Jump to content

4G LTE

georgemv
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εννοεις "ειμαι" αντι "ειναι" μηπως?

την εχει κανονικα απο οσο ξερω https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_max_2-8582.php

παιζει και σε 4G η 900 ?

2G bands GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 - SIM 1 & SIM 2

CDMA 800 & TD-SCDMA

3G bands HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100

CDMA2000 1xEV-DO

4G bands LTE band 1(2100), 3(1800), 5(850), 7(2600), 8(900), 38(2600), 39(1900), 40(2300), 41(2500)

Οταν ξαναπαω θα δω με το cell mapper τι πιανει. https://play.google.com/store/apps/details?id=cellmapper.net.cellmapper

Edited by Nikifoross

σίγουρο.....μου ξέφυγε το ς

από ότι βλέπω παίζει λογικά και σε σένα σε 3g, η Vodafone έχει,λίγο νομίζω η cosmote,θαρρώ η wind όχι

σε 4g όχι δεν παίζει στην χώρα μας απ' ότι ξέρω

Α δεν ξερω καθολου, δυστυχως δεν εχω και αλλο κινητο με 4G κομπλε για συγκριση αλλα δεν εχω και αλλο στικακι για να δοκιμασω στο κινητο, αυτο που εχω ειναι σε ρουτερ μονιμα για υπηρεσιες με συνδεση παγιου και δεν μπορω πλεον το βγαλε-βαλε δυστυχως.

Τωρα που θα παω εκει για Πασχα θα δω με το προγραμμα τι πιανει με το 3G, παραλια που εχω οπτικη επαφη με αλλα μερη μπορει ισως να πιανει απο αλλου 4G αν εχουν εκτος 800αρα θα το δω και αυτο.

Συμφωνώ με τα λεγόμενά σου.

Απλά η xiaomi πια δεν θεωρείτε και άγνωστη για Ελλάδα αφού είναι φθηνή και τοπ σε πωλήσεις για αυτόν τον λόγο ότι πρέπει για εμάς τους νεόπτωχούς.

Οκ δεν είναι και τοπ σε ποιότητα αλλά αυτές που είναι global παίζουν καλά στο ελλαδισταν.

Send by ASUS Zenfone Ultra 6.8" by Tapatalk

Το ότι κολλησαμε οι ελληναρες με την xiaomi και της κινεζιες της δεν πάει να.πει ότι είναι σωστά τα baseband ..ισα ισα είναι τέρμα για τον λουτσο.σχεδόν μόνο αυτή δεν έχει 800αρες και μας έχει πεθάνει με τα κινεζικα της..πλέον όλες οι μικρές κινεζικές έχουν και 800αρα και πολλές φορές έχω δει καλύτερο σημα και ταχύτητες διότι όλο και κάποιος που πριν είχε μόνο samsung θα πάρει xiaomi και να το παίζει πουλ μουρ..έχουν καταντησει χειροτεροι ..αν δεις ακουστικά κτλ θα καταλάβεις

Στάλθηκε από το LEX722 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Το ότι κολλησαμε οι ελληναρες με την xiaomi και της κινεζιες της δεν πάει να.πει ότι είναι σωστά τα baseband ..ισα ισα είναι τέρμα για τον λουτσο.σχεδόν μόνο αυτή δεν έχει 800αρες και μας έχει πεθάνει με τα κινεζικα της..πλέον όλες οι μικρές κινεζικές έχουν και 800αρα και πολλές φορές έχω δει καλύτερο σημα και ταχύτητες διότι όλο και κάποιος που πριν είχε μόνο samsung θα πάρει xiaomi και να το παίζει πουλ μουρ..έχουν καταντησει χειροτεροι ..αν δεις ακουστικά κτλ θα καταλάβεις

Δε φταίει όμως μόνο η Xiaomi. Γνωστός μου πρόσφατα μου είπε οτι πήρε νεα συσκευή με επιδότηση (δε μου είπε ποια εταιρία) και οταν τον ρώτησα ποια πήρε μου λέει "Xiaomi Redmi 4x" !!!. Αυτή είναι συσκευή που καμιά δουλειά δεν έχει να πωλείται εκτός Ασίας, όπως και πολλές άλλες της Xiaomi αλλά εδώ μιλάμε οτι του την έδωσε η ίδια η εταιρία κινητής!!!

Βασική συσκευή: Xiaomi Redmi Note 5 Global (whyred) -- OS: MiUI 10 Global Beta (Android 8.1)

Εφεδρική συσκευή: Xiaomi Redmi Note 4 Global (mido) -- OS: LineageOS 15.1 (Android 8.1)

Δίκτυο: WIND

Δεν θέλω να μπω σε σύγκριση xiaomi vs ανταγωνισμού γιατί το μόνο όπλο της είναι η τιμή σε αυτή την φάση για αυτό παίζει δυνατά σε αγορές όπως η "πτωχή" Ελλάδα, Ινδία και Ασία γενικότερα. Έπεσαν αρκετές συσκευές στα χέρια μου και δεν έχω τις καλύτερες εντυπώσεις και από Ελλάδα είναι υπερκοστολογημενες. Ακόμα και τα ακριβά μοντέλα έχουν κάποια θέματα και την αίσθηση της κινεζιας αλλά δεν έχει νόημα να το αναλύσουμε.

Για αυτούς που θέλουν να παίρνουν πολλά στα χαρτιά σε καλύτερη τιμή είναι μια χαρά και είναι ενδιάμεση μάρκα η οποία παίζει ανάμεσα στις φθηνότερες κινεζικές και στις ποιο premium μάρκες.

Όσο για την εικόνα της xiaomi στην Ελλάδα που έχει το υπέρ φανατικό κοινό της μου θυμίζει το Android vs iPhone που είμαστε η μόνη αγορά του δυτικού κόσμου που είμαστε super haters του μήλου.

Το ελληνάρας είναι "σχετικός" όρος πλέον. Το ακούω συχνά όπως και όλοι μας αλλά δυστυχώς προκύπτει και για τον τομέα της κινητής λογο της ασχετοσυνης που υπάρχει όπως σε όλους τους τομείς της αγοράς. Ρωτάει κάποιος την Σούλα στο το public ή το Γερμανό που δεν είναι σωστά εκπαιδευμένοι και ενημερωμένη και γίνονται ειδήμονες όλοι μετά. Ακούν 8 πύρινες 4gb ram, 32 gb αποθηκευτικό χώρο και 16mp κάμερα και στα 200 ευρώ και χαζεύουν κάνοντας όλες τις επώνυμες ανταγωνιστικές προτάσεις απλά πολύ ακριβές. Η πράξη φυσικά είναι πολύ διαφορετική αφού ο επεξεργαστής είναι πάτος σε επιδόσεις, η κάμερα πολύ μετρια, οι ταχύτητες εγγραφής του αποθηκευτικού χώρου μέτριες και αν δεν την λείπει η 800αρα τα περί basebands είπαν τα παιδιά προηγουμένως.

Μην κοιτάμε τους ανθρώπους που ασχολούνται φανατικά και πολλοί από εμάς είμαστε μέλη σε τεχνολογικά φορουμ όπως αυτό εδώ μιλάω για αυτούς που είναι οι νορμάλ χρήστες και η περιορισμένη γνώση σε συνδιασμό με το περιορισμένο οικονομικό δίνει υπεραξία αγοράς σε μέτρια προϊόντα.

Send by ASUS Zenfone 3 Ultra 6.8" by Tapatalk

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Μια χαρα εχει μοντελα με την 20αρα,απλα ειναι μετρημενα.

Οσο για την Baseband της,θεωρω οτι τα Letv/LeEco και Huawei εχουν σωστη baseband για τα ελληνιξα δικτυα.Τα πρωτα αν τα πειραξεις κανεις παπαδες.

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεν θέλω να μπω σε σύγκριση xiaomi vs ανταγωνισμού γιατί το μόνο όπλο της είναι η τιμή σε αυτή την φάση για αυτό παίζει δυνατά σε αγορές όπως η "πτωχή" Ελλάδα, Ινδία και Ασία γενικότερα. Έπεσαν αρκετές συσκευές στα χέρια μου και δεν έχω τις καλύτερες εντυπώσεις και από Ελλάδα είναι υπερκοστολογημενες. Ακόμα και τα ακριβά μοντέλα έχουν κάποια θέματα και την αίσθηση της κινεζιας αλλά δεν έχει νόημα να το αναλύσουμε.

Για αυτούς που θέλουν να παίρνουν πολλά στα χαρτιά σε καλύτερη τιμή είναι μια χαρά και είναι ενδιάμεση μάρκα η οποία παίζει ανάμεσα στις φθηνότερες κινεζικές και στις ποιο premium μάρκες.

Όσο για την εικόνα της xiaomi στην Ελλάδα που έχει το υπέρ φανατικό κοινό της μου θυμίζει το Android vs iPhone που είμαστε η μόνη αγορά του δυτικού κόσμου που είμαστε super haters του μήλου.

Το ελληνάρας είναι "σχετικός" όρος πλέον. Το ακούω συχνά όπως και όλοι μας αλλά δυστυχώς προκύπτει και για τον τομέα της κινητής λογο της ασχετοσυνης που υπάρχει όπως σε όλους τους τομείς της αγοράς. Ρωτάει κάποιος την Σούλα στο το public ή το Γερμανό που δεν είναι σωστά εκπαιδευμένοι και ενημερωμένη και γίνονται ειδήμονες όλοι μετά. Ακούν 8 πύρινες 4gb ram, 32 gb αποθηκευτικό χώρο και 16mp κάμερα και στα 200 ευρώ και χαζεύουν κάνοντας όλες τις επώνυμες ανταγωνιστικές προτάσεις απλά πολύ ακριβές. Η πράξη φυσικά είναι πολύ διαφορετική αφού ο επεξεργαστής είναι πάτος σε επιδόσεις, η κάμερα πολύ μετρια, οι ταχύτητες εγγραφής του αποθηκευτικού χώρου μέτριες και αν δεν την λείπει η 800αρα τα περί basebands είπαν τα παιδιά προηγουμένως.

Μην κοιτάμε τους ανθρώπους που ασχολούνται φανατικά και πολλοί από εμάς είμαστε μέλη σε τεχνολογικά φορουμ όπως αυτό εδώ μιλάω για αυτούς που είναι οι νορμάλ χρήστες και η περιορισμένη γνώση σε συνδιασμό με το περιορισμένο οικονομικό δίνει υπεραξία αγοράς σε μέτρια προϊόντα.

Επειδη πηρα το Redmi Note 4 στην μητερα μου και ειχα παρει το note 3 στον πατερα μου.Στον πατερα μου εκανα το λαθος να παρω με mediatek ενω στην μητερα μου με Snapdragon.

Το Note 4 ειναι απειρως καλυτερο για μενα και επιπλεον ειναι αρκετα τιμια προταση σε σχεση με τα samsung και τα επωνυμα.Αλλα ειπαμε,η baseband τους ειναι ελλειπης.Ας ειχε CA τουλαχιστον εστω και μερικως.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Ερώτηση προς τους γνώστες:

Πρόσφατα είδα αναβάθμιση στην περιοχή που είναι το εξοχικό μου, από την Cosmote (μόνο...) και επιτέλους αξιοπρεπή πλοήγηση με ένδειξη 4G και ταχύτητες γύρω στα 15 mbps, όχι σταθερά βέβαια αλλά από το προηγούμενο χάλι μια χαρά είναι.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι αυτή την ευχάριστη αναβάθμιση μπορώ όπως διαπίστωσα να την χρησιμοποιήσω ΜΟΝΟ εκτός σπιτιού μιας και εντός το σήμα μειώνεται αισθητά με αποτέλεσμα να πέφτει σε ένδειξη Edge...

Τί λύσεις έχω για να "φέρω" το σήμα εντός σπιτιού;

Υ. Γ.

Λύση τύπου "Full σήμα" δεν παίζει μιας και στο σπίτι προφανώς και δεν υπάρχει πρόγραμμα internet.

Στάλθηκε από το HUAWEI NXT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στη ζωή όσο ζεις μαθαίνεις .-

Πρόσφατα είδα αναβάθμιση στην περιοχή που είναι το εξοχικό μου, από την Cosmote (μόνο...) και επιτέλους αξιοπρεπή πλοήγηση με ένδειξη 4G και ταχύτητες γύρω στα 15 mbps, όχι σταθερά βέβαια αλλά από το προηγούμενο χάλι μια χαρά είναι.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι αυτή την ευχάριστη αναβάθμιση μπορώ όπως διαπίστωσα να την χρησιμοποιήσω ΜΟΝΟ εκτός σπιτιού μιας και εντός το σήμα μειώνεται αισθητά με αποτέλεσμα να πέφτει σε ένδειξη Edge...

Καλησπέρα, τα ιδια επαθα και εγω στο εξοχικο δυστυχως!

θα σου πω τι ειχα κανει εγω.

1. Ειχα ενα μηχανημα της mikrotik με Router OS δλδ ενα πολυ εξελιγμενο προγραμματιζομενο ρουτερ. Ετσι μπορω να αφησω το κινητο στο παραθυρο ειτε απεξω και να παρει το σημα μεσω wifi και να το δωσει σε ολες τις συσκευες στο σπιτι. Τοτε το ειχα κανει με την χρηση ενως wireless ap σε client mode και προσφατα ανακαλυψα οτι μπορει να γινει απο το ιδιο το μηχανημα τελικα! οποτε δεν θελει αλλο.

Ειναι η ποιο φτηνη λυση! Επισης δουλευει και το κινητο σαν τηλεφωνο, με μειονεκτημα οτι μεσα δεν θα μπορεις ομως να το εχεις!

2. Δευτερη καρτα εγω εχω cosmote w.u twin sim οποτε στικακι παλι σε μηχανημα σαν το 1 αλλα θελω και στικακι και κεραια οποτε ανεβαζει κοστος. Ετσι μπορω να κανω αλλα πραγματα με το κινητο μου αλλα οσο παιζει η καρτα στο στικ δεν εχω κινητο στην ουσια! απλα μια συσκευη για χρηση σαν ταμπλετ.

3. Τελικα εκανα το 2 σε συνδυασμο με το 3 δλδ εβαλα ενα προγραμμα με παγια συνδεση και ετσι εχω και παντα public ip και τελος το προβλημα ΠΑΝΤΑ 4G.

4. Δεν το εχω κανει το εψαξα και κανει πολλα ευρω, να βαλεις εναν repeater κινητης καλες τιμες μονο απο ebay, aliexpress κτλ αλλα για να εχεις ΟΛΕΣ τις συχνοτητες μαζι με κεραιες κτλ μιλαμε για κοστος πανω απο 250-300 ευρω προχτες τα εψαχνα.

Αν θες συγκεκριμενες συχνοτητες κατεβαινει το κοστος. Αλλα για 4G εκει πανω ειναι γιατι πρεπει να τις εχεις ολες αν θες καλο σημα και καλες ταχυτητες.

Αν σε ενδιαφερει η λυση με mikrotik routerboard στειλε μου pm να σου δωσω σχετικο forum γιατι εδω δεν λεμε για τετοια πραγματα...εχω κανει οδηγους για ολα αυτα. Mαλιστα εδω στην Αθηνα επειδη ακομα σε εμενα δεν εχει VDSL και περιμενω INALAN FFTH 100/100mbps μεχρι τοτε ενωσα την ADSL με το 4G του κινητου και εχω ποιο μεγαλες ταχυτητες και τρωω τα δωρα. Mikrotik PPC load balacing...

Edited by Nikifoross

Πω πωωω πολύ πληροφορία...

Περίμενα ότι θα είναι ήταν κάτι απλό και σχετικά οικονομικο, ένα router π.χ. που να δέχεται κάρτα sim, με έξτρα κεραία που θα την έβγαζα έξω από το σπίτι.

Περίμενα ότι θα είναι ήταν κάτι απλό και σχετικά οικονομικο, ένα router π.χ. που να δέχεται κάρτα sim, με έξτρα κεραία που θα την έβγαζα έξω από το σπίτι.

πάρε ένα mifi 4g και βάλτο έξω και θα έχεις wifi μέσα στο σπίτι,πιο οικονομικά δεν γίνεται, είχα δοκιμάσει ένα της Huawei 3g με αρκετά καλά αποτελέσματα παλαιότερα,βέβαια το είχα βάλει στο παράθυρο, μέσα στο σπίτι όπου είχα καλό σήμα

Edited by akalos

Αναφέρω τι έχω δοκιμάσει, το τέσσερα είναι για όλα τα δίκτυα. Έχει και σκέτα απλά ρουτερ αλλά θέλουν σιμ και όπως είπα αν δουλεύεις twin Sim δείχνει κατελλημενο το νούμερο και δεν μπορείς να δεχτείς κλήσεις και μυνηματα. Όσα έχω δει δεν παίρνουν εξωτερικές κεραίες γιαυτό έκανα αυτό που έγραψα πριν + ότι τα μικροτικ δεν μπορούν να συγκριθούν σε δυνατότητες με κανένα άλλο ρουτερ.

Για μένα η καλύτερη λύση ειναι το ένα, πολύ οικονομική γιατί έχει φτηνά μοντέλα μικροτικ με WiFi, και θα έχεις και κινητό και δεν θες και twin Sim.

Στάλθηκε από το MI MAX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by Nikifoross

Αναφέρω τι έχω δοκιμάσει, το τέσσερα είναι για όλα τα δίκτυα. Έχει και σκέτα απλά ρουτερ αλλά θέλουν σιμ και όπως είπα αν δουλεύεις twin Sim δείχνει κατελλημενο το νούμερο και δεν μπορείς να δεχτείς κλήσεις και μυνηματα. Όσα έχω δει δεν παίρνουν εξωτερικές κεραίες γιαυτό έκανα αυτό που έγραψα πριν + ότι τα μικροτικ δεν μπορούν να συγκριθούν σε δυνατότητες με κανένα άλλο ρουτερ.

Για μένα η καλύτερη λύση ειναι το ένα, πολύ οικονομική γιατί έχει φτηνά μοντέλα μικροτικ με WiFi, και θα έχεις και κινητό και δεν θες και twin Sim.

Στάλθηκε από το MI MAX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καταρχήν ευχαριστώ για την διάθεση να βοηθήσεις.

Στο θέμα μας τώρα,

Εγώ έχω μια παλιά Cosmoκάρτα που θα χρησιμοποιήσω για το εξοχικό μετατρέποντας την σε Frog ή what's up ανάλογα με τα πακέτα data που προσφέρουν, οπότε δεν έχω θέμα με την χρήση της sim του κινητού μου.

Καταρχήν ευχαριστώ για την διάθεση να βοηθήσεις.

Στο θέμα μας τώρα,

Εγώ έχω μια παλιά Cosmoκάρτα που θα χρησιμοποιήσω για το εξοχικό μετατρέποντας την σε Frog ή what's up ανάλογα με τα πακέτα data που προσφέρουν, οπότε δεν έχω θέμα με την χρήση της sim του κινητού μου.

Καλημέρα, ωραια σε αυτή την περιπτωση εφόσον θες να εχεις τελειο σημα, εχει παλι η Mikrotik μηχανήματα εξωτερικα που είναι ΜΑΖΙ router, κεραια και 3g/4g modem, ετσι θα εχεις παντα τελειο σημα.

Απλα θες καποιο μηχανημα εσωτερικα για να εχει το wifi ap και switch αλλα μπορεις πχ να χρησιμοποιησεις ένα παλιο adsl wifi router παροχου αν εχεις.

Αν σε ενδιαφερει οτιδήποτε με Mikrotik μου λες να σου στειλω το σχετικο forum που τα λεμε όλα αυτά, προσφατα είχαμε εκει την ιδια συζητηση ακριβως.

Μπορεις να βαλεις και το άλλο μηχανημα που ειπε ο φιλος εξωτερικα σε κουτι μεσα για προστασια. Απλα δεν εχει εξωτερικη κεραια και δεν ξερω αν παιρνει. Αν απεξω εισαι οκ με το σημα 4G τοτε δεν θες εξωτερικη κεραια και σου αρκει εκεινο. Προσοχή στο κουτι να μην είναι μεταλλικο αν δεν εχει εξωτερικη κεραια γιατι το σημα θα παει περιπατο.

Υ. Γ.

Λύση τύπου "Full σήμα" δεν παίζει μιας και στο σπίτι προφανώς και δεν υπάρχει πρόγραμμα internet.

Επειδη και εγω τετοια κατασταση εχω με την κοσμοτε στο εξοχικο.Ή στηνεις καρεκλα εξω και καθεσαι ή παιρνεις ενα wifi router 4G και το βαζεις σε ενα καλο σημειο και εχεις σημα μεσα και εξω απο το σπιτι.

Επιπλεον το full σημα η κοσμοτε το ειχε για ομιλια και αντικατασταθηκε απο το VoLTE και Wifi Calling.

Edited by Nikolas14

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Πληροφοριακά πάντως αυτές τις μέρες το 4G δικτυο της Cosmote στη Λαμία γονάτισε...Μαλλον πολύς κοσμος το χρησιμοποιεί στο κέντρο και παρόλο το CA γράφω απελπιστικά χαμηλές ταχύτητες στα 4-8Mbps down και 0,5 up...και αρκετά κολλήματα.

Ακομα και η νεότευκτη στο 4G και επιεικώς μέτρια Wind εδω στην πόλη με πολύ πιο αραιό δίκτυο και μικρό BW έχει συγκρίσιμες ταχύτητες!

GTZ (George)

S23 Ultra SM-S918B

A55   SM-A556

Πληροφοριακά πάντως αυτές τις μέρες το 4G δικτυο της Cosmote στη Λαμία γονάτισε...Μαλλον πολύς κοσμος το χρησιμοποιεί στο κέντρο και παρόλο το CA γράφω απελπιστικά χαμηλές ταχύτητες στα 4-8Mbps down και 0,5 up...και αρκετά κολλήματα.

Ακομα και η νεότευκτη στο 4G και επιεικώς μέτρια Wind εδω στην πόλη με πολύ πιο αραιό δίκτυο και μικρό BW έχει συγκρίσιμες ταχύτητες!

Αυτό το παθαίνει η cosmote επαρχία σε αρκετά σημεία που έχω πάει σε κεντρικά σημεία.