Jump to content

myphone POLL: Πόσα λεφτά ξοδεύετε για να αγοράσετε apps;


DJDB
 Κοινοποίηση

Κατά μέσο όρο, πόσα λεφτά ξοδεύετε μηνιαίως για αγορές apps;  

760 members have voted

  1. 1. Κατά μέσο όρο, πόσα λεφτά ξοδεύετε μηνιαίως για αγορές apps;

    • Έως 5 ευρώ το πολύ
      270
    • Πάνω από 5 αλλά κάτω από 10 ευρώ
      85
    • Πάνω από 10 αλλά κάτω από 20 ευρώ
      27
    • Πάνω από 20 ευρώ
      19
    • Τίποτα, δεν αγοράζω καθόλου apps
      340
    • Δεν γνωρίζω / δεν απαντώ
      19


Recommended Posts

με το ζορι μαζεψα τα λεφτα για να αγορασω smartphone.μονο οτι ειναι δωρεαν βαζω

Anyone who has never made a mistake has never tried anything new

 

nokia 6610,motorola c261,motorola razr v3i,nokia 5320 xpressmusic,sony ericsson w995,nokia c6-01,sony xperia u,nokia lumia 630 dual

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 197
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν είναι το μέρος εδώ, αλλά ελπίζω να γνωρίζεις ότι στο Play μέσα σ ένα σύντομο διάστημα απ την αγορά μιας εφαρμογής μπορείς να ζητήσεις να σου επιστραφούν τα χρήματα έτσι? :)

Καλο ειναι αυτο, αλλα τα 15 λεπτα που σου δινουν ειναι αστεια. Ειδικα σε περιπτωσεις games, που το μεγεθος τους ειναι >1gb.

 

Προσωπικα δεν εχω αγορασει ακομα καποια εφαρμογη, οχι γιατι δεν το θελω, απλα δεν εχω πιστωτικη στη διαθεση μου. (Πριν απο μερικα ποστ καταλαβα οτι μπορει να γινει η αγορα μεσω χρεωστικης :O ) Πιστευω παντως, οτι εαν υπηρχε καποιος εναλλακτικος & πιο ευκολος τροπος πληρωμης, οι αγορες θα ηταν πολυ περισσοτερες.

 

Σιγουρα υπαρχουν εφαρμογες που αξιζουν να αγοραστουν για τον χ,ψ λογο, αλλα κ αλλες που σε καλυπτουν στη free εκδοση τους.

Ο καθενας πραττει αναλογα με τα γουστα του, τις αναγκες του, την τσεπη του κτλ..

Τhe difference between genius & stupidity is that genius has limits...
Link to comment
Share on other sites

Θα αρχίσω να αγοράζω εφαρμογές μόνο όταν μου αφαιρούν το ποσό της πνευματικής ιδιοκτησίας από μια εφαρμογή αν ήδη την έχω αγοράσει σε άλλη πλατφόρμα.

Ας πούμε για παράδειγμα το asphalt 7 αν εγώ το αγοράσω πχ 5 ευρώ σε ios και θέλω να το αγοράσω και σε android δεν θα πρέπει να χρεωθώ όλο το ποσό στο android γιατί πνευματικά δικαιώματα έχω ήδη πληρώσει.

Το ίδιο συμβαίνει και τη μουσική αν αγοράσω ένα δίσκο από itunes θα πρέπει να μπορώ να πάρω και το δίσκο σε υλική μορφή πολύ πιο φθηνά, να πληρώσω ουσιαστικά το κόστος κατασκευής.

Μέχρι να γίνουν αυτά εγώ πολύ απλά δεν ξανααγοράζω τίποτα. Οι μεγαλύτεροι κλέφτες είναι αυτοί και όχι εμείς.

Σκεφτείτε αυτό που λέω , δεν έχω άδικο.

 

Ολοι εσείς που κόπτεστε να αγοράζουμε τις εφαρμογές γιατί δεν σχολιάζετε αυτά που έγραψα;

Ναι όταν κάποιος επιχειρηματολογεί εναντίον τον ηθικόπλαστων χρηστών του myphone απλά τον αγνοούμε...:ninja:

Link to comment
Share on other sites

Ολοι εσείς που κόπτεστε να αγοράζουμε τις εφαρμογές γιατί δεν σχολιάζετε αυτά που έγραψα;

Ναι όταν κάποιος επιχειρηματολογεί εναντίον τον ηθικόπλαστων χρηστών του myphone απλά τον αγνοούμε...:ninja:

 

Αυτό που γράφεις το βλέπω λίγο δύσκολο να γίνει καθώς θα έπρεπε να υπάρχει ένα store για όλες τις πλατφόρμες και να μην το ελέγχει η apple ή η google. Από την άλλη μπορεί αυτό να μη γίνεται για τα κινητά αλλά στους υπολογιστές μια χαρά μπορείς να κάνεις ένα λογαριασμό Steam και να παίξεις τα παιχνίδια σου σε mac, pc και linux και να πληρώσεις μόνο μια φορά.

Πάντως όταν πρόκειται για διαφορετικές πλατφόρμες τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά για τους προγραμματιστές, όταν αγοράζεις για παράδειγμα ένα παιχνίδι ή εφαρμογή στο ios, για να βγει η ίδια εφαρμογή στο android η εφαρμογή αυτή ξαναγράφτηκε σε ένα βαθμό, οπότε χρειάστηκε δουλειά.

Τέλος όσον αφορά τη μουσική που αναφέρεις, αυτό έτσι κι αλλιώς μπορείς να το κάνεις μόνος σου, το itunes δεν έχει πια DRM protection στα mp3 οπότε μπορείς να τα πάρεις και να τα κάνεις ότι θες, παίρνεις και ένα cd και τα γράφεις. :)

Λύσεις υπάρχουν. Οπότε τώρα μπορείς να αρχίσεις να ξανααγοράζεις :p

Nickolas
Link to comment
Share on other sites

Ολοι εσείς που κόπτεστε να αγοράζουμε τις εφαρμογές γιατί δεν σχολιάζετε αυτά που έγραψα;

Ναι όταν κάποιος επιχειρηματολογεί εναντίον τον ηθικόπλαστων χρηστών του myphone απλά τον αγνοούμε...:ninja:

 

Συμφωνώ μαζι σου! Βέβαια ειναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει αυτο που θες, δεν πιστεύω να το προλάβουμε ποτε εμείς κατι τέτοιο όσο ζούμε. Υποτίθεται οτι οι εταιρίες κρατάνε ενα μέρος απο τα κέρδη των εφαρμογων για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος τους. Τα εργαλεία σχεδιασμού πχ που δίνουν στους δημιουργούς των εφαρμογώ η το ίδιο το κατάστημα.

 

Σε αυτη την περίπτωση το μονο που μπορείς να κανεις ειναι να μην αγοράζεις μουσικη πχ απο iTunes (και να δίνεις καπέλο 30% στην apple) αλλα απο αλλου πχ amazon και αλλα online δίσκαδικα ώστε να δίνεις το μέγιστο κερδος στον πραγματικο δημιουργό-καλλιτέχνη.

 

Οσον αφορά το poll, αγοράζω εφαρμογές, αλλα δεν έχω στάνταρ μηνιαιο ποσο που διαθέτω, παει αναλόγως με το τι χαζευω και βλέπω κάθε φορα. Απλα τελευταία προτιμω να αγοράζω απο play store μιας και το καπέλο στο iTunes ειναι μεγαλύτερο και έτσι παίρνουν περισσοτερα λεφτα οι σχεδιαστές των εφαρμογών (αν η τιμη ειναι η ιδια στα 2 καταστήματα). Αλλα τις χανω απο το iOS και ακόμα και σε προσφορα να τις βάλουν χλωμο ειναι να τις αγοράσω. Σιγά μην τα σκάσω δίπλα.

 

Μακάρι να υπήρχε κατι που να αγοραζες με συνεννόηση απο τον δημιουργό και να σου έδινε redeem code να βάλεις στο iOS μετα ώστε να τα έχεις και στα 2.

Link to comment
Share on other sites

Έχω πληρώσει μόνο για εφαρμογές που πραγματικά το άξιζουν κι είναι καλοφτιαγμένες και μου χρησιμεύουν καθημερινά, κι εφόσον έχουν λογική τιμή. Γενικά όχι πάνω από 10€ το χρόνο
Link to comment
Share on other sites

Εδώ και δυομισι περίπου χρόνια που χρησιμοποιώ Android, έχω δώσει γύρω στα 20 ευρώ για εφαρμογές. Αυτό που δεν έχω αγοράσει και δεν πρόκειται ποτέ να αγοράσω είναι παιχνίδι. θεωρώ ότι δεν αξίζει να δώσω λεφτά για ένα παιχνίδι στο κινητό.
Link to comment
Share on other sites

Εχω ξοδέψει μέσα σε 2 χρόνια περιπου ένα εκατοσταρικο για εφαρμογές. Υπαρχει βέβαια και ενας άλλος τροπος για να σου βγαίνουν οι εφαρμογές πιο φθηνά.

Δημιουργείς ενα google account αποκλειστικά για εφαρμογές και βγάζεις μια προπληρωμένη πιστωτική κάρτα. Από δω και πέρα μαζεύεις 5-6 φιλαράκια καί τους δίνεις τον λογαριασμό που εχεις. Θελετε navigon που κοστίζει 50 ευρω; βάζετε από 10 ευρώ και το αγοράζετε. Οποιαδήποτε εφαρμογή αγορασμένη από google play μπορει να εγκατασταθεί σε όλες τις συσκευές στις οποίες έχει περαστεί ο λογαριασμός στον οποίο αγοράστηκε η εφαρμογή. Δυστυχώς οι περισσότεροι φίλοι μου έχουν μυλο και παραθυράκια και αναγκαζομαι να πληρώνω όλο το ποσό. Τα βλεπω πεταμένα τα λεφτά μου γιατι, δε με βλεπω να αγοραζω ξανά ανδροιδ.

Link to comment
Share on other sites

Ψήφισα έως 5€, χωρίς παρόλα αυτά να είναι καθορισμένο το ποσό. Μπορεί για ένα διάστημα να μην αγοράσω τίποτα ή κάποιο άλλο να αγοράσω μαζεμένες. Από όταν άνοιξε το market έχω ξοδέψει κοντά στα 70€ (νόμιζα ότι ήταν λιγότερα, ομολογώ).

Η γνώμη μου είναι πως πρέπει να εκτιμάς τη δουλειά του άλλου όπως θα ήθελες να εκτιμούν τη δική σου. Προφανώς και δεν ισχυρίζομαι πως δεν έχω χρησιμοποιήσει σπασμένη εφαρμογή αλλά στα 15 σου μπορεί να θεωρείς εξυπνάδα τα σπασμένα. Μεγαλώνοντας αντιλαμβάνεσαι πως η ανάπτυξη λογισμικού είναι δουλειά όπως πολλές άλλες. Και το σπασμένο είναι εξίσου κλοπή με οτιδήποτε άλλο.

 

Στο mobile κομμάτι πλέον αγοράζω ό,τι χρειάζομαι. Σε προσφορά έχει τύχει να αγοράσω και εφαρμογές που δεν είμαι καν σίγουρη ότι θα χρησιμοποιήσω. Αν κάτι είναι ακριβό θα το βάλω στη wishlist και θα περιμένω προσφορά. Μέχρι τότε θα καλυφθώ με κάτι free. Υπάρχουν πολλές και καλές.

 

Όσο για το θέμα της υποκρισίας διαφωνώ κάθετα. Δεν είναι υποκρισία το ότι αγοράζεις στο κινητό ενώ δεν αγοράζεις στο pc. Είναι θέμα νοοτροπίας. Είναι νοοτροπία το: "0€ πουθενά" και το "Γιατί να πληρώσω;". Δεν μιλάω για όσους χρησιμοποιούν free εφαρμογές αλλά για όσους περηφανεύονται για τα σπασμένα.

Η νοοτροπία μου είναι να αγοράζω software. Δεν είναι το ίδιο μια εφαρμογή των 1-2-5 ή 10€ με μία των 500€. Όχι γιατί στη μια περίπτωση είναι κλοπή το σπασμένο και στην άλλη όχι. Αλλά γιατί 1 και 2 ευρώ μπορεί να διαθέσει ο οποιοσδήποτε ενώ 500€ όχι. Προσπαθώ στο pc να δουλεύω με free εφαρμογές. Οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες γιατί απλά οι εφαρμογές για Windows είναι αρκετά ακριβές. Όμως στην πρόθεσή μου είναι να αγοράσω μόλις μπορέσω. Όχι, το AutoCAD δεν το έχω αγοράσει. Το πέρασα με σκοπό να το ψιλομάθω. Αν το είχα όμως ως εργαλείο δουλειάς θα το πλήρωνα.

Edited by eltsele

Knowledge isn't free. You have to pay attention.

Link to comment
Share on other sites

Δε θυμάμαι αν έχω δώσει πάνω απο 5€. Πάντως έχω αγοράσει ενα σωρό εφαρμογές. Το μοντέλο με τις μικρές (αν και δεν είναι πάντα τόσο μικρές) και φτηνές εφαρμογές με μεγάλες πωλήσεις δουλεύει μια χαρά.
Link to comment
Share on other sites

Ψήφησα "Έως 5 ευρώ το πολύ", αλλά σκέφτηκα και να μην ψηφίσω καθόλου, γιατί θεωρώ ότι η ερώτηση είναι μη απαντήσιμη, λόγω του ότι δεν ξοδεύω σταθερό ποσό κάθε μήνα. Μόλις ξεκινάω να ασχολούμαι με ένα market (iOS App Store, Android Play Store), ψάχνω να βρω τις πιο ποιοτικές εφαρμογές που καλύπτουν τις ανάγκες μου και τις αγοράζω, οπότε τους πρώτους 2-3 μήνες μπορεί να ξεπερνάω και τα 5-10 ευρώ/μήνα, ακόμα και 20 ευρώ τον πρώτο μήνα. Αφού καλύψω τις ανάγκες μου σχεδόν σταματάω να αγοράζω εφαρμογές και "πέφτω" στο "Έως 5 ευρώ το πολύ".

 

Συμφωνώ απόλυτα με το post της Ελένης (eltsele) παραπάνω. Οι τιμές των εφαρμογών είναι σχεδόν όλες κάτω του κόστους ενός καφέ στην καφετέρια της γειτονιάς. Δεν είναι δυνατόν να δίνω απλόχερα δεκάδες ευρώ σε μια βόλτα με τους φίλους μου ή 9 ευρώ για μια ταινία στο σινεμά και να τσιγκουνεύομαι να δώσω 1 ευρώ για μία εφαρμογή που θα μου κάνει τη ζωή μου ευκολότερη για πάντα. Στο PC υπάρχουν εφαρμογές που κάνουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ. Αν και πάλι είναι λάθος να τις έχουμε πειρατικές, κάπου μπορώ να το καταλάβω και να το δικαιολογήσω. Αλλά το να τσιγκουνευόμαστε 1, 2 και 5 ευρώ για μια ποιοτική, καλοσχεδιασμένη εφαρμογή που έγινε με κόπο μηνών, νομίζω πως είναι σαν να φτύνουμε στα μούτρα τον developer. Μετά λοιπόν να μην παραπονιόμαστε που το Play Store δεν έχει την ποιότητα του App Store...

Φιλικά, Κώστας

______________

Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη.

Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει.

Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting...

Link to comment
Share on other sites

Η διάφορα του play με το app store είναι ότι το iPhone κάνει 500€ ενώ ένα Android μπορεί να κάνει και 100€. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να έχει πιστωτική αυτούς που έχει να δώσει 500 και πόσες αυτός που έχει να δώσει 100;

Να μην μιλήσω για αγοραστική δύναμη..

[sIGPIC][/sIGPIC]

Motorola Moto G 4g

Link to comment
Share on other sites

αποτι βλεπω ο τζαμπας ζει τελικα,κατα τ'αλλα παρεξηγιομαστε για την γερμανικη διαφιμησει τους. μια χαρα μας ταιριαζει σα λαος να κλεβουμε ακομα κ το ρυζι που πετανε στους νεονυμφους. εν ολιγεις,αγοραζω αυτες που ειναι χρησημες,game αρκετα,το να μπω στην διαδικασια να την παρω σπασμενη για να κλεψω ενα ευρο του δημιουργου με κανει να νιωθω σαν αποτυχημενος κλεφτοκοτας. δηλαδη ποσο ακυρος μπορει να εισαι;

 

Πιθανον να μην το γνωριζεις

στην ελλαδα υπαρχουν σημερα 1.500.000 ανεργοι

κοβουν μισθους και συνταξεις και τα εισοδηματα λιγοστευουν καθημερινα για τους περισσοτερους

Εμενα δεν μου περισευει ουτε 1 σεντ να δωσο για εφαρμογες και ουτε γυφτος ειμαι ουτε μαζευω ρυζια απο τους γαμους

εαν εισαι πλουσιος μπραβο σου μπορεις να αγορασεις οσες εφαρμογες θελεις

 

Αυτα

Link to comment
Share on other sites

Κανονικα τις εφαρμογες θα επρεπε να τις παρέχει το εκαστοτε οικοσυστημα(οπως ήδη συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό) και επισης να συντηρεί τους developers προκειμένου να εχει την πληρότητα και την ποιότητα που θα ελκύει το αγοραστικό κοινό.

 

Οπως και τωρα υπαρχει μεγαλο ποσοστο πολύ αξιόλογων εφαρμογών δωρεαν, ετσι να ηταν όλες.

 

Χρησιμοποιώ μονο free εφαρμοφες και οι μονες σπασμένες που εχω διαχρονικα σε ολες τις συσκευες, ειναι το iGO και τοTapatalk.

Link to comment
Share on other sites

σε γενικες γραμμες ξοδευω και ανηκω στην πρωτη κατηγορια αλλα για καποια προγραμματα τα οποια μου ειναι απαραιτητα οπως για το gps και office πουαν θελησω να κανω την δουλεια μου θελω να την κανω σωστα αυτα τα εχω αγορασει εστω και αν κοστιζουν ακριβοτερα απο την πλεοψηφια των προγραμματων....
Link to comment
Share on other sites

Στα 5 ευρώ είμαι κι εγώ πάνω κάτω. Βέβαια υπήρξε μήνας που είχα αγοράσει το spb shell και το titanium backup , οπότε εκεί είχα φτάσει τα 15 + αλλά ήταν εξαίρεση.

Έχω πληρώσει γενικώς για μερικούς launchers και για κάποια καλά παιχνίδια. Μικροεφαρμογές κλπ επίσης ανά καιρούς άν πετύχω κάτι καλό. Είναι αστείο ποσό θεωρώ να δώσεις 1-2 ευρώ για μια καλή εφαρμογή. Όλα τα άλλα που διαβάζουμε εδώ μέσα , είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας και Ελληνικής κουλτούρας, δυστυχώς. :mad:

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Link to comment
Share on other sites

@eltsele όπως το λες είναι θέμα νοοτροπίας .

είναι μεγάλη υποκρισία να μην έχεις αυθεντικά windows πχ , που τα δουλεύεις καθημερινά για 4-5 χρόνια και να χτυπιέστε για τα αππς.

υποκρισία είναι να κατεβάζεις ταινίες σειρές και μουσική , παιχνίδια και οτιδήποτε άλλο .

ούτε κατεβάζω και βλέπω την σειρά και λέω είμαι οκ γιατί θα βγει σε dvd σε έναν χρόνο .

και προφάσεις του στιλ το photoshop , autoCAD κτλ κάνει ας πούμε 1500 ( δεν ξέρω ποσό κοστίζει ) , όποτε δεν το περνώ αλλά το κατεβάζω γιατί δεν είμαι επαγγελματίας δεν στέκουν , αν δεν είσαι επαγγελματίας κατέβασε το gimp πχ η κάποιο άλλο free. αλλά το αππ κάνει όσο ένας καφές όποτε το πληρώνω κοιμάμαι ήσυχος , ξεπλένω της αμαρτίες μου για όλα τα άλλα μη νόμιμα που κατεβάζω και βγαίνω και το παίζω ηθικός και κράζω όσους δεν αγοράζουν .

Η νοοτροπία είναι ιδία , και όχι δεν ληστεύω τον περιπτερά άλλα την τράπεζα άνετα .

προσωπικά δίνω λεφτά για παιχνίδια , άλλα πριν τα σκάσω το κατεβάζω και αν μου αρέσει θα το αγοράσω , αυτό δεν πάει να πει ότι δεν είμαι παράνομος , αυτό που κάνω είναι 100% παράνομο άσχετα αν στο τέλος αγοράσω 1-2 στα 10 που κατέβασα .

άσχετα με το τι θέλουμε να δήξουμε στο forum καλό είναι να έχουμε αυτογνωσία .

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που γράφεις το βλέπω λίγο δύσκολο να γίνει καθώς θα έπρεπε να υπάρχει ένα store για όλες τις πλατφόρμες και να μην το ελέγχει η apple ή η google. Από την άλλη μπορεί αυτό να μη γίνεται για τα κινητά αλλά στους υπολογιστές μια χαρά μπορείς να κάνεις ένα λογαριασμό Steam και να παίξεις τα παιχνίδια σου σε mac, pc και linux και να πληρώσεις μόνο μια φορά.

Πάντως όταν πρόκειται για διαφορετικές πλατφόρμες τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά για τους προγραμματιστές, όταν αγοράζεις για παράδειγμα ένα παιχνίδι ή εφαρμογή στο ios, για να βγει η ίδια εφαρμογή στο android η εφαρμογή αυτή ξαναγράφτηκε σε ένα βαθμό, οπότε χρειάστηκε δουλειά.

Τέλος όσον αφορά τη μουσική που αναφέρεις, αυτό έτσι κι αλλιώς μπορείς να το κάνεις μόνος σου, το itunes δεν έχει πια DRM protection στα mp3 οπότε μπορείς να τα πάρεις και να τα κάνεις ότι θες, παίρνεις και ένα cd και τα γράφεις. :)

Λύσεις υπάρχουν. Οπότε τώρα μπορείς να αρχίσεις να ξανααγοράζεις :p

 

Τα πνευματικά δικαίωματα ειναι η ιδέα του καλλιτέχνη, είναι το ότι σκέφτηκε αυτό το πράγμα που χρησιμοποιείς.Αυτό το πληρώνεις μοα φορά. Όταν αλλάζει η πλατφόρμα πρέπει να πληρώσεις απλά τα εργατικά δηλαδή να δώσεις ένα ποσο για την αλλαγή της πλατφόρμας.

Όσον αφορά τη μουσικη δεν μιλάω για αντιγραμμένο cd εγώ θέλω να μπορώ να πάω σε οποιοδήποτε δισκάδικο με την αποδειξη από το Χ μουσικό δίσκο που έχω αγοράσει σε ψηφιακή μορφή και να μπορώ να αγοράσω τον ιδιο δίσκο σε φυσική μορφή πληρώνοντας μόνο τα έξοδα κατασκευής και όχι πνευματικα δικαιώματα γιατί ηδη έχουν πληρωθει.

Όπως αν έχω ένα δίσκο βινυλίου να μπορώ να αγοράσω τον ιδιο δίσκο σε cd πάλι χωρις πνευματικά δικαίωματα.

Μέχρι να μου προσφέρουν ολα αυτά δεν ξανααγοράζω τίποτα.

Υγ: έχω μερικές αγορασμένες εφαρμογές αλλά δεν δέχομαι την εφαρμογή που έχω στο android κινητο μου αγορασμένη να πρέπει να τη πληρώσω ξανά για το ipad.

Link to comment
Share on other sites

Αγοράζω όσες πραγματικά μου χρειάζονται , αγόρασα το κινητό ,είδα τι ελλείψεις είχε , πρόσθεσα τις εφαρμογές που ήθελα , δεν αγοράζω καθε μήνα μόνο αυτές που κρίνω απαραίτητες για της ανάγκες μου .
Link to comment
Share on other sites

αν η εφαρμογή το αξίζει δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω ένα λογικό αντίτιμο.

Από την άλλη αν μου φαίνεται προτιμολογημένη, θα ψάξω για εναλλακτικές...

Link to comment
Share on other sites

Εγω ψηφισα τιποτα αν και εχω χαλασει 20€ στο google play διοτι καταλαβα οτι δεν αξιζει να πληρωσω για κατι χωρις να μπορω να το δοκιμασω η που μπορω να βρω τσαμπα. Τωρα οσοι πιστευουν οτι αυτο ειναι κλεψια και ανηθικο ας σκεφτουν καλυτερα οτι το ιδιο ειναι οταν πας σε ενα μαγαζι και του λες να μη κοψει αποδειξη για να πληρωσεις λιγοτερα.
Link to comment
Share on other sites

Εγω ψηφισα τιποτα αν και εχω χαλασει 20€ στο google play διοτι καταλαβα οτι δεν αξιζει να πληρωσω για κατι χωρις να μπορω να το δοκιμασω η που μπορω να βρω τσαμπα. Τωρα οσοι πιστευουν οτι αυτο ειναι κλεψια και ανηθικο ας σκεφτουν καλυτερα οτι το ιδιο ειναι οταν πας σε ενα μαγαζι και του λες να μη κοψει αποδειξη για να πληρωσεις λιγοτερα.

 

Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν έχουν καμία σχέση.. Ακόμα και από ιδεολογικης πλευράς..

Στην μία περίπτωση δεν πληρώνεις καθόλου την δουλειά ενός ανθρώπου, στην άλλη δεν πληρώνεις το κράτος τον φόρο. Και σε ένα κράτος που στα 20 μου χρόνια, και ενώ οι γονείς μου όντας καθηγητές δεν μπορούν να κρύψουν λεφτά από το εισόδημα τους, και άρα φορολογουνται κανονικά, και δεν έχουμε δει δημόσια παιδεία, δημόσια υγεία, δρόμους, έργα και σκεφτόμαστε αν τώρα θα ανοίξουμε τα καλοριφέρ, ε, προτιμώ να πληρώσω κάτι λιγότερο σε ένα μαγαζί και να βγάλει κάτι περισσότερο και ο μαγαζάτορας της γειτονιάς , που στο κάτω κάτω μπορεί να τα έχει και ανάγκη...

Ας μην το πάμε στο πολιτικό όμως..

Επέλεξα το μέχρι 5..θα αγοράσω λίγες εφαρμογές κάθε μήνα, μπορεί και καθόλου, ανάλογα τις ανάγκες και τα κέφια.. Όταν βγαίνουν προσφορές φροντίζω να τις αξιοποιώ για πράγματα που μπορεί να φανούν χρήσιμα και στο μέλλον.. Επίσης έχω μια πολιτική να μην δίνω πάνω από 1-2 € για εφαρμογές στο κινητό.. Σπασμένα στο κινητό έχω βάλει κατά καιρούς, αλλά γενικά τα φοβάμαι λίγο + δεν παίρνουν updates, οπότε τα αποφεύγω ή αν τα θέλω σονυ και ντε περιμένω κάποια προσφορά, αν είναι ακριβά...

 

Όσο για τη δοκιμή, πιστεύω ότι οι devs έπρεπε να παρακαμπτουν το Google και να σου δίνουν refund μέχρι και 24 ώρες, αν όχι παραπάνω.. Αρκετοί το κάνουν πάντως..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...