Jump to content

cca

Members
  • Δημοσιεύσεις

    949
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by cca

  1. Επιβεβαιώνω, Pixel 6 Pro με Android 14 επίσημο. SIM NOVA, όλα τα έκανα όπως πριν με το Shizuku. 5G μόνο με την δεύτερη κάρτα μου (eSIM Telekom.de) που κάνει roaming στην Cosmote. Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk
  2. Ρίξε μια ματιά στο σχετικό θέμα: https://myphone.gr/forum/topic/186059/
  3. Με Shizuku πάντα, αλλιώς μόνο VoLTE με Cosmote και τίποτα άλλο. Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk
  4. Πριν καμιά βδομάδα βγήκε νέα έκδοση του Pixel VoLTE patch, έχει προσθέσει αρκετά επιλογές. Ενεργοποίησα το VoLTE στην σύνδεση NOVA που έχω και δανειζόμενος ένα Xiaomi από γνωστό άνοιξα και το NOVA WiFi Calling το οποίο φαίνεται να δουλεύει κανονικά. Αυτό που δε δουλεύει είναι οι συμπληρωματικές υπηρεσίες μέσω UT interface, οι προωθήσεις κλήσεων δηλαδή, και όταν μπαίνω στο σχετικό menu πέφτει σε 2G για να τις διαβάσει. Λείπει προφανώς το xcap APN αλλά δε γνωρίζω ποιο είναι για την NOVA. Μικρό το κακό πάντως, καθώς το ίδιο το WiFi Calling είναι πολύ σημαντικό στην περίπτωση χρήσης 2 καρτών καθώς ενεργοποιεί και το Backup Calling στο Pixel.
  5. Τίποτα δεν τρέχει, δεν απαιτείται να τρέχει για να λειτουργούν οι αλλαγές που κάνει. Χρειάζεται να το ξανακάνεις μόνο όταν πάρεις την μηνιαία ενημέρωση ασφαλείας. Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk
  6. cca

    Google Pixel 6

    Έχω το Pixel 6 Pro. Φυσική SIM σε Wind GR. E-sim σε Telekom.de. Η σύνδεση με την Telekom κάνει roaming στην Cosmote, μαζί με VoLTE roaming και 5G. Η σύνδεση της Wind έχει μόνο 4G και φυσικά στις κλήσεις πέφτει σε 3G ή 2G (ακόμα να κλείσουν το 3G αυτοί). Το πρόβλημα με τις κλήσεις το αντιμετωπίζω μόνο με την Wind και κατέληξα να έχω τα δεδομένα στην Wind ενώ την κάρτα της Telekom την κάρφωσα σε 2G. Έτσι η Telekom μπαίνει σε λειτουργία "backup calling" όπου περνάει το VoLTE από τα δεδομένα τις Wind και οι κλήσεις μου δεν πέφτουν αφού ουσιαστικά η e-sim της Telekom υπολειτουργεί με αυτή τη ρύθμιση. Προφανώς αυτά όσο είμαι στην Ελλάδα όταν κάνω διακοπές (μένω Γερμανία). Για μόνιμη χρήση στην Ελλάδα αυτή η συσκευή απλά δεν κάνει. Η Google προφανώς δεν ασχολήθηκε καν με το σενάριο να έχει κάποιος 2 κάρτες που δεν υποστηρίζουν VoLTE, κι όταν προσπαθήσεις να ζητήσεις υποστήριξη σου λένε απλά "η συσκευή δεν υποστηρίζεται σε χώρες που δεν την πουλάμε". Όπως έχει ήδη αναφερθεί. Για ευρεία υποστήριξη δικτύων, μόνο Samsung ή κινέζικα αλλά όχι τα φτηνιάρικα. Προσωπικά πριν το Pixel είχα Xiaomi τα τελευταία 5 χρόνια και βαρέθηκα τις βλακείες του MiUI. Μάλλον οδεύω προς Samsung όταν έρθει η ώρα της αλλαγής...
  7. Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. Το δικό μου Pixel 6 παίζει μια χαρά εδώ στη Γερμανία και δε σκοπεύω να πάω από τον ένα Κινέζο στον άλλο. Τα ColorOS τους ας τα κρατήσουν, δε θα πάρω. Βαρέθηκα τόσα χρόνια με τα βαριά κινέζικα skins.
  8. Όποιος μπορεί την κάνει με ελαφρά. Εγώ πήρα το Pixel 6 αλλά δε μένω πια Ελλάδα κι έχω κανονικά VoLTE και VoWiFi. Με τα ελληνικά εισοδήματα όμως οι περισσότεροι Xiaomi θα πάρουν... Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk
  9. Αμήν! Καλύτερα να αργήσει παρά να φορτωθούμε ένα κάρο bugs που θα διορθωθούν μετά από κάτι μήνες κι αν.
  10. Με την MiUI 12 EU Stable κι εγώ, με Nova Launcher και κλειστά τα gestures (προτιμώ τα κουμπιά κάτω), κλειστό επίσης το Control center (σκέτο φρου-φρου κι αρώματα, συν ότι παραμένει ενεργό στην οθόνη κλειδώματος, άρα τρύπα ασφαλείας) και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη συσκευή. Κι ευτυχώς, γιατί το να κάνω reset σημαίνει ότι θα χάσω πρόσβαση στην εφαρμογή της τράπεζάς μου για καμιά βδομάδα μέχρι να μου στείλουν νέο κλειδί πρόσβασης. Για τον ίδιο λόγο δε πρόκειται ποτέ να το ξεκλειδώσω και να βάλω άλλη ROM, οι μέρες που το Magisk κορόιδευε το Google Safety net είναι μετρημένες (σύμφωνα με το Twitter του ίδιου του δημιουργού).
  11. Στο MiUI 12 θα έχουμε και τα gestures του κανονικού Android 10, ίσως να βολεύουν ποιο πολύ.
  12. cca

    4G LTE

    Όσον αφορά το Netmonster στην ποιο πρόσφατη έκδοσή του υπάρχει η ρύθμιση "LTE Advanced detection" η οποία πρέπει να είναι στο off ώστε να μην προσπαθεί να μαντέψει μόνο του αν η συσκευή κάνει CA αλλά να δείχνει αυστηρά μόνο αναφέρει η ίδια η συσκευή.
  13. cca

    4G LTE

    Προσωπική μου άποψη, επένδυση σε 5G συσκευή είναι πεταμένα λεφτά αυτή τη στιγμή. Οι περισσότεροι παροχείς χρεώνουν το 5G σαν extra υπηρεσία, η κάλυψη είναι μικρή για την ώρα και το σημαντικότερο είναι ότι είμαστε στην αρχή του deployment. Καλύτερα να κάνουν άλλοι το beta testing πριν αγοράσουμε νέα συσκευή.
  14. Wind και Q δεν υποστηρίζουν, αντίθετα Cosmote και Vodafone το υποστηρίζουν. Τα chat features δεν είναι τίποτα από από το RCS (rich communication services) που έχει αναπτύξει η Google. Για περισσότερα, Google it.
  15. Την έχω δοκιμάσει, δυστυχώς χαλάει την αντίθεση και τα γκρίζα γίνονται τελείως μαύρα. Για τα μάτια, εγώ δεν είδα διαφορά αλλά αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο, δεν έχουν όλοι την ίδια ευαισθησία.
  16. Γιατί δεν υπάρχει στη επίσημη EU stable ROM για το Mi 9T Pro. Καλό είναι να αναφέρουμε τι τύπου ROM φοράει η συσκευή πάντα γιατί πλέον υπάρχουν πολλές παραλλαγές πέρα από τις custom ROMs που κι αυτές έχουν τα δικά τους.
  17. Bug του Tapatalk εδώ και πολύ καιρό, δε το κάνει σε όλα τα forum όμως.
  18. cca

    Nova VoLTE/VoWiFi

    Είναι προφανές ότι η ενεργοποίηση αυτών των υπηρεσιών δεν είναι κάτι απλό όπως το γύρισμα ενός διακόπτη. Από εκεί και πέρα, κακώς ίσως που δεν ενεργοποιούν και τις 2 υπηρεσίες μαζί αλλά δε ξέρουμε και τι γίνεται με τον εξοπλισμό που έχουν και τις άδειες χρήσης που πρέπει να πληρώσουν στους κατασκευαστές. Εξάλλου και η κόκκινη ανταγωνίστρια εξίσου χάλια τα έχει κάνει με μόνο την πράσινη να έχει και τις 2 υπηρεσίες λειτουργικές εδώ και καιρό.
  19. cca

    Nova VoLTE/VoWiFi

    Κάτοχος Xiaomi Mi 9T Pro με μια κάρτα Wind καρτοσύνδεση Plus σαν δεύτερη SIM (η πρώτη είναι Deutsche Telekom, κάτοικος Γερμανίας εδώ και κάποιους μήνες). Εδώ και λίγες μέρες βρίσκομαι στην Ελλάδα με άδεια και έχοντας προσέξει ότι εμφανίστηκε ο διακόπτης για ενεργοποίηση του VoLTE για την SIM της Wind χωρίς καν να απενεργοποιήσω τα carrier checks αποφάσισα να στείλω γραπτό αίτημα στην υποστήριξη μέσω της εφαρμογής MyWind για την ενεργοποίηση του VoLTE. Τους πήρε 2 μέρες αλλά σήμερα το πρωί εμφανίστηκε το σηματάκι του VoLTE! Μακάρι να υποστηρίξουν και VoWiFi στο μέλλον.
  20. Μια και μένω στη Γερμανία εδώ και λίγους μήνες μπορώ να σου βεβαιώσω ότι το Google Pay παίζει μια χαρά για πληρωμές με NFC.
  21. Για τα μηνύματα άλλος ένας λόγος είναι η υποστήριξη του RCS το οποίο δεν υποστηρίζει η Xiaomi με το Mi Messaging, αντίθετα υποστηρίζει το δικό της σύστημα το οποίο όμως δεν εμφανίζεται καν αν σαν περιοχή επιλεγεί χώρα της ΕΕ και πάλι λόγω του GDPR. Είναι πλέον προφανές ότι η Global ROM θα αποκλίνει από την κινέζικη όλο και πιο πολύ σε κάθε νέα έκδοση και δε γίνεται διαφορετικά, στην Κίνα δεν υπάρχουν Google services, RCS κλπ, έχουν ένα δικό τους κλειστό οικοσύστημα και τους δικούς τους ψηφιακούς βοηθούς που δε θα υποστηριχτούν ποτέ εκτός Κίνας.
  22. Δεν είναι bug, έτσι θα είναι πλέον οι επίσημες ROM στα μοντέλα προς πώληση στην Ευρώπη για να συμμορφώνεται η εταιρεία με το GDPR. Πολλοί στα forum της Xiaomi παραπονιούνται γι αυτό και ζητάνε πίσω τη δυνατότητα ηχογράφησης κλήσεων αλλά αυτό δεν είναι νόμιμο στην Ευρώπη.
  23. cca

    Redmi Note 5

    Την έχουμε ήδη πάρει αλλά σε Global Beta ROM. Σε stable όχι ακόμα.
  24. Δεν έχει Dev ROMs σήμερα γενικώς, γιορτάζουν την Κινέζικη πρωτοχρονιά.
×
×
  • Create New...