Jump to content

4G LTE

georgemv
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν η 1800 δεν έχει καλό σήμα στην ταράτσα, μην περιμένεις να δουλέψει η συσκευή...

λιγα μετρα ποιο κατω εχει σημα κανονικα οποτε δεν υπαρχει τετοια περιπτωση, εχει εξωτερικη κεραια που λαμβανει το σημα και το κανει αναμεταδοση για ενα συγκεκριμενο χωρο σπιτι-αυλη κτλ.

Το φάσμα που προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις για επανεκπομπη είναι αδειδοτημενο. Συνεπώς μια τέτοια κίνηση είναι παράνομη. Εκτός του ότι υπάρχει περίπτωση να μη σου δουλέψει, μπορεί η Κόσμοτε να κινηθεί νομικά εναντίον σου όπως και οι άλλες εταιρείες στο ίδιο φάσμα.

μαλλον κατι δεν εχεις καταλαβει καλα ή δεν ξερεις καν τι λεω...

δεν εχουν σχεση αυτα που λες!!!!

δεν λεω για αναμεταδοτη σε ολοκληρη περιοχη, μιλαμε για τοπικο αναμεταδοτη που ειναι για καλυψη σπιτιου μονο αντε και αυλης και ειναι 1.000.000.000% ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟ!

καταρχην τετοιες συσκευες δινει η ιδια η COSMOTE αλλα και ΚΑΘΕ αλλη εταιρεια κινητης σε πελατες με συμβολαιο!!!!!!

μας το ειχαν προτεινει και στην δουλεια μπροστα ημουν που ειχε ερθει ανθρωπος της COSMOTE και το προτεινε. Επισης μου το προτεινε και η VODAFONE επειδη δεν εχει εκει καθολου σημα!

Επισης πηρα εγω τηλ την COSMOTE και ειπα για το σημα αν δινουν τετοια συσκευη, μιλαμε να μην υπαρχει γραμμη σταθερου οποτε δεν λεμε για το τελειο σημα πως το λενε που το κανει με την γραμμη. Και οι ιδιοι προτειναν να παρω συσκευη απο οπου θελω στην αντιστοιχη συχνοτητα που με ενδιαφερει οποτε ολα αυτα που λες απλα δεν στεκουν. Φιλικα...

Τελος αν καποιος αλλος νομιζει ή θεωρει οτι ειναι παρανομοι οι αναμεταδοτες για ΟΙΚΙΑΚΗ χρηση ξαναλεω οχι για μεγαλες εγκαταστασεις να μας δειξει που το λεει και οχι λογια του αερα...και για μενα ειναι ΚΑΡΑΠΑΡΑΝΟΜΟ να πληρωνω υπηρεσιες να ειναι ΣΚΑΤΑ οι κεραιες της ΚΟΤΕ και να μην εχω σημα για να τις χρησιμοποιω!!! οποτε ακομα και παρανομοι να ηταν προσωπικα I DONT GIVE A SHIT.....αλλά ΔΕΝ ειναι!!!

γιατι εχω μιλησει με 2 εταιριες και μου προτειναν να παρω της αγορας για οικιακη χρηση ή σε επαγγελματικο χωρο αλλα ειναι μικρης εμβελειας, γιατι υπαρχουν και πολυ ισχυροι που μπορουν να καλυψουν και οικοδομικο τετραγωνο που φανταζομαι μπορει να απαγορευονται αλλα κανουν και 2000-3000 ευρω και εχω δει και με 7000 ευρω!!!

Επισης εκτος στην δουλεια, ειχαμε μιλησει με COSMOTE για το σπιτι του αδερφου μου μονοκατοικια και παλι προτειναν να μπει αναμεταδοτης που θα καλυπτε το σπιτι και την αυλη....γιατι δεν εχει σημα ουτε 2G για ομιλια εκει περα! τελικα ομως πηγε σε Wind που εχει σημα και δεν το καναμε.

Καλο ειναι λοιπον να μην παραπλανουμε τον κοσμο χωρις να ξερουμε....οι ιδιες οι εταιριες και τα δινουν και τα προτεινουν επειδη ειναι ευκολη λυση αντι για αναβαθμισεις στις κεραιες τους!!!

πχ αυτο που ελεγα που σαφως δεν ειναι για σπιτι!!! https://plantron.gr/index.php/enisxitis-simatos-kinito-tilefono-ultramax-33db-900-1800-2100-mhz-kalipsi-simatos-vodafone-wind-cosmote-3g.html και https://plantron.gr/index.php/enisxitis-simatos-kinito-tilefono-ultramax-37db-900-1800-2100-mhz-kalipsi-simatos-vodafone-wind-cosmote-3g.html

τελος αμα πατε πχ στο MALL θα δειτε οτι στα παρκικγ στα υπογεια εχει κεραιες κινητης αναμεταδοσης....πως νομιζετε οτι εχει σημα εκει κατω???

Ξεχασα να πω σχετικα με το αν κανουν δουλεια η οχι ναι κανουν, εχω ενα stik 4G σε ενα mikrotik router και δεν ειχα σημα, αντε 1 γραμμη που την εχανε ομως συνεχεια και με μια κεραια πανελ που την εβαλα διπλα σε παραθυρο και εχει ενισχυση 35dbi σε βυσματα dual chain CRC9 εχω ΠΑΝΤΑ τερμα σημα 100%!!!!

oτι κανουν δουλεια αυτο ειναι σιγουρο 100%. Αλλο να μην υπαρχει σημα τιποτα απολυτως πουθενα!

Edited by Nikifoross

• Απαντήσεις 14,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• mixtri

1494

• georgemv

736

• cmvr

1014

• georgebad

1099

Καταρχάς μπράβο, που έχετε την υπομονή να δώσετε μια καλή, ποιοτική, εικόνα για την απόδοση τού δικτύου τής Cosmote σε αρκετές περιοχές τής χώρας μας, αν κρίνω από τις τελευταίες σελίδες τού παρόντος νήματος. Κάτοχος και εγώ τερματικού class 18, εδώ και λίγο καιρό (Samsung Galaxy S9+), αγορασμένο από ελληνικό κατάστημα με το τελευταίο firwmare και χωρίς root, έχω δει πολύ καλή απόδοση στη μετάδοση φωνής και δεδομένων στο κέντρο τής Πάτρας, που μένω. Τις πρώτες μέρες χρήσης τής συσκευής, είχα περίπου 270 Mbps κατερχόμενης ζεύξης με το διαδίκτυο και 50 Mbps, ανερχόμενης, με τριπλή ραδιοσύζευξη B3+B7+B20, ακόμα και σε εσωτερικό χώρο, σε απόσταση λιγότερο, από 30 μέτρα και με καλή οπτική επαφή, πιθανολογώ, με τον πύργο, που με εξυπηρετεί κατά κόρον. Τις τελευταίες μέρες όμως παρατηρώ μειωμένη απόδοση, πρακτικά όλο το 24ωρο, σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, σε tcp τουλάχιστον και η κατερχόμενη ζεύξη σπάνια υπερβαίνει τα 100 Mbps. Αυτό ακόμα και αν συνδέομαι σε άλλα bts στο κέντρο τής πόλης σε μια βόλτα, που έκανα με το κινητό ανά χείρας χθες. 4X4 MIMO δεν πρέπει να έχει ενεργοποιηθεί ακόμα εδώ αλλά λογικά θα γίνει σύντομα μετά τις πιλοτικές δοκιμές τής Cosmote. Επίσης αντιμετωπίζω και εγώ το πρόβλημα χαμηλών ταχυτήτων σε καρτοκινητό Cosmote, με τη φοιτητική προσφορά για προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς με την κατερχόμενη / ανερχόμενη ζεύξη να μην υπερβαίνουν τα 20 Mbps αν δεν έχει ενεργοποιηθεί κάποιο prepaid πακέτο δεδομένων ή δεν γίνει χρήση όγκου δεδομένων από επιβράβευση prepaid κάρτας Cosmote. Ο περιορισμός αυτός πρέπει να γίνεται σε επίπεδο DNS και άκουσα ότι σε άτομο με το, γνωστό, πρόβλημα, δόθηκε από Cosmote, transparent proxy στο APN, που άρει τον περιορισμό αυτό. Δε γνωρίζω εγώ το συγκεκριμένο άτομο και δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθεί κάτι τέτοιο, ωστόσο δε μπορώ να καταλάβω και την πολιτική τής εταιρίας με τον περιορισμό bandwidth σε ορισμένη μερίδα πελατών, από τη στιγμή, που θα τρέχει κάποιο QOS σε layer 3 για την ορθή, κατά το δυνατόν, λειτουργία δικτύου κινητής της.

Επιβεβαιωνω για τον κοφτη σε φοιτητικα καρτοκινητα.Επειδη απο απλο το εκανα σε φοιτητικο λογω των πανελληνιων εχω κοφτη 20Mbps Download και 10 Upload.Το ιδιο ισχυει οταν δεν εχεις MB,ενω τα speedtest πολλες φορες διακοπτονται.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το είχα αναφέρει μερικές σελίδες νωρίτερα και μου έλεγαν ότι φταίει το κινητό μου και να μην ανεβάζω speedtest με τον κινέζικο "κουβά", γιατί παραπλανώ τον κόσμο και νομίζει ότι το δίκτυο της Cosmote, δεν είναι superwow! :lol:

Έχω κι εγώ Φοιτητικό What's Up και όταν σταμάτησα να αγοράζω πακέτα, τα δωρεάν MB που μου έβαζε κάθε 1η του μήνα, μπήκαν σε περιορισμό 20 Mbps, ακόμα και με 4G+! Νομίζω και το upload έχει μπει σε περιορισμό στα 10 Mbps, αλλά γι' αυτό δεν είμαι σίγουρος... Ορίστε το βίντεο που είχα ανεβάσει:

Υ.Γ. Μην ανεβάσεις speedtest με την Cosmote να σέρνεται στο Galaxy S9+ σου και "παραπλανήσεις" τον κόσμο... :lol: :lol: :rolleyes:

Υ.Γ.2. Εγώ έχω πολλά προβλήματα με την ποιότητα κλήσεων της Cosmote, ειδικά σε 2G (G-E). Τρομάζεις να μιλήσεις. Ούτε εσύ ακούς, ούτε ο άλλος σε ακούει. Καλύτερα μιλάς με 2 κουτιά και ένα σκοινί. :lol: Σε 3G δεν έχει πρόβλημα. Σε VoLTE δεν ξέρω, καθώς το υποστηρίζει το κινητό μου, αλλά όχι στην Cosmote...

Επιβεβαιωνω τα γραφομενα σου για κοφτη στα φοιτητικα καρτοκινητα,το εχω και εγω πλεον αφου εγινε φοιτητικο.

Υ.Γ.2 Στην Ημαθια δεν εχω θεμα

με κληση σε 2G.Γενικως θεμα εδω πανω στην Β.Ελλαδα δεν εχω.Το Samsung των 20€ που εχει η γιαγια μου με κοσμοκαρτα μια χαρα κανει κλησεις χωρις θεμα.

Σε 3G/Volte ειναι σαφως καλυτερα τα

πραγματα.

----- προσθήκη μηνύματος 64 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εγώ είχα σοβαρό θέμα με το δίκτυο, χανόταν λόγω πχ υπογείου ή κακού σήματος και μετα για να ξαναμπεί στο δίκτυο, έπρεπε να πάω κάπου που θα είχε άψογο σήμα, αλλιώς μόνο fake σήμα. Άλλαξα κάρτα sim, παρόλο που είχα ήδη την καινούρια με το σήμα του ariel, και έστρωσε

Sent from my SM-G930F

Με ενεργοποιηση-απενεργοποιηση της Λειτουργιας πτησης στρωνει.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Το είχα αναφέρει μερικές σελίδες νωρίτερα και μου έλεγαν ότι φταίει το κινητό μου και να μην ανεβάζω speedtest με τον κινέζικο "κουβά", γιατί παραπλανώ τον κόσμο και νομίζει ότι το δίκτυο της Cosmote, δεν είναι superwow! :lol:

Έχω κι εγώ Φοιτητικό What's Up και όταν σταμάτησα να αγοράζω πακέτα, τα δωρεάν MB που μου έβαζε κάθε 1η του μήνα, μπήκαν σε περιορισμό 20 Mbps, ακόμα και με 4G+! Νομίζω και το upload έχει μπει σε περιορισμό στα 10 Mbps, αλλά γι' αυτό δεν είμαι σίγουρος... Ορίστε το βίντεο που είχα ανεβάσει:

Υ.Γ. Μην ανεβάσεις speedtest με την Cosmote να σέρνεται στο Galaxy S9+ σου και "παραπλανήσεις" τον κόσμο... :lol: :lol: :rolleyes:

Υ.Γ.2. Εγώ έχω πολλά προβλήματα με την ποιότητα κλήσεων της Cosmote, ειδικά σε 2G (G-E). Τρομάζεις να μιλήσεις. Ούτε εσύ ακούς, ούτε ο άλλος σε ακούει. Καλύτερα μιλάς με 2 κουτιά και ένα σκοινί. :lol: Σε 3G δεν έχει πρόβλημα. Σε VoLTE δεν ξέρω, καθώς το υποστηρίζει το κινητό μου, αλλά όχι στην Cosmote...

Προφανώς και παραπλανείς, όταν η ταχύτητα περιορίζεται σκόπιμα, λόγω μη ύπαρξης πακέτου. Δεν ανταποκρίνεται ένα τέτοιο speedtest στην πραγματικότητα. Τουλάχιστον αν το διευκρινίζεις δεν είναι παραπλάνηση.

Υ.Γ.: Πολύ καλά κάνει η Cosmote και περιορίζει όποιον θέλει να κάνει τσάμπα αβέρτα speedtests χωρίς πακέτο. Σκέψου να ξεκινούσαν όλοι τα speedtests χωρίς αγορασμένο πακέτο. Θέλεις 300άρια; Πλήρωνε. Απλό.

Επιβεβαιώνω την περίεργη κατάσταση του δικτύου στην Πάτρα τον τελευταίο καιρό. Ελπίζω να πρόκειται για αλλαγές που θα βγουν τελικά σε καλό και όχι σε τυχαία δυσλειτουργία.

Για το θέμα του περιορισμού ταχύτητας δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός με βάση το DNS. Για το θέμα του transparent proxy, υπάρχει στο APN 'internet' και σε συγκεκριμένες TCP ports, μεταξύ των οποίων και το 8080 που χρησιμοποιεί το ookla client. Τα υπόλοιπα είναι θέμα πολιτικής, δεν υπάρχει λογική.

Σαφώς και δεν υπάρχει περιορισμός ταχύτητας σε physical layer, εκτός και αν δρομολογείται η κίνηση από τους DNS σε "περιοριστή ταχύτητας" να το γράψω εκλαϊκευμένα και είχα ακούσει ότι γίνεται κάτι τέτοιο σε όγκο δεδομένων, που αποδίδεται δωρεάν αλλά μάλλον δεν ευσταθεί τελικά. Ελπίζω εν καιρώ να αποδώσει και στην Πάτρα το δίκτυο τα μέγιστα!

Ζωντανά με την εκπομπή "Γυρίζοντας με 78 στροφές" κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 10-12 μ.μ. (ώρες Ελλάδος) από το www.radio-nostalgia.gr

Οι κλήσεις φωνής είναι άριστες σε 4g, πάντα και με ενεργοποιημένα wifi calling και voice over lte. Σε κλήσεις, ειδικά, με HD audio όταν καλείται συνδρομητής με συμβατό τερματικό, η ακουστική είναι εξαιρετική. Μακάρι να βγει αναβάθμιση για τη συσκευή σας που θα καταστήσει ικανή την επικοινωνία σε volte. Πραγματικά, το VoLTE αξίζει! Δεν έχει νόημα να κοινοποιήσω κάποιο speedtest και όχι για να μην "παραπλανηθούν" υποψήφιοι πελάτες high end συσκευής από "χαμηλές επιδόσεις" αλλα θεωρώ ότι δεν έχει και νόημα, μιας και το όποιο αποτέλεσμα από ένα ή περισσότερα test τού είδους, δίνουν μια ποιοτική εκτίμηση και μόνο και ήδη γνωρίζουμε ότι, σε γενικές γραμμές, η απόδοση είναι, πέραν τού δέοντος καλή, στο μεγαλύτερο μέρος τής χώρας μας.

Ζωντανά με την εκπομπή "Γυρίζοντας με 78 στροφές" κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 10-12 μ.μ. (ώρες Ελλάδος) από το www.radio-nostalgia.gr

Προφανώς και παραπλανείς, όταν η ταχύτητα περιορίζεται σκόπιμα, λόγω μη ύπαρξης πακέτου. Δεν ανταποκρίνεται ένα τέτοιο speedtest στην πραγματικότητα. Τουλάχιστον αν το διευκρινίζεις δεν είναι παραπλάνηση.

Υ.Γ.: Πολύ καλά κάνει η Cosmote και περιορίζει όποιον θέλει να κάνει τσάμπα αβέρτα speedtests χωρίς πακέτο. Σκέψου να ξεκινούσαν όλοι τα speedtests χωρίς αγορασμένο πακέτο. Θέλεις 300άρια; Πλήρωνε. Απλό.

Έχω να βάλω πακέτο 3 χρόνια αλλά κάνω speedtest μέχρι 125mb έχω δει. Έχω 11gb από πάρε μοίρασε πακέτο ίντερνετ δεν βάζω ποτέ.

6864c94a435d30ba6f343605a6e976a3.jpg

Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

To πάρε μοίρασε το βλέπει ως "αγορασμένο" το σύστημα τους και δεν έχει κόφτη

Στάλθηκε από το LEX820 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ το γνωρίζω ότι είναι παράνομο. Ωστόσο έχω ήδη παραγγείλει έναν αναμεταδότη E-GSM (γιατί το φάσμα της Cosmote είναι "ζόρικο") στα 900 MHz.

Λες να έχουμε πρόβλημα, που θα αναμεταδόσουμε το σήμα μόνο μέσα στο σπίτι μας; Άλλωστε, δε φταίμε εμείς που η Cosmote δεν έχει καλή εσωτερική κάλυψη στις περιοχές μας...

Υ.Γ. Δεν πήρα αναμεταδότη με 4G, γιατί θα ήταν αχρείαστος, καθώς έχουμε Wi-Fi στο σπίτι. Μόνο να μη χάνουμε κλήσεις θέλαμε και να μη βγαίνουμε στην αυλή για να πάρουμε τηλέφωνο...

καλημέρα, ξαναγραφω επειδή ξεχασα να σου απαντησω σε όλα, απαντησα στο ένα σκελος.

Αναμεταδότες για ολες τις συχνότητες όπως εδειξα εχει, αλλα είναι πανάκριβοι.

Αν θες μια συχνοτητα μονο είναι πολύ φτηνοι από εξω.

Το 3G είναι στην 2100 και το 4G στην 800 και 1800. Επειδή το κινητο μου δεν εχει την 800 (εχω Xiaomi mi max 2) χρειαζομαι μονο την 1800, μεσα στο σπιτι δεν εχω 4G αλλα όταν βγω εξω λιγο παραπερα αρχιζει να εχει και μερικα μετρα στο αμπελι εχω τερμα 4G στην 1800.

οποτε αυτό θελω να ενισχυσω για να εχω μεσα στο σπιτι μου.

Εχω ηδη ρωτησει όπως ειπα και μου ειπαν ότι μπορω να παρω οποιον θελω στην αντιστοιχη συχνοτητα δεν υπαρχει κανενα θεμα.

Δινουν και αυτοι αλλα μονο αν εχεις συμβολαιο.

Τελικα αυτόν στα 900 που ηθελες για ομιλια τον εχεις βαλει? ή τον περιμενεις να σου ερθει ?

Ξεχασα να πω, τελος αντι να παρω αναμεταδοτη μπορω να παρω ένα 4G router με SIΜ και να παιζω με twin sim W.U αλλα για οσο δουλευω ιντερνετ δεν θα εχω τηλεφωνο στο κινητο οποτε δεν λεει και το κοστος είναι πολύ μεγαλυτερο από έναν αναμεταδοτη στην 1800.

Βεβαια στις τελευταίες δοκιμες που εκανα (θα το δω παλι αυτό το ΣΚ), αν αφήσω το κινητο στο πρεβαζι του παραθυρου εχει σταθερο Η+ στην 2100 οποτε το κανω wifi ap και εχω πχ στο ταμπλετ κτλ ιντερνετ, οποτε ισως βολευτω και ετσι θα δουμε.

Δεν με καινε τοσο πολύ οι ταχύτητες δεν είναι τα GB για χορταση!

Τελος καποια κινητα εχουν υποδοχη εξωτερικης κεραιας!!! σπανια αλλα υπαρχουν! αν βρουμε ένα τετοιο ή εχουμε τοτε μπορει να γινει wifi ap! βαζοντας μια κεραια πανω, το ειχε κανει ενας φιλος αυτό για Cosmote!

Edited by Nikifoross

To πάρε μοίρασε το βλέπει ως "αγορασμένο" το σύστημα τους και δεν έχει κόφτη

Δεν το γνώριζα καλή φάση.

Σαφώς και δεν υπάρχει περιορισμός ταχύτητας σε physical layer, εκτός και αν δρομολογείται η κίνηση από τους DNS σε "περιοριστή ταχύτητας" να το γράψω εκλαϊκευμένα και είχα ακούσει ότι γίνεται κάτι τέτοιο σε όγκο δεδομένων, που αποδίδεται δωρεάν αλλά μάλλον δεν ευσταθεί τελικά. Ελπίζω εν καιρώ να αποδώσει και στην Πάτρα το δίκτυο τα μέγιστα!

Μερικές παρατηρήσεις επί των παραπάνω:

1) Σε LTE δίκτυα το ποιο κοινό QoS τρέχει σε layer 2 μέσω των παραμέτρων MBR ανά APN. Ήδη π.χ. τα APNs του VoLTE έχουν MBR ανάλογα του bitrate που έχει συμφωνηθεί με το δίκτυο και μάλιστα είναι και guaranteed από το δίκτυο τα σχετικά resource blocks μέσω GBR. Η Cosmote δεν φαίνεται να κάνει QoS με αυτόν τον τρόπο στο internet APN, μιας και πάντα στέλνει MBR 1000 mbps down / 150 mbps up, ακόμα και αν είναι η γραμμή χωρίς πακέτο. Άρα υπάρχει layer 3-7 λύση στο core του δικτύου που υλοποιεί τις πολιτικές περιορισμού. Υποθέτω είναι το ίδιο που περιορίζει και το video streaming speed για το πακέτο play now unlimited.

2) Φαίνεται να ισχύει ότι τα speedtest με server OTE SA και Cosmote SA δεν χρεώνονται από το billing σύστημά τους.

3) Το δίκτυο δεν πάει άσχημα, είναι όμως μικρή η κάλυψη LTE-A για το μέγεθος της πόλης. Μόνο τα eNodeB Γούναρη & Κανακαρη και Πλατεία Γεωργίου είναι 3CA/256QAM (500mbps max). Μερικά ακόμη είναι 2CA και τα περισσότερα σκετα band 3 ή band 20. Τα 3CA eNBs είναι μέτρια φορτωμένα, δίνοντας γενικά σε ώρες αιχμής 150-200mbps και σε πιο ήσυχες ώρες κάτι ανάμεσα σε 350-400mbps με cat.16 συσκευή. Τα 2CA κάνουν hover γύρω στα 200-240 mbps max. Τα υπόλοιπα περί το κατοστάρι (band 3) και 50άρι (band 20).

Μακάρι να δούμε σύντομα και 4 MIMO στα μέρη μας :)

καλημέρα, ξαναγραφω επειδή ξεχασα να σου απαντησω σε όλα, απαντησα στο ένα σκελος.

Αναμεταδότες για ολες τις συχνότητες όπως εδειξα εχει, αλλα είναι πανάκριβοι.

Αν θες μια συχνοτητα μονο είναι πολύ φτηνοι από εξω.

Το 3G είναι στην 2100 και το 4G στην 800 και 1800. Επειδή το κινητο μου δεν εχει την 800 (εχω Xiaomi mi max 2) χρειαζομαι μονο την 1800, μεσα στο σπιτι δεν εχω 4G αλλα όταν βγω εξω λιγο παραπερα αρχιζει να εχει και μερικα μετρα στο αμπελι εχω τερμα 4G στην 1800.

οποτε αυτό θελω να ενισχυσω για να εχω μεσα στο σπιτι μου.

Εχω ηδη ρωτησει όπως ειπα και μου ειπαν ότι μπορω να παρω οποιον θελω στην αντιστοιχη συχνοτητα δεν υπαρχει κανενα θεμα.

Δινουν και αυτοι αλλα μονο αν εχεις συμβολαιο.

Τελικα αυτόν στα 900 που ηθελες για ομιλια τον εχεις βαλει? ή τον περιμενεις να σου ερθει ?

Ξεχασα να πω, τελος αντι να παρω αναμεταδοτη μπορω να παρω ένα 4G router με SIΜ και να παιζω με twin sim W.U αλλα για οσο δουλευω ιντερνετ δεν θα εχω τηλεφωνο στο κινητο οποτε δεν λεει και το κοστος είναι πολύ μεγαλυτερο από έναν αναμεταδοτη στην 1800.

Βεβαια στις τελευταίες δοκιμες που εκανα (θα το δω παλι αυτό το ΣΚ), αν αφήσω το κινητο στο πρεβαζι του παραθυρου εχει σταθερο Η+ στην 2100 οποτε το κανω wifi ap και εχω πχ στο ταμπλετ κτλ ιντερνετ, οποτε ισως βολευτω και ετσι θα δουμε.

Δεν με καινε τοσο πολύ οι ταχύτητες δεν είναι τα GB για χορταση!

Τελος καποια κινητα εχουν υποδοχη εξωτερικης κεραιας!!! σπανια αλλα υπαρχουν! αν βρουμε ένα τετοιο ή εχουμε τοτε μπορει να γινει wifi ap! βαζοντας μια κεραια πανω, το ειχε κανει ενας φιλος αυτό για Cosmote!

H COSMOTE μπορεί να δίνει τέτοιες συσκευές εφόσον της ανήκει το αδειοδοτημένο φάσμα. Εσύ δεν επιτρέπεται να τοποθετείς χωρίς να το γνωρίζουν. Είναι παράνομο. Οι συχνότητες είναι ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΕΣ, που σημαίνει ότι ανήκουν στον πάροχο και μόνο αυτός ορίζει που και πως θα χρησιμοποιηθούν.

Προφανώς αποτελλεί λύση για εσένα, αλλά δε σημαίνει ότι είναι και νόμιμο. Δεν κάνεις κανένα έγκλημα, αλλά λέμε τώρα. ;)

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Είτε ανήκει σεκάποιον το φάσμα ( αδειοδοτημένη ) είτε όχι δεν μπορεί κανείς να κάνει ότι θέλει σε μία συχνότητα.

Εννοείται ότι για χρήση μέσα στο σπίτι σου ή για λίγα μέτρα απόσταση δεν χρειάζεσαι καμμία άδεια . Τα ανωτέρω είναι γνώμη απλά.

Η λέξη νόμιμα είναι πολύ βαριά μια που Νόμιμο σημαίνει συνήθως ότι έχεις κάποια άδεια για αυτό που κάνεις,και εγώ νομικός δεν είμαι.

Έχω χρόνια να βάλω πακέτο, από reload it255cf4b1cf6567b51cd9ed1bcbe38a34.jpg

Στάλθηκε από το CMR-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχω χρόνια να βάλω πακέτο, από reload it255cf4b1cf6567b51cd9ed1bcbe38a34.jpg

Στάλθηκε από το CMR-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το reload it θεωρείται πακέτο. Όπως και τα δώρα της cosmote prepaid mastercard.

Είτε ανήκει σεκάποιον το φάσμα ( αδειοδοτημένη ) είτε όχι δεν μπορεί κανείς να κάνει ότι θέλει σε μία συχνότητα.

Εννοείται ότι για χρήση μέσα στο σπίτι σου ή για λίγα μέτρα απόσταση δεν χρειάζεσαι καμμία άδεια . Τα ανωτέρω είναι γνώμη απλά.

Η λέξη νόμιμα είναι πολύ βαριά μια που Νόμιμο σημαίνει συνήθως ότι έχεις κάποια άδεια για αυτό που κάνεις,και εγώ νομικός δεν είμαι.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 4070/2012, η ΕΕΤΤ έχει, μεταξύ άλλων, και τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

«ιη. Χορηγεί, ανακαλεί ή περιορίζει τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων, βάσει των αρμοδιοτήτων της, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου.

ιθ. Διαχειρίζεται τις ραδιοσυχνότητες ή ζώνες του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων, των οποίων την ευθύνη έχει, σύμφωνα με τις διατάξεις

του παρόντος, κ. η ΕΕΤΤ εποπτεύει και ελέγχει τη χρήση του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων και επιβάλλει τις σχετικές κυρώσεις.

λα. Χορηγεί τις άδειες κατασκευής κεραιών σταθμών στην ξηρά, συμπεριλαμβανομένων των ραδιοτηλεοπτικών, και ασκεί όλες τις αρμοδιότητες που αναφέρονται στο άρθρο 1 του ν. 2801/2000 όπως ισχύει, πλην της παραγράφου 4 του ιδίου άρθρου και του εδαφίου ιε` τηςπαραγράφου 2 του άρθρου 4 του ν.3431/2006.

Συνεπώς, η ΕΕΤΤ διαχειρίζεται τις ραδιοσυχνότητες ή ζώνες του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων, εποπτεύει και ελέγχει τη χρήση του φάσματος

ραδιοσυχνοτήτων και επιβάλλει τις σχετικές κυρώσεις με την επιφύλαξη των προβλεπομένων στη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία (αρ. 4 παρ. 2 εδ. ιβ του ιδίου νόμου). Επισημαίνεται ότι στο άρθρο 1, παρ. 5, εδ. Α’, του Ν.2801/2000 περιγράφονται συγκεκριμένες πράξεις, οι οποίες θεωρούνται αυτόφωρα.

;)

Edited by mixtri

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το reload it θεωρείται πακέτο. Όπως και τα δώρα της cosmote prepaid mastercard.

Το reload θεωρείται πακέτο το πάρε μοίρασε το ίδιο τα mb της prepaid το ίδιο. Σε τι mb δεν έχεις φουλ ταχύτητες? Κάνα πάρε δώσε μόνο?

Το reload θεωρείται πακέτο το πάρε μοίρασε το ίδιο τα mb της prepaid το ίδιο. Σε τι mb δεν έχεις φουλ ταχύτητες? Κάνα πάρε δώσε μόνο?

Προσωπικά έχω παρατηρήσει προβλήματα μόνο στα πακέτα 2GB και 5G του Frog και στο Internet On the Go prepaid. Πιθανόν και άλλα να έχουν θέμα. Οι φίλοι πιο πάνω αναφέρουν π.χ. τα φοιτητικά.

Προσωπικά έχω παρατηρήσει προβλήματα μόνο στα πακέτα 2GB και 5G του Frog και στο Internet On the Go prepaid. Πιθανόν και άλλα να έχουν θέμα. Οι φίλοι πιο πάνω αναφέρουν π.χ. τα φοιτητικά.

Στα δωρεαν του φοιτητικου

Οπότε έχουμε ένα το φοιτητικό τα 600mb που δίνει πρώτη του μήνα και και από frog τις προσφορές των 2 και 5gb. Το Internet on the go δεν το γνωρίζω.

Μερικές παρατηρήσεις επί των παραπάνω:

1) Σε LTE δίκτυα το ποιο κοινό QoS τρέχει σε layer 2 μέσω των παραμέτρων MBR ανά APN. Ήδη π.χ. τα APNs του VoLTE έχουν MBR ανάλογα του bitrate που έχει συμφωνηθεί με το δίκτυο και μάλιστα είναι και guaranteed από το δίκτυο τα σχετικά resource blocks μέσω GBR. Η Cosmote δεν φαίνεται να κάνει QoS με αυτόν τον τρόπο στο internet APN, μιας και πάντα στέλνει MBR 1000 mbps down / 150 mbps up, ακόμα και αν είναι η γραμμή χωρίς πακέτο. Άρα υπάρχει layer 3-7 λύση στο core του δικτύου που υλοποιεί τις πολιτικές περιορισμού. Υποθέτω είναι το ίδιο που περιορίζει και το video streaming speed για το πακέτο play now unlimited.

2) Φαίνεται να ισχύει ότι τα speedtest με server OTE SA και Cosmote SA δεν χρεώνονται από το billing σύστημά τους.

3) Το δίκτυο δεν πάει άσχημα, είναι όμως μικρή η κάλυψη LTE-A για το μέγεθος της πόλης. Μόνο τα eNodeB Γούναρη & Κανακαρη και Πλατεία Γεωργίου είναι 3CA/256QAM (500mbps max). Μερικά ακόμη είναι 2CA και τα περισσότερα σκετα band 3 ή band 20. Τα 3CA eNBs είναι μέτρια φορτωμένα, δίνοντας γενικά σε ώρες αιχμής 150-200mbps και σε πιο ήσυχες ώρες κάτι ανάμεσα σε 350-400mbps με cat.16 συσκευή. Τα 2CA κάνουν hover γύρω στα 200-240 mbps max. Τα υπόλοιπα περί το κατοστάρι (band 3) και 50άρι (band 20).

Μακάρι να δούμε σύντομα και 4 MIMO στα μέρη μας :)

1)Στέλνοντας σταθερό MBR, επόμενο είναι να πάμε σε λύση layer 3-7 στον κορμό δικτύου για τους, όποιους, περιορισμούς έχουν θέσει. Το πακέτο "Play now unlimited" παρέχει, όντως, απεριόριστη κίνηση δεδομένων για μετάδοση βίντεο, έστω και με χαμηλό bitrate? Προφανώς υπάρχει απάντηση στη σελίδα τής Cosmote αλλά δεν το έχω ψάξει, δε με ενδιαφέρει κιόλας, αλλά αν δεν θέτει όριο, φαίνεται ενδιαφέρον add on στους λάτρεις προβολής βίντεο on the road.

2)Ενίοτε χρεώνονται και έχει συμβεί και σε μένα και σε άλλους, όπως διάβασα. Σπάνιο αλλά συμβαίνει.

3)Έτσι ακριβώς! Ευτυχώς μένω στο κέντρο (Πλατεία Γεωργίου) και απολαμβάνω eNB 3 CA/256 QAM και η απόδοση είναι αυτή, που περιγράφετε, σε γενικές γραμμές. Επιβεβαιώνω με δικούς μου, ποιοτικούς ελέγχους σε αρκετά σημεία τής πόλης.Θέμα χρόνου είναι, λογικά, να αναβαθμιστεί το δίκτυο και εκτός κέντρου όπως και εκπέμψουν με 4 ΜΙΜΟ, όταν ξεκινήσει η μαζική τοποθέτησή τους εν καιρώ.

Συμπλήρωση: Πιστεύω τους επόμενους μήνες να απολαύσουμε στα μεγάλα αστικά κέντρα, 3 CA με διαμόρφωση 256 QAM και 4 Χ 4 MIMO, αξιοποιώντας στο μέγιστο τα τερματικά cat 18 σε κατερχόμενες ζεύξεις (ταχύτητες μέχρι 1-1.2 Gbps θεωρητικά, τουλάχιστον) αλλά και cat 13 για ανερχόμενες (μέχρι 150 Mbps, 2 CA x 20 MHz με διαμόρφωση 64 QAM) Όλα αυτά θα προσφέρουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία χρήσης σε όσους/ες χρειάζονται αυτό το bandwidth για διακίνηση μεγάλου όγκου δεδομένων, με το ανάλογο αντίτιμο βέβαια. Νομίζω, η πρωτοπόρος, Swisscom, εφάρμοσε σε εμπορική διάθεση, 1η πανευρωπαϊκά, τέτοιες υπηρεσίες και θέλω να πιστεύω ότι είμαστε και εμείς σε καλό δρόμο με την Cosmote, που οδηγεί τις εξελίξεις και το δείχνει έμπρακτα με τη μετάβαση στην 5η γενιά να διεξάγεται ομαλά.

Edited by jimavagianos_
Συμπλήρωση

1)Στέλνοντας σταθερό MBR, επόμενο είναι να πάμε σε λύση layer 3-7 στον κορμό δικτύου για τους, όποιους, περιορισμούς έχουν θέσει. Το πακέτο "Play now unlimited" παρέχει, όντως, απεριόριστη κίνηση δεδομένων για μετάδοση βίντεο, έστω και με χαμηλό bitrate? Προφανώς υπάρχει απάντηση στη σελίδα τής Cosmote αλλά δεν το έχω ψάξει, δε με ενδιαφέρει κιόλας, αλλά αν δεν θέτει όριο, φαίνεται ενδιαφέρον add on στους λάτρεις προβολής βίντεο on the road.

Nαι είναι όντως απεριόριστο με περιορισμό στην ταχύτητα περί τα 70kb/sec νούμερο που κατά την γνώμη μου εν έτει 2018 που ακόμη και το πιο "σάπιο" smartphone έχει ανάλυση hd είναι απλά απαράδεκτο. Αν ήταν τουλάχιστον στο 1mb/sec θα έλεγα προσωπικά ότι αξίζει. Ο τρόπος που το "καταλαβαίνει" το δίκτυο ότι έχεις αυτό το πακέτο και δεν χρεώνει τα κανονικά δεδομένα όταν πας πχ να δεις youtube ειναι βάσει της ip που μπαίνει ο χρήστης στη σελίδα του youtube και αν είναι αυτή της cosmote δεν χρεώνει απο τα κανονικά δεδομένα και παράλληλα βάζει τον περιορισμό. Αν μπεις με άλλη ip πχ μέσω vpn, τότε το youtube χρεώνει απο τα κανονικά δεδομένα και έχεις όλη την ταχύτητα που δίνει το δίκτυο στο σημείο που βρίσκεσαι

Για τα άλλα που λες περί mimo ήδη στην Κοζάνη των 60000 κατοίκων γύρω απο το κέντρο με το Le max 2 βλέπω 256qam και 4X2 mimo χωρίς ca και απο band 3 ή 7. Λογικά κάποια συσκευή που υποστηρίζεται επίσημα απο την cosmote, μπορει ήδη να πιάνει 4Χ4 και ca

Edited by bbbb

Για 4x4 θες msm8998 η sdm845 τουλάχιστον. Για CA θες το ueCapability string να αναφέρει τους συνδυασμούς ώστε το δίκτυο να ξέρει ότι υποστηρίζεις aggregation. Μια μέρα θα δω τι μπορώ να κάνω για τα LeMax. Υπάρχει μια παράμετρος (NV) που αλλάζεις μέσω QxDM για να περιορίσεις μπάντες. Αν καταφέρω να το κάνω θα σου πω τον τρόπο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

4X4 υποστηρίζει και ο Exynos 9810, που εξοπλίζει η Samsung τα S9 και S9+ για κάποιες αγορές και είναι αντίστοιχο soc με το sdm845 με class 18 / class 13 για κάθοδο/άνοδο δεδομένων αντίστοιχα, όπως και ο περσινός Kyrin 970, που έρχεται στα high end τερματικά τής Huawei. Δυστυχώς δεν ξέρουμε το configuration για πολλά "κινέζικα" τηλέφωνα με snapdragon modems και χρειάζεται παραμετροποίηση με το QXDM professional για να γίνει σωστό carrier aggregation, όπως είπε και ο mixtri. Έπεσε στα χέρια μου ένα Leeco Χ820 φίλου αλλά δε μπόρεσα να το κρατήσω στα χέρια μου, παρά μόνο μερικές ώρες και έτσι δεν βρήκα την ευκαιρία να το ψάξω περαιτέρω και βέβαια είναι ευπρόσδεκτη η εκμετάλλευση τού class 6 modem, που το τηλέφωνο διαθέτει.

Το πρόβλημα με τα κινέζικα δεν είναι οι επιδόσεις τους. Είναι το χάος στο modem configuration. Εδώ μας παίρνει 2 μήνες να συννενοηθούμε με την Qualcomm για βασικά προβλήματα, φανταστείτε τι γίνεται παραπέρα. Τα modems έχουν διαφορετικά dev branches, customised για κάθε κινητό. Το τι γίνεται integrate από patches/configurations/capabilities ο θεός και η ψυχή τους.

Η Samsung είναι πολύ τίμια εταιρεία αν και με μακρύ χέρι στο θέμα του configuration :) Intel δε θέλω καν να σχολιάσω. Qualcomm τίμια πλην buggy. Mediatek βαράτε βιολιτζήδες.

[sIGPIC][/sIGPIC]