Jump to content

jimavagianos_

Members
  • Δημοσιεύσεις

    134
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by jimavagianos_

  1. jimavagianos_

    5G NR

    Καλή εμβέλεια έχει, ωστόσο μεγάλες ταχύτητες σε WiFi 6 έχουμε στο δωμάτιο, που είναι το router. Σε άλλα δωμάτια πέφτει η απόδοση αρκετά. Γενικά είναι ένα πολύ καλό και οικονομικό μηχάνημα. Μακράν το φθηνότερο από το αμέσως επόμενο, που έχει κοντά διπλή τιμή, τουλάχιστον σε φορητό! Στάλθηκε από το SM-G998B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  2. jimavagianos_

    5G NR

    Για όσους έχετε ή σκοπεύετε να πάρτε το ZTE MU5001 5G router από vodafone. Τελικά με MTU 1380/MSS 1340 κάνει restart το μηχάνημα αν συνδεθούμε ασύρματα με αυτό. Συνεπώς αν έχετε θέμα με το upload , μπορείτε να "ρίξετε" από τα Windows το MTU στην τιμή 1380 με την εξής διαδικασία: Ανοίγουμε command prompt με δικαιώματα διαχειριστή Γράφουμε “netsh interface ipv4 show subinterface”. (Χωρίς τα " στην αρχή και στο τέλος). Πατάμε Enter. Βλέπουμε μια λίστα με τις διεπαφές δικτύου ethernet, wifi κτλ. Γράφουυμε “netsh interface ipv4 set subinterface “Local Area Connection“ mtu=1380 store=persistent”. Όπου αντί Local Area Connection το όνομα διεπαφής, που θέλουμε να αλλάξουμε π.χ. "Τοπική Σύνδεση". (Χωρίς τα " στην αρχή και στο τέλος). Πατάμε Enter. Γράφουμε “netsh interface ipv4 show subinterface” για να τσεκάρουμε ότι η αλλαγή έγινε. (Χωρίς τα " στην αρχή και στο τέλος). Δε χρειάζεται restart. Η αλλαγή γίνεται on the fly. Με την ίδια διαδικασία επαναφέρουμε το MTU στο 1500 π.χ.
  3. jimavagianos_

    5G NR

    Έμαθα και κάτι, που δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί. Στο APN "vpn-internet" εφαρμόζεται ένα throughput 128 Mbps down, 64 Mbps up.Δεν ξέρουν ακόμη από Cosmote αν θα αλλάξει το όριο αυτό και πότε. Στο APN "internet" έχει οριστεί στα 3 Gbps down/up, που πρακτικά δε μάς επηρεάζει μιας και download πάνω από 3 Gbps θα έχουμε στα χιλιοστομετρικά και μπάντες mm waves θα αργήσουμε να δούμε στην πράξη. Στάλθηκε από το SM-G998B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  4. jimavagianos_

    5G NR

    Όσοι απολαμβάνετε unlimited 5G internet στην Cosmote, ορίστε από το 5G router σας ή τα Windows 10/11 (με επέμβαση στη Registry) τις τιμές MSS kai ΜΤU σε 1340/1380 αντίστοιχα. Δυστυχώς και στα Windows 11 κάτι δεν πάει καλά με τα PMTUD (Path MTU Discovery). Αυτό για να έχετε το μέγιστο upload χωρίς προβλήματα. Ωστόσο σε 4G καλό είναι να λαμβάνουμε το main cell 20 MHz ώστε να έχουμε τη μέγιστη απόδοση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το ZTE MU5001 , φορητό 5G router με gigabit ethernet και Wifi 6. Το δίνει σε πολύ καλή τιμή η Vodafone, 241,80 ευρώ μόνο! Μάλιστα αλλάζει MSS/MTU με ένα κλικ μέσα από το web interface του πολύ εύκολα!
  5. jimavagianos_

    5G NR

    Στην Πλατεία Γεωργίου Πάτρα από 1000+ Mbps down, πέσαμε στα 300. Λίγο ανέβηκε το upload, ωσροσο. Από 110 Mbps, στα 130. Κινητό S21 ultra με οπτική επαφή με κεραία στα 100 μέτρα περίπου. Στάλθηκε από το SM-G998B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Update: Το θέμα ήταν στη συσκευή και επανήλθε με επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου!
  6. jimavagianos_

    5G NR

    Ήρθα απόψε σπίτι μου στην Πάτρα στην Πλατεία Γεωργίου μετά από... 10 μήνες και ω λαλα ! Η Ν78 κεραία μου, μερικές δεκάδες μέτρα από το σπίτι μου, με περίμενε ! 1 Gbps download / 100 + Mbps uplaod. Δοκιμή με Samsung S21 Ultra, 5G από το υπνοδωμάτιό μου. Πρόγραμμα Cosmote Gigamax Unlimited με 4 extra sim και η μια θα μπει σε 5G router, λειτουργώντας με τη "50 Mbps down/10 Mpbs up" vdsl μου, wind fast path από αστικό κέντρο, μάλλον με υλοποίηση line bonding. Το ερώτημα τώρα: Ποιο 5G router? Παίρνω κάτι εδώ και τώρα ή περιμένω κάτι σε low latency X60,X65 by Qualcomm κτλ κτλ? Ακούω γνώμες!!!
  7. jimavagianos_

    5G NR

    Τι είναι τούτο! Αν έμενα εκεί, 5G router με Cosmote unlimited και 10gbit switch για το σπίτι! Στάλθηκε από το SM-G998B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  8. Ελπίζω να μην έχει το S22 notch/τρύπα στην οθόνη!
  9. jimavagianos_

    5G NR

    Μού φαίνεται ότι θα περιμένω για "χιλιστομετρικό 5g" ώστε να πάρω την πρώτη μου 5G συσκευή! Και αυτό θα αργήσει ακόμη καθώς φαίνεται :(
  10. jimavagianos_

    5G NR

    Θα περιμένω να δοκιμάσω το 5G με ένα X60 modem μια και καλή. Τουλάχιστον στις περιοχές κάλυψης 5G θα βελτιωθεί και η απόδοση στο 4G+ με τα νέα 4Χ4 MIMO panels, 256 CQUAM κτλ. Θέλω να δω και Μυτιλήνη πού βάλανε 5g, ακόμη δεν ξέρω σε ποια σημεία, αν κατέβω στην πόλη να δω αν βελτιώθηκε η απόδοση στο 4G+.
  11. jimavagianos_

    4G LTE

    Ευχαριστώ για την απάντηση! Επικοινώνησα χθες με Cosmote και μού είπαν ότι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο φαίνεται ότι είναι γενικό το κακό!
  12. jimavagianos_

    4G LTE

    Σε καρτοκινητό Cosmote, με ενεργοποιημένο το "myinternet" και χωρίς όγκο δεδομένων δεν ανοίγει το http://myinternet.cosmote.gr από χθες όπως και η, δωρεάν, σελίδα, http://0.facebook.com Όταν όμως προαγοραστεί κάποιο πακέτο δεδομένων λειτουργεί κανονικά το portal (myinternet.cosmote.gr) και το 0.facebook.com Συμβαίνει και σε άλλους?
  13. Παιδιά υποστηρίζει δίκτυο 4G+ το Pocophone F1 π.χ. σε Cosnote, που έχει εκτεταμένη κάλυψη 4G+ ?
  14. Θα είναι κρίμα να μην έχει configuration για 4G+ Στις περιοχές, που κινείστε έχετε δει 4G+ με άλλο τηλέφωνο μήπως;
  15. Σε καλή μεριά και καλοδούλευτο!!! Υποστηρίζει δικτύωση 4g+ ? Έχεις δει ποτέ την ένδειξη αυτή στην οθόνη?
  16. Όλοι το θέλουμε μα ένας θα το πάρει! Καλή επιτυχία!
  17. jimavagianos_

    4G LTE

    Ευχαριστώ θερμά για την απάντηση! Με βλέπω να κάνω μια βόλτα στα Ψηλά Αλώνια όταν ευκαιρέσω, αρκεί τα πάνελ να είναι σε λειτουργία.
  18. jimavagianos_

    4G LTE

    Μάς καλύπτει μια χαρά σύμφωνα με τις μπάντες, που επιστρέφει στο AT interface το εργαλείο και μάλλον θα το αποκτήσω και εγώ με την πρώτη ευκαιρία. Σε ποια περιοχή αυτό το θαύμα? Στην Πλατεία Γεωργίου, στην Πάτρα "σέρνεται" η Cosmote με μάξιμουμ 240Mbps-250 Mbps down, τώρα σύμφωνα με το http://www.fast.com σε τερματικό Samsung S9+ με υποστήριξη cat 18 down, cat 13 up). με καλό ραδιοδίκτυο 4G+ με 2 CA, ενίοτε και 3 CA. Εσωτερικός χώρος, ψηλά, σε πολυκατοκία.
  19. jimavagianos_

    4G LTE

    Μια 300αρα Mbps και στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, σε εσωτερικό χώρο αλλά συνήθως βραδυνές ώρες παίζει στα 200 Mbps, στην κάθοδο.
  20. jimavagianos_

    4G LTE

    Συγγνώμη, νόμιζα είχατε απαντήσει στο δικό μου κείμενο, πιο πίσω, που έλεγα ότι αγόρασα ως δεύτερο τηλέφωνο ένα ZTE BLADE MINI V8, που υποτίθεται ήταν 4G+ (cat 6) αλλά είναι απλό 4G τελικά (cat 4).
  21. jimavagianos_

    4G LTE

    Γεγονός είναι αυτό. Ωστόσο υποτίθεται ότι το ZTE BLADE MINI V8, που έρχεται με "Cosmote" firmware, θα είχε και το configuration περασμένο για να κάνει CA (2x), όπου είχε ραδιοκάλυψη 4g+ η εταιρία. 4Χ4 MIMO όντως, υποστηρίζουν μόνο οι 845 / 835 τής Qualcom, οι αντίστοιχοι EXYNOS και οι KYRIN 960 και 970, αν θυμάμαι καλά. 4g+ έχω κανονικά σε όλο το κέντρο τής Πάτρας στο Samsung S9+, που είναι το κινητό μου τηλέφωνο αυτή την περίοδο.
  22. jimavagianos_

    4G LTE

    Ωραία. Μπορείς να δουλέψεις τώρα σαν άνθρωπος και να, που η μετάπτωση σε τρίτης γενιάς δίκτυο, ενίοτε είναι ... αναβάθμιση!
  23. jimavagianos_

    4G LTE

    Δοκίμασες να κάνεις switch se Η+ μήπως και η κατάσταση ήταν καλύτερη?
  24. jimavagianos_

    4G LTE

    Και τα καταστήματα Cosmote έχουν την ίδια πολιτική με το Γερμανό μάλλον αλλά γιατί με πληρωμή μέσω πιστωτικής δε μπορούν να λάβουν πίσω το προϊόν?
  25. jimavagianos_

    4G LTE

    7 ημέρες και το πήρα από το κεντρικό κατάστημα στην Cosmote στην Πάτρα χθες, 7 Ιούλη. Το πλήρωσα όμως με πιστωτική κάρτα και στην πρώτη παράγραφο στο παρακάτω pdf για επιστροφή προϊόντων στην Cosmote: https://www.cosmote.gr/mobile/content/el/attached_files/Company/epistrofi_xrimaton_service.pdf γράφει στην πρώτη παράγραφο: "1. Κάθε καινούργια συσκευή κινητής τηλεφωνίας που αγοράζεται τοις μετρητοίς από το Δίκτυο Καταστημάτων COSMOTE* στην Ελλάδα, (εξαιρούνται τα πακέτα καρτοκινητής, δηλαδή συσκευές κινητής τηλεφωνίας με κάρτα sim), η οποία δεν ικανοποιεί τον πελάτη - παρόλο που δεν έχει κανένα ελάττωμα, γίνεται δεκτή προς επιστροφή εφ’ όσον πληρούνται συνολικά όλοι οι παρακάτω όροι. To δικαίωμα αυτό ο πελάτης μπορεί να το ασκήσει μια φορά μόνο σε κάθε νέα αγορά που πραγματοποιεί. Για λόγους ασφάλειας των συναλλαγών εξαιρούνται ρητά από τους παρόντες όρους οι αγορές με πιστωτική κάρτα." Άρα σε αυτή την περίπτωση δε μπορούν να μού επιστρέψουν τα χρήματα και να πάρουν τη συσκευή πίσω?
×
×
  • Create New...