Jump to content

pappasi

Members
  • Δημοσιεύσεις

    684
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by pappasi

  1. Δεν εχω iphone, ξέρω ότι τα τελευταία iphone έχουν δυνατότητα ανέπαφων και η εφαρμογή της alpha είναι και για android και για iphone, αλλά δεν ήξερα αν μπορεί να υποστηρίξει ανέπαφες μέσω της εφαρμογής της alpha. Όχι ότι με καίει και τρελά. Εξάλλου όπως είπαν άλλοι υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι, από άλλες τράπεζες. η συσκευή είναι πολύ ωραία πάντως και οι νέες πλάτες ματ είναι καταπληκτικές. Το midnight green είναι το καλύτερο χρώμα που υπάρχει φέτος και περιμένω το κινητό να έρθει γιατί το έχω κάνει παραγγελία!
  2. καλημέρα, σκέφτομαι σοβαρά να πάρω το pro max. θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανένας, αν λειτουργεί η ανέπαφη συναλλαγή της alpha bank στο 11 pro max: https://www.myalphawallet.gr/#/public/about-tapnpay
  3. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες! :) Και εγώ αναρωτιέμαι γιατί περίμενα και δεν έκανα νωρίτερα την αγορά. Μεχρι στιγμής απόλυτα ικανοποιημένος!
  4. Καλησπέρα, εγινα κατοχος ενος note 4 μιας και το πήρα απόφαση οτι το 5 θα αργήσει παραααα πολυ να παίξει στην Ελληνική αφορά. Το πήρα απο σκρουτζομάγαζο και η συσκευασιά ήταν σφραγισμένη. Ιταλία η χώρα προέλευσης. Το προβλημά μου είναι ότι ενώ η συσκευή είναι σε τέλεια κατάσταση και ήταν με τις ζελατίνες, είχε δακτυλιές και ο connection charger (μετρητής σύνδεσης φορτιστή) έχει γράψει 4 φορές. Να ανησυχώ? Τον μετρητή τον είδα με το phone info και ο knox δεν εχει γραψει (0χ0). Η συσκευη έχει ημερομηνία κατασκευής 30/09/2015.
  5. Και το δικο μου (γαλλικο) μετα την ΟΤΑ αναβάθμιση XEF έμεινε.
  6. Εκανα την αναβαθμιση 5.0 lollipop σε γαλλικο note και ολα καλα οσον αφορα την μπαταρια ή την αποκριση. Αντιμετωπιζω αλλο προβλημα, δεν μου βγαζει την ενδειξη 100% φορτισμενο στο notification bar, οταν φορτησει οπως εκανε παλιοτερα.
  7. όταν το είχα και μου έκανε αυτό έτσι το έφτιαξα. Δοκίμασε οδοντογλυφίδα ή καλύτερα (για να μην σπάσει η οδοντογλυφίδα, θα πρεπει να την βγάλεις) καρφίτσα ή κάτι παρόμοιο. Μπορεί να είναι και οι άκρες του USB μέσα στην συσκευή βρώμικες και να μην κάνουν καλή επαφή με την άκρη του φορτιστή.
  8. Ωραία αυτό που θέλω να πω τότε για να γίνω καλύτερα κατανοητός είναι ότι και να έχει πάντα drivers updated και optimized το nexus 5 στην κοινότητα κάποια στιγμή όταν το συγκρίνεις με το αντίστοιχο nexus 2 μοντέλα μετά μπορεί να διαπιστώσεις ότι υπάρχει μια μικρή διαφορά στις ταχύτητες (και δεν οφείλεται μόνο στο θέμα των drivers). Το θέμα των πόρων διαφέρει γιατί κάποιοι δεν τρέχουν και GAPPS στις συσκευές τους, αλλά πως να το κάνουμε όταν η AOSP μένει σταθερή ή ζητάει λιγότερους πόρους και τα GAPPS μεγαλώνουν για να μην πω γίνονται τεράστια σε μέγεθος στις nexus συσκευές και δεν γίνονται απαραίτητα πιο ελαφριά σε πόρους όσο προχωράει ο καιρός.
  9. ακόμα και να μην είχε closed-source drivers η TI, ούτε closed-source drivers η PowerVR GPU που αυτό είναι το κύριο πρόβλημα στο development του galaxy nexus δεν παύει να σημαίνει ότι είναι μια συσκευή 3ετιας με ότι αυτό συνεπάγεται.
  10. Η συσκευή είναι αρκετά παλιά, φαίνεται σε επίπεδο hardware που δεν μπορεί να συνεχίσει με την ίδια ομαλότητα που τρέχουν άλλα κινητά που έχουν νεώτερους επεξεργαστές. Προσωπικά έχω δοκιμάσει και 4.4 εκδόσεις που το κινητό πέταγε και δεν είχε ίχνος lag (ούτε στο dialer αισθητό) όπως η OmniMetal που δυστυχώς έμεινε πίσω σε ανάπτυξη. Ο τρομερός Dirty_V kernel που είχε ενσωματωμένη κάνει καταπληκτική δουλειά. Νομίζω ότι αν ανοίγετε πολλά tweaks που έχουν προεπιλογή οι custom roms κακώς κάνετε λόγο για ταχύτητα, μόνο το ότι το κινητό τρέχει επιπλέον χαρακτηριστικά απαιτεί συμβιβασμούς. Πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε smothness ή μπαταρία γιατί τελικά και τα 2 δεν θα υπάρχουν τόσο ομαλά. Για μένα Dirty_V μονόδρομος αν θες ταχύτητα, στην Omnimetal το κινητό ήταν πιο γρήγορο από 4.3. Το κινητό πάντως θα δει Android L. Οι άλλες εκδόσεις πέραν της GSM δεν έχουν κόσμο να ασχοληθεί εξαιτίας της παλαιότητας των συσκευών. Ήδη απο cyanogenMod για GSM (maguro) υπόσχονται αναβάθμιση σε L.
  11. Η κάμερα δεν είναι κακή αλλά το software απο την google δεν είναι τόσο βελτιωμένο όσο είναι άλλων συσκευών για να κάνει σωστά διορθώσεις μόνο του. Αν κάποιος έχει βασικές γνώσεις φωτογραφίας και ξέρει τι να κάνει σε μερικές περιπτώσεις δεν θα έχει πρόβλημα. πχ συνηθισμένο είναι άμα δεν υπάρχει αρκετό φως να μην ανοίγει φλας ακόμα και αν είναι στο auto και να ανεβάζει ISO για να βγάλει την εικόνα με το υπάρχον φως. Το αποτέλεσμα με τα ψηλά ISO είναι θόρυβος που επηρεάζει την εικόνα. Αν το γυρίσετε στο φλας χειροκίνητα δεν θα υπάρχει πρόβλημα στις συγκεκριμένες λήψεις. Στο android L πάντως έχουν βελτιώσει αισθητά τους αλγορίθμους για την κάμερα και θα έχει μεγάλες βελτιώσεις σύμφωνα με τις διαρροές.
  12. Πολύ καλός οδηγός:up: Ωστόσο θα μείνω στο ότι δεν χρειάζεται να βάλει κάποιος όλο το Android SDK (353ΜΒ) αν θέλει μόνο να βάλει να δοκιμάσει android L. Μπορεί να το κάνει και με το ADB, Fastboot and Drivers (10ΜΒ) που υπάρχει στους άλλους οδηγούς. Λειτουργεί μια χαρά.
  13. Με note2 που βλέπω προφίλ ή συσκευές με πολυ ράμ δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Αλλα, σε αυτη την έκδοση δεν θα σου ανοίγει κάν μάλλον, κολλάει και κρασαρει. Ασε που χαλασαν τις επιλογες αρκετα. Απέχει πολυ απο το μέτριο για την ακρίβεια. Τα 5 αστερακια όνειρο απατηλό...αν δεν κάνουν αλλαγές σύντομα.
  14. O nova με τον holo για μένα οι καλύτεροι εδω και αρκετο καιρο. Αλλα μιλάμε για vanilla/pure android. Αν κάποιος θέλει και ρυθμίσεις βάζει nova, αν θέλει μονο ταχύτητα βάζει holo (που δεν θα εχει τις ρυθμίσεις του nova). Σε μη vanilla android παίζουν διάφοροι αλλα ο tsf νομίζω οτι τωρα παιζει μονος του σε ταχύτητα και εφε. Πολυ διαφορετικός όμως. Ο go για μένα εχει χάσει αρκετα τελευταία. Μπορει να εχει ρυθμίσεις αλλα η κατανάλωση mb και η απόκριση του δεν ειναι καθόλου smooth άμα τον φορτωσω σαν τους άλλους ή τον μαμα. Ο holo καταναλώνει λιγότερα mb στην ράμ απο τον μαμα launcher(για την ιδια χρήση), μονο αυτο λέει πολλα. Ο nova καταναλώνει τα ιδια αν όχι και αυτός λιγότερο απο τον εργοστασιακο, αλλα περισσοτερα απο τον holo. Μιλάω για τον εργοστασιακο/μαμα launcher του galaxy nexus μετα απο στήσιμο κανονικα και μέρες δοκιμή. Ο οποίος ειναι πολυ πιο ελαφρυς απο του note και το περιβάλλον του touch wiz. Σε συσκευές με touch wiz πραγματικα η διάφορα στην κατανάλωση της ράμ ειναι χαοτική με άλλους launchers.
  15. Αν ειναι το μοντελο με 1.2Ghz ειναι παλιός (2004) και δεν αξιζει να ασχοληθεις για μενα. Ο πρώτος με core duo βγήκε καπου το 2006. Μετα είχαν core 2 duo. Μέχρι 2005 ήταν τα μοντέλα με τέτοιους επεξεργαστές. http://en.wikipedia.org/wiki/MacBook Κοιτα να βρεις πιο μετα μοντέλο, για να κάνει αυτο που θες.
  16. Για σερφάρισμα μια χαρα ικανοποιεί. Το εργασία ειναι σχετικό, κείμενα θα γράφεις πολυ καλα. Αλλα για αυτο που θες δεν κάνει. Καλύτερα να βρεις το παλιότερο core2duo MacBook που μπορείς. Τι χρονολογιας μοντελο?
  17. pappasi

    iPhone 4

    Μήπως είσαι σε λειτουργία private browsing? Κοιτα το απο ρυθμίσεις, safari, privacy και κλείσεις την επιλογη.
  18. Δεν ειναι οτι καθε συσκευη λειτουργεί διαφορετικά. Μπορει και με ιδια συσκευη σε αναβάθμιση λογισμικου (επίσημα) να εχουν αλλάξει οι servers στα αρχεία του GPS.conf και να εχει καθυστερήσεις σε σχεση με πριν στο κλείδωμα. Αν η συσκευη κλειδώνει υπερβολικα αργά πας σε τροποποίηση. Ή επεμβαίνεις με root χειροκινητα στο gps.conf ή κατεβαζεις εφαρμογη που στο κάνει για την συσκευη σου: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.fastergps&hl=en και για τον ίδιο λόγο θέλει ροοτ.
  19. Καλα σου είπε ο φίλος σου. Ειναι πολυ παλια αγορα κατι τέτοιο. Το App Store ειναι Intel based application και ο G4 ειναι PowerPC processor, συνεπώς ο κώδικας δεν ειναι συμβατός. Αν καταφέρεις να βρεις emulator για να λειτουργήσει το AppStore στον G4 ειναι αλλο θέμα, αλλα θες κατι τέτοιο; Γιατι και αν υποθέσουμε οτι βρίσκεις και το λειτουργεις χωρίς προβληματα θα ειναι υπερβολικα αργο σε ενα μηχάνημα που ειναι 10 χρονια πίσω και ειναι αδύναμο έτσι και αλλιώς για τα σημερινα δεδομένα.
  20. Ανάλογα με την έκδοση του android που έχεις στην ταμπλετα. Στην honeycomb το alt+shift λειτουργεί, στην ics όχι. Καλύτερος τρόπος, κατέβασε εφαρμογη γενικη για εξωτερικά πληκτρολόγια: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apedroid.hwkeyboardhelper&hl=en αλλάζει απο προεπιλογη με alt+spacebar τις γλώσσες. Μου φαίνεται οτι το smartkeyboard pro ειχε επιλογη για εξωτερικό πληκτρολόγιο, αλλα δεν το έχω δοκιμάσει ποτε και έχω καιρο να το χρησιμοποιήσω. https://play.google.com/store/apps/details?id=net.cdeguet.smartkeyboardpro&hl=en
  21. Αργο δεν τον λες. Ουτε σφαιρα παντως. Δεν μου αρέσει, σε τέτοια τιμη προτιμω τον tsf που εχει και εφε και δυνατότητες που βρήκα χρήσιμες. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tsf.shell&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS50c2Yuc2hlbGwiXQ.. Ειναι αρκετα διαφορετικοί απο vanilla android πάντως, καλύτερα να τους δεις πριν αγοράσεις.
  22. Sygic και don't panic απο άποψη σχεδιασμου μ' αρέσουν περισσότερο.
  23. Περα απο το οτι δεν ειναι τοσο smooth σε απόκριση σε σχεση με άλλους, καταναλώνει και αρκετή παραπάνω μνήμη για τις ίδιες ρυθμίσεις. Οι λειτουργιες και η εμφάνιση ειναι αλλο θέμα, ίσως σε άλλους να σου λείπει κατι που είχες συνηθίσει στο go. Θα πρέπει να δοκιμασεις στη συσκευη σου και άλλους για βγάλεις συμπέρασμα. Να ξέρεις πάντως οτι δεν ειναι το ίδιο optimized για όλες τις συσκευές οι launchers και απο συσκευη σε συσκευη τα αποτελέσματα μπορει να διαφέρουν καμία φορα.
  24. Όντως το λευκο ξεχωρίζει. Φαίνεται πολυ ωραίο!
×
×
  • Create New...