

Καταγράψτε ( να θυμάστε) όσους εδώ μέσα λένε για ΟΚ δίκτυο.

Το δίκτυο είναι φθηνιάρικο.

Οι τιμ€ς , οι ακριβότερες όλης της αγοράς.

Η πλάκα σε όλο αυτό είναι ότι δεν μπορούν να βγουν και να πουν δίνουμε επίσημα σε όλους την "ειδική" προσφορά με τα 8.5€ σε νέα και παλιά νούμερα και να το γράφει στο site ως πακέτο προκειμένου να έρθει κόσμος και να έχουν επιπλέον έσοδα ώστε να στηρίξουν την περαιτερω ανάπτυξη του δικτύου.γιατί μετά και την προχθεσινή ανακοίνωση των εργαζομένων για απεργία φαίνεται κατά τη γνώμη μου το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει πλέον σωστό δίκτυο άμεσα..

Στάλθηκε από το Y6 Max μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η πλάκα σε όλο αυτό είναι ότι δεν μπορούν να βγουν και να πουν δίνουμε επίσημα σε όλους την "ειδική" προσφορά με τα 8.5€ σε νέα και παλιά νούμερα και να το γράφει στο site ως πακέτο προκειμένου να έρθει κόσμος και να έχουν επιπλέον έσοδα ώστε να στηρίξουν την περαιτερω ανάπτυξη του δικτύου.γιατί μετά και την προχθεσινή ανακοίνωση των εργαζομένων για απεργία φαίνεται κατά τη γνώμη μου το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει πλέον σωστό δίκτυο άμεσα..

Στάλθηκε από το Y6 Max μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η αλήθεια φίλε μου είναι πάντα κάπου στην μέση. Όταν η Vodafone άφησε κάποιους νομούς πίσω όπως πχ την Θράκη όταν η wind άφησε το νέο δίκτυο να παραπαίει ήταν τα πρώτα σημάδια σίγουρα με συνδυασμό και την επέκταση του.

Φυσικά οι εργολάβοι αναλαμβάνουν την επέκταση του νέου δικτύου πάντα σε συνδυασμό με την victus οπότε η εξέλιξη αυτή τους κολλάει.

Όσο και να δώσουν το ειδικό πακέτο δεν σώζονται. Αν δίναν απεριόριστα λεπτά ομιλίας, δεδομένα (με κανόνες χρήσης με πτώση ταχύτητας πάνω απο κάποια gb) στο κινητό και καμία 30 με 40gb για tethering στα 30€ τον μήνα τότε θα βγάζανε πολύ περισσότερα και το κέρδος θα ήταν από τα μη χρησιμοποιούμενα δεδομένα στο δίκτυο. Ελάχιστοι στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν πολλά στα συμβόλαια. Η μη χρήση πάει υπέρ του δικτύου.

Το θέμα είναι ότι για να το υποστηρίξουν έστω και με χαμηλές ταχύτητες θέλει βελτίωση της κατάστασης αλλά αυτό το βλέπω να αργεί πολύ.

Ωστόσο να αναφέρω ότι σε λεπτά ομιλίας στην καρτοκινητή είναι η ποιό φθηνή και χωρίς ειδικό πακέτο και ιδιαίτερα η q. Στα δεδομένα καρτοκινητού έχει ακριβύνει αναλογικά.

Send by HUAWEI Mate 8 (NXT-L29) 6" DSFA with Tapatalk