Homer_GR Δημ. April 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2016 Άντε με το καλό και παραλία Οφρυνίου, κατά προτίμηση πριν τα μέσα Ιουλίου:p Παράθεση Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. April 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2016 Πραγματικά κάποιοι άνθρωποι δε σταματούν ποτέ να γκρινιάζουν. Επιτέλους έπιασα "γραμμή" με Ελλάδα: 1) Θεσσαλία/Κρήτη και Στερεά Ελλάδα μέχρι Σεπτέμβριο 2) Μακεδονία και Θράκη μέχρι τέλος χρόνου, και μέχρι μέσα 2017 θα έχει όλη η Ελλάδα LTE με πληθυσμιακή κάλυψη 99.7%. Σε όλες τις πόλεις όπου υπάρχει κίνηση/τουριστικές περιοχές θα εγκατασταθεί Band 7/3/20 ενώ σε ημιαστικές περιοχές 3/20. Η Band 20 σπάνια θα χρησιμοποιείται μόνη της αλλά προφανώς θα είναι καλό να την υποστηρίζει το τηλεφωνό σας για καλύτερη κάλυψη. Η 7άρα θα συναντάται ΣΥΧΝΑ από εδώ και πέρα σε αστικές περιοχές μιας και αυτά τα specification έχουν οι κεραίες που παρήγγειλαν Wind/Vodafone. Απλά να ξέρετε ότι όπου αναβαθμίζεται, το κάνει σε όλες τις κεραίες. Πχ στην Πελοπόννησο αναβάθμισε ΟΛΕΣ τις κεραίες και όχι επιλεγμένες. Και 100 κάτοικοι να ζουν στο χωριό σας, θα πάρετε LTE κανονικά. Καμία σχέση με την πράσινη δηλαδή. Από ταχύτητες φαντάζομαι σε μέσο όρο 15-20Mbps θα κινείστε, μιας και αυτό είναι το general QoS target. Ωραίος! Μακάρι να φτιάξει επιτέλους το δίκτυο και ας έχει έστω και αργό 3G στα χωριά ή 4G με 800αρα, αρκεί να γλιτώσουμε επιτέλους από το ελεεινο 2G στο σερφαρισμα... :lol: Πλάκα έχει όμως, που στην Αττική έχει πολύ 30 Mbps με 4G (δεν έχω δει συχνότητα, πάντως 800αρα σίγουρα όχι) και στην επαρχία έχει 50 Mbps με 800αρα... Η Vodafone πάντως με 800αρα, έχει περίπου τη μισή ταχύτητα. Το μόνο κακό είναι, πως κάποιοι κολλημένοι ή που παλιότερα είχαν κακή εμπειρία με τη WIND, δε θα έρθουν ποτέ εδώ, ακόμα κι αν φτιάξει δίκτυο καλύτερο από της πράσινης. Οπότε η WIND θα μπαίνει "μέσα" οικονομικά και θα φάμε γερες αυξήσεις... Θέλω να ελπίζω πως όχι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. April 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2016 Πραγματικά κάποιοι άνθρωποι δε σταματούν ποτέ να γκρινιάζουν. Επιτέλους έπιασα "γραμμή" με Ελλάδα: 1) Θεσσαλία/Κρήτη και Στερεά Ελλάδα μέχρι Σεπτέμβριο 2) Μακεδονία και Θράκη μέχρι τέλος χρόνου, και μέχρι μέσα 2017 θα έχει όλη η Ελλάδα LTE με πληθυσμιακή κάλυψη 99.7%. Σε όλες τις πόλεις όπου υπάρχει κίνηση/τουριστικές περιοχές θα εγκατασταθεί Band 7/3/20 ενώ σε ημιαστικές περιοχές 3/20. Η Band 20 σπάνια θα χρησιμοποιείται μόνη της αλλά προφανώς θα είναι καλό να την υποστηρίζει το τηλεφωνό σας για καλύτερη κάλυψη. Η 7άρα θα συναντάται ΣΥΧΝΑ από εδώ και πέρα σε αστικές περιοχές μιας και αυτά τα specification έχουν οι κεραίες που παρήγγειλαν Wind/Vodafone. Απλά να ξέρετε ότι όπου αναβαθμίζεται, το κάνει σε όλες τις κεραίες. Πχ στην Πελοπόννησο αναβάθμισε ΟΛΕΣ τις κεραίες και όχι επιλεγμένες. Και 100 κάτοικοι να ζουν στο χωριό σας, θα πάρετε LTE κανονικά. Καμία σχέση με την πράσινη δηλαδή. Από ταχύτητες φαντάζομαι σε μέσο όρο 15-20Mbps θα κινείστε, μιας και αυτό είναι το general QoS target. Πολύ σημαντικά τα νέα Μιχάλη! Ο καιρός λοιπόν πλησιάζει για να μπει LTE παντού! Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolas14 Δημ. April 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2016 Ωραίος! Μακάρι να φτιάξει επιτέλους το δίκτυο και ας έχει έστω και αργό 3G στα χωριά ή 4G με 800αρα, αρκεί να γλιτώσουμε επιτέλους από το ελεεινο 2G στο σερφαρισμα... :lol: Πλάκα έχει όμως, που στην Αττική έχει πολύ 30 Mbps με 4G (δεν έχω δει συχνότητα, πάντως 800αρα σίγουρα όχι) και στην επαρχία έχει 50 Mbps με 800αρα... Η Vodafone πάντως με 800αρα, έχει περίπου τη μισή ταχύτητα. Το μόνο κακό είναι, πως κάποιοι κολλημένοι ή που παλιότερα είχαν κακή εμπειρία με τη WIND, δε θα έρθουν ποτέ εδώ, ακόμα κι αν φτιάξει δίκτυο καλύτερο από της πράσινης. Οπότε η WIND θα μπαίνει "μέσα" οικονομικά και θα φάμε γερες αυξήσεις... Θέλω να ελπίζω πως όχι. Αυτο ειναι,ενα προβλημα.Απο την αλλη πιστευη πρεπει να σταματησει αυτη η προκαταληψη με τη Wind. Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. April 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2016 Το μόνο κακό είναι, πως κάποιοι κολλημένοι ή που παλιότερα είχαν κακή εμπειρία με τη WIND, δε θα έρθουν ποτέ εδώ, ακόμα κι αν φτιάξει δίκτυο καλύτερο από της πράσινης. Οπότε η WIND θα μπαίνει "μέσα" οικονομικά και θα φάμε γερες αυξήσεις... Θέλω να ελπίζω πως όχι. Το θέμα είναι να μην πειράξουμε παλιά συμβόλαια broadband όπως τα ριμαξε η Vodafone. Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimgeo Δημ. April 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2016 Η wind απο το 2003 που ειχα σύνδεση της δίκτυο φτιάχνει..έπρεπε να φτάσει το 2016 για να πουμε ότι όντως ξεκίνησε.Τώρα ας φτιάξει καλύτερο δίκτυο απο την κοκκινη και βλέπουμε.εγω πας ως είμαι σίγουρος ότι το 16δεν θα δούμε και καλο 3G στην περιοχή μου και δεν μιλάω για δρόμους..θα είναι θαύμα αν θα έχει E..εδω θα είμαστε η το δούμε..πάντως σήμερα ξαναείδα 3Gγιατι τον τελευταίο καιρο ολο 2G έβλεπα Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. April 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2016 Η wind απο το 2003 που ειχα σύνδεση της δίκτυο φτιάχνει..έπρεπε να φτάσει το 2016 για να πουμε ότι όντως ξεκίνησε.Τώρα ας φτιάξει καλύτερο δίκτυο απο την κοκκινη και βλέπουμε.εγω πας ως είμαι σίγουρος ότι το 16δεν θα δούμε και καλο 3G στην περιοχή μου και δεν μιλάω για δρόμους..θα είναι θαύμα αν θα έχει E..εδω θα είμαστε η το δούμε..πάντως σήμερα ξαναείδα 3Gγιατι τον τελευταίο καιρο ολο 2G έβλεπα Ασπροβάλτα 3g και με ταχύτητες δράμα. Πόσο μέτρησες πρόσφατα ; Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimgeo Δημ. April 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2016 (edited) 1mbbs. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160406/806c012e64ce55c05f86324f812c5c78.jpg Edited April 6, 2016 by dimgeo Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. April 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2016 1mbbs.και εχω φτάσει και 1.5 Πάλι καλά !!! Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. April 7, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2016 Η wind απο το 2003 που ειχα σύνδεση της δίκτυο φτιάχνει..έπρεπε να φτάσει το 2016 για να πουμε ότι όντως ξεκίνησε.Τώρα ας φτιάξει καλύτερο δίκτυο απο την κοκκινη και βλέπουμε.εγω πας ως είμαι σίγουρος ότι το 16δεν θα δούμε και καλο 3G στην περιοχή μου και δεν μιλάω για δρόμους..θα είναι θαύμα αν θα έχει E..εδω θα είμαστε η το δούμε..πάντως σήμερα ξαναείδα 3Gγιατι τον τελευταίο καιρο ολο 2G έβλεπα Έχει αλλάξει και 100 διοικήσεις όμως... Για να μη ξεχνάμε και το παλιό σύστημα αδειοδότησης που έπρεπε να περάσεις από 100 υπηρεσίες και 1000 μιζαδόρους δημοσίους υπαλλήλους για να χτίσεις δίκτυο. Η μόνη ευνοημένη του συστήματος των αδειών είναι η ΚΟΣΜΟΤΕ η οποία δυστυχώς έχτισε δίκτυο με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και τα κέρδη τώρα πάνε αλλού. Κατάφερε εν μία νυκτί να χτίσει ένα πυκνό δίκτυο κεραιών βασισμένη στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ, και χρησιμοποιοιώντας την ιδιότητα του ΟΤΕ να βγάζει άδειες σε χρόνο dt για επέκταση δικτύου. Ας μη μιλήσουμε για δίκτυο backbone... Το μόνο θετικό της ΚΟΣΜΟΤΕ είναι το μισθολογικό. Πληρώνει καλά και στην ώρα της. Αλλά όταν το ίδιο σύστημα είναι σάπιο και το αποκαλείς "ελεύθερη αγορά" τότε κάτι πάει στραβά. Τέλος πάντων, αυτή τη στιγμή είναι καλύτερα τα πράγματα για αυτό βλέπετε και άλματα στην έπεκταση του δικτύου. Δε θα αργήσει λογικά στη Β.Ελλάδα. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bored01 Δημ. April 7, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2016 Το να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα δεν έχει νόημα, εκτός εάν κάποιος είναι εργαζόμενος ή εξωτερικός συνεργάτης της WIND και λαμβάνει χρήματα από αυτήν (που και πάλι δεν δικαιολογείται). Το ότι έχουν περάσει 12-13 χρόνια από την εμφάνιση του 3G στην Ελλάδα και έχουμε 2016 και ακόμα υπάρχουν ολόκληρες περιοχές της χώρας όπου το δίκτυο δεν έχει αναβαθμιστεί και η WIND παίζει με GPRS είναι τραγικό και εντελώς αδικαιολόγητο. Το ότι συνολικά η κάλυψη της WIND παραμένει υποδεέστερη από τις άλλες δύο (ναι, υπάρχουν και αρκετές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα) επίσης δεν δικαιολογείται. Το 4G δεν το σχολιάζω, είναι καινούρια τεχνολογία και εν πάσει περιπτώσει φαίνεται πως εκεί γίνεται δουλειά. Μακάρι να ισχύουν όσα γράφετε και να δούμε σχεδόν παντού 4G μέχρι του χρόνου. Αλλά από την άλλη δεν έχει λογική να καλύπτονται χωριά 100 κατοίκων πριν καλυφθούν όλες οι πρωτεύουσες νομών. Ξαναλέω όμως πως το πρόβλημα παραμένει το 3G. Τέλος ας σταματήσει πια η καραμέλα της COSMOTE. Πράγματι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις υποδομές του ΟΤΕ για να στήσει πολύ γρήγορα πυκνό δίκτυο έως και τα μέσα της δεκαετίας του 2000, αλλά πλέον αυτό, με εξαίρεση το backbone, δεν παίζει. Απλώς η εταιρεία επενδύει. Και σε κάθε περίπτωση η Vodafone πως μπορεί και την ανταγωνίζεται σχεδόν επί ίσοις όροις? Υπήρξε ποτέ κρατική? Γιατί τόσα χρόνια η WIND είναι τόσο πίσω? Επειδή εδώ και κάποιους μήνες είμαι στην WIND και καθ'όσον δεν έχει τύχει να ταξιδέψω το διάστημα αυτό στην επαρχία, είμαι σε γενικές γραμμές πολύ ευχαριστημένος από την κάλυψη μέσα στο λεκανοπέδιο, αλλά όλοι γνωρίζουμε πως εκτός Αθηνών, η WIND έχει αρκετά θέματα ακόμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. April 7, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2016 Το να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα δεν έχει νόημα, εκτός εάν κάποιος είναι εργαζόμενος ή εξωτερικός συνεργάτης της WIND και λαμβάνει χρήματα από αυτήν (που και πάλι δεν δικαιολογείται). Το ότι έχουν περάσει 12-13 χρόνια από την εμφάνιση του 3G στην Ελλάδα και έχουμε 2016 και ακόμα υπάρχουν ολόκληρες περιοχές της χώρας όπου το δίκτυο δεν έχει αναβαθμιστεί και η WIND παίζει με GPRS είναι τραγικό και εντελώς αδικαιολόγητο. Το ότι συνολικά η κάλυψη της WIND παραμένει υποδεέστερη από τις άλλες δύο (ναι, υπάρχουν και αρκετές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα) επίσης δεν δικαιολογείται. Το 4G δεν το σχολιάζω, είναι καινούρια τεχνολογία και εν πάσει περιπτώσει φαίνεται πως εκεί γίνεται δουλειά. Μακάρι να ισχύουν όσα γράφετε και να δούμε σχεδόν παντού 4G μέχρι του χρόνου. Αλλά από την άλλη δεν έχει λογική να καλύπτονται χωριά 100 κατοίκων πριν καλυφθούν όλες οι πρωτεύουσες νομών. Ξαναλέω όμως πως το πρόβλημα παραμένει το 3G. Τέλος ας σταματήσει πια η καραμέλα της COSMOTE. Πράγματι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις υποδομές του ΟΤΕ για να στήσει πολύ γρήγορα πυκνό δίκτυο έως και τα μέσα της δεκαετίας του 2000, αλλά πλέον αυτό, με εξαίρεση το backbone, δεν παίζει. Απλώς η εταιρεία επενδύει. Και σε κάθε περίπτωση η Vodafone πως μπορεί και την ανταγωνίζεται σχεδόν επί ίσοις όροις? Υπήρξε ποτέ κρατική? Γιατί τόσα χρόνια η WIND είναι τόσο πίσω? Επειδή εδώ και κάποιους μήνες είμαι στην WIND και καθ'όσον δεν έχει τύχει να ταξιδέψω το διάστημα αυτό στην επαρχία, είμαι σε γενικές γραμμές πολύ ευχαριστημένος από την κάλυψη μέσα στο λεκανοπέδιο, αλλά όλοι γνωρίζουμε πως εκτός Αθηνών, η WIND έχει αρκετά θέματα ακόμα. Θα συμφωνήσω μαζί σου στο θέμα με το 3G. Η τεχνολογία έχει πάνω απο 10ετία και δεν δικαιολογείται μεσα σε μια 10ετία να εξακολουθεί να έχει τόσες τρύπες η Wind. Στο 4G πάντως φαινεται να κάνει προσπάθειες. Αλλά... υπάρχει κι ενα παρα πολυ μεγάλο κομμάτι πελατών που θεωρούν περισσότερο σημαντικό τις κλήσεις απο το ιντερνετ κ ουσιαστικά δεν τους ενδιαφέρει αυτή η τρύπα της wind στο 3G παρα μονον οι οικονομικές τους χρεώσεις και οι προσφορές , που ειναι πολυ καλές! Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. April 7, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2016 Συμφωνώ μαζί σας. Από την πλευρά του καταναλωτή όντως αυτό δε δικαιλογείται. Αλλά επειδή ξέρουμε το ιστορικό telestet->tim->wind που πέρασε από 100 διοικήσεις, και η κάθε διοίκηση άλλαζε τον τρόπο που χειριζόταν το δίκτυο. Πέρασε από Ericsson, NSN, Huawei... Πως να δει "προκοπή" αν αλλάζει το δίκτυο κάθε δύο χρόνια; Τρώγανε το budget στις αλλαγές. Αν έμενε με τον αρχικό της εξοπλισμό θα είχε καλύψει την Ελλάδα 5 φορές με 3η γενιά. Διοικητικά είναι τα λάθη, δυστυχώς. golden boys και λάθη λάθη λάθη, στα οποία ποτέ δε συναίνεσε το τεχνικό τμήμα, όσο υπήρχε. Τώρα με τη Victus θέλουν δε θέλουν συμμορφώνονται γιατί έχουν συνδεθεί με τον ανταγωνισμό άμεσα. Στο θέμα χρηματικής ρευστότητας δεν υπάρχει κανένα θέμα, το μόνο σίγουρο ;) Η Wind επιπλέει σε καλό επίπεδο χρημάτων πλέον. Τέλος, η "καραμέλα" όπως την αποκαλλείς, δεν είναι καραμέλα αλλά η αλήθεια. Μια χαρά αδειούλες τσίμπησε η ΚΟΣΜΟΤΕ μέχρι το 2004 σε μέρη που οι άλλες ΟΥΤΕ ονειρεύονταν να βάλουν. Και ναι, θεωρώ ότι για τον ίδιο λόγο η Vodafone είχε πολλά προβλήματα. Ποτέ δεν έμεινα ευχαριστημένος από το κόκκινο δίκτυο γιατί είχε πολλές τρύπες στα μέρη που κινούμουνα. Ποτέ η Vodafone δεν υπήρξε καλύτερη από την ΚΟΣΜΟΤΕ τουλάχιστον με δική μου εμπειρία. Θα έλεγα ότι πάντα έτρεχε να προλάβει (και εξηγώ γιατί αυτό συμβαίνει). Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimos_Vav Δημ. April 7, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2016 Νέος χάρτης 4G της Wind. Καλά προχωράει, ε;;; https://www.wind.gr/files/1/wind_v2/ypostirixi/coverage/March_2016/4g-out-new-res.jpg Παράθεση Συσκευή: Realme 8 5G 4/64 GB Carriers: 🟢 Cosmote - 🔴 Nova Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. April 7, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2016 Καλά ο χάρτης δε μου λέει τίποτα. Εγώ πήγα Βόλο και δεν είδα πουθενά 4G λόγω του ότι δεν υποστηρίζει το κινητό μου την band 20. Βάλανε εκεί 2-3 κεραίες στο Βόλο στα 800Mhz ΜΟΝΟ και καλύψανε λέει τον μισό νομό.:lol: Πετάνε εκεί ένα χάρτη και τρέχα γύρευε. Θα μου πεις "να μην έπαιρνες κινέζικο", οκ δεκτό, αλλά υπάρχουν τόσοι και τόσοι πελάτες που έχουν πάρει κινέζικα κινητά χωρίς την 800άρα μπάντα. Σαν κίνηση εντυπωσιασμού και marketing τον βλέπω εγώ τον χάρτη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimos_Vav Δημ. April 7, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2016 Καλά ο χάρτης δε μου λέει τίποτα. Εγώ πήγα Βόλο και δεν είδα πουθενά 4G λόγω του ότι δεν υποστηρίζει το κινητό μου την band 20. Βάλανε εκεί 2-3 κεραίες στο Βόλο στα 800Mhz ΜΟΝΟ και καλύψανε λέει τον μισό νομό.:lol: Πετάνε εκεί ένα χάρτη και τρέχα γύρευε. Θα μου πεις "να μην έπαιρνες κινέζικο", οκ δεκτό, αλλά υπάρχουν τόσοι και τόσοι πελάτες που έχουν πάρει κινέζικα κινητά χωρίς την 800άρα μπάντα. Σαν κίνηση εντυπωσιασμού και marketing τον βλέπω εγώ τον χάρτη. Σ' αυτό θα συμφωνήσω. Θα έπρεπε να κάνει μια σχετική ενημέρωση αφού χρησιμοποιεί μια μπάντα που υποστηρίζουν μόνο νεότερα ή/και συγκεκριμένα κινητά ώστε να μην την πατήσουμε όταν θα επιλέξουμε κινητό 4G. Απ' την άλλη το θετικό είναι ότι αναβαθμίζει ταυτόχρονα και το 3G στις περιοχές που βάζει 4G οπότε και όσοι έχουμε παλιότερα κινητά 3G only ή χωρίς την 800αρα μπορούμε πλέον να κάνουμε την δουλειά μας αξιοπρεπώς. Και σίγουρα πιο οικονομικά αοο τις άλλες δύο. Να λέμε και τα θετικά, όχι μόνο τα αρνητικά.... Παράθεση Συσκευή: Realme 8 5G 4/64 GB Carriers: 🟢 Cosmote - 🔴 Nova Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolas14 Δημ. April 7, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2016 Συμφωνώ μαζί σας. Από την πλευρά του καταναλωτή όντως αυτό δε δικαιλογείται. Αλλά επειδή ξέρουμε το ιστορικό telestet->tim->wind που πέρασε από 100 διοικήσεις, και η κάθε διοίκηση άλλαζε τον τρόπο που χειριζόταν το δίκτυο. Πέρασε από Ericsson, NSN, Huawei... Πως να δει "προκοπή" αν αλλάζει το δίκτυο κάθε δύο χρόνια; Τρώγανε το budget στις αλλαγές. Αν έμενε με τον αρχικό της εξοπλισμό θα είχε καλύψει την Ελλάδα 5 φορές με 3η γενιά. Διοικητικά είναι τα λάθη, δυστυχώς. golden boys και λάθη λάθη λάθη, στα οποία ποτέ δε συναίνεσε το τεχνικό τμήμα, όσο υπήρχε. Τώρα με τη Victus θέλουν δε θέλουν συμμορφώνονται γιατί έχουν συνδεθεί με τον ανταγωνισμό άμεσα. Στο θέμα χρηματικής ρευστότητας δεν υπάρχει κανένα θέμα, το μόνο σίγουρο ;) Η Wind επιπλέει σε καλό επίπεδο χρημάτων πλέον. Τέλος, η "καραμέλα" όπως την αποκαλλείς, δεν είναι καραμέλα αλλά η αλήθεια. Μια χαρά αδειούλες τσίμπησε η ΚΟΣΜΟΤΕ μέχρι το 2004 σε μέρη που οι άλλες ΟΥΤΕ ονειρεύονταν να βάλουν. Και ναι, θεωρώ ότι για τον ίδιο λόγο η Vodafone είχε πολλά προβλήματα. Ποτέ δεν έμεινα ευχαριστημένος από το κόκκινο δίκτυο γιατί είχε πολλές τρύπες στα μέρη που κινούμουνα. Ποτέ η Vodafone δεν υπήρξε καλύτερη από την ΚΟΣΜΟΤΕ τουλάχιστον με δική μου εμπειρία. Θα έλεγα ότι πάντα έτρεχε να προλάβει (και εξηγώ γιατί αυτό συμβαίνει). Πες τα,εκανα λαθη που κοστισαν.Επρεπε να μπει απο την αρχη ενιαιος εξοπλισμος απο Ericsson και μετα να αλλαζε τα παντα σε Huawei.Τουλαχιστον με την Victus τωρα θα γινει δουλεια.Η κοσμοτε βεβαια παντα ειχε δυνατοτητα να βαλει κεραια και να εκμεταλλευτει υποδομες του ΟΤΕ με λιγοτερο κοστος εγκαταστασης.Οι αλλες 2 δεν εχουν τετοια δυνατοτητα. Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bored01 Δημ. April 7, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2016 Συμφωνώ μαζί σας. Από την πλευρά του καταναλωτή όντως αυτό δε δικαιλογείται. Αλλά επειδή ξέρουμε το ιστορικό telestet->tim->wind που πέρασε από 100 διοικήσεις, και η κάθε διοίκηση άλλαζε τον τρόπο που χειριζόταν το δίκτυο. Πέρασε από Ericsson, NSN, Huawei... Πως να δει "προκοπή" αν αλλάζει το δίκτυο κάθε δύο χρόνια; Τρώγανε το budget στις αλλαγές. Αν έμενε με τον αρχικό της εξοπλισμό θα είχε καλύψει την Ελλάδα 5 φορές με 3η γενιά. Διοικητικά είναι τα λάθη, δυστυχώς. golden boys και λάθη λάθη λάθη, στα οποία ποτέ δε συναίνεσε το τεχνικό τμήμα, όσο υπήρχε. Τώρα με τη Victus θέλουν δε θέλουν συμμορφώνονται γιατί έχουν συνδεθεί με τον ανταγωνισμό άμεσα. Στο θέμα χρηματικής ρευστότητας δεν υπάρχει κανένα θέμα, το μόνο σίγουρο ;) Η Wind επιπλέει σε καλό επίπεδο χρημάτων πλέον. Τέλος, η "καραμέλα" όπως την αποκαλλείς, δεν είναι καραμέλα αλλά η αλήθεια. Μια χαρά αδειούλες τσίμπησε η ΚΟΣΜΟΤΕ μέχρι το 2004 σε μέρη που οι άλλες ΟΥΤΕ ονειρεύονταν να βάλουν. Και ναι, θεωρώ ότι για τον ίδιο λόγο η Vodafone είχε πολλά προβλήματα. Ποτέ δεν έμεινα ευχαριστημένος από το κόκκινο δίκτυο γιατί είχε πολλές τρύπες στα μέρη που κινούμουνα. Ποτέ η Vodafone δεν υπήρξε καλύτερη από την ΚΟΣΜΟΤΕ τουλάχιστον με δική μου εμπειρία. Θα έλεγα ότι πάντα έτρεχε να προλάβει (και εξηγώ γιατί αυτό συμβαίνει). Κατ'αρχάς προφανώς το βλέπω σαν καταναλωτής, γιατί καταναλωτής είμαι και όχι μέτοχος ή εργαζόμενος. Επομένως όλα αυτά τα περί διοικήσεως, εξοπλισμών κλπ δεν νομίζω ότι σε τελική ανάλυση μας αφορούν και πολύ. Εμείς κρίνουμε την εταιρεία βάσει των υπηρεσιών που μας παρέχει και της τιμολογιακής της πολιτικής. Σε ότι αφορά την Cosmote, νομίζω διευκρίνισα ότι εκμεταλλεύτηκε την υποδομή του ΟΤΕ έως τα μέσα της δεκαετίας του 2000 όταν ήταν ακόμα κρατικός και τα δίκτυα ήταν ακόμα σε ανάπτυξη. Από τότε όμως έχουν περάσει δέκα χρόνια, η εταιρεία είναι ιδιωτική, ελάχιστοι σταθμοί βάσης σε σχέση με το σύνολο έχουν προστεθεί από τότε και εν πάσει περιπτώσει αυτό δεν έχει καμία μα καμία σχέση με το γεγονός ότι η Wind δεν έχει βάλει ακόμα σε όλους τους σταθμούς της 3G και έχει πολλές περισσότερες τρύπες στην κάλυψη της. Γι'αυτό και θεωρώ το όλο επιχείρημα καραμέλα, το ακούμε από το 2000, έχουν περάσει 16 χρόνια, η Wind στο θέμα 3G έχει μείνει τραγικά πίσω και δεν στέκει πλέον ως επιχείρημα. Σε ότι αφορά την Vodafone, όποια παράπονα και αν έχει κανείς (ούτε εγώ υποστηρίζω ότι έχει ακριβώς την ίδια κάλυψη με την cosmote) η πραγματικότητα είναι ότι πλέον οι διαφορές τους στην κάλυψη είναι πραγματικά ελάχιστες, η εταιρεία εδώ και χρόνια έχει 3G παντού, το 4G της ξεκίνησε σχεδόν αμέσως με την Cosmote, αναπτύσσεται πιο γρήγορα στα αστικά κέντρα και στις τουριστικές περιοχές, σε ταχύτητες φαίνεται να αποδίδει πολύ καλύτερα από την Wind, την διαδικασία αναβάθμισης του δικτύου με την huawei την έχει κάνει πολύ νωρίτερα και έγκαιρα και γενικότερα στον τεχνολογικό τομέα και στις υπηρεσίες mobile internet ουδέποτε έμεινε πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αντίθετα τις ανακοίνωνε και τις υλοποιούσε σχεδόν ταυτόχρονα με την Cosmote. Θέλω με απλά λόγια να πω ότι ποτέ δεν έμεινε πίσω, σε αντίθεση με την Wind. Αυτό εξάλλου αποτυπώνεται και στον αριθμό πελατών (που ειδικά τα τελευταία χρόνια η διαφορά με την Cosmote έχει μειωθεί και με την Wind έχει αυξηθεί) και στα παράπονα στο συγκεκριμένο forum και στην γενικότερη αίσθηση των καταναλωτών. Μην κοροιδευόμαστε. Μακάρι η Wind πλέον να έχει μπει σε ένα σωστό δρόμο και όλα αυτά σύντομα να είναι παρελθόν. Πάντως έτσι δείχνει μέχρι στιγμής και αυτό είναι θετικό.;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolas14 Δημ. April 7, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2016 Κατ'αρχάς προφανώς το βλέπω σαν καταναλωτής, γιατί καταναλωτής είμαι και όχι μέτοχος ή εργαζόμενος. Επομένως όλα αυτά τα περί διοικήσεως, εξοπλισμών κλπ δεν νομίζω ότι σε τελική ανάλυση μας αφορούν και πολύ. Εμείς κρίνουμε την εταιρεία βάσει των υπηρεσιών που μας παρέχει και της τιμολογιακής της πολιτικής. Σε ότι αφορά την Cosmote, νομίζω διευκρίνισα ότι εκμεταλλεύτηκε την υποδομή του ΟΤΕ έως τα μέσα της δεκαετίας του 2000 όταν ήταν ακόμα κρατικός και τα δίκτυα ήταν ακόμα σε ανάπτυξη. Από τότε όμως έχουν περάσει δέκα χρόνια, η εταιρεία είναι ιδιωτική, ελάχιστοι σταθμοί βάσης σε σχέση με το σύνολο έχουν προστεθεί από τότε και εν πάσει περιπτώσει αυτό δεν έχει καμία μα καμία σχέση με το γεγονός ότι η Wind δεν έχει βάλει ακόμα σε όλους τους σταθμούς της 3G και έχει πολλές περισσότερες τρύπες στην κάλυψη της. Γι'αυτό και θεωρώ το όλο επιχείρημα καραμέλα, το ακούμε από το 2000, έχουν περάσει 16 χρόνια, η Wind στο θέμα 3G έχει μείνει τραγικά πίσω και δεν στέκει πλέον ως επιχείρημα. Σε ότι αφορά την Vodafone, όποια παράπονα και αν έχει κανείς (ούτε εγώ υποστηρίζω ότι έχει ακριβώς την ίδια κάλυψη με την cosmote) η πραγματικότητα είναι ότι πλέον οι διαφορές τους στην κάλυψη είναι πραγματικά ελάχιστες, η εταιρεία εδώ και χρόνια έχει 3G παντού, το 4G της ξεκίνησε σχεδόν αμέσως με την Cosmote, αναπτύσσεται πιο γρήγορα στα αστικά κέντρα και στις τουριστικές περιοχές, σε ταχύτητες φαίνεται να αποδίδει πολύ καλύτερα από την Wind, την διαδικασία αναβάθμισης του δικτύου με την huawei την έχει κάνει πολύ νωρίτερα και έγκαιρα και γενικότερα στον τεχνολογικό τομέα και στις υπηρεσίες mobile internet ουδέποτε έμεινε πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αντίθετα τις ανακοίνωνε και τις υλοποιούσε σχεδόν ταυτόχρονα με την Cosmote. Θέλω με απλά λόγια να πω ότι ποτέ δεν έμεινε πίσω, σε αντίθεση με την Wind. Αυτό εξάλλου αποτυπώνεται και στον αριθμό πελατών (που ειδικά τα τελευταία χρόνια η διαφορά με την Cosmote έχει μειωθεί και με την Wind έχει αυξηθεί) και στα παράπονα στο συγκεκριμένο forum και στην γενικότερη αίσθηση των καταναλωτών. Μην κοροιδευόμαστε. Μακάρι η Wind πλέον να έχει μπει σε ένα σωστό δρόμο και όλα αυτά σύντομα να είναι παρελθόν. Πάντως έτσι δείχνει μέχρι στιγμής και αυτό είναι θετικό.;) Οντως αλλα η Wind εχει μπει σε σωστο δρομο πλεον.Η Vodafone αξιζει αλλα το θεμα που εχω ειναι οτι δεν πιανει στο ασανσερ και στο κοινοχρηστο ,στο σπιτι μου. Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimgeo Δημ. April 7, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2016 Πάντως προς υπεράσπιση της wind εδώ Ανατολική Μακεδονία τα πραγματα δεν είναι πολύ καλύτερα Εκτός πόλεων και για την κοκκινη...και έχει πολυ εικονικό 3G κόκκινη..τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι που ήμουν εκει. Το θέμα είναι πως τα τελευταία 2.5 Χρόνια δυο φορές έφυγα απο την πρασινη και Κάθε φορά που γυρνάω βλέπω αλματα Όχι βήματα...έφυγα μη 3G όταν η Άλλες.είχαν G,ξαναγύρισα με Η+ ,ξαναγύρισα μετα το καλοκαίρι και παντού σχεδόν 4G και μιλάμε σχεδόν σε ολα τα κομμάτια του επαρχιακού δικτύου ..οπότε είναι σαν τον ΟΤΕ στην σταθερή,ακριβή αλλά εγγύηση. Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. April 8, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 8, 2016 Πάντως προς υπεράσπιση της wind εδώ Ανατολική Μακεδονία τα πραγματα δεν είναι πολύ καλύτερα Εκτός πόλεων και για την κοκκινη...και έχει πολυ εικονικό 3G κόκκινη..τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι που ήμουν εκει. Το θέμα είναι πως τα τελευταία 2.5 Χρόνια δυο φορές έφυγα απο την πρασινη και Κάθε φορά που γυρνάω βλέπω αλματα Όχι βήματα...έφυγα μη 3G όταν η Άλλες.είχαν G,ξαναγύρισα με Η+ ,ξαναγύρισα μετα το καλοκαίρι και παντού σχεδόν 4G και μιλάμε σχεδόν σε ολα τα κομμάτια του επαρχιακού δικτύου ..οπότε είναι σαν τον ΟΤΕ στην σταθερή,ακριβή αλλά εγγύηση. Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Πανάκριβη Καλή στα data αλλά σε φωνή απαράδεκτη. Για να μιλήσουμε Cosmote με Cosmote είσαι σχέδον αδύνατο. Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xapos Δημ. April 8, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 8, 2016 Είναι απαράδεκτη η έλλειψη ακόμα και 3G, ενώ οι άλλες δύο έχουν, στο μετρό. Στάλθηκε από το Z10 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. April 8, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 8, 2016 Στο μετρό εννοείς στους σταθμούς να υποθέσω; Στάλθηκε από το HT6 μου Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xapos Δημ. April 8, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 8, 2016 Και στους σταθμούς και σε όλη τη διαδρομή. Στάλθηκε από το Z10 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. April 8, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 8, 2016 Περίεργο. Δεν ξέρω για όλους τους σταθμούς, αλλά πρόσφατα που χρησιμοποίησα το μετρό, στην αποβάθρα στον Άγιο Δημήτριο μου κοβόταν ή γυρνούσε σε edge, ενώ ανάμεσα σε σταθμούς δεν είχα σήμα. Vodafone και Cosmote. Στάλθηκε από το XT1562 μου Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts