kostas_pav Δημ. December 12, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2016 (edited) Σε ένα σωστά ρυθμισμένο δίκτυο - υποθέτοντας ότι δεν έχει VoLTE - το 4G πρέπει να έχει εμβέλεια μικρότερη - ίση της 2ης ή 3ης γενιάς - εξαρτάται που έχει ρυθμιστεί το handover. Κάποια δικτύα που δεν έχουν ρυθμίσει το handover σύμφωνα με το report των τηλεφώνων κάνουν στατικά το handover σε 2η ή 3η γενιά. Κάποια άλλα που είναι πιο προηγμένα κάνουν δυναμικές αλλαγές. Στο Βορρά όλα τα δίκτυα κάνουν δυναμικές αλλαγές ανάλογα με την κίνηση του δικτύου. Εγώ δε μπορώ να καταλάβω πως υπάρχουν δίκτυα ακόμη που δεν υποστηρίζουν μετάβαση από 2η σε 3η γενιά. :!: :blink: Συμφωνώ ότι όσο δεν παρέχεται VoLTE θα πρέπει η εμβέλεια του 4G να είναι εντός ορίων 3G/2G ανάλογα με τη ρύθμιση. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση να χρησιμοποιείται δυναμική μετάβαση σε 3G/2G ανάλογα με τη μέτρηση της συσκευής. Αφήνει την επιλογή στα τερματικά των χρηστών και συνεπώς δημιουργεί προβλήματα τα οποία δεν μπορεί να λύσει εύκολα το δίκτυο. Τουλάχιστον έτσι είναι τα πράγματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Edited December 12, 2016 by kostas_pav Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. December 12, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2016 Συμφωνώ ότι όσο δεν παρέχεται VoLTE θα πρέπει η εμβέλεια του 4G να είναι εντός ορίων 3G/2G ανάλογα με τη ρύθμιση. Κατά τη γνώμη δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση να χρησιμοποιείται δυναμική μετάβαση σε 3G/2G ανάλογα με τη μέτρηση της συσκευής. Αφήνει την επιλογή στα τερματικά των χρηστών και συνεπώς δημιουργεί προβλήματα τα οποία δεν μπορεί να λύσει εύκολα το δίκτυο. Τουλάχιστον έτσι είναι τα πράγματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ξέρει καλύτερα το τερματικό τι SNR μετράει σε κάθε μπάντα και δίκτυο. Καλύτερα να το κάνει αυτό. Αλλιώς ο κόσμος βαριέται να χάνει κλήσεις και να πέφτει η μπαταρία σαν τρελή και κλείνει το 3G/4G. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. December 12, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2016 Συμφωνώ ότι όσο δεν παρέχεται VoLTE θα πρέπει η εμβέλεια του 4G να είναι εντός ορίων 3G/2G ανάλογα με τη ρύθμιση. Κατά τη γνώμη δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση να χρησιμοποιείται δυναμική μετάβαση σε 3G/2G ανάλογα με τη μέτρηση της συσκευής. Αφήνει την επιλογή στα τερματικά των χρηστών και συνεπώς δημιουργεί προβλήματα τα οποία δεν μπορεί να λύσει εύκολα το δίκτυο. Τουλάχιστον έτσι είναι τα πράγματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ξέρει καλύτερα το τερματικό τι SNR μετράει σε κάθε μπάντα και δίκτυο. Καλύτερα να το κάνει αυτό. Αλλιώς ο κόσμος βαριέται να χάνει κλήσεις και να πέφτει η μπαταρία σαν τρελή και κλείνει το 3G/4G. Έχει μια βάση αυτό που λέει ο Κώστας γιατί το κάθε τερματικό μετράει διαφορετικά και δίνει άλλο report. Ωστόσο θα μπορούσε να είναι συντηρητικός ο αλγόριθμος μετάβασης. Δίνει άλλη δυναμικότητα στο δίκτυο και στο load balancing. Γενικά εγώ δεν έχω χάσει κλήσεις ποτέ με δυναμική μετάβαση. Το μόνο αρνητικό είναι ότι είναι λίγο πιο αργή από τη στατική - setup call time. Κατά τα άλλα λειτουργεί άψογα. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GreekMu Δημ. December 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2016 Γνωρίζει κάποιος αν οι καινούργιες κάρτες nano sim με το καινούργιο λογότυπο γράφουν πάνω 4g ? Έκανα αναβάθμιση sim αλλά αυτή που με δώσανε είναι μεν με το καινούργιο λογότυπο αλλά δεν λέει πάνω 4g όπως έλεγαν οι παλιότερες.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fanatikos Δημ. December 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2016 Δεν νομίζω οτι παίζει κάποιο ρόλο. Τώρα πλέον δεν υπάρχει σιμ που να μην υποστηρίζει 4g. Sent from my HUAWEI P9, using Tapatalk. Παράθεση Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GreekMu Δημ. December 17, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2016 Δεν νομίζω οτι παίζει κάποιο ρόλο. Τώρα πλέον δεν υπάρχει σιμ που να μην υποστηρίζει 4g. Sent from my HUAWEI P9, using Tapatalk. Η αληθεια ειναι οτι και η προηγουμενη που ηταν παλαιοτερη και εγραφε 3g μια χαρα επιανα, απλα μου ειρθε μυνημα που ελεγα η comote αναβαθμισε την καρτα sim σου δωρεαν περνοντας απο ενα καταστημα μεχρι 31/12 με μια νεα 4g/4g+ και με εστειλε ενα κωδικο το εδωσα στο καταστημα και την αλλαξα απλα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris_amg Δημ. December 18, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2016 Το 4G+ της Cosmote πλέον πιάνει σχεδόν παντού! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fanatikos Δημ. December 18, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2016 Η αληθεια ειναι οτι και η προηγουμενη που ηταν παλαιοτερη και εγραφε 3g μια χαρα επιανα, απλα μου ειρθε μυνημα που ελεγα η comote αναβαθμισε την καρτα sim σου δωρεαν περνοντας απο ενα καταστημα μεχρι 31/12 με μια νεα 4g/4g+ και με εστειλε ενα κωδικο το εδωσα στο καταστημα και την αλλαξα απλα.. Νταξ, καλά έκανες αφού ήταν και τζαπέ. Το κάνουν ισως για να φύγουν κάποιες πολύ παλιές κάρτες που μπορεί να εμφανίζουν προβλήματα στο 4g+. Sent from my Galaxy Tab Pro using Tapatalk. Παράθεση Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
katsiletra Δημ. December 19, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 19, 2016 Ξέρει κανείς αν υπάρχει πρόβλημα με το 4G στον Δήμο Μετσόβου; Πριν κάνα μήνα που είχα πάει είχε παντού φουλ σήμα, ακόμα και στα χωριά. Τώρα που ξανά πήγα 3G και με το ζόρι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GreekMu Δημ. December 19, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 19, 2016 Νταξ, καλά έκανες αφού ήταν και τζαπέ. Το κάνουν ισως για να φύγουν κάποιες πολύ παλιές κάρτες που μπορεί να εμφανίζουν προβλήματα στο 4g+. Sent from my Galaxy Tab Pro using Tapatalk. Φανταζομαι απλα παλιες καρτες και με καιννουργιο λογοτυπο φανταζομαι δεν γινεται.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fanatikos Δημ. December 20, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 20, 2016 (edited) Φανταζομαι απλα παλιες καρτες και με καιννουργιο λογοτυπο φανταζομαι δεν γινεται.. Χμμμ!! Οχι βέβαια! Το ανάποδο εννοούσα. Να αποσύρουν απο τους χρήστες τις παλιές κάρτες και να τις αντικαταστήσουν με νέες. Ο πεθερός μου για παράδειγμα έχει κάρτα που δεν ειναι καν usim. Δηλαδη δεν έχει καν 3g. Δεν το χρειάζεται όμως. Πέραν απο κανένα sms και ομιλία δεν χρησιμοποιεί τίποτα άλλο. Sent from my Galaxy Tab Pro using Tapatalk. Edited December 20, 2016 by fanatikos Παράθεση Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefanos1999 Δημ. December 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2016 το VOLTE που διαφημιζε το ειδε πουθενα-κανεις με συμβατη σσκευή? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. December 21, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2016 το VOLTE που διαφημιζε το ειδε πουθενα-κανεις με συμβατη σσκευή? Τα δίκτυα είναι σε network freeze για τις γιορτές, δεν γίνεται καμία αλλαγή. Από μέσα Γενάρη και μετά αν δούμε κάτι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
taliban Δημ. December 28, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2016 χτεσινό τεστ έξω από το κτίριο του ΟΤΕ στο Μαρούσι :) Παράθεση ΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- member since: September 2003 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. December 28, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2016 Λογικό φαίνεται. Κι εγώ που πήγα την τελευταία βδομάδα 2 φορές στο κλειστό του ΟΑΚΑ μέτρησα στην καλύτερη 132mbps με μέσο όρο τα 90 όταν ήταν σχετικά γεμάτο από κόσμο, και με συσκευή που έχει ταβάνι τα 150mbps. Ωστόσο δεν το θεώρησα άξιο αναφοράς μιας και ήταν τίγκα στις διαφημίσεις Cosmote μέσα στο γήπεδο+zeppelin+κοπέλες της Cosmote που έδιναν δώρα, οπότε λογικά κάτι έχουν κάνει εκεί για να να βγάζει τέτοιο σήμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. December 28, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2016 @taliban Αν η συσκευή σου υποστηρίζει μέχρι 450 Mbps, λίγο είναι... Ειδικά αφότου η Cosmote ανακοίνωσε πρόσφατα, θεωρητικές ταχύτητες έως 500 Mbps. Στα κεντρικά δεν έχει τόσο; :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
taliban Δημ. December 28, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2016 @taliban Αν η συσκευή σου υποστηρίζει μέχρι 450 Mbps, λίγο είναι... Ειδικά αφότου η Cosmote ανακοίνωσε πρόσφατα, θεωρητικές ταχύτητες έως 500 Mbps. Στα κεντρικά δεν έχει τόσο; :lol: Η συσκευή που έγινε το τεστ είσαι 6s iPhone, νομίζω ότι υποστηρίζει έως 300 Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση ΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- member since: September 2003 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. December 28, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2016 Μου ήρθε στο iPhone carrier update από την Cosmote χθες. Ξέρει κανένας τι άλλαξαν; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas_pav Δημ. December 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2016 Μου ήρθε στο iPhone carrier update από την Cosmote χθες. Ξέρει κανένας τι άλλαξαν; Δες για VoLTE. Λέει Mobile Data > Mobile Data Options > Enable 4G > Voice & Data? Αν τα γράφει έτσι ακριβώς ίσως εμπεριέχεται το VoLTE. Για WiFi Calling δες στο Phone αν έχει εμφανιστεί. Απλά από περιέργεια πώς λέγεται το carrier update της Cosmote και ποια έκδοση είναι; Μπορείς να ανεβάσεις screenshot? Ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panagioths Δημ. December 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2016 Εμενα εχει εμφανιστει αυτο που λες... Παράθεση Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;" Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. December 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2016 Παναγιώτη μπορείς να βγάλεις κλήσεις μέσω LTE ή απλά το έδωσε δοκιμαστικά σε κάποιους; Όσοι έχετε Huawei δοκιμάστε να ενεργοποιήσετε Enhanced LTE services από το μενού των δικτύων (mobile networks). Sent from my LON-L29 using Tapatalk Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panagioths Δημ. December 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2016 Τελικά δοκίμασα να κάνω κλήσεις πάνω από 4G αλλά με γυρίζει σε 3G... Παράθεση Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;" Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. December 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2016 Καλά ακόμη δοκιμές θα κάνει. Πάντως ενώ Σουηδία το έχουν σεταρει εδώ και δύο χρόνια δε το έχουν ενεργοποιήσει. Από κανένα πάροχο. Αυτο με λίγα λόγια σημαίνει ότι η υπηρεσία ίσως να μην είναι αρκετά σταθερή (εδώ έχουν ποσοστά αποτυχημένων κλήσεων λιγότερο από 0.01% ως ΚΡΙ). Το μόνο σίγουρο είναι ότι φθάνει στην Ελλάδα το VoLTE και μάλιστα από όλους τους παρόχους :) Sent from my LON-L29 using Tapatalk Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas_pav Δημ. December 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2016 Εμενα εχει εμφανιστει αυτο που λες... Αυτό στο mobile data το εμφανίζει όπως ακριβώς το έγραψα; Έχει σημασία να είναι ακριβώς ίδιο. Σου εμφανίζει και το WiFi Calling? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dgeorge4 Δημ. December 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2016 COSMOTE 27.0 https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161229/675c5945255327cfe6800f0547219c0e.jpg Sent from my iPhone using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts