Jump to content

Nova 4G

paulchro
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το καλοκαίρι του 2015 δεν είχε κεραία η περιοχή. Δεν ξέρω αν το έκαναν τώρα. Πάντως μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιο θα μείνω wind. Ελπίζω μέχρι τότε να βάλουν κεραίες και να έχει καλό σήμα.

Εγω περασα πριν ενα μηνα και ειδα.4G δεν ειχε ή ηταν απο 800

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

@mixtri,

έπιασα και με Wind LTE στον Άγιο Βλασιο με αρκετά καλή ένταση. Για τσέκαρε λίγο χάρτες. Χάνια ή Σωρός λες;

Επειδή γύρισα από διακοπές ας γράψω και εγώ για αυτά που συνάντησα.

Βόλος - Πήλιο

Η κατάσταση είναι απλά τραγική. Μέσα στο Βόλο περπατάς στην Καρτάλη και έχεις edge με δύο γραμμές. Μέσα σε σπίτι στο κέντρο σήμα μηδέν. Γενικά ένα μαύρο χάλι.

Στο Πήλιο ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Σχεδόν όπου πήγα είχα G. H μόνο στην Αργαλαστή (τουλάχιστον εκεί το πρόσεξα).

4G έπιασα μόνο στο Νεοχώρι, στην κεντρική πλατεία που έχει οπτική επαφή με Παγασητικό.

Στα Καλά Νερά έπρεπε να μπεις μέσα στη θάλασσα για να πιάσεις 4G και αν έπιανες είχες αυτά τα αποτελέσματα.

[ATTACH]65795[/ATTACH]

Μέτσοβο

Φουλ σήμα Η με τραγικές ταχύτητες.

[ATTACH]65796[/ATTACH]

Ιωάννινα

Είχε παντού Η, αλλά δεν ασχολήθηκα παραπάνω.

Πάργα - Σύβοτα - Παξοί - Αντιπαξοί

Σε γενικές γραμμές αρκετά καλά τα πράγματα.

Είχε 4g σε όλες τις παραλίες που πήγαμε ανάμεσα σε Πάργα και Σύβοτα. Στα Σύβοτα είχε 4G σε όλη την περιοχή, σε αντίθεση με την Πάργα που δεν ήταν καλή η κάλυψη. Υπήρχαν πολλά σημεία χωρίς καν 3g και μερικά χωρίς σήμα (κυρίως μέσα σε σπίτια). Speedtest δεν έκανα (διακοπές ήμουν).

Στους Παξούς και Αντιπαξούς εξαιρετική κάλυψη και από τις δύο πλευρές του νησιών (ανατολικά και δυτικά). Είχε 4g ακόμη και στις περίφημες σπηλιές στην ανατολική πλευρά των Παξών.

Γενικά κοιτούσα το σήμα συνέχεια καθώς τραβούσα φωτογραφίες με το κινητό μου, οπότε σχημάτισα μια καλή γενική εικόνα. Speedtest έκανα ελάχιστα καθώς ήμουν διακοπές και είχα σημαντικότερα πράγματα να κάνω.

Η γενική εικόνα με εξαίρεση τα Σύβοτα και τους Παξούς είναι απογοητευτική.

Χρειάζεται τρομερή δουλειά ακόμη.

Edited by Mark_K
مفاجأة

Στον Βόλο δεν της έχει μείνει σταθμός για σταθμός όρθιος. Μάλλον όλοι οι λαϊκιστες δήμαρχοι ήθελαν χρόνια τώρα χοντρές μίζες, δεν το εξηγώ αλλιώς.... Βέβαια αυτό ισχύει πάνω κάτω για όλες τις εταιρείες εδώ,καμιά δεν έχει καλή κάλυψη, ανάλογα το μέρος.

Πάργα είχα φοβερή κάλυψη... Δε ξέρω γιατί είχες κακή εμπειρία. Όντως Σύβοτα έχει απίστευτη κάλυψη.

Πάργα αναφέρεσαι στην πόλη ή στα περίχωρα?

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στην πόλη. Ειδικά στο νότιο κομμάτι της πόλης τα πράγματα ήταν χειρότερα.

Στο κέντρο ήταν οκ, δηλαδή εκεί που είναι η άγκυρα και στην περιοχή γύρω από αυτήν.

مفاجأة

Κιάτο που είμαι τώρα 4G πολύ σταθερό σε όλη την παραλία

Sent from my 1+1

΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Χαλκίδα στην Βενιζέλου μόλις έπιασα.. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160724/787cb0f3e80a77e275f106a249c7d7fa.png

Μόλις έστριψα στα φαναρια για αρτακη γύρισε σε 3g.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by looneygirl

Στην πόλη. Ειδικά στο νότιο κομμάτι της πόλης τα πράγματα ήταν χειρότερα.

Στο κέντρο ήταν οκ, δηλαδή εκεί που είναι η άγκυρα και στην περιοχή γύρω από αυτήν.

Ενδιαφέρον! Παίζει το LTE στη παργα να είναι Band 3. :/ Κακή επιλογή αν ισχύει κάτι τέτοιο. Σταθμό έχει πάνω από την πόλη και βλέπει όλη την πόλη αμφιθεατρικά. Θεωρητικά το σήμα δε θα έπρεπε να είχε πρόβλημα. Το μόνο που δε θυμάμαι είναι αν το νότιο κομμάτι της πόλης το έβλεπε ο σταθμός. Γενικά βόρειο και κέντρο γύρισα και εκεί ήμουν συνεχώς Φουλ και ταχύτητα περίπου στα 35mbps.

----- προσθήκη μηνύματος 94 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

@mixtri,

έπιασα και με Wind LTE στον Άγιο Βλασιο με αρκετά καλή ένταση. Για τσέκαρε λίγο χάρτες. Χάνια ή Σωρός λες;

Ιδέα δεν έχω φίλε μου. Σωρός δε παιζει να έχει ακόμη από αυτά που λέτε. Άγιος Βλασης που βλέπει;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ενδιαφέρον! Παίζει το LTE στη παργα να είναι Band 3. :/ Κακή επιλογή αν ισχύει κάτι τέτοιο. Σταθμό έχει πάνω από την πόλη και βλέπει όλη την πόλη αμφιθεατρικά. Θεωρητικά το σήμα δε θα έπρεπε να είχε πρόβλημα. Το μόνο που δε θυμάμαι είναι αν το νότιο κομμάτι της πόλης το έβλεπε ο σταθμός. Γενικά βόρειο και κέντρο γύρισα και εκεί ήμουν συνεχώς Φουλ και ταχύτητα περίπου στα 35mbps.

----- προσθήκη μηνύματος 94 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ιδέα δεν έχω φίλε μου. Σωρός δε παιζει να έχει ακόμη από αυτά που λέτε. Άγιος Βλασης που βλέπει;

Προς Αλυκές και άγιο Στέφανο. Και Αλμυρό. Όπως επίσης και προς άνω και κάτω Λεχώνια.

Vodafone και Cosmote νομίζω καλύπτουν από Χάνια. Ίσως να έβαλε και η Wind εκεί

Προς Αλυκές και άγιο Στέφανο. Και Αλμυρό. Όπως επίσης και προς άνω και κάτω Λεχώνια.

Vodafone και Cosmote νομίζω καλύπτουν από Χάνια. Ίσως να έβαλε και η Wind εκεί

Μπορεί να έχει LTE από Πευκάκια (εκεί που ήταν τα Alex Pack, έχει σταθμό...κοντά στη Νεάπολη). Αλλά όχι από Σωρό :( (δε ξέρω τι τους έπιασε και δεν αναβάθμισαν αυτό το σταθμό, πιο βασικός πεθαίνεις...)

Από εκεί και πέρα, Χάνια όταν είχα πάει πέρυσι ο σταθμός ήταν απόλυτα σάπιος. Εννοώ αυτόν που είναι στο Πάρκο κεραιών. Φαντάσου ότι δεν υπήρχε καν κλειδαριά (μπήκα κύριος), links που είχαν αντικατασταθεί απλά ήταν στο έδαφος... Υπήρχαν κάτι νεκρές κάμερες παρακολούθησης. Το μέρος περισσότερο έμοιαζε για νεκροταφείο παρά για πάρκα κεραιών. Μιλάμε για ένα σταθμό από το 1994 (κάλυπτε Αργαλαστή, Μηλίνα...!) Όταν είχα πάει στις περιοχές που αναφέρεις ο σταθμός αυτός δε τις κάλυπτε (το ch25) ή απλά δε λειτουργούσε το πάνελ που κάλυπτε (δε ξέρω τι να αποφασίσω). Θα τα δω όλα αυτά που λες. Δώσε μου 15 ημέρες και θα κάνω τουρ για να σου πω πως και τι...

Η Cosmote στα Χάνια έχει στον Πύργο του ΟΤΕ καμία 20αριά πάνελ σε διαφορετικές κατευθύνσεις (τα τρία από αυτά κοιτάνε προς χιονοδρομικό και το χωριό, τα άλλα προς τα δάση και τα χωριά του Πηλίου (900άρια)). Η Vodafone είχε 3G κανονικά στο σταθμό αλλά όχι LTE τότε που πήγα.

Γενικά η Wind είχε να ρίξει πολλά χρόνια χρήματα στη συντήρηση του δικτύου. Το δίκτυο έπαιζε στο περίπου (φαντάζομαι έχεις εμπειρία από καταιγίδες στην περιοχή, που ακόμα και το απλό δίκτυο "έπεφτε").

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γενικά η wind στα 4g σε ποια συχνότητα παίζει ?

Σε μία (πχ 800) ή και σε άλλη ? αναλογα τη περιοχή ?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στις μικρές περιοχές, πιο πολύ 800 βάζει, για να φτάνει μακριά το σήμα, γιατί δεν υπάρχουν πολλά σημεία για να μπουν κεραίες. Στις πόλεις μπαίνει και 1800, για μεγαλύτερη χωρητικότητα. Στο Ναύπλιο (που γράφεις ότι κατάγεσαι), πιστεύω ότι θα υπάρχει και 1800.

Τη 2600 ελάχιστα φαίνεται να την χρησιμοποιεί, ίσως μόνο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Χανιά και Πελοπόννησο φαντάζομαι ότι πάνω κάτω το 90% της γεωγραφικής κάλυψης είναι απο 800.

Χανιά επειδή είμαι εδώ και έχω μόνιμα το lte information να πω ότι το 95% αφορά και την πληθυσμιακή κάλυψη.

Με άλλα λόγια και μέσα στην πόλη σχεδόν μόνο 800.

1800 βλέπω μόνο μια στις 20-25 φορές που θα κοιτάξω σε κάτι άσχετα σημεία.

Μετά απο σύντομο ταξίδι στην Νεα Μάκρη και ακολούθως στη Χαλκίδα,Αλιβερι,Κύμη,Σκύρο,έχω να πω οτι η κάλυψη ειναι μέτρια προς ανεπαρκής.Στην περιοχή της Ευβοιας δεν υπάρχει ουσιαστική καλυψη.Περνωντας οδικώς απο Χαλκίδα την παραλιακή για Ερετρια Αλιβέρι το σημα με το ζορι ήταν μια μπάρα.Φαντάζομαι οτι εντός κτηρίων θα ήταν μηδέν.Στην Κύμη,δεν υπάρχει 4G ,ούτε στη Σκύρο.Αντιθέτως η Cosmote ήταν παντού παρούσα με 4G,ακόμα και στη Σκύρο χωρις όμως την τέλεια κάλυψη (στη Σκύρο).

Στη Νεα Μακρη Αττικής,περιέγραψα πριν λίγες μέρες,υπήρχε σήμα αλλά μεσα στο σπίτι τίποτε.Χρειάζεται κεραία με εμβέλεια οπως το 2G σήμα για να υπάρχει κάλυψη και προφανώς οχι μία,αλλά κάμποσες που να ακτινοβολούν ομοιόμορφα όλη την περιοχή η οποία ειναι πολυπληθής το καλοκαίρι και ειναι κρίμα να μην καλύπτεται επαρκώς.Δεν γνωριζω πως μπορεί να γίνει αυτό,αλλά η Cosmote και πάλι έχει καλύτερη κάλυψη στην περιοχή αυτή και το 4G+ σημα ειναι παρόν με 2 μπάρες και μέσα στσο σπίτι.Με τη Wind πάλευα με GPRS εντός σπιτιού (φούλ βεβαια,αλλά τι να το κάνεις? )

Για να λέμε του στραβού το δίκιο,σε 2G σήμα και ομιλία η Wind κοντράρει στα ισια την Cosmote και ισως ειναι και καλύτερη σε ορισμένες περιοχές οπου αδικαιολόγητα η Cosmote έχει διακοπτόμενη ομιλία,αλλά σε 3G,4G...η Wind πρεπει να επενδύσει πολύ ακόμα!!!!!

GTZ (George)

S23 Ultra SM-S918B

A55   SM-A556

Για την Πάργα...

https://spectrum.eett.gr/eSpectrum/8778_F610_7.11.2012_1001323.pdf?downloadFileId=932006ac-2cce-483f-8d19-84cb7558b500

Η WIND έχει κολλήσει στο θηρίο της Vodafone πάνω από την πόλη. Αυτή η κεραία όντως δε φαίνεται από το νότιο κομμάτι της πόλης, στο οποίο φαινομενικά όλες είναι προβληματικές. Ή όχι @djuan?

Η ΚΟΣΜΟΤΕ έχει και στο κέντρο κεραία πάνω από τον ΟΤΕ για έξτρα χωρητικότητα.

H Wind έχει δύο κεραίες εκτός πόλης (περιφερειακά). Δε θυμάμαι αν η κεραία της Αγίας Πρεβέζης καλύπτει την πόλη..

edit: Ανέβασα δύο ακόμη φωτογραφίες. Στη μια έχω ΤΟΝΙΣΕΙ που είναι η κεραία που καλύπτει την πόλη. Στην άλλη δείχνω το λόφο που κάνει σκίαση στη νότια πλευρά. Μα είναι δυνατόν να μην το έχουν δει οι εταιρείες και να μη βάζουν ένα σταθμό στα νότια της πόλης της Πάργας; :worry: Περιμένουν ότι με ένα περιφερειακό σταθμό "καθάρισαν" στην περιοχή; Θέλει σίγουρα έξτρα σταθμό και στο κέντρο και στα νότια της πόλης.

Edited by mixtri

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στο κέντρο γιατί βρε Μιχάλη; στο νότιο μέρος οκ, αλλά το κέντρο το βλέπει αυτός ο σταθμός πάρα πολύ καλά. Πριν 4 χρόνια μαλιστα η Cosmote ήταν η μόνη με πολύ χάλια UMTS στην περιοχή. Ακόμη και έξω από την πόλη. Η Vodafone είχε πρακτικά παντού UMTS. Φαντάζομαι και η Wind αν κόλλησε στους ιστούς της VF

Μετά απο σύντομο ταξίδι στην Νεα Μάκρη και ακολούθως στη Χαλκίδα,Αλιβερι,Κύμη,Σκύρο,έχω να πω οτι η κάλυψη ειναι μέτρια προς ανεπαρκής.Στην περιοχή της Ευβοιας δεν υπάρχει ουσιαστική καλυψη.Περνωντας οδικώς απο Χαλκίδα την παραλιακή για Ερετρια Αλιβέρι το σημα με το ζορι ήταν μια μπάρα.Φαντάζομαι οτι εντός κτηρίων θα ήταν μηδέν.Στην Κύμη,δεν υπάρχει 4G ,ούτε στη Σκύρο.Αντιθέτως η Cosmote ήταν παντού παρούσα με 4G,ακόμα και στη Σκύρο χωρις όμως την τέλεια κάλυψη (στη Σκύρο).

Στη Νεα Μακρη Αττικής,περιέγραψα πριν λίγες μέρες,υπήρχε σήμα αλλά μεσα στο σπίτι τίποτε.Χρειάζεται κεραία με εμβέλεια οπως το 2G σήμα για να υπάρχει κάλυψη και προφανώς οχι μία,αλλά κάμποσες που να ακτινοβολούν ομοιόμορφα όλη την περιοχή η οποία ειναι πολυπληθής το καλοκαίρι και ειναι κρίμα να μην καλύπτεται επαρκώς.Δεν γνωριζω πως μπορεί να γίνει αυτό,αλλά η Cosmote και πάλι έχει καλύτερη κάλυψη στην περιοχή αυτή και το 4G+ σημα ειναι παρόν με 2 μπάρες και μέσα στσο σπίτι.Με τη Wind πάλευα με GPRS εντός σπιτιού (φούλ βεβαια,αλλά τι να το κάνεις? )

Για να λέμε του στραβού το δίκιο,σε 2G σήμα και ομιλία η Wind κοντράρει στα ισια την Cosmote και ισως ειναι και καλύτερη σε ορισμένες περιοχές οπου αδικαιολόγητα η Cosmote έχει διακοπτόμενη ομιλία,αλλά σε 3G,4G...η Wind πρεπει να επενδύσει πολύ ακόμα!!!!!

Κύμη Αρχές Απρίλη 2016:

http://www.speedtest.net/result/5219224657.png

http://www.speedtest.net/result/5219013262.png

http://www.speedtest.net/result/5220395252.png

Στο κέντρο γιατί βρε Μιχάλη; στο νότιο μέρος οκ, αλλά το κέντρο το βλέπει αυτός ο σταθμός πάρα πολύ καλά. Πριν 4 χρόνια μαλιστα η Cosmote ήταν η μόνη με πολύ χάλια UMTS στην περιοχή. Ακόμη και έξω από την πόλη. Η Vodafone είχε πρακτικά παντού UMTS. Φαντάζομαι και η Wind αν κόλλησε στους ιστούς της VF

Ένα μόνο σημείο να επισημάνω: το colocation είναι αρχαίο, από εποχής GSM.

Δεν έχω δει πόση κίνηση έχει η περιοχή αλλά όταν καλύπτεις ολόκληρη πόλη που "βουλιάζει" από τουρίστες το καλοκαίρι με μία κεραία περιφερειακή που ποιος ξέρει και πόσες άλλες περιοχές εξυπηρετεί αναμενόμενο είναι ότι οι ταχύτητες θα είναι χώμα.

Οι Wind/Vodafone εφόσον μοιράζουν το δίκτυο η Πάργα σίγουρα "αξίζει" δεύτερο σταθμό. :cool: Η ΚΟΣΜΟΤΕ έχει πιο σωστή πολιτική, βάζει μια κεραία μέσα στην πόλη για να απορροφήσει την κίνηση και έχει και μια περιφερειακή για κάλυψη. Αν δεν έχουν εμφανιστεί προβλήματα χωρητικότητας ακόμη τυχεροί θα είναι. Ακόμα και με Tripple Carrier Aggregation (800/1800/2600) θα υπάρχουν θέματα με ένα σταθμό. Και μη ξεχνάς και την 3η γενιά, η οποία είμαι σίγουρος ότι θα ψιλοσέρνεται σε ώρες αιχμής...

Δε μπορώ να ξέρω πως συμπεριφέρεται το δίκτυο της κάθε εταιρείας (ή κάτοικος πρέπει να είσαι ή να έχεις πρόσβαση στα logs, δεν ισχύει κανένα από τα δύο στην περίπτωσή μου) αλλά με ένα σταθμό και μάλιστα με σκίαση στο νότιο κομμάτι της πόλης ακούγεται τραγικό! Για Πάργα μιλάμε, όχι για Κωλοπετινίτσα...

Συγνώμη που είμαι αυστηρός, αλλά όταν αποφασίζεις να χτίσεις κοινό δίκτυο ο στόχος σου δε μπορεί να είναι μόνο να γλιτώνεις χρήματα αλλά να φτιάξεις και πιο καλό δίκτυο. Το ότι οι περισσότεροι παίζουν με πακέτα των 500ΜΒ-1GB και τα δίκτυα λειτουργούν δε σημαίνει ότι θα λειτουργούν το ίδιο καλά μόλις τα standard πακέτα γίνουν 5GB/10GB. Τότε θα δεις αυτά που σου λέω... Η ΚΟΣΜΟΤΕ προφανώς ετοιμάζεται για αντεπίθεση στις τιμές για αυτό και έχει κοτσάρει παντού 4G+, μπας και γλιτώσει την "κατάρρευση".

Edited by mixtri

[sIGPIC][/sIGPIC]

Συγνώμη που είμαι αυστηρός, αλλά όταν αποφασίζεις να χτίσεις κοινό δίκτυο ο στόχος σου δε μπορεί να είναι μόνο να γλιτώνεις χρήματα αλλά να φτιάξεις και πιο καλό δίκτυο. Το ότι οι περισσότεροι παίζουν με πακέτα των 500ΜΒ-1GB και τα δίκτυα λειτουργούν δε σημαίνει ότι θα λειτουργούν το ίδιο καλά μόλις τα standard πακέτα γίνουν 5GB/10GB. Τότε θα δεις αυτά που σου λέω... Η ΚΟΣΜΟΤΕ προφανώς ετοιμάζεται για αντεπίθεση στις τιμές για αυτό και έχει κοτσάρει παντού 4G+, μπας και γλιτώσει την "κατάρρευση".

Για να δούμε....

Προφανώς η "ποιότητα δικτύου" είναι 1 από τους λόγους ύπαρξης τετοιων πακέτων της τάξης του 1GB (και πολλά λέω) στην εξωφρενική τιμή των 5€ (κατ'ελάχιστο).

Είδομεν....

Κι εγώ περιμένω πρώτα από C-Ote την αντεπίθεση πακέτων ΜΒ που θα φέρει λιγότερα €/ΜΒ.

• The title was changed to Nova 4G